Új privát üzeneted érkezett!

Tüncsihíradó...ma még nem volt komolyabb láz, csak hőemelkedés...jobb kedve van már...viszont iszonyatosan fáradt...ma kétszer aludt 1,5 órát ...ha holnap jól van picit pancsizhat majd...szerintem a vízől nyelt be valami sz@rt...komolyan ...mindenkinek kötelezővé tenném a fürdőpelust...sok felnőttnek sem ártana...

Kép

Kép
prüntyi

Maresz.

Zene ment!!!!

Prüntyi.
Szegény Tüncsi!!Hát ez nem jókor jött!!Mondjuk a betegség sose jön jókór!! :(

Barbi,Nyúlné meg ha még valaki beteg,ja..Annamami!!
Gyors gyógyulást a lurkóknak!!!

Na bekavartam a mázt a sütire és zacsiból akartam rá nyomni,de az meg szétszakadt!! :evil: :evil:

And!!!
Milyen állagúnak kell lenni a máznak??
Kicsit keménynek???Mond,hogy igen.....az enyém olyan!! :D :shock:
Na most komolyan,jó ha kicsit kemény vagy inkább lágyabbnak kell lenni??

ancsi26

Most mutatom: :lol: :lol: ::
Kép

Ezt most csak gyorsba csináltam,de majd ilyesmit teszek az éves naptárra!!

ancsi26

Halihó!

Léna túl van az oltáson...eddig semmi tünet..bár lehet hogy ez valami rosszaságszérum volt :evil: :evil: :evil: :evil: mert teljesen kinőttek mára az ördögszarvai :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: úgyhogy én már mondjuk ma sik ideg vagyok :evil: :evil: :evil: :evil: :? :?

Juci!
Elmondom mikor végzem a dolgom :evil: Nem végzem el.. :evil: :evil: ezért hegyekben áll a mosni-vasalni és mosogatnivaló....
Tiszta ideg vagyok...mert annyi felé kell szaladni Karácsony miatt is... :evil: , hogy fingom nincs mikor fogok a héten vasalni...

Egész nap a Léna videoját bűvölöm....már egész jól áll...
Hallod Benianyu???????
Igyekezz nehogy lemaradj :D :D
Ráadásul nekem 2 számos lesz..mert a 2. az a Wham:Last Cristmas...imádom ezt a számot...mégha a videoklippel vannak is fenntartásaim...
Emlékszem gyereknek nem nagyon értettem mit is csinál a két bácsi amikor egymást ölelgetik.....mindig azt hittem biztos nagyon jó barátok :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbi!
Leon?

Na megyek összrakom Lénát...megyünk Auchanba...

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Iszonyatosan xar éjszakánk volt...
Hazahoztam a szomszéd lányokat is az oviból, most itt játszanak. Tuti nem lesz négy gyerekem :twisted: :twisted: :twisted:

Majola!
Köszi (tényleg) a belekottyot, mert ez azt jelenti, hogy törődsz velem :). Egyébként mi is építkezünk, de mi megelégszünk a lakásunk belsejének csinosításával is. :lol:
Eredezileg is ilyen bojler volt itt, direkt, mégpedig azért, mert mire a gázkazántól a konyháig ér a melegvíz, addigra egy csomót el kellene folyatni. De amúgy nem ezzel mosogatok, mivel van gép. Szóval nem vészes a fogyasztás.

ayse

Na, most sikerült nagyjáól visszaolvasni...Köszönjük a jókívánságokat! Most megint van egy kis láza...

Látom sok beteg van még...jobbulást mindenkinek!

Kép

Kép
prüntyi

Ancsi nagyon jó a kép!!!! Honnan van? hogyan csináltad?

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Mostmár leszek viszonylag gyakran, mert sajna Apa elment :cry: :cry: :cry:

Ez a szentendrei történet szörnyű. de ha már itt tartunk mondok én is egyet. Tegnap este a Hunfalvy középiskola öltözöjét is kirabolták, 5től edzésen van az öcsém 17éves, karatezik és mindenkinek kb.20fő elraboltak mindenét, csak az maradt ami rajtuk volt, mackó, meg a nuncsako. Ellopták a farmerját, cipő, kabát, pulcsi, iratok, pénz pénztárca, aranylánc, stb. mindenkinek.

ez mocskos jellem és sajnos azok a szülők a legnagyobb hibásak akik így nevelék vagyis hogy nem nevelték a gyermekeiket és szomorú hogy itt tart országunk. Bele sem merek gondolni, mi lesz ha iskola lesz, meg ovi...?

