Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
tündériek a képek, olyan jó nézni őket, és rohamosan nőnek a gyerköcök!
Giga, kitartás, tudom ezek az utolsó napok olyan hosszúak, de nemsokára kezedben lesz a picur :-))
A lépcsőzés barátnőmnél is bejött, én hiába dolgoztam szülésig 10órákat, mégis túlhordtam 5nappal, szóval próbálkozni lehet, hátha bejön 8)
Mi sem megyünk ki, nálunk borzasztó a köd sajnos :evil:
http://babafalva.hu/tickers/36k.png
kispraga77

Sziasztok,

Nircee, gratulálok !

Gyorsan egy hozzászólás: Giga, a homeobogyó Caulophyllumot ismered ? Méhszájtágító, és nagyon gyorssá teszi a szülést. Nekem Zita (szülésznő) ajánlotta anno, szedtem is szorgosa az utsó 2 hétben, másfél óra alatt megszültem, első fájásom akkor volt amikor már 3 ujjnyira észrevétlenül kitágultam akkor viszont rögtön 3 perces fájásokkal rohantunk szülni.Első fájástól másfél óra volt.

Timi
kismaszat

sziasztok!

Kismaszat, ez igen, akkor igazán gyors szülésed volt.

Nekem nagyon bejött a szülőszobán a kádban ücsörgés, nem fájt annyira, tudtam pihenni fájásszünetben.

Képzeljétek, a férjem csinált naptárat Sára fényképeivel, ezt fognak kapni a nagyszülők, dédik. Aki szeretne ilyen naptárat, és vasárnapig átküldi a képeket, még karácsonyig el tud készülni. A/3 és A/4-es méretben. Ha valakit érdekel, megírom az árat. Itt egy oldal a miénkből. Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica,
Nagyon jól néz ki!!! :lol:
Én is csináltattam Levi képeivel,de az kicsit másabb!
Engem ez is érdekelne,vagyis majd megkérdezem kell-e még! :roll: Mennyibe kerülnek?

Kép
mano83

Szia Kati!

Az első példány A/3-as fali naptár esetében (1 előlap és 12 naptár lap) 4000 forint (minden további 3500 forint/db), az A/4es asztali naptár első darabja (1 előlap és 12 naptár lap) 3000 forint, minden további 2500 forint. Mindegyik névnapos. Egy oldalra több kép is feltehető. Felteszem egy másik naptároldalunkat is. Arra törekedtünk, hogy minden évszak háttere más színű legyen.

Üdv:
Katica Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Bocsánat. Azt nem írtam, hogy a naptárak fűzve lesznek természetesen, az asztalinak pedig van karton-tartója is.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus engem érdekel a naptár, 3 darabra lenne szükségem mivel senkinek semmit nem vettem karácsonyra és a naptárkészítő cégek 10 munkanapra vállalják az meg nekem már nem jó.
Írd meg priviben légyszi, hogy hová küldjem a 13 képet, meg a részleteket is le tudjuk beszélni.
Előre is köszi!

Pilla
Vendég

Katica,
Majd holnapra megírom,hogy kell-e még,mert majd csak későn tudok ma beszélni a párommal!

Képzeljétek,Levi egyfolytában fel akar ülni. :wink:
Ha meg tud kapaszkodni vmiben,már húzza fel magát.Az orvos szerint ez még nagyon korai,majd ráérne 5-6 hónaposan is! :)

Giga,
ma nem nagyon jelentkeztél,mi van veletek?

Kép
mano83

Gyerekmegőrző :lol: :lol: :lol:
Kép[/img]

Kép
klmaria

Klmaria,
Nem semmi ez a kép!!! :lol:
Mindenesetre meglepődnék,ha így meglátnám kis Levit! :wink:
Jót nevettem rajta! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!
Megvagyunk, csak nem voltam itthon. Inkább már átmentem anyósomékhoz. Unom már ezt a négy falat. :x
Köszi a tippeket. Majd meglátjuk, hogy mi legyen.
Lehet, hogy éjszaka kimegyek a lépcsőházba lépcsőzni. Nálunk ugyanis máshol nincs. :lol: :wink:
Klmaria!
Ez a kép kegyetlen!!! Nagyon állat!

Képzeljétek el, annyira hülye vagyok már, hogy az hihetetlen.
Általában ha hallgatok valamit a dvd lejátszón, utána kiveszem, és visszarakom azt ami benne volt. Most mondja a férjem, hogy a Gladiátor zenéjét simán fordítva tettem be a lejátszóba. Vagyis az aljával felfelé. Azért ez már súlyos szerintem... :o :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok,

kicsit eltűntünk, zűrösek a napjaink fogzás és karácsony miatt... :?
Giga, nem akarlak elkeseríteni, én ettem és ittam mindent, de a befekvést és az oxitocint nem úsztam meg. de mindegy, utólag ez is megszépül, fel a fejjel! :wink:
nincs időm visszaolvasni, Nircee-nek nagyon sok örömet kívánok!!! írod a történetedet? Marci nagyon édes név, tetszik!!!!
Ja, és most szülő lányok, figyeljetek már egy picit a Timire, meg már én is leírtam párszor, hogy az eredeti házassági kivonatot vigyétek, nem kell másolatot kérni!!!!! az a legjobb.
és a lényeg: Elcsó felállt, leült, felült, és nagyokat kiabál. mindenki le van döbbenve, hogy még nem volt 7 hónapos, és ácsorgott... tegnap a szopis klubban rákiabált egy 1,5 éves kislányra, aki elsírta magát. :lol: vagány a kiscsaj.
ja, és hallottam egy számomra megdöbbentő tényt: ha napi 3-4 liter folyadéknál többet isztok, az csökkenti a tej mennyiségét!!!! alig tudom elhinni, de lehet, hogy így van, én nem ittam sose ennél többet.
ja, Timi, a zöld kaki attól is lehet, hogy a baba túl sok előtejet iszik, és kevés a zsírosabb hátsó tej. ilyenkor egy picit szopi előtt kell fejni, hogy a gazdagabb tejcsit kapja a baba.
Anita, mi van Viki étvágyával?
üdv az újaknak.

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!

Azon gondolkodom fogadjak e szülésznöt :?: Bár az én férjem bent lesz a szülésnél, de most már lassan el kel döntenem.Ti mit javasoltok :?: Ha választanék lehet hogy az Anikót választanám :!: Ha valaki tudja esetleg a teljes nevét és tellefon számát annak örülnék :D

Mindenkinek jó hétvégét :!: :D :D

Kép Kép Kép
jázminka

Sziasztok!

