Új privát üzeneted érkezett!

Kami
Te turis cuccot ráadnál Zsebire?Csak mert láttam egy kisnadrágot és Zsebi volt az egyik lábszárára ráhímezve,de nem mertem megvenni.
Vendég
 


Na mentem a védőnőhöz.
sziasztok
Vendég
 


Lányok,
a múltkori dumcsi óta foglalkoztat ez a köldökzsinór-téma: többekkel beszéltem a családban (sőt, ma a spanyoltanárommal is kiveséztük-nagyon jó szavakat tanultam:-))) és végre eldöntöttem magamban, hogy igen. Már csak a párom vacillál egy kicsit, de miután az édesapját ma műtötték, most nagyon egészség-érzékeny szegény-hamar meggyőzöm.

Móni,
Gratulálok a vizsgádhoz!!
Képzeld, bevásároltam egy csomó gyönyörű szalvétát a sz.technikás próbálkozásaimhoz!! Találtam egy szuper kis kreatív boltot Újpesten, ahol még egy másik vevő is ellátott tanácsokkal, nemcsak a boltosnéni.
Azt hiszem, fel fogom lendíteni a forgalmukat :lol: (Ha érdekel vkit, megírom az elérhetőségüket. )

Tudjátok, hogy van/volt itt a babaneten is egy ilyen topic? Tök jó trükkök vannak benne, ajánlom.

Na, felmegyek masszírozgatni a párom Hexenschuss-át. (Élvezem, hogy most én vagyok a fürgébb :lol: )
Jó pihit!
Vendég
 

 
 

Húúúú de sokat írtatok... csak meredezett a szemem, hogy két oldalt kell visszalapozni a ma reggeli hozzászólásomig...


Pann!

Ne nagyon éld bele magad a kismama csomagba!!! Én el se mentem kiváltani miután több kismama akivel együtt voltam terhes anno kiváltotta és szinte egyöntetűen felháborodást keltett a csomag tartalma. Többen írtak is reklamáló levelet, hogy micsoda szemfényvesztés, mert egy pár katalóguson, reklámpapíron és régi kiadású babás-mamás magazinokon kívül nem volt benne semmi!!! Erre azt a reakciót kapták, hogy ez mindig a reklámozó cégektől függ, hogy épp mit adnak bela a csomagba, és hát úgy tűnik akkor senki nem akart semmit beleadni a csomagba... csak mondom, nehogy te is csalódj. Ha meg mégis feljavították azóta a csomag tartalmát, akkor meg kellemesen fogsz meglepődni, ami mindjárt jobb. :)


Köldök:

Nekem nagyon mély van alapból, Zsuzsával eljutottam odáig, hogy már érinthető volt az alja, most szerintem ki is fog fordulni... akkor nagyon irtóztam a gondolattól, most se rajongok érte, de legalább már nem taszít...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jo reggelt!

Ma megyunk UH-ra, olyan izgatott vagyok, mar 9 hete nem lattam Zsebibabat! Remelem minden OK vele es semmilyen rossz meglepetes nem var!!! Ma reggel is csuklott, 60-ig szamoltam a rangasokat, aztan elfordultam, mert mar a szivem facsarodott el, ez telleg soknak tunt, ez a 60... Roki es mindenki mas hasonlo koru terhesseggel: ti nem erzitek a baba csuklasat??? Vagy a tietek nem csuklik?

Pusz, szep napot, a dolgozoknak meg kitartast!!!
Kami + Zsebi
kami
 
 


Jó reggelt!

Kami, Te már régebb óta érzed, hogy csuklik Zsebi, nem? Annyira cuki lehet :D Persze a hatvanadik után én is tuti megsajnáltam volna :?
Nekem ez az utolsó előtti napom!!! :D Ma lesz a búcsúztatóm :D
Vendég
 


Jaja, illetve a huszonakarhamyadik het korul is ereztem valamit, de ez mas, illetve jobban erezheto. Persze, az elejen meg cuki, de amikor hatvanadjara randul ossze, azert en is elbizonytalanodom... mindjart keresek is valamit errol a neten...
kami
 
 


Kami, én is éreztem valamit de nem tudtam eldönteni, hogy ez a csuklás-e. Olyasmi mintha szívdobogást éreztem volna a hasamban. Azt gondoltam, h csuklásnak kicsit gyors, viszont ütemes volt. és hát olyan pici, biztos gyorsabban csukilk mint mi, hiszen a szíve is mennyivel gyorsabban ver. Szóval olyasmi?