A képek amik fent vannak nagyon jók, imádok képeket nézegetni.
Ancsi te hogy csinálod azt a keretes, tablós jellegűt, nagyon jó. Ilyet szerettem volna az esküvőnkről csinálni, csak nem tudom melyik programmal s hogyan kell.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

folyt.

Benianyu
Nagyon édes Daniról ez a kép!

Körkérdés
Csajok légyszives osszátok meg velem, hogy töltitek a napjaitokat, merre mentek a gyerekekkel, mikor főztök, stb?
Sokat segítenétek!
Nyúlné
Ez a csík dolog bővebben is érdekelne! :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Rakok fel két képet...első napról, mikor még minden rendben volt...

megyünk pancsizni...
Kép

és apának jár gy puszi :lol:
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Juci,

kb. 7 körül kelünk...8-9-ig "szabadfoglalkozás" (míg anya megissza a kávét és felébred), majd kb 9-10 reggeli (csipegetés), majd 10-11 körül kimegyünk kicsit levegőre...kb 12-13 közt ebéd, majd alvás...attól függ mikor ébred, még du.-kimegyünk kicsit levegőre amíg világos van, majd "szobajáték". 6-7 kzt fürcsi, majd 7-8 közt vacsi...9 felé tápi és alvás kezdés!
egy héten kb 1-2 alkalommal megyünk mindíg valamerre.

kb.ennyi

Kép

Kép
prüntyi

Kép

Juci,
Én általában a vasalást, mosogatógépbe pakolást, konyhatakarítást este 10-11 között kezdem el amikor már Roli alszik. Ezért aztán sose fekszem le 12-nél előbb. De Rolival tudunk 9-10-ig reggel ágyban lenni így nem olyan gáz az éjszakai meló :)
Főzni szintem minden nap valami gyorsat csinálok ami megvan max 30 perc alatt. Ennyit szokott azért engedélyezni.
13körül eszünk és 13:30kor meg már alszik Roli. Kb 15-ig. Utána lemegyünk 16-ig. Takarítani meg főleg csak pakolászok meg kissebb rendrakások vannak, hétvégén meg nagytakarítás. Akkor férj elmeg egész délelőtt (vagy én ) Rolival és a másik addig kitakarít :)
Mi elég sokat megyünk be nagyszülőkhöz. Akkor Roli nagypapájával lent van és sétálgatnak ,fociznak én meg ejtőzök :) :)
ennyi.

Bodza, nem felejtettem el ám a tápit, csak nem tudom hogy lehetne eljuttatni hozzád.
K.

KépKép
Kép
csikken

Juci!
Íme a mai nap, ami átlagosnak mondható:
7-kor kelünk, szopizás, reggeli, készülés (ezúttal jégvakarással az autóról).
1/2 9-kor indulás az oviba
lilit beadjuk, majd vásárlás, posta, gyógyszertás
10-kor szopi és ANdris alszik
Ekkor lehuppanok a net elé, bekapok pár falatot, és háztartások. Mivel Andris ma 1/2 1-ig aludt, a következők fértek bele: ügyintézés a neten és telefonon, mosogatógép ki-be, rövid ebédfőzés, az új konyha rendezgetése.
1/2 1 Andris felébred, ebédelünk
1/2 2 a lomok eltakarítása, öltözés
2 kimegyünk a kertbe
1/2 4 bejövünk, uzsi
4 indulás az oviba, útközben újabb ügyintézés (háztartási bolt, szelektív hulladék)
3/4 5 hazatérés, ezúttal a szomszéd lányokat is hoztuk
Játék
1/2 7 vacsi
7 fürcsi, szopi
1/2 8 alvás Andrisnak
Lili fürdetés, mese, alvás
Háztartás, majd
enyém a nap :lol: :lol: :lol:

A háztartásom a fentiekből következőleg szalad, csak szalad...

