Új privát üzeneted érkezett!

Tami,
az iwiwen küldtem neked egy levelet!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Giga!
Izgik lehetnek ezek a napok! Nekem ilyen várakozásteli napjaim igazából nem voltak, mert én a 38. héten szültem.

Képzeljétek felfedeztem Petrán a hiúság első jeleit! A férjem szerint volt kitől örökölnie.
Tegnap adtam rá egy kis koronát, ma meg egy kis fodros sapit és úgy pózolt benne, mint egy kis sztár.

Tudna nekem valaki tanácsot adni hajmosást illetően? Mert mostanában kész közelharc és visítás ha hajat kell mosni. Már a párommal ketten kellünk hozzá. Van erre valakinek valami jó ötlete? Most úgy csináljuk, hogy a férjem megtartja, hogy az arcával lefelé nézzen, hogy ne menjen a víz az arcába, de a második öblítésnél így is nagyon kiabál.

További szép napot kívánok!

Kép
khajni
 
 


Khajni,
Boldog hóforduló Petrának!
Kép

Kép
mano83
 
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap voltam az orvosnál,és a babám suja 1.550 gram. Meg lettem dicsérve mert egy honap alatt semmit nem hiztam, de hát holvan még a vége :D :!: :D
Engem is érdekelne mi a Surányirol a véleményetek ,szülésben menyire segitö kész :?: És hogy a szülés után mikor illik odadni a neki szánt pénzt :!: :!:

Giga, nagyon drukolok hogy minél elöbb megölelhesd a babádat :D :D


http://babafalva.hu/tickers/5js.png
jázminka
 
 


Sziasztok!

Íme egy kép az 1 hónaposomról! :D

Kép 1 hónapos vagyok!
Vendég
 


Pilla! Nem mondod, hogy már 1 hónapos?! Elképesztő, hogy rohan az idő! Gratula!!! :)

Engem Surányi megint nagyon letolt a súly miatt - szerintem túlságosan is, mert amúgy minden más rendben, szeretném élvezni a hátralévő időszakot, és ehelyett cseszegetésben van részem. :( Nem is élveztem az uh-t, a CTG-t meg kellett ismételni, mert először egy nagyobb levegővételnél leesett a fej, újra kellett kezdeni, aztán nem mertük a babát piszkálni, nehogy leessen megint (Anikó volt amúgy), de az alvós CTG-t nem lehetett elemezni, szóval megint fél óra... na akkor már mozgott kicsit a lelkem, jó is lett az eredmény...
De nekem összességében nagyon rossz élmény volt ez a tegnapi vizsgálat. :(

Szerencsére kárpótol, hogy délelőtt voltam bent a kórházban Évikével megbeszélni a teendőket: nagyon örülök, hogy őt választottam! Borzasztóan kedves, figyelmes, segítőkész.
Anikó is aranyos amúgy, vele sem jártam volna rosszul. :)

Nagyon tetszettek a szülőszobák is, pont volt egy édes pici újszülött, gondolom, nem az itteni fórumozók közül valakié. :) Arról csak tudnánk. :)

Ja, és nem mehetek a kórházba CTG-re, pedig legközelebb azt szerettem volna. :(
Vendég
 


Sziasztok!

Anita, gratula a kismenyemnek a 6. fogacskához! :D :wink: Csanádnak tegnapelőtt bújt ki az 5., de szerintem napok kérdése a 6. is. Főleg reggel nyüszít miatta, álmában... :( Jaj, a hasmenést ne is emlegesd, de végre vége! Nem tudom, valószínűleg beadatom az oltást, még nem beszéltem meg a dokinénivel. De ha beadatom is, már csak tavasszal...

Giga, én tavaly november 13-ra voltam kiírva, 15-én akart Várkonyi befektetni, de kikönyörögtem pár napot, így 18-a lett belőle (péntek)... De akkor már szigorú volt! :lol: Másnap azt mondta, ha vasárnap estig nem indul meg, hétfőn reggel indít. Itt 1 hét a megengedett túlhordás, tovább nem szoktak várni. Nekem is csak 1 napot sikerült kikönyörögnöm, így kedden reggel 6-ra kellett mennem a szülőszobára, előkészítettek, majd jött a doki, burokrepesztés, semmi nem indult, 4 órával később oxitocin, utána gyorsan tágultam, pár óra alatt kibújt Csanád. De azt hiszem ezt már írtam... Nekem nem ijedt meg, vagyis nem is tudom, talán inkább az én hibám lehetett. :oops: Világéletemben hormonzavaros voltam... :( Mert Csanád úgy be volt ékelődve már vagy 2 hete, hogy onnan visszafordulni sem tudott volna. És majd' leszakadt a medecém, szeméremcsontom. Szóval ő már nyomult... :lol:

