Új privát üzeneted érkezett!

Szana nagyon sok boldogságot nektek Jázminhoz!!


Kép


Ilgya: tündériek a képek a kislányodról, nagyon jó volt őket látni!!! Már első pillanattól saját ruháiban lehetett??

Velem minden rendben..remélem hamarosan énis hozhatom a jó híreket.

Kókuszmatrac: nekünk is ilyen van, vastagabb és nagyon bevállt!
Picinek bölcsője lesz, de abba is kókuszmatrac van, jobban szellőzik , nem süpped be és nekem is biztonságosabbnak tűnik.

Nolina: nyákdugó vmi ilyesmi lehet, de ez önmagában még nem jelenti, hogy szülni fogsz, elképzelhető, hogy csak hetekkel később. Vagy, ha esetleg meg lennél fázva, akkor is távozhatna belőled hasonló.

Mot: szép a kiságy és a pocid is már.:)

cic: :) Jó volt olvasni, gratulálok nektek!

Puszi mindenkinek.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Ja a lenyeget elfelejettem.
Leon baba 1 hos lett es 3150 gramm a tegnapi sulya.
Ugyhogy vege a paranak egyenlore,egy honap alatt 80 dkg-t hizott a legkisebb sulyahoz 60 dkg-t a szuletesihez . Ebbol 1 hetig semmit ,amig beteg voltam!,ugyhogy eleg neki a tejem egyenlore :!: :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Beszti, hatalmas gratula az (ugye jól tudom? :) negyedik babóhoz!!!

Nolina, nekem is volt egyszer ilyen, kb 2 hete, a WC-ben landolt egy összefüggő sárga trutyi, aztán aznap rohantam a dokihoz, és tök zárt voltam....
holnap megyek megint dokihoz, meglátjuk, de így nem aggódom azóta :)
Ma meg megyek első CTG-mre, izgi. Készültem kakaóval, meg túró Rudival, ha a kisasszony nem akaródzna mozgizni :)

Cic, tök jó a történet, és hát igen, azért kemény..... de tök jó, hogy gyönyörű kislánnyal túlvagytok rajta :)))) Neked ki volt a szülésznőd?

Apa már kicsomagolta a kiságyat, asszem hamarosan beindul a szerelés :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

 
 

Szana, Beszti, gratulálok a babákhoz!!!!

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Hát akkor kezdjük sorban!

[color=green]Kedves[/color] Szana és Beszti!

Gratulálok a babákhoz, remélem mindkettőt odateszitek jelképesen a karácsonyfa alá! Azt hiszem ti megkaptátok életetek legszebb karácsonyi ajándékát! Nagyon sok boldogságot!


Ilgya: nagyon formás a baba, tündéri! Gratula nektek is mégegyszer!

Cic: hát ez kemény sztori, nem lehetett egyszerű menet, de az eredmény a lényeg! Gondolom ma már te sem a rossz részére emlékszel vissza, hanem arra a pillanatra, amikor a kezedbe adták! Nem lehet mindenkinek fél órás szinte fájdalommentes szülése....nem riasztottál el, legalábbis engem nem, ilyen sztorit is kell olvasni, hogy felkészülhessünk. Örülök, hogy ilyen részletesen leírtad a szülést! A vége viszont olyan megható volt, már úúúgy várom én is azt a részét a dolognak, hogy megölelhessük Ákos babát! Ja, egyébként a hányás-hasmenés a szüléstől volt, vagy benyeltél valamit?

Mot: szépek vagytok, mama is meg a szoba is! Akkor látom már készen álltok ti is Krisztina fogadásához! Pesus, kiságy, játékok előkészítve....remélem még megfordul a kisasszony!

Winnie: na mizújs "rokkantéknál", hogy avan a kis derékfájós családunk? És hogy érzitek magatokat a kis fészekben? Még minden dobozokban, vagy már kezditek látni a végét? Tök jó, hogy sikerült még a baba érkezése előtt beköltözni,de azért csak nyugisan a pakolással, most a pocak az első! Babaszoba kész? Fotót kérünk ám majd!

Kókuszmatrac: mi is azt vettünk, remélem egy jó minőséget sikerült beszerezni, az eladócsaj nagyon dícsérte. De még hétvégén vettünk ilyen lepedő alá tehető pisi-fogó fóliát, hát azt most el lehet felejteni, mert azt nem ajánlják a kókuszmatracra, mert elveszíti az antiallergén funkcióját....meg hát ez a léynege a matracnak, hogy kiváló nedvességelvezető!
Niki: az nem baj ha kemény, sőt..a babáknak az kell, és én nem hiszem, hogy a buksijuk ettől eldeformálódhat! az hogy hideg, lehet hogy csak te érzed úgy, de ha aggódsz, akkor tegyél még alá egy kis plédet!

Na, szombaton mi is voltunk shopping-túrán, de egész eredményesek voltunk! Megvan végre a kiságy is! Teszek fel én is képet a babaszobáról, de még hiányzik az igazi dekoráció, meg a pelenkázókomód, polcok. Az marad januárra!

Kép Kép
Vendég
 


beszti:
Grítulálok a Manódhoz!!! Igazán szép súllyal született!!! Várjuk a képeket, és a beszámolót!

deszilvi:
ez a szoba gyönyörű! Itt aztán biztosan szívesen fog élni a picúr!

mot: anyának igazán szép méretes pocija van:) Már nektek sincs sok hátra!

cic:
elolvastam a történetet, és elbőgtem magam :) ez már a vég...