Mért olyan fontos Neked ez a kérdés?

ayse

Ja és az ebédbe illtve az uzsiba is beletartozott a szopi is :D:D:D

ayse

KÖszi Lányok még várom ám a többiektől is!

És még pár kérdés.
Amikor otthon "szabadfoglalkozás" van (Prüntyi) akkor mit játszik Tüncsi? Simán elügyködik magában?
Ti mit játszotok velük otthon ill kint?
És hová mentek program gyanánt ha mentek?
Hallottatok már a játszóbölcsi nevezetű helyekről?
HOl tudtok ilyet és milyen?

Ayse
Azért olyan fontos, mert ritka jelentkezéseimből is láthatjátok semmi időm nincsen. Mondjuk én elég maximalista vagyok és nem bírom elviselni a rumlit, meg van egy csomó butaságom ami macerássá teszi a napunkat tudom. De valahogy úgy érzem, hogy szeretnék többet menni Marcival mert szüksége van rá. És kiváncsi vagyok, hogy Ti hogyan tudjátok megoldani a háztartást és a gyereknevelést együtt.Illetve merre mentek egy ilyen picivel ami számára is kellemes. Lehet, hogy zagyva voltam, de valami ilyesmi :lol:

Prüntyi
Nagyon édes a fürdőköpenyében puszilgatós Tüncsi. Marcinak is van, szeretem. :P

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Leírom cserébe én is a napirendünket, hátha van valakinek hasznos észrevétele velünk kapcsolatban.

Reggel 1/2 8 körül kelés.
Átöltöztetem, utána ő megy tekerni a járgányával.
Én addig beágyazok, reggelit készítek, mosógépet indítok, mosogatógépet pakolok, kv-t készítek magamnak.
Elmosom a cumisüvegeket. Cicát etetek.
Aztán kb 8-1/2 9-kor reggeli. Ez általában egy fél órát tart.
Utána kézmosás, fogmosás, mehet tekerni.
Én pakolok a reggeli után, próbálom lenyelni a kávémat, hajtogatom-elrakom a tiszta holmikat, porszívózok, teregetek.
Ekkor már kb 1/2 10 van.
Nyilván az,hogy hogyan haladok azt befolyásolja Marci hangulata.
Aztán fürdök. végre. Attól függően,hogy mennyire fáradt, vagy alszik, vagy megyünk valamerre. Általában vagy Benianyuék, vagy ügyintézés, vagy játszóház, vagy sima séta. Attól függően,hogy mentünk e valahová kitolódik az ebéd időpontja, akkor egy kis 10óraival töltöm ki átmenetileg a pociját. Ebéd után kis tekerés, én pakolok aztán alszik. Ha de nem voltunk sehol akkor ebéd után pakolás és tűzés.
Haza kb 1/2 5 körül érünk, hogy elkerüljem még a csúcsforgalmat itt. Akkor uzsi, játék, 1/2 7 körül fürcsi, aztán 1/28-8 körül alvás.
Itthon könyveket nézegetünk, labdázunk, formabedobózunk, hozott a Mikulás egy nagy állatos-Micimackós könyvet azt imádja átlapozni, de tudja, hogy arra vigyázni kell és csak együtt nézegethetjük. Meg szerszámoskészlettel játszunk, szerelünk, meg autózunk, meg kirakózunk.
Huhhh jó husszú voltam, azért remélem elolvassátok.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja és miután lefeküdt. Főzök, pakolok.
És a nagytakarítást úgy végzem (ami nálam abból áll,hogy átsikálom a konyhát, fürdőt, wc-t), hogy napközben porszívózás, felmosás, aztán ha lefeküdt megcsinálom a sikálást.
Ja és amikor alszik (kb 1-2 órát akkor tornázok és folytatom a pakolást :lol: :lol: mennyit pakolok, tiszta edények, koszos edények, ruhák, mindig van valami és ha még van időm lecsücsülök a gép elé).
Még az is ide tartozik, hogy Nyúlnénál láthatták egy páran azért nekünk nagyon befolyásolja a napunkat ez a kakiügy. Ha szenved Tőle, akkor egész nap sírdogál, amíg meg nem könnyebbül. És ilyenkor persze semmi mást nem tudok csinálni, de nagyon még elindulni sem merek itthonról, mert ha az autóban jön rá a kakilhatnék amikor én vezetek, az elég ciki. Vagy ha az utcán, vagy bárhol, arról nem is beszélve,hogy ilyenkor nem élvez semmit :cry: :cry:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Meg nálam az elindulás is olyan körülményes, de ez is az én hibám.
Mindig bepakolok, pelust, váltórucit, kis kaját, italt, játékokat. Ez kettő táska. Gyorsan felöltözök, aztán őt öltöztetem, aztán előszobába mégjobban felöltözünk és lecaplatunk a másodikról hátamon, vállamon táskák, kezemben a 20 kg-os gyerek. :lol:

Jaaaa! Tegnap megkapta az oltást és megmérték. 87,5 cm-nek tűnt. A súlya nem derült ki, nem volt hajlandó megméreckedni. Majd itthon, de legutóbb a 13-at súrolta.

Most is azért tudok ám itt lenni, mert Apa még nem jött haza a vásárlásból, ha megérkezik főzés :?
Meg az esti fürdéshez kamillát forrázok, meg a reggeli teához is. Ezek mind apróságok, de tudjátok megcsinálni, eltakarítani, elpakolni utána.... Sok kicsi sok idő ám....

Most már eldugulok.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Köszönöm a pocakomra a dicséreteket. Nekem is úgy tűnik, mintha picit kisebb lenne, de David szerint csak más az alakja. Elvileg most másfél kilóval vagyok azalatt mint Zsuzsával voltam... ez nem olyan szép teljesítmény mint mikor 5-tel voltam kevesebb, na az tetszett. De az elmúlt pár hét zabolátlan édesség- és péksütemény falása meghozta az eredményét: behoztam önmagamat. Sajnos.

Juci:

Nálunk egy nap úgy néz ki, hogy kb hatkor kelünk, akkor reggeli készülődés folyik, mindenki megreggelizik, felöltözik, kb negyed nyolckor indulunk a bölcsibe. Ott Zsuzsát nyolckor leadom és akkor van négy szabad órám. Hétfőnként klienseim vannak ilyenkor, most kedden szopis csoportra mentem, ma tanfolyamon voltam (egész nap), holnap bemegyek a Lipótra egyik kliensemnek közbenjárni, hogy egy ex-kollega vállalja el januártól, mert én megyek szülni... péntekre még nincs beskatulyázott program, de valószínűleg berobogok az Ikeába Zsuzsa karácsonyi ajándékát megvenni, esetleg másoknak is valamit nézegetni, mert még nagyon nincsen senkinek se ajándéka. Mostanában valahogy mindig akad valami intéznivaló délelőttre, de ha nem, akkor a szülésfelkészítő tanfolyamot írogatnám szívesen, de azzal most alaposan elcsúsztam...

Délre megyek Zsuzsáért és jövünk haza. Van, hogy alszik az autóban, van hogy nem. Itthon kap kaját mert általában a bölcsiben nem eszik. Ha jó idő van, akkor kimegyünk a szabadba, játszótérre meg bevásárolni. (Hétköznap mikor bölcsiben van, akkor ott alszik délelőtt és itthon már nem szokott, tehát délután meg se próbálom lerakni.) A házimunkák közül amit én végzek az a mosás és a főzés, a mosogatást David csinálja, a takarítást pedig takarítónéni. Vasalni nem szoktunk. A mosást meg teregetést még megoldom Zsuzsával, mert imádja a mosogatógépet is meg a nedves ruhákat pakolgatni az állványról. A főzést viszont csak úgy tudom, hogy David lefoglalja őt arra az órára amíg én összedobok valamit. Ez általában úgy néz ki, hogy fél hétkor vacsorázunk, úgyhogy fél hat körül David átveszi őt és megpróbálja távol tartani a konyhától, mert ilyenkorra már elég nyűgös tud lenni, és éhenkórász is, jönne és követelné a kaját. Ezért megy az elterelő hadjárat. Vacsora után hétkor fürdés, fél nyolckor már általában alszik.