Szopi téma: pont azt akartam írni én is, amit Anita: egy alkalommal CSAK EGYIK MELLBŐL, és utána azt ugyanazt gyötörni még egy kicsit mellszívóval, ha jön, ha nem, a következő etetés a MÁSIK MELLBŐL!!!! Amúgy Csanádnak is fájt a hasa a szoptatós teáktól (semmi mástól), és sok anyukától hallottam/olvastam ugyanezt. Az alkoholmentes sört dicsérik, én nem próbáltam. Eleinte fejtem szopik után, de gyorsan meguntam, aztán beállt a kellő mennyiség. És ahhoz nem kell, hogy feszüljön a cici!!!! Sokan azt hiszik, ha már nem feszül, nincs is benne elég... TÉVEDÉS!!! Az enyém kb. 3-4 hónap után már teljesen löttyedt volt :oops: , meg is ijedtem, de pl. amikor a kórházban voltunk majdnem nyolc hónaposan, elég volt csak a szopi, semmi mást nem volt hajlandó elfogadni (és még akkor is hízott 300 grammot, betegség/nem evés ellenére is!!)! Most is elég időnként (már nem mindig), tegnap pl. csak 1x volt hajlandó enni, gondolom a foga miatt, és az összes többi cici volt... Egyébként amikor pár hónapos volt, olyan jó volt, mikor felnézett és mosolygott, most meg azt bírom, hogy odamászik, nyomul, cicivel a szájában sem nyugszik, valamit mindig csinál! :D Pl. négykézláb áll, aztán talpra, feneke az égnek! :lol: Meg van mikor odamászik hozzám, feláll és úgy, állva támad! :D :lol: Olyan édes!!!

Cincérke, hát a vakbél-dolog tényleg nem volt egyszerű. Szopi ügyben nem is maga a műtét, hanem az előző napok, amikor semmit nem tudtam enni (kb. 4 napig), utána meg nem lehetett normális kaját kb. 2 napig, max leves, víz, infúzió... :? (Hatvanban voltam). Kész csoda, hogy ilyen helyzetben megmarad az ember teje. Csanád nem lehetett velem, nem értette, hová tűntem, meg is haragudott rám. 2 napig a gyógyszerek miatt egyáltalán nem kaphatott tejcit (otthon próbálták beletölteni a tápot, kevés sikerrel), akkor fejtem és a mosdóba öntöttem :cry: , a 2 nap után már cicizett (előtte is behozták hozzám, és olyan rossz volt látni, ahogy éhes, és hogy hargszik rám, mindenkivel jól elvolt, és rám se nézett, én meg nem tehetek semmit! :cry: :cry: :cry: ) Utána majdnem egy hónapot töltöttünk anyuéknál, mert nem emelhettem, és azt sem értette, miért... Itt van anya, miért nem vesz ki, miért mindig más cipel? :? Akkor már 10 kilót volt (7 hónaposan!!!). Még amikor anyuéknál voltunk, bekapott valami vírust, 1 hétig ment a hasa. Közben hazamentünk, nagy nehezen elmúlt a hasmenés, 3 napig nem volt semmi baja, egyszer csak belázasodott. És magas láza volt (39,4), a doktornő beutalt másnap reggelre a laborba, vizelet, vér, kiderült, hogy vesemedence gyulladás (a fosikából felszállt valami, azt mondják pelenkás fiúknál ez nem ritka)! :cry: :cry: Mentünk Kistarcsára a kórházba. 6 napig voltunk bent, kapta vénásan az antibiotikumot. A branült Bauer doki tette be neki (akit utána megismert mindig, és ha meglátta már ordított), kiküldött minket, inkább ne nézzük végig. Hát ő bent ordított torka szakadtából, én meg a folyosón bőgtem :cry: :cry: :cry: Szerencsére megúsztuk azzal az egyel, volt baba, akinek már az összes vénáját szétszúrták. :( Amikor hazajöttünk, még 1 hónapig kellett neki antibiotikumot adni. 2 évig kell visszajárni kontrollra, Csikós dokihoz (őt bírja :) ) Szerencsére egyre ritkábban. A végén lesz valami nagy vizsgálat, veseizotóp, uh, vizeletvizsgálat, meg ilyenek (belegondolni is rossz :cry: ), aztán ha minden ok, gyógyultnak nyilvánítják. Ezekkel a húgyúti fertőzésekkel az a baj, hogy ha egyszer van, sajnos bármikor visszajöhet, és a vese meg különösen veszélyes. Hát ez van... De szerencsére nem lett nagyobb baj, a háziorvosunknak köszönhetően, aki idejében felismerte, és elküldött vizsgálatokra, majd a kórházba, és persze a benti dokiknak, dokinőknek (nagyon szuper fiatal gárda!!!)... Röviden ennyi! :(

Tami, írtam privit!

Hú, jó sokat írtam, velem lesz tele az oldal! :lol:

Kép
csanómanó
 
 


Hajni! Petrának boldog hófordulót!

Pilla, Laura gyönyörűűűű! És boldog első hófordulót!!! Ilyenkor irigykedem... :oops: Meg arra is, aki előtte áll! De még várunk egy évet...