Panna mostmár egyre kevesebbet ficánkol, néha meg is ijeszt, de amikor már majdnem bőgök egyet (ismét), akkor mindig megkímél, és rúg egyet.
Úgy látszik a megérzésem nem jött be, a mai napra írtam a naptáramba, hogy szülünk. Hát nem úgy néz ki....
ÍRáadásul holnap megint kórház, profil, ctg, uh- vizsg. Ilyenkor mindig fennáll a veszély, hogy mostmár benttartanak, én pedig karácsonykor még itthon szeretnék lenni. Kivéve, ha Panna jönni akar. De azért, hogy megfigyeljenek, semmiképpen!
Jó lenne , ha valaki megmondaná, hogyan is lesz a következő 2 hét, akkor talán nyugodtabb lennék, dehát ki tudja..... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Beszti, gratulálok Simonhoz! (A tesóm kisebbikét u.így hívják, Bartha nélkül :))

Mot, Szilvi, helyesek a babaszobák!

Nálunk Ákos egyelőre úgy néz ki, az elején a mi szobánkban lesz. Ma almoltam ki, holnap hozzuk el a kiságyat.

Ági, én is bőgök mindenen, ma pl azon, hogy apa miért a porszívózás utánra hagyta a portörlést. És a kedvem továbbra is tök sz@r. :( Nincs semmi karácsonyi hangulatom, sőt büntetésnek érzem, mert most kötelező kisuvickolni az egész lakást, és semmi ingerenciám nincs hozzá.
Hogy Andi szavaival éljek, továbbra is a fészekhagyó ösztön uralkodik el rajtam.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Rég jelentkeztem, így nem is nagyon volt alkalmam gratulálni az anyukáknak! Mindenkinek sok örömteli pillanatot kívánok gyarapodó családjával.

Én csütörtökre vagyok kiírva és nagyon izgulok, hogy időben kijöjjön a kisasszony vagy vészeljük át valahogy 24-ét. Az orvosom felvetette az indítás lehetőségét, de úgy vélem a gyerek tudja, mikor van itt az ideje és nem szeretnék művin beavatkozni a természetbe. A 39. héten egy ujjnyira voltam nyitva, ez jelent valamit, mármint előre vetíti az időpontot? Szorgalmasan iszom a málnalevél teát, én egész jól elvagyok vele, ha meleg.

Múlt héten nekem is sikerült összetörnöm az autómat, totálkár, szerencsére személyi sérülés nélkül. Most itt vagyok én és a család is kocsi nélkül, még az sem vigasz, hogy nem én voltam a hibás. Remélem a szülés nem hirtelen, éjszakai akció lesz, mert akkor nem tudom, hogy oldom meg a bejutást. Mentőt nem mernék hívni, mert az nem biztos, hogy oda szállít, ahová én jutni szeretnék. Rendkívül kiszolgáltatott az ember így jármú nélkül.

Minden esetre ugrálok eleget, hátha az gyorsítja a dolgokat.

Mindenkinek kellemes ráhangolódást az ünnepekre!!!!
marcipan
 
 


Hello!

Szerintem én nyeltem be a családból előszőr a hányós-hasmenős vírust.
Végülis ha azt nézem, hogy burokrepesztéstől (14:30) születésig (16:44) nem is telt el sok idő. 2 óra 15 perc. Gergő három óra alatt volt meg. Nála viszont viszont a vajúdás volt keményebb, a kitolás könnyű. No mindegy, tényleg a végeredmény számít.
Fáj-fáj, de kinek nem. Aki azt mondja, az hazudik :wink:
cicmerák
 
 


Szana, Beszti
Gratulálok a babákhoz!

Cic
Én is meg könnyeztem a szülés történetedet :cry:
Szerintem nagyon szép volt. És így hogy már szültem és a következő kapujában állok nagyon át tudtam érezni. Tök jó az is hogy nem maceráltak közben és csak a legszükségesebb beavatkozások történtek. És még rövid is volt, tehát én legalább ilyen szülést kívánok mindenkinek.
És igazad van a szülés fáj, ez vele jár erre fel kell minden leendő anyának készülni, de megéri és ez a lényeg.

Kókusz matrac
Nekünk is az van és nekem sincs vele semmi problémám. Igaz a Csenge hasonalvó és ezért tök jó, mert állítólag ha teljesen belenyomja a fejét a matracba akkor is kap rajta keresztül levegőt, és igen sok ilyen volt amikor belefurta az arcát.
Ha a lapos buksi miatt aggódik valaki, akkor lehet kapni kifejezetten erre párnát. Szív alakú és egy buksi formájú bemélyedés van a közepén. Ha jól emlékszem a Kék Panda honlapján láttam.

Snoopy
Hát a 37 perc nem semmi. Nem tudom, hogy irigykedjek-e :lol:
Egyfelöl nagyon örülnék egy gyors "fájdalom mentes" szülésnek, de mivel mi is Pomázon lakunk és a Szt Imréig kb 30 km az út azért félek, hogy mi van ha a kocsiban szülök meg. Az én párom nem mentős, informatikus :lol:
Igaz látott már egyet hátha menne neki :lol:
De ha belegondolok, hogy szenvedhetnék akár 24 órán keresztül mint a sogornőm akkor inkább megszülök a kocsiban. :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Kataa már megírta (köszi Kataa), de én is örömmel jelentem, hogy 2006.12.18-án 20.51-kor megszületett Simon!:):)
Szüléstörténet itt:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 03#1242303

Nektek nem is írtam, de én is úgy jártam, mint Sziszike, hogy valamiért az én dokim múlt hét szerdán mindenképpen meg akarta indítani a dolgot. Pedig ugye alig volt valami, baba magasan.
Ez nálam megadta az utolsó cseppet a pohárba (egyébként nagyon gondolkodtam az elejétől fogva, ezért nem is volt kórház a táblában) és kedden felkerestük a régi kórházban (Máv) a szülésznőmet. Ő elvállalt biztosra,illetve beszéltünk egy doktornővel, aki meg talánra (ha épp ráér). És végül pont bent volt!
Így talán érthető a történet, amit egyébként éjjel 11-kor kezdtem írni, de a párom reggel 6-kor tett fel a topikra.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok,


Köszönöm a kókuszmatracos válaszokat, a párom azért már beszerzett egy szivacsmatracot is, így kettő van neki.:)Egyébként az az érdekes, hogy éjszaka el tud benne szó nélkül lenni, nappal meg nem akar aludni, bár most is alszik, lassan 3 órája.:)

Nekünk 3 és fél hetesen Dani eléérte a 3,5 kg-ot. 54 dkg-ot hízott a kezdetek óta.:) lassan de biztosan nő.

