Új privát üzeneted érkezett!

Mai nap egy újjabb foggal lettünk gazdagabbak :-)

Angyalka
Állítólag lehet kapni a gyógyszertárban olyan betétet, ami megállapítja (azt hiszem valamilyen színű lesz), hogy ami jön belőled az magzatvíz-e vagy valami más. Én is akartam anno ilyet venni, de én csak egy helyen kérdeztem, és ott épp nem volt :roll:

Timiban
Jók a képek, mikortól kezdenek a gyerekek saját maguk kanállal enni? Jól veszem észre, hogy akkor sem fejeződik be a harc a foltok ellen, sőt....

Gabek és a kétfogú Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Végre újra bekapcsolhattam a számítógépet! Már kezdtek elvonási tüneteim lenni. :lol: No de legalább rend van és bútorozásilag is előrébb vagyunk.
Blanka épp a lámpát akarja lerángatni az asztalról, vagy a modemet akarja megszerezni. Műszaki beállítottságú a lány. :D

Gabek,
Gratulálunk a 2. fogacskához. :wink: Könnyen jött?

Toreau,
Énis szeretnék már aludni! Főleg hason. :roll:
Robika mindig 2x kell éjjel? És reggel mikor ébredtek?
Mert mi is főzelékezünk már múlt szerda óta és vissza is álltunk az 1x-i kelésre. Sőt, sokszor csak 6 óra felé kel a kisasszony és úgy alszik vissza 9-ig.

Már végigpróbáltuk a krumpli-alma, krumpli-sütőtök, krumpli-alma-barack és a krumpli-sütőtök-alma variációkat. Anyósom ugyanis it volt és kicsit belendült, hogy de kóstoltassuk meg vele ezt is, meg azt is. :oops: Szóval nem klasszikus hozzátápi folyik, hogy 5-7 naponta új íz, hanem rögtön belecsaptunk a lecsóba, de egyelőre minden csúszik gond nélkül. :P

Angyalka,
Kiderült már a rejtély? Remélem minden rendben! :wink:

Prücsök

prucsok
 
 


Hellóka!

Timi
Tudum, hogy sok a gond ennyi gyerekkel, de azért olyan jó nektek!
Mi pont apával arról beszéltünk, hogy mennyire lemaradtunk a gyerekáldásról!

Angyalka
Beszéltél a dokiddal????

Prücsök
A gyerkőc is ezeket a kajákat eszi! :P :P :P
A céklával tudtam olyat produkálni, mint Hanna a spagettivel! :lol: :lol: :lol:

Gyereket ma levittem tanácsadásra: 6150g és 65cm Doki szerint azért bukik, mert túl van etetve! :twisted:
Azért én nem mondanám olyan nagyon túlsúlyosnak!!! :twisted:
Mondtam is neki hazafelé a kocsiban: Na gyerek ma már nem kapsz enni! :roll:

Mondom olyan sápadt ez gyerek, nem kéne nézni nála egy vérképet!
Doki: Anyuka sem nagyon barna! Majd vigyázni kell a nappal!

A váróban pedig:
A mellettem levő anyuka: Lány vagy fiú a kibaba? :shock: :shock:
Brrr

Kép
anid
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszönöm az infókat, és az aggódást. Már megjártuk a klinikát, és zárva van a méhszáj, nem éreztek magzatvízszivárgást. Az uh-n is mindent rendben találtak, úgyhogy egy kicsit lenyugodtunk. De elég rémísztő volt a délelött.

Timi, aranyos vagy hogy aggódtál. Ülőfürdőben nem ültem, kádban is már jó rég, direkt a baba miatt. Nem tudom hogy akkor mi lehetett ez. Olvastam hogy ilyenkor a hormonok is felborítanak ezt-azt, és lehet a folyás is nagyobb mennyiségű vagy a vizeletcsurgás. Csak az volt a furcsa, hogy a 2. pisilés után volt, ahogy jöttem ki a fürdőszobából. Hát duplán öntött el a víz. De remélem minden rendben lesz, csak most már azért egy kicsit izgulni is fogok.
Húúúú, már egy éves lesz a Hanna?? Nagyon megy az idő. Akkor Nektek a december jó kis kiadással jár. Mikulás, szülinapok, karácsony. Mondjuk én is még most akarom megvenni a Jencikének az ajándékot, mert neki meg jan. 20-án lesz a szülinapja, és karácsony után minden úgy ki van fogyva. Édi a képeken Hanna, Jencike is szereti a spagettit.

Gabek, gratula a fogacskához. Igen nekem is rémlik valami ilyesmi betét, lehet hogy beszerzek egy párat.

Prücsök, ugye milyen jó, hogy egy kicsit rendebb van, mint szokott. Igaz nekem már most nem nagyon látszik sok minden a nagytakarításból. :cry: Örülök, hogy Blankának ízlenek az új ízek.

Emma, nekem nem néztek ilyen lakmusz valamit, csak a p2-t nézte papírral. Mármint gondolom a váladékot nézte, és p2-s lett. Hát remélem nekem még több napom van a szülésig.

Mágnes, én már rájöttem, hogy mindkét fajta szülésre fel kell készülni, mert sosem lehet tudni. Én a Jencikénél csaszira egyáltalán nem készültem, és tessék, az lett belőle. Hát jobb lett volna ha készülök. Nagy a pocakod, azért kérdezhette a dokid, hogy 2 babád van?

Angyalka

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Angyalka:
Hát éppen aóez az, hogy egyáltalán nincs nagy pocim .. Amikor kérdezik, hgoy és mikorra várod, és mondom, hogy 30-ra. Erre a következő kérdés: e hónap??? :D
Lehet, hogy Panna azért nagy baba lesz, csak ügyesen helyezkedik.

Örülök, hogy veled minden rendben! Lehet spec. betétet kapni, ami bekékül, ha szivárog a víz, de úgy tudom nagyon drága, több ezer ft. pár darab..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1165852296.39.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1165852323.06.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Na egy mostani és egy régebbi pocakkép:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes,
De irigylem a pocakodat! :) Nagyon szuper kis pocak! :wink: Én is úgy szerettem az enyémet. Tiszta nosztalgiám támadt utána, pedig a kibújt pocaklakómat sem adnám semmiért.

Angyalka,
A nagytakarításból nálunk se látszik semmi 2 nap után, de nálunk 5 év után végre elkészült az előszobafal és tök szuper lett! :P Én terveztem, csak kicsit sokáig tartott kitalálni.
Örülök, hogy Jankával minden rendben. A 39. hét körül nekem is volt ilyen szivárgásos érzésem egyszer, az sem magzatvíz volt.

Anid,
Szabad megkérdeznem mennyi idős is vagy? Nem hiszem, hogy még késő lenne további lurkókat tervezni. És ha ikreknek sikerülnek, meg is oldódott a nagycsaládos kérdés. :D

Lilló,
Fáziskésésben vagyok, de múltkor kérdezted a fakockákat a Corában, de ott nem néztem. :( A hétvégén jártam a Metroban, ott a 100 db-os színes Eichorn 2680 volt. Ha még aktuális, lehet, hogy a héten megint megyek Corába...

prucsok
 
 


Sziasztok

Mágnes
nagyon csini kismami vagy, és a pocakod is gyönyörű, az enyém se volt nagy, de benne a baba sem vitte ügye túlzásba.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Angyalka, de örülök, hogy minden rendben!!!
Lehet, hogy nekem is ez a p2 dolog volt, én nem figyeltem meg pontosan, csak valamit egy kis papírlappal néztek, és utána mondta az ügyeletes doki, hogy tuti nem magzatvíz.
Egyébként nekem a szülés előtt 2 nappal azért nem kis mennyiség jött ki ebből a folyadékból - kb. egy pipi adag (bocs, de nem tudtam szebben fogalmazni). Neked, ha jól értem, ennél sokkal kevesebb jött. Egyébként most jut eszembe, hogy félidőtájt volt nálam olyan is, hogy csak egy pici vízszerű dolog jött és folyton azzal zaklattam az orvosomat, hogy biztos magzatvíz, de persze nem az volt - szóval ne aggódj, még nagyon sok heted van a szülésig!!!
emma8
 
 


Mágnes
Amiatt ne aggódj, ha valóban kicsi lenne a hasad, mert akkor biztos befelé fordul a babád.