Tegnap asszem nem volt időm írni, csak olvastam. Nekem is van sötét vonal küldök alatt és fölött is. A köldök körül meg nem karika, de olyan világosabb a bőr, merthogy eddig sose érte fény :) , vicces. legalább kiszellőzik :lol:

Én vettem kismama ruhákat. Eleinte elhatároztam, h erre nem költök. De aztán kezdtem nyűgös lenni, elégedetlen, nem volt kedvem dolgozni jönni stb, szóval kezdtem magam nem olyan csinosnak és nőiesnek érezni, hanem ez a klasszikus kövér lettem már senki rám se néz terhesnő feeling. Vettem két-három felsőt meg kb 2 nadrágot és egy szoknyát, és másnaptól kivirultam :D És persze tetszeni akarok nagyon a pasimnak :) aki persze szépnek lát és gyönyörű a pocakom stb, de a férfiak azért ennél egyszerűbben működnek, hiába az érzelem és ragaszkodás, szerintem mindig oda kell figyelni arra, h ne engedjük el magunkat túlságosan.

Móni, gratula a vizsgádhoz!

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!
Már megint inkább olvasni van időm :oops:
Én most a hét elején váltottam ki a várandós csomagot, és eléggé meglepődtem :shock: Tényleg folyamatosan más van benne.
Most van benne 1 db Mimi cumi, az enyém pont babarózsaszín :D egy db Avent műanyag tejtartó pohár :wink: ennek nagyon örültem, és 1 db newborn méretű Pempers pelus.
Amikor Krisztit vártam csak pelus és különböző ápolási termékek mintái voltak benne, semmi használható :shock:
Ehhez képest ez most jó :D

Én megint be vagyok havazva. Hétvégére Krisztike beteg lett :cry: Ez a ködös idő kihozta a kruppos ugatós köhögést. Szerencsére sikerült megelőuzni a nagyobb bajt. Most már jól van, az orrát kell szívatni, ill. alvás közben köhög még, de ez már normális köhögés.

Én már megvettem minden karácsonyi ajándékot. tegnap be is csomagoltam szinte mindent. Anyuéknak vett csillár csomagolása van még hátra :wink:

csuklás: tényleg jó érezni, de egyben úgy lehet is őket sajnálni ilyenkor :(

Barbus
Már Neked sincs sok a munkából :D de jó is ez így.

Kami
sajnálom a hétvégi elszomorodásodat, annak viszont örülök, hogy minden rendben, és a papírt is sikerült elintézni :D
Ilyen össze-vissza kedély változás nálam is szokott lenni. :cry:
Van, hogy gőzöm sincs mitől de olyan türelmetlen vagyok, persze ha ez a gyerekeken csattan utána meg bűntudatom van. :oops: :oops:

Róki
az jó, ha a párod is melletted áll az otthonszülésnél is. Az én párom még csak a kórház folyosóján sem akar idegeskedni. Neki eddig mind a 2 gyereknél az volt jó, hogy akkor tudta meg amikor már kinnt voltak.
Én szerettem volna apás-szülést, de nem erőltetem.

Bigsister
odáig már én is eljutottam, hogy rendeltem könyvet szalvétaképek készítéséről. de egy más csomó ilyen kreatív dologról is :wink:
nekem a mozaikozás is nagyon tetszik, meg bábkészítőst, drótékszerest, meg nem is tudom. Van már vagy 15 db ilyen füzetem.
http://www.cserkiado.hu
oldalon ilyen könyvek le vannak árazva 100 ft.-ra. igaz már nincs olyan nagy választék mint nyáron, de érdemes szétnézni. Több db.-nál meg bőven bejön a postaköltség :wink: :wink:

Na legyen szép napotok:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a búcsú ebédről! Annyira aranyosak voltak! :)
Kaptam egy baba naplót, egy könyvet (Amit a baba kérdezne - ha beszélni tudna) és gyönyörűséges virágcsokrot :D Ja, és a könyvbe el vannak rejtve post-it-ek, amikre mindenki írogatott nekem üzeneteket - na ezeknél kedtem el bőgni :D Pedig nagyon igyekeztem! :D
Annyira szeretem ezt a csapatot! Nagyon furi lesz nem bejönni majd reggelent! :? Eddig azt vártam, hoyg jöjjön már el ez a pillanat, most meg meg vagyok szeppenve... Az nyugtat, hogy többekkel eddig is tartottam a kapcsolatot munkán kívül is, és ezek remélem megmaradnak ezután is! Nagyon érzelgős hangulatba kerültem...
Vendég
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? :)

Voltunk uh-n, minden a lehető legnagyobb rendben! Buksi nagyon élénk volt, már annyira jól lehet látni az arcát! :) A korának megfelelően fejlődik, kereken 1 kg, a kobak átmérője pedig 23,7 cm.
Ja, és nem nőtt kukija! :D :D

Barbi!
Én is nagyon szeretem az én kollégáimat, biztos nehéz lesz otthagyni őket, úgyhogy teljesen átérzem a helyzeted! De gondolj arra, hogy a világ legcsodálatosabb dolga miatt jössz el, mégpedig Emma miatt! :D

Gabi!
Nagyon irigyellek, hogy minden ajándék megvan és be is vannak csomizva! :) A lányodnak jobbulást!