Ichtus! Tuti hogy engem jelöltél be? :? Nem látlak! :o Boldog hófordulót a kicsi lányodnak, aki tényleg nem is olyan kicsi! :wink: Én amúgy egy idő után abszolút nem fejtem, beállt a mennyiség, és nem is árasztott el a tej... Mint eleinte... Basszus, nincs az a melltartóbetét, ami éjszakára felszívta volna, hogy száraz maradjon a hálóingem, a megmaradt kinőtt liberókat (mert mi nem vártuk meg eleinte, míg elfogy egy csomag egy méretből, olyan gyorsan nőttünk :lol: ) vágtam ketté! :lol:
Fog: hááááát, igen... Szóval volt már, hogy csillagokat láttam... Elfeledkezett magáról és véletlenül beleharapott... Rászóltam, abbahagyta. Viszont volt egy borzalmas hetem, amikor a 3. fogajött, direkt harapott, és amikor rászóltam kiröhögött (akkor Csanád már nagy volt, 11 hónapos)... Egy hétig győzködtem, hogy hagyja abba, mert akkor befejezzük, nincs több cici, mire tényleg abbahagyta... :lol: Amúgy ha ezt nem csinálja, meg se érzem a fogait!

Manó, köszi, de sajnos én látom... Nagy a hasam, fenekem, combom... Ami a képeken nem látszik, mivel olyat nem raktam fel! :lol: Azért durva, hogy az egészséges tanácsadásra betegen is mennek... Az egyik barátnőm kisfia is így szedett össze múltkor egy jó kis hasmarsot, pedig csak súlymérésre mentek... Szerencsére a mi doktornőnk kijön mindig oltást beadni, meg a múltkori státuszvizsgálatra is házhoz jött... Nagyon édi Levi, és gyönyörű!

Giga, tudod, én is kipróbáltam mindent... Kivéve a szexet... A párom nem akarta... :( Pedig lehet, hogy az jött volna be... Mert se a front, se az első hó, se a lépcsőzés, se a meleg fürdő... Mondtam neki, hogy legközelebb a 38. betöltött héttől éjjel-nappal! :lol: Tényleg túl lehet élni az indítást is! Ne félj tőle annyira...

Anita, nekünk a lépcsőzés se segített! Basszus pedig hányszor le-föl mászkáltam az 5.-ről! Dehát kinek mi...

Pimpoka, az én dokim szerencsére nem mondja meg, hogy nála mennyi a szülés, különben nem is ő lenne a dokim :lol: . Én nem kérdeztem meg elvből, de sok ismerősöm igen (mivel itt van a magánrendelése, elég sok ismerősöm jár hozzá), és mindenkinek azt válaszolta, hogy amennyit gondol... És szerintem így korrekt... Sőt, engem az se érdekel, mennyit "illik", a hócipőm tele van tényleg ezzel az egésszel. Mi van, ha én nem tudom kifizetni azt, amit illik? 100 ezreket biztosan nem... De még 50-et sem... Egyébként érdekes, hogy mi szülés után rögtön odaadtuk a borítékot, és valószínűleg így sem keveselte, mert utána is bejött hozzám minden nap, és ugyanolyan kedves volt, mint előtte...
Nekem a nyákdugó több részletben távozott, 3 napig, az első részlet még itthon, utána a kórházban többször, rózsaszínes kocsonyás izé... De nekem mégsem indult meg több nappal később sem... De ha megindul a szülés, azt tutira észre fogod venni! :wink:

Kismaszat, szupergyors szülésed volt! Nem semmi, gratulálok!

ichtus, szuperjó a naptár, de mi most megbeszéltük a mamikkal, hogy senkinek semmi, csak a gyerekeknek... Amúgy tutira rendelnék! Talán majd jövőre!

Klmaria, brutális a kép! :lol: Lehet, én is be fogom vezetni ezt a fajta bébimegőrzőt, ha már máshogy nem bírom! :D :lol: Képzeljétek, ma egy este fél másodpercre nem figyeltem oda, és máris orrabukott a rosszcsontom... De úgy, hogy dőlt az orrából a vér, feldagadt a szája agyonra, és ordított, ahogy csak a torkán kifért... De szerencsére komolyabb baj nem lett, gyorsan elállt a vérzés és a kedve is jó lett egy csapásra, amint odavittem a hintapacijához (ha sír, mindig oda kell vinnem, és felvidul, ha meghallja a hangját)... De az ütő is megállt bennem... :cry: :roll:

Klauszka, sorstárs! Te hány nappal hordtad túl, ki volt a dokid? Hát ez van... Talán majd legközelebb! A remény hal meg utoljára! :lol: Gratulálok Elcsónak, nagyon ügyes! Én kicsi fiam lusti volt, ugyanez csak 10 hónaposan sikerült... Tiszta anyja... :lol: :lol: :lol: Hát én nem tudnék 3-4 liternél többet inni... Azt is csak nyáron. Most jó ha megvan a 2,5...

Zöld kaki: nálunk is előfordult elég sokszor, nekem azt mondta a dokinéni és a védőnő is, hogy azért van, mert túlette magát. És tényleg lehetett benne valami, mert mindig akkor volt, amikor nagyon sűrűn (óránként) cicizett... Ilyenkor nem tettem át a másikra, úgyhogy nem az elsőtej miatt lehetett...

Na, mára eldugulok... Jaj, már elmúlt éjfél? Te jó ég! Nem ártana aludni... Csak apa éjszakás már megint... :cry:

Kép
csanómanó

Klauszka, nagyon ügyes kislány Eliza! Petra is nagyon hamar felült egyedül, 1 héttel a 7.hónapos kora előtt.

Mano, ne aggódj, hogy Levi már ilyen hamar fel akar ülni, én is azt hittem elájulom, mikor 3 hónaposan azt láttam, hogy fel akar ülni. Olyan volt, mintha egyfolytában hasizomgyakorlatokat végezne. Dehát azért kellett 3 hónap mire sikerült is neki magától felülni. De különben sok anyukától hallottam már, hogy próbálkoznak, mintha fel akarnának ülni a gyerkőcök.

ichtus, nagyon szupik ezek a naptárak, még megdumcsizom a párommal. Bár az az igazság, hogy már mindenkinek megvettük a karácsonyi ajándékot, de lehet, hogy a mamáknak csináltatunk.

Giga, Lili nagyon jól érzi magát a pocidban!

Petra ma úgy döntött, hogy kihagyja a délelőtti alvást, és nem is látom, hogy fáradt lenne, épp ezerrel zongorázik.

Mindenkinek további szép napot!!!

Hajni

Kép
khajni

Köszi lányok a sok bíztatást!
Nagyon jól esik.

