Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Beuka!
Jó nagy lett Boti. :) Sokat nőtt. Milyen hosszú most? És látom szépen gyarapodtok. :D

SzKata!
Szuperek vagytok. Nagyon jók a képek! Hány darabot csináltattatok?
Ez a Wekerle hol is van pontosan?, kérnék egy címet (lusti vagyok visszakeresni :oops: , bocs), köszi

Rolex!
Zsófi baba is hatalmas. :D És még mindig mekkora haja van. :) Nem hullik neki, vagy cserélődik le? Csak azért kérdem, mert Katának foltokban kopaszodik és látom nő az "igazi" haja. :)

Évi!
Ricsi baba is szép nagy. És te is jól nézel ki. :)

Rönci!
Hát neked is nagyon szép kislányod van. Még egy hajasbaba és látom már csatot is kapott. :) :) Nem is látszik rajtad, hogy most szültél, jól nézel ki, olyan kipihentnek látszol. :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Kérdés:
Oltás után nektek is nyűgös a baba? Kata hétfőn kapta és azóta sokat sírdogál, egyedül nem akar lenni, vagyis a kiságyban nem akar, kézben, mellkason igen. Hozzáteszem mostanában tényleg sokat volt kézben ilyen hamar hozzászokik?

Oltás után nektek változott a kaki színe, minősége, mennyisége?

Vki mondja már meg nekem milyen az igazi sárga "anyatejes sárga" kaki? Aranysárga, mustársárga, de az milyen erős sárga? Bocs, de muszáj volt megkérdeznem.

Köszi, Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Megpróbáltam visszaolvasni az utóbbi három nap termését, de mire a végére értem már elfelejtettem, hogy mihez kéne hozzászólni :roll: . Barnus tegnap és ma extra nyűgös volt és ennek eredményeképp tegnap már 22.00-kor bealudt és csak reggel 7-kor kelt fel :roll: . Ilyet még eddig nem produkált. Remélem hamarosan napközben is hajlandó lesz alukálni, mert már látom rajta, hogy álmos, de inkább nyűgösködik az alvás helyett és előszeretettel csüng rajtam. Pár napja majmóciként ragaszkodik hozzánk és nagyon kapaszkodik belénk, nehogy lerakjuk. Nálatok is előfordult már ilyen időszak? Vajon meddig tarthat, mert a kezem nem fogja sokáig bírni :oops: .

A babócák egyszerűen gyönyörűek!!!!!!!!!!!!
Akik megbetegedtek, azoknak jobbulást és vigyázzatok magatokra.

Apuci már jobban van és úgy látszik kezd kilábalni a vírusból. Most már csak nekünk kéne egészségesnek maradnunk és akkor hétfőn mehetünk a talira. Ha sikerül menni, akkor viszek nasit a közösbe, de csak 1 üveg ásványvizet tudok cipelni magunknak, mert gyalog mennénk. Esetleg aki kocsival jön hozhatna több itókát :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Jaj, lányok, de jó nektek! (Tali) Nem baj, majd legközelebb...

Edi,
mikor nekünk anyatejes sárga, akkor az olyan sárga, mint az emotikonok :D De inkább mustárszin szokott lenni, mert nincs mindennap.

Gesztenye,
nálunk Liza kultiválja mostanság a kézben levést, de nem csak úgy egyszerűen, hanem tornázni kell vele. Mióta megtudta, milyen ülve a világ, nem igazán szeret feküdni (ideig-óráig leköti a bébihid, a játékok, de aztán már felülne, és megsértődik, ha nem segitünk neki.) Lilikénél nincs még ilyen, viszont tegnap óta nyűgös (ami nála nagyon ritka), ma még a cicit is visszautasitotta, kellett adnom neki pár korty tejet üvegből, csak aztán fogadta el a cicit (türelmetlen volt, nagyobbat akart kortyolni, és a ciciből kisebb sugárban jött a tej, ettől aztán üvöltött...)

Most volt a HirTV-n egy müsor, hogy egy nő felfedezte a babanyelvet - eszerint a bébik reflexből az e hangot használják, ha éhesek, az o-t, ha fáradtak. Ennél kicsit bonyolultabb volt persze a dolog. Ja, és az egészet úgy tálalták, mint hihetetlen nagy találmányt. Hát én nem vagyok egy zseni, de igen régen felfedeztem, hogy a Lilike LeLeLe-je, illetve a Liza eEEEeEEEe-je azt jelenti: adj már ennem! Gondolom, nem állok ezzel egyedül. Komolyan, én is publikálni fogok ilyen cuccokat - például: ha a gyerek pukizik, akkor büdös is. Vagy ha náthás, azt észrevenni arról, hogy taknyos. Esetleg: ha nem etetem meg, bőgni fog. És a legmegdöbbentőbb: ha lehunyja a szemét, és egy ideig nem nyitja ki, akkor valszeg alszik! Na, lányok, összefoglaljam ezt egy rövidke könyvben, vevők vagytok rá? Művem elővéttel megrendelhető, aki kéri, irok számlaszámot, de még Karácsony előtt utaljatok :lol:

ákata2

Jó estét!

Sz_Kata! Nagyon jók a képek! Jó lesz a naptár! A3-as, vagy A4-es méretben csinálod? Én csak A4-esben tudom kinyomtatni, lehet, hogy pici lesz :roll:

Rolex! NAgyon cuki Zsófi apa kezében! És milyen jól elvan, Ő meg milyen biztosan fogja :) látszik, hogy szeret nála :)

Á_Kata! Szerintem ne legyen lelkifurid, a zsúfoltság biztos nem tett volna jót a csajoknak!

Jadey! 5 óra alvás, az igen! Akkor Te is jót aludtál :) Nálunk még csak max 4 óra van.

Évi! Nagyon szép a kisfiad!

Rönci! Hihetetlen Zsófi Haja! Olyan cuki azza a csattal! És tök a közös képetek!

Edi! Tényleg sokat nőtt Boti, és szépen hízik. sajnos nem tudom most hány centi, mert nincs mérőszalagunk :oops: :oops:
Jaj ez a kaki szín engem is idegesít néha. Kellene egy honlap, ahol lenne egy jó kaki mintaszín. Na de komolyan és úgy vagyok vele, hogy amíg nem látom nagyon nyálkásnak, vagy egészen más színűnek nem idegesítem magam.
Nálunk pl. mindig vannak benne "darabkák" eddig mindig rákérdeztem, és állítólag nem baj.

Gesztenye! Jó lehetett az a 22-7-ig alvás :) :wink:

Most az esti lefekvésnél Boti kicsít nyűgös volt, és mérgében átfordult a hasáról a hátára :shock: :shock:
az előbb cuppogott még párat a kezével, aztán szépen elaludt :)

Kép
Kép
beuka

Edit,
:) Nem hullik, a töve szőke.Olyan mintha régen járt volna fodrásznál.:) Majdnem 6 kg, pedig kb 3-4 óránként eszünk.
Kaki: a miénk mostanában zöld és napi 3-4x- azt mondta a dokinéni, h túl sokat eszik. Azt olvastam, h a szinével és a gyakoriságával nem kell foglalkozni, csak az állagával és a szagával.
Rönci,
Nagyon szép Mira baba. Én is akarok csattot Zsófinak!!! :D Ez babacsatt?? A férjem szerint is hasonlít a mi Zsófinkra.
Beuka,
ma este mi is nyügik voltunk. Nem sikerült az "ébrenleteszem" verzió. ÁTFORDULT???Ti már ilyet is tudtok?
Ha már un engem, akkor jöhet Apa. EGyébként csak így kifelé lehet őt fogni. Egy kissé fáksznis a hencegnőnk.
rolex

Ákata:

Van olyan,hogy túl jó gyerek??Míra ilyen.Viccet félretéve sajnos amilyen nagylány,olyan aluszékony.Folyton ébreszteni kell,hogy egyen,különben nem tudom mennyit aludna.Na de gondolom pár hét múlva!!!!!