Angyalka
Én is izgultam miattad, jó hogy jelentkeztél.

Prücsök
Már egész komoly Blanka étlapja :D jól haladtok :)
Fogzásnál az volt a fura, hogy az elsőnek semmi jele nem volt, csak utána kezdett el nyűgösködni. Na ez volt a második jele, de nem vészes. Ezt is úgy vettem észre, hogy a baba-mama klubban vetkőztettem és furán feküdt és beleláttam a szájába, és ott csodálkoztam rá. :roll:

Anid
Ez a bukás szerintem a tápszer miatt van, mert majd meglátod ha már nem adsz neki kajcsi után tápszert, akkor csak sima böfi lesz, amivel nem jön ki semmi.
Legalábbis nálunk ez járja :?

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Multkor irtam egy jo hosszu levelet, es az egesz elszallt. Aztan ugy bemergedtem, hogy nem irtam ujra, talan jobb is, ugyis csak panaszkodtam benne.
Klassz, hogy ennyi kepet raktatok fel, valahogy igy megfoghatobba valik az egesz tarsasag! Es milyen gyonyoruek a gyerekek, milyen szerencsesek vagyunk! :-)

Nalunk a dolgok most eleg nehezen mennek, sorozatban harmadszor vagyunk nathasak a Lackoval, en nagyon erosen, orr-szajmaszkban jarkalok idehaza es majd megfulladok. Persze nem szedhetek semmit, estenkent szoktam egy Algopyrint, mert a vedonom azt mondta, hogy lehet, erre most figyelmesebben elolvasva a hasznalati utasitast, bele van irva, hogy nem ajanlott.. Szerintetek?

Voltunk a Micivel oltason, kepzeljetek, itt Hollandiaban 2006-tol kotelezove tettek a Pneumococcus oltast, ezenkivul Hepatitis oltast is kaptunk automatikusan. Egyebkent valaki irta, hogy a baranyhimlo hatasa elmulik huszeves kor korul, hat allitolag ez igaz, de azt mondja a sogornom, aki orvos, hogy ez nemcsak a baranyhimlore igaz. Nagy valoszinuseggel az oltasok nagy reszenek elmegy a hatasa felnottkorra, pl a BCG-e is.
Szoval a lanyok jobb ha beoltatjak magukat meg egyszer felnottkorban, nehogy a terhesseg korul bajt okozzon egy baranyhimlo.

Lanyok, olyan gyonyoru dolgokat csinaltatok, csak amulok es bamulok. Mi is naptart csinalunk a nagymamaknak, mar meg is rendeltuk a kepeket, minden honapra mast. Ugy tervezem, hogy fekete fotopapirra ragasztjuk es aztan a szamozast majd kezzel. Persze egyedul nem menne a dolog, nagyon strapas ez a ket lurko, plane, hogy egyedul vagyok itt kinn veluk teljesen, de Panzejba azt mondta segit, ugyhogy talan menni fog a dolog. :D


Meg egy kerdes: Ti meddig adtatok a K vitamint? En a Lackonak addig, amig csak anyatejet kapott, de most itt azt mondjak nekem, hogy csak harom honapos korig kell. Mi az igazsag?
Ugy banom, hogy nem vezettem naplot a Lackorol anno, mar alig emlekszem valamire, mindennek utana kell nezni megint. Pedig milyen egyszeru volna, csak kinyitnam a Lacko-naplot... :(
Mici sajnos nem egy nagyetku, nagyon nehezen hizik. Le sem merem irni, de az utobbi harom hetben kabe 100g-ot hizott osszesen. De annyira jokedvu, meg jol nez ki, hogy nem tudok nagyon komolyan aggodni.

Angyalka, orulok, hogy azt mondtak, minden rendben, de en nem hagynam a dolgot amig meg nem bizonyosodtam rola, hogy nem magzatviz folyik belolem. Amugy nem gorcsolsz, ugye? PIHENJ SOKAT!!

Szep estet mindenkinek:
P
panzej
 
 


Sziasztok:)

Bocsi hogy eltüntem, de a multhetünk elég sürű volt, Dani manókám 3 éves lett, buliztunk egy szerényet hétvégén, aranyos volt nagyon. Örült az ajándékoknak nagyon, jó volt látni hogy mennyire igazi kisgyerek :):):)

Beszélgettem Lillával és felajánlottam hogy legyen még egy tali kari elött. Mit szólnátok hozzá, ha a jövőhéten valamikor összeröffenénk egyet még, akár kreativkodhatnánk is, egy két apró ajándékot lehetne késziteni még az ünnepekre. Dobjatok fel napot amikor jó lenne nektek. Szivesen öntök ki előre gipsz dolgokat is, hogy legyen mit kifesteni, disziteni :)

Angyalka :)
Örülök, hogy nem lett nagyobb baj. Velem ugy a 28. hét környékén fordult elő hasonló dolog, én is beparáztam hogy talán a magzatviz folyik, mert tul vizes volt sima folyásnak, de mint kiderült mégis az volt. Én kértem a szülésznőmtől pár darab tesztert, ami kimutatja hogy magzatviz vagy sem a folyadék. A betét szerintem irreálisan drága.

Panzej :)
Algopyrin mehet nyugodtan, egy nap max 4 darab vehető be, ez terhesség alatt is lehetett szedni.

Beteg manóknak gyors gyógyulás kivánok. Pocakosoknak meg kitartást és sok sok pihenést. Mágnes nagyon nagyon csini kismama vagy és tényleg nem mondható hogy tul nagy pocid lenne, szép formás :)

Timi :) nagyon ügyik a gyerekeid és büszke lehetsz rájuk nagyon.

Minden uj tudománynak nagy nagy gratula, olyan jó olvasni, hogy milyen szépen fejlődnek a babók.

Most nézzétek el nekem hogy ennyire rövid vagyok, de nem éppen vagyok friss és fitt, de majd szépen kipihenem magam valamikor kari tájékán, vár rám még egy bulis hétvége, egy x szel több lesz az életkorom jelzője, de sebaj, mert én ugy érzem hogy most leszek 18 :wink: :P :P

sok puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szép jó reggelt!

Gabek
Sok boldog névnapot! :P

Prücsök
34 vagyok jövőre! :lol: (Tudom, Ági! )
Nem olyan sok, csak néha sajnálom, ami eddig kimaradt! lehet, hoyg ez nem elég viláos.
:wink:
Meghát nem egyszerű a lombikos eset sem!

Panzej
Én is azt hallottam, hogy az Algopirin mehet, mert az régi gyógyszer és adokiknak több adat áll a rendelkezésükre, mint az újakkal!

Ági
Neked pedig sok boldog szülcsinapot! Daninak is!! Jártok még vele nev.tanácsadásra?
Te nem tudsz aludni???