Dani pofija hétfő óta nem csúnyult tovább, de nagyon nem szép. Bunny, köszi megint az infót, és szerintem az első igaz rá, mármint, hogy néha összefüggő a gyulladásos terület.
Ma volt a védőnő, és holnap lemegyünmk az orvoshoz,mert azt mondta, ez durvább mint a megszokott tejkiütés. Aztán mondtam neki, hogy az étrendemben szerepelt a hétvégén másfél-két tábla csoki is, ami addig nem volt, és most kitalálták, hogy lehet attól van, de erre már kellen valami. Holnap már okosabb leszek.

Ti hogy álltok a levegzőztetéssel???? Nekem elég rosszul megy, még mindig csak az erkélyen voltunk. 25 perc max.

Beszti, Szana
Gratulálok mindkettőtök bébijének születéséhez!!!!

csernusn
 
 


Sziasztok!

Beszti!

Gratulálok a picihez!


Nagyon jók a születéstörténetek, ha belegondolok, hogy én Attilával 18 órát vajúdtam (igaz, hogy csak az utolsó 5 óra volt elviselhetetlen).

Mot, Szilvi
Jók a szobák!

Úgy néz ki, hogy nálunk sem fordul meg a baba, az orvos szerint császár lesz.

Mágnes
Én is bőgök mindenen, azt hiszem, egy kicsit hisztis is lettem, pedig van még pár hetem.

Üdv
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Deszilvi,

Tetszik nagyon a babaszoba!!!!,

Mot, nekünk is olyan kis szivacsos Disney figurák vannak a falon.:)


Látom mindenki ír születéstörténetet, akkor én is kibővítem az enyémet.:)

Csütörtökön, mint mindenki tudja itt elment a nyákdugóm, és megnyugtattatok, hogy ez már jelzés, de még egy hét is lehet mire a szülés megindul. Én azonban már aznap éjszaka nagyon rosszul aludtam, és állandóan felkeltem éjszaka. Valamiért a párom sem tudott aludni, így hajnali ötkor mikor mondtam hogy fájdogál a hasam, elkezdtük mérni a gyakoriságot.6percesek voltak.
A párom azért még bement dolgozni, persze csak miután a mamája megérkezett hozzánk. (ő csak egy tepsi süteményt hozott fel Egercsehiből, milyen jó megérzései vannak, hogy pont aznapra időzítette a látogatást!) Napközben jól elvoltam a továbbra is 6 perces, néha 5 perces fájásokkal. Tv-tünk, meg hívogattam anyut, anyós meg engem, hogy akkor most mi van, menjek a kórházba, vagy maradjak....
Végül a pároman délben "hazazavarták" a munkahelyéről, hogy neki a feleség mellett a helye, én felhívtam a dokim, aki mondta, hogy menjünk be igaz ő nem dolgozik, és még szerinte nincs itt az idő, de inkább vizsgáljanak meg.
2-kor délután bementünk a kórházba, és a szülésznő úgy fogadott, hogy hiába az ötperces fájások, de nem úgy nézek ki mint aki szülés előtt állna...
A doki megvizsgált és mondta, hogy habár ezek már a kezdő fájások, de én még zárt vagyok, nem tudna velem mit kezdeni, inkább menjek haza (hamár 10 percre lakunk kocsival), és nézzek tv, meg fürödjek.
Hát hazamentünk... Ettem finom rántotthúst meg krumplipürét, és meglátogattam a fürdőszobát 3x is fürdés kedvéért. Szerintem ez hozta meg a hatást, mert 7 körül már nagyon erős fájásaim voltak és 4 percesek. A párom már a plafonon volt, hogy miért nem megyünk már, én meg higgaddtan, de izzadtan a fájdalomtól, hogy "még nem ment el a magzatvíz, és a doki azt mondta, nekem elég akkor indulnom" (még jó, hogy nem akkor indultunk.:))

Azután este 9-re beértünk, a délutános doki, aki egyébként azt jósólta, hogy a hétvégén meg lesz a baba (amit én végképp nem akartam, ui a dokim épp szabin volt), vigyorogva fogadott, hogy hamar visszaértünk. Nehezen feltápászkodtam a vizsgálóra, és örömmel bejeletette, mehetek szülni, mert teljesen kinyíltam. Felhívták a dokimat és szerencsére bejött, így nem egy idegennél kellett megszülnöm. Amíg vártunk megkérdeztem a szülésznőt, hogy mikor kapok beöntést, és ő nevett, hogy itt már ilyenre nincs idő.:) kérdeztem, hogy ennél jobban fog fájni, mondta, hogy nem és így megnyugodtam, hogy nem is kell az az érzéstelenítő... (Azért a kitolás sokkal rosszabb volt.)
Kitolás előtt felfektettek az ágyra, majd otthagytak a párommal (szegényt kelepcébe csalták, mert nem is akart bent lenni), és mikor visszajöttek, akkor Ákost a fejemhez "parancsolták" és indult a móka. 10.33-kor kibújt Dani baba feje. Ja meg a kibújás előtt megfogatták mindkettőnkkel a hajas kis fejbőrét a hüvelyemben.
A méhlepényt szerintem kihúzták belőlem, bár biztosan jött az magától is.:) Dani a mellkasomon volt eközben és ott szuszogott. Nem is emlékszem, hogy sírt-e? Nekem nem mosták le a magzatmázat róla, csak az arcocskájáról talán. Azután jött, a majdnem legrosszabb rész a varrás, ami lehet, hogy jobb lett volna, ha nem mutatják meg a tűt véletlenül, amivel összevarrtak.
De mindennek, a már pár nap után sem kellemetlen eseménynek, a következménye, ami dárga kisfiunk, akit még a mai napig sem hisszük el, hogy megérkezett közénk:)

csernusn
 
 