Kami!
Mi volt uh-n?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ja, a leletemre van egy ilyen adat is írva, ami eddig nem volt: "A lepény a hátsó falon tapad, I.mvf." Az I.mvf mit jelent? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Timi!

Örülök, hogy minden rendben Buksival! :D Nincs kép, amit fel tudsz tenni?
Emma 71 deka és a fejkerülete 24,5 cm :shock:
Sajna nem tudom, hogy mi az a plussz infó a leleteden :?

Tényleg! Kami mi a helyzet Zsebivel? Hányra mész UH-ra?
Vendég
 


Timi! Mit szólt a párod a Luca névhez?
Vendég
 


Háát, a Luca azért nem tetszik neki, mert nem lehet becézni! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Kami:

Pont ma éreztem ilyen ritmikus mozgást, és figyeltem is, hogy vajon csuklás-e. De emlékszem Zsuzsával már reklamáltam a harmincvalahanyadik héten, hogy mindenki mesélte, hogy csuklik a babája, én meg még nem éreztem, aztán Zsuzsa elkezdett ÁLLANDÓAN csuklani. :) Aztán mikor kibújt, akkor is sokat csuklott.

Ne aggódj a csuklások miatt, a fejletlen rekeszizom miatt csuklanak sokat a pocakban is és utána is, de egyrészt nem zavarja őket, másrészt pedig erősíti a rekeszizmot. Mikor már kint van akkor nagyon jól lehet látni, hogy ha már elege van a csuklásból, akkor elkezd sírni, és attól el is múlik a csuklás. De általában békésen csuklanak. :)

Én jövő szerdán megyek UH-ra, 4D-sre. :) Ez lesz Szilvivel az első (és valószínűleg egyetlen). Kiváncsi vagyok. :)


Ágiboldi!

Szívdobogást én is éreztem! Sőt, volt olyan hogy meg voltam győződve, hogy liheg!!!


Kis_plutó:

David azt mondja, neki hatalmas élmény volt ott lenni, és tényleg nagyon jól helytállt, sokat segített. Kicsit féltem tőle, hogy talán ideges lesz és akkor én is átveszem tőle, de egyáltalán nem. Tök nyugodt volt végig és segítőkész.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica
az a baj, hogy általában a filmekben mit lát az ember? Hogy egy nő baromira szenved, kiabál stb.
Hiába mondtam én, hogy ez nem így van, és pl. nem muszály neki megnézni azt, hogy, hogy bújik ki a baba. Sőt nálunk nem is engedik az apukát előre, csak a fejnél lehet, ezt annak idején megkérdeztem :wink:
Ő mindíg azt mondta, hogy ő nem szeretné azt látni, hogy én szenvedek. Ez jól esik, viszont tudom, hogy miről marad le, és azt az élményt sajnálom, hogy nem tudjuk együtt átélni.

Timocska
azt kell mondjam a párod is tipikus férfi. Az én párom is ezt csinálta. Hol túl rövid a név, hol elkezdte "csúfolni" mint az oviban, hol a becézés :D Mindíg volt valami.
Úgy fél füllel hallottam ahogy mondta anyósomnak, hogy ha mégis kisfiú lesz a pocok, majd ő is "K" betűvel kezdődő nevet kap mint a a tesója, Kristóf lesz. Igaz ezt nekem még eddig nem mondta :roll: :roll:
Örülök, hogy minden rendben veletek!
A rövidítés szerintem medence végű fekvés, de csak tipp.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok. Idaig aludtam. Az ugy volt, hogy...

UH
-n minden OK volt, ide sussetek: Zsebibaba 1,8 kilo (!!!) es a feje atmeroje 80 mm. pocakjae kb szinten ennyi. Jo nagy baba. 31 hetesre hzta ki a gep - ami nem is rossz, tekintve, hogy holnap lepek a 31. hetbe...