Ma voltam megint nst-n. Eléggé érdekes volt. Először is a szülésznő megkérdezte, hogy vannak-e fájásaim. Miután mondtam, hogy nem érzem, fel sem tette a pocakom tetejére a tappancsot. Néztem nagy szemekkel, de hát gondoltam ő tudja.
Aztán mikor vége lett a Szentágotai doktorhoz kellett mennem. Ő meg meg sem vizsgált. Elkérte a legutóbbi papíromat, amit a Szabó doki írt, és az azon szereplő adatokat átmásolta a mai papíromra. Itt már nagyon furcsáltam a dolgot, de megintcsak nem szóltam. Nem akartam már kötözködni sem. Nem volt kedvem. :? :roll:

Viszont gyalog mentem a kh-ba. Én kb. másfél hévmegállóra lakom onnan. Aztán gyalog fel az 5-re. Aztán le, és gyalog haza egy kis kitérővel a zöldségeshez, ami két megállóra van a kh-tól. Aztán onnan vissza haza. Szóval megsétáltattam a kiscsajt. Hátha bejön a dolog... :wink:
Most meg megyek és főzök málnalevél teát. Hm. :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga: Beszéltem egy barátnőmmel aki szintén túlhordta a picit.
Azt mondta, hogy ő egy napig csak fűszeres kajákat evett (nagyon fűszereset, kínait, thaiföldit stb...)
Egy nap után nála beindult a bébi.
Lehet hogy egyébként is beindult volna, de ő szerinte a fűszeres kajának volt köszönhető.

Kép
tami2900

Sziasztok!

Voltunk csütörtökön 4D-én de a kis drágám nem mutatta meg magát, azt mondja a doktornő, hogy térdel és teljesen eltakarja a fejét és a kis kukiját is.
Lehet hogy hülye kérdés, születésnél hogy jó ha kijön a baba arccal a föld vagy az ég felé nézve???
Nekünk a föld felé néz és úgy tűnik, hogy nem áll szándékában elmozdulni bármerre is.

Kép
tami2900

Sziasztok,

tami2900, nem tudom, hogy melyik jobb, hogy jön ki a baba, arccal lefelé vagy fölfelé. Amikor én Németországban laktam, ott azokat a babákat akik az ég felé nézve jöttek világra "Sternguckerkind"-nek (csillagnéző) nevezik, és szerencsés babáknak tartják őket, viszont nekik általában az orruk vagy a kis arccsontjuk jobban megnyomódik. Gondolom pont amiatt, hogy nem fordulak a rendes helyükre. De én ezt csak hallomásból tudom így, lehet egy nagy hülyeség.

Mi tegnap voltunk NST-n, jó volt, szépen, egyenletesen dobogott a kis szive. Nagyon sokat kellett várnunk, mert még a szülőszobákat is megmutatta a doki, de épp ügyeletes volt. Amíg ott voltunk és vártunk, 3-3,5 óra volt, 5 szülés volt. Fél óránkén toltak egy kismamát a szobákba. A babaszobába is bekukkanthattunk és olyan édesek voltak az ott alvó kis cseppségek. Az egyik babuka az inkubátorban melegedett, az oldalán feküdt és olyan jól érezte magát, folyton nyújtogatta a nyelvét és emelgette a kezét.

Két szülőszobát láttunk (nem tudom egyébként, hogy mennyi van), mindkettő nagyon biztató volt, nekünk a szülőkerekes tetszett a legjobban. Mi kicsit bolondok vagyunk és amit tudtunk, természetesen kipróbáltunk, így a férjem mondta, hogy ha szülünk, akkor remélhetőleg mehetünk a kerekesbe, mert neki nagyon tetszett a szülőkerék, abban még ő is jól elhintázna. Szép az osztály.

Mi ma rendezzük be Lelle szobáját, már kicsit izgultam, hogy nem lesz kész mire megérkezik.
Szerintetek, hogy jobb a babának, ha szülőkkel vagy szülők nélkül lakik a szobájában? Mi azt szerettük volna, ha együtt vagyunk, de nem fér be a mi ágyunk és az ő bútorai, igy mi kiköltöztünk, de így is nagyon közel van, mert nincs a két szoba között folyosó, hanem a nagyból nyílik a kicsi és az ágyunk rögtön az ajtó mellett van. Hm, izgulok, hogy jó lesz-e így. Rendesen látom a kiságyát meg minden, csak egy gipszkarton mégis ott van.

Szép hétvégét kívánok Nektek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát sziasztok Lányok megint!

Bocsi, hogy ilyen ritkán írok, de nem vagyok valami nagy fórumozó, inkább ritkán írok többet.

Először is nagyon szépen köszönöm a gratulációkat!!! :D Marcika áldott jó baba, kb. 3 óránként eszik 60-80g-okat, majd egy kis büfiztetés után alszik a következő etetésig. Nem tudom, meddig tart ez a nyugis időszak (úristen, már elmúlt 1 hetes!!! :o ), remélem, sokáig.
Az esti fürdőzést is nagyon bírja, a trükk nálunk az, hogy szinte forró vízbe tesszük, ami még a könyökünknek is épp egy kicsit meleg, és akkor csak néz azokkal a gyönyörű szemeivel, látszik, hogy teljesen ellazul.

Kép Marci 2 naposan

Kép Marci 1 hetesen

A szüléstörténetemet majd következőben leírom.

Giga, nagyon-nagyon drukkolok, hogy mihamarabb megszülj, és hogy ne kelljen indítani, de én ezzel úgy vagyok így utólag, hogy minden beavatkozásnak megvan a lényege, és ha indítani kell, hidd el, akkor sem történik semmi baj, inkább, minthogy a túlhordásból lenne komolyabb gond.

Verna, Pimpoka, Nektek sincs már sok hátra! :)

Tami:
Marci fejjel felfelé született, a hivatalos neve: hátsó koponyatartás. Lehet, hogy szerencsét jelent, de nagyon nehéz megszülni, mert elakad a szülőcsatornában, és emiatt Marcinak is iszonyú csúcsos lett a feje, lett egy nagyon csúnya bevérzése is emiatt a koponyáján. Ráadásul a bevérzés a sárgaságát is növelte, több hétig el fog húzódni, a kékfényt sem úsztuk meg. Ezzel nem akarlak elijeszteni, mert tenni úgysem lehet ellene, és vannak ilyen babák. És a bevérzés nem okoz semmilyen károsodást, nem fáj neki, és 2 nap alatt szépen visszaáll minden, nem is látszik semmi. Csak készülj fel, hogy esetleg nehezebb lesz a kitolás (nekem 1 órát tartott), és hogy nagy valószínűséggel egy kicsit kékfényezni fogják, de még ez sem biztos, csak nagyobb az esélye.

