Új privát üzeneted érkezett!

Ayse, látom, neked is szép kis napod van.
Mi apával ugyancsak ilyen csúnya köhögős virust szedtünk össze nemrég: nekem a Stodal szirup megint segitett a köhögésen. Ha nincs jobb ötleted, próbáld ki.
Na, nálunk apa mostanában folyamatosan itthon van, de én meg úgy érzem magam, mint egy rabszolgahajcsár, mert magától nincs kedve nekiállni semminek. Igazi mackó, aki most téli álmot alszik. Mindennap ki kell adnom a parancsokat :twisted:

Ancsi, nemsokára eljön az is. Bár lehet, a vonalzómon a napok csak a karácsonyt jelzik, és én még ráhúzok egy kicsit. Csak az a baj, hogy aki vigyázna Julcsira, 28-án elutazik. Úgyhogy szurkoljatok, hogy addig meglegyen!

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Látom, senki sincs a topon :( Sajnálom, hogy ilyen peches, vagy fáradt, rosszkedvű majdnem mindenki!

Rokica :) Nem csodálom, hogy ki akarsz szállni. Jobb napokat kívánok Neked, más ötletem nincs :( Én már a diliházban lennék...
Remélem, hamar kiderül a megoldás Zsuzsa hányásával kapcsolatban, és nem lesz semmi komoly!
David jó nyugodt pasas, azért ez már szerintem sem normális. / mármint a hányás, nem a nyugodtsága :) /

Kuha :) Tévé :evil: Nagyon nem akarja valaki, hogy tévézzetek! Szerintem érdemes kipróbálni, milyen jó tévé nélkül, ha már így alakult :) Legalábbis én jól elvagyok nélküle.

And :) Én is örülök, hogy ügyesen bírtátok a tesztelést Esztivel, és a bíztató híreknek is :)

Anikó :) Így kivülállóként olvasva nekem is az volt az érzésem a tegnap estével kapcsolatban, hogy Balázs Téged akar, keveset kap Belőled, és valószínűleg csak ezért balhézik. Amikor benne vagyok egy ilyen ordítós estében, én sem tudok higgadt maradni, és végiggondolni, csak őrjöngeni, és sírni. Szóval nagyon együtéreztem Veled! Remélem, a pihenés és a több együtt töltött idő hasznotokra lesz!

Megann :) Remélem, Léna tényleg jól van, és semmi sem bújkál Benne!
Én is mindig elhatározom, hogy következetes leszek az evéssel kapcsolatban, de nem mindig sikerül. Amit még soha nem evett, és elsőre nem kéri, azzal nem erőlködöm, én sem szeretek mindent. Amit meg szokott enni, azt általában mindig megeszi, vagy legalábbis valamennyit eszik belőle. Ha fogzik, szinte egész nap nem eszik semmit, ezt már megszoktam. SZigorúan Balázzsal tudok ezen a területen bánni, vele mindent meg tudok beszélni, érti amit mondok, visszajelzést is kapok, sokkal egyszerűbb. Tőle megtudom, hogy csak nem ízlik a kaja, de enne mást, mert még éhes. Vagy nem éhes, és kész. Gergőből nem tudom ezt kiszedni :)
Sóskát én is utálom :oops:

Nem tudom, ki kérdezte, de megnéztem tagnap a Nő kétszer-t, és nagggyon tetszett :)
És ma túl vagyok a Csak szex, és más semmi-n is, az sem volt rossz, kicsit többet vártam tőle, de lehet, hogy csak nem tudtam túlságosan ráhangolódni.

Tegnap az ajándékok egy részét becsomagoltam, de kell még papírt vennem, ma befejezem, remélem. Éjjel még megcsináltam Gergő klipjét újra, ezt még ki kell írnom párszor CD-re, és akkor meg is vagyok az ajándékokkal :) Jöhet a sütés, és a takarítás...

További szép/szebb napot!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Köszönöm a részvétet. Rámfér. Mert ugye a nap folytatódott...

Jucc:

Azért David is elkezdett aggódni, mikor a reggeli adag is kijött Zsuzsából, akkor már nem volt olyan nyugodt...