Edi:

Köszi a bókot!!!Egy kis smink azért sokat segített volna rajtam,na sebaj.
Nem vagyok különösebben fáradt,sok évig éjszakáztam.csak ez a gátseb ne lenne.

Rolex:

Na majd én is megmutatom apának Zsófitokat.
Egyébként ez nem babacsatt.De apa ma vette,mert a kórházban is viccelődtek vele,hogy lassan fonni kell a haját.Csak a fotó kedvéért kapta.

jó éjt mindenkinek.

KépKép
rönci

Szervusztok!

Á_kata:
Szal akkor nem jösztök. Értem. Kááár. (mint Rebi néni - hi-hi).
Lilike veséje - nagyon sajnálom szegénykét, és mit mondtak mit lehet tenni???
Erdő téma: ja, itt Bligeten az van dögivel, csak épp a legközelebbi közért sajna 40 perc gyalog. De hát ilyen egy sznob környéken mindenkinek van egy terepjarcija, oszt azzal jár shoppingolni...

Rönci:
Eszméleteln aranyos Mirácska - és szép kis husis baba! Bendusnak szerintem tetszene! Gátseb - sz@r lehet - együttérzésem!

Rolex: Cuki a kép és hogy milyen nagy rend van nálatok!!! Nálunk lassan az őskáosz kezd eluralkodni. Ajándékkal sem állok sehogyan, mindenki taknyos.

De szerencsére idén mi megyünk rokonokhoz és nem ők jönnek, így talán kisebb glancolással megússzuk.

Edi:
Kakiszín - nálunk aranyló mustársárga, de nem ám mindég. És egy napon belül is változik, merthogy sajna még mindég napi sokszor van trotty.

OLTÁS UTÁNI HASMENÉS: nálunk a dokinéni a Normaflora nevű cuccost ajálotta, ami bélflóra helyreállító folyadék. Ma beadtuk, majd referálok, hogy segített-e.

Nyűgösködés: oltás óta szinte folyamatos nyügi van. Nem ismerek rá a fiamra annyira "lányos" lett.

Sz_kata:
naptárképek tutik, látszik hogy élveztétek a fotózást.

Beuka:
Gépelés - ülve szoptatok, gyereket körbetekerem szopipárnával, befészkeli magát és én egyik kézzel gépelek. Imádja, mert így el is tud a jó mamamelegben szunnyadni a cicin.

Na, azt hisezm megyek zuhanyozni, hogy újra "nőnek érezzem magam".

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!
Gyors bejelentkezésre futja csak az energiámból.
Sajnos rossz hír, ami miatt írok, hogy nem tudunk menni hétfőn a talira... :cry: Mégpedig azért, mert én is betaknyosodtam, és fáj a torkom. Sajna úgy néz ki elkaptam Apától, pedig azt hittük hogy csak meghűlt. Ő már jobban van, most kezdem én... Hát nagyon remélem hogy Geszti nem kapja el... De így nem merek babák közé menni. Pedig már úgy vártam, egy kis kikapcsolódás, és tali veletek, jó kis dumcsizások, eszmecserék. Na majd legközelebb... Mert remélem lesz később is tali!

Most megyek mert hulla vagyok. Bocsánat, hogy nem írok többet, de tényleg ki vagyok purcanva, a szemem alig bírom nyitva tartani. Ahogy átfutottam, olyan aranyosak a képek, gyönyörűek a babócák, de visszaolvasni nem tudtam...
Jó éjt mindenkinek.

Kép
mamy

Sziasztok!

Szkata, nagyon jók a képek!!! Ez új hajszín neked? Most világosabbnak tűnik, sztem eddig ez a legjobb:)
Petike le sem tagadhatná az apját! Tök jó, hogy már kinyomja magát!
Mérleg: én szeretk méricskézni, de nem vonok le tragikus következtetéseket, csak érdekel a dolog. Jó érzés látni, hogy gyarapodik, úgy értem, számokban is. De nem a mérleg szabja meg az etetéseket, hanem Gergő, maximálisan.

Edi, a szopis tanácsadót én csak a 2. havi oltással kapcsolatban kérdeztem, de a válasza elég általános volt.
Végülis az oltással (mindegyikkel) gyengített bacilust juttatnak a szervezetébe, ezzel az immunrendszerenk fel kell vennia a harcot, ez gondolom, legyengíti. Ezért nem tud annyit enni.
Amikor mi betegek vagyunk, mi sem tudunk annyit kajálni (na jó, énnéha igen...)

Kaki-sztem minden sárga előfordul...sáfrány, mustár, kikerics-kenőcsös, habos, trutyis állagban is. Sőt, néha pici sötét darabkák is vannak benne, mintha majorannás lenne (ezt Apa találta ki:))

Mamy, naná, hogy Gesztinek nem büdi a lába, hiszen ő egy kis hölgy! Nálam viszont egy vérbeli pasi van, enyhén sajtszagú, 11 cm hosszú talppal...

Gyanta-hát, én ezt sose bírtam...marad a borotva.

Pihiszék-jó az a baba hátának? Az ortopédus nekünk kimondottan megtiltotta, hogy az hordozóban utazáson kívül is legyen Gergő. A pihiszéknek nem ilyen a háta? lehet, hogy butaságot kérdezek, de nem láttam még a hátát egy ilyen széknek.

Melódia, gyógyulj meg! És szerezz be a egy gyapjú vesemelegítőt, az szuper!!! nekem is van, mert nagyon fagyos vagyok, és imádom! Demko feder boltokban lehet kapni.

Rolex, tejömlés:)))!
Egyszer apa fölött álltam a kádnál, én törölköztem, ő fürdött, és egyszer csak elkezdett folyni a tej a nyakába....tejben fürösztöttem:)!

Suezika, mi voltunk átmosáson, kétszer is...
Először a Mária utcában, ott elcseszték, aztán privát rendelőben, ott érdekes módon sikerült...
Egy injekcióstűvel beszúrnak a baba szemzugába, és átmossák a könnycsatornát. Sztem ne várjatok 4 hónapos koig, lehet, hogy akkor jobban emlékeznek rá. A mária u-ban nekem kellett lefogni, pokoli volt. A magándokinál kiküldtek, lehet, hogy ezért sikerült??? sose fogom megtudni. Nagyon sírnak közben, állítólag nem a fájdalomtól...én utána zokogtam...de nagyon hamar túlteszik magukat a dolgon, hála Istennek. Próbáld naponta többször masszírozni az orrgyökénél, segíthet.
Mindenesetre, ha mentek, én tényleg ajánlom a magándokit, nehogy neketk is kétszer kelljen meggyötörni a babát.
Cím: Padamed szemészet, 1031 Római tér2. 242-3138
Hatos Emília drnő csinálta, kicsit kekk a stílusa, de profi.
4000 ft az átmosás. (bár ide vittük volna először is...!)

Pelus: ha nagyon nagy csomagot veszünk a Libero-ból, akkor már uaz az ára, mint az olcsóbbaknak...Babylove.val nekem is az a bajom, hogy túl széles a lába között..
A BABYSOFT eddig a legtutibb, de sajnos kifogtam egy hibás csomagot...sebaj, hogy ne felejsek el angolul teljesen, írtam egy levelet Belgiumba, a gyártónak, és mellékeltem egy hibás pelust is.
A honlapjukon ők kérik, hogy küldjük el, ha van vmi hiba. Kíváncsi vagyok, reagálnak-e egyáltalán. Mondjuk udvarias, kedves levelet írtam, nem rekalmálósat.

Na, húzok aludni!

Puszi, Angel

ps.: Gergő újabban 4-5 ször eszik csak egy nap...és 20 perc egy szopi...hiányzik a másfél órás maraton... :cry: :cry:
tegnap a rekord egy laza kis 210 gr-os reggeli volt, ebédre 160, uzsi 120, vacsi 100, késő este nem mértem...
Vendég

Rönci,
nagyon szép Míra baba! és ez a hajkorona hihetetlen!
Van gátpárnád? állítólag jó hasznát lehet venni. (én vettem, de nem kellett vágni, de szerintem ha nem veszek, akkor nem úszom meg a gátmetszést...)