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Az előbb írtam, de mire végeztem addigra nem tudta elérni az oldalt. :evil: Tehát újra:

Meg vagyunk ám mi is. Jön a 8-ik fogunk és annyit dumálunk, hogy csak na. Be nem áll a szája. :D

Panzej - nekem anno azt mondták, hogy a K vitamint addig kell adni a picurnak amíg az anyatej a több a tápszernél. (mi esetünkben).

Luca mostanában a tejpépet mindig kihányja, nem tudom, hogy miért pedig nem is eszik belőle sokat. :(

Anid - lány vagy fiú kérdés. Én is idegbajt tudok kapni, főleg amikor tetőtől talpig rózsaszínben van és akkor kérdezik meg. De szerintem ezeket már csak azért kérdezik, mert nem tudnak mást.

Karácsonyi ajándék! - hát nálunk szerintem a nagy és a dédszülőknek kinagyítattunk egy képet és bekereteztetjük.
Hétvégén nagy buli volt nálunk. A dédi papának volt a 70-ik szülinapja. 31-en voltunk azt hittem már néha, hogy hülyét kapok a sok rokontól. De azért ezt is túléltük.

Ági - neked és Daninak is Boldog szülinapot. Az ember annyi idős amennyinek érzi magát!

Gabek - Boldog Névnapot!

Na most megyek. Beteg babóknak gyógyulást, kismamiknak kitartást!

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Na ezt a ködös reggelt, mit reggelt, délelőttöt! brrrrr....
Komolyan élni sem volt kedvem mikor kikeltem az ágyból, de elkeztelek Titeket olvasni és egyből jobb kedvem lett, és gondoltam ezt megosztom Veletek!

Educi: Az árkádtól nem messze lakom én is, és elég sokat utazom a 3, ill 62-es vilin, igaz segitséggel (anyukám), de tényleg nem egyszerű fel és le pakolni azt a dög nehéz babakocsit. Nekem személy szerint a csuklóm már feladta magát.
A játékra visszatérve én kézben nem igazán tudom hurcolászni,mert már átléptük a 8kg-ot is. És hát kb. két perc után le akar szakadni tőből a karom. Már csak apa tudja kézben ringatni.
Nekem a védőnő azt ajánlotta hogy vegyek ilyen habtapit, vagy mit. és rakjam le a földre a Picurt sok- sok játékkal és tanuljon meg egyedül játszani. Habtapi nélkül ugyan, de leraktam a földre, plédre "játszani". Hát a fejét jobbra fordította és nagyon magyarázott az ottlévő kis állatkának, választ nem kapott így begurult és elkezdett üvöteni. Hát ez nem jött be. :roll:

Sára: Mint írtam az egyedül játszás még nem igazán megy, de azért még próbálkozunk. A textilkönyves dolog jó lenne, csak sajna mi még nem tartunk ott hogy megfogjon dolgokat huzamosabb ideig.
A súlyunk: hát min. 8 kg de holnap megyünk oltásra és kiderül a pontos érték.

Mágnes: tényleg nagyon szép kis pocakod van. Nekem sem volt nagy pocakom, mielőtt mentem szülni, van aki azt mondta hogy még csak 5-6 hónapos vagyok, és hát "kijött" belőlem egy 3780grammos "Picur", szerintem nem nérvadó a pocak mérete.

Elküldtem Ágiboszinak az adataimat. Neki kellett? :? Így utólag azért megkérdezem.

Ajaj... Tanulnom kellene, jövőhéten vizsgázom... grrrrr jaja de nincs kedvem. Utálom, olyan szívesen írnék inkább babanaplót, de hát minden szabad percemben tanulno kellene. Most is lelkiismeretfurdalásom van hogy ide írok ahelyett hogy tanulnék....

Na megyek is mert etetés idő van, nehogy már éhezzen a Lelekem :lol: (na mert úgy néz ki)

Tünde és a nagy fia

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok!

Mostanában már én is a ritkán jövök kategória leszek, mert mióta Enyémke elindult azóta rohanás van. Ő rohan, én meg mindig a nyomában, mert mióta a felállás tudományát elsajátította, azóta mindenben megkapaszkodik és feláll, csak esni nem tud, a fejecske meg sokszor csak úgy koppan, szóval inkább futok utána, hogy tompítsam az esést. Újra elővehetem az egykori kézilabda kapusi formámat, olyanokat vetődök. :) Amikor meg alszik, akkor ott a háztartás.

Toreau: Sajnos elérhető helyeken még nem láttam Holle-t. Legutóbb a Savoya parkban a Bioboltban, meg a Múzeum krt-i bioboltban szereztem. Rendelni lehet interneten, de a minimális rendelés 9ezer forint, az meg brutál mennyiség, és van kiszállítási díj is, szóval nem éri meg.

Prücsök: Ha nem nagy fáradtság, akkor megköszönném, ha vennél nekünk olyan kockát, ha mész a Metróba és tényleg jól néz ki.

Angyalka: Most olvasom mi történt Veled. Úgy örülök, hogy nincs semmi gond. Vigyázz Magadra és pihenj sokat, már amennyit tudsz Jencike mellett!

Panzej: Én 6 hónapig adtam K vitamint Bínek, amikortól már kapott az anyatej mellé mást is, akkortól nem.

Mágnes: Tényleg nincs nagy pocid, de ez nincs összefüggésben a gyerkőc méretével. Nekem akkora volt, mint egy bojler, aztán tök normális súllyal született Bí (3320gr).

Timi: Nagyon aranyos Hannababa!

Ági: Én örülnék, ha összefutnánk még kari előtt, de ezt már mondtam telcsin is.

Na megyek főzni míg alszik a Kisember.
Lilla

lilló
 
 


Még egy táblát dobok, mert ez már régen volt:
Kép
Aki szeretne bekerülni, ide kérek adatokat: lovelyblue@freemail.hu

Ezt elfelejtettem: a végén járó kismamáknak ezer drukk. Kitartás Lányok, már nincs sok hátra. :)

Illetve még egy kérdés: Prücsök, hogy álltok névadó ügyben? Utána érdeklődtél? Szervezitek már?

Na hess innen Lilla!!!

lilló
 
 


Mondanám, hogy napsütéses szép napot, de sajnos nem az van.

A szüli és névnapjukat ünneplőknek sok boldogságot kívánok!
A betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Panzej: Nekem mind a két dokibácsim és védőnénim (költöztünk már egyszer a szülés után) azt mondta, hogy addig kell a K vitamint adni, amíg kizárólag csak anyatejet fogyaszt (tea kivétel). És mivel anyatejes táplálásnál is el kell kezdeni 6 hónapos korban a más ételek adását, így addig kell adni. Annyit tettek hozzá, ha közben tápszerezni kell elkezdenem, mert kevés a tejem, és van még 1-2 ampulla, akkor azt még be lehet adnom, hogy ne vesszen kárba.

Lányok! A kiságyat mikor kell "lejebb rakni"?
Anita most lendült igazán bele az oldalra fordulásba, és hogy mindent húz magával.

HÚÚÚÚ! Ez a főzőcskézés a gyerkőcnek olyan bonyolultnak hangzik számomra. Remélem lesz tejem 6 hónapos koráig, mert ez így nagyon egyszerű.