Szóval átmentünk a fül-orr-gégészetre, még szerencse hogy szemben van, mert sikerült egy fél órával korábban odamennem, mert rosszul emlékeztem hogy mikor van rendelés. Nem is volt baj mert így megkaptuk az első sorszámot, és így is egy órát kellett várni. A doki néni megnézte a fülét és a torkát, azt mondta, van egy kis gyulladás, de simán lehet allergiás eredetű szerinte is. Mindenesetre azt javasolta, hogy kezeljük most antibiotikummal, fel is írt Augmentint. Még szerencse hogy rábírtam magam ezután hogy menjünk el a patikába kiváltani (Zsuzsa már nem értékelte a programot), mert kiderült hogy az a kiszerelés amit felírt, nem létezik. Erre hasraütöttek és adtak egy hasonlót, de a dózis KANÁLBAN volt megadva, nem ml-ben, úgyhogy azt is hasraütötték, hogy mennyit kéne hogy kapjon... na ekkor mentem vissza a rendelőbe, hogy akkor most mondja meg, mennyit szedjen és miből. Megnézte hogy mit adtak nekem, azt mondta 5 ml naponta háromszor ameddig el nem fogy az összes 100 ml. Tehát ha 15 ml-t kap naponta, akkor hét napig kapja? Először egy másik receptet akart írni, hogy amit kiadtak nekem, az nem Augmentin Duo, de aztán megelégedett ezzel a sima Augmentinnel is.

And!

Nem tudod véletlenül mi a különbség az Augmentin Duo és a sima Augmentin között?

A másik meg... hogyan adjam be neki? Ez egy por volt, amit fel kellett higítani 100 ml-re vízzel, és így adagolni 5 ml-t neki. De valami iszonyatosan szörnyű aszpartamos édes íze van. Megpróbáltam teába keverni, egy pár korty után nem ivott belőle többet. Attól félek, hogy fogom én ezt naponta háromszor belediktálni illetve becsempészni az italába?!?! Ötletek?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Kicsikem meg alszik, nagy baratnojenel, becsomagolva, utra keszen, ezert irok egy kicsit!

Rokica,
Meg elolvasni is szornyu volt, nemhogy atelni az autos tortenetet.
Probalj megnyugodni(mondom en, aki ma meg egy falatot sem volt kepes lenyelni, a holnapi ut miatt) :lol: :lol: , de csak a pici miatt is :oops: Szegeny Zsuzsa, en azt hiszem kimaradtam a tortenetbol, mert tegnap eppen akartam irni, hogy nem biztos, hogy a tej csinalja ezt neki, egyebkent is tele van minden virussal es bakival ebben a szar idoben, de az elobb bovebben kifejtetted, hogy mar regota hany! Remelem nincs semmi komolyabb baja, jo, hogy elviszed kivizsgalni, ez csak hasznotokra valik!

Megann,
Nalunk ferj cigizik, de sose a lakasban, meg telen is kimegy! De sajnos mar volt ra pelda, hogy nagyszaju haverok jottek es leapaztak, mert hat ki az ur a haznal! Utalom az ilyen embereket, akik csak a sajat szenvedelyukre tudak gondolni.

Jucc, Benianyu,

Aranyosak vagytok, tudom en, hogy keves neha neki, amit belolem kap. Jo lenne neha, ha kette tudnam vagni magam :cry:
Vagy harom fele :cry: :oops: :lol: , neha az is keves!

Kaja:
Megann,
Balazs sem evett ma normalisan. Csak belekezdett es ket kanal utan csak kopkodte ki a dolgokat. Kanalon ne aggodj, meg nagyon kicsike o! minden gyereknek megvan a sajat ritmusa, van amit elobb van amit kesobb tanulnak meg. De minden tudasuk alapja a jatek, ezert szerintem hagyd nyugodtan jatszani meg egy ideig a kanallal, lesz meg ideje ra, hogy "elfogadhatoan" egyen :lol: :lol:

Kameram meg mindig nincs :twisted: :twisted: Raadasul ferj ma sokaig akar bentlenni az uzemben, ezert mehetek hat utan ket gyerekkel :oops: olyan k...ta hideg van, hogy csak na!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Most nézem, hogy az Augmentin Duóban koncentráltabb a hatóanyag és csak 2x kéne adni. :?