Képzeljétek, rólam napi 1 kiló olvad le! Csak nézem! A hasamon már alig látszik, hogy terhes voltam! Nem gondoltam volna, mert elég hízékony alkat vagyok, de még csíkok sem lettek a pocakon, pedig a combom és a fenekem tele van velük. A nagymamám ilyen alkat, úgy látszik, tőle örököltem.

Na, most megyek, lassan etetnem kell, majd visszatérek a történetemmel, ígérem!

Nircee
nircee

Jaj, még egy kérdés:

a Babusok lakcímkártyáját hogy kaptátok meg? Mert mi csak a születési anyakönyvi kivonatát kaptuk meg, lakcímkártya sehol. Kipostázzák? Mennyi idő múlva?

Köszi előre is!
nircee

Ichtus! Engem érdekelne a naptár, csak nem babák lennének rajta hanem autók. Fuvarozó cég... :lol:
De ha elkészültek hogy tudnád eljuttatni hozzám karácsonyig? Én meg neked a pénzt... :?: :roll:

Klauszka!
Mostmár eszik Viki, persze még közel se annyit mint előtte. De úgy tűnik éhenhalni nem fog. :lol:
Tegnap megkapta az agyhártyagyulladás elleni szurit, csak addig sírt míg le lett fogva, utána már nevetett is. Szerencsére be se lázasodott tőle.

Giga!
Én is sokszor gyalog mentem a kórházig, kb ugyanannyira lakunk tőle mint te. De azért így ekkora pocakkal már nem lehet könnyű. Hát ennek biztos meg is lesz az eredménye. :D

Anita
Kép
Kép
wikyanya

sziasztok,

Giga, kitartás, nem semmi a sétád, jobb kondiban vagy, mint én!
Nircee, a lakcímkártyát postán küldik ki, nekem két hét volt.
Marci nagyon szép baba és olyan nyugodt, nem semmi a súly amivel született, le a kalappal előtted!
Csanómanó , megkérdezhetem ki az orvosod?
Pimpoka, nálunk az elős itthon töltött naptól fogva külön szobában alszik, mindig egyedül alszik el, és reggel is ha felkel eljátszik még egy fél órát azt aztán hív. Mondjuk az ágyát úgy raktuk, hogy az ajtó nyilásából is lássuk, hogy van benne és mi is közvetlen mellette lévőben alszunk.
Elcsó nem semmi, hogy feláll, ügyes kislány nagyon!
Levi, meg fiú létére ilyen hamar ülni akar, menni is hamar fog szerintem :-))

sziasztok Zsó
kispraga77

Megvolt a kajcsi, most ismét van egy kis időm.

Ahogy ígértem, itt a történetem:

Délután voltunk Fábián doktornál, megállapította, hogy minden ok, nem változott semmi. Még kérdeztem, hogy biztos észre fogom-e venni, ha a magzatvíz nem folyik, csak szivárog. Azt mondta mosolyogva, hogy biztos. Na, hazamentünk, lefeküdtem a kanapéra Jóbarátok-at nézni, és fél óra múlva érzem, hogy lüktetve folyik belőlem valami. Azonnal tudtam, hogy mi a helyzet, szóltam férjemnek, aki a ház előtt mosta a kocsit. Szegénykém elsápadt, majd a klasszikus jelenet: papa pánikban, mama nyugodtan néz szembe az elkerülhetetlennel. Egyébként a víz elfolyásától számítva pár percen belül jöttek a fájások, mint a nagykönyvben.
A kórházban Túri doki volt az ügyeletes, megvizsgált, az iszonyatosan fájt, van egy gyanúm, hogy kézzel tágított, mert először azt mondta, hogy még zárt a méhszáj (2110-es értékkel mentem be), majd hirtelen: ja, nem, ki van ez nyílva! Na, mindegy, túléltem. A vizsgálat következtében még egy csomó véres magzatvíz elfolyt.
Aztán irány a szülőszoba, NST, ahol egyre erősebb, de még nem túl erős fájásokat produkáltam. Aztán beöntés, borotválás. Majd vissza a szülőszobába, és onnantól kezdve nem zavartak minket, használhattam, amit csak akartam, (én a labdát választottam), betettük a szülésre összeállított CD-t, csak egy állólámpa égett. Férjem masszírozta a hátam, én meg egyensúlyoztam a labdán. A szülőkerekes szülőszobán voltunk, gondolkoztam, hogy kipróbálom, de a labda annyira jól esett, hogy ott maradtam. Nekem nem volt választott szülésznőm, mikor bementünk, először az Erzsike volt, majd műszakváltás, és Makarész Andrea vett át minket. Nagyon rendes volt mindvégig, le a kalappal előtte! Nem háborgatott mikor nem kellett, de azonnal jött és segített, ha szóltunk. Én nem bántam meg, hogy nem választottam, mert így egy kipihent, és mint a kórházban az összes szülésznő, nagyon kedves és felkészült emberrel volt dolgom.
Aztán újabb NST, amikor telefonált Fábián dr, hogy hol tartunk. Andi szerint nem kell sietnie (ugyebár a doki még rendelt), még csak közepeseket fájdogálok. Én éreztem, hogy ez egyre erősebb, de nem hitték el. Aztán már nem volt jó a labda sem, nagyon erősödtek a fájdalmak, ráültem a szülősámlira, ami megint kicsit segített. Aztán éreztem, hogy ez így nagyon gyors, egyre elviselhetetlenebb a fájdalom, ezért mondtam férjemnek, hívja be a szülésznőt, nézzük meg, mennyit tágultam. (korábban mondta, hogy úgy 3 ujjnyinál bemehetünk a kádba, ha akarom). Bejött a dokival együtt, és akkor már 3 ujjnyira voltam - ez a magzatvíz elfolyásától 3-3,5 órával lehetett. Be a meleg vízbe. A szülésznő hívta a dokimat, hogy ez már így nem is olyan lassú, jöjjön azonnal, de szerencsére Ő már akkor ott volt (szerintem lemondta a későbbi betegeit, mert tudta, hogy ha én elkezdek tágulni, az gyors lesz... mai napig örök hála ezért neki, mert akkor én teljesen megnyugodtam, hogy már biztos kezekben vagyok). Bejött a szülőszobába, és mondta, hogy majd szóljak, ha kakilási ingert érzek. Befeküdtem a kádba, és hirtelen elmúltak a fájások. Annyira megkönnyebbültem, hogy egy kicsit végre pihenhetek! Na de aztán pár perc múlva jöttek a tolófájások ezerrel! Kikaptak a vízből, gyors törülközés, fel az ágyra, doki már ott volt, és kezdődött a végjáték. Férjem kezét szétszorongattam, az egyik lábam Andi oldalát taposta, de még mindig nem avatkozott közbe senki. A nyomásoknál szívhangot ellenőriztek, minden a legnagyobb rendben. Én már félig halottnak éreztem magam, teljesen transzban voltam. Innentől nem sokra emlékszem, csak képekre, illetve arra, amit a férjem mesélt. Nyomtam, nyomtam, de a baba nem akart mozdulni. Mondtam is, hogy elakadt, nem jön ki, de Fábián dr biztatott, hogy minden ok. Aztán egyszer csak hallom, hogy már 55 perce tart a kitolási szak, és a baba szívhangja is gyengül, majd értelmetlen szavak, és egyszer csak ott van egy halom ember: Túri doki, gyerekorvos, csecsemősnővér, altatóorvos, műtősfiú, meg nem tudom, igazából csak a tömeget éreztem, meg hogy nagyon tesznek-vesznek körülöttem. Aztán a transzból megint csak azt hallottam, hogy Fábián dr szól, hogy kikészítették a vákuumot, de még nem kell használni. Majd bekötötték az oxitocint. Aztán megint transz, majd Fábián dr mellém feküdt a szülőágyra, és elkezdte kinyomni a gyereket, Túri meg vágott. Ez annyira fájt, hogy emlékszem, felsikítottam, és csak sikítottam, hogy nem megy, de Fábián dr csak biztatott, hogy most nem hagyhatom abba, menni fog, már csak pár nyomás. A metszés miatt hirtelen abbamaradt a tolófájás, de akkor Fábián dr mondta, hogy most nem hagyhatom abba, nyomjak. Eközben ő a babát préselte, így az utolsó 2 nyomást tolófájás nélkül, erőből csináltam. Szó szerint azt hittem, most fogok meghalni, csak még kinyomom a babámat. De akkor megéreztem azt a hihetetlen érzést, mikor kicsúszik a baba, és hirtelen minden fájdalom elszállt. Sajnos nem adták ide azonnal, mert mint fent írtam, hátsó koponyatartásban volt. Így én még mindig transzban valahonnan nagyon messziről hallottam, ahogy felsír, majd magyaráznak valamit erről a fejtartásról, majd egyszer csak hallom, hogy 3120g, 9/10-es Apgar. Fel sem fogtam, mit mondtak. Aztán kicsit megkaphattam, már megtörölgetve, de még félig magzatmázasan, majd elvitték. Kicsit később Fábián dr mondja, hogy nem akar megszületni a lepény, és kicsit el fognak altatni. Azonnal elkezdék átalakítani a szülőágyat, majd egyszer csak jött az aneszteziológus, adott egy injekciót, és én már aludtam is. Ez olyan jól esett! És a gátvarrást is megúsztam, az utolsó 2 öltésre ébredtem fel, de az sem fájt, mert még félig kómában voltam. Csak arra a képre emlékszem, hogy ott van Fábián dr a lábaim között, valamiről nyugodtan beszélgetnek a szülésznővel és Túri dokival (talán, igazából nem fogtam fel, ki mindenki van ott), valahogy olyan földöntúli volt minden. Majd végzett, aztán mondták, hogy telt ház van, nincs szoba, majd csak holnap, így éjszakára a szülőszobában maradok. Aztán lassan mindenki elment, csak a férjem maradt. Később behozta Marcit, de idővel visszavitte, nem tudtam vele akkor még mit kezdeni.
Az éjszaka érdekesen telt, tisztára fel voltunk dobva, az altatás nagyon jót tett, úgy éreztem, mintha minden fáradtságom elmúlt volna.