Volt mehszaj-nezes is, zart a mehszajam. Ha minden jol megy addig, legkozelebb a 35. heten lesz egy cervix-kenet, aztan meg hetente NST... es VEGE!!! Zsebi egyebkent meg nem fordult be es ahol mindig cirogatom a "seggecskejet", amikor kidugja - hat aza fejecskeje :) Seggfej babam van :)


Csuklas
: azt tudom, miert csuklik, marmint a fiziologiaia hatteret, csak - mivel nemtom milyen az, leven elso baba - kicsit furanak talaltam, amikor mar tovabb tartott a dolog, mint egy perc... Agiboldi: igen, az az a "rangatozas", ami a mi szivunknel gyorsabb, az ovenel lassabb utemu, es jo sokaig tart es en mindig a bal combomnal egy venan (arterian? Sagi, mi is az pontosan???) szoktam erezni - ettol a mai tert el eloszor: siman a hasamon ereztem baloldalt alul.

Na, ez volt a korhazban. Ja, szuleselokeszito januarban kezdodik, de az a heti egy szeanszos dolog - engem viszont konkretan maga a szules az Uzsokiban es a korulmenyek izgatnak...

Ezutan elrobogtunk Gedeiapuval a Plazaba, nezni kari ajit. Vettunk is 2 emberkenek - a harmadiknak mar csak en egyedul, meg mentem ide, meg oda is - addig-addig, mig szep nehez nem lett a cuccom. Ekkor elindultam haza - persze setaltam. Szep pingvinesen, lassan. Itthon megint a lift - mire folertem, aszittem osszetojom magam a faradtsagtol. Ugyhogy megebedeltem - es ugrottam az agyba, kb 3-kor... Es egeszen idaig aludtam... Most megyek, fozok az embernek vacsit es meg az is lehet, hogy a mezes-sutessel is megprobalkozom...
kami
 
 


Kami!
Nagyon szép méretei vannak Zsebinek! Mekkora a buksija átmérője? Amúgy nekem a védőnő azt mondta, hogy általában 9-10 cm-es a fejük, amikor megszületnek! :shock:

Na, lányok, kibújt a szög a zsákból, hogy miért nincs még Buksinak neve. Elmentünk vacsizni és kibeszéltük apával: azt mondja, hgoy ha az ember nevet ad valakinek (pl.háziállat), akkor nagyon ragaszkodik hozzá és ha valami baj történik vele, akkor sokkal nehezebb feldolgozni. Az ő testvére (húga) a terhesség 8.hónapjában halva született. Ezért fél mindentől, ezért nem akar vásárolni, nevet adni, mert nagoyn fél, hogy bármi baj lesz a babának, akkor nem bírja feldolgozni... persze, erre elbőgtem magam az étteremben, biztos hülyének néztek! :shock: Hát ez van, úgyhogy egyenlőre nem siettetem a névadást...

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Timocska
Gratula a szép méretekhez!!!Az előző uh leletre nekem is ráírta azt a bizonyos I.mvf. szöveget de sajna nemtom mit jelent.A mostanira pedig azt írta II.kt.Na és ez mi lehet?
Nagyon kedves a férjed és én teljesen megértem!!!!És ha valaki furán nézett rád azért mert sírtál az étteremben az menjen a fenébe,az egy paraszt!!!bocs

Kami
Gratula neked is!Nem hiába nagy a pocid!!! :P Mennyit híznak ilyenkor a babák,havi 1?Jó nagy legényke lesz Áron!!!

Aggaszt,hogy Petikének olyan nagy a buksija,de Hábi is és a védőnő is azt mondta,hogy ez teljesen jó.BPD:82,5mm; HC:282cm.
Nem találok a 28.heti uh-ra vonatkozó adatokat,nem tudtok valahol valamit?
Vendég
 


Sági
itt a Babanet főoldalán van olyan, hogy Uh hétről hétre. Végig 4D-s képen mutatja milyen az adott héten a pici, és méreteket is ír, bár azt nem mindíg pontosan.
Van egy másik tök jó oldal, majd megkeresem, és beírom Neked.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sági
a másik oldal ahol a terhesség hétről-hétre le van írva :wink: :wink:

http://www.pampers.hu/hu_HU/preg_calendar.php

Mindenkinek jó éjszakát!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!


Még elalvás előtt gyorsan átolvastam. Csak megerősíteni tudom, amit Kis-Pluto írt, tényleg azok a dolgok vannak a szatyorban + néhány tisztasági betét. A mi cumink világoskék és barikás, de olyan, hogy ettől nem kaptam kedvet a MAM termékekhez. Az AVENT tároló az jól jön, legalább már ez is van a cumisüvegek mellé.