Karácsony: én neten rendeltem könyveket mindenkinek, már megjött, be is csoamgoltam...relatíve olcsó és időtakarékos megoldás volt...
Ajánlom a bookline-t mindenkinek, nagyon profik, gyorsak. (nem a reklám helye, csak nekem tényleg bejött)

Mamy,
jobbulást! meleg ágy, forró tea, méz, baba jobbról, esetleg egy jó könyv balról, és PIHENÉS!!!! lakás, takarítás legyen leejtve egy darabig.
Ajánlom a hagymateát, BORZALMAS, de nagyon-nagyon hatásos...sok mézzel elviselhető az íze. Engem tavaly télen kihozott egy randa megfázásból.

Na, tényleg megyek!

Pussz, Angel
Vendég

Sziasztok!!!!

Ismét itt lennék, már alig vártam!!!

- www. fairplaytrade.hu - szuper, természetes anyagból készült játékokat lehet kapni, nem vész áron. Visegrádi u. 43-45. Ma voltam ott, nagyon bejött.

Mindenki gyönyörű!!!!! most csak végigfutottalak titeket, jegyzeteltem, de sztem majd holnap írok bővebben.

Addig is:

Napraforgó, minden tiszteletem a Tiéd. Szuperanyuka vagy!!! :lol: Hogy fognak imádni a fiaid :wink: nehéz lesz másik nőnek a 'nyomodba érni'. :lol:

Siba, gáz a haláleset, sajnálom, a képeitek viszont gyönyörűek!!! Ne siess a fogyással, csak szépen lassan... Lovehandle :lol:

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Angel!
11 cm-es láb?... :wink: Az igen! Még a sajtszag is megbocsájtható.
Hagymatea: az milyen?... jaj valami szörnyen hangzik. Hogy készítsem? Egyébként a méz ilyenkor szoptatás alatt nem ellenjavallt? Úgy hallottam hogy nem nagyon szabad enni, mert allergizál. Bár manapság mi nem?...
Na most már tényleg megyek mert szédülök az álmosságtól.

Kép
mamy

LC témát kiveséztük, egy HP. az mondjuk már nem is tudott felidegesíteni, hogy a pletykalapjaim valami ilyesmi szalagcímet hoztak le, hogy "a férje szeretete teszi jó anyává". Ó, hogy b---a meg, aki ilyet leír. :lol:

Az anyatej a legjobb a világon, olyan nincs, hogy egyáltalán nincs, viszont tönkremenni sem érdemes a stresszbe meg a fejésbe. az okos kéretlen tanácsosztókat fejbelőném egytől egyig, elég sok éjszakát átsírtam miattuk anno.

Önmagunk, női lét és egyebek :lol: Szerintem fontos, hogy az ember lánya ne a háromhónapos csecsemő mellett akarja megvalósítani önmagát. Ez senkinek se jó. persze könnyen beszélek, mert túl a harmincon én is kiutaztam, kidolgoztam, kibuliztam, megönmegvalósítottam magam, mire megérkezett Ricsi. Túl a szükséges diplomákon, nyelvvizsgákon, tök jó melón, nem kell paráznom amiatt, hogy jaj, mi lesz ha nem sikerül valamelyik vizsgám vagy nem tudok majd elhelyezkedni. ami belefér Ricsi mellett az időmbe, az bónusz - de nyomás nincs rajtam. Max HTB leszek, sekélyes és antientellektüel kis lényem valósággal lubickol az itthonlétben: évtizedek óta nem sétáltam hétköznap délelőtt és nem tudtuam koradélutáni sorozatokat bámulni a kanapén. :lol:

Egyébként - KITARTÁS a nyűgös babák mamáinak!!!! remélem, jó órában mondom - Ricsi egy tündér, mióta betöltötte a 3 hót. egész nap elrötyög, gügyög magában, 5 óránként nyekereg egyet, akkor megetetem, éjszaka meg alszik, 1x ébred. Anyukám most tök sokat vigyáz rá és Ricsi tök nyugis.

Mamy, mindenben egyetértünk! :wink:

Dorka kérdezted a talit: mindent megteszek, hogy menjünk, de sajna elég sok minden összejött. még nem merem 1000 %-ra ígérni.

lefexem, mert holnap hulla leszek, pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Segítségeteket kérem lányok, sajnos Gesztikém is betaknyosodott az éjszaka, sőt már tegnap este kezdődött, de azt hittem csak a sírás miatt folyik az orra. De nem. Tiszta takony szegénykém, és nagyon szörcsög. Még éjjel 1-kor is porszívóztuk az orrát. Aztán aludt 9-ig, de végig hallottuk hogy fel-felriad, köhög, tüsszög. De mindig vissza tudott aludni. Most reggel már valamivel jobb a helyzet, mármint rendesen evett, és a kedve is jó, olyan mint máskor, mosolyog, magyaráz meg minden, de nagyon szörcsög és tüsszög.
Mit lehet ilyenkor csinálni???
Természetesen holnap kihívom a dokit, de ma vasárnap van, és az ügyeletre nem szivesen vinném a sok még betegebb gyerek közé, meg nem szeretném most a hideg utcára vinni.
Segítsetek, akinek van már tapasztalata, mit lehet tenni, azon kívül hogy porszívózzuk a nóziját??? :cry:
Majd megszakad a szivem, úgy sajnálom.... :cry:

Kép
mamy

Sziasztok!

Rönci! ilyenkor látszik, hogy apuka hogy odavan a bébiért: vett neki egy csatot : tök jó!
Gátseb :( folyamatosan fáj, vagy csak időnként? Nekem a 3.hétben "közbejött" egy fron, azt hittem megőrülök, úgy fájt :(

Rolex! Na ezt a verziót már én is hallottam a zöld kakiról, hogy olyankor sokat eszik a bébi, de még senki más nem írta. NEm csoda, hogy Zsófi így kifelé szeret, így legalább körülnézhet :) HA hiszti van, nálunk is felváltva megy a nyugtatás :) be kell hogy valljam sokszor apuka sikeresebb :)

Dorka! mi is ezt a tatkikát választottuk karácsonyra, Mi megyünk mindenhova. Így legalább akkor jössz el, amor akarsz, otthon azért cikisebb azt mondani, hogy most már menjetek el, mert fáradtak vagyunk :) No meg a készülődés sem mindegy :)
húú nálunk még mindig minden alkalommal van kaki (napi 8-9 csere :)) jó lenne már nem mindig törölgetni a kakit, de tuti aggódnék, hogy miért nincs mindig :shock: :shock:

Mamy! Jaj úgy sajnálom, hogy elkaptad Te és Geszti is! MIELŐBBI jobbulást Nektek! Én sajna nem tudok Neked ötletet adni (neked még csak-csak, de Gesztinek nem) mert nálunk (Szerencsére) még nem volt ilyen. Elhiszem, hogy megszakad a szíved :)

Angel! 11cm-es talp! Az igen! NA ma én is megmérem :) jaj mi néha tartjuk hordozóba itthon is Botondot, amikor ébren van, és mondjuk ebédelünk, vagy erggelizünk a konyhában és kijön velünk, de karácsonyra megkapja a pihenőszéket, én úgy tudom, abban vízszintesen is feküdhet, szerintem abban nicns annyira "megtörve" a háta.
Apa tejben fürösztése :lol: :lol:
Jó ötlet a könyvrendelés karácsonyra, de asszem már lecsúsztam róla. Pedig mennyivel kevesebb utánajárás, bár.. MEnnyi idő alatt kaptad meg?
ÉN azt hiszem nem olvastalak figyelmesen, nem volt metszésed? Az tök jó! Ügyesek voltatok!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok,

Kata,

megint besz@rok tőled, meg a dumádtól :lol: :lol:
és a könyvedbe azt is ird le, hogy a gőőőőgőőőgáááá kis sikongatásokkal párositva azt jelenti: de királyul érzem magam anya! :)

Mamy,

sajnos nem sokat tehetsz. porszivózol olyan gyakran ahogy érzed, plusz fújod neki a sterimart, meg napi háromszor nasivin sanft orcseppet. De azért ezekkel is vigyázni kell, nehogy megsérüljön az orr nyálkahártyája. szerintem az anyatejes orrcsöppentéssel ez is elkerülhető. Mi ezt csináltuk, mást nem lehetett. és hát tényleg elég szörnyű, de néhány nap múlva elmúlik.
hagymatea: nem olyan szörnyű, ha sok mézet teszel bele. a hagyma héjjára kell önteni a forró vizet.