Verna, mennyit híztál eddig? Én a végére elég sokat, és nem cseszegettek érte. Sem a védőnők, sem a dokim. Várkonyi azt mondta, majd lemegy, lényeg, hogy a vizelet, vérnyomás rendben. Illetve a vérnyomás jó alacsony volt. 90/60-nal mentem szülni, és utána leugrott 60/60-ra, mert senkinek nem jutott eszébe ablakot nyitni, miután kivitték Csanádot. Csak akkor, amikor már elájultam... Emiatt én 5 órát dekkoltam a szülőszobán! :evil:

Ha van kedvetek, bejelölhettek az iwiw-en: Rigó Éva 8) Remélem, rátok ismerek... :oops:

Kép
csanómanó
 
 


Verna,
mennyit híztál eddig, hogy ennyire hisztizik Surányi? Én nem vagyok eleve egy kisdarab mert 183 cm vagyok és a kismamaságot sem "normál" súlyról kezdtem, dagi nem vagyok, csak nagydarab, dehát mit csináljak. Szóval én eddig 14 kg híztam, de nem szólt érte semmi, mindig szépen beírta és azt mondta normális.
Nekünk holnap a kórházba kell menni CTG-re, mert megmutatja a szülőszobákat, a CTG után volt neked vizsgálat is? Én még a kórházban nem voltam ilyenen, csak a genetikai uh-n. Amikor meg kismama klubban voltam, akkor meg nem lehetett megnézni a szobákat, mert épp jávány volt. Szóval a kérdésem igazán az lenne, hogy CTG után megvizsgált téged a kórházban? Ha igen, ott kellett fizetni? Én úgy gondoltam, hogy előre fogom neki odaadni a pénzt, igaz nem lehet kiszámolni, hogy ugye pontosan mikor, de ha már úgy érzem, hogy nagyon a vége felé vagyunk, akkor odaadom. Egyébként is megkérdeztem, ő megmondta mennyi, nagy meglepetés nem érheti, és azt mondta, ha elindul a szülés hívjam bármikor. A férjem meg ilyen téren olyan mamlasz, hogy ő utána nem adná oda én meg szülés után nem akarom a zsebébe dugdosni, de egyébként én sem tudom, hogy hogyan szokás ez.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka, 183 cm magas vagy? Az szép! Még engem is leköröztél! :lol: Én vagyok 181. Én a normál súlyommal indultam (75 kg), az első hónapban felszedtem 10-et, az utolsóban még 8-at, aztán leadtam 10-et szülés után. Viszont kívánós lettem, és majdnem visszaszedtem a szülés előttit! :oops: De most már megindult lefelé, még 9-et kellene letornáznom, és akkor kezdődhet az egész előlről! :D :lol:

Kép
csanómanó
 
 


Hát én 37. hétre 26 kilót szedtem fel, ami tényleg sok, de most már állandóan nézünk vérnyomást meg fehérjét, és nincs gáz... Jó, 130 a vérnyomásom, de nem magas... Fehérje nincs. Cukrom alacson... Amúgy az a helyzet, hogy amíg el nem értem a 12 kilót, egy szót se szólt, azóta viszont azt várná, hogy egy dekát se hízzak... azt azért elismerte, hogy valami más gond is lehet a háttérben, nem véletlenül hízok ennyit...

Úgy látszik, csak engem nem fogad Surányi a kórházban, tök jó. :( Azt mondta, csak akkor van bent, amikor ügyeletes - még Évike is hajlandó lenne bejönni akkor, megcsinálni a CTG-t...
Uh nekem most volt a magánrendelőben, bár elég kapkodós, és közben is folyton a vizesedésemmel volt a doki elfoglalva...
Jövő héten csak CTG lesz, megkérdeztem.

A szülőszobákat nekem Évike mutatta meg, meg volt beszélve, hogy bemegyek hozzá, csak kért, hogy előtte hívjam... pont szülés volt, mikor hívtam, de aztán visszahívott, és mondta, hogy akkor mehetek...
Vendég
 


Hát, egy kicsit még ez is csalás, mert igazándiból 185,5 cm vagyok, csak a férjem alacsonyabb tőlem és régen megegyeztünk abban, hogy mivel őt nem tudjuk nyújtani, ezért én egy kicsit összehúzom magam...:-) Ez csak viccenek indult, de ha kérdezik milyen magas vagyok, akkor mindenhol 183-at mondok, ez maradt meg.
Úgyhogy gondolom a lánykánk sem lesz rövid babácska. Viszont a mi Lellénknek akkora búrája van, 36 hetesen a BPD-je 96 mm volt. Még Surányi is viccelődött, hogy hogyan fogjuk kicsalogatni, mert még ugye nő is közben. Így nem is számítok gátvédelemre, mondtam, hogy ha muszáj vágni, hát akkor muszáj.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Verna :!:

Nem téged látalak tegnap Surányi rendelöjében 17 óra után :?:
jázminka
 
 


Verna,
a kórházba én sem mehetek CTG-re, csak most, mert nekünk egyik alkalommal sem jött össze még eddig a szülőszoba látogatás és ő mondta, hogy bevisz minket, de akkor már egybe kötjük a CTG-vel és pont pénteken lesz szerintem ügyeletes, mert monta , hogy háromtól van bent, de mi csak hat körül tudunk. Azt mondta bent lesz. Utána mi is Mátyásföldre járunk, én igazából szívesebben megyek oda, de csak azért, mert nekem a kórház nagyon idegen és nincs is szülésznőm aki megcsinálná ... stb.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka :D :D :D És akkor mi van, ha alacsonyabb??? :lol: Nekem az összes pasim alacsonyabb volt nálam a férjem előtt (jó, nem volt sok, csak 3... :lol: ) :lol: Hány centi magas a férjed? Az én fiam meg mindig 2x annyi idősnek felel meg méretileg, mint amennyi! Most is a többi vele egyidős baba fél fejjel meg 1,5 kilóval kisebb... Nem is akarják elhinni, hogy még csak 1 éves :D
:lol: Hát nem hiába, volt kitől örökölni...