Megnéztem a kelengye listámat és rájöttem, hogy nagyon leálltunk. Annyi mindent kéne még venni, de örülök, ha a karácsonyi ajándékokat el tudom intézni... :( Régebben simán elmentem két három helyre is, de most már az is nagyon fárasztó, ha csak egy helyre vándorolok el.

Timo! Már régebben is néztem, hogy mi kb. ugyanott tartunk, de mindig teljesen más időpontokban küldenek minket uh-ra. Ez miért lehet? Nekem legutóbb a 20. hét körül volt a gen-i uh., azóta semmi, és januárig nem is lesz. Nem értem. :roll:
Vendég
 


Pann
a cumival én is így vagyok :D Én mind a kettő gyerkőcnél használtam cumiláncot, erre meg ugye nem lehet tenni, mivel nincs hová.
Nekem nem volt a csomagban betét :oops: :oops: Csak pelus :shock: :shock:
Cumiban én a Nuk-ot használom :D

Jó éjszakát!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Pann: az AFP utani "genetikai" UH utan a kovetkezo hivatalos UH a 30. het korul van (nekem ma volt), hivatalosan ekkor allapitjak meg a nemet. Ezutan meg mar csak NST-k vannak es a 38-39. heten egy utolso UH a teraranyossagot megallapitando. Timo most valtott dokit, lehet, hogy o szeretne ismerkedni a babaval meg a mamaval :)

Timo / Sagi: jaja, en is ugy tudom, hogy 10 centis fejatmerovel szuletnek a babak. Az enyemnek most 8 centi a fejatmeroje, a pocakjae meg kb szinten. A maradek 2 honap alatt meg no vagy 2 centit a feje es vagy 2 kilot a sulya... Majd beszelek vele, hogy ne legyen tul nagy, mert neki is igy esz konnyebb. Majd kint no eleget... Sagi, te kb. ott tartasz, ahol en, es az enyemnek is 8 centis a feje :) De tudod, a babaknal aranyaikban a fejuk a legnagyobb! Szoval csak nyugi! Meg aztan a teste is barmikor utolerheti a fejet (az enyemnek most egalban van a feje meg a pocija), aztan meg ezek a meresek se pontosak!!!

Egesz hetvegen szalma leszek. Apu hazautazik a szokasos karacsonyi kanbulira (minden evben egyszer talalkozik a barataival, a karacsony heteben, na, iden ez a tali most lesz. Semmi penzert nem akarnam, hogy ne menjen, pedig az eredeti idopontra nem ment volna, kerte a sracokat, legyen egy hettel hamarabb es osszejott, igy most o is megy :) Nagy majmok, ilyenkor mindig hivogatnak engem, hogy nyugodjak meg, a Gabornak semi baja, de persze mindannyian mataharik :)) Holnap indul du es vasarnap ter vissza du... En meg jol bevasarolok Zsebi-fonalbol es mire hazajon, addigra elkeszul a nagy mu... almodik a nyomor... ma vettem 11 adag fonalat es MOST jottem ra, hogy nem jo szin!!!! Holnap megyek visszacserelni... Pedig a fonal csomagolasa is nalam volt es egy cetlire is folirtam a szamat... de mindig elfelejtem bekalkulalni, hogy sikhulye lettem az utobbi honapokra...

Na, joccaka nektek. Nezunk egy kis felesegeket meg egy kis prizonbreket. Legyetek jok, holnap jovok!!!

Ciao,
Kami + Zsebi
kami
 
 


Sági,
te pont két nappal utánam vagy kiírva, tehát ugyanolyan korú Peti mint Boldi, és mi múlt hét szerdán (27+5. napon) voltunk a dokinál, és akkor volt a HC pont akkora mint nektek (HC: 281.2 mm). Többi érték: BPD: 76.2 mm, OFD: 101 mm, AC 227.4 mm, FL: 57.3 mm, súlya kb. 1264 g.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Jóreggelt! :)

Látjátok az órát? (bár biztos nem a jó időt, mert a babanet sosem azt mutatja.) Hajnali fél 5 van és én fenn kukorékolok! :shock: :shock: Szinte hihetetlen, de nem tudok visszaaludni és egész nap olyan leszek, mint a mosott.... :evil:

Na, de ez van! :)

Lányok!
Szerintem felesleges összehasonlítgatni, hgoy kinek hogy nő a babája. Persze, én is szívesen látom, hogy ilyen korban kinek mekkora. De minden bébi egyénileg fejlődik, kinek kisebb, kinek nagyobb babája lesz! De ez így van jól! :)