Rönci,

na várd ki a végét, amikor kipiheni a születése fáradalmait :lol:

Gesztenye,

nálunk Peti születése óta megy ez az "anyanetegyéllemertsirok" játék, szóval én ezért szeretem annyira a hordozókendőt. igy Peti is jól érzi magát és nekem is szabad mindkét kezem :lol:

pihenőszék: egyáltalán nem olyan mint az autóshordozó!! abba nem is tenném a gyereket az autón kivül én sem. Én nagyon szeretem a székét, ebben teljesen jól érzi magát, mert tud nézelődni. vizszintesbe csak este alváskor tudom már lerakni a gyereket, egyébként ez mission impossible.

Tali cim:
19. ker Petur u. 7.
Ha a belváros felől jöttök az üllői úton, akkor az európarknál, ahol balfelé megy az üllői, jobbkéz felől kell elmenni az európark mellett, és att már látszódnak a telep jellegzetes "mézeskalács" házikói. A lámpa után az első utcán kanyrodjatok le, majd a kereszteződésnél balra, az a Pannónia út. az iskola után asszem a második utca balra a Petúr utca, de ki iis van téve a gyermekház táblája.
Ha a soroksári út felöl jöttök, akkor a Határ útra kell rákanyarodni, és a nagykőrösi úti kereszteződés utáni lámpánál kell bemenni a telepre. Az első csillag alakú kereszteződésnél (hatfelé megy az út) kell balra fordulni, és a következő keresztezőésig menni, ahol is már látjátok az iskolát. Na, ott jobbra, aztán meg rögtön balra.
Ja, és figyeljetek, mert mindenhol jobbkézszabály van a telepen!!
Remélem, nem gatyásodik le mindenki holnapra....

Angel,

nem is csináltam semmit a hajam szinével. És ennek ellenére, mindig más színe van :shock: tök furi. biztos a hangulatomon múlik :lol:
a fotózás amúgy nem volt könnyű, és tulajdonképp elég kevlés kép sikerült jól, mert Peti vagy bőgött, vagy mindenáron a padlót bámulta, vagy a keze volt tövig a szájában amit nem volt hajlandó kivenni :lol: Amikor meg épp mosolygott, az apja vágott bamba bájgúnár fejet :roll:
sz_kata

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból! Aki már olvasta, ugorjon.

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Mamy,
a mi családunkon is végigsöpört. Ha nincs láza, nem tudsz sokat tenni csak porszívózni és Sterimart v Fluimare-t fújogatni. a köhögés ellen meg van egy recept nélkül is kapható syrup, aminek most nem jut eszembe a neve, de majd megírom.. Sajnos nem lehet kivédeni a terjedését. Még maszk használata mellett sem. A hideg, friss levegőt ne vondd meg tőle. segít!!!
Jobbulást.
rolex

Szervusztok!

Mamy:
nem tudsz többet tenni Gesztiért, azt szokták mondani, hogy egy nátha gyógyszerrel 7 napig tart, anélkül meg pont egy hétig...

orrcseppet én eddig nem használtam - tönkre teheti a nyálkahártyá, helyette anyatejes cseppentés mehet.

Angel:
Nagyon tudatos vásárló vagy - még levelet is írtál - nem semmi.
Internetes könyvrendelés - kínomban én is rendeltem kettőt, de egy új portálról - kiváncsi leszek mikor jön meg!

Figyu, a Babysoft pelust hol lehet kapni??? Olyat még nem láttam sehol.

Én még ki fogom próbálni a DMes Alnatura lebomló pelenkát is. Ha eljutok venni.

boróka1973

Sziasztok,

Mamy: Jobbulást kívánunk Nektek!

Rolex: Tündéri a tündérkétek ott apa karján lógva :D

Beuka: kakimizéria: Nálunk is jó sok van, általában még a kukija is kakis :shock: Néha mondom is neki, hogy tud ekkorát..., mint egy felnőtt :lol:

Krisszi :Végre itt vagy!

Elvileg mi megyünk holnap, persze csak ha már meggyógyultunk. Mármint Bencus. Ma még egyet sem köhintett. :wink: Jadi suliban lesz. Már nagyon várom!!!

Melódia :Gyógyulj meg hamar!

Angel: Én is rákérdeztem az átmosásra, az én dokim azt mondta, hogy ha ne mnagyon durva a gyulladás, akkor nem kell. Még azt is mondta, hogy ha többször is átmossák, annak az a veszélye, hogy kitágulhat, akkor viszont azért fog folyni...

lábtéma: Tudod mit mondanak!? NAgy láb, nagy......CIPŐ :lol: :lol:

Szkata: Holnap szerintem 9h-9h30között érkezünk, úgyhogy szundizzatok csak addig :wink:

Ranpo: De jó, hogy újra itt!! Nagy lett már Ricsike is és nagyon hasonlít az apujára!

KépKép
Kép
jadey

ÁKATA: bocsi, Kimaradt... Én már vevő vagyok a könyvedre :lol: Jót röhögtem a funny irományodon! Amúgy társszerzőt nem keresel?? :lol: Félre a tréfát, szerintem a csaj kevés lenne ahhoz, hogy ezt kiadhassa, ha nem lennének hülye szülők, akik bedőlnek neki és megveszik.. Kb ez a véleménxem a kereskedelmi tévézésről is, meg a mai "sztárokról" is.. Sajna többnyire mi tehetünk erről.

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Egy gyors bekukk. Ricsi rendesen eldobta magát. Ma voltunk másodszor babauszin. Úgy néz ki, hogy tetszik neki én meg örülök, mert ilyenkor uszi után rögtön eszik és már be is alszik. Érdekes, mert az esti fürdés után nem tud rögtön bealudni. :shock:

Mamy
Jobbulást Nektek! Gyógyuljatok meg mielőbb. 2 hónappal ezelőtt mi is benyeltünk egy "kis" megfázást, ami kb. 2 hétig tartott. Tényleg annyit tudsz csinálni, hogy folyamatosan porszívózod a nóziját, hogy kapjon levegőt, főleg etetés előtt. Én is inkább anyatejet cseppentettem az orrába, meg fiziológiás sóoldatot használtunk porszívózás előtt.

Edi, Beuka
Köszi a bókokat Ricsi nevében is. A Ti babókáitok is nagyon édik. :D
Oltás után Ricsi is nyűgi szokott lenni. Kaki színe nálunk folyton más, bár általában a sárga különböző árnyalatai. Sőt, van olyan is, hogy mindennap van kaki, de az is előfordult már, hogy csak 4 nap elteltével jött. Na de akkor volt termés bőven. :shock: :wink: Mi meg rohantunk vele a dokihoz, mert azt hittük valami baj van, erre közölte a doki néni,hogy olyan idős babóknál ez is természetes dolog. :oops:

Rönci
Mira gyönyörű kislány!

Lassan sikerül visszaolvasni Titeket. :wink: :D

Krisszi
Irigy-irigy a nagyi miatt. :D :D

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Jadey
Köszi, jó újra itt!
Bencusnak mennek a gyógymanók! :D :D

KépKép
ranpo

Mamy,
csak azt tudod csinálni, amit Kata már leirt, illetve talán még napi fél Calcimusc ampulla, szájon át. Nekünk az orvos ajánlotta, végül is nem adtam, mert mire kiváltottam, elmúlt a nátha...