Most átraktam a teáját cumisüvegbe, úgy megitta az egészet, antibiotikumostul. Sikerült álcázni az aszpartam ízét citrommal, cukorral...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokiva, nekem pont ezt kellett adni neki az ezelotti heten. Ez sima Augmantin, nem tudom mi az a dou. De nem ertem az adagolast, nalunk kilokra van egy fecskendo, ahany kilo, annyit kell neki adni. En mindig egy kicsit tobb vizet teszek bele, ha nem pepszeru marad es legalabb egy orara beteszem a hutobe, hogy osszealljon, csak utana adom neki. Semmibe ne tedd, siman adjad. Nincs otthon fecskendod, amivel beleadagolod a szajaba?

aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Rokica,
Rendes tejet adsz Zsuzsanak? Lemaradhattam valamirol, de miert nem adod neki a babatejet, ha ugy gondolod erzekeny?

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Kuha,
Nalunk ritka rossz ebed volt ma, abszolut nem volt kedvem fozocskezni, de szerencsere nem mondtak semmit a fiuk, azt hiszem a fejukre boritottam volna a talat, ha beszolnak :twisted: Biztos ferj sem mond semmit, ne aggodj, es a TV, hat persze, hogy mindig igy van ez :twisted: :twisted: :twisted: Pont mint en a kameraval :twisted: :twisted:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok,
Most sütöm a bejgliket :) Egyenlőre nyolcat. Vagyis csak összegyúrtuk férjemmel, mert felét ő gyurta...
Róki, szegényke nem semmi nap lehetett... Szerintem egy injekciós fecskendővel belefecskendezed a szájába az a legegyszerűbb. Vagy ha van otthon Nurophenszuszpenziod ahoz is adnak egy olyat amivel bele lehet a szájába rakni.

Megann, nálunk sose volt semmi étel kényszer. Szóval én se kényszerítek semmit Rolinak. 80 %-ban kitűnően eszik. 10 %ban szoszo és 10 %ban alig. De nincs semmi baja, nem vékonyka.
Egyébként nekem is pl. most a 15 hós oltásnál kifejezetten kiemelte a dokink, hogy nem kell adjak neki kúpot és nem kell borogatni.
Érdekes, hogy orvosok más mást mondanak.

Egyébként nekem egész jó napom volt. Egyenlőre nem történt velem semmi pech... Remélem nem fogom odaégetni a bejgliket...
:) :) :)

Anikó akartam írni, hogy szerintem nagyon hiányozhattál a fiadnak és azért csinálta a hisztit mert azt akarta hogy vele legyél.
:)
Kriszti
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

SOSSOSSOSSOS!!!!!!!

LETÖLTÖTTEM A NAPTÁRKÉSZÍTŐ PROGRAMOT ÉS AZ ASZTALON LEVŐ FOTÓMAPPÁMBÓL AZ ÖSSZES FOTÓT TÖRÖLTE, MINDET!!!!!!!!

MEG LEHET MÉG TALÁLNI ŐKET???????

ayse

AZONKÍVÜL KAPÁSBÓL AZT ÍRTA KI, HOGY MÁR CSAK 19 NAPIG PRÓBÁLKOZHATOK

ayse

ÉS LESZEDTE A SKYPOMAT IS!!!!!

ayse

Sziasztok!

Megvagyunk mi is ám :) csak elég sok intéznivalónk van továbbra is az új házzal kapcsolatosan, meg ugye karácsony stb.

Lívi jól van, nagy huncut, sokat megy, picit csámpin még, de azt mondták a doki+védőnő, hogy kinövi.Hát remélem.De januárban elviszem szakorvoshoz is azért.

Semmi baja nem lett a 15 hós oltástól szerencsére :)

Ja és rengeteget dumál, annyira cuki :)

Mindenkinek sok sok puszit küldünk és további jó előkészületeket karácsonyra!Puuussszz

Mea
mea

Ayse!

Ez az Ulead? Mert szerintem nekunk is azzal jott le valami virus, ami tonkretette a gepunket. Egy csomo program nem, vagy hibasan mukodik, es ay Ulead is. Lehet, hogy a hosszu letoltesnel racsatlakozott. A billentyuyetet sem lehet beallitani. :(

Zsof

Kép
Kép
göndörzsóf

Kép Kép

Igerethez hiven, mielott hazamegyek!