Hétvégén a menet általában az, hogy reggel még megpróbálom visszanyomni egy üveg meleg tejjel, hogy aludjon még 6 után is valameddig. Vagy sikerül, vagy nem. Szombat délelőtt általában elmegyünk közösen Daviddel együtt bevásárolni a piacra, mikor hazaérünk akkor én felteszek főzni egy levest, megpróbáljuk lenyomni Zsuzsát aludni, ami vagy sikerül, vagy nem. Ha nagyon nem, akkor mostanában csak az vált be, hogy berakom az autóba, és szinte ahogy kiérek az utcából, már alszik is. Valahogy ezek a napközbeni alvások nem mennek mostanában, pedig a bölcsiben zökkenőmentesen elalszik. No mindegy, elkanyarodtam. Délután kötetlen foglalkozás, esetleg egy előre megszervezett program, vendégség... vasárnap délelőtt játszóház a Művészetek Palotájában, délben ebéd anyukámnál, és onnan már csak estére jövünk haza.

Hát kb így telnek a napjaink. Ha már nagyon nem bírok vele/magammal, akkor felpakolom őt és elmegyünk vagy a játszóházba (most nyílt itt egy szinte mellettünk) vagy egy nagyobb lélegzetű bevásárlásra mondjuk a Tescóba, de most már nem szívesen viszem magammal, mert igencsak véges a türelme, és ki-be pakolni őt az autóba is elég megterhelő nekem. Szeretem ha minden napra megvan a program, mert azok a legrosszabb napok amikor csak itthon tengünk-lengünk. A jó időt mindig megpróbálom kihasználni és kivinni őt a friss levegőre a játszóra, hadd mozogjon. Hálistennek most már egyre jobban le tudja foglalni magát itthon is, és egyre többet elvan egyedül is a játszószobájában (mondjuk egy félórát) és akkor hallom hogy ott dünnyög magának, de van hogy nagyon igényli a foglalkozást, és akkor óraszámra kell neki énekelni, mondókázni, könyvet olvasni, stb.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

szép jó estét!

Benianyu
Csaba elküldte a tájékoztatót Neked(de a benibucos emailcímet elfelejtettem, az iwiwen láthatóra küldtük, így is megkapod??????)
Kuha
ma láttam az üzifalon, hogy új képet raktál fel, megnéztem a többit is, nagyon jóóóóóóóóóóóók lettek a céges képek!igazán jó lett a közeli képed!!!!!!
Juci
a mi napunk :D
6 kor ébredés, szopi, visszaalszunk(én is :oops: )1/2-8-ig, utánna öltözés, reggeli, lemegyünk a boltba,,10ig játszás anyával, addig no háztartás.
10-12 ig Panni alszik, addig én főzök, vasalok, takarítokstb, stb.
12 ebéd, utánna csavargás dédikhez, nagynénikhez, anyuékhoz, mikor hová, ált.4-ig, utánna v.alszik még egy órát, vagy játszunk, 5-kor jön Apa, utánna ENYÉM A NAP!!!!(ill.az elmaradt házimunka)Kb így telnek a napok...!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Helló Lányok!

Itten vagyok én is, nagyjából végig is olvastam már, amiket írtatok!

Juci!

Kezdeném Veled! :)

Szóval ébredés nálunk kb. 7 és 8 között van.
Gergő ilyenkor lemászik az ágyról (ugye reggel 5-től együtt alszunk), egyenest a tv-hez, és bekapcsolja azt.
Hiába van sötét a szobában, azért a tv-n világít a gomb, úgyhogy nem nehéz megtalálni.
Majd SZÓ SZERINT megy a játékos "sarokba" és a polcról nagy csinnadratta közepette lehalássza a használaton kívül billentyűzetet, és a mini pianino-t.
Aztán rázendít... :(
Nem hiszitek el, de ez szertartás szerűen így megy nálunk minden reggel.

Ilyenkor nincs mese, muszáj nekem is kikelnem az ágyból.

Kb. fél 9-kor szoktunk reggelizni.
Ezután fakultatív a program, általában nekiállok mosni, főzni, stb.
Gergő addig egész jól elvan egyedül is akár.