Beszti,

És akkor neked hogy tetszett a máv kórház?:)

csernusn
 
 


Na akkor ki az, akinek feltehetjük a szüléstörténetét a honlapra????

www.telibabak.fw.hu

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Beszti,

Ez elég gyors szüléstörténet írásra sikeredett! Na ja, mikre képes a technika!

A többi szüléstörténetet is jó volt olvasni, már nagyon várom hogy én is hasonlókat írhassak!

Mágnes, mi lenne ha a táblázatban ahol már megszületett a baba, ott a születés időpontja, és nem a kiírás időpontja lenne a sorrend? Nekem az logikusabbnak tűnne átláthatóság szempontjából, hogy kinek mekkora babája van.
Esetleg lehetne berakni egy olyan számlálót is, hogy melyik baba mennyi idős éppen...
(vagy hagyjalak benneteket a hülye ötleteimmel? :D

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Na jelentem a táblázatot frissítettem, este felrakatom apával a honlapra, ott meg lehet nézni. Már gyarapodunk jócskán!! :)

Sziszike gyanúsan távol van, és a táblázat szerint most ő következik! Lehet, hogy már babázik is?? :lol:

www.telibabak.fw.hu (holnap már frissítve)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


dorka:
nemnem, ha ötlet van, nyugodtan mondjátok, én továbbítom apának. Legfeljebb azt mondja, hogy macerás, vagy körülményes:)
Szólok neki este, hátha nem ver fejbe:)
Mellesleg a te kiírt időpontod is mindjárt itt van! Mit mondanak? Zárt vagy még?

Csajok! Ha képeket küldtök, légyszi a felhasználó neveteket is írjátok oda, mert nem mindig én teszem fel a netre, és apa nem tudja ki kicsoda! köszi:)
Ide lehet küldeni: telibabak@citromail.hu

www.telibabak.fw.hu

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Tök jó volt olvasni lányok :)

Mágnes! Az enyém mehet.
cicmerák
 
 


Beszti! Nagy gratula Simonhoz! Hogyhogy már fenn is vagy a neten? Vagy a párod rakta fel az írásod? Nem tegnap szültél??? :shock:
Én már nagyon kezdem magam olyan furán érezni gyerektelenül, hogy itt közben potyognak a babák! :D
Szilvi: mi is ilyen ágyat vettünk. :) Férjem kérdezteti, hogy milyen volt összerakni. Ő egy napot szenvedett és közben nagyon sokat káromkodott az összeszereléssel. :lol:
Egyébként az aranyerem mára kicsit jobban lett, köszönhetően a tegnap esti kamillás borogatásnak és a Reparon kenőcsnek. De ma még nem voltam vécén és kicsit félek. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Mágnes: a táblázat olyan hiányos most már. És Bunny babájának a neve is még más. Apának üsd csak a fejét emiatt! :wink: :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Winnie
Na ctg milyen volt?Dokinal vagy a korhazban voltal?
Varjuk a babaszobas kepeket :wink:

Szilvi
nagyon aranyos a szoba,izleses a festes is :wink: A kanapen majd jokat fogsz alukalni :lol:

Tunde
Na mar,ezt atragediat, hogy apa felcserelte a sorrendet :lol:
En sem vagyok karacsonyi feelingben,de Alex miatt muszaj.En meg mindig bablazban,ugyhogy holmikaracsony nem ubereli a boldogsagom.
Minden este gyertyakat gyujtunk es enekelunk Alexxal.Porbald ki hatha jon a feeling es Zitanak is tetszeni fog.

Marcipan
De jo hogy neked nincs bajod.Remelem lassan jon a te babod es akkor amikor a szallitas is megoldott :)

Beszti
Es itt is fizetos szobat kertel?Gondolo a gyorsan fogadott dokino sem banta a dontesed. :wink: Ugye nem is fura nonel szulni.

Niki
Ejjel persze alszik,mert nappal jol kifarad.Esetleg probaljatok meg athelyezni a kisagyat ,hatha az segit.
Tejkiutesre azt mondjak az anyuak ne igyon tejet,vagy soxor a Lactoherb is csinalja ezt.ISzod?
Altalaban nem adnak ra semmit.
Nekunk meg nincs,de en alig iszom tejet,csokit emg egyaltalan nem fogyasztok.
Engem a szopi ota inkabb a szenhidratok dobnak fel,de nagyon :lol:

Eva
Drukk a csaszarhoz.Nem veszes,plane ha keszulsz ra.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Viki
Remelem amr otthon vagytok,jelenkezz es meselj!

Magnes
Kuldok mindjart kepeket a cimre.

