Új privát üzeneted érkezett!

Katus!

Nyáron tartom a névnapom, a hugi Márti, így két nap alatt letudjuk. Azért köszi, és miért lennél bunkó, max. feledékeny, de nálam nem lehetsz feledékenyebb. A harmadik kép szenzációs. Nagyszerűek a lányaid, Panna, mint egy kis angyal :-P

Kitti!

Mindjárt fél éves lesz Nyuszus, a táp miatt ne rágd magad. Mindent megtettél, és nagyon sokat szopizott a fiad. Szerintem ne gyötörd magad, mert csak rosszabb lesz. A nagyapámat most vitték kórházba, nagyon hasonló a történet, csak ő most 83. Ja a lakásunkat egy bizonyos B. Viktória adta el. Ismerős? Ő is szerkesztő, csak most nem tudodm éppen hol. Lánya Sára :-)

Reni!

Peti vigyora nagyon skacos :wink: én csak a jövő héten fogok ügyködni, bár most rányomta a papa állapota a bélyegét a hangulatomra.

Kisvirág!

Én azon csodálkozom, hogy annyira nől Kinga haja, hogy most gondolkodom, hogy megint kellene igazítani. Az én hajam meg annyira hullott, hogy nőtt most egy frufruszerűségem. http://kofa.smugmug.com/gallery/2100977/2/108489692
a kép nem valami jó, de amiről beszélek jól látható. Elég hülyén néz ki, és most már hosszabb vagy két centivel. Viszont már nekem sem hullik annyira. Van valaki másnak is "pótfrufruja"? Olyan, mint a bébiknek a születésük után az igazi haj
:twisted:

Kata!

Ez a láz elég nyugtalanító lehet. Visuzont ha jól vettem ki a szavaidból, akkor nem levert a fiad, és az nagyon jó!

Wawel!

Kornél ezen a képen meglepően felnőtt vonásokkal bír. A tekintete is inkább pasis, mint babás! Na és a hajkoronája, szédítő kiskrapi ő is!

Klarka!

Mi gimiben tanultunk a TCST-ről. Az a baj, hogy nekem nagyon nem működik a rendszerem, nálam a teherbeesésért kell küzdeni. És az ilyen kiszámíthatatlan hormonrendszerű nőknél ez a módszer nem működik sajnos. Ettől függetlenül házaspároknak nem rossz, feltéve, hogy vállalják a terhességet. Szerintem egyébként a TCST pont a teherbeesésénél jön jól, mert tényleg megismeri a férfi is és a nő is a saját és egymás testét. Örülök, hogy a szíveddel minden rendben. Ja és még valami a mi álnevünk is András volt :twiested:
Voltunk a dokinéninél, megmarad Kinga! Ja és bemutatta, hogyan kell kiesni a dokinéni kezéből :wink: Én nem is értem, hogy egy gyerekrendelőben, miért olyan a vizsgálóasztal, mint a műtőasztal. Egy óvatlan pillanat és már le ias esik a gyerkőc. Persze a reflexeim működtek, dokinéni meg megállapította, hogy milyen kis éber, tehát túlélte a náthát :twisted: Persze az orrát még kell szívni, de már sokkal jobb, tényleg nem kókadtka szegény, ismét a régi, úgyhogy inalhatok utána egész nap.

Egy valamit áruljatok el! Hogyan lehet védekezés mellett teherbe esni? Most ez tényleg őszintén érdekel, és nem a rosszindulat, hanem a kíváncsiság szól belőlem. A spirálnál tuom a kockázatot, de a spiráltól minden szempontból idegenkedem, úgyhogy nekem nem lesz, a többire vagyok kívácsi.

tjuca
 
 


Kitti!

Lehet, hogy tegnap betegedtetek meg? :evil: Mielőbbi gyógyulást! Fújtam az orrom, mint a gép, mégos ráment a fülemre :cry:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Juca!

Köszi a megértést, általában tűrhető a hangulata Makinak, de amióta van ez a hőemelkedés, láz, azóta nagyon nehéz elaltatni. Napközben is, este is, most többször csak szopi közben tudott elaludni, ami korábban sosem volt jellemző. És 2,5-3 órákat sír néha karban ölelgetve is este :cry: :cry: :cry: Nehéz lelkileg nagyon. Emellé jön, hogy aggódom a hőmérséklete miatt. Máskor meg vidám, játszik, kiabál, nézelődik, jól van. Már egyáltalán nem értem....

Védekezés mellett teherbe esni?
- fogamzásgátló - viszonylag alacsony hormon tartalmú többedik generációsban van néha olyan, hogy pl. nagy dózisú Cvitamin (immunerősítő kúrákban) leköti a hormont - nekem volt ilyen, megbolondult menses lett belőle, baba nem, de lehetett volna
- óvszer - egyszerűen kilyukad... barátnőmék jártak így, rettegett miatta egy darabig, mert nem jött volna jól a baba, de nem lett náluk sem

biztos másnak is lesz még erre ötlete :-)

Kata

Kép
wkata
 
 

 
 

Elfelejtettem írni a sok rohangászásban:

Wawel!
Gratula a csontmag rendeződéséhez! A kép nagyon komoly, de be kell valljam, sok-sok hajjal nekem jobban tetszett Kornél :lol:

Kata

Kép
wkata
 
 


Kata!

Mi dupláztunk. Fogigátló+óvszer. Mondjuk karikagyűrűvel a kezünkön kicsit furin néztek ránk egyszer, de kit érdekel. Pláne akkor, ha ment a hasam, vagy szedtem valami bogyeszt. Az már csak hab a tortán, hogy nekünk nem kellett volna ennyire elővigyázatosnak lenni. Mindenesetre inkább a tuti védelem, mint a nem jó pillanatban jött baba. Ettől függetlenül nincs legjobb pillanat szerintem :lol: És az a mérhetetlen szeretet, ami akkor terem, amikor már megszületik az a gyerek, független attól, hogy megszűnt a munkahelyem, hogy hülye a főnököm még a 8. hónapban is, hogy felvettük a bazi nagy hitelt, és most jönnek a "reformok". Azt hiszem a nagyszüleink a háború idején, meg a kulákrendszerben... sokkal nehezebb körülmények között boldogultak, és felnevelték a gyerekeiket, és mindig az anyai nagyanyám szavai vannak a fülemben, hogy csak háború ne legyen, akkor minden rendben van, az Isten gondoskodik rólunk. Hát az ő életük tényleg fordulatos volt, és tényleg kihúzta őket az Isten a bajból, és felneveltek öt gyereket. Néha elgondolkodom, hogy nekem mintha hitem és energiám sem lenne annyi. De biztosan van, csak még nem kellett, amiért csak hálát tudok adni. Hiszen nem azon filózok, hogy ki kell rohanni a temetőbe három kicsi gyerekkel, mert bombázzák a vasútállomást, ami mellett lakunk, hanem azon, hogy mindnnek megy fel az ára. Összeszorítjuk a nadrágszíjat, és megyünk tovább :-) Na nekem nem szabad elgondolkodnom, mert mindent le is pötyögök. Úgyhogy lépek is, és nem törlöm ki, ha már beírtam. :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Wawel!
Örülök, h rendeződött a csontmag! Nagyon jó a kép Kornélról!

Kata!
Szegény Misi, remélem, minél előbb rendbejön!

Kitti!
Jobbulást Nektek is! És ne aggódj a tápi miatt, eddig szopiztattál, úgyhogy a szükséges immunanyagokat biztosan megkapta Ádi. Egyébként nekem a védőnő azt mondta, hogy ha ennyi idősen hozzá kell táplálni, akkor nyugodtan el lehet kezdeni a gyümiket stb. Nem gondolkodtál rajta?

Katus!
Nagyon édesek a lányaid!!! Panna tisztára olyan, mint egy kis angyalka!

Fogigátlás: én is bogyót szedtem öt évig, és kellett 1 év, mire kiheverte a szervezetem, ebben benne volt nekem is két Norcolut-kúra... És szerencsére az első normális mensi után mindjárt meg is fogant Dugócska, pedig nem bíztam benne, hogy ilyen hamar menni fog. Persze Kende fogantatása előtt egy évvel abbahagytam a gyogyit, addig "zokni" volt...

Most lépek, csicsika van, tegnap nem volt túl jó éjjelünk...

Puszi!

Kép
Kép
norwell
 
 


Jó reggelt!