Kata,
köszönöm, de azért a bamba bájgúnár se utolsó, sőt :D és milyen szépen alliterál :D :D A csajokról én komplett sorozatokat készitek, hogy öt-hatot ki lehessen válogatni a honlapra. Én ugyan mindet feltenném, nade az apjuk szelektál... amin például ő is rajta van, az Istennek ki nem rakná... Tégy majd fel még képeket! Annyira jók!
A könyvet természetesen bővitem.
Anyukám korábban javasolta, hogy mivel úgyis grafomán vagyok, irjak könyvet a gyes alatt. Például mesekönyvet (hogy miért pont azt?! Nemigen stilusom, legfeljebb valami srek-félét tudnék összehozni). Na, ehelyett majd babanyelvkönyvet fabrikálok :D :D
(nemlétező szabadidőmben)

Jadey,
egyetértek! Bevallom, én nem nézek kereskedelmi adókat, számomra ezért a "sztárok" ismeretlenek - Liptai Claudia, akiről többen irtatok, szintén ismeretlen :oops: Illetve hallomásból rémlik, meg a féjre után. Ezzel együtt tudom, hogy ezek a kérészéletü sztárocskák nem maradhatnának felszinen még ideig-óráig sem, ha nem lenne rájuk kereslet.

Ranpo,
hova jártok bébiúszásra?

Lányaim monstre délutáni álmukat alusszák, hatalmas habfürdőt vettem az imént, csak akkor kecmeregtem ki, mikor már leázott rólam hét réteg bőr... Most újult erővel megyek szoptatni. Rám is fért a roborálódás, mivel nekiláttam a karácsonyi mértékletes suvickolásnak. Napokra osztottam - ma a konyha volt soron. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, engem nem egy milliárdos kocsi/ház/miniszterelnök láttán fog el a heveny vágy a lottóötös után, hanem a nemszeretem munkák közben, amit szivesen fizetett munkaerőre osztanék... Na jó, elég az ábrándokból, robogok...

Minden beteg babának, mamának és papának gyors gyógyulást!

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Iszonyat mennyiséget kellett visszaolvasnom,nem voltunk itthon a hétvégén.Most is mennem kell,de pár sort írok azárt.

Rönci,Jadey,Beuka,Sz_kata,Rolex,Évi!
Mimd-mind nagyon szépek vagytok! :lol: :lol: :lol:

Ákata
Bal vese :cry: Laurának meg nagyobb a bal oldali mellékveséje,majd január 4.-én megyünk UH- ra Zegre.

Mamy
Jobbulást nektek!Mi nálunk még nem volt ilyende a védőnőnk nagyon rendi és ő azt tanácsolta annó ,ha a baba náthás és nincs láza akkor mehet a levegőre,sőt! hamarabb gyógyúl. :wink:

A talihoz jó szórakozást kívánok minden résztvevőnek!!

Mennem kell:torna meg kajci.....

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

darázsfészket sütöttem, 2 részletben, hulla vagyok...de jó lett, bár a frász jött rám, úgy megkelt a tészta...(Vavyan Fable kedvelőknek: Vis Major-ból a sütis jelenet...)
Szilvalekváros-mákos töltelékes lett, egész jó, asszem ez lesz beigli helyett.

Mamy, 2-3 hagymát megmosni, héját leszedni, leforrázni, állni hagyni, amíg gyönyörű vörösbarna színe nem lesz, és atomi adag mézet bele. Allergia-lassan a légvétel is allergizálni fog, úgyhogy én már nem is törődöm ilyesmivel (na, jó, csak egy kicsit)
Jobbulást neked és Gesztikének is! Asszem a Fliumar jobb, mint a Sterimar, kíméletesebb. Nátha ellen csak meleg, porszívózás S A LEGHATÁSOSABB, VILÁGSZERTE SZABADALMAZTATOTT MULTIFUNKCIONÁLIS ORVOSSÁG: Bújás Anyához.
Vény nélkül kiadható, 100%-osan támogatott gyógyhatású készítmény.
Adagolás: tetszés és igény szerint. Ellenjavallat: nincs. Kölcsönhatása más gyógyszerekkel: jótékonyan befolyásolja azok hatását. Túladagolás: lehetetlen.
A nap 24 órájában alkalmazható.

Beuka, a könyveket anyósom vette át, nem tudom, mennyi lett volna a házhozszállítás, de kb. 1 hét. Nem volt gátmetszés, nagyon szuper volt a szülésznőm, végig olajozott vmivel.

Szkata, köszi a pihiszék-infót! jól hangzik! Visszakeresem a képet, amit felraktál.

Boróka, nem annyira tudatos vásárló vagyok, mint inkább kíváncsi...és remélem, hogy esetleg küldenek pár csomag pelust... :D
Egy ismerősöm egyszer kukacos Ritter csokit evett, és írt egy levelet a gyártónak. küldtek neki ajándékba egy nagy kartondobozzal. Erre vérszemet kapott, és írt a Nestlé-nek, hogy ő egy kisfiú (volt 20 éves), és szomorú, mert hiányos volt a figura a Kindertojásban. Hát nem küldtek neki 60 db-ot????
Úgyhogy megírtam, egyrészt mert tényleg jó, ha tudják, hogy vhol hiba csúszott a gépezetbe (kilóg a nedvszívó anyag teljesen), és hátha küldenek. (azért nem reménykedem annyira.) De én már annak is örülnék, ha válaszolnának.
Amúgy DM-ben lehet kapni, de nem mindig, Babylove mindig van, ez Babysoft,a midinek citromsárga a zacsija. (a Babylove-nak narancssárga)
A liberó is szuper, csak marha nagy pakkban kell megveni, akkor éri meg.
És most vettük észrem hogy 2.féle van a midiből: lotion-free, és lotion-os. Naná, hogy az utóbbi heroinárban van...

Jadey, neketek is kell átmosás? Remélem, megússzátok...erről persze nem szóltak, hogy kitágulhat... :evil: mindegy, már túlvagyunk rajta, hála Istennek.
Lábméret vs. .... :D :D :D A kis Casanova.... :D Pedig most milyen ártatlanul alszik a drága...
A 11cm-n én már nem csodálkozom, mert eleve 60 cm hoszsúsággal született...Most hordja a 68-as ruhákat, amik ugye félévesekre valók...
Egy barátunk Spagettibébi-nek hívja, merthogy hosszú és vékony (3250 gr -mal született) Bár, amit mostanában eszik, lassan kiérdemli a Makaróni nevet...

Megyek, Bud Spencer-es dvd-t nézünk, én úúúúgy szeretem (tegnap olvastam, hogy 6 kg-val született :shock: :shock: )

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszi a tanácsokat! Láza eddig még nem volt, remélem nem is lesz, de most fogom mérni a köv. pelusozáskor. Amikor tüsszög akkor is jön a cucc, azt kézivel kiszippantom, de amúgy sűrűn porszívózunk, amitől frászt kap szegénykém és végig üvölti, amikor bekapcsoljuk, már ordít, pedig még nem is csináltunk semmit... Jaj úgy sajnálom... Enni eszik rendesen, hálistennek. Emellett az én torokfájásom eltörpül, és szinte nem is foglalkoztam magammal egész nap, csak Geszti a fontos! Holnap hívom a dokit, hogy jöjjön ki, de ha azt mondjátok hogy segít a hideg levegő és séta, lehet hogy lemegyünk, de csak ha nem lesz láza. Remélem, nem lesz!!! Egyébként a dokink annyira... nem is tudom milyen jelzőt használjak.... szóval nem adott még mobilszámot sem, csak a rendelő száma van benne a kiskönyvben, meg a hétvégi és esti ügyelet. Hát köszi szépen. Egy gyerekorvos köteles kijönni, ha baj van, nem? Vagy rosszul tudom? És ha én úgy ítélem meg hogy baj van, akkor jöjjön ki!!! De így nem lehet elérni hétvégén, kénytelen az ember megvárni a hétfőt. Persze ha nagy baj van, akkor megyünk az ügyeletre, mint sajna októberben a Madarászba... jaj rémálom...