Pann!
Én azért voltam most uh-n, mert a következő pont beleesett volna az ünnepekre (28-30 hét között) és a dokim azt mondta, hogy inkább megnéz most. Ha bármi gáz lenne, már úgyis látni kellene. De nincs! :D

Sági!
A www.babaszoba.hu -n is olvashatsz hétről hétre! :) Én ezt szoktam, mert szerintem nagyon jól le van írva minden!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi,
jóreggelt! Hááát ha be lett volna kapcsolva a gép cseveghettünk volna hajnali fél 5-kor... sőt tegnap is. Pocsék éjszakáim vannak, folyton felébredek és nem tudok visszaaludni, pedig én eredetileg nagyon jó alvó vagyok. És mivel amúgy nem tudok visszaaludni Bolditól, a hasamtól, a folytonos pisiléstől (ami most visszatért), szóval ezek után már a barátom horkolása is zavar, úgyhogy őt is cseszegetem :(
Gondolom ez a természet rendje, ha most minden mozdulatnál és fordulásnál felébredek, akkor majd alvás közben is meghallom a gyerkőcöt ha nyöszög??
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ági!
Nálam ugyanez a helyzet: nem tudok aludni a pocakom miatt (azért már van súlya)! Hajnalban nem tudok aludni, mert pisilni kell és a párom is horkol! :D :D
Mindenesetre kezdi a szervezetünk a hozzászoktatást ahhoz, hogy majd a bébivel is ez lesz! :) Én bízom benne, hogy meghallom, majd ha nyöszörög! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Kami:

Milyen progival szoktad lekicsinyíteni a képeket, írd már le nekem a nevét :?: :)
Már rég tettem volna fel képet, csak mind nagy, annyiszor meg nem akartam senkinek elküldeni, hogy csinálja meg helyettem. Majd a párom akkor megszerzi és teszek fel képet.
Előre is köszönöm :oops: :wink:

Mindjárt megyek a védőnőhöz, most kapom a cukrosra meg a beutalót, megnézzük a súlyomat, meg a szokásos.

Holnap meg megyünk videózni, alig várom már (4D-sre). Készítünk róla dvd-t is.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Szasztok!

Na, en mar megint tulvagyok a magam kis Plaza-koren :) Visszacsereltem a tegnap elbaltazott fonalat, illetve 2 emberkenek vettem meg ajandekot - mar csak 2-en vannak hatra (2 ferfiu), de oket a parom intezi el :) Vettem meg csomiszalagot meg kartyakat. Es most ismet itthon, felora gyaloglas es 5 emelet lepcsozes utan. HURRA!!! A mai nap a karacsony jegyeben fog telni: ajit csomagolok, diszeket ujracernazom, talan valami home dekoraciot is gyartok... ahogy jon. Ja, otlet: az Alexandra-ban talaltam egy konyvet, Monspart Eva-Scherter Judit: Nagymama konyv. 3 rugo, szep konyv es szerintem idealis elsounokas nagymamaknak! Sot, az anyukamnak is az lesz, mert bar van mar 2 unokaja, van meg mit tanulnia :) Ugyhogy kap is egyet. Hatha erdekel valakit, gondoltam megsztom veletek az infot.

Sagi: mivel bena vagyok, eddig meg nem reagaltam a Zsebibaba-nacira. Na majd most! Eloszor is, nagyon kedves toled, hogy rank gondoltal. Nekem meg tetszene is az otlet, Zsebibaba-naci Zsebibabanak, de a draga parom nem szivesen venne hasznalt cuccot, sajna. Azokat elfogadta, amiket a tesom hozott (joreszt nem hordott feher cuccok), de idegen utan nem oltoztetne a kolkunket. Hiaba mondtam neki, hogy ki lehet mosni, nem. Ugyhogy nem. De koszonjuk megegyszer!!!

Lin: a progi, amivel en kicsinyitgetek, a Canon gephez kapott Zoom Browser EX. De elvileg minden kepkezelo program tud kicsinyiteni, valamelyik menuben van valahol RESIZE almenu es abban lehet. En regebben (gep elott) odabent csinaltam pl az irodaban. De mar nemtom milyen progi van bent, Photoshop vagy valami ilyesmi :(

Hat ennyi mostanra. Barbi, kellemes utolso napot neked :) Meglatod, gyorsan megszokod az otthonletet :) Irjatok, irjatok!!!

Kami + Zsebi
kami
 
 


Sziasztok!

Utolsó napom!!! :D Kicsit furi... De mindenki olyan aranyos :D
Holnaptól meg 2 hét végre a férjecskémmel!!!! :D Tegnap fél 10kor ért haza este, szegény már nagyon kivan...