Ayse,
Jezus, Sajnos nem tudomk segiteni :lol: De nekem meg a kameran hulyen es soteten fenykepezett, ezert csak inkabb videok vannak, kepek nagyon keves :cry:

KépKép
KépKép
aniko47

Ayse:

:( :( :( :( Remélem nem tényleg vírus...

Micsoda egy nap ez a mai...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse! Én már olvastam valamelyik topikban arról, hogy letörölte a progikat a gépről. Ezért én le se szedtem. De nem mindenkinek. Szóval remélem megvannak azok a képek neked valahol... mert nem hiszem hogy vissza tudod tenni őket. :(
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Ez is egy naptárkészítő progi, sokkal kisebb és be lehet képet helyezni bár biztos egyszerűbb. Kb 3 MB
http://www.ingyenprogram.hu/index.php?p ... ads&dl=252

KépKép
Kép
csikken

Hú, basszus, most tökre megijedtem. :? :oops: Ha eddig - egy hét alatt - nem jött elő vírus az Ulead programtól, akkor már nem fog ugye? :? Annyira jó ez a program, még nem akarom letörölni. Bár már csak 23 nap van hátra belőle. :? :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

És ez a vírus még most is ront-bont? Kitöröljem a programot? Vafy az már mindegy?

Különben vannak számítógépguruk a családban (sőt, rajtunk kívül csak azok vannak), úgyhogy ha jönnek, állítólag elővarázsolják a képeket.

Na most jól jött, hogy csaka szüleimnek van digigépük, valszeg az összes kép megvan náluk is (legalább is remélem, hogy nem töröltek).
És jó tanulság volt, hogy ezután minden képet kiírok cd-re.

Fú de elkeseredett vagyok :(:(:(.

ayse

Rokica,
Micsoda szörnyű napod volt, nagyon sajnálom, hogy így jártál. :( :( :( Minden esetre elsősorban jobbulást Zsuzsának! Remélem tényleg szükséges ez az antibiotikum, mert a leírtak alapján én vaciláltam volna. De lehet, hogy ott meggyőzőbb volt az orvos. Ez a receptes mizéria is szörnyű! :(

Ayse,
Jaj, neked is milyen rossz napod volt! :oops: :? Nem elég a betegségek, most még ez a szám.gép vírus is! Remélem, holnap jobb lesz! :)

Megann,
Léna jobban van? Evett? Szerintem ne legyél túl szigorú Lénával kaja ügyben, mert ő jó evő kislány. :wink: Persze ezt tartani kell, nehogy leszokjon róla, mert tudja, hogy kaphat mást is. Nem lehet, hogy egy új fog bántja? Attól is lehet nyügi és étvágytalan.

benianyu

Megann,
Én bebújnék veled a spájzba töltött paprikát enni, amíg van a lábosban, nekem is az az egyik kedvenc kajám. :)

benianyu

Ayse,
Ezt most találtam... Nem lehet, hogy a Skype-n szereztétek a vírust? :oops: :?
Elsőként a Websense szakemberei észlelték azt a trójai programot, amely kifejezetten a Skype-on való terjedésre képes. A felhasználó először egy üzenetet kap, amelyben arra kérik, hogy a megadott link segítségével töltsön le egy sp.exe nevű állományt. Amennyiben ez megtörténik, és elindul a program, akkor azonnal megfertőződik a rendszer, és egy jelszólopó alkalmazás is telepítésre kerül. A trójai ezek mellett olyan módosításokat is végrehajt, amelyek felhasználásával Skype-on keresztül további PC-ket tud megfertőzni.

benianyu

Hahó!!!!!!!!!! Nincs itt senki?????? :wink: :wink:
Akkor beülök egy kád forró vízbe én is. :)

benianyu

Róki, Julcsi is ilyen felhigitani való antibigyót szedett, a Nurophen fecskendője szuper, érdemes venni, úgyis szükség lehet a szerre is. Én mindig azzal adtam be, kiszipkázta, hiszen édes.

