Sziasztok!
Na most végre lett pár percem, hogy benézzek. Múlt hét óta zajlik a karácsonyi mizéria, sajnos megint kapkodni kell.
Először takaritás, aztán a vásárlásokat intézzük, de még mindig van hiányzó, ezért is nem birok megjelenni errefelé.
Első és legfontosabb: mindenkinek köszönöm az ötleteket Thomas, a gőzmozdony beszerzésében! Örömmel jelentem, hogy a kisvonat begördült otthonunkba!
Már csak arra leszek kiváncsi, hogy mi fogunk-e játszani vele, vagy azért Boti is vet rá egy pillantást.
A gyógymanókat is köszönjük, szerencsésen ideértek! Boti megkapta időben a szuriját is, úgyhogy most már megnyugodtam.
Képzeljétek, mi is belevágtunk a projektbe, hogy Boti tanuljon meg egyedül alduni és varázslatos a hatása! Két nap után hiszti nélkül, öt perc alatt egyedül elalszik! Nem is merem elhinni, de nagyon klassz!
Karácsonyi menü: nálunk csak kicsi főzés lesz, mert 25, 26-án nagyszülőkhöz megyünk és mindenhol óriási kajálás van mindig, ezért én nem csinálok nagy vacsorát hármunknak. Töltött csirke lesz krumplipürével, aztán valami lightos desszert és ennyi.
Azt hiszem, nem is lenne kapacitásom többre.
Gabi!
Cipő ügyben hallottam egy riportot a Kossuth rádióban - micsda véletlen
- egy ortopéd szakorvossal. Az mondta ő is, hogy a legjobb minél tovább mezitláb járatni a kicsit, de ha cipőt veszünk neki, az a lényeg, hogy a sarokcsontot támassza, mert ettől erősödik meg a gyerek lába. Ehhez az kell, hogy a cipő kérge hátul kemény legyen és hogy tartsa a bokáját.
Azt is mondta, hogy azok a lúdtlapbetétre emlékeztető kis puffancsok, amiket a drága gyerekcipőkbe beraknak, nem érnek sermmit, sokkal fontosabb, hogy a gyerek sarka megfelelően vizszintesen álljon.
Nem mondott márkanevet, de utalt rá, hogy a legjobb konstrukció orvosi szempontból a Siesta cipő ill. szandál, ennek a sarka úgy van megoldva, hogy kicsit hátrafelé lejt, ami segit a baba lábának megerősödni.
Mondta, hogy örök kérdés, hogy a kinai cipők rosszak-e. Állitólag nem mind, meg kell nézni, hogy a fenti kritériumoknak megfelelnek-e.
Bocsánat a rettenet hosszú irásért,de minden infot le akartam irni.
Látom, nagyon sokat ügyesedtek a babáink, másznak, jönnek-mennek, tök jó! Új létforma minden egyes új mozgás, igaz?
A kismamáinknak nagyon drukkolok, már nincs sok hátra!
Mindenkinek szép napot!
Kigna