Ma egy kicsit korai vagyok, mert a párom nagymamája épp most ment el. Hozta a kari ajándékot Kornélnak. Kapott egy olyan háromrészes garnitúrát, ami áll egy nadrágból egy kis ingből és egy kapucnis mellényből. (S van rajta egy sípoló elefánt :D ) Kornél csak úgy kapott utána! :)

Törpördögöm köszöni a gratulációkat a képhez. Apukája pedig azt üzeni, hogy mi lenne, ha még azt is tudnátok, hogy ő hogy néz ki!! :lol:

Norwell: :( az éjszaka miatt. Lehet, hogy Kende megsúgta Kornélnak a rossz éjszaka receptjét?? Ma nekünk nem volt túl jó. Fél tíztől fél 11-ig simogatni kellett, mert különben felsírt. Ilyet még nem csinált. A múltkor milyen büszke voltam arra, hogy egyedül elalszik, erre most megcáfol a Törpe. :) Napközben el is altatja magát, de két napja éjszaka nem. Gyártottam egy elméletet, miszerint melege lehet, de nem tudom. A tény, hogy lerakom a kiságyba hasra (Ő csak így alszik el), és egy pillanat alatt a hátára fordul. Utána meg jön a nyüglődés. Ezért gondoltam, hogy melege van, mert hason még jobban felhevülnek. Így aztán van egy körkérdésem: éjszaka miben alszanak nálatok a picik? Eddig Kornélon egy hosszúujjú rugi volt, de nálunk piszok meleg van. Pedig radiátorok fele el van zárva és a nappaliban folyamatosan nyitva az ablak is. Lehet, hogy sok neki még ez is?

Védekezés: nálunk csak bogyi. Az esküvő előtt hagytam abba, aztán pár hónapig óvszer, hogy kitisztuljak, és ahogy azt is "eldobtuk", rá 3 hónapra jött is baba! :D Most pedig Cezarette.

Juca: tökéletesen igazad van, és nagyon jó, hogy leírtad. Én is mindig azt szoktam mondogatni, hogy hitel ide, hitel oda, de amíg boldogok vagyunk, van egy csodálatos babánk (és remélhetőleg lesz is még), addig nem lehet gond. Mások ennél többet is kibírtak, és mégis nagy-nagy szeretetben nevelték (nevelik) fel a gyerekeiket!
Na, elköszönök, mindjárt jön anyós, s megyünk vásárolni.
Kellemes napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok Lányok!

Változatosság kedvééert ma is (szombaton, könyörgöm!!!!) egyedül vagyok. :-( Férjemék leltároznak, valószínűleg még holnap is, mert csak így engedi el neki a főnöke a két ünnep közötti időszakot. Tényleg kezdek meggárgyulni ettől, lassan én is olyan leszek mint egy zombi hogy folyton csak a gyerek meg a gyerek meg a gyerek...Barátnőim szanaszét, egyikük, a szintén terhes Ági elmewnt a vőlegénye után Debrecenbe aki pár hétig még ott dolgozik.Másik barátnőm szintén dolgozik, karácsony előtti pörgés van náluk, egy rendezvény szervező cégnél.Család 250 kilóméterre, úgyhogy nincs kiút... :roll: Lassan kezdek begolyózni.

Anita, Nyuszuska is hosszú ujjú rugiban alszik és eddig még sosem volt melege, nálunk távfűtés van és állandóan 22-23 fok között ingadozik a hőmérséklet.

Norwell, már irtam, hogy Ádi pár hete már kap gyümit a tejcsi mellé, csak mostmár még igy sem elég a tejcsi, kellett mellé tápi.Egyébként BEBA HA 2-t írtak fel, az agyam eldobtam, két 600grammos doboz 3000 Ft volt belőle, egy dobozból kb 4,1 liter tápit lehet csinálni, ami annyit tesz, hogy ez az adag amit most kiváltottam kb 8 napig elég ha csak ezt enne a gyerek. Hihetetlen, hogy kizsákmányolják a szülőket, nagyon együtt érzek az anyukákat akik valami oknál fogva kezdettől tápszereznek, mert ugye az anyatej ingyen van, ez pedig egyáltalán nem pénztárca kímélő megoldás, pláne, ha valakinek kis bélpoklos a babája és még éjszaka is felkel enni!Nem semmi árak vannak. :evil:

Jó hétvégét mindenkinek, jövök még ha tudok!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok !

Tündérpöcök:ha vigasztal én is egyedül vagyok mert a férjem ment a konyhabutort szerelni az asztalossal.Ugy volt h szerelvényez csak a változatosság kedvéért hiába rendeltük meg és elv.csütörtökre megjött a 80 db NEMJÖTT ezért amit ma csinált volna világosban majd steck lámpánál sötétben kell tennie a munka után.Persze csak akkor ha hajlandó a gyártó a szerelvényeket leszállítani.

Lányok még mi jöhet ebben a lakásfelújításban?

Képzeljétek tegnap kipucoltam a téli csizmámat és huznám fel a lábamra és alig jőn fel :!: :!: :!: Ok h felugrott 20 kg :oops: de még az is h nagyobb lett a lábam :?: 38ból 39 :?: Nektek is ilyen változásokon ment át a lábatok a szülés után.Vagy csak én vagyok ilyen degenerált??

Képzeljétek már 2 napja nemadok tápit/sinlackot Kolosnak mert a tejem visszajött(kihevertem anyóst és erre megyünk 1 hét múlva :roll: )

Igaz 10 óraira adok egy fél almát a babucinak és ma 1*keverek hozzá majd banánkát!Kiváncsi vagyok ezt is öklendezi e majd mint az almát?

Beba Ha 2 aty- gatya milyen drága??
Soha nemértettem h pl:az óvszer és szívgyógyszer,véralvadás gátló,alergiásoknak kaja:tejmentes lisztmentes izék és a tápszár MIÉRT NINCSEN ÁLLAMILAG JOBBAN TÁMOGATVA. :?:
ha valaki liszt érzékeny nem poénból veszi magának az ilyen cuccokat nem?Na és a tápszer?Akinek nincsen teje és akarna szopizTATNI(nem olyanokra gondolok akik nem akarnak)NEMTEHET róla h nemtud!!!

Alvás:Kolos mindig hosszú rugiban alszik +egy vékony hálozsákocska és betakarom mert éjjel mi 19 C alszunk mert kicsit nyitva van az ablak(tudjátok itt ahol most vagyunk párom tesója szobájából nyílik a miénk=bezárjuk mindig az ajtót)h valamiképpen levegőt kapjunk.Már ezért is várjuk a költözést mert ez igy kicsit gáz!

Nagyszüleink:igaz sokkal nehezebb körülmények között feltudtak nevelni DE HA kirugnak az mhról mind a kettőnket akkor nemtudom fizetni a hitelt és napszámosnak mostmár nemlehet csak ugy elmenni.Igaz mindeni büszke leht a felmenőire amit megküzdőttek értünk CSAK BECSÜLNI VALÓ SZERINTEM!

KORSÁG :( elkaptam valami náthát de miképpen nemtudom,szerencsétlen baba mindig szívrohamot kap amikor hapcizom.Nemtudom mi van Kolossal de éjjel 11től reggel 5.30iga aludt utána cici és 8ig durmolás Most megetettem és ujra alszik!!amit soha nemszokot ilyenkor?!

Wavel:biztosan szép a 3 réses ruci!!Gondolom anyósom megint nemvesz semmit a gyereknek.5 hónap alatt még nemsikerült 1 100 ft valamit sem vennie csak kritizálnia!ja és szupi a csontmag dolog h rendbejött!

Fogigátlás:a "zoknit"elsősorban én utálom de a párom sem rajong érte.A gyógyszert nembírom és a spirál muszáj volt már a seb miatt mert ugyebár egézségesek vagyunk és a sok munka mellett legalább a kis hancur legyen meg nemigaz???

Haj:nekem terhesség alatt megerösödőtt és azóta is oki,nem hullik viszont az is igaz h rövid a hajam.Mostanában Kolos ritkitja amikor belekapaszkodik a hancurozás közben és nemhajlandó elengedni csak ha már kitépta :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!
B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem értem ide... Újabban Peti nagyon későn hajlandó elaludni, habár nem panaszkodhatok, mert nem sír, vagy ilyesmi, csak egyszerűen nem akar tentizni. De eljutottunk odáig, hogy később fekszik, később kel, ma is nyolckor reggelizett.
Látom, ezek a kórházas dolgok mindenkinél szerepet játszanak. Én most jókedvű vagyok e téren, mert a tatámat hazaengedték tegnap, remélem, már nem lesz több műtétje.