_manó: Nekem a kislányom a játszószőnyegtől gurul be. Nem szereti, hogy csörög alatta valami. Na meg hogy a lógó izéket még nem éri el. Nem is szoktam fölé rakni a keretet. Pedig direkt azért vettük neki, hogy egyedül is tudjon játszani és ne kelljen állandóan a mi jelenlétünk a figyelme ébrentartásához. Na, de majd pár hét múlva már talán többre értékeli.

Nem tudom, hogy ide írt e félixnyúl régen, de eggyel lejebb örömhírt közöl.

További szép napot mindenkinek.

Kép
educi
 
 


Sziasztok!

Én sem nagyon tudok jönni mostanában, mert megkezdtem a takaritást és nagyon lassan haladok vele. Igy, amikor Boti alszik ezzel foglalkozom. Arról ne is beszéljönk, hogy ajándékokat még egyáltalán nem vettem! :(
Ti a párotokat mivel lepitek meg? Én szeretnék neki adni valamit, mert annyira megérdemli! Nagyon sokat dolgozik értünk és nekem is sokat segit mostanában, de persze nem csak ezért....

Képzeljétek, tök kész vagyok! Botinak már 1 hónapja meg kellett volna kapnia a kötelező 15 hónapos oltását, de sajnos a gyerekorvos úgy emlékezett, hogy aznap a bárányhimlő elleni szuri jön, ezért nem hozta az oltóanyagot. Sebaj, kiszámoltuk, hogy rá 1 hónapra akkor már lehet őt újraoltani. Most meg hetek óta beteg, elkapta valami lázas virus és lehet, hogy holnap sem kaphatja meg az oltását, mert megint hőemelkedése van! Komolyan nem tudom, mit csináljak, nem lehet, hogy ennyit csússzon egy oltás!

Timi!
Nem tudod véletlenül, hogy lehet belőle komoyl baj, ha most sem tudja megkapni a szurit, csak esetleg januárban?
Hanna nagyon aranyos, ahogy küzd a spagettivel! Nagy kaland, mikor már egyedül akarnak enni!


Panzej!
Nekünk addig kellett adni a K vitamint, amig el nem kezdett Boti rendszeresen gyümölcsöt enni, vagyis meg nem kezdtük a hozzátáplálást. Nála ez 4 hónaposan kezdődött., mellette csak anyatejet kapott.


Gabi!
Gratulálok a fogacskához!


Lilla!
Nagyot néztem, mit értesz azon, hgy elindult a fiacskád!:)
A bútorba kapaszkodós rész is jópofa, ekkortól már tényleg kell figyizni rájuk!


Ági!
Boldog szülinapot neked és Daninak! Most már tényleg nagyfiú! Tervezitek, hogy oviba megy vagy még otthon lesz veletek kicsit?


Na, most lépek, mert vár a takaritás, jaaj...
kgk
 
 


Köszi lányok mindenkinek az aggódást, aranyosak vagytok. A dokimmal is előrébb hoztuk a találkát, hétfőn megyek hozzá, remélem akkor is minden rendben lesz.

Mágnes, tényleg nincs nagy pocid, szerintem nekem már most nagyobb van. :oops: Viszont ma voltam a védőnőnél, és 4 kg-t híztam eddig. Meg is dicsért. Ennek azért örültem.

Prücsök, jó hogy haladtok a berendezésekkel, ha nem vagyok túl pofátlan priviben küldenél róla adatot, mert én is szeretnék az új házba valamilyen tervezni, hátha meríthetnék valami ötletet.

Emma, hát remélem hogy tényleg van még legalább 10 hetem szülésig :D Lehet hogy nálam is az volt mint nálad, meg Áginál is.

Panzej, remélem minél előbb meggyógyúltok. Szerintem tök jó dolog, hogy nálatok kötelezővé tették azt az oltást. Én még mindig itt vacilálok, hogy mi legyen. Nagyon rendi apa, hogy segít neked a kreatívkodásban. Mi is egyik du., mikor a Jencike aludt, és apa épp nem a háznál dolgozott lefestettük a fakeretet. Az egyiket ő, a másikat én. Így legalább tényleg "mi" adjuk. :D
Ezzel a napló dologgal teljesen egyet értek. Már most is jó lenne néha egy két dologra emlékezni, ha nem ment volna ki a szita fejemből. :oops:

Ági, boldog szülinapot Daninak és Neked is. Mindenki annyi idős amennyinek érzi magát. És tessék többet pihenni.
Jó dolog ez a teszter, meg a betét is, de honnan tudjam, hogy mikor kell használni. Előre nem érzem, hogy mikor fog folyni. De remélem már nem fog.
A tali nem lenne rossz, de : jövőhéten egyik de. még uh-ra kell mennem, szerdán baba-mama klubbos karácsony, de a legfőbb ok, hogy apának ezer a dolga, és nem hiszem, hogy megint itthon tudja hagyni a kocsit, bkv-val meg az előzmények miatt már biztos nem idulnék el. Még azért várom a többiek mit mondanak.

Manó, tessék sokat tanulni, és kéz- és lábtörést a vizsgához.

Lilló, tényleg ritkán jársz mostanság, dehát aki a manócskája után rohangál az ne is várjon sok szabadidőt. :lol: Nagyon ügyi Bálint, hogy már így ügyeskedik.
Jó, hogy betetted a táblát, mert erről jut eszembe:

Kedves Eta-fun-os anyucik!
Lehet, hogy mégiscsak belépnék köreitekbe, már ami a szülésznő személyét illeti. Tudom, hogy már sokat írtatok róla, de megosztanátok mégegyszer egy-két infót vele kapcsolatban?
Érdekelne, ha sikerül természetesen szülnöm, meg azért is mert a barátnőmmel egyszerre vagyunk kiírva, és lehet, hogy ő is az Etát választaná, hogy nála hogy működik a gátvédelem, ill. működik-e.? Hogy mikor kellene felvenni vele a kapcsolatot? Kb. mennyit fizettetek neki, akár priviben is írhatjátok., meg ami még eszetekbe jut. Előre is köszi.

Rita, látom neked is az Eta volt a szülésznőd. Beszéltél előtte a dokinkkal erről, hogy ő mit gondol róla? Jól együtt működtek, már ameddig a műtőbe nem toltak.
Te is jól eltüntél, remélem minden rendben veletek. Vagy még mindig Pécsen vagytok?

Na mennem kell, mert felébredt a Manó
Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Ági,
Én is örülnék még egy kari előtti talinak. :) Hol lenne? Nálatok gondoltad? Nekem hétfőtől szerdáig jó a dolog. (Én is épp tegnap este kotortam elő néhány dolgot, amiből még lehetne kreatívkodni, ha lenne rá időm... Blanka Miki csizmája sem készült el Mikire.)
Közös sütést nem rendezünk? :oops: Én egyelőre még csak álmodom, hogy idén lesz sütim karácsonykor, mert úgy néz ki, addig már senki nem jön fel segítségnek. Akkora hős meg nem vagyok, mint te, hogy éjszaka dolgozzak vagy süssek, inkább alszom. :roll:

Lilló,
A fakocka jól néz ki és az Eichorn jó márka. Én is azt készülök venni majd Blankának. Igyekszem beszerezeni a héten - főleg, ha jövő héten talizunk.
A névadónak még nem kérdeztem pontosan utána, csak annyit, hogy itt nem nagyon jellemző, de ha van rá igény, akkor természetesen megoldható. Holnap megyünk oltásra (agyhártya :?) és útba esik a hivatal + még félfogadás is lesz, így megkérdezem holnap a részleteket. De mi úgyis megvárjuk vele a tavaszt.