Mi olyan dél körül ebédelünk, utána jön az alvás.
Alvás után megyünk sétálni, bevásárolni.
Bár a lehetőségeink elég korlátoltak ugye, itt Mogyin.
Dehát ez van, azért kell a levegő.

Bár bevallom, van olyan, hogy nem megyünk levegőre.

Aztán délután játszunk, mesekönyvet nézegetünk (Gergő nagyon imádja), szóval jól elvagyunk, és
szomorúan vesszük tudomásul, hogy vánszorog az idő, és hogy még milyen messze van, míg Apa megérkezik.

Általában 6 - fél 7 felé jön haza.

Na, ekkor Gergő transzba esik, én le vagyok sz...rva, és csak Apa-apa-apa-apa!!! :) :) :)
Ilyenkor szerelmesek egymásba, jókat játszanak, megy a hancúr, a sikongatás, a kacaj, stb.
Imádom őket nézni, és hallgatni.

MI 7 órakor fürdünk, ill. Gergő nyilván.
Fürcsi után rögtön megkapja a tápszert, és kb. legkésőbb fél 8- kor már alszik Gergő.
Minden nap.

Ja, azt nem mondtam, hogy délután van a gyümölcs és joghurt evés.
Joghurtot ált. akkor eszik, amikor az ebéd utáni alvásból felébred, gyümölcs pedig délután, késő délután.
Illetve, ha valamelyikünk délután eszik, akkor abból eszik Gergő is.

Ancsi!

Hűazannyát!!!! Nagggyon ügyes vagy!!!!
Én is akarok ilyet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prüntyi!

Tündériek vagytok, nagyon tetszik a fürdőköpenyes kép!!!

Na, és most, engedjétek meg, hogy feltegyek Nektek néhány képet, a céges vacsiról.
Csak, mert olyan jól sikerült, és csak, mert megígértem...

Szóval, ez a Mr. & Mrs. Smith játék "végeredménye":

Kép

Aztán én, amiből végül a fenti montázs lett (nem mellesleg ezzel a képpel én is nagyon meg vagyok elégedve, szerintem rég sikerült már rólam ilyen jó kép)

Kép

És végül, hogy legyen egy Gundel-Takács-os kép is :) A háttérben apukám és a férjem látszik!!
Kép

Kép
kuha

Totkaaaaaaaaaa!!!!

Egyszerre írtunk, ráadásul felraktam azokat a képeket is ide!!!!!

Mi ez, ha nem boszorkányság???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Újfent irigykedve olvasom, hogy vannak olyan gyerekek akik órákat alszanak egyhuzamban... hát ilyen nálunk nincs. Mostanában ha egyszer le tudom nyomni Zsuzsát, akkor se alszik 30-45 percnél többet, és mivel már megcsinálta azt, hogy nem aludt egész nap és estére totálkáros lett, ezért nem merem annyiban hagyni, ha nem tudom őt lerakni, akkor inkább berakom az autóba és megyek vele egy kört. Drága módja az altatásnak... :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Prüntyi
Nagyon cukik vagytok a fürdőköntösben!!!

Ma és holnap itthon van Apa szabin!!! :D Ezért(mivel ugye nekem nincs jogsim :oops: )Bementünk a munkahelyemre!Panni nagyon brillírozta magát, én meg csak dagadtam a sok dícsérettől!!!!!!állítólag(bár én nagyon pesszimista ember vagyok :? ), megmarad az osztályunk, nagyon meg vannak a teljesítménnyel elégedve, a betegek meg az ellátással, és a gyógyulásukkal!Remélem, ez így is marad mindenki részéről!!!(tudjátok, mennyire be vagyok tojva az állás, az oszt.sorsa miatt....)
aztán voltunk méricskélni is, Panna10.2kg, 76 cm.A hossza már két hónapja ugyanannyi.Szerintetek nem baj, hogy nem nőtt egy cm-t sem??????????????????????????????(súlya viszont szépen gyarapszik)
Egy hülye picsa(bocs)védőnő volt, a mienk szabin van, így nem kérdeztem ezt meg.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Rokica
Csini vagy mindkét csajszival!!!!!Azt hiszem, én sem tudnék néha egy egész hadseregnek (dédik is) főzőcskézni, ha Panni nem aludna órákat....!
A kocsikázás is tök jó altató, csak tényleg nem egy olcso mulatság!!! :)
Kuha
EEEEEzt NEEEm hiszem el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Megann megmondta, tényleg boszorkák vagyunk!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Ez már nem véletlen!Lehet, rokonlelkek vagyunk????????