Na le is lépek, mert fincsi linzerkarikát sütök, nehogy leégjen.

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!
akartam Nektek nyavajogni, hogy már megint disznótoroztunk, de olyanokat olvasok itt, hogy inkább befogom...!
Rokica
Hmmm, And majd írja, a duo, meg a síma közti különbséget, tuti, ez az Ő asztala!Nálunk nem nagyon adják a gégészeink a duot, csak a símát.a fecskendő Pannánál tuti érdekes, a legrosszabb ízt is lenyeli vele!
Azért tényleg valammi nem stimmel, mindennap ismétlődő hányás ügyben! :(
elhiszem, hogy besokalltál, de én mindíg csodállak, hogy hogy a csodába vannak még tartalékaid?
Ayse
hát, Neked se volt valami jó napod ezzel a progival(nálunk férjem kinyírna, ha ilyet tennék,-mégha önhibámon kívül is .....)
Gégészetileg hogy vagy?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Majola
Ne tessék panaszkodni fittség ügyben!!!!!!!Méghogy nem vagy fitt...!kiírás előtt 5 nappal linzert sütsz!Ügyi vagy!

Eléggé elvagyok úszva, holnaptól szentestéig robot(sütés, bevásárlás, szervezés stb)

KépKép

Hajni&Panna
totka

Jól elbeszélgetek magammal, mennem kéne az ágyikóba, mert megérdemlem, de lehet bekóláztam, és anyira doppingol, mintha egy liter kávét innék(de a kávét nem szeretem, a kólát annál inkább.... 8) )

KépKép

Hajni&Panna
totka

Megann
tényleg, nektek sem volt valami fényes napotok! :( Volt valami a levegőben?Lénád hogy van?Jaj, és én is nagyon-nagyon szeretném, hogy ugorjunk 24-n, du-tán 4 órára...!
Anikó
jó utat hazafelé, érezzétek jól magatokat itthon-otthon BÉKÉS MEGYÉBEN!!!!!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hogy szoktátok???
lálálálálálálálálálálálá, tiptiripptiptiripp :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tényleg, Nyúlné ennyire készülsz, gyere már egy picit, naaa, úgy hiányzol!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Továbbra is őszintén sajnálok mindenkit, és együtérzek a mai peches nap miatt. Tuti, hogy ezután már csak jobb jöhet!!!

Ayse :) Örülök, hogy én a videónál megmaradtam, az kéne már csak, hogy a vadiúj gépet hazavágjam valami vírussal. Asszem, nem lenne több gépem :(
És együtérzek Veled Apa-hiány ügyileg is, miénk ma hazajött ugyan fél ötkor, de nyolcra vissza kellett mennie céges vacsira, holnap amíg lát dolgozik, mert az lesz idén az utolsó napja / elvileg/, péntek délelőtt repül Németországba, és szombaton délután jön haza. De azt mondja, mit vagyok úgy oda, karácsonyra itthon van... Szóval tudom, miről beszélsz, bár az igaz, hogy én legalább nem vagyok beteg...

Van néhány új képem, Apa játszón volt délután a srácokkal, ő csinálta:

Babakocsi-verseny:
Kép

Kukorica-evés:
Kép
Kép

Anikó :) Nagyon szép lehetett Párizs! Kár, hogy nincs több kép.
Ha holnap már nem jönnék / nem tudom, mikor indultok/, akkor nagyon jó utat Nektek!!!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

együttérzek :oops:

Kép

Kép
jucc33
Érd

Született feleségek, vagy mi van ilyenkor? :)

Csináltam új Gergő-klipet, megmutatom. Szerintem jobb, mint az első :oops:

http://s63.photobucket.com/albums/h135/ ... e_0001.flv

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc, tényleg jól sikerült :)
És olyan jó látni a képeken, hogy Balázs egyre barátságosabb a kisöcsivel.

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa :) Köszi! Egyszerűen imádják egymást :D Nyilván vannak összezördülések, de egyre jobb, egyre könnyebb velük. Az biztos, hogy emiatt kell legkevésbé aggódnod, A Te lányaid is nagyon fogják szeretni egymást :)

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Nagyon jó lett! Jobbnál jobb fotók! Azt nézem, hogy Balázshoz képest is nőtt Gergő, olyan vicces, hogy először még annyira kicsi hozzá képest is, most meg egy tálból kukoricáznak :).