Hát, "röviden" ennyi a történetem. Bocs, ha néha kissé összefüggéstelen voltam, de most ahogy írtam, újra átéltem mindent, és a gondolatok csak úgy jöttek maguktól. Sosem hittem volna, hogy létezik ekkora fájdalom, és főleg, hogy én ezt túl tudom élni. De megcsináltam, és emiatt nagyon büszke vagyok magamra! Főleg 15 hét fekvés után! Mint kiderült, a családom egy percig sem bízott abban, hogy természetes úton meg tudok majd szülni, de én valahol legbelül éreztem, hogy menni fog.

Utána a sok várveszteésgtől kétszer elájultam a wc-ről jövet, de szerencsére a férjem ott volt mellettem, Andi meg rögtön ott termett segíteni.

Én egyáltalán nem vagyok híve a beavatkozásoknak, de pont az ilyen esetekre találták ezeket ki. Gátmetszés nélkül nem tudtam volna megszülni Marcit, pedig ez volt a rémálmom (a császár mellett).

Örök hála Andinak, Túri dokinak és mindenekfelett Fábián dr-nak, akinek a fiam életét köszönhetem (ezt sosem fogom tudni megköszönni Neki), és aki olyan szépen varrt, hogy másnap már ültem a széken, és 3 nap múlva már a wc sem volt gond. Azóta szinte teljesen elmúlt a fájdalom, inkább csak érzékeny, de már akár órákig tudok ülni.

Az osztályon az orvosok és nővérek régi ismerősként köszöntöttek, mindenki jött gratulálni, mintha Marci valami nagy híresség lenne.

Nekem a csecsemősnővérekkel sem volt gondom, mindenki nagyon segítőkész volt, tény, hogy kérdezni- kérdezni - kérdezni kell. Terike néni az egyetlen, aki magától is megmutatott mindent, de sokszor még őt is kérdezni kellett. Igaz, hogy mindenki mást mond, de azért a lényeget le tudtam szűrni, és a szopival azóta sincs gond. Mindenki jót akar, csak más elvek szerint. A lényeg szerintem, hogy ne ellenségként kezeljük őket, és akkor sokkal könnyebben segítenek.

Szóval, nekem a nehéz szülés ellenére is nagyon jó élmény marad az egész, még nem tartok ott, hogy újra végigcsinálnám, de egyetlen percét sem sajnálom. Az osztályon is nagyon jó volt, egész más, mint múltkor, de azért a legjobb itthon!
nircee

Sziasztok!

Nircee,
Mégegyszer Gratulálok Marcihoz,nagyon szép baba! :lol:
Örülök,hogy nem lett semmi komoly baja!

Most épp erőt gyűjtök,ugynis ma én fürdetem Leventét.
Ez azért olyan fura,mert mióta megszületett még csak 1× fürdettem én,ez lesz a második alkalom! :wink:
Remélem menni fog,mert mostanávan elég ugrálósra veszi a figurát! :D
Megyek is,mert még van egy csomó dolgom!