Katus, nagyon édes volt Panna a ruhácskájában. Nálunk egyre valószínűbb, hogy Peti nem kizárólag fehérben lesz, hanem egy nadrágban és egy fehér ingben vagy rugiban, vagy vmi hasonló.

Tündérpöcök, a köhögés nálunk is előjött, de most tutira nincs baja, mert teljesen jókedvű, mikor beteg volt, a jókedve értelemszerűen alább hagyott.
A tejcsi miatt ne aggódj, talán, ha egy kicsit nyugisabb időszak lesz, akkor normalizálódik a helyzet. És a pótlás ténye nem a világ vége!!!
A mi tápinkból 2*600 gramm kerül 2502 Ft-ba! Ebből 40*200 ml tápszer jön ki.
Ja, én is férj nélkül vagyok, igaz, nem egyedül.

Reni, milyen sármos mosolya van a fiadnak!

Wawel, igazából az ilyen anyának nem való gyerek. Habár én is fogok ilyet mondani, az biztos. Habár épp a mai etetésünk kezdődött úgy, hogy mivel Peti nem akart enni, felemeltem, és megmondtam neki a magamét (semmi sértő nem volt benne, csak a hangnem volt erélyesebb), erre nézett a gyerek, és elvigyorogta magát...szóval a hatás megvolt. :D
Ötletes ajándék lesz a dédiknek. Nekem meg anyósnak kéne két nagyobb képet előhívatni, azt hiszem, még a hétvégén lebeszélem a párommal, hogy melyik kettőt adjam be, a keret már megvan.
Szuper, hogy minden rendben van csípőügyileg!
Hát tegyél apáról egy képet, hogy lássuk őt is. :)
Nálunk Peti hosszú ujjú rugiban alszik, este kb. 22-23 fok van a szobában, de sokkal hidegebbnek érződik, mert sarki a szoba, és be van takarva. De újabban ő se a hasán, hanem az oldalán alszik.

Tjuca, a vizsgálóasztal nekem se szimpi, ha egy örökmozgó gyereket tesz rá az ember, kellenek vagy négyen, hogy le ne essen.
Védekezés melletti teherbe esés: röviden és tömören, semmi se nyújt 100%-os védelmet, még a fogigátló sem (hiába szedi be az ember lánya rendesen). Erre mondtam öcsémnek anno "frappánsan", hogy vannak kóbor állatok.
Na és hozzáteszem, hogy az én férjem nagyon rendes, de pl. nem várnám el tőle, hogy ha én fogigátlót szedek, akkor ő húzzon óvszert. :)
És tényleg ne érts félre, szeretnék még egy babát, de nem most. Egyébként teljesen egyetértek a nagymamád szavaival, az anyagiakon mindig lehet szorítani.

Bea, szerintem simán lehet, hogy nőtt a lábad, előfordul. Nekem ilyen gondom sosem volt, pedig a súlyom 69-89 kg között ugrált egy ideig...most középúton vagyok.
Hajtépés nálunk is módi, de az utóbbi napokban a fülbevalómat is megtalálta.

Na azt hiszem, teljesen le kell tgyük az ágyat, mert Peti felül benne...és nem attól félek, hogy kiesik, hanem a pelekázó alatt nem fér el a drága.

Na megyek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok!

Kitti, bakker, hihetetlen, h mik történnek veletek!!! :O Ilyen egy szomszédot :( . Tuti nem bírnám ki, hogy jól beolvassak neki amikor költözök és elérte amit akart. :(
A tejci miatt meg ne aggódj, majdnem kihúztad a 6 hónapot, a kritikus időszak már megvan!!! Meg mostmár lassan elkezdted a hozzátápit is, szóval: ügyi voltál, pláne ilyen körülmények között!!!!! :) Ha lenyugodnak a körülményeitek, még vissza is jöhet amúgy! Szoptass amennyit csak tudsz, mindig az egyéb kaja előtt.

Klarka, hát, minden tiszteletem a természetes családtervezéshez, de... szóval nem csak az önfegyelmen múlik tudod. Szerencsétek volt.
Amúgy abortusz témát sztem itt majdnem mindenki elítéli, hiszen hogyan is nyilatkozna bárki is pozitívan róla egy ilyen cuki kis csomaggal a kezében! :D
Én nem találok olyat ami "indokolttá" teszi a gyilkosságot. Mármint kivéve ha tényleg az anya élete forogna kockán.

Juca: Jól szólottál! :D Ákos mondta valamelyik nap amikor egy politizálós fórumot olvastam épp, hogy az emberek egyszerűen nem becsülik azt ami van, mindig csak azt nézik ami nincs. Ebbe persze magunkat is beleértve.

Kiabálásra visszatérve, nem a hirtelen felindulásból kéthavonta egyszer kicsusszanó csúnyaságokra gondolok, hanem amikor a környék őslakossága napi rendszerességgel bazzegol a gyerekkel az utca közepén. Vagy még azt se, kint ül a gyerek az ablakban kifelé lógó lábbal és eszegeti a galambszart. Merthogy már ilyet is láttam.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

A lépcsőházunkban lakó is "Őslakos", de csak a hölgy, és ő mond ilyen szépeket. Ma reggel is. Sajnos náluk is mindennaposak ezek. És, a legjobb, hogy ők a másodikon laknak, mi a földszinten, de hallom ha kiabál a gyerekkel, pedig nem közvetlenül felettünk laknak.

Ex: Korni se akar aludni. Ő is kitolta jól a lefekvések időpontját, viszont ő még sirdogál is. Eddig nem volt ilyen. Rá kellene jönnöm mi a baja. Megy a toto ezerrel.

Pogi: nagyon jót mosolyogtam. Benéztem a blogra, és a játszószőnyeges képeken mintha a saját Törpénkent látnám, ráadásul a szöveg is nagyon ráillik. Én is olvasgatoma könyveket, és pont a minap kezdtem el neki mondogatni, hogy BABABABA, erre ő szó szerint kinevetett. Most fedezte fel, hogy milyen jó buli hangosan kacagni, és mindenen kacag. Nagyon zabálnivaló. Így aztán befürödtem vele. Kornél is imádja rágni a tartóoszlopokat a játszószőnyegen. :D

A hajcibálás nálunk is megvan, és Korni is megtalálta a fülbevalóm. Néha teljes erővel belecsimpaszkodik, alig tudom kiszabadítani magam. :)

Csatlakozom a férjek nélküli társasághoz. Holnap is egyedül leszek, így valszeg átruccanok anyuékhoz.
Azt hiszem ennyit akartam.

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen, de még ebben a zimankóban is képes a pici fiam 4-5 órákat aludni kinn a teraszon. Persze jól be van bugyolálva, mozogni nem is tud, és csak az orra hegye látszik ki. Nem tudom, mit fogok csinálni, ha ennél hidegebb lesz, mert a szobában azért nem alszik ilyen jót.
Úgy néz ki ez a kajamizéria kezd rendeződni, bár még mindig nem nevezhetném bélpoklosnak a fiam. Mértem, és ha lassan is, de hízik, úgyhogy nem aggódom.
Az egyedüllevők táborához én is csatlakozhatom, hiszen a párom szombat-vasárnap is dolgozik 3-ig, hétközben meg fél 9-ig, ráadásul tgnap este karaoke-zni volt a haverjával. Nekem annyi a könnyebbség, hogy tényleg itt van a család többi része, szóval van kire számítanom. Volt is ma egy aranyos sztori : Úgy gondoltam, hogy renbeteszem a gyereket, és abban az időben amíg alszik, én elmegyek vásárolgatni, addig megkérem anyóst felügyeljen rá egy picit. Sok gond nincs vele, úgyis alszik. Átmentem, erre kiderült anyós nincs itthon, csak após. Végül azt mondta, vigyáz ő az unokára, ha rá merem bízni. Persze, hogy merem, hiszen tényleg nem egy problémás baba, ráadásul alszik is. Ha meg nagy gond van, áthívhatja a lányát, aki szintén 2 házra lakik innen. Nagyn meglepődtem, mert ehhez ismerni kell az apósomat. Soha nem volt az az apa ill nagyapa típus, mindenkivel olyan hűvös a viszonya. Amikor az első unokája megszületett (aki most 19 éves) a munkahelyén nem is tudtak róla pár évig, mert nem akarta öregíteni magát, a másodikkal, a kislánnyal ( ő 12 éves) már jobban viszonyult, de hát ő lány, nem tudott vele mit kezdeni. Márkért viszont teljesen odavan. Babusgatja, gagyarászik neki, stb, mint egy igazi nagypapa! Úgy látszik hozzá kellett öregednie a dologhoz. :)