Edina,
Mi Blanka ágyát a múlt héten raktuk lejjebb, mert már kapaszkodik oldalra fekvésben (fürdéskor is oldalt fekszik a könyökén támaszkodva :lol: ).
A főzőcskézés meg nem olyan nagy ügy, de van akinek nem jön be. Én egyelőre élvezem. :)

Tündi,
Lehet, hogy még nem kell Iminek a játszószőnyeg. Kisebb korában Blanka is elvolt a kiságyban, eljátszott egyedül. Most már kicsi neki az a hely és akkor érzi jól magát, ha kiteszem a földre és mehet amerre akar. .) Nálunk ez kb. 4,5 hónapos kora óta menő.
Én most szeretnék néha Blanka fölé tenni valamit pelenkázáskor, de nincs mit. Így marad a türelem, hogy kihasználhassam azt a 4 másodpercet, amikor épp a hátán van. :roll: :? )

Kinga,
Titeket nagyon szerethetnek a bacik, hogy szegény Boti megint beteg. :( Küldjünk egy gyógymanó hadsereget? Remélem az oltással azért majd minden rendben lesz.

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

A tali jó ötlet, hol tartanánk? A jövő héten mi is tudnánk menni ha minden igaz, mert Pesten leszünk hétközben.

Csajok! Adjatok ötletet, milyen zöldséget adjak ennek a csöppségnek. Sütőtök, krumpli, répa bejövős, cékla, spenót nem bejövős. Gesztenyéhez nincs türelmem és ennyi. Mit lehetne még neki megpróbálni?

A betegeskedőknek jobbulást, a szurisoknak könnyű, sírásmentes actiont!

Ági! Boldog szülinapot neked!
Gabek! Boldog névnapot!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Már rég jelentkeztem, mostanában csak olvasó üzemmódban vagyok. Mi már nagyon türelmetlenek vagyunk, a múlt héten kiderült hogy a mehlépényem el van öregedve. Ez állítólag azt jelenti, hogy már nem tud annyi tápanyagot küldeni Rita babának.
Amúgy is picúrnak néz ki 2700g-ra adta meg a múlt heti ultrahang. Úgyhogy jobban szeretnénk ha jönne már és idekint aranyos hurkákat növesztene.
Úgyhogy minden este egy órát "sétálunk"-amitől én totál kimerülök, aztán minden este házas életet élünk :) :) :) orvosi utasításra.

Mágnes: Örülök hogy nincs gond a babáddal, nagyon aggódtam értetek. Tényleg nem nagy a pocid, nagyon csinos vagy, kíváncsi vagyok mikor érkezik a kislányotok.

Mindenkinek további szép napot kívánok!
endy
 
 


Huncut: Bí nagyon szereti a zellert, zöldborsót és brokkolit. A zellert almával megpárolom neki, majd anyatejjel összeturmixolom, néha keverek bele Holle-t Neki.
A zöldborsóból már a fagyasztottat nyomjuk, megfőzöm, lapasszírozom, ezt is anyatejjel meg krumplival csinálom Neki.
A brokkolit Holle-val szoktam adni Neki.
Egyelőre nálunk ezzel bővült a repertoár zöldségek terén.
Próbáld ki esetleg ezeket a zöldsiket.

lilló
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk!

Ági
Boldog szülinapot! :D
Jól hangzik a kreatívkodás. Bár nálunk inkább apának van kézügyessége. :roll:

Gabek!
Boldog névnapot! :D

Minden kismamának jó pocakosodást! :D

Betegeskedőknek jobbulást!

Mi még mindig nyűgik vagyunk, fogzunk. :?

Talira lehet, hogy mi is mennénk majd.

Cserági
Merre vagy?

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!
Most csak gyorsan!

Educi
A játszószőnyegen a játékokat lejjebb lehet engedni egy kicsit, ha egy kis szalaggal megtoldod! Nálun kbevált és remekül el van köklyök! Én még raktam rá bizbaszoka!

Toreau
Holle-t lehet kapni a dunakeszi madaras tesco melletti Kenguruban!

További szép napopokat!

Kép
anid
 
 


Mesa
10 hónaposan 8 fog, ezek szerint a 4-nél nem mindenki áll meg 1 éves koráig?? :roll: azt hittem túl vagyunk az idei fogzás felén :shock:

Panzej
Szerintem is addig kell a K vitamin, amíg csak anyatejet eszik Mici. Ha már tápszert is kap, akkor nem, mert abban alapból van.

Ági
Dani máááár 3 éves aztaaaa :D
No és neked is boldog szülinapot :)

Educi
Azért ne aggódj, a játszószőnyeget imádni fogja, csak még kell egy kis idő, amíg pontosan lát és fogni is tud majd, de max. egy hónap és ez a hely lesz számodra a megváltás :wink:
Bármeddig is szoptatsz a hozzátápit valamikor el kell kezdeni :wink: De nem olyan bonyolult ám, sőt tök jól bele lehet jönni, én tisztára élvezem :lol: :lol:

Huncut
Próbálkozhatnál a salátával, vagy a fehérrépával, vagy a zellerrel. De a salátát úgy csináld, hogy felforralod, aztán gyorsan leöntöd róla az első rottyanáskor azt a vizet, valami toxizé miatt kell úgy, aztán jól továbbfőzöd, majd sutty bele a turmixba. Persze ha a sóska nem jött be, lehet hogy ez sem fog :?

Taliban mi is benne lennénk, bár újabban utálom a légkondis helyeket, mert ott csak kavarogtatják a sok bacit.

Nagyon köszönöm a jókívánságokat :P

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Angyalka,
A bútorokról szeretnél infót? Szívesen segítek, csak írj privit vagy mailt, hogy tudjam mi érdekel pontosan, mert amúgy zsuper dolog tervezgetni szerintem.
Nálunk még a nappali bebútorozása van hátra, amit tavaszra tartogatok, mert akkor jön a pakolós korszak. :roll:

Ági, Dani,
Boldog születésnapot nektek! :D

Huncut,
Gesztenye ügyben én sem próbálkoztam a pucolással, de Auchanban és Tescoban is van hámozott fagyasztott. 1400 Ft volt 800g. Nem olcsó, de ha csak a manó eszi, akkor kitart egy darabig.
A Kismamás baba szakácskönyvben ilyenek vannak (6-8 hónaos korra): meggypép banánnal, zabpehelykása almával, körte, brokkolipüré, karfiol, paradicsomos karfiol, cukkinis-póréhagymás krumplipüré, narancsos rizskása, bolognai spagetti. A védőnőm sütőtök helyett, mellett javasolta a sima főzőtököt, patiszont, cukkinit (csak zsenge legyen). Remélem segítettem. :)

Lilló,
Ti sem sokat lacafacáztok a főzelékezéssel, hogy már a borsónál tartatok: :wink:

Na megyek, elteszem magam holnapra.
Jó éjt!

prucsok
 
 


Sziasztok Csajok:)

Mondtam már hogy jó ide bejönni? :P :P :P
NAgyon szépen köszönjük a jó kivánságokat, Daninak tolmácsoltam az összeset, az enyémeket meg raktározom szombatig:) Pont egy hét van kettőnk szülinapja között Danival :)

Tali

A felvetés tali ügyben ugy gondoltam hogy nálam lehetne, ha van hozzá kedvetek persze. Gabek garantáltam légkondimentesek vagyunk :):) ami persze nyáron jól jönne, de hát apával "nem volt hozzá kedvünk" :):)
Ma volt egy ugy mond főproba, tavaszi babások közül 5 en összejöttünk, mindegyik babó fiu volt, szal csak egy baj volt hogy hiányzott egy kiscsaj , a többi egész jól sikerült :):)

Egyetlen riziko van a felajánlásomban most, hogy Dani estére eléggé prüszkölt, szal őt még ki kell kurálnom, hogy nehogy jobban belemélyedjen a megfázásba.