KépKép

Hajni&Panna
totka

Ancsi
Jó lett a fénykép, nagyon!!!Nem ezt hívják montírozásnak????(néha apa szokott ilyet csinálni, talán Ő szokta emlegetni ezt a szót!(vagy az más???)
Benianyu
A pelenkátanyakbakötömDaninak tisztára egy mandulaműtét utáni képet villant az eszembe....!Így szoktak nállunk kinézni a picik, csak a pelusban jegeszacsi is van...!De nem győzöm írni, nagyon szép szeme van Danigombinak!!!!!(úgy tetszik, mikor Megann Gombinak hívja!!!!)

KépKép

Hajni&Panna
totka

Róki!
Milyen érdekes, hogy a gyerekek egy idő után a zajban is elalszanak a bölcsiben, ha fáradtak. Mind a két fiú csöndben szokott aludni, el se tudom képzelni, hogy a nagy zsivaj közepette elaludnának. :shock:
De hát ha fáradtk, előbb-utóbb biztos ez lesz.
Jól hangzik ez a játszóház, mi is szívesen becsatlakozunk ha meggyógyultunk. :D
Zsuzsa hogy van? Remélem megússzátok!
Szerintem is kissebb most a pocid, de mind a kettő nagyon helyes! :D

Ja, mert persze ma Nolcsi is elkezdett taknyizni.....viszont Leonnak ma még hőemelkedése se volt!

Benianyu!
Nagyon hasonlít ezen a képen Dani Benire, ezek a fürtök! :D
Dani hogy van?

Nyúlné!
Babaúszás sztori :shock: :shock: :roll: :roll:
Lehet mi is beneveznénk egy orrpucolásra apósdokinál, lehetne?? :roll:

Évi!
Ez a gesztenyekrémleves nagyon tutin hangzik, habár én a mazsolát kihagynám belőle, gyűűűűűlölöm.... :wink:

Csibb!
Druuk-drukk, hogy Fanni megússza a takonykórt! :)

Zsuzsa!
Remélem a hét végére már jobban lesznek a fiúk és ha teljesen jól vannak esetleg jövő szerda jó nektek? :)

Ancsi!
Nagyon jó a naptár kép, ügyes vagy, hogy ilyen sok sütit sütöttél! :wink:

Megann!
Köszi, jobban van :)

Prüntyi!
Nagyon helyes Tüncsi a fürdőköpenyben, nálunk is van mind a két fiúnak. :wink:
A puszilkodós is édi, remélem már jobban van Tüncsi

Juci!
Na átlagos napi program nincs, de megpróbálom...... :lol:

8-1/2 9 között kelés
Gabi behozza az ágyba Nolcsit, Leon ált. később kel. Mi Nolcsival olvasunk, amíg apa megcsinálja a kakaót, tejeskávét. Az ágyban isszuk meg hárman, közben mesét olvasunk. :D
Aztán én leviszem a kutyákat, Gabi beágyaz, megeteti Noelt.
9 körül Leon is felkel, megissza a kakót, reggelizik.
Felöltöztetem a fiúkat és vagy elmegyünk, vagy itthon játszunk.
Én rendberakom a konyhát (ha Gabi nem csinálta volna meg :wink: ), esetleg mosok, pakolok.
Ebédet ált. mindig előző nap csinálom meg, vagy a nagymamik küldtek....
1 körül ebéd, aztán alvás. Amíg a fiúk alszanak én netezek, ebédelek, olvasok, vagy én is alszom 8) :P
Nolcsi ugye előbb kel, uzsonnázunk, legózunk, vasutat építünk, olvasunk, vagy néha kicsit tévézhet is.
Leon is felkel, vagy keltem, ő is uzsizik, aztán együtt játszanak Nolcsival, amíg én főzők. Ha meg nem főzök, akkor is tök jól elvannak együtt, néha én csak nézem őket. Persze Leonnal is szoktam játszani, de ő jobban szeret Nolcsival. Meg Nolcsi is Leonnal.
1/2 8 körül vacsi együtt apával, utána fürdés, mese és 1/4 9-1/2 9 között fekvés.
Mi meg 12 előtt nem fekszünk le, de mivel későn kelünk ez nem is gáz.
Takarítani csütörtökön szoktam, máskor max. felmosok, mosok. Mosogatógépet ált. Gabi pakolja ki-be, teregetni is szokott.
Vasalni meg nem vasalok :P