Kép
csanómanó
 
 


jázminka: ott voltam, 17.15-től volt CTG-m...

Pimpoka: így már értem... amúgy a kórházban sem egy leányálom ám, merthogy ott meg lehet, hogy lesz 5 szülés meg három császár, mire sorra kerültök... mi így jártunk, mikor genetikain voltunk, férjem azóta nem jön vizsgálatokra, nagyon kiakadt, hogy mennyit kellett várni...

Egyébként Anikó is mondta, hogy a kórházi CTG sokkal jobb, nem esik le a pocakról egy nagyobb levegővételnél, meg amúgy sem ártana, ha a szülésznőm csinálná, hogy minél jobban megismerjük egymást...
Egyébként ezért meg külön le a kalappal Anikó előtt, hogy első pillanattól tudta, hogy Évike a választott szülésznőm, de végig olyan kedves volt velem, mintha ő lett volna a választottam... ;)
Vendég
 


húúúú, nekem meg nem is volt ctg 40+2 előtt :D Várkonyi azt mondta, ő nem kínoz, mert többet ér 5 perc flowmetria, mint 1 óra ctg, főleg, ha nem is sikerül, mert alszik a baba... Nem kínzott ilyesmivel! :lol: Csak amikor betöltöttük a 40. hetet és még mindig semmi, akkor kezdtük el, mikor befeküdtem, minden nap volt.

Mennem kell, felébredt a rosszcsontom, megyünk enni és még sétálni! Az erkélyen aludt majdnem 2 órát...

Este még benézek!

Sziasztok!

Kép
csanómanó
 
 


Csanómanó,
a férjem 173 cm, nem zavar minket sem, hogy ő az alacsonyabb, csak néha volt ciki, amikor pl nem kaptam az esküvőre csak 8 cm magas fehér cipőt... (de örültem, hogy kaptam, mert lábam meg 41,5-es...:)) Úgyhogy a férjem néha kismamutnak hív, én meg őt kisgömböcnek, mert lassan akkora pocakja, mint az enyém, ő többet hízott eddig a 38(holnap már az!) hét alatt mint én... :)

Verna,
amikor mi voltunk genetikán mi is iszonyat sokat vártunk, szombaton reggel mentünk (9-re de délben jöttünk el azt hiszem), ezért sem megyek szívesen a kórházba, a rendelésén is szoktunk néha majd egy órát várni, de az elviselhetőbb, mondjuk mi mindig éjszaka megyünk, akkor nem kell olyan sokat várni, általában mi vagyunk az utolsók :)

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Verna:Akkor téged látalak, én a férjemel voltam........

Tényleng én most találkoztam elöször Anikóval, és nagyon aranyos volt :D
jázminka
 
 


sziasztok,
khajni, a hajmosásnál próbáld ki, hogy hátra hajtja a fejét, közben lát téged és míg apa fogja a nyakánál megtámasztva, te tudod locsolni és a homlokánál odatartod a másik kezed, hogy ne menjen a szemébe. Előre hajolva nálunk is ordít és elkezd pánikolni, pedig imádja a vizet.
Giga, szuper helye van a kicsinek odabenn! nagoyn klasszul berendezted neki, de kitartás, ő jobban tudja mikor is kell jönni :-))
üdv Zsó
http://babafalva.hu/tickers/36k.png"
kispraga77
 
 


Sziasztok.

Pilla! Már 1 hónaposak vagytok??? Hihetetlen hogy repül az idő. :D

Szülés alatti hízás: Én Vikivel összesen 12 kilót híztam szépen fokozatosan, de védőnőm már teljesen kiborult tőle, azt mondta próbáljak mozogni, kevesebbet enni. 61-ről indultam és 73-ig ment föl. Szülés után egyből lement 66-ra és kerek 1 évig meg se mozdult a mérleg, hiába próbáltam fogyózni. Most viszont pontosan ez lett gyanús hogy 1 hónap alatt lement 3 kiló a hányinger, étvágytalanság miatt. Ezért csináltam tesztet. :lol: (a vérzéskimaradás nem zavart mert még szoptattam és előtte is 2 havonta jött meg). Szóval most 4 kiló minusznál tartok és a védőnő most meg ezért magyaráz... :twisted:

Éva! Nekem a 36.héttől minden héten volt NST. (Ilyenkor mindig jött velem a férjem és ő is hallgatta szívhangot. Az egyik ilyen alkalommal mutatta meg a szülésznő a szülőszobákat.) Viszont UH a 36. héten volt utoljára!!! Onnantól csak 2-szer nézett meg a doki hogy nem nyílik e a méhszáj.

Én a dokinak szülés után akkor adtam oda a neki szánt összeget, amikor hazajövetel előtt megnézte a gátsebet. Valahogy szándékosan úgy intézte hogy előre szólt hogy meg fog vizsgálni és csak kettesben voltunk a vizsgálóban. Amikor nyújtottam neki a borítékot egyáltalán nem lepődött meg...

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Pilla!
Boldog egy hónapos szülinapot Laurának! Nagyon gyönyörű baba!