K vitamint a fáma szerint ahogy a lányok is irták a kizárólagos szoptatás alatt kell csak adni. A legujabb "protokol " szerint több doki véleménye is az hogy elég egy doboznyit beadni oszt annyi... Én inkább maradtam a tutinál és a mi dokink is azt támogatja hogy amig csak szopizik addig adjuk, jobb megelőzni a dolgokat. Nem elrettentésnek irom, csak példaként ami nagyon motivált engem: az utcánkban van olyan kisgyerek aki pont a K vitamin hiánya miatt kapott agyvérzést és sajnos maradandó károdosást szenvedett.

Anid

Annyira tetszett a korodról irt hszed, olyan jót mosolyogtam, láttam vetted a lapot a multkori talin :P :P :P


Endy

Nagyon tetszett az orvosi javaslat , azt hiszem az apucik ezt szeretik a végén a legjobban: felirt "orvosság" . Azért a sok séta mellett pihenj is ám egy kicsit, meg ilyenkor a legvégén egy jó kis meleg zuhany is csodákra képes:):)

Nah nekem olyan likas az agyam hogy arról jobb nem beszélni, de azért van a jó kis slogen hogy alkalmazzuk, legközelebb jegyzetelni fogok :oops: :oops:

Most feladom a dolgot, és átteszem holnapra a hszem befejezést...

Addig is akkor találjatok ki egy időpontot amikor jó lenne nektek a tali. A helyszint illetőleg ha tudtok mást is dobjátok fel, hogy tudjunk választani.

sok sok puszi nektek

Ági és a fiúk[/b]

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Én is a klinikán fogok szülni hamarosan (ez a 36. hét).
És azokat az anyukákat kérdezem, akik dr. Ácsnál szültek, hogy meg voltak-e elégedve, milyen volt a szülés? (Van-e valaki köztetek, akinek nem volt gátmetszése?).

Nekem ugyan van már egy 4 éves fiam, de őt más orvosnál, más kórházban szültem, így nagyon érdekel a tapasztalatotok.

Köszönöm előre is az infókat.

Vöcsök

(Egyébként 3 hete leereszkedett a hasam, és 2 hete jóslófájásaim vannak, így az a "kényszerképzetem", hogy nem fogjuk kivárni a 40. hetet...)
vöcsök
 
 


Lilló!
Az adataim:
név: Vöcsök
terhességi hét: 35+3
szülés ideje: 2007. január 17.
kor: 34
orvos: dr. Ács
a baba neme: nem tudjuk :)
neve: titok :)
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Ti hogy levegőztetitek/levegőztettétek a 3-4 hónapos babátokat?
Bevallom, én tegnap sem vittem ki, csak a nyitott ablaknál álltunk felöltözve és nézelődtünk egy kicsit. Ma pedig még rondább idő van.

Lilló, tegnap elküldtem az adataimat. Remélem el ment. Csak a kislányom nevét nem írtam be jól. :oops: Anita Mária a becsületes neve.

Anid: tanácsodat megfogadva lejebbengedtem még egy-két játékot a játszószőnyegen. Élvezte is, de egy idő után (kb.1/4 óra) elkezdett félni. Összerezzent minden zörgésre. Na, de majd később jobb léesz, remélem.
Szerintetek ez miért van? Mostanában úgy össze tud rezzenni még egy ajtónyitástól is. Ez életkori sajátosság? Mintha valahol olvastam volna ilyet, hogy fogékonyabb az érzelmek kimutatására és megélésére. Na ez jó blablabla lett.

Ma én nagyon ráérek, mert tegnap megfőztem, kimostam, kivasaltam. Persze ezt csak azért tudtam megtenni, mert a tündérkém nagyon aranyos kislány volt, csak enni jelzett délelőtt. A nagytakarítás pedig már meg volt, mert kb. 2 hete cserélték az ablakokat a panel program keretében.

Képzeljétek, innen átlátni a szemközti házba, és az egyik emeleten este 1/2 10-kor pucolták az ablakot. Sajnáltam szegényt.
Én már nem vagyok képes este ilyen hadműveletekre.

Kevésbé ködös délutánt kívánok mindenkinek.
E

Ui:
Miért mára írja, hogy 3 hó 2 hét, amikor kedden született és ma szerda van? Vagy nem?

Kép
educi
 
 


Vöcsöök, szia! Én az Ács doktor - Eta párosnál szültem. Nekem abszolút pozitívak a tapasztalataim mindkettejükkel kapcsolatban. Eta próbálkozott gátvédelemmel, de nem jött össze, mert Balázsom szép nagy baba volt, úgyhogy egy picit (kb. 1.5 cm-t) kellett vágni. Én nem bánom, mert Ács doktor azt mondta, hogy még mindig jobb egy kicsit vágni, mint ha szétreped az egész, vagy a kelleténék jobban kitágul :)
Szóval alapból törekednek gátvédelemre, de ha nem megy, akkor muszáj nyisszantani.
Egyébként "nyugis" szülésem volt, nem kaptam se beöntést, se oxitocint. Ács doktor is csak akkor jött, mikor Eta szólt neki, hogy hajrá van. Teljesen békén voltam hagyva, de ha kellettek ott voltak. Egyszóval ilyen szempontból jó volt a szülésem. (Olyan szempontból nem, hogy én nehezen tűröm a fájdalmat, viszont nem kaptam EDÁt, mert Eta lebeszélt róla, és baromira rosszul viseltem a dolgot. Persze a babának így volt a legjobb, de én kipurcantam.)
Ha van kérdésed, írj nyugodtan!
emma8
 
 


Sziasztok!

Koszi a sok hozzaszolast, akkor adom a K vitamint addig amig csak anyatejet kap a kis fules. Tudja valaki egyebkent, hogy lehet-e a K vitamint tuladagolni? Csak kivancsisagbol kerdem, nem akarok semmit tulzasba vinni, ne izguljatok.. 8)

Educi, en kirakom a Micit a Maxi Cosiban (autosules) a teraszra, persze jol feloltoztetve meg bezsakolva. Altalaban nagyon jokat alszik kinn, ha nem, akkor is elvan egy fel oracskat siras nelkul. Ha van balkonotok, akkor ez egy jo tipp szerintem. Plane, hogy addig Te is tudsz valami ertelmeset csinalni otthon.
Tetszik, hogy a kislanyod neve Anita Maria.. Az enyem is pontosan ez!! :D

Tovabbi szep napot mindenkinek:
P
panzej
 
 


Na, ma nagyon kihasználom, hogy szabad a gép. Szegény Anita, most tudott elaludni, mert valaki nagyon készül a karácsonyra fölöttünk. Reggel 1/2 8 óta kopácsol és fúr. :evil: Aki panelban lakik az tudja mit jelent ez.