Kami! Nagyon szép méretei vannak Zsebinek :D

Timi! Teljesen érthető a párod viselkedése! Maximálisan megértem! Persze minden rendben lesz Buksival!!! :D

Sági! Nagyon okos lesz Petike :wink: Egyébként szerinte Emmának is nagy a fejecskéje a korához képest :shock:

Ágiboldi! Az én éjszakáim ugyanígy néznek ki... Ja és a horkolás nálunk is megvan... :wink:

Mindjárt megyek egy utsó menzás ebédre, meg folytatom a búcsúzkodást – délelőtt is azt csináltam :D Már fáradok rendesen :D
Vendég
 


Barbi!
Tök jó, hogy most van az utolsó napod és utána jöhet a jól megérdemelt pihi! :D

Ma úgy döntöttem, hogy legkésőbb 2-kor én is lelépek, nagyon álmi vagyok, nincs kedvem tovább maradni. Kezdem én is érezni, hogy jövő héten vagyok utoljára, olyan furi! :)

Kami!
Te nagyon ügyes vagy, már ennyire előre vagy a karácsonyi készülődéssel (vagy csak én vagyok lemaradva) :shock: !
Ma úgyis megyek könyvesboltba, megnézem a könyvet, amit írtál, anyósomnak úgyis Buksi lesz az első unija! :)

Kaptam évvégi jutalmat, nagyon boldog vagyok! :D :D :D

Lin!
Minden windows-hoz van microsoft photo editor. Ez általában minden gépen van, ezzel is lehet kicsinyíteni. Persze, még egy csomó más programmal is! :)
Majd tegyél fel képeket! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sági,
én itt szoktam nézegetni a méreteket:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Zárójelben a szórásadatok (az átlagtól való +/- eltérés), de még így is óvatosságra intenek, hogy ne essünk kétségbe, mert ez sem szentírás.
Ne aggódj, teljesen jó ütemben nő Petike, jó kis izmos combja lesz az 4D UH szerint. :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!
Kata
Vendég
 


Sziasztok!

Kami,
sajnos igazad volt. Ez a tandíjmentesség csak azokra vonatkozik, akik 2006 december 1 előtt iratkoztak be valamelyik felsőoktatási intézménybe.
Hétvégén én is előszedem a díszeket és a fát is megvesszük. Mivel már 21-én már hazautazunk így itthon előbb lehet, hogy még a hétvégén feldíszítjük a fát.

Barbi,
Szupi hogy ez már az utolsó napod :D

Timi,
Az az 1 hét sem sok, ami neked hátra van. Lassan már mindenki otthon lesz!

Lányok,
Tudtok arról valamit, hogy jövőre változna a gyás/gyed/gyes-el kapcsolatos törvény?

Móni

Kép
móni23
 
 


Szia Moni,

Sajnalom, hogy igazam lett :( Pedig te voltal a remenysugar.

Ami a torvenyt illeti, szerintem meg maguk a nagyokosok se tudjak, hogy barmoljak el. Latod, nekem is azt irtak Pecsrol, kesobb erdeklodjek...
kami
 
 


Kami,
Azért kérdezd meg Pécset majd mégegyszer, de nekem ezt mondták itt az ELTE-n.

Kép
móni23
 
 


Csak azért kérdeztem ezt a törvénymódosítást, mert apa nem rég hívott, hogy azt hallotta, hogy változott.

Kép
móni23
 
 


Lányok, honnan tudjam, h méhösszehúzódásom van-e vagy csak a gyerek nekinyomul és azért kemény a hasam féloldalon? Ő is azon az oldalon van, de a bal fele a hasmnak annyira összehúzódik keményre kidomborodva, h lépni se tudok tőle. Most nagyon beparáztam. És igen öszehúzódik, és elmúlik, és ismétlődik egymás után. És honnan tudjam, h ez az az a bizonyos "a méh edzi magát a szülésre" eset (Brixton vagy kicsoda féle húzódás), vagy ez most probléma-e???? Nem fáj, csak kellemetlen, és csak a fél oldalon van.
Segítsetek ha tudtok! Igen, már bevettem 2 magnéziumot. Nem, nem tudok most lepihenni, mert a munkahelyemen ülök. Teljesen beparáztam..