Ákata!
Ez a Calcimusc is vény nélkül kapható? Mert akkor holnap megyünk a gyógyszertárba!

Angel!

A bújás anyához nevű gyógyszer megvolt ma egész nap :lol: rajtam aludt a Kincsem kb. másfél órát délután, mert alig akart aludni, pedig baromi álmos volt szegénykém. Aztán sikerült elaltatnom, cici nélkül, ebből is látszik hogy fáradt volt. Utána letettem és még egy órát ráhúzott, de akkor már én is tudtam szundítani egy kicsit mellette.
Köszi a hagymatea receptet, majd erőt gyűjtök és kipróbálom...

Lehet hogy még jövök, meglátom Gesztit hogy sikerül elaltatni. Ez a szörcsögés alvás közben is zavarja, bár akkor kisebb levegőket vesz, ahogy észrevettem, és akkor nem szörcsög annyira. Na meglátjuk.

Kép
mamy

Csajok,

Már csak egyet kell aludni a holnapi taliig!! :lol:

Jadey,

gyertek csak, várlak benneteket. ja, és ha gondolod, nem kell bbkocsit hoznod, mert oda tudom adni a miénket. alig használt, megkimélt állapotban van :lol: :wink:

a holnapi viszontlátásra! :lol:
sz_kata

Néhány kép máról:

Az első kép "kötelező" volt, az apa ugyanis kártyafüggő... Megzabálom a sárkányruhájába a hozzá illő sapival, olyan cuki! Lehet, hogy holnap ebbe viszem :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

Ezt még el kell mesélnem: nagyapámnál voltunk, aki minden rosszindulat nélkül, tök kedvesen megjegyezte, hogy "látom, érkezik a következő baba is"
khmmmm. vagy tényleg abba kell hagynom a csokifalást, vagy vennem kell egy tesztet :lol: :lol:

Jadey,

ezt meg csak neked:
:lol:
Kép
sz_kata

Jadey,
egyszerre üzizünk :lol: király a sárkányos cucc!
sz_kata

...én meg sosem fogok találkozni veletek! :cry: :cry: :cry:

Majd jövök, de most borzasztó fontos kérdésem van: Mi a fenét főztök karácsonykor???????????????
:shock: :lol: :lol:

Mamy, drága!

Csak porszívózz szorgalmasan, bújás, sok "folyadék"! :lol: Nem lesz baj!!!! :lol: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

:( :(
Sziasztok! Nagyon szomorú vagyok. Andris már a múlt hét óta beteg, pénteken már annyira csúnyán köhögött, hogy elvittem a siófoki gyerekorvoshoz ismerőshöz, aki azt mondta, hogy ahhoz képest, amilyen hangok a tüdejében hallhatóak elég jól türi, pedig már szerda óta alig eszik és nagyon nyugtalan. A doktornő homeo párti, ezért eléggé kikészültem, hogy a lelkemre kötötte, hogy azonnal el kell kezdeni az antibigyót adni és hörgőtágítókat is kap ez a szegény gyerek...Ja és szerdától a köhögésére Bepanthent adtam neki, az itteni gyerekorvos tanácsára, de az ismerős dokker azt mondja, hogy nem jó ilyen kicsi korban a köptető, mert nem tudják felköhögni a slájmot. Jobb a homoes IPACA. Na, szóval hullára aggódom magam, tudom, hogy nem segít, de most aztán minden rezdülésére felébredek, van hogy alig kap levegőt és 50-100akat eszik. Ráadásul tegnap este óta én is kripli vagyok, tökre fáj a torkom és a takony is elöntött, úgyhogy nem megyünk holnap, pedig annyira vártam, nagy betűkkel benne van a naptáramban a tali. :( Ugye csináltok fotókat? :( :( Meg érezzétek nagyon jól magatokat! Sok puszi! Siba és Andris

Kép
siba

Jaj holnap tali, már nagyon vááárom!!!!

Mamy: sok sikert a gyógyuláshoz!

Hagymatea... mi nem vagyunk megfázva, de meséltem a férjemnek, neki nagyon bejött úgyhogy holnap ki is próbálnánk. Kérdésem csak annyi lenne, hogy azt a keményebb, vöröses-barnás héját kell leforrázni? És a többi hagymuszból mit csináltok? Mert a párom már rá is ugrott, hogy abból milyen jó hagymás-tojci rántotta lehet. Na csinálja nekem a sok meló :lol:

Húúúúúúúú a képek nagyon jók, főleg az a gengszteres, meg SZ_Kata művészképei:) Persze a többiek is nagyon édesek. Na és az a kis csattos kép. ÉN is próbáltam a Kitti haját begumizni, de kicsúszott a gumi :roll: :)

Ákata: jót röhögtem a könyveden. Én biztos megveszem, mert teljesen tanácstalan vagyok néha... Amúgy anyós, és a többi kedves "idősebb" anyuka mindig tudja, hogy most éppen éhes, vagy szomjas stb. Annyira bírom amikor megmondják, hogy éppen most miért is sír a saját gyerkőcöm. Úgy látszik én egy fiatal hárpia vagyok, de ezeket nagyon tudom nem szeretni:twisted:

Minden napos kakik: nálunk jó ha 1 héten 1* van. És a hasa néha olyan mintha semmi nem lenne benne. A pofija pufi, viszont a pocija meg kis sovi :)

Na megyek megsuvickolom a hasam... ő a hajam, hogy mégse ilyen zsirmi fejjel menjek közétek:)

Jó éjt mindenkinek:)
Puszi: Betti

Kép
bettus79

Picit visszaolvastam! Hihetetlen, hogy mennyien betegek vagytok! :( Másnak is van hörghurutja? Remélem nem!!! És remélem jól fog sikerülni a buli!
Annyira cukik a babák! Rönci, Mira a csattal.. elolvadtam!! Kellene egy kislány!! :) Szkata, Peti zabálnivaló! Olyan kár, hogy nem látlak Benneteket holnap! Jadey, a pénzesek hihetetlenek! Ranpo ti is nagyon édesek vagytok! Mind1ik baba édes! Egyszer csinálok egy fórumbébi tablót, amikor időmilliomos leszek!
Remélem holnap lesz időm olvasni, ha már talizni nem mehetünk :( :(

Kép
siba

Sziasztok lányok!

Minden beteg mamának és babának mielöbbi gyogyulást!!

Fantasztikussak a képek!!

Jadey:
Látom ti sem a port törlitek csak a fényképezöröl.És fantázia is akad böven..Isteni jok a képek..Bencus nagyon vagány kiscsávo!Jo husiban van!Kártyás kép nagyon édes.Nálunk a billentyü meg az egér a favoritja apának...Csodálom még olyan képünk nincs..Kár hogy a nagylányaink nem taliznak ,majd legközelebb.

Szkata:
Nagyon szépek a képek..Gyönyörü a kis Peti..Tiszta apukája :)

Rönci:
Haláli a kis Mira azzal a csattal..Látom ti sem mentek a szomszédba egy kis séroért... :lol: Én már azt sem tudom hogy állitsam be a haját a fiamnak mert olyan hosszu..Elöl már le kellett vágnom belelogott a szemébe..... :shock:

Mamy:
Gesztikének jobbulást!!gyogypuszik ezerrel....Ha belázasodna sok folyadékot adj neki..A mi dokinénik azt ajánlotta hogy sokat szellöztessem ebben a virusos idöben a lakást..

Siba:
Andrisnak is gyogypuszik... :roll:

Ákata:
A könyved engem is érdekelne..Persze mint forumtársak gondolom számithatok egy dedikáltra is.. :lol: Köszi a lányom nevében is a dicséretet..Az oldalt egyedül csinálja de sajnos a suli mellett ritkán van rá ideje..Látom apa nálatok nagy foci rajongo..Mert szoktam ám nézni vannak-e uj képek a csajokrol.. :lol:

Linda:
Sikerült a progi??Ha nem menne küldjed ám a képeket nyugodtan..