Szia Panzej!
Raknám én ki, de sajnos nincs hova. Na majd a jövő hónaptól, ha beköltözünk a kertes házba. Ott van szép nagy terasz és friss levegő.
De, akkor szóval Te sem viszed sétára ilyen időben.? Gondolom ilyen náthás időszakban nem tenne jót neki ez a ködös-párás levegő. (de lökött vagyok, hiszen én sem vágyom ki ilyenkor. :roll: )

Tud valamelyikőtök olyan süti receptet amit nem kell sütni és nincs benne sajt, répa, mazsola vagy kókusz? Na és persze hamar elkészül! :lol:

Lányok, tiszta nosztalgiás hangulatban vagyok. Tavaly dec. 20-án tudtuk meg, hogy babókánk lesz. El sem akartam hinni. Nem tudtam örülni, csak sírtam, hogy most mi lesz. Féltem, de hogy konkrétan mitől, azt nem tudom (persze görcsölt a hasam és féltem, hogy az egész csak egy álom). Ennyi évi próbálkozás és kudarc után ki kelett volna bújnom a bőrömből, mégis sírva mentem a nőgyógyászomhoz. Akkor azt mondta, hogy elő szokott fordulni a régóta sikertelen próbálkozóknál, hogy az első reakció ilyen.
Aztán jött a titkolódzás, mert ugye a babona. Nem akartuk elkiabálni az örömteli (mert aztán már az lett) eseményt. De nehéz is volt karácsonykor a nagyszülők elött hallgatni.
Na de ezzel nem untatlak benneteket, de jó volt egy kicsit nosztalgiázni.

Sziasztok.
Ui: bocsi, hogy szómenésem van.
Kép
educi
 
 


Hellóka!

Én simán viszem a gyerkőcöt minden nap sétálni egy-egy órára! A kocsiban alul pléd, bundazsák a ygerken három réteg, a lábán kis cipő a zsákban, felette pléd sapka, és a kocsi lábzsákja! (Anyukán azt mondaná, ha farkas megenné kb. 4 hétig ruhát szarna :roll: )
Van hogy 11kor és 14 kor is sétálunk 40-60 percet! Alszik és semmi baja sincs, igaz becumiztatom ,mert különben sikkangat!

Egy kicsit beparáztattatok ezzel a K-vitaminnal! nekün 5 db-ot kellett adni8igaz manó vegyes tüzelésű)4 Akkor ez most baj? Vagy a tápban van elég vitamin?
Azt tudom, hogy a D-vitaminnal túl lehet adagolni a ygereket, halált is okozhat. Na jó, ehhez az kell hogy az üveget kiigya!

Toreau
mesütöttem a kókuszkiflit, csak nekem kicsit kemény lett4 Ilyennek kell lennie? Egyébként tényleg jó olyan gyereknek, aki már tud gyúrmázni, én nagyon élveztem! :oops: :lol:

Educi
Várj csak,m ikor a hangját felfedezi.. Nálunk akkor volt nagy riadalom, mikor először elkiáltotta magát! :lol: :lol: :lol:
de azóta énekel, sikítgat állandóan! Vicces! :lol:


Csajok!!!!
Nem néztétek meg a mikulásos képeket!!!!

Taliról
Nekünk a hétfő és a szerda okés!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!


Kinga,
nem baj,hogy ha csúszik az oltás.Ne aggódj miatta.Rebi 18 hónaposan kapta meg a 15 hónapost,mert mindig közbejött valami fránya baci vagy vírus.

Educi,
nekem is jeles dátum a dec.20-a,mert akkor született Hanna baba. :lol:

Ági,
akkor ha jól számolom egy napon születtél Hannával.Neked is fontos dátum a 20-a. :lol:
Előre küldök egy szép csokrot.
Kép

Daninak is BOLDOG SZÜLINAPOT!
Kép


Lányok,
ragad a fiamra -Zsoltira-a rock zene!!!:) Éppen Bon Jovi-a kedvencem-megy a tévében,az én drága fiam próbálja énekelni!Egyből felismerte amikor megszólalt a zene,olyan jó érzés,hogy a gyerek megismeri mit szeret az anyja.Igaz pocaklakóként is sokat hallgatta. :lol:

A K vitamint szerintem csak addig kell adni amíg a baba csak anyatejes.Hamár van 2 teljesen tápszeres etetés akkor már elég ami a tápiban van.
Különben minden zsírban oldódó vitamint túl lehet adagolni,ami vízben oldódik annál kipisiljük a felesleget.

Anid,
még egyáltalán nincs késő a kistesóhoz! :lol:

Gabek,
az önnálló evés azért még messze van.1.5 éves korára már eszik szépen kanállal,addig szerintem változó.Nyilván ha 8-9 hónaposan már a kezében van a kanál,akkor előbb fog megtanulni.
Nálam se eszik a Hanna egyedül kanállal,én egyik gyereknél sem erőltettem a dolgot.Hanna is csak játszik vele,igaz a szájába veszi,de addigra általában üres a kanál. :lol: De így is 1.5 évesen ettek kanállal a többiek.Mondjuk én semmit se sürgetek,én annak a hívek vagyok,ha már a gyerek tudatosan csinálja,akkor jobban odafigyelek az éppen aktuális tevékenységre.Biliztetni se biliztettem,amikor már felkéretőztek a WC-re egyből szoba tiszták is lettek.Igaz mindig próbálkoztam a bilivel de nem szerették,így kivártam amikor már ők akartak megszabadulni a pelustól.
Na megint más témába kezdtem. :oops: Szóval nem vagy még elkésve a kanállal. :lol:

Mágnes,
nagyon szép pocid van.És nem a méret számít a baba súlyánál.HA minden rendben van a lepénnyel,biztos nem szülsz kisúlyú babát.
A te pocid biztos olyan lesz szülés után,mint a terhesség előtt. :lol:

Mindenkinek szép estét kívánok!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Szia Anid!

Én megnéztem, de már el is felejtettem. Bocsi. :oops:
Már sikongat. Csak azt nem tudom, ki ilyedt meg jobban az elsőnél, Ő vagy Mi.

A K vitaminról a napokban olvastam valahol, de nem emlékszem. Majd átnézem újra az újságokat. De az is lehet, hogy a TV-ben volt egy műsor napközben. Ne majd gondolkozom.

Megyek pancsizni a leányzóval.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
educi
 
 


Sziasztok

Timi
megszeretném kérdezni hogy te tudod e, hogy mi lehet az oka a korai lepény öregedesének, és hogy ez okoz -e bármit a babának itt bármire gondolok. Vagyis hogy ügye mire észreveszik UH-al addig már kitudja mióta nem működött jól, és hogy ez a fejlődésében (bármelyik) okozhat e gondot.

szia

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok,

Tudom, nagyon eltűntem, de a lányok mellett nem tudok két topicot is olvasni, az meg tök ciki, hogy nem tudok naprakész lenni, néha még egy topic nyomon követése is meghaladja az energiáimat. Csak úgy belekotyogni meg nem akarok. Persze néha bekukkantok, de eléggé elveszettnek érzem magam, hogy miről is van szó éppen.

Sokat gondolunk rátok, Árpival beszéltünk is róla, hogy jó lenne egy talira elmenni, de az eddigiek rossz időpontban vagy helyen voltak. Nehéz a két prücsökkel mozogni, Árpi sokat melózik, úgyhogy eddig nem nagyon jött össze. De majd remélem egyszer nekünk is jó lesz, és akkor talizunk.

Most megyek fürdetni, később majd írok pár sort magunkról és teszek fel képet.