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ági! Hívd fel a dokit, és kérdezd meg! Mi csak találgatni tudunk, de ő valszeg látatlanban is tud okosat mondani!
NE STRESSZELD MAGAD! Hívd fel, és megnyugszol, hidd el!
Vendég
 


Érthető, hogy megijedünk szerintem néha - főleg az első babások -, én tuti felhívnám az orvosom! Addig meg lazíts ahogy tudsz :D Ja, és Boldival minden OK, ebből indulj ki! :D
Vendég
 


Ági! Majd azért írd meg, hogy mit mondott, meg hogy hogy vagy!
Vendég
 


Agiboldi!
Ha csak a feloldaladon van, szerintem nem veszes. Amikor nekem volt ilyen (szecsuani eset utan, talan emlekszel - majd' besz...tam), en levegot alig tudtam venni! Se ulni, se allni, se fekudni nem tudtam, egyedul a "beka-poz" valt be, aztan kimentem a klora es kifolyt a szecsuani... es az egesz hasam olyan kemeny volt, hogy na!!!! Ha csak egy resze kemeny, szerintem azt a kolok nyomja ki. Nekem is van, hogy neha faj, amikor hozzanyomodik a hasfalhoz. es jo kemeny az a resz. En mindig ugy ellenorzom, hogy mehkemenyedesem van-e, hogy vegignyomkodom korbe. Ha egyenletesen kemeny (ilyen meg nem volt), akkor mehosszehuzodas. Ha csak a jobb oldalt (Zsebi altalaban ott pocol), akkor Zsebi az. De ilyen nagyon enyhe, mensi-szeru fajdalom vannapi 1-2 - olyankor viszont nem kemeny a hasam!
kami
 
 


Barbus, köszi a nyugtatást!!, én is erre jutottam, h felhívom, de most szerencsére úgy tűnik, h elmúlt. Feltettem a lábamat, és megettem még egy magnéziumot, és most nyugi van :) Boldi pedig vidáman mozgolódik, úgyhogy pillanatnyilag megnyugodtam. Gondolom ha tényleg gáz lenne, akkor fájna is, az meg nem volt.

Na legalább ilyen is volt, nektek már nem kell majd azonnal beparázni :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Jaja, Kami én is azt csináltam, körbenyomkodtam és nem mindenhol volt betonkemény, csak a bal fele. kösziii

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Igen, nekem is csak egy részen szokott bekeményedni, vagyis nem keményedni, hanem csak Emma pakol :D
Ági! Örülök, hogy jól vagy! :D A barátnőm, aki jan 3-ra van kírva szokta mondani mostanában, hogy már egyáltalán nem kellemes érzés, ahogy Zsombor forgolódik a pocakjában :shock: Úgyhogy valszeg ahogy nőnek, nekünk is ez lesz :shock:
Vendég
 


Nyuuugi, Agiboldi, nem olyan konnyu am "rendellenesnek" lenni :) Ne aggodj. Nekem a "kemenyedes" meg sose fajt, csak reggel/este az a mensis-szeru erzes, na az kicsit fajos, de inkabb nem is fajkos, csak kellemetlen... Mint anno ami jelezte, hogy meg fog jonni...

Ja, es jo hir: megkerdeztem anyukamat, mennyit vajudott velunk. Tesommal is, velem is kb masfel orat, utana megvoltunk! Velem pl 7-kor ment be a korhazba, 5 perces fajasokkal, es 8 korul megvoltam!!! Ha ez genetikai, akkor jok a kilatasok...

Vettem tegnap malnalevel-teat. Aszongyak, az is segiti a meh lazulasat. Roki, te ittal ilyet anno? Mikor erdemes elkezdeni? 36. hetet mondjak mas forumokon... de van aki a 7. honaptol issza. Mindenesetre amilyen velemenyt lattam forumokon, mindenki dicseri... Ti mit szoltok ehhez, lanyok???
kami
 
 


Utolsó perceim telnek :D

Kami, az a málnalevél tea engem is érdekel! Mármint úgy értem, hogy ha van vkinek tapasztalata vele!
Vendég
 


10 - 90 - 8 - 7 - 6... :)
kami
 
 


Kami
a málnalevél teáról én is sokat olvastam.
Sokan dicsérik.
Én is úgy tudom, hogy a 36 hét után lehet kezdeni, nehogy koraszülést okozzon.
Én filózok rajta, és pont amiatt, hogy én sem vajúdtam sokáig egyik gyerekkel sem, sőt Krisztikével már voltak tolófájjásaim amiket vissza kellett tartanom, mert nem volt elsimulva a méhszáj. Szóval én filózok, nagyon "gyors" szülést sem szeretnék :roll: Nem szeretnék össze-vissza szétszakadni :shock: :shock:

Engem a gát olajozás jelenleg jobban bolygat :roll: Arról nem olvasott valaki valamit?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?