Sziasztok!
Voltunk a doktornál, sokat javult Miksa füle, majdnem tökéletes. Végigszedjük még ezt a gyógyszert, azt mondja a doktor, hogy muszáj, mert ha marad a bacikból akármilyen pici is, akkor újraindul a műsor. Jövő pénteken kell a gyerkőt újra megmutatni. Addig úgysincs ovi meg semmi, gyógyuljon meg szépen. És úgy egyeztünk meg, hogy most szépen rendbejön, januárban elkezdjük az ovit, és ha nem kap be semmi ehhez hasonló nyavalyát, akkor megnyugszunk és nem csinálunk semmit. Ha viszont újra kezdődik, akkor azonnal fül-orr gégész, és akkor ki kell venni az orrmanduláját. Azt mondja a doktor, hogy szerinte kisebb megrázkódtatás, mint ennyi gyógyszerrel bombázni, mint amennyit most kap. Egyetértünk végülis.
Még annyi a baj, hogy szinte SEMMIT nem eszik a gyerek. Ez lehet a betegségtől, a sok gyógyszertől, meg egyébkét is válogatós iszonyúan. És már én is hülyeséget csináltam, mert a végén már annak is örültem, hogy ha a kekszet vagy a csokit megette, de komolyan. És adtam neki a 100%-os gyümölcsleveket, mert azokban legalább van vitamin. De tényleg egy mókuskerék, mert 2 dl narancslé után megint csak nem éhes, az biztos. Úgyhogy most a doktor javaslatára megy a Vitacolan, és azt mondja, hogy nulla nasi, keksz, csoki egyelőre (karácsonyig
), és napközben csak víz, gyümölcslevet meg akkor ihasson, ha megette a kajáját. Édességet is csak kaja után kapjon, ha kap. Mondjuk régen ez nálunk így is volt, tényleg nem nasizott a gyerek, és szereti a vizet is, de mondom, örültem, hogy valami legalább lemegy a torkán. De most már olyan vacak a helyzet, hogy kétségbe estem, azért is beszéltem meg a doktorral. És ezt a nem evést a kölyök még megspékeli hisztivel is. Kint a kaja az asztalon, szépen meg van mindig terítve (azt szeretném, ha a családi étkezések mindig kellemes légkörben zajlanának, együtt ennénk, és ezt az elejétől fogva így is csinálom), a gyerek meg ennek láttán hisztizik, ledobja magát a földre, fetreng, elszalad vagy lecövekel és közli, hogy nem tud lépni, lecsúszik a székről és ordítozik, hogy nem tud ülni a széken, lemászik az asztal alá, rángatja az üres székeket, vagy tegnap például visszaköte a levest a tányérjába, szóval komolyan mondom, hogy őrjítő. Biztos nagyon-nagyon benne van a betegség is, gondolom nincs étvágya, de ez így nem mehet tovább. Végre leülnénk, végre beszélgetnénk és akkor jön a cirkusz. Tegnap akkora műsort csinált, hogy megint kapott egyet a fenekére. Aztán kiborogatott minden játékot a földre, és nem volt hajlandó összerámolni. Segíteni sem ebben. Százszor elhangzott, hogy ha nem csinálja, akkor nem lesz mese, de nem
Úgyhogy nem volt mese. Nem is akarta elhinni, hogy tényleg nem lesz. Bekeményítettem, de ez olyan rosszul esik nekem is, és neki is rossz úgy elaludni, befejezni a napot, hogy rossz a szájíze. De most micsináljak, szép szóra nem hallgat, kiabálásra nem hallgat, játékos bevonás nem működik, fenékre csapás nem használ, kifogytam az eszközökből. Úgy egyébként egész nap olyan aranyos volt, segített gyúrni meg minden, még tévézni se akart, úgy élvezte, de estére megzizzent.
Ildi! Köszi a receptet, de nekem ez jó, mert hiába nehéz vele dolgozni, nagyon szép lesz és nem dagad meg. Nem lesznek pufik a mézesek, és a kisházakhoz ilyenek kellenek. Nem fejeztem be különben tegnap, muszáj még ma is csinálnom. De ha a dobozba beletesz az ember egy szelet almát, akkor ez is klasszul megpuhul. Az íze is nagyon finom.
Szóval ékszer egy része megvan, gratula
És nagyon nagyon gratula Olinak is a pelus nélküli alváshoz is! Miksának is lehetne már szerintem, de amíg ki nem kecmergünk ebből a betegségből, addig nem akarom ezzel terhelni.
Rita! Nagyon ügyes vagy, klassz, hogy meglesz az anatómia
A csomagsztorid meg halálos
Tényleg lányok, még azt akartam mondani, hogy meghozta az uram a kisvakondot meg pajtásait meg a vakondos hátizsákot is, és arnnyira aranyosak, zabálnivalóak!
A parkolóházat nem bontottam ki, de az is jónak tűnik.