Kép
Kép
kataa
 
 


tinu:
jó, hogy szóltál, én kijavítottam a táblázatot, apa meg nem vette észre. szólok neki, köszi.
A táblázat holnap már extra friss lesz, én most frissítettem, csak a honlapra apának fel kell tennie ma este.

kicsit görcsölök....
na megyek sütöm a rántott husit

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


MÁgi: én meg most rendeltem pizzát. Sokkal kényelmesebb, mint a rántott hús elkészítése. :D Igaz, fordítanom kell ma még sokáig és pedig úúúúgy aludnék inkább. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


Ma töltöm a 36. hetet. Olyan fura, valahogy el se tudtam képzelni, hogy idáig is eljutok egyszer. :o És még mindig nem tudom elképzelni, hogy tulajdonképpen már akármikor szülhetek. Az van a fejemben, hogy még van egy hónapom. Addig kétszer referálok cikkekből, meg kell írnom egy dolgozatot és még vizsgázom is egyet. És ezer dolgot el kell még intézni. Pl. ma derült ki, hogy gyorsan el kell mennem szülési szabira, mert különben nem fogok gyedet kapni... Meg még mindig nincs meg a házassági anyakönyvi. És pláne a karácsony és szilveszter és még anyukám és apukám szülinapja, utána meg a férjemé. Szóval csupa-csupa elfoglaltság, kinek van ideje szülni közben? :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: hát az ágy összerakása hatalmas szívás volt. Férjem meg apukám rakták össze, de vagy 3 órájukba telt, (apukám pedig igazi kis barkácsmester), csakhogy elfelejtettek normális leírást adni, és még csak egy komplett kép sem volt hozzá, hogy így kell majd kináznie. Szóval nem volt nálunk sem egyszerű. de nagyon tetszik az ágy!
Azért most már csak óvatosan a sok munkával, tessék pihenni is, és főleg elmenni végre szabira, na ne már hogy előadásról menj szülni. csak nyugisan!

Köszönöm a szobadícséreteket, ezt a tapétát a kikában néztük ki katalógusból, de kicsit drágának tartottam, és mondtam hogy nézzünk még szét a városban. Találtunk egy boltot, ahol ugyan az a 2007-es katalógus volt, és pont a FELE volt az ár, nem 10%, pont a fele! Hihetetlen!

Mágnes: vigyázz azzla a rántott husival, Niki is aznap még megszült!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Nagyon jók a szüléstörténetek, tök jó hogy megírjátok!

Éva, Dorka, ti is a finisben vagytok ám!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tűntem el!!
Itt vagyok még. :lol:

Ahogy történik vmi, jelentkezek!

Holnap lesz 1hetes késés, remélem meg is indul, mert, ha nem a karira nem mehetek haza...vagy azis lehet kari után érkezik!:)
Meglátjuk mit tervez a babó, türelemmel kivárom!

A kórházban hasmenéses-hányásos vírus van és nem engedik látogatni a babákat :(, ma annyira teli voltak 1szabad hely volt, pénteken viszont sokan mennek haza..

Majd holnap doki után írok, puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Kép [/img] Kép [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1166559967.26.jpg[/img]

Remélem most jó lesz....
[/img]
sleepy
 
 


Aki csinált gátmasszázst: hogyan is kell és mit is? :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sleepy/Ági! :)
Szuper a tábla.
A 27-es számú versenyző, azaz én, közben zitaanyu lettem. Majd kijavítanád, ha lesz egy kis időd? Köszi!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Szana, Beszti, Sziszike gratula a babakhoz, sok tejet kivanok!

Csajok, ti mivel meritek a babakat? Mi mar ketszer kolcsonoztunk momert markaju digitalis merleget, de mind a ketto hibas, 10-50 grammokat teved (erre ugy jottunk ra, h egyszer kevesebbet mutatott szopas utan mint elotte), ha 3x teszem ra a gyereket, akkor 3x mutat mas erteket. tudom, ne merjem, az a legegyszerubb es a legidegkimelobb...

KépKép
felixanyul
 
 


Felixanyul: :(:(:( Még korai a gratuláció!!!!!!

Remélem most már tényleg én következem.:)

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Magnes
Visszajott a kepes emilem a cimrol....Mi lehet??
Tabal szuper,majdnem a fele baba kibujt :lol:

Szilvi
Kemeny munkanak meglett a gyumolcse. :D Tapeta tenyelg szuper!

Sziszike
Hajra,ha nem akarsz karacsonykor a korhazban lenni :D

Flexi
Nekunk ilyen merlegunk van,kaptam egy baratnomtol,de kis mennyisegeket tenyleg furan mer.Szerintem eleg ha hetente vagy par naponta megmered est es ha hizik akkor minden ok.
Hogy alltok most?

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Gátmasszázs
Olaj: orbáncfűolaj és búzacsíraolaj keveréke és adalékként muskotályzsálya és rózsa illóolaj

Körülbelül 6 héttel a várható időpont elött kezdjék el gátjukat, azaz a hüvely hátsó fala és a végbélnyílás közötti szövetet erőteljesen olajjal masszírozni és tágítani. Cél hogy ez a szövet puha, nyúlékony (hajlékony) és tágulékony legyen. Ehhez először egy, majd rövidesen két vagy három ujjunkat használjuk, kb három centiméter mélyen nyúljanak be a hüvelybe. Fogják meg a gátjukat és masszírozzák U alakban, enyhe nyomással és hajlékonnyá válik. A szülés előtt érdemes a szeméremajkakat is masszírozni, mert gyakran előfordul, hogy a gát inakt marad, de a szeméremajak sérül. Próbálja meg a hüvelyét széthúzni addig amíg gyenge bizsergést, égést nem érez.

A fentieket a Bába válaszol c. kkönyvből másoltam ki. Még kitér arra is, hogy mivel ez ekkora hassal nehezen kivitelezhető kérjük meg a párunkat rá :lol:
Hát én manapság fogok neki előhozakodni a farbával, remélem ez is olyan jól fogja fogadni, mint a pocak masszást, a lábköröm vágást és a fazon igazítást.