Ás ha két fia van az embernek, akkor mindkettőbe szerelmes?

Majola!
Az szuper, ha lánytestvére van az ember lányának :)!
Jó lenne, ha Lilinek is kijuthatna belőle.

ayse

Már megint elkezdődött a köhögésem. Nem tudom, mért estére turbózza fel magát, még nem is fekszem?????

ayse

Itt vagyunk ám mi is, csak naptárt gyártottam a családnak. Mi nem szedtünk be hála istennek semmilyen számítógépes vírust. Tényleg nagyon jó program, én éjszakákon keresztül szórakoztam vele, de azt hiszem megérte. Már mindenkinek megvettük az ajándékokat csak csomagolásra várnak. Nagy takarítást még nem tudok csinálni, mert pénteken rakják fel a fa burkolatot a lépcsőre és az ugye porral és kosszal jár. Tavaly szenteste napján egyszerre takarítottam, főztem, sütöttem és foglalkoztam a gyerekkel. Az idén nem így terveztem, de Apukám felajánlotta, hogy karácsonyra megcsinálja nekünk a lépcsőt. Hát lehet ennek ellenállni :wink:

Rókica
Pocsék napod lehetett neked is.
Nem lehet, hogy Zsuzsa a köhögéstől hány? Több gyereket is ismerek aki a lecsurgott váladék miatt bokákol vagy hány.

Megann
Ferdeszemű cigizése :evil:

Anikó
Jó utat nektek hazafele és érezzétek itthon jól magatokat. Töltődj fel a családoddal ezalatt a pár nap alatt.

Majola
Szenteste szülnél? Ez jól hangzik. Akkor most azért drukkoljunk?

Ayse
Lili hogy van? Megy a drukk, hogy az ünnepségre minden rendben legyen. Ez a köhögés tényleg nagyon rossz dolog és mintha tudná mikor közeleg az este, rákezdi és reggelig szinte abba sem lehet hagyni. Stoudal szirup nálam is bevált.

Ja, tali szuper lehetett, csókolózós pár szenzációs, Bodza tényleg nagyon jól nézel ki, Kristóf írtó édes kisbaba. A kommentárokon megint összepisiltem magam a röhögéstől.

Ma voltunk apró kezek ügyeskednek foglalkozáson és mézeskalácsot készítettünk. Szinte mindegyik sütiről lemaradt a díszítés, mert a gyerekek rátették, de azzal a mozdulattal be is tették a szájukba. Brigi nagyon élvezte. Múlt héten Apának készített ajándékot (színes karton papírt képeslappá varázsolt a kis kezeivel).

Bocsi, jó sokat írtam, de már olyan rég nem voltam.

Kép
Kép
maresz

Asszem holnap beszerzem ezt a stodalt.

Hogy is szól a közhely? Ha az élet citromot nyújt, keverj hozzá egy kis gint??? Na pont ezt tettem. Azokból a fotókból, amik maradtak, mert máshova is lementettem összedobtam a naptárt :D.

ayse

Maresz!
Lépcső fával burkolása-élmény nekünk is megvolt! :twisted:

ayse

Sziasztok!

Hát én is gondoltam rá, hogy mivel most egyszerre kezdjük az antibigyót és a tejmentes diétát, ebből nem fog kiderülni, melyik volt a bűnös. Viszont elsődleges most számomra, hogy Zsuzsa abbahagyja a köhögést/hányást, aztán januárban megyünk gasztroenterológia szakrendelésre, és gondolom ott megmondják a tutit vérvétellel és/vagy inhalációs teszttel, hogy most van-e vagy nincs-e tejfehérje allergiája vagy laktóz érzékenysége. A kettő közül az utóbbi lenne a jobb, mert akkor legalább savanyított tejterméket ehetne, ha tejfehérje allergia, akkor ha jól tudom, akkor semminemű tejtermék nem mehet.

Bár az is lehet, hogy ha egész egyszerűen csökkentem a tejtermék fogyasztását, már attól javul a helyzet és nem kell teljesen kiirtani őket az étrendjéből. Meglátjuk.