Mi még nem tudom oda érünk -e a talira. :cry: Pedig nagyon szeretnék menni.Apa megigérte siet haza..
Hát remélem összejön..
Bocsánat hogy nem irtam mindenkinek de nagyon sokat irtatok és még visszaolvasni nem volt igazán idöm..
Pár kép rolunk is:

Egy kis hiszti:
Kép

Anya most már jofiu vagyok!!
Kép

De jo az a fényképezögép!!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hát sajnos felment Geszti hője, 38.3-nak mértem a hami előtt (9-kor). Adtam neki egy fél lázcsillapító kúpot, amit még anno felírta a doki. Azért felet mert 1 kúp 10 kg testsúlyhoz van méretezve, legalábbis így mondta, ezért 10 kg alatt felet kell adni. Hát nagyon remélem hogy éjjel nem megy fel a láza.
Köszi a sok jótanácsot.
Holnap irány a doki. Azaz kihívom, remélem ki is jön!

Tina!
A sok folyadékot hogy érted? Tejcit? Mert mást nem nagyon fogad el, a teát kicsorgatja, igaz már régen próbáltam. De a cumisüveget már nem fogadja el...

Siba!
Jaj szegény Andriska. Már múlt hét óta?... Hát remélem Gesztinél ez hamar lemegy. És az nem derült ki, hogy mitől van? Olyan szörnyű ha beteg egy ilyen pici emberke, nekem megszakad a szivem, főleg amikor tiszta taknyosan szörcsög és közben teliszájjal mosolyog rám és ragyog a kis szeme...

Jó éjt

Kép
mamy

Mamy,
gyerekorvos csak munkaidőben köteles kijönni, egyébként ügyelet. Ez sajna igy van, legalábbis a körzeti gyerekorvosnál. Ha Te választasz és máshogy állapodsz meg vele, az persze más kérdés.
Nekünk a dokink azt mondta, ködös időben náthás gyereket ne vigyünk ki. Ajánlotta még a kamillatea párologtatását a taknyó ellen. Én nem csináltam, nálunk inkább párás, semmint száraz a levegő, nem akarok rátenni egy lapáttal. Gyógyulást Nektek, és igenis, foglalkozz a saját torkoddal is, mert Gesztinek most nem egy lerobbant anyura van szüksége...
Láz: azt tudod, ugye, hogy fél fokot le kell vonni, ha végbélben méred? Kúp: tudtommal öt kiló felett egészet lehet adni. De nem akarlak elbizonytalanitani, biztos bent van a tájékoztatóban.

Siba,
nyugi! Első teendő szerintem: döntsd el, melyik doki tanácsait fogadod el a jövőben, mert láthatóan mindkettő két majomban őrül. Jobban mondva Te őrülsz meg ettől... Gyógyulást Nektek!

Tina,
Marvin nájkis gönce naggyon édes! Múltkor láttam egy mini Adidas melegitőruhát, pontom nyolcezer forintért... nem bántam, hogy otthagytuk, a lányoknak túl fiús lett volna :wink: :wink:

Kata,
sztem ne parázz ezen a has-csoki dolgon. Minden kismama egy csokizabálógép (ahogy látom), ha nagyobbak lesznek a bébik, csak alábbhagy ez az őrület... Legalábbis remélem :wink: Én ma már ráfanyalodtam a még a zselés szaloncukker-fan férjem által is ocsmánynak minősitett, kilóra vett zselés szaloncukorra - holott én kifejezetten gyűlölöm ezt a töltetet... De micsinálja, ha egyszer a fiiiinom kókuszosat már megettem :D
Juteszembe: a hordozó takarja a hasat, nem? :wink: :wink: :wink:

Angel,
jót röhögtem a leleményes ismerősödön! Nagybratyóm egyszer egy békávé-büntetéssel csinált hasonlót - kijött a cédula, hogy fizessen, mert bliccelt, erre felháborodva visszairt, hogy ő ugyan nem, valaki visszaélt az adataival. Erre a békávé elnézést kért :D De ez már vagy tizenöt éves történet (nem az elévülés miatt irom, hanem hogy most már tuti nem ilyen nagyvonalúak...) Mi egyébként most vettünk rossmannos pelust, az olyan, mint a Babysoft, csak még olcsóbb valamivel. Próbáltad már?

Livi,
lazacra készülök, ha eljutunk a skála-piacra. Se mirelitet nem merek venni, se hipermarketben nem-fagyasztottat, a hamisitási botrányok miatt. Ha nem jutunk el a piacra, hagyom a fenébe a vacsorát, ebéd úgyis lesz a férjem exééknél, másnap meg hatalmas trakta anyukámnál. Talán egy majonézes krumplisalátát bevállalok, illetve dédanyám-féle dióskiflit. Ha gondolod, annak megadom a receptjét, nagyon könnyű, csak rohadtul gyorsan kell vele dolgozni. De megéri ám! Ja, és olyan süti, hogy minél többet áll, sztem annál finomabb. Na, most csorogni kezdett a nyálam...

Lányok,
látom, a babanyelvkönyv nagy sikert aratna nálatok, úgyhogy igyexem összehozni. Majd fejezetenként közlöm, jó?! :D

Megyek fogat mosni, hatalmas adag lilahagymát vacsoráztam, és - Vonnegut szavaival élve - most olyan a szám ize, mint a passzirozott lópokróc. Jaj, de előbb egy kis zselés szalon...

Puszi és nagyon jó mulatást holnap a talizóknak, a betegeknek pedig gyors gyógyulást!

Kata

ákata2

Mamy,
5 tizedet vonj le a hőmérsékletből."csak" 38 fok felett kell kúp, de egy egész. Hány kg Geszti?

Megnézem az én porontyomat. Jó éjt.
rolex

Sziasztok!

Ákata, Rolex!
Nahát, ezt nekem senki sem mondta, jellemző, egyre dühösebb vagyok a dokinkra!!! Mármint hogy 5 tizedet le kell vonni. Csak annyit mondott még az elején, hogy 38 fölött kell lázat csillapítani, mert a babáknak amúgy is kicsivel magasabb a hőjük mint a felnőtteknek. Az adagolásról meg annyit mondott, hogy 1 kúp 10 kg-ra van, tehát ha 5 kg a gyerek akkor fél kúp. Geszti most majdnem 6 kg. Csak egy felet kapott, azt is alig bírtam a fenekébe dugni. Sajna azt hitte hogy szélcső... szegénykém... de aztán becsusszant.
Ha én 38.3-at mértem, akkor valójában 37.8 a hője, ez sok vagy normális??? Akkor nemis baj hogy csak fél kúpot adtam, ugye?
Gyerekorvos sajna körzeti, ezek szerint nem köteles kijönni. Azt hiszem, kéne fogadnunk egy házi gyerekorvost. Akit bármikor fel lehet hívni ilyen kérdésekkel is, mint a kúp adagolása.
Esetleg nem tudtok ajánlani egy jó gyerekdokit? Hogy működik ez egyébként, ha váltani akarunk?
Na megyek most már én is aludni, mert ismét zombi vagyok...
Hagymateát lehet hogy holnap csinálom meg, ma még vedeltem a laktoherbet és hársfa teát mézzel.

Kép
mamy

Mamy:
Remélem az éjszakátok jol telt és Gesztike jobban van.Igen én teára gondoltam.A kupot ha ne adj isten legközelebb használni kellene akkor kicsit farigcsáld meg a végét hogy ne legyen olyan tompa,könnyebben becsusztan.Nekünk SUPPOSTORIUM NORMINOPHENAZONI 100mg-os kupunk van.Ha nektek is akkor ebböl tutira 1 egészet kell adni a babának..Jol mondja Rolex a végbélben mért höböl 5 tizedet le kell vonni..

Ákata:
Köszi a bokot. :lol:
Vendég

Sziasztok!