KépKép
Kép
krista
 
 


Krista: nagyon köszi a leírást, épp ilyenre vágytam. Mindenhol csak beszélnek róla, de hogy pontosan mit is kell csinálni, azt mindeddig nem tudtam. Tegnap a férjem valamit szerencsétlenkedett ott alul, de azt hiszem, ma már sokkal bátrabb lesz. :D Én magamnak tuti nem csinálnám, de apjuk nagyon lelkes (volt - tegnapig), még olajat is ő szerzett be.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Nekem a dúlám ezt írta a gátmasszázshoz, ill. az olajhoz:
Gátmasszázsolaj

Valóban mindegy milyen olajat használtok,csak tiszta legyen. Orbáncfű a legjobb, de lehet olíva, jojoba, mandula. Csak az orbáncfűvirág-olajat nem javasolom, ezt is csak azért mert piros a színe és egy kicsit fog.

A technika u.a., mint amit Kriszta írt.
Valszeg én is megkérem apát, mert én oda se férek már magamhoz normálisan. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Párom ismét éjszakás volt, sajna nem tudtam jönni :( De most már vagyok :) Jázmin iszonyú miket alkot, úgyhogy Zsombitól nyugodtan pihenhetnék, de Jázi mellett leülni sem lehet. Mindegy, most itthon lesz a férjem, csak könnyebb lesz valahogy.
Mi jól vagyunk, Zsombi holnap lesz 6 hetes, szombaton már 4,44kg volt. Centiben nem tudom mennyi, de a 68-as bundazsák/overállnak a bundazsák részét már majdnem kinőtte :shock: . Tegnap csak rendeltem babakocsiba való gyapjú lábzsákot. Nyugodtabb leszek, ha az is benne lesz, mert szerintem egy kis takaró nem sokat ér. A védőnő szerint -10 fokban is kint hagyhatom akár 2 etetés között is. Nektek erről mi a véleményetek?

Na, meg még egy kérdés. Így karácsony közeledtével, kinél mi lesz az ünnepi menü? Azért bátorkodom megkérdezni, mert gondolom most senki nem ad elő 10 fogásos kaját, mindenki a gyors, de finom, és könnyen elkészíthető ételt részesíti előnyben. Szóval ilyen receptre nekem is szükségem lenne.


Szilvi!
Nagyon jól néz ki a babaszoba!! MIlyen dekóráció hiányzik még innen?

Mágnes!
Kitartást, majd túl leszel rajta! :D

Tünde!
Látom nem a legjobb passzban vagy. :( Sajna rajtam sincs eluralkodva a karácsonyi láz, talán azért, mert észre sem veszem, hogy pár nap múlva itt lesz. Nem járok a városba, ahol látnám az árusokat, szólna a zene, nincs hó, stb, stb. Na, de általában úgy szokott lenni, hogy amennyire nem várod az egészet, annál jobban sül el. :)

Marcipan!
Nagyon sajnálom az autót, de tényleg szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem sérült meg senki!!! És kitartást neked is! Ha ma még megszülsz, 24-re hazaengednek! Hátha...

Beszti!
Hatalmas gratula Simonhoz! Nagyon szép nevet választottatok!!!

Niki!
Nálunk ma szuper idő volt, hétágra sütött a nap, így kint voltunk sétálni több mint egy órát. Egyébként meg szerintem nem kell vele kapkodni. Ha jobb idő van, hagy kint 10-15 perccel tovább, ha meg rossz, akkor csak 5 perccel tovább. Ha meg köd van, vagy nagyon fúj a szél, akkor csak az ablakot nyisd ki rá.
Egyébként nem semmi a szüléstörténeted! Jó hamar eltűnt a méhszájad! Csajok, rántott húst kell enni, aki gyorsan akar szülni!!! :P

Tinu!
Nem semmi lesz a következő hónapod!!!


Folyt. köv.

Kép

Kép


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó: Zsombi egyre csak szépül. És ezek a pöttyök tök jól állnak neki. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Winnie!
Azért egy képet tehetnél fel a lakásról. Nem baj, ha kupi van, megértjük! :)
Én meg holnap megyek a 6 hetes kontrollra. Remélem engedélyeznek mindent, amire vágyok :P
Mi volt a ctg-n?

Mot!
Nagyon szép nálatok is a babaszoba, és az "asszony" nem semmi pocakkal rendelkezik! Mekkorára saccolják Krisztinát?

Kata!
Jó sokat hízott Leon. Mi csak kb. 40 dekát. De én ennyivel is elégedett vagyok.


Szana!
Szívből gratulálok Jázminhoz! Milyen szép név!!! :P

Krista!
Egyébként nekem sem volt kenetvétel.És se én, se Zsombi nem katunk ab-ot. Mondjuk így utólag furcsállom, hogy nem vett le semmit a doki, Jázminnal volt tenyésztés.
Komolyan ki kellett öntened a tejet? :shock: Én most úgy vagyok vele, hogy (bár elvileg 2 hónapig akartam) a 3 hónapos ugrásig fejek, és addig biztos lesz annyi tej még, hogy a "ráfejőset" kiöntsem, de biztos, ami biztos alapon, amíg van üres pohár, addig megtartom azt is.


Ilgya!
Nagyon édesek a gyerekek!!! Nekünk is ilyen mérleg van, de nálunk már Zsombi végigéri. Annyira hosszú, hogy nem is igaz...


Köszönöm szépen mindenkinek a mellszívó sterilizálásval kapcsolatos válaszokat. Most már én is csak naponta egyszer sterilizálom.


Na, most megyek.
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Tinu!
Kösz :lol: Bár én iszom a Laktoherbet, és vki írta, hogy attól is lehet. :?