Egyébiránt a hányása nem volt napi rendszerességű, hetente-kéthetente egyszer történt meg, viszont egyre gyakrabban... mondjuk valóban az elmúlt 4 nap alatt háromszor történt meg, és mindannyiszor tejtermék fogyasztása után. :? Ezért is pánikoltam be, mert vasárnap is volt, kedd este és szerda reggel... vasárnap sajtot hányt ki, kedd este a tápszerét, szerda reggel pedig tejet/vajas kenyeret.

Most azért kukorékolok, mert felébredt, és akkor oda is adtam neki a rizstejét amiben a gyógyszer van. Nagyon remélem, hogy sikerül erről az iszonyú édes ízről leszoktatni miután abbahagyjuk ezt az antibiotikumot, én rosszul vagyok már a gondolatától is. Még úgy is, hogy 5 ml gyógyszer került 125 ml rizstejbe is borzasztó édes lett tőle. Nem értem, miért kell ilyen mennyiségű aszpartam egy gyógyszerbe??? Mintha édesítőszirupot etetnének vele.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu:

Azért egyeztem bele ilyen könnyen az antibigyóba, mert már bennem is felmerült, hogy a fülén van valami fertőzés, mivel annyira sokat esik mostanában, saját magához képest is feltűnő hogy az egyensúlyérzéke nem túl jó. Pont Juciéknál mondtam is, hogy talán el kéne vinni őt fülészetre, hogy nézzék már meg. Ezek után nem lepett meg, hogy tényleg találtak valami gyulladást a fülében, még ha enyhe is.

Egyébiránt a doki néni nem volt túl meggyőző. :evil: Nemcsak nekem, hanem az utánam következő anyukának sem. Kontrollra megpróbálom úgy visszavinni, hogy más nézze meg, több szem többet lát alapon...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most utánaolvastam a tejfehérje allergiának, és hát egyáltalán nem elkülöníthető tüneti szinten egy felsőlégúti fertőzéstől. :( Ha nem azonnali reakciót vált ki a tejfehérje, és csak napokkal/hetekkel később jelentkeznek a tünetek, akkor még valószínűbb hogy ezek nem bőrtünetek formájában jelentkeznek, hanem mint hosszantartó taknyolás, visszatérő "nátha", fül- vagy arcüreggyulladás, köhögés, hányás, hasmenés.

Szóval azt hiszem itt csak a teszt fogja eldönteni, mi is a probléma, vagy ha egy pár hétig tartok egy szigorúan tejmentes diétát, és aztán próbálom neki visszaadagolni a tejtermékeket, hogy újra jelentkeznek-e a tünetei. A baj csak az, hogy mivel amúgy is tél van és bölcsibe jár, és nem azonnali tünetei vannak, honnan a fenéből tudjam, hogy két nappal vagy héttel a tejtermékek fogyasztása után újra elkezd taknyolni, akkor azt bölcsiben szedte össze vagy tejallergia?

Szóval teszt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

És most megyek vissza aludni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóóó reggelt!

Lányok!

Nálunk tegnap este szakadt a hó!!!
De most gyorsan felhúztam a redőnyt, és szerencsére semmi, de semmi sem látszik belőle. Azért ennek örülök :)
Bocs, hóimádok...:)

Megann!

Befenyítettem Apát, hogy jössz, úgyhogy gyorsan megdícsért, hogy így is nagyon jó volt a töltött pari!
Egyébként szerintem is, mert azért egy picit megkóstoltam...

Ancsi!
Köszi a montázs linket, ma mindenképp megnézem azt is!

Róki!
Te szegény, tényleg nagyon durva napotok volt tegnap. Na, én az orvosi rendelős résznél már tuti bőgtem volna.
És még csak nem is vagyok pocakos, de alapban megviselt volna ennyi negatívum...