Kép
mano83

Nircee: A történetet olvasva még a könnyeim is kicsordultak. Nem lehetett könnyű szülés. De örülök hogy mindketten jól vagytok!Mégegyszer gratulálok!!!

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Nircee!
Hát ez nem semmi. Nagyon-nagyon gratulálok, hogy ezt végig csináltad, bár nem volt más választás! :wink:
Fantasztikus, és megható történet volt valóban!
Nagyon örülök, hogy leírtad! Ez komolyan mondom ilyenkor mindig erőt ad nekem. Köszi!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Rég voltam és annyi mindent írtatok, hogy nem is tudom követni.

Először is Nircee, nagy-nagy gratula ababóhoz is és ahhoz is amit szülés alatt végigcsináltál. Pedig, hogy meg voltál ilyedve, hogy nem fog menni? :wink: Ilyenkor azért minden ereje összegyűlik az embernek és tudja, hogy csak magára számíthat.
Ja, és a lakcímkártyát is majd kipostázzák, várjátok. 1-2 hét. Most az ünnepek miatt lehet, hogy csúzik.

Ichtus, a fogzás! Képzeld Szonjának a héten kibújt két foga egyszerre. Hétfőn be is lázasodott, de akkor még nem sejtettem, hogy az, mert az ínye ennek semmi jelét nem mutatta. A párom nagyon örült a fogacskáknak, én nem annyira. Szerintem innentől már nem is kisbaba :cry: , és nőttön nő, észervétlenül. :cry: Meg más okból sem örülök. Ugyanis szopi közben eddig is volt, hogy az ínyével rászorított a bimbóra, de most ugyanezt teszi az éles fogacskákkal is, közben pedig néz rám várakozón, hogy mit szólok, és ha feljajdulok, nem ereszti, hanem még vigyorog ismellé.... :shock:

Giga, látom a lányok elláttak mindenféle praktikákkal szülésindítást illetően :) hát én is kipróbáltam mindent, mert velem ugyanez volt. Én is túlhordtam egy héttel. (POntosabban ez még nem túlhordás, ez még belefér.) Semmi nem jött be :( Aztán az utolsó pillanatban mégis meggondolta magát a hölgyemény, de akkor is kellet oxitocyn. :( Úgyhogy csak kitartás, olyan még nem volt, hogy ne lett volna sehogy :wink:
Egyébként az utolsó vizsgálatom nekem is így volt, nem a Surányihoz mentem, hanem a Jurkó drnőhöz, és ő sem vizsgálgatott, csak megírta a papírt. Ennek én örültem egyébként, mert ha két nap alatt történt volna valami azt úgyis éreztem volna, és a CTG is sokat mond. Én nem vagyok híve a fölösleges vizsgálgatásnak!

thenus

Nircee! mégegyszer nagy-nagy gratula, és köszi, h leírtad a történeted! még mindig könnyezik a szemem.

Pilla: nem tudom, h rendel-e EZS a két ünnep között, annyit tudok, h 29-én ügyeletes mert akkor megyek a kh-ba nst-re és ő bent lesz.

Tegnap voltam dokinál és Lili kb 2300 g. a kis huncut fogta magát és megfordult :( ugye Pilla nálad is ez volt? utána visszafordult Laura igaz? a doki megnyugtatott, h van még 6 hete rá, de azért aggódom egy kicsit, eddig se volt nagyon mozgékony de most még kevésbé az, úgyhogy nemtom mi lesz :shock:
a lényeg, h tegnap volt az uccsó munkanapom (igaz este 8-ig bent voltam), de mostmár végre pihenhetek! alig várom!

ja persze a szülésznőt elfelejtettem a dokitól megkérdezni, szóval sztem nem is fogok fogadni.

Giga! kitartás neked! nem tudom, valahogy úgy érzem, h a mi Lilink se nagyon fog kifele sietni. lehet, hülyeség, de nekem tök olyan érzésem van, h annak ellenére h én jan 28-ra vagyok kiírva, egy héttel később fogok szülni (mintha lehetne ezt előre tudni :) na mindegy.

jó éjt mindenkinek, és azt hiszem a jövőhéten végre vissza tudok olvasni egy kicsit! jó lenne, mert nagyon lemaradtam :(

murphyke

Kép
murphyke

Szebb reggelt!

Olyan rossz éjszakám volt, hogy... Laura szinte egész éjszaka azt játszotta, hogy elaludt 10 percre azután mocorgott és kérte a cumiját. 3 óránként meg enni kért. Úgy láttam fáj a pocak, mert elég intenzíven mocorgott. Reggel 7-kor bedugtam az apja mellé és azóta halálos nyugalomban alszik, pedig a párom úgy horkol pont a feje mellett, hogy lobog a gyerek haja! Mára arra is gondoltam, hogy csak velem akar kiszúrni ez a lány! :shock:
Murphyke a 30. hét környékén nekem is popsira ült Laura, de rá egy hétre már meg is fordult. Rendesen beparáztatott.
Nircee gyönyörű a kis Marci! Gratulálok hozzá! Élvezettel olvastam végig a születéstörténetedet is. Nekem is Andi volt a szülésznőm és én is nagyon meg voltam vele elégedve.
Mano nálatok apa fürdeti Levit? Az én párom eddig csak egyszer vállalta be a fürdetést méghozzá most csütörtökön. Nagyon ügyesen csinálta, de cseppet remegett ám a keze! :D

Üdv: Pilla
Vendég

Most már asszem inkább úgy vagyok az egésszel, hogy legkésőbb szerdán a kezemben lesz a csöppségem. Ennek nagyon örülök! És természetesen már nagyon várom is.
Thenus!
Hát igen, én is már mindent kipróbáltam (tegnap este még a férjecském is besegített... :lol: :wink: ), de úgy látszik ez a leányzó borzaszóan jól érzi magát idebenn. Őszintén remélem, hogy így van, és nem valami más az oka... :roll:
Pilla!
Látom a képen, hogy Laura egy ilyen kis szoptatós párnácskán fekszik (remélem jól látom... :wink: ). Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy hol vettétek, mennyiért, és hogy úgy milyen egyáltalán? Én is gondolkozom, hogy vegyek-e egy ilyet. :roll:
Szép vasárnapot Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

wikyanya!
Fuvarozó céges naptár??? Én is ilyen helyen dolgoztam! :lol:
Nagyon szerettem csinálni! :wink:

nircee
Gratulálunk! Szép baba! 8)
Nagyon megható volt a történeted!