Amúgy hallottam olyat, hogy nem lehet abbahagyni a teának az ivását, mert csökken a tej. Ez igaz lehet???

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigo
Zsombideleve nagy sulyu,ezert hizik kevesebbet.LEnyeg hogy mindketten most csak szoptatunk, nem? :lol:
En ugy tudom babat -5ig lehet kivinni setalni,de azt se morakra.Anno igy csinaltam Alexxal,sot ha kodos volt akkor ki sem mentunk.
Nalunk a menu:tarkonoys csirkelves,Citromos lazac es Kapros krumpli lesz.Beiglivel :lol: Ez kb 1 ora munkaval megvan,meg be lehet fogni apat pl krumplit pucolni :wink:
Majd a tobbi na pa vendegsegben meg csak ulunk es eszunk :shock: :D
Zsombi tenyelgelmegy egy 3 hos babanak olyan szep nagy gyerek :lol:
En nem iszok szoptatos teat,boven eleg a sok folyadek,asvanyviz.Szedem az Urticat es hasznalok egy olajat delutanonkent ,amivel a cict kell bekenni,verboseget okoz es igy estere is eleg a tej.Welada a neve egy Szt.Imres szuleszno ajanlotta egy isomerosomnek, O meg nekem, es tenyleg mukodik :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata!

Igen, ezért nem parázok én sem, hogy ennyit hízott Zsombi, mert eleve nagy súllyal született, de a minimumot (heti 10dkg-ot) így is hozzuk.
Ma 6 hetes Zsombor, így mázsáljuk, és lehet, hogy centivel is lemérjük, kíváncsi leszek....
Ez tényleg nagyszerű, hogy tudunk szoptatni. Milyen jó lett volna, ha Jázival is sikerül....Olyan jó érzés, amikor szoptathatom Zsombit (éjszaka néha nem így gondolom :) ), és imádom, amikor hallom, hogyan nyeli a tejet. Meg a vége felé, amikor elpilled, és csak szív egyet egyet, aztán pihen. Mostanában egyébként furcsát produkál, mert befeszít szopi közben, de úgy, hogy alig bírom "ellazítani". A védőnő szerint a hasa miatt. Hááát, nem tudom, de pont csak akkor, ha eszik? Máskor nem csinál ilyet.
Én úgy tudom, hogy az urticát nem szabad sokáig szedni. Te mennyit szopogatsz egy nap?
És ezt az olajat hol lehet megvásárolni? Gyógynövény szaküzlet, vagy gyógyszertár, dm, stb?

A kaja kapcsán gyanítom, hogy a kapros burgonya olyan, mint a petrezselymes (mármint elkészítését tekintve). Citromos hal? Áztatod citromlében, aztán kisütöd? Vagy hogy? Na, a tárkonyos csirkelevesről még nem is hallottam, bár nem vagyok egy nagy konyhatündér :)

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


A tárkonyos leves nem is rossz ötlet, most gondolkozom ezen. :) Én sem tudom még a menüt, mert az idén nagyon nem akarok sokat vacakolni a konyhában. Amúgy is folyton sütit sütök már hetek óta. Főleg ezt szeretném ajándékba adni. Ma készítem be immár a harmadik recept szerinti mézeskalács tésztámat. Azt terveztem még, hogy lekváros buktát sütök - szintén életemben először - karácsonykor. Aztán valami husi a férjem kedvéért, majonézes saláta. Tavaly kókuszos csirkemellet csináltam, nem tudom, az idén mi legyen. 25-én a szüleimnél lesz úgyis minden hagyományos (töltött paprika, rántott hal, halászlé, beigli)...

Kép
Kép
tinu
 
 


Én 24-én gombalevest csinálok, és halat krumplival zsupsz be a sütőbe, így nem kell vele vacakolni. 25-én tesóméknál jön össze a család, 26-án csirke megy a sütőbe, ünnepek között meg székelykáposztát vagy rakottkáposztát fogok csinálni. Utána meg megint hozatom. :D

Karácsonyi hangulatom még mindig semmi. :(

Brigó, remélem nem haragszol meg, hogy ezt írom, de sztem Zsombi bőre elég csúnya. Nem próbáltad mellőzni a tejes cuccokat az étrendedből? Máshol is ilyen, vagy csak az arca?
Zita tejallergiás (mondjuk az nem így néz ki), nehogy Zsombin is kijöjjön később, ha most így kiüti a tejcsi.
Ugye nincs harag, hogy ezt leírtam? A védőnőd/gyerekorvosod nem mondott semmit?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


De jó azoknak, akik tudnak hová menni. Sajna a mi esetünkben mihozzánk jönnek, na persze nem fogok vendéglátóskodni, csak nincs meg az esély sem, hogy legalább az egyik nap valahol jól bekajáljunk. Húúú, a rakott káposztát most nagyon megenném, de hát szoptatok, és nem kockáztatok.

Tünde!
Persze nem haragszom meg. A védőnő és a doki szerint is sima tejkiütés. Tejet, kakaót, stb abszolút nem iszom, sajtot eszek, de azt sem minden nap, és ennyi. Még joghurtot sem iszok, pedig élek-halok érte. De a védőnő szerint legalább a sajtot egyem, mert csak kell ennyi tejtermék a szervezetemnek is. Mondjuk enélkül is pöttyös Zsombi, szóval lehet, hogy ihatnék is tejet, de nem kísérlezgetek.
És akkor Zita nem ehet semmit, amiben tej, vagy tejszármazék van?

Na megyek, fazonigazítás a holnapi dokilátogatásra.