KépKép
kgiulia
 
 


Anid
Akkorát nevettem azon, amit anyukád mondana :lol: :lol:
Ne parázz a K vitamin miatt, a tápszerben van mindenféle, és többek között ez is

Timiban
Ezek szerint Zsoltinak megeredt a nyelve? :)

No akkor lesz tali, vagy lesz tali? Én ahhoz igazítanám a jövő hetemet :wink:
Ha valóban csinálunk is valamit Ági tanításával, akkor szóljatok mert nálunk van egy kreatív bolt és akkor viszek hozzávALÓKAT, CSAK áGI LÉGYSZI MOND MEG pontosan, hogy mit mert én nem vagyok ebben a témában jártas. De ha kapok egy listát, azt beszerzem, pedig még a boltban sem voltam :shock: de kívülről jól néz ki :)
Ja és köszi, hogy miattam nincs légkonditok :D

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Lilló, Gabek, Prücsök! Köszi a tanácsokat, megpróbálok valamit újítani. Remélem beválik. Igazság szerint 19-én derül ki az allergia vizsgálat eredménye és azt mondta a doki néni, hogy addig ne újítsunk, de már több mint egy hónapja ugyanazt a kb. 4 fajta kaját eszi szegény gyerek, én már rettenetesen unom és attól félek nem szokja meg az új ízeket.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Fuj, azt hiszem most beköszönt a tél, blöö :(! Na de nem panaszkodom, eddig egész szép idönk volt.

Anid, mi megnéztük a mikulasos képeket még a multkor és szétröhögtük az agyunkat Apaval, ugyhogy duplan köszi :D :D :D ! Szegény gyerköcök, rendesen be vannak tojva a nagy piros bacsitol :lol:
Van egy-két alkesz fejü, szerintem ök viszik a palmat!
A ruha szarasos megjegyzés is tetszett :lol:!

Prücsök, milyen kockat veszel Blankanak?

Angyalka, örülök, hogy minden rendben veletek! Vigyazz magadra, csak ovatosan a takaritassal!
Irok majd privit!

Magnes, tényleg nem olyan nagy a pocid, de olyan széép! Tiszta nosztalgia lettem, megnéztem én is apocis képeimet, jaaaaj!
Valahogy én sem tudtam felkészülni a szülés utani életre. Majd belejössz szépen biztos. segitünk, ha kell :wink:!

Agi, boldog szülinapot Daninak, hihetetlen, h mar 3 éves! Gondolom neked aztan végképp fura!
Neked is boldog szülinapot!
Azért kelsz fel éjszaka, h tudjal dolgozni :shock:? Huuu, ez var a többgyermekes anyukakra :o :o!

Toreau, Holle termékeket a biopiacon is lehet kapni + a Napra nevü bigyoboltban. Szerintem a Jaszai Mari téri Rotschildban is érdemes megnézni, hatha....

Gabek, boldog névnapot!

Huncut, keverhetsz zabot meg rizst is a zöldségekhez, gyümölcsökhöz! Jol szét kell fözni.

Timi, jok a képek! Akarok am irni mailt mar jo régota, hamarosan összejön remélem :wink:!

Endy, nyugi, itt lesz nem sokara a manotok :)! Inkabb élvezd ki amig nincs még itt :wink:, utana vége a nyuginak egy kis idöre!

Vöcsök üdv itt! De jo, ujjabb kismami :D !
Acs dokit nem ismerem. De, ha megnézed itt http://www.kanditv.hu/zbaa.htm a 8. részt megfigyelheted akcioban :)!
A fiadat hol szülted?

Educi, én is ugy levegöztettem Vincét, mint Anid, akkor is mentünk sétalni, ha hideg volt. Kell egy kis kimozdulas. En erre kicsit késön jöttem ra és egyszer csak azt vettem észre, h mindjart bekukulok a bezartsagtol! Sokaig csak kiraktam a fiatalurat az erkélyre. Szoval batran, ötöztesd fel jol a kisasszonyt és mehettek :)!

Vincus a mai napig is megrezzen a semmitöl. Bar mostmar nem annyira. De anno a villanykapcsolotol is megijedt. Szoval no para, csak ilyen a lanyod! Legalabb biztos, h nem süket :)!

Kinga, sok-sok gyogymanot Botinak! Tényleg jol megtalaltak titeket a bacik :(! Szerintem oltas elött varjatok ki mig jol meggyogyul Boti! Hol kapta el ezeket a bacikat egyébként?

Lanyok, bocs, nem akarok senki dolgaba beleszolni, csak szolok, mert olvasom, h sokan alufoliaban föztök a manoknak... :oops:
Az anyukamnak az egyik baratnöje orvos és mar par évvel ezelött szolt, h nem szabad abban fözni, mert rakkeltö és sokféle sz.rsagot okozhat. Erröl folyik egy csomo kutatas. Pl azt figyelték meg, h az Alzheimer betegek szervezetében sokkal több aluminium van, mint egy atlag egészséges emberében...
Néhany napja ugyanezt olvastam egy homeos könyvben (amit egy orvos irt). Azt irja, h nem szabad sem alufoliaban sem aluminium edényekben fözni.
Ne haragudjatok, nem okoskodni akartam...

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


KGiulia, de jo, hogy jelentkeztééééééél :D! Mesélj magatokrol!

Van most egy ikres kismamank Zsebi személyében, biztos örül majd neked :wink:!

Tali: Nekünk elvileg ok.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Ma aludtunk délután 2,5 órát Blankával! :) Vagyis én csak kettőt, de most olyan kipihent vagyok, hogy az csuda! A módszer lényege, hogy a főzelék utáni szopihoz bevonulok a hálóba, kényelembe helyezem magunkat és szopi után alvás van. Általában 45 percre van kalibrálva a csöpp, de ma felülteljesített. Nem egy Tracy Hogg, de legalább én is pihenek. :D

Timi,
Gratulálok a kis John Bon Jovihoz! Jutka Bonoja után megérkezett az utánpótlás. :lol: Édes lehet.
Kérdés: Mi van, ha az extrában beszerzett oltóanyag 2 napig nem volt a hűtőben? Kuka? Kellene újat íratni? Apa szerezte be és nem mondta, én meg csak később hűtöttem be. :?

Kgiulia,
De jó hallani rólatok! Örülök, hogy jól vagytok és várjuk a képeket. Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok a lányokra és a tudományaikra. :P

Educi,
Mi is sétálunk napjában többször is 30-60 perceket és én még elő sem vettem a lábzsákot: overall + polar takaró 3 rétegben. Én még szemerkélő esőben is elvittem ősszel az esővédővel.
Csak ügyesen! :wink:

Anid,
Nálatok az egész családnak ilyen jó a humora? Kicsit irigykedem, nálunk ez kimaradt a génekből, de nagyon jókat derülök a hsz-eiden. :)

A jövő hét engem is érdekelne: tali vagy nem tali? Én örülnék neki! De Daninak talitól függetlenül is gyógymanós jobbulást kívánok!

Lilló,
Ha veszek kockát (valamikor vasárnapig..., de próbálom esetleg előbb megoldani), hogy tudom odaadni? Mert gondolom karira szeretnéd. Bí apája merre jár-kel a városban? Mi apánk Duna Plazahoz jár dolgozni.

Szép estét mindekinek!
n

prucsok
 
 


Sara,
Egyszerre írtunk. Eichorn fakockát készülök venni.

prucsok
 
 


Sziasztok

Saara
és mikróban melegíteni a babónak a kajcsiját lehet? Vagy az sem ajánlatos.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika, a homeos dokik szerint nem ajanlatos.
A mikro hatasairol nem készült még igazan tanulmany, nem tudni, milyen hatasai vannak az egészségre.
Nekünk nincs, elvagyunk nélküle.

Prücsök, nincs képed a kockakrol? Kerestem a neten, de nem talaltam. Lehet minket is érdekelne.... :?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?