Amelyikben a római kerék van, az a legnagyobb szülőszoba, az egyes! Nekem is az tetszett a legjobban! De amikor én átsétáltam a szülőszobára választhattam és ez jött be a legjobban! Igaz talán egyedüliként de a római kerék nekem segített, jobban bejött mint a labda.

mano83
Nálunk Apuka még soha nem fürdette, de még tisztába se rakta.
Annyira fél, hogy a nagy praclijával rosszul fogja meg. :roll:
Biztonsági kádunk van, amiben olyan könnyű fürdetni, hogy csak na. Már jó nagyokat rugdos a vízbe és élvezi, ahogy fröcsköli a vizet. :wink:

Kép
klmaria

Giga, a szopispárnát a MiniManó-ban vettük a Nagy Lajos király útján még a terhességem félidejében. Nekem nagyon jó volt, mert hasonalvó vagyok és ezzel meg tudtam oldani, hogy félig hason feküdtem.
Lauránál szoptatáshoz én nem használtam, (mivel nem szoptattam csak 5 napig) viszont imád rajta és benne aludni. Van, hogy ráfektetem és fél órát elnézelődik rajta. A másik ilyen baromi jó találmány a pihenőszék. Azt is nagyon imádja.
Vendég

Ja, és 5000 Ft volt az ára.
Vendég

Sziasztok!

Csak kukk!
Benéztem giga ,hogy megszültél-e már, de látom nem kapkodod el :lol:
Remélem Karácsonyra azért túl lesztek rajta és otthon lesz már Lili!!Hajrá!!!

Én itt vettem szopipárnát:

http://szopiparna.uw.hu/akciok.html

Sziasztok!Jó készülődést!!
becsi
Iklad

Sziasztok!

Mi a szopipárnát rendeltük a www.szopiparna.hu honlapon.
3 napon belül kihozták 3990.- + most ajándékba jár hozzá egy plusz huzat.

Nekem nagyon bejött alvásnál, azt hogy a picinek mennyire fog tetszeni arról nem tudpk még nyilatkozni.

Olyan kérdésem lenn, hogy az Auchanba lehet kapni pihenőszéket 3000.-ért szerintetek az is jó?
Nem igazán szeretnék kiadni 10 ezer forintot érte.
Még így is annyi minden kell.

Kép
tami2900

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

tami

nekünk az autósülésünk alja olyan kiképzésű, hogy lehetett benne ringatni a csajt, imádott benne ücsörögni...
becsi
Iklad

Sziasztok!

Először is, Nircee, még egyszer gratulálok Marcihoz, nagyon szép baba. Köszönöm én is, hogy leírtad a történeteteket.

Csanómamó, Thenus, köszi a "fogas kérdések" válaszait. :wink: Gratula Szonja első fogacskáihoz. Bár ahogy írtad, te nem mindig örülsz ennyire...na, majd mi is meglátjuk...bár még odébb vagyunk a fogzástól.

Klmaria, boldog hófordulót Alexának! :lol: Nálunk apa fürdette nagyon sokáig, ő tartotta, én mosdattam. Mostanában már többször fürdetem egyedül, de a víz elkészítés az ő feladata :wink: Ma reggel is ő pelenkázta, és öltöztette fel. Én örülök neki, hogy rögtön a kezdetektől pelenkázta is. Így neki is szorosabb kapcsolata alakul ki Sárával. Meg ha nem vagyok itthon, ő is mindent meg tud csinálni. Nem akarok beleszólni, de szerintem nyugtasd meg a párodat, hogy nem tud ártani a picinek, nem törik olyan hamar csontja a gyerkőcöknek :wink:

Sára nekünk is az autósülés hordozóban szeret ücsörögni. Onnan beszélget a barátjához, Samuhoz. (egy a hordozó fülére fellógatott bábu)

Pilla, láttam a képeket, amiket átküldtél a naptárhoz, tüneményes Laurád!

Megkapta Sárika pénteken a 3. havi oltást, nem sírt annyira, mint az előzőnél, és hamarabb meg is vígasztalódott. Utána még rá is mosolygott a doktornénire. Mondtam is neki később, hogy én egy szuri után nem lettem volna ilyen kedves, mint ő. de gonosz vagyok.

szép vasárnapot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Pilla,Klmaria,
Mióta megszületett Levi,azóta tegnap volt a második alklom,hogy én fürdettem. :wink:
Állandóan az apukája fürdeti,még a mamáknak sem szívesen engedi át a fürdetést.Ha esetleg igen,akkor látszik rajta,hogy el van kenődve.
Sőt,még tisztába is teszi elég sűrűn,szóval nem panaszkodhatok! :D
Pedig azt hittem,hogy meg sem meri majd fogni,erre meg ki sem lehet venni a kezéből! :lol:

Nemrég értünk haza,megcsináltuk a karácsonyi bevásárlást!Reggel 7-re már bent voltunk a soroksári Auchan-ban,aztán átmentünk a tarcsaiba. :roll:
Kis Levire meg addig a mama vigyázott,hagytam ott lefejt tejet,teát és tápszert,de állítólag négy órán kereszül aludt,olyan jó baba volt! :P
Hát azt hiszem így most lőttek az éjszakámnak,mert most is alszik!
Egyébként tiszta bolondokháza van mindenhol,még jó,hogy mite a tömeg odaért mi már megvettük a nagyját.
Vettem Levinek egy kiscipőt,annyira édes,már alig várom hogy ráadhassam!

Thenus,
Gratulálok Szonja fogaihoz!De meglepett,mert a védőnőnk azt mondta,hogy csak a 6.hónap környékén kell fogacskákra számítani!

Katica,
azt hiszem Te kérdezted,hogy a fogas babák hogy szopiznak.
Hát erre én is kíváncsi lennék!
Nem harapnak?
Én félek attól,hogy Levi megcsinálja a piercing helyét,ha már lesz foga! :wink:
Ugyanis most is sokszor úgy megszorítja,hogy rendesen fáj! :evil:

Giga,
ne legyél elkeserdve!Gondolj arra,hogy most már tényleg csak pmaximum pár nap és kezedben tarthatod Lilit! :D

Kép
mano83

Sziasztok!