Megvolt hát ez az nst is. Szombaton kell megint menni, aztán ha vasárnapig nem indul meg a dolog hétfőn befekszek, és 1-2 nappal később pedig megindítják. :cry:
Nem igazán rajongok ezért a módszerért. Nem tudom, hogy miért, de parázok, vagy inkább nem tudom megmondani miért, de tartok tőle. :roll:
Ma este megyünk moziba. Komolyan mondom, hogy bízok Murhy törvényeiben, és abban, hogy elfolyik a magzatvíz a film alatt, vagy megindulnak a fájások, vagy valami hasonló... :roll:

Én biztosan nem fogok a szülés előtt pénzt adni, de hogy utána sem ezzel fogok foglalkozni, az is tuti!!! Majd csak megkapja egyszer. Biztosan lesz rá alkalom.

Kép
Kép
giga1
 
 


Verna!

Én 25 kilót híztam Laurával és már 15 le is ment. A maradék 10 meg majdcsak lemegy. Ha meg nem akkor így jártam. :lol:
Vendég
 


csanómanó megjelöltelek az iwiwen.
[b]kispraga köszi szépen a tanácsot, ki fogjuk próbálni. Én is csodálkozom, hogy úgy kiabál szegénykém, mert különben nagyon szereti a pancsizást.
Pilla Laurának boldog hófordulót.

Mi pedig köszönjük a gratulációkat Petra 11. hófordulójához! Ilyenkor döbbenek rá, hogy mennyire szalad az idő. Szinte most született és már lassan a szülinapját tervezegetem.

Hajni

Kép
khajni
 
 


Sziasztok!

Csanómanó,
megjelöltelek iwiwen! :lol:

Pilla,
Tényleg gyorsan megy az idő! :lol:
Laura is nagyon formás,szép baba!
Boldog 1 hónapos szülinapot kívánunk Neki!
Kép

Szülés alatti hízás:
most végre megnéztem a papírjaimat,múltkor nem teljesen jól írtam! :oops:
Én 48 kg voltam amikor terhes lettem és 79,5kilóval mentem be szülni! :wink:
Szóval 31,5 kilót szedtem fel,pedig a védőnőm azt mondta,hogy max.60 kg lehetek a szülésig. :roll:
Jelenleg 62 kiló vagyok és állítólag majd csak akkor fogok jobban fogyni,ha már nem szoptatok!De az még arrébb lesz,remélem!!!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Csanád jól elvan, úgyhogy bekukkantottam!

Manó, Hajni, visszaigazoltalak benneteket!

Giga! Valóban nem a legjobb dolog az indítás, én is rettenetesen féltem tőle! De a túlhordás legalább annyira veszélyes, mint a koraszülés! Tehát én már azt mondom, bár előtte tényleg nagyon paráztam, hogy 1 hét után inkább indítsák, mint ne... Ne félj tőle, ki lehet bírni! De a legjobb lenne, ha tényleg magától elindulna! Drukkolok!

Pimpoka, fizetés a dokinak: én falnak megyek, ha valaki megmondja, hogy mennyi hálapénzt adjak! Ilyen dokihoz nem is mennék szülni... :evil: De ha meg is mondja, nehogy már előre adjam! És ha elteszi szépen, mégsem tud jönni valami miatt a szülésre??? Hallottam már ilyenről... Vagy csak nem lesz olyan, mint amit elvárnál??? Én biztosan nem adnám oda előre...

Kép
csanómanó
 
 


Fúha Mano :)

Ez nagyon brutál :) :) :)

Én 44,5-ről indultam... és max. 60-ra akarok felhízni... (anyukám anno nálam is és a tesómnál is 45-ről indult és talán 57 kilóig mehetett fel... ami szépen le is mászott róla) (mondjuk a férjem már pedzegette, hogy mintha vastagabb lenne már a combom... na marhára jól esett mit mondjak...)

Érdekes viszont, hogy a védőnő 12 kilót pedzegetett mint max. súlyt (most úgy 51 körül járhatok - 25+3-nál) ... Toldi doki viszont ehhez képest kapásból azt mondta, hogy ő 18-20 kilót is tök normálisnak tartana - tehát sokkal de sokkal lazábban kezeli a témát (hála a jó égnek :) így legalább nem kell mindig parázni, hogy leszúrnak majd... bár még mindig nem tudom mikor lenne alkalma arra, hogy leszúrjon :twisted: :twisted: :) )
Vendég
 


Csakegy,
Toldi doki engem sem piszkált a súlyom miatt!
Annyit mondott,hogy szerinte terhesség előtt voltam nagyon sovány,meg hogy ha én jól érzem magam a súlyommal akkor őt nem érdekli!
Azt mondta,hogy a hízás akkor lenne baj ha cukros lennék. :roll:
Amúgy ha láttatok iwiwen,láthattátok,hogy még így sem vagyok kövér!Szóval ennyit a védőnőkről!

Giga,
nekem is indították a szülét,de nekem azért,mert már elfolyt egy ideje a magzatvíz,fájásaim meg nem voltak!
Én kifejezetten örültem neki,már vártam,hogy beinduljon,túl akartam lenni rajta és minél előbb látni akartam Leventét! :D

A hálapénzről:
egyet értek Csanómanóval!
Előre SEMMIT nem szabad adni!
Anyukám mikor velem terhes volt,szülés előtt oda adta a dokinak a pénzt,aztán anyu a doki rásózta őt vki másra,mondván fontos dolga akadt! :evil:
Mondjuk ez a János kórházba volt,egy elég nagy nevű orvosnál...