Katus:
Az az igazság, hogy mi úgy élünk anyósékkal, hogy külön lakásban, csak a kert közös. A néhány surlódáson kívül azért van előnye is a dolognak. Itt nem vagyok egyedül, van segítségem bármikor, és Márk is megszokta az embereket, igazi közösségi ember.Bár a mi lakrészünk nem nagy (kb 60 nm), még ekkora helyen is lehetne lakni, a gond csak az, hogy csak 2 szobánk van. Gyerekkel jobb lenne, ha kisebbek lennének a szobák, de neki lenne egy kis kuckója. Ha lesz egy kis pénzünk majd elköltözünk, csak azt a házat még fel kell újítani, át kell alakítani olyanra, ami nekünk való, mert az is egy 80 éves épület. És igen, ki lehet találni, az is itt van az utcában :)

Kitti:
Jobbulást nektek! A tejcsi miatt ne aggódj, adj neki pótlást, de ne add fel, ciciztessed sűrűn, és ha kicsit rendeződik a helyzet a tejed is visszajön majd. Én már akkor is látom a különbséget, ha pár napig baromi fáradt vagyok, egyből kevesebb van. (szerencsére azért még az is elég) Egy kis pihi, plussz fejés és vissza is áll.

Juca:
Igazad van, a gyereknél nem feltétlenül az anyagiak számítanak, sokkal inkább a szeretet és odafigyelés. Én is mindig ezt mondom, a páromnak is.

Etetőszék: A műanyagok között van olyan, aminek a felső tálcája levehető, így egyszerűbb a tisztítása. Lehet enélkül élni, de így kényelmesebb. Az asztalra szerelhető szerintem csak egy szükségmegoldás ott, ahol nincs hely. Tönkre is teszi az asztalt, és gondolj bele, hogy nem tudsz szembe ülni a babával és oldalról meg nehezebb etetni, főleg amíg még pici. Utazáskor viszont jól jöhet :)

Egy régebbi témához:
Én is a Margitban szültem. Látszik, mennyire különbözőek vagyunk mi is kismamák, hiszen nekem pont az Andi volt a szülésznőm (az a duci a ctg-ről), és nekem maximálisan megfelelt. A doki javasolta, és tényleg jól együtt dolgoztak, nagyon kedves és odafigyelő volt. Amikor végül császár lett, a műtét alatt a páromat istápolta, nem merte magára hagyni egy kicsit se, félt, hogy rosszul lesz. A másik akit én még kinéztem magamnak, hogy szimpatikus és segítőkész, odafigyelő az pont a Panni volt :) Volt viszont olyan szülésznő is, akinek a stílusával többször is volt gondom, egyszer még össze is vitatkoztam vele. Már túlhordtam Márkot, ezért naponta kellett ctg-re járnom, beleértve a hétvégét is.És ekkor még mindig nem produkáltam egyetlen fájást sem, és akkor olyan lehetetlen stílusban közölte, hogy nincs ez elszámolva? Felment bennem a pumpa, és mondtam neki, hát én azt honnan tudjam, nem értek hozzá. :twisted: A nevét nem tudom, de ő egy szintén egy olyan szélesebb testalkatú, fiatalabb szőke hosszúhajú szülésznő volt.

Lányok, én tegnap csodálkoztam rá, hogy csak 1 hét van karácsonyig. Olyan hihetetlen ez! Megvettétek már a fát? Kinek milyen fája lesz? Nekünk eddig olyn kb 1,5 m-es volt, vagy lyan, ami cseréppel együtt akkora, de a párom most ragaszkodik a plafonig érőhöz a baba miatt. Eddig piros-arany volt, de most színes lesz. Kiváncsi vagyok rá :)

amandi
 
 


Hellóka!


Minden beteg anyukának, és babának, beleértve a fogzásos nyüglődést jobbulást! Mi már d.u. se nagyon alszunk. Adtam Nurofent, hátha...Bár, minek? neki csak a cicin alvás segít, csak azt én nem bírom fizikailag. Viszont holnap megyek moziba nővéremmel, lehet, hogy nem is érek vissza fürcsire. remélem nem lesz gond, főleg, hogy üvegből kap tejcit a Noi. Éjszaka majd bepótolom az elmaradásomat.

Kitti: Kitaláltad, ő a nővérem. Hogy sikerült? Bár, gondolom belterjes ez a szakma. A tápszer durva...na de mi pl. most csináltatunk a Máténak új szemcsit, és 35 rongy lesz.. Lehetne olcsóbb, de mi a legjobb üveget akartuk, mert neki kell, hogy strapabíró legyen.

Beáta: Ez jó, hogy visszajött a tejed. Szerintem ne félj már most az anyóslátogatástól, kakilj rá, ő már csak rosszabb lesz, sajna. Anyám pl. csomószor tette tisztába az anyósát, már magatehetetlen volt, és ő mindig csak szidta...De anyu nem vitte bele már a lelkét a dolgokba, és azt mondta így ment. Végülis csak felnevelte a szerelmét neki! Mondjuk én könnyen dumálok, jó ha 4-szer látom az enyémet.


Ex: Azért még így se panaszkodhatsz Peti alvókájára. Mi is letettük az ágyat. Éjszaka is állva sír már.

Kérdés: Ki milyen sütyit csinál karira? Van valakinek valami ami bevált, és eláll?
Másik kérdés: Ki mit vesz lurkónak karira?

Mentem, pusz.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Colett: Nagyon hasonlítatok egymásra, így nem volt nehéz dolgom, csak rád kellett néznem.alkalmanként nekik is szoktam dolgozni, azt hiszem, az e-havi wellnessben van is anyagom. :D egyébként tényleg büszke lehetsz a nővéredre, nem túl sok ember van a szakmában rajta kívül, aki önerőből ért el ennyi mindent és ezt a legkomolyabban mondom.

Egyébként nagy örömömre ma már jobb volt a tejci felhozatal nálam.:-)

Na, megyek, mert végre itthon van a férjem, fürcsiztetjük Ádit, aztán elaltatjuk s végre csak ketten...azazhogy reméljük és majd a gyerek eldönti mi lesz.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Üdv!

Colett, nálunk Petinek nem lesz kifejezett kari ajándék. Én úgy gondolom, hogy maga a fa elég "meglepi" lesz számára...
Hogyhogy üveg lesz Máté szemüvegében? Nekem a mai napig rétegkezelt műanyag lencsém van.

Amandi, nálunk tavaly óta műfenyő van, most is az lesz. Ezt is ki kell kötni, az élőt is ki kellett... Na meg az utóbbi pár évben nagyon felmentek a faárak.

Na most megyek, Peti megint antitenti...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Elég nemhiszem el :roll:
MA NEMJÖTT AZ ASZTALOS A KONYHABUTORRAL:
2 kor irt egy sms.t h a nagymamájának balesete volt és Békéscsabán van a korházban???Majd telizik!!Azóta is hív minket.

Ja igy hétfőn a burkoló nemtudja burkolni a konyhafalat!Szevasz idei költözés.

Mától fogva csak hívjatok "balek családnak" minket!!

B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Nálunk műfenyő lesz. Tavaly vettünk egy "igazi"hatású műfenyőt. Az igazi drága is,na meg sajnálom, hogy elpusztul szegény fa. Nálunk meleg van ahhoz, hogy túlélje az ünnepeket.
Peti bébitaxit fog kapni, amit a Metróban vettünk, de már meg is bántam, mert nem egy csúcsminőség, de 5ezer ft-ért nem ugrálhatok. Egy komolyabb meg 16ezernél kezdődik. De fog kapni még kisebb játékokat és egy nagyfiús plédet.
Nálunk még nincs veszélyben a karácsonyfa, mert Peti még nem mászik, csak körbe forog egy helyben! :lol:

Colett!
Én sütöttem diós kekszet, linzer tésztából különböző formájú sütiket, amiket majd kidíszítek. Csinálok még Mozart golyót és egy finom sós sütit. Szentestére anyumékhoz megyünk és oda tiramisut készítek. Ja, a bejglit anyukám csinálja nekünk. Így sokféfélnek tűnik, de pont azért sütöttem kekszféléket, mert egyrészt jobban szeretjük, mint a krémeseket, másrészt hetekig eláll.
Én a húsokkal vagyok bajban. Gesztenyéval töltött pulykamellre és fetasajtos fasírtra gondoltam. De a pulykával bajban vagyok, mert sehol sem kapok natúr gesztenyemasszát!