ÁKata
A Borsika utcába járunk babauszira (X. kerületben van) egy családi házban van a medence és csak erre a célra van fenntartva, nem lakik benne senki.(Kalovits program) Barátságos hely, tiszta a víz, van egy kis játszó, pihenő rész, ahol kényelmesen meg is szopiztathatod a bébit. Majd még a Rubin Hotelbe szeretnék elnézni, mert ott is van uszi és többen is dícsérték. Ha érdekel a dolog a neten meg tudod nézni őket a www.babauszas.hu-n.
A könyvedre én is vevő vagyok. :D :D

Jadey
Nagyon ari a sárkányos szerkó. :D

Siba
Andrisnak és Neked is jobbulást kívánok! Küldök gyógymanókat! :D :D

Tina
Szupi a Nike cuccos Marvinon. Nekem is nagyon tetszenek ezek a mini sport göncök. Főleg a pici cipőcskék. :D

Szkata
Csoki zabálás nálam is megy ezerrel. Nekem apa szokta néha azt mondani a pocimra, hogy biztos bent felejtette a doki a kistesót. :roll:

Mamy
Nekünk a védőnő mondta, hogy amikor beteszem a kúpot, ne csomagoljam be rögtön, hanem szorítsan picit össze a popsiját és tartsam úgy 1 percig és akkor nem fogja kilőni a kúpot és aztán csomizzam vissza. :wink:
Dokit sajna nem tudok ajánlani, mert néha én sem vagyok megelégedve a dokinkkal, én inkább a védőnőmet szoktam zargatni mindennel. :?
Remélem hamar meggyógyultok! Gyógymanók mennek. :D :D

Jó talizást mindenkinek! Érezzétek jól magatokat és csináljatok majd képeket.
:wink: :D

Pár kép az usziból:
Kép

Kép

Kép

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Jaj Siba, Mamy! Úgy sajnálom a bébiket! NAGYON NAGYON SZORÍTOK NEKTEK, HOGY MIELŐBB rendbejöjjenek a babák!!!
Küldök sok sok gyógyító energiát!!!

Jadey! Tök jók a képek! :)

Sz_Kata! Nagypapa beszólás :lol:

Tina! Marvin és a baseball sapka :lol: :lol: Látom a haja nem, hogy kopna... :lol:

Évi! Nagyon cuki Ricsi! Látszik, hogy tetszik neki a víz!

Többen írtátok, hogy sokszor nincs kaki a pelusban. ILyenkor végigtörlitek a nemi szervet, meg a combokat meg mindent törlőkendővel?

Lányok nekem lehet, hogy lesz időm a héten összehozni egy topicos babatablót, vagyis összeraknám a képeket (igaz a diplomadolgozatom vázlatát kellene összehoznom, de erre már nem sok esélyt látok a héten, meg a képrakosgatás kicsit jobban érdekel :)) úgyhogy ha gondoljátok küldjetek nekem képeket a rbea@emitelnet.hu-ra.

Ja és mielőtt m,ég elfelejtem, ÉREZZÉTEK MA JÓL MAGATOKAT A TALIN, és CSINÁLJATOK SOK KÉPET!!!

Kép
Kép
beuka

Beuka:
Igen a mi hajunk csak egyre hosszabb..Én mindig áttörlöm a popsiját még ha csak pisis is volt..
Jo ötlet a tablo köszönjük ..

Ranpo:
Köszi a bokot..Cipöcskénk is van de az nem látszik a képen.Én is meg vagyok örülve ezekért az apro sport cuccokért..Ricsi babának nagyon bejön a medence..Nagyon édes kis pofija van..És hát az a kishölgy vele abban a fürdöruciban besz..s!!
Vendég

Halihó,

gyors bekukk mielőtt Jadey megérkezik :lol:

Tina,

hajvágás :lol: :lol: Rátok is fért.. :wink: Nagyon cuki Marvin, remélem, el tudtok jönni, hogy élőben is megnézzük.

Bali,

recept: csirke felsőcsontot kicsintozom, majd bepácolom méz, olívaolaj, egy narancs leve, fokhagyma, rozmaring, gyömbér és egy csipet fahéj alapú elegybe. Egy éjszakára megy ahűtőbe. Aztán hurkapálcikra húzkodom őket, becsavarom baconnel, csorgatok rá még egy kicsi mézet és be a sütőbe. ISTENI és a fűszerezése kimondottan karácsonyi :lol: :lol:
Amúgy mi étteremből rendeljük a halászlét... :oops: 8)

Puszika mindenkinek
sz_kata

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gyógymanókat!!! Remélem, eltalálnak hozzánk!!! Egy részük már biztosan megérkezett, mert hálistennek Gesztinek nem volt láza az éjjel, és jól aludt a körülményekhez képest. Nem hallottuk sűrűn tüsszögni és szörcsögni, mint az előző éjjel. Még fél 9-kor is aludt, már én mentem be hozzá és simiztem az arcocskáját, hogy ébredjen. Sokat hamizott, aztán most azóta jól elvan a szőnyegén, pofozgatja a lelógó tükrös virágját és magyaráz neki. Ja persze porszívóztunk nózit, szörnyű volt, de sok trutyi kijött és most egész jól szelel az orra.
Dokit kihívtam, majd jön, de nem tudni hogy mikor. Jellemző.

Évi!
De szuper ez az uszi!!! Ilyenre vadászom már mióta!!! Ami viszonylag közel is van, és kicsi, családias. Megnéztem a honlapjukat, 12 ezer egy hónapra? És ebben a két szülő is benne van ugye? Ti együtt szoktatok menni? A foglalkozás miből áll? Mi történik a 45 perc alatt? Nagyon érdekelne, légyszi írd meg ha lesz időd! Köszi előre is!

Úgy sajnálom hogy nem tudtunk menni a talira... :cry: Érezzétek jól magatokat, és remélem csináltok jó sok képet!

Kép
mamy

Lányok ugy tünik erröl mi lemaradunk.. :cry: Apa még sehol mi meg itt ülünk puccba vágva.. :(
Vendég

Sziasztok!

Annyira sajnálom, de mi is Bendussal mindketten lerobbantunk.
Ugyanaz a kórság, mint Mamyéknál!!!
(Torokfájás, nátha nekem, neki meg takonykór).
Nagyon sz@rul vagyunk, így nem tudunk menni mi sem.

Majd meséltek és fotózzatok sokat!!!!!!

Siba:
Szerintem add be neki azokat a "komolyabb" gyógyszereket - nehogy nagyobb baja legyen Andrisnak - DRUKKOLOK, hogy hamar meggyógyuljon.

Tina: Marvin nagyon cukin úszik. A kiscsajt én is észrevettem, de nem hittem a szememnek - babaúszódressz - király!

Jadey:
Ker. TV-k és "sztárok" dettó uez a véleményem. LC nyilatkozatait meg ki nem sz@rja le.
És tök szomorú, hogy mondjuk az igazán nagy formátumú színészek nem kapnak teret a képernyőn.

Á_kata:
Neked van igazad, hogy inkább olvasol a doboz helyett. Nálunk párom soha nem néz TV-t.
Könyved király.

Most muszáj innom egy teát, mert döglődöm.

Pusz,

Egy szomorú szortyogó kisnyanyusz.

boróka1973

Dorka! JAj úgy sajnálom! :( :( Nektek is küldök gyógyító energiát!!!! MIELŐBBI JOBBULÁST!

Lányok ez járvány, vagy megfázás? Ez a nyálkás idő az oka?

Nálunk nem tudom mi van ma!
Botond reggel fél 7-kor kelt megreggelizet,, fönn volt egy órát, aztán ma még csak azért kelt föl, hogy közölje: éhes. Már kaja közben bealszik, és csak alszik, alszik..
Pedig ma már a Tescot is végigjártuk vele, Kenguruban végigaludta.
Mi lesz éjjel? :shock: :shock: :shock:

Bea

Kép
Kép
beuka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?