Kép
mano83
 
 


Petrának is boldog hófordulót!
Vendég
 


Manó, ne foglalkozz a védőnővel! Nagyon csinos vagy! És szerintem egyáltalán nem kell visszafogynod a kiindulási súlyra! Nekem igen... Én a 181 cm magasságomhoz (+nehéz erős csontozat) sokáig voltam 59 kg. Mint egy anorexiás, nagyon utáltam! Mindig hízni akartam, és csak a fogamzásgátló segítségével sikerült. De akkor elég rendesen... Később tartottam a 70-75-ötöt, ami a normális nálam... Most is az a cél, még van 9... Ma alig bírtam feljönni a lépcsőn, Csanáddal együtt majdnem elérjük a mázsát, és a térdem meg nem bírja...

Kép
csanómanó
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a szoptatós tippeket!

A pénz dologról pedig annyit, hogy minden orvos úgy intézi a dolgokat, hogy legyen lehetőség odaadni a borítékot a szülés UTÁN (pl varratszedés az utolsó napon). Én előre nem adnék pénzt!

Pilla! Laurának boldog hófordulót! Nagyon hasonlít rád! Én most látom igazán!

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali
 
 


pimpoka: érdekes, én meg pont korán szeretek menni, mert akkor még kisebb a csúszás. :lol:
jázminka: sejtem, de ti akkor sorra is következtetek, mikor én CTG-n voltam bent, nem?
Pilla: igen, emléxem, hogy te se híztál keveset és arra is, hogy E.Zs. egy kukkot sem szólt miatta...
Nem is attól félek, hogy hogy adom le, gondolom Surányi se ezen aggódik, hogy mennyi idő alatt fogyok majd vissza... ;) hanem inkább az esetleges szövődmények miatt, mint toxémia, cukor... de hát a cukrom ugye alacsony (2,9 volt a terheléses), a vérnyomásom naponta mérem, fehérjét hetente néznek...

CTG: fura, mert Anikó meg teljesen csodálkozott, hogyhogy a 37. héten ez még az első CTG-m, már kellett volna lennie egynek... elvileg igen, csak Surányi 3 nappal későbbi terminussal számol valamiért, erre már rájöttem, így nála még nem töltöttem be a 37. hetet...

Én sem adnék előre pénzt... tényleg mi van, ha nem ér be, vagy nem úgy jön össze valami?!

Most amúgy vannak fájások, most már legalább tudom, hogy ez az... a CTG óta már tudom, hogy amit érzek, az tényleg méhösszehúzódás, csak még picikék. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Lányok, pár napig nem vagyok, és alig gyözlek titeket visszaolvasni.

Csanómanó, bejelöltelek iwiwen. Hát, nem lehetett könnyű időszak nektek amíg te aztán a kisfiad kórházban voltatok. Nagyon aranyos Csani a képeken :D kis igazi vasgyúró. Az én leánykám sem kicsi, holnap lesz három hónapos, 6510g, és 68-as rucikat hord, ami ahogy a ruhákon van, hat hónapnak felel meg...

Én 176 cm vagyok, én sem alacsony, és 78kg voltam terhesség előtt(70 szerettem volna lenni), 82-vel szültem, most 74 vagyok. Fogytam az első trimeszterben 5 kilót, utána meg nem sok jött rám, aminek nagyon örültem.

Kati, nem tudom, mit szól babám a hideghez, mert megfázott egy kicsit a hét elején, hőemelkedése is volt, és nem akartam kkivinni. Ma már kivittem volna, ha csak szimplán hideg lenne, de ilyen nyírkos párás időben nem akartam, nehogy rosszabbul legyen. Nem tudom, lesz e oltás így holnap, de már jobban van. Ja, és kipróbltuk az orrszívót, kevésbé sírt, mint a kézinél, nagy meglepődésemre. Levi hogy van? Nem lett megint beteg? Miért nem az egészséges tanácsadásokr viszed oltatni, vagy csak beteg rendelésen lehet? Hozzánk kijön az orvos. Tanácsadáson meg még nem voltunk egyszer sem :oops:

Pilla, nagyon szép a leánylád, és hogy repül az idő!Sára is már három hónapos, és még csak most született!

Szopi: én is csak az egyik ciciből etetem egy evésnél, a másikból következőnek. Nap közben nem fejek, akkor nem kell, beállt a mennyiség, estére viszont az utolsó evés után kifejem, ami benne van, meg reggel, mielőtt eszik, egy keveset. mert reggelre mindig beton kemény lesz(éjszaka nem kel fel enni), így nem tudna rendesen enni belőle.

Klauszka, mi van veletek? régen írtál.