Képzeljétek! Megnyertük a szépségversenyt! Mozgósítottam a cégem rendszergazdáját, hogy küldjön köremail-t az anyacégnél és a leányvállalatoknál, így sikerült 2506 szavazatot bezsebelni. 100 db első osztályú pelenkát nyertünk. Éljen Peti!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Reni, sugárzik akarácsonyi hangulat a soraidból, már el is képzeltelek, ahogyan sürgölődsz a konyhában és aprósüteményeket alkotsz!:-)
Gratulálok Petikének a szépségverseny győzelemhez!Valóban sármos kis krapek!

Colett: hát igen, a gyerek valóban nem egy olcsó mulatság, dehát vállaltuk, úgyhogy mostmár ez van. :-)
De egyébként nagyon szivesen veszek Ádámnak bármit, legyen az ruci, fincsi kaja, vagy játék, sokkal szivesebben mint magamnak. Mert alig várom, hogy meglássam őt az új ruhájában, kíváncsi vagyok, ízleni fog e neki a kaja és egyszerűen imádom a csodálkozó-boldog arcocskáját, amikor új játékot adok a kezébe. Megéri!


Tegnap vendégségben voltunk és Ádám szó szerint kinézte mindenki szájából a brassóit aztán gondolt egyet és az enyémet tányérostól magára rántotta.Igazi funny video lett volna, kár hogy nem rögzítettük. Egyébként jobban vagyunk, a betegség kezd elmúlni, ma már nem olyan kába és hisztis Ádám mint egy - két napja volt. Keddig azonban még kapnia kell a gyógyszert s akkor rá fog lesni a dokinéni.

Voltunk benn a párommal anyxósomnál is, én most láttam először "zombi" állapotban, hát nem volt kellemes.Anynira megviselt a dologh, hogy este órákig nem tudtam elaludni.

Ma is dolgozik a férjem, még mindig tart a leltár, én pedig kitakarítok, aztán meg wokban csinálok csirkét ebédre, délután pedig lesz még egy tesco túránlk, mert a párom pénteken úgy bevásárolt hogy csak azt nem hozott amit kell: kaját, meg pelust.:-)Férfiből van a drágám.

Az azért vigasztal hogy egy hét és megyünk le anyukámékhoz karácsonyozni, szilveszterezni.Ott nincs internet, úgyhogy egy hétig nem foglak benneteket boldogítani, de igérem, ha visszajöttünk, mindenről beszámolok. Ránk fog férni az egy hét pihi, egyrészt mert nagyon lefárasztottak bennünket lelkileg fizikailag egyaránt a közelmúlt eseményei, másrészt, mert év elején a költözés miatt minden erőnkre szükségünk lesz.

No megyek, ellátni a háziasszonyi teendőimet, szép vasárnapot mindenkinek!!!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Remélem kellemes telt/telik a hétvégéje mindenkinek. Nálunk egy kissé macerás. Kornél ma reggelre belázasodott, így az ügyeleten kezdtük a napot. 38,1 °C volt, azaz 37,6 °C, a doktornő semmi nem talált. A torka rendben, a tüdeje tiszte, a füle is negatív, a foga nem jön. Abban maradtunk, hogy 38 °C alatt nem adok neki lázcsíllapítot. Gondodlom azért, hogy a kis szervezete is küzdjön. Egyébként nagyon vidám, nem látszik rajta a láz. Kitti sorait olvasva remélem nálunk is hamar elmúlik. Csak a nyűgös a kis szívem és nagyon keveset alszik. Most indulunk majd anyuékhoz, így legalább most főznöm nem kell. Néha jól jön ez a segítség. Aztán délután apuval megyünk mi is a Tescóba, mivel a párom ma is dolgozik.

Én citromos kókuszkarikát, linzert és kekszes sütit fogok csinálni majd a jövő héten. Akkor igyekszem egy kisebb nagytakarítást is véghez vinni.
Kornél nálunk az etetőszéket kapta karira. De kap játékot, és ruhákat. AZ a baj velem (lehet, hogy nem is baj), de nem tudok ellenállni a bababoltoknak! :D És ha már bemegyek, mindig veszek is valamit. Nem vagyok valami kifizetődő. :)

Most elköszönök, mert picur felébredt.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Colett!
A tesód annál a lapnál dolgozik aminek egyszer kismama korodban voltatok a fürdőruha bemutatóján?
Ugye jól emlékszem?

Tündérpöcök!
Meglátod most, hogy ott a tápszer vissza fog jönni a tejed.
Az anyósodat nagyon sajnálom és titeket is mert nektek sem lehet könnyű.
Ági barátnőd mikor fog szülni? Láttam az újságotokban.
Nem semmi ára van a tápszernek.

Juca!
Teljesen egyetértek veled én csak annyival kívánom kiegészíteni, hogy az egészség is nagyon fontos.Mondjuk ezt csak az tudja igazán értékelni akinek van beteg ember a családjába mert amíg mindenki egészséges addig ez a természetes.

karácsonyfa. nekünk valószínűleg gyökeres fenyőnk lesz amit majd kiültetünk a kertbe.

sütemény: a férjem kívánsága szerint diós kalácsot fogok sütni és szerintem diós beiglit is bár én egyiket sem szeretem.
Ezenkívűl egy tortát ( sarlotte royal-t) a bátyám szülinapjára mert ő dec.24-én született.

Reni!
Gratulálok az első helyhez örülök,hogy megtettél ennek érdekében mindent.
Gesztenyét tudsz magad is főzni úgy ahogy a bébikajához szoktuk.

Kari ajándék: nálunk 4 gyerek van + a keresztfiam.
A két fiú számítógépes játékokat és ruhákat kap ( nem lehet már játékot venni nekik mert amit mszivesen megvennénk nekik az nagyon drága)
Kata pisilős babát, barbie lovat, ruhát kap.
Panna egy pihe-puha Walt Disney-s fülest, rágcsálókat, csörgöt.
A keresztfiamnak egy pulóvert vettünk.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!
Tudom, ezer éve, de nem értem rá-- :oops:
Most is csak ezért jöttem, hogy:

Kép


Mindenkinek minden jót kívánunk.. :lol:

satuk
 
 


Satuk!

Boldog 7 hónapot Olivérnek!

Kép

Kép
katus73
 
 


Köszi Katus.. most ezzel az indokkal puszilgattam agyon.. :lol: :lol: :lol:

satuk
 
 


Sziasztok!

Reni, na látod, mondtam én, sikerült a győzelem! GRATULA!
A pelusról jut eszembe, hogy a jövő héten be kell iktatnom egy diszkont-túrát, árfelmérést tartok, mivel a Corában újabban csak műanyagos midi pelus van (a mamákhoz jó lenne, de itthonra nem szeretném, ha nem muszáj), így körül szeretnék nézni, ha más nem lesz, veszek a Lidl-be, amit ott vettünk, az is bevált nálunk.
Natúr gesztenyepüré van a Tescoban, ez 100%! Igaz, drágább, mint a cukrozott...

Tündérpöcök, ha ilyen jó kedve van Ádámnak, akkor biztosan meggyógyult. Nálunk is úgy volt, hogy az első napokban látszott Petin, hogy valami nem stimmel, de 2-3 nap gyógyszerezés után már láthatóan javult a helyzet nála (persze utána is kapta még egy ideig).
Ja, és a tejed is vissza fog jönni a pihi alatt szerintem is.

Wawel, a 37,6 még nem annyira gáz, remélem, tényleg nincs semmi különös oka ennek a láznak... Igaz, nálunk a max. 37,8 volt popsiban mérve, és én adtam neki kúpot, de ezek mind a szuri után voltak, akkor jobbnak láttam. Mikor beteg volt, akkor nem kapott semmit.
Nálunk ma pihi van, csak du. megyünk kikapcsolódni egy kicsit háromasban. A vásárlást pénteken lerendeztük a Corában, otthagytunk majdnem 15e Ft-ot. Igaz, ebben volt minden...többek közt anyósnak egy 5e Ft-os vasaló.