Jó éjt mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Na ma végre kimozdultam! Ez az első hét, hogy egyáltalán nem dolgozok már, de az elmúlt két nap teljesen bedepiztem. Férjem reggeltől estig dolgozott, az eső szakadt egész nap, így kimozdulni nem is nagyon lett volna hangulatom, főleg bebuszozni a városba. Kétszer kitakarítottam, sütöttem, meg már négykor megcsináltam a vacsit, pedig tudtam, hogy papa csak 8-kor jön haza...én bediliztem volna, ha itthon kell feküdnöm hónapokon keresztül! Minden tiszteletem kismamák nektek, akik végigfeküdték a várandóságot! Hát szerintem Ákossal, ahogy lehet és jön a jóidő, rengeteget leszünk levegőn! Na jó, az már más lesz, lesz velem valaki itthon, de ez az egyedüllét....totál bekattantam! Nem nekem való!

Mi nem hívunk vendégeket idén karácsonykor, mert ha jönnének (szűk család) az is legalább 8 fő (vagy 12) és ezt már nem vállalom be,hogy ennyi emberre főzzek! Így mi megyünk minden nap. Szenteste anyuéknál lesz az egész család ( ez már évtizedes tradició), lesz halászlé, mandulásponty, narancsoscsirke és aszaltszilvás hús, salátákkal na meg igazi nagymama beiglivel. Első nap anyósomékhoz megyünk (50 km-re laknak), második nap pedig nagymamáméknál egész családos banzáj lesz ott megint, és azt tudom, hogy lesz kacsa!!! Szóval az eddigi vigyázott kilók hirtelen megugranak majd, az tuti!
szóval idén én nem főzök, csak sütögetek aprósütiket! az idő miatt még nemem sincs nagyon karácsony hangulatom, ma meg is jegyezem, hogy nahát, már valaki most megveszi a fát...aztán rájöttem, hogy 4 nap múlva karácsony!!! Hihetetlen! Viszont egész jól állunk ajándék ügyben! Már nincs sok hátra! De ez a tömeg, ami ma volt..nem semmi, úgy védtem a pocakomat!

Azt lehet érezni, ha kinyílik a méhszáj? Vagy csak a dokibácsi tudja megmondani! Nem parázásból kérdezem, csak kíváncsi vagyok!

Kedves friss anyukák! Kapnak a babák ajándékot a fa alá? Jaj, én már most válom a jövő ünnepet, akkor már csillogó szemekkel fogja nézni a fát a kisfiunk!
Vendég
 


Brigó, akkor ok, ha a szakik szerint ez belefér.
Hát igen, jól látod, Zita semmi olyat nem ehet, amiben tejtermék, tejpor van. Van egy szép terméklistám, hogy miket adhatok neki, mert nincs ám mindenre ráírva, hogy tejpor van benn. :(
És ennek örömére, amíg Ákost szoptatom majd, én sem ehetek semmi tejes cuccot, megelőzésképpen. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Jó lett tegnap a CTG, a kórházban vpltam, fenn a szülőszobán. Hárman voltunk éppen, így versenyeztek szinte a szívhangok, na meg kinek ficánkol nagyobbat a babája, és lesz egy jó kis kiugrás :) Ficánka méltó volt nevéhez, nem volt szükség a praktikákhoz. :) Nektek volt olyan, hogy elmászott közben a babó? mert néha egyáltalán nem érzékelt szívhangot, kétszer meg - két nem érzékelés között - 70-80-at mutatott. de azt mondták, hogy nem gonf, mert észlelési hiba, Ráhúztak még 15 percet, és így azt mondták, hogy tökéletes :) csak én paráztam kicsit.

Ma meg dokinál voltunk, továbbra is tök zárt vagyok.
A héten kell vérvétel, mert alacsony a hemoglobinom.... de már szedek vasat. Dokinő meg "rámszólt", persze kedvesen, hogy gyakoroljam a lazítást, mert mindig amíg vizgál, feszítek ezerrel. de ezt hogy tudnám? amikor nem kotorászik benn senki, akkor el tudom lazítani, de úgy nehéz. csak azt mondta, hogy így meg nehezebb a szülés. Úgyhogy kicsit tanácstalan vagyok, hogy is lesz ez...
meg méricskélte is uh-n, ő most kicsit kicsinek mérte, de azt mondta, hogy semmi baj, érzetre nem kicsit, meg meg mérte megint, és akkor rögtön jobb lett, úgyhogy én ezekbe az uh-kban kezdek egyre kevésbé bízni.....

Apa most rakja a kiságyat :)
Tapétacsíkot mi is vettónk, macis.
Ma haladtunk a lakással is, anyósom itt volt, 7 dobozt kipakoltunk, a konyha szinte kész :)kép majd érkezik :)

Néztem a táblát, meglepődtem, mennyire telik..... tök jó, szaporodunk :) mármint babailag :)
Drukkolok a következőknek, hogy a karácsonyt valahogy kikerüljétek, úgyhogy hajrá!!!, vagy kitartás!!!

Karácsony: hát én sem főzőcskézek. 24-e ebéd anyósomnál, vacsi anyuéknál, 25-e anyósoméknál, 26-a anyuéknál. sőt, még szerintem sütni sem fogok, mert mind két szülő süt, és így is televagyunk édességgel....
de a tárkonyos leves a kedvencem különben :)

Brigó, Zsombi nagyon kis csodálkozóan néz :)

Karácsony hangulat nuku, egyelőre költözés / pakolás hangulat van...

remélem nem hagytam ki semmit a nagy sietségben, bocsánat, ha igen....

még egy kérdés: a málnalevél teát hogy kell inni? azt tudom, hogy napi 3 csésze, de mennyit kell egyszerre leforrázni belőle?

Köszi előre is, én meg készülök utolsó pancsimra, dokinénim azt mondta, hogy a 36. hétig pancsizhatok..... :( az pedig péntek lesz. na jó, még pénteken lehet, hogy ;)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?