Mindenkinek jó éjszakát, babáknak, mamáknak egyaránt!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Katica,
jobbulást kívánok Sárikának és sok gyógypuszit küldök Neki!
Szerencsére Levi nem lett újra beteg,még akkor volt egy kis láza,de a Nurofen levitte,azóta csak szörcsög!
Amúgy az egészséges tanácsadásra visttem Levi,de ott is rengetegen vannak,sokat kell várni és sok a beteg gyerek ott is!!! :evil:
Amúgy mi megbeszéltük a doktor nővel,hogy 2hetente jöjjön ki és nézze meg Leventét,hogy minden rendben van-e.
Szóval csak az oltás miatt megyek be vele.
Remélem kedden már nem lesz piros a torka és meg kaphatja az oltását,mert nem akarok megint ideg rohamot kapni,amiért feleslegesen ültünk ott! :evil:
Kedd óta én sem viszem ki Levit,mert a doktor nő azt mondta,hogy lehet,hogy a hideg levegő miatt piros a torka. :roll:
És hát most kutya hideg van! Kép

Képzeljétek,csoda történt!!!:
Levente most először 8és fél órát aludt egyhúzamban!!! :lol:
Apukája elaltatta este 8-kor és hajnalban fél5-kor kel fel enni,majd megint elaludt! :lol:
Pedig már kezdtem azt hinni,hogy csak kis Levi nem akar aludni! :wink:

Csanómanó,
köszönöm a dícséretet! :lol:
De szerintem Te sem panaszkodhatsz!Nem vagy elhízva egyáltalán!!!

Giga,
mi a helyzet?Csak nem babázol már?

Klauszka,Ancsa,
hová tűntetek?

Kép
mano83
 
 


EZ LEMARADT!:
Katica,
Boldog hófordulót Sárikának!
Kép

Kép
mano83
 
 


Kati, köszönjük szépen! :lol: Honnan szeded ezeket a cuki képeket ide? Azért az felháborító, hogy beteg gyerekeket is visznek egészséges tanácsadásra. Hiszen a neve is az, hogy egészséges. Pont azért, hogy ne járjanak úgy, mint ti, hogy egymást betegítik a gyerekek. Elhiszem, hogy mérges voltál. Én is az lettem volna.
Jaj, GRATULÁLOK Levinek az alváshoz! :wink: Ez nagyon szép teljesítmény! Rájött a legényke az alvás ízére? :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Hali!
Hát megvolt a tegnap esti mozi. Lilim az egész film alatt mocorgott, de nem történt semmi más. Nem jött be Murphy törvénye... :cry:
Lányok!
Adjatok tippeket, hogy mit lehet csinálni, hogy esetleg rásegítseg a szülés beindulására. A sétát ismerem, de rohadt hideg van odakinn, és a férjecském sem igazán tud jönni velem, egyedül meg nem igazán élvezem... :?
Aztán a forró fürdőt is hallottam, ugyebár, de nálam az sem vált be. Engem inkább ellazít, minthogy beindítaná.
Most iszom ezt a málnalevél teát szorgosan. Hátha...
Hallottam arról is, hogy a szex esetleg megtenné a hatását, de ez az ötlet nem igazán tetszik se nekem, se a párocskámnak... :oops: :(
Van még valami?
HELP! HELP! HELP!

Kép
Kép
giga1
 
 


ichtus[/b Boldog hófordulót Sárikának!
[b]
Giga
Sajnos az általad említett praktikákon kívül én sem tudok mást. De állítólag jön egy front a hétvégére, hátha az majd segít! Nagyon drukkolok neked, hogy a pici lányod mihamarabb megszülessen!

Hajni

Kép
khajni
 
 


Sziasztok!

Daninak és Sárának boldog hófordulót!
Mali köszi, de mindenki azt mondja, hogy Laura tiszta apja. Azt hiszem tán a szája olyan, mint az enyém. Mondjuk nem is baj, ha nem rám hasonlít! :lol:
Giga én sem tudok mást ajánlani csak a szex-et. Nekem a nőgyógyászom mondta amikor Sárát túlhordtam, hogy menjünk haza és szexeljünk. Mondjuk nálam nem vált be, de a barátnőmnek megindult tőle a babája. Egy másik ismerősömnek az ablakpucolás segített. Mindenkinek más jön be.

Pilla
Vendég
 


Sziasztok!

Giga! Állítólag a lépcsőzés is segít! Engem a doktornő nem engedett haza, a kiírt napon be kellett feküdnöm. Pedig semmi jele nem volt hogy megindulna a szülés, ráadásul kocsival 3 percre lakunk a kórháztól. És én akkor idegességemben le-föl mászkáltam a kórházban a lépcsőn. Hát estére be is indult a szülés. :lol:

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Katica,
www.e-kepeslap.com
www.nathoz.znet.hu
www.kepeslap.lapozz.hu
At utolsón van egy csomó oldala,amin képek vannak,de én általában GIF animációkat töltök le róluk.

Giga,
szerintem a forró fürdő nem egy jó ötlet,mert állítólag baja lehet a babának,legalább is az orvos ezt mondta.Az csak akkor jó,amikor már elfolyt a magzatvíz. :roll:
Egy kép Leviről: :lol:
Kép
Ezen jól látszik,hogy terpesz pelust hord! :cry:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok,

csanómanó: bármelyik orvost megkérdezed, mindegyik megmondja. Én tudni akartam, mert fogalmam sem volt róla, hogy itt mennyi az annyi és nem hallottam még azt sem, hogy hányszorosát szokás szüléskor adni. De most már tudom, szerencsére azt is, hogy a szülésznőnek mennyit illik adni. Pl én többet adtam volna, mit amennyit mondott, mert Miskolcon az anyós megkérdezte és ott 100 eFt körül adnak a dokinak.

Kedden találkoztam először a gyermekorvosunkkal, ismerkedtünk stb. Csecsemő tanácsadás volt 11ig és 13tól volt rendes rendelés, a tanácsadáson megjelent picikék 2/3-a beteg volt az 1/3-a meg nem, miért viszik ilyenkor az anyukák, ha van aznap rendlés is. Természetesen mindenki be akart menni azonnal, hogy ne várakozzon és minden beteg pici ott sírt és hüppögött, sajnáltam őket.