Satuk, isten éltesse Olivért 7 hónapos "szülinapja" alkalmából!

Na most megyek tortát enni, holnap lesz a szülinapom, de megkaptam előre anyukáméktól. :) Petitől és Feritől ezt kaptam:
Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból! Aki már olvasta, ugorjon.

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég
 


Sziasztok!

Ex!
Boldog szülinapot!

Satuk!
Nagyon édi a kép, és természetesen boldog 7 hónaposságot!

Kitti!
Jó pihit! Sok erőt férjed anyukájához! Nálunk nagybátyám szokott olyan beteg lenni, hogy ihaj (volt pár életmentő műtétje az elmúlt években, és átlag 1 hóanpot kórházban tölt évente), de megdöbbentő módon mindig összeszedi magát. Szóval még minden irányba mehet a dolog valszeg. (Nekünk már mondott olyat ov főorvos, hogy hát, majd az lesz a csúcsteljesítmény, ha járókerettel tud járni nagybátyám, jelenleg bot nélkül is nyomul ha 50 m alatt van a táv.) /írtam privit neked/

Karácsony
Nálunk is pici kiültethető lesz, valszeg ezüst díszekkel, alig fér rá pár darab amúgy is. Ajándék: semmi komoly, még nem nagyon érti, és úgyis mindig kap valamit, ha olyan helyen járunk :lol:
Én fekete erdei tortát sütök Kaposvárra (25-én megyünk), mert mindenki szereti és anyósom a sok főzés mellett sütni már nem bír (egyébként nem is tud), az utóbbi időben mindig cukiból hoztak, és bármilyen elegáns, híres, jó cukiból is (tehát ők mindent megtettek), nem volt finom. Férjem nem egy sütirajongó, de a múltkori tortát (névnapkor) két falat után letette azzal, hogy az enyém ezerszer finomabb, és nem kér ebből többet. Hát most csinálok. Ha még belefér, akkor diós linzert is, de azt most fogom először. A tavalyi aprósütivel befürödtem. Vagy a recept volt kaki, vagy én bénáztam el, de nagyon kemény lett.

Új hírünk:
Ma reggelre áttört a második fogacskánk!!!
Bízom benne, hogy most lesz egy kis nyugalom és éjszakai jobb alvás.

Mindenkinek puszi!

Kata

Kép
wkata
 
 


Ex, boldog szülinapot!
Satuk, boldog hófordulót! :D
Kata, gratulálunk a foghoz!!! :D

Én ma nem leszek, megyünk Anyuékhoz!

pusz!

pogacsa
 
 


Ex!
Boldog szülinapot!
Kép

Jól számoltam a szegfűket. 24. szülinap? Jaj de fiatal vagy!

Kata! Gratula a fogacskához.
Az én fiam eszeveszett módon dörzsöli az ínyét, de én nem érzek semmit a szájában.

Kitti!
Hol laknak a szüleid?

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok,

túl vagyok a vizsgán, a színházi előadáson, a takarításon, a vendégeskedésen úgyhogy ismét itt vagyok néhány napi kihagyás után :) .

Megpróbálok ismét emlékezetből reagálni, előre is bocsi, ha vki kimarad.

Katus: gyönyörűek a lányaid, Pannának nagyon szép keresztelős rucija volt :) .

Satuk: Olivérnek boldog 7 hónapot :) .

Ex: boldog szülinapot kívánok :lol: !

Klarka: kiderült, hogy mi volt a kiütések oka???

Kata: olyan jó, hogy kibújt a fogacska, Marcinak végülis még egy sincs (kis fogatlan :lol: ).

Bea: szerintem, aki felújít vagy építkezik mindenki megszívja, ritka kivétel aki nem :( . Nem irigyellek benneteket, reméljük jövő év elején azért sikerül költözködni :) .

Reni: olyan szuper, hogy sikerült lehajrázni a másik kis lurkót és Peti nyerte meg a szépségversenyt :) . Gratulálok!

Karácsonyfa: tavaly normand fenyőnk volt, szerintem idén sem lesz ez másként, csak egy kicsit kisebb lesz, mert helyszűkében vagyunk :( .

Most más nem jut eszembe, talán csak annyi, hogy én soha nem szedtem fogamzásgátlót, a kapcsolatunk elején kb. 2 évig használtunk óvszert, de azóta másképp oldjuk meg :lol: :lol: :lol: .

Voltunk tegnap színházban: operett gála volt, nekem nagyon tetszett, a férjem egy kicsit kifeküdt rajta, pedig ő volt jobban oda, hogy menjünk.
Anyukám vigyázott Marcira, nagyban abban a hiszemben voltam, hogy egy jót durmol, mert meg is tudtuk fürcsiztetni és szopiztatni mielött elmentünk. Erre amikor hazajöttünk anyukám kezében van és 8-9-ig ordított.
Most már nagyon nagy a lelkiismeretfurdalásom, mert ugye a suli miatt is ott kell napokra hagynom, csak este látom, hogyha pedig bejön egy-két ilyen alkalom azt is megérzi :( . Még hétfőn elmegyünk a kollégáimmal vacsorázni, de aztán befejeztem, nem hagyom többet itthon, kivéve amikor vizsgázok.
Mindennek a következménye, hogy pl. amikor mennem kellett vizsgázni és reggel fél 6-kor már el kellett indulnom itthonról, akkor nem kelt fel a szokásos fél 5-ös időpontban, hanem nekem kellett felkeltenem 5-kor cicizni, de az elmúlt 2 éjszaka katasztrófa volt, vagy 5-ször keltünk :( :( :( . Szóval tudom én, hogy nem jól van ez így, de kell csinálnom a sulit, mert ki tudja mi lesz 4-5 év múlva, amikor visszamegyek.

A héten szerdán és csütörtökön vizsgázok, úgyhogy már előre félek, hogy bírja majd.

Colett: múltkor kértél, hogy írjam meg, hogy válik be az éjszakai itatás vízzel. Hát az első éjszaka még ivott egy keveset, aztán kb. 1 óra múlva sikerült visszaaludnia. Foglalkoztam vele, úgy, ahogy a dokinéni mondta. Nem volt sírás, csak nem aludt vissza rögtön.
Következő éjszaka esze ágában nem volt elfogadni a vizet, csak és kizárólag cici... semmi nem úgy alakul, ahogy eltervezem, eléméletben minden nagyon szép, na de a gyakorlat...

Na, mára ennyi voltam, így is egy kicsit hosszúra sikeredett.

Puszi

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert Kende szétszedi a szobát... Hihetetlen gyorsasággal képes megközelíteni az őt érdeklő dolgokat, lásd internet-vezeték, székláb és hasonlók...

Kata!
Gratula a második foghoz!

Ex!
Isten éltessen sokáig!!!

Marcy!
Gratulálok a vizsgához, nagyon ügyi vagy!

Colett!
Fúúúú, hát a következőket sütöm: Jetty-torta, mézeskalács, püspökkenyér, Hungária szelet, marcipán, lúdláb szelet, asszem, nem hagytam ki semmit... Ja, és joghurttortát is! Sütis család vagyunk... :D

Bea!
Sajnálom, hogy ennyi kört kell futnotok a lakás miatt...

Wawel!
Jobbulást Kornélnak!

Satuk!
Boldog hófordulot Olivérnek!

Kitti!
Pihend ki Magad!

Karifa: nálunk min. 3,5 méteres lesz, 4 méteres a belmagasság a nappaliban, apa meg nem enged a 48-ból (persze én sem bánom...) Van egy fenyvesünk a kertben, ahol már jó nagyok a fák, úgyhogy a kérdés megoldva.

Ajándék a babának: még nem tudom, biztos veszünk neki vmi apróságot, hogy legyen mit a fa alá tenni, de a szobájába már vettünk neki polcot, azt karácsonyra kapja, csak hát ugye azt nem nagyon lehet a fa alá rakni...

Most rohanok, mert Kende is azt csinálja... Pusssz!!!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok

Vidéken vagyunk, csak újévben leszek újra, olvasni sem tudlak Titeket, csak ezt a pár sort írom:
Vencelnek tejallergiája van :(,
Boldog Békés Karácsonyt, és Sikeres Új Évet Mindenkinek!