Majola!
Gyerekdoki :(
És bosszant, hogy ezen a nyamvadt településen nincs választási lehetőségem, csak ez az 1 doki van.
Tudom, hogy nézhetnék Gödöllőn, vagy Bp-n, de kocsi nélkül nem találom túl egyszerűnek a dolgot.
Csatlakozom Ancsihoz, én is nagyon izgulok már, hogy mikor kezdődik nálad is a nagy esemény.
És tényleg annyira szép lene, ha karácsonykor születne meg a baba!
(Bár, én valszeg attól is sírnék odabennt, hogy karácsony van, és nem lehetünk otthon, a családdal)

Anikó!
Ebéd... :):) :( :(

Csikken!
8 bejgli???? Az igen! Nekem anyum süti, azt hiszem, nem lennék hozzá elég erős lelkileg.

Én tegnap nekiálltam a mézeskalácsnak. Ugye, előző nap bekevertem, állt egy napot a hűtőben.
Én még soha nem csináltam, úgyhogy nem tudtam, mire számíthatok.
Hát, először is, úgy belekötött a hűtőben a tálba, hogy csákánnyal kellett kiütni belőle :(
Na, aztán nagyjából pár perc alatt gyúrhatóvá vált.
Ki is sütöttem az első adagot, majd kivettem a sütőből. Hát kb. olyan volt az állaga, mint a pudingnak.
Úgyhogy mentem is apához a szobába, hogy jöjjön, nézze meg, mert ezt most tényleg kib...szom a kutyáknak, ezt már
nem bírom idegileg elviselni.
Jött, megkóstolta, az mondta, ez tényleg löttyedt, de csináljam meg a többit is, mert viszont k...va finom, és ha kell,
kiskanállak vakarja ki a tepsiből, de megeszi.
(Nem nagyon örültem neki, hogy így reagált, mert nem volt túl sok kedvem tésztát nyújtani, meg formákat gyártani, de aztán végülis rászántam magam.)
És milyen jól tettem, ugyanis pár perc pihenés után, érdekes módon a kisült mézeskalács kezdett megkeményedni.
Úgyhogy újúlt erővel álltam neki a többinek.

Nem lett olyan szép, például a formák eltompultak, a csillagnak nem lett kimondott csillag formája, stb, de ehető, és ez a lényeg.
Igaz, amiket megkentem tojással, azok mind megrepedtek sütés közben, amit viszont nem kezdtem meg, az tényleg szép lett.

Na de sebaj, ahhoz képest, hogy ez volt az első.

Igaz, korábban úgy gondoltam, hogy kari előtt sütök mégegy adagot, mostmár azért másként gondolom...

Ayse, Zsófi!
Nem ellenőriztétek le az ulead-ot, miután letöltöttétek, de még mielőtt megnyitottátok vírusirtóval??????
Én addig nem nyitok meg semmi letöltött progit, míg le nem csekkolom!

Totka!
Disznótoros???:):):)

Én tudod mit ennék, de úgy?? A (pontos) nevét nem tudom, de olyan jó kis finomságokat, amiket disznóvágáson reggelire szoktak csinálni.
Olyan velőset...:)

Kép
kuha

Hahó!!

Tegnap kérdeztem,de nem találom!!! :evil: :evil:
SZÓVAL NINCS VALAKINEK FINOM,EGYSZERŰ HALÁSZLÉ RECEPTJE?????

ancsi26

Ancsi!

Sajnos halászlé receptben nem tudok segíteni!
Bár tavaly főztem halászlevet, de egész nap telefonos kapcsolatban voltam apukámmal, hogy mit, hogyan, és mikor tegyek bele.
Hát, nem lett az igazi...
Hiába, azért a világ legfinomabb halászlevét mégiscsak apukám főzi.
Nemhiába, idén nem is főzök, inkább eszünk majd anyuéknál...

Képzeld, reggel óta próbálgatom a montázst.

Éééés, figyelj csak:

Kép

Kép
kuha

Mostmár csak azt nem tudom, hogy kinyomtatva ez mekkora lesz... :roll: :roll: :roll:

Kép
kuha

Kuha,
De jó a montázsod!!! :) :wink: :) (két általam elkövetett kép is van rajta :) )
Te be tudod állítani, hogy mekkorára nyomtasson. Én A4-esben nyomtattam, ha TIF-ben mented el akkor sokkal jobb lesz a minősége.

benianyu

Kuha!!

Nagyon jó a montázs,de vigyázz,mert csak 30 képig ingyenes!!!!

ancsi26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?