Kérdés: a nyákdugó az, hogy jön ki? Egyszerre kijön és ilyen kocsonyás izé, vagy ez egy több napon át tartó dolog vagy lehet ilyen is, olyan is? És ha az kijön akkor mi van? Igaz, nincsenek mindenkire érvényes szabályok, csak kérdem...

Úgy várom már, hogy mikor tapasztalok valami csalhatatlan jelet, hogy megindult a szülés. De azért én várok türelemmel, mert még van két hetünk vagy több...

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka,
az én orvosom nem mondott összeget,sőt,atz mondta,hogy ne csináljak belőle gondot,ha nem adok,az sem baj,inkább költsem a babára!
Sőt a szülésznőm sem mondott még csak egy körülbelüli összeget sem!Azt mondta,hogy annyit adok,amennyit úgí gondolom hogy megérdemel!Mondjuk róla tudni kell,hogy azt mondta,szülés előtt(NST-nél stb..)ne adjak neki pénzt,mert nem fogja elfogadni,szülés után is csak akkor fogadja el,ha egészséges kisbaba született!
Szóval vannak kivételek szerencsére!

Én sem szívesen mentem volna egy olyanhoz,aki kiköti,hogy ennyi meg ennyi lesz a szülés!Az egyik ismerősöm az egyik pest ikórházban úgy járt a magánorvossal,hogy a végén még az anesztes orvosnak is kikötötte,hogy mennyit fog kérni! :?

Nyákdugó: hogy őszinte legyek én nem is figyeltem,hogy egyszerre távozott-e vagy sem! :oops:
Azt tudom,hogy azzal együtt egy kis vérzés is jelentkezik!És nálam a magzatvíz elfolyásával egy időben távozott.

Kép
mano83
 
 


Verna:Mi csak azután mentünkbe hogy te kijötél az Anikoval, mert egyébként 17:15re mentünk, csak csuszott.Te leültél , és mi akkor be is mentünk. zöld felsöben voltam.Egyébként egy nagy darab kismama :oops: :D Utánunk ment be az a fiatal pár soron kivül.
Irigyeltelek mikor bent voltál, és tudtam neked már nincs sok a végéig :D


mano83:gyönyörü a kisfiad :!: :D
Mindenkinek szép napot :!: Nagyon hideg van :(



Kép
jázminka
 
 


Pimpoka, nekem a nyákdugó a két gyereknél kétféle volt, kétféle időben. Sáránál 3 napig jött egy ilyen kocsonyás, sárgás, véreskés valami és 4. nap megszületett Sára.
Lauránál 2 nap volt egy tök átlátszó nyálkás anyag és azt hiszem rá 3. napra született Laura.
Azt mondják a nyákdugó távozása után a szülés lehet, hogy 1 nap, de maximum 1 hét.
Vendég
 


Pimpoka, nekem délután távozott a nyákdugó két részletben, kb egy óra különbséggel, és utána kezdődtek (rá két órára)a gyenge fájások. Nálam jósló fájások nem is voltak. Már csak élesben ment a dolog :wink: De ahogy olvasom, tényleg mindenkinek más és más.

Kati, nagyon szép Levente! Milyen nagy baba!
Én pont fordítva tudtam, hogy ha elment a magzatvíz, akkor nem jó fürödni, mert akkor már fertőzés lehet. Ha még zárt a méhszály, akkor lehet. Vagy én tévedek?

Valamelyik nap jutott eszembe szoptatás közben, hogy ha lesz foga Sárikának, vajon nem fog e harapdálni evés közben? :roll: Nektek mi a tapasztalatotok? Hogy szopiznak a "fogas" babák?

Az orvosnak én varratszedés után adtam pénzt. Szülés előtt én sem adnék.

Pilla, köszi a köszöntést. :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Hajni, neked is köszi! :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Murphyke a két ünnep között rendel EZs, mert nekem pont akkorra esik a 6 hetes kontroll?
Vendég
 


Sziasztok!
Verna: A Surányi engem is cseszeget amióta átléptem a 12 kg, hízási határt. (15 kg-nál tartok) Elmagyaráztam neki is meg a védőnőnek is, hogy alapon hízásra hajlamos vagyok, míg a férjem megeszik egy egész tehenet és nem hízik tőle addig nekem elég ha csak ránézek egy zsemlére és híztam 2 kg. ha még meg is eszem akkor 4-et. Ez van.

Giga: A barátnőmnek is bejött a szex, egyből utána beindult a szülés nála.

Kép
tami2900
 
 


Katica,
Köszönjük!
Valóban úgy van,ahogy írod,fent álla frtőzés veszélye,de pont ezért nem is szabad 15 percnél többet ülni a forró vízben.A lényege,hogy segít a babának lejebb erszkednie,hogy így gyorsítsa a tágulás folyamatát! :roll:
Legalább is nekem bent a szülés alatt ezt mondták!
Ja és persze enyhíti a fájásokat,segít ellazulni.

Mondjuk rám már annyira fooró vízet engedtek,hogy teljesen elszédültem,alig bírtam kimászni belőle! :?

Kép
mano83
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?