Mári

Kép
mári
 
 


Üdv!

Mindenkinek köszi a köszöntést!
Ma meglett az első balesetes bibink. Peti ülésből orra esett, és a kicsi körmével (tényleg mini) felsértette a szája szélét, most szép piros...

Mári, nézd a szép oldalát, kiderült, hogy mi a gond, tudtok tenni ellene, és a babák nagyobb része kinövi az allergiát!

Reni, igen jól számoltál, 24 éves leszek holnap. :)
Peti már kb. 2 hónapja eszeveszetten rág mindent, de foga még neki sincs.

Wkata, na ugye, hogy a fog volt a ludas.

Norwell, az ilyen dolgok nálunk is nyerőek, most hozzájött az, hogy Peti felfedezőútra indul a lakásban, ma a tesóm szobájából kimászott az előszobába, és vissza. Ja, és közben körbenyalatta magát nagy vigyorok közepette a szomszéd üvegmosó kefével (kutyulival).

Most ennyi voltam, nézek vmi kaját, aztán egy óra múlva kiteregetek...addigra kész lesz a masina.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Teljesen el voltam havazva a vásárlásokkal, ráadásul Marcell is érezte, hogy valami készülődik, mert sokkal nyűgösebb és anyázósabb volt, mint azelőtt. Olvastalak titeket, de időm nem volt írni.
Megkaptuk az 5 hónapos oltást. 57 cm és 7480g. Elég jól viselte. Olyan fura, hogy már eltelt 5 hónap.

Csak gyorsan tudok irni mindenkinek, mert holnap 5-kor indulunk a repülőtére és irány Magyarország. Már nagyon vágyom haza, másfél éve nem voltam otthon. Otthon nem nagyon leszet internet közelben, ezért most két és fél hétre kikapcsolok.

Aki beteg, gyógyuljon meg! Gratulálok az új tudományokhoz: forgás, mászás, ülés, fogacskák. Kitartás a szoptatáshoz, fejéshez, anyóshoz! Próbáljatok meg nem bosszankodni az apró dolgokon és élvezzétek a karácsony nyugalmát!

Mindenkinek nagyon kellemes, békés karácsony és boldog új esztendőt kívánunk!

Kép

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Ex!

Végig néztem Peti képeit. Nagyon ügyesen ül a legény!!!

Satuk!

Neked gratulálok Olivér blogjához. Délután teljesen belefeledkeztem az olvasásba!

Csajok!
Ma sütőzacsiban sütöttem Petinek almát és körtét. Ne tudjátok meg mennyire fini lett. Olyan édes lett, mintha megcukroztam volna. Úgyhogy egyet a babának egyet a mamának játszottunk, nagyon fincsi volt.
Mi most ketten vagyunk petivel. A párom ma ment utoljára dolgozni az idén.
Na, megyek. CSatlakozom Petihez. Lefekszem.

Mári, Eszti!
Kellemes ünnepeket Nektek is!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok, most nem reagálok semmire mert naaagyon álmos vagyok, de felrakok egy képet Nyuszusról meg rólam, ugyanis közöset még sosem raktam fel ide.:-)
Jó éjt.

Kitti Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


És mégegy, egyébként annyira frissek hogy ma készültek.:-) Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Ejha, milyen ügyesek már ezek a babák! Kitti, Norwell, Ex gratula a kicsikhez és a majdnem új, vagy új tudományokhoz! :D

Ex: nagyon boldog szülinapot! Irigy vagyok! Hogy lehet valaki ilyen fiatal? És ez mindenkire vonatkozik, szégyelljétek magatokat! :D

Ne haragudjatok, ha mindenkire személyesen nem reagálok!

Kata: gratula a foghoz. Kornél is eszeveszett módon rág, de még nála semmi.

Eszti: jó repülést, kellemes itthonlétet!

Satuk: Olivérnek nagyon boldog 7. hónapfordulót!

Reni: hihetetlen mennyi energia van benned. Ahogy a soraidat olvasom, mindig az jut eszembe, hogy én egy nap alatt feleannyit nem tudok megcsinálni, mint Te! Hogy bírod?


Rólunk: voltunk este megint ügyeleten. A reggeli 37,6-ról délutánra 38,5 lett (levonva az 5 tizedet), majd estére 38,8. Jobbnak láttam, ha visszamegyünk az ügyeletre, hátha találnak már nála valamit. De leginkább inkább saját megnyugtatásra. A doktornő azt mondta, hogy injekciót nem ad, mert akkor 5 évig nem tudom majd orvoshoz cibálni, annyira kellemetlen élménye lesz. Így marad a hűtő-fürdő. Nagyon strapabíró kislegény volt, mert nem sírdogált, nyüszögött csak. Aztán fél 10 fele elaludt. Éjfélkor sírt. Felvettem, forró volt a teste. Irány megint a hűtő-fürdő. Meg se mértem a lázát, mert remegett, mint a nyárfalevél. Lázcsillapító. Mindezek után is 38,8. :( Nem mertem aludni az éjjel. 3-kor evett!!! Végre! Már nem volt olyan forró. Még most is alszik. Talán csak egynapos lázat sikerült kifogni és már jobban lesz. Remélem. Majd még jövök, ha lesz energiám, hogy mizujs velünk.

Mindenki vigyázzon magára, a kicsikre, és legyen szebb napotok, mint a mienk!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Mári!
Legalább kiderült, hogy mi a baj és igaza van Exnek ezt lehet kezelni.

Eszti!
Jó pihenést nektek itthon!

Ex!
Nagyon boldog születésnapot kívánok!
( Szemtelenül fiatal vagy még)

Tündérpöcök!
A képeket látva rólad csodálkozom, hogy apa ilyen sokszor egyedül hagy.Ha én pasi lennék és ilyen jó csaj lenne a feleségem akkor biztosan mindíg otthon ülnék vele. :D
Nem mondod komolyan, hogy az első képen Ádám egyedül áll?

Norvell!
Jó magas a nappalitok, abba bozony kell a nagy fa.Galériátok is van?

Kép

Kép
katus73
 
 


Kitti: csatlakozom Katushoz, nagyon-nagyon jól nézel ki :lol: . Ha a férjed sokat lesz távol, még a végén lecsap vki a kezéről :lol: :lol: :lol: .
Ádám nagyon aranyos, tényleg, magától áll azon a képen???

Most megyek tanulni, mert kemény 2 napom van egy szóbeli vizsgára felkészülni :( .

Eni
marcy
 
 


Kitti!

Te is szemtelenül fiatal vagy! Nagyon édes Ádi!

Anita!
:cry: a láz miatt! Reméljük ma már jobban lesz a nagylegény!
Nehogy azt hidd, hogy túlteng az energiám. A férjem műszakba jár dolgozni, így amikor itthon van akkor ténykedem, mert olyankor Petizik! Ha ketten vagyunk petivel, akkor max. takarítok és neki csinálok kaját.

Reni
Kép
prenata
 
 


Ex!

Kép

Kitti!

Nagyon csini vagy! :-) És a fiad is nagyon csábos! Korosztály erreor, korosztály error! :twisted:

Wawel!

Lehet, hogy háromnapos láz :cry: Próbálj meg kúpot adni, ha nagyon tüzel a kis teste. A tünetek: semmi, csak láz, aztán a harmadik, negyedik napon láz elmúlik, és piros pöttyök jelennek meg először ált. hastájékon. Van, mikor nincsenek pöttyök.

Bocs, most nincs időm, majd egyszer...

tjuca
 
 


Ex,
boldog születésnapot!

Norwell,
(azt hiszem te kérdezted) mi hosszúujjú rugiban és hálózsákban altatjuk Pancsát és a lábára még teszek egy könny takarót. Nálunk 20-22 fok körül van éjszaka.
Viszont a dokink javasolta, hogy éjszakára tegyünk egy vízes törülközőt a konvektorra, hogy párásítson vagy vegyünk párásítót, mert a túl száraz levegőtől is felábredhetnek a picik.
Nekünk sem egyszerek az estéink mostanában. Pancsa még mindig dáthás, így orrszívózunk este, hogy az éjszakát átvészeljük, viszont utána is elég nehezen alszik el.
Érdekes viszont, hogyha hétközben amikor a párom korábban kell és megy dolgozni Pancsi is felébred hét körül. Hétvégén viszont simán alszunk 8-9ig.