Ma egész nap intézkedtem, meg vásároltam, egész eredményesen. Gabinak vettem egy bulgari pafümöt, meg apámtól kaptunk tv-t a hálóba, azt is elmentem megvenni.
Jó fáradt vagyok.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok! :) :) :)

Még csak az utolsó hozzászólásokat olvastam el, majd visszamegyek a nap elejére is. :) :) Csak azonnali írhatnékom van! :) :) :)

Totka,
Igen, köszi, megkaptam. Válaszoltam is, el is olvastam és még értettem is. Egyébként van legalább 4 működő e-mailcímem. :) :) :)

Juci,
Mivel már sok választ kaptál és a mi programunkat úgy is ismered, nem is részletezném. Csak annyit tennék hozzá, hogy én is úgy házimunkázom, hogy Dani a lábam alatt van. Jön velem teregetni, addig eljátszik a csipeszekkel. Együtt szedjük le és rakjuk el a ruhákat, együtt porszívózunk, én elindítom, ő kikapcsolja. Régen azt mondta az Apukám az öcsémre, hogy "hátramozdító". :) Dani sem kevésbé, de időnk, mint a tenger. Ha akkor csinálom az ebédet, amikor ébren van még, beteszem az etetőszékbe és adagolom neki a gyümölcsöt, kölesgolyót, műzlis joghurtot, stb. Én meg mint a villám csinálom a kaját. De nem egyszerű, mert nagyon nagyon ritka, hogy eljátszik egyedül. Ha épp eljátszik, akkor kiosonok a szobából, elolvasom az aktuális hozzászólásokat és még talán válaszolok is. Közben persze már jön is utánam, kipakolja a cipősszekrényt, mert a számítógép itt van az előtérben az asztalon. De aki netfüggő, az netfüggő, és kész! :) :) :)
Most, hogy Beni itthon van, borulnak a napok, mert nem kell őt oviba vinni és hazahozni. Pedig az elég jó keretet ad a napnak, sok levegőzéssel. De majd visszaáll a rend, bár már csak jövőre.
Viszont Dani jó alvó, napközben 2-2,5 órát is alszik és mostanában 8-1/2 8-ig alszik éjjel! :)
Ahhoz képest, hogy csak egy mondatot akartam írni..... :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Barbi
Akkor lehet, hogy Leon már kifelé halad a taknyiból???Hamár hőemelkedése sincs, az mindenképp jó!!!!!Nolcsi viszont :( , de hátha nem lesz lázas!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka!

Mondtam én , hogy mi jók lennénk barátnőknek szerintem!!! :D :D :D

Kép
kuha

Kuha
Szerintem is! :D :wink:
Benianyu
Két mondat;remélem, nem ijedtél meg, van leírva egy csomó szövődmény is, de a pontos tájékoztatás ezt (is) megkívánja!Jaj, és nekem olyan Benianyus vagy, hogy vacilláltam, hogy szólítsalak, de a billentyűk a Benianyut, s nem a Krisztát ütötték!Ugye nem baj? :D

KépKép

Hajni&Panna
totka

Én is gyors bekukk, bár Kristóf itt nyökög mellettem az ágyon, lehet, hogy mindjárt mennem is kell.

Juci! Nekünk most teljesen rendszertelen a napunk Kristóf miatt, sajnos van olyan nap, hogy Saci nincs is szabad levegőn. :( Szóval én egyelőre azért küzdök, hogy