Még új vagyok itt, de nagyon sok hasznos dolgokat olvasok :D
Én most a 30 hétben vagyok :D
Marcihoz gratulálok!Szép baba :D
pipacs80

Sziasztok

Már nagyon rég irtam de azért mikor tudok olvasgatok :)
Nircee nagy gratula a babához nagyon gyönyörű baba, le a kalappal előtted hogy igy végig birtad csinálni :roll:
Nórika jól van de nyügös néha. Jön a foga :shock: :shock: . Három hónaposan egy picit korainak tartottam de gyerekdoki azt mondta hogy van akinek már ilyenkor elkezdődik. Azt is mondták hogy az még nem biztos hogy ki is jön volt aki 3 hónaposan kezdte és csak 8 hónapos korára jött ki teljesen, hát nem tudom.
kispraga77: hogy birod ki hogy külön szobában van? :? Nekünk az ágy mellett van a kiságya ugyhogy megtudom fogni a kezét ha lefekszem de legszivesebben közénk raknám :) .Bár minden reggel 7kor kiveszem mikor fölkel és odarakom mellénk :o

Giga kitartás karácsonykor már ti is hárman lesztek, nem sok van már. Egyébként meg a szülés hogy kinek milyen lesz az alkat kérdés vagy nem tudom. Én nem szedtem semilyen bogyót, nem ittam semilyen teát , vettem egy kismama tornás dvdt amit az elején 2x csináltam végig utána 1x sem :) és mégis 6:15 kor elfolyt a magzatviz 7kor elindultunk a korházba 7:45 re beértünk és 8:30ra megszületett Nóri, ja és semmit nem éreztem csak utközben kezdtem érezni a tolófályásokat amik 5-utána 3 percesek lettek.Ilyen gyors és szinte mondhatom hogy fájdalom mentes szülést kivánok neked is :wink:

Nórika

Kép

Kép
picurk

Sziasztok!
Még egy uccsó bejelentkezés így babával a pocakban. Valószínüleg most egy darabig nem fogom tudni olvasgatni az oldalt. Hiányozni is fog, de asszem lesz aki kárpótoljon érte... :wink: :lol:
Mindenképpen bejelentkezem majd ha hazaértünk. Szerintem karácsony környékén már itthon leszünk. Legalábbis én nagyon-nagyon remélem!

Picurk!
Nem semmi ez a gyors szülés! :lol:
Köszi szépen a bíztatást!

Jók legyetek, és jó babázást a legközelebbi találkozásig!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Koszi a hianyolast!Aranyosak vagytok!! :D

Anita!
Orulok hogy Viki mar jobban van!! :D
Pocakod,babad???Mentek majd 4D-re??

Mano!
Mi is voltunk ma Auchanba!Igaz du.de naggyon sokan voltak :shock:
Levi meggyogyult mar teljesen?

Giga!
Sokszor belestem hogy mi lehet veled!Kitartast kivanok!
En is tulhordtam Marcit!12-re voltam kiirva 14-en bekellett fekudnom!Ugy volt hogy szombat(19.)reggel meginditjak!Meg penteken reggel talakoztam az orvosommal es meg viccelodott is hogy akkor holnap var a szuloszoban!Ra 4orara mar mennem kellett mert jottek a fajasok!
Hatha Lili is megijed! :wink:

Minden baba ollllyan edes a kepeken!!!! :D :D :D :D
ancsa81

GIGA!!!
SZULNI MESZ??????????????????? :shock: :shock: :shock:
ancsa81

Nem figyeltem elegge! :oops:
Latom holnap mar befekszel!
Akkor sok sikert kivanok nektek,ugyesek legyetek!!!
ancsa81

Ichtus!
Köszönjük!

Ma nagyon nehezen aludt el :shock:

ancsa81!
Szia újból közöttünk! :D

Lányok!
Képzeljétek Alexa mostanában már csak 10-15 percet tölt cicin. :shock: Teleeszi magát és már fontosabb dolgokon jár az esze. :roll:
Mi a véleményetek a babaúszásról: Mi szeretnénk elkezdeni januárban. Hozzá kell szoktatnom a hidegebb vízhez? Vagy csak később kezdjem el?
Még egy és már itt sem vagyok!
Én a táphoz a vizet nem forralom, hanem babavízből vagy a babáknak adható ásványvízből csinálom. Az ásványvizet ha fel van bontva akkor ha áll utána fel kéne megint forralnom, mert a babavíz elveszti a csiramentességét 48 óra múlva? :?

Ja és el ne felejtsem!

Giga1! Szorítunk nektek! :D

Kép
klmaria

Sziasztok!

Giga,
Szorítunk Nektek!!!!

Ancsa,
Köszönjük az érdeklődést!
Igen,Levi meggyógyult,remélem holnap megkaphatja az oltását!
Ha mégsem akkor roppant mérges leszek,amiért újra potyára ültünk ott! :twisted:
és Ti,hogy vagytok?

Klmaria,
én mindíg forralok vízet,én még sosem vettem babaáknak való vízet!
Sima csapvízet szoktam jól felforralni!
Vettem Levinek Hipp almalevet,tegnap kapott belőle egy kicsit és nagyon ízlett Neki.
Már múlkor mondta a doktornő,hogy adhatok neki,ha akarok,szomj oltásra tökéletes!

Képzeljétek,van úgy,hogy a bal ciciből nem akar enni! :cry:
Már rájöttem,hogy nem szeret arra fordulni,azért hisztizik olyankor! :wink:

Kép
mano83

Sziasztok!

Giga, tudom, hogy ezt már nem olvasod, de nagyon drukkolok!!! Olyan jó lesz Neked!

A férjem az első naptól, még a kórházban pelenkázta Marcit, nappal, ha itthon van, akkor ez a mai napig az ő feladata. A fürdetés nálunk úgy zajlik, hogy Marci megfogja papa mindkét ujját, és abba kapaszkodik, akkor biztonságban érzi magát, én meg csurgatom rá a vizet:

Kép Fürdetés

Lenne egy kérdésem: Ti mit csináltatok, hogy a pelus ne sértse fel a köldökcsonkot? Én próbáltam először a kórházban javasolt gézlapot, de ahogy Marcika mocorog, elmozdul mindig, és bele is ragadnak a szálak, és már sajnos véresre dörzsölte, pedig mindig nagyon igyekszem kipárnázni azt a részt. Most melltartóbetétet tettem oda, az nagyobb, puhább, jobban ottmarad, de nem tudom, hogy ez a megfelelő megoldás-e?

A fogas szopiról:
Szerencsére én még nem tartok ott, de én is tartok tőle. Kétgyerekes barátnőm szerint (aki mindkét babát 1 évig szoptatta) egyáltalán nem harapnak! Vagy az ő mellei vannak gumiból, vagy szerencsés, vagy tényleg így van.
nircee

nircee!
Ugyanilyen kádunk van, csak kékben! :lol:
Tök jó, mert hőmérő is van benne, így nem kell néznem a hőfokot.

A Liberónak van olyan pelenkája, ahol direkt ki van hagyva a köldök helye, mert ott puhább vagy nem tudom pontosan. Mi azt használtuk, igaz, elég gyorsan levált neki a köldökcsonkja. :D

Kép
klmaria

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?