Sziasztok!
Hát most sikerült kicsit visszaolvasnom, eddig nem nagyon volt időm... Ma meg úgyis éjszakázom, amíg ki nem dőlök, apa megint éjszakás.
Üdv az újaknak!
Köszönöm a drukkokat, jól szorítottatok, hála az égnek "csak" vírus, a pisi rendben volt... Viszont nem bírtam lenyomni a lázát, 38 fölött van még mindig. Ha nem megy lejjebb éjfélig, kap még egy kúpot. Azt mondta a doktornő, lázcsillapításon kívül egyelőre semmi, holnap hívjam, mi van, ha 2 nap múlva is lázas, akkor újból megnézi. A Torkán látott valami vírusos pöttyöket... Azért fellélegeztem, mert már láttam magam előtt a kórházat, őszintén szólva f...tam, hogy megint be kell mennünk...
Megvan a 6. fogacska!!! Az 5. a jobb felső ketteske volt, a 6. viszont nem a bal felső, hanem a jobb alsó ketteske!
Úgyhogy akármikor hétfogú lehet a manócskám...
A 8.-at még nem látom, hogy jönne...
Nircee, elolvastam a szüléstörténetedet, nem lehetett egyszerű!
Még egyszer nagy-nagy gratula! Nekünk se volt gond a köldökcsonkkal. Amúgy én a Liberót szeretem, de bevált még a lila tescos, a Huggies... A Pampersből kifolyt minden, kaka-pisi, alul-fölül...
Egyszer nyakig kakis volt 2x, amikor azt használtam (kaptuk), de úgy, hogy muszáj volt lezuhanyoztatnom!
Nekünk nem volt légzésfigyelő...
Kispraga77, Várkonyi a dokim!
Thenus, gratulálok a fogacskákhoz! Háááát, igen... Az én fiam is direkt harapott rá párszor 1 hétig... Akkor csillagokat láttam, rászóltam, ő meg kiröhögött... Még jó, hogy abbahagyta! Boldog hófordulót Szonjának!
Fürdetés, pelenkázás: hát eleinte ezek is az én kiváltságaim voltak (jó, a fürcsit sokszor együtt csináltuk, de én mostam). Aztán jött a vakbélgyuszim, akkor Apára maradt Csanád, bedobhatta magát a mélyvízbe. Amikor még itthon voltam, de már halálomon, elmagyaráztam, mit hogy, aztán egész ügyesen megoldotta. Utána a mamáéknál töltött hetekben természetesen anyué volt a fürdetés. Szóval a fürcsi azóta Apa dolga, úgy megszerette!
Kivéve, ha éjszakás, vagy nagyon késő jön haza...
Szopipárna, pihenőszék: nekünk nem volt egyik sem... Talán majd a kistesónál kipróbáljuk. Pihenőszéknek a hordozót használtuk, imádta! Egy hátránya van: hamar kinövik... Legalábbis az én óriásbébim! 5 hósan le kellett cserélnünk autósülésre, mert már nem fért bele normálisan (akkora volt, mint egy átlag 10-12 hónapos
)
Picurk, ez még nem jelent semmit, Csanádomnak is hamar elkezdődött a "fogzás", ömlött a nyála, bedugta az öklét, kb. 3 hónaposan már csinálta. Nekünk is mondták, hogy elképzelhető, hogy jön, de ilyenkor inkább csak a csírák alakulnak, mocorognak. Hát nekünk ez jött be, mert elmúlt 7 hónapos, mire ténylegesen kijött az első fogacska... De az is lehet, hogy nálatok ilyen korán kijön! Nem semmi, milyen gyors szülésed volt!
Manó, te még CSAK szoptatsz? Mert akkor az a tökéletes szomjoltásra... Bal cici utálat: nálunk is volt kb. 4-5 hónaposan: ha fekve szoptattam, akkor én is a bal oldalára tettem és a felső cicit adtam, ha éppen ülve, akkor meg egész egyszerűen fordítva fogtam (a hónom alatt volt a lába
)... De ez az útálat nem volt mindig, inkább csak nappal. Ha félálomban volt, akkor tökéletesen megfelelt neki a bal is!
Andi, szerintem a szülészet nagyon jó, nekem nagyon tetszett, szerintem igényesen megcsinálták! Az ott dolgozók is, kivéve 1-2 csecsemőst, de szerintem 2. babánál ez már nem lehet gond!
A gyerekosztály is jó, sajnos ahhoz is volt "szerencsénk", és gyerekorvosok előtt is le a kalappal!! Hú, hanyadik héten jársz? Az én kisfiam most lesz 13 hónapos, de még nem mernék kistesót bevállalni... Talán 1 év múlva...
Pimpóka, az én Csanádom 3930 grammal és 57 cm-rel született (ezt a kórházban elég hülyén mérik, max. 53-54 lehetett), és kb. 1-1,5 hónapig jók voltak az 56-os rucik (1 hósan volt 5080 gramm és 56 cm). De nem érdemes sokat venni, én adtam rá rögtön 62-eseket, eleinte kicsit nagyok voltak, de hamar belenőtt... Én 4 napot töltöttem előtte bent, így nem tudom, mi a szokás, ha szülni mész...
Klauszka, köszi az érdeklődést, fentebb írtam, mi a helyzet. Lassan meg kellene néznem... A zacsi az egy vizeletgyűjtő tasak, amit babáknál a kuki/nuni köré ragasztva egyszerűbb vizeletet venni... Gyógyszertárban kapható. Sajnos, mi már nagyon jól ismerjük...
Na megyek, megnézem a kis drágámat, remélem, lejjebb ment már a láza!
Jó éjt!
Éva