Olyan kérdésem lenne, hogy nektek miket javasolt az orvos a náthára?
Mert nálunk köptetőt adtak, tengervízes sprayt, hogy a lerakódott cuccot fellazítsuk és orrszívózást. Viszont többektől is hallottam, hogy anyatejet javasolnak csepegtetni a babó orrába.

Akinek már volt náthás a picije, mennyi idő alatt sikerült túljutnia rajta? Nekünk már több mint egy hete tart :( Ez normális?

meteor
 
 


Sziasztok lányok!

Köszi mindenkinek a bókokat, naagyon jól esett az amúgy megtépázott önbizalmamnak!:-)Drágák vagytok.

Katus, Nem, Ádi a látszat ellenére nem "egyedülálló", mégcsak nem is áll, mert félig ül, félig a combomnak támaszkodik a fotón de ettől még úgy néz ki mintha állna. Szóval kicsit csaltunk.Durva is lenne, még hat hónapos sincs. :roll:

Ma azzal kezdtem a napot, hogy megírtam egy cikket, az előbb megsütőtökpüréztettem Ádámot, aki elaludt, akár egy jóllakott óvodás, most pedig birtokba veszem a konyhát ahol hegyvidéknyi mostlan edény található.
Aztán van mégegy munkám amit meg kell csinálnom, meg holnap mégegy, és utána újévig már semmit nem dolgozom.Nálunk ugyanis két ünnep között leállás van a cégnél hálistennek.

Marcy, engem senki nem tudna lecsapni a férjem kezéről, mert nála jobb pasi nincs a világon.:-) Legalábbis számomra. Ebben egészen biztos vagyok. Drukkolok a vizsgáidhoz!!!

Ági, Isten éltessen sokáig!!!!!:-)

Ma éjjel Ádi szó szerint átkéredzkedett mellénk a nagy ágyba.Először azt gondoltam éhes, mert úgy tűnt mintha cicizni akarna, de aztán csak cuppogott kettőt és elaludt.Ám ahogy letettem felpattant a szeme és panaszkodni kezdett ismét.Megint cici, alvás, vissza kiságy. Újra sírás. Ezt még vagy 3szor végigjátszottuk mire rájöttem, hogy ő most valamiért fél, talán rosszat álmodott és mellettem szeretne aludni. Most az egyszer megengedtem, de mondtam a fiatalembernek, hogy rendszert nem fogunk csinálni belőle.

Na, hirtelen ennyit tudtam írni, megyek rendet teremeka káoszban.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Üdv!

Mivel mindenki készül utazni, ezért én is Kellemes Karácsonyt és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok minden topiclakónak és családjának!

Még egyszer köszi mindenkinek a jókívánságokat.

Tündérpöcök, végre közös kép. Nagyon csinos anyuka vagy! Ádám fess kiskrapek. :)
Ja, és én kiszúrtam, hogy Ádám nem áll, de tényleg nagyon csalós a kép.

Wawel, hát kérdezd anyukámat és apukámat, hogy miért épp ekkor hoztak össze. :D Egyébként, ha időben születek, még fiatalabb lennék...
Lehet, hogy hülyének nézel, de én beadattam volna az injekciót. A doktornő is tudhatná, hogy eddig túléltetek egy párat, és gondolom neked is megnyugtatóbb lett volna.

Katus, ne tessék megszólni! :D Lehet fiatalodni! :)

Meteor, az anyatej is jó. Tengervizes spray pedig tökéletesen helyettesíthető forralt víz és tengeri só keverékével (1 dl vízhez 1 kávéskanál só). Mi, mikor beteg volt Peti kálciumot, Amoxicillint és Sinecod cseppeket kapott. És egy hét alatt meggyógyult.
Jobbulást Pancsának!

Na mára ennyi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ma is nehéz napunk volt, vagy nem a fog miatt van rosszul Misi, vagy pedig nagyon gyorsan jön a következő, mert ugyanúgy rengetegszer kellett kelni hozzá éjjel, még álmában is felsírt négyszer, napközben meg hőemelkedése volt és keveset aludt, meg nagyon nyugtalan volt. :-(

Rita!
Misi eddig egyszer volt beteg, azt baci okozta (apa hozta haza munkahelyről), és 10 napig tartott, míg tünetmentes lett. Mi is orrcseppeztünk (Fluimare) és orrszívóztunk. Szőkemelinda (ő is topiclakó, csak már egy ideje nem írt) még azt is írta akkor, hogy Salvus gyógyvizet jó párologtatni az ágya mellett, mi is kipróbáltuk és Maki is könnyebben lélegzett éjszaka tőle.
Jobbulást!

Anita!
Nektek is jobbulást kívánunk! Kornél kapcsán még egyvalami jutott eszembe: ha nem valami kisebb kósza baci okozza a lázat, akkor fiúknál még egy dolog tud egyéb tünet nélküli lázat csinálni, a húgyúti fertőzés. Ezt vizeletmintával tudják szűrni. Gondolom a dokinéniben is fel fog merülni, de ha marad a láz és nincs egyéb tünet, érdemes esetleg felvetned.

Nem írok többet, mert Maki nyüszög, mennem kell.

Puszi mindenkinek,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok,

Mindenki babójának jobbulást, aki még beteg!Ádámom tünetmentes végre, elmult a köhögése, de azért lekopogom.
Nekünk egyébként van itthon hideg párásítónk, amikor hurutos köhije volt, akkor azt lélegeztettünk vele többször is éjszaka.A samsungnak van egy ilyen kis készüléke, nekünk a fölorrgégészeten kiírták receptre és így csak 5000 forintot kellett érte fizetnünk, amúgy 35 lett volna. Tényleg nagyon hatásos, a felsőlégúti megbetegedésekre a legjobb.Legalábbis Nyuszus meggyógyult tőle és még mi is szoktuk a férjemmel használni, ha náthásak vagyunk.

Holnap délután viszem Nyuszust a második csípőkontrollra. Remélem, minden rendben lesz vele. Mikor megszületett laza csípője volt, mondták is hogy járassuk balettre!:-)

Wkata: Harry Potter postázva, ha elolvastad, okvetlen vitassuk meg, Neked hogy tetszett a befejezés.


No megyek, mert nagyon fáj most a hátam itt a gép előtt.

Jó éjt mindenkinek, ahogy nézem nem volt itt ma valami nagy forgalom, máskor este már vagy 10 hozzászólást szoktam olvasni.Hova tűnt mindenki???

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

betegség:
Panna eddig 1x volt náthás és a torka is piros volt egy picit valamint köhögött, kapott rá Zinatot (enyhe antibiotikum), amoxicillint, fenistil cseppet.Azo rrába fluimart fújtunk és utána kiporszívóztuk.kb 1 hétig tartott mire teljesen kitisztult az orra de szerintem nagyon enyhe lefolyású volt a betegsége.

Wkata!
Szegény Misi jól megszenved a fogakkal, biztos nagyon fájhat neki éjjel.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a doktor nénitől. Piros a torka és a váladék a garaton folyik lefele. Kaptunk amoxicillint mi is, és az orrába Nasivint kell csepegtetni. Pénteken megyünk vissza kontrollra. Remélem hamar rendbe jön a drágám. Ma már jobb színben van, és láztalan is!

Viszont szegény nagypapám agyérgörcsöt kapott, most a kórházban fekszik. Kap infúziót, de az orvosok szerint felépül.

Így karácsony előtt nekünk ennyi elég is. Majd jövök még, ha tudok. Mindenkinek kellemes és békés ünnepeket kívánunk.

Anita & Kornél

Kép

Kép
wawel
 
 


Anita, Kornélnak jobbulást kívánok és minden együtt érzésem a nagypapád miatt.Tudod, nálunk is mi van anyósommal.

Már számolgatom a napokat én is karácsonyig.:-)
Csütörtökön jön a nagynéném Pestre, mert pénteken céges kötelező megjelenéseim lesznek és ő lesz addig Ádival, 180 kilómétert utazik a kedvünkért.Aztán szombat reggel felkerekedünk és együtt megyünk anyukámékhoz,Gyomára.
Persze, bejött még egy munkám holnapra...szóval megint az utsó pillanatig dolgozni fogok.

Jövök még ma tudok, legyetek jók és vigyázzatok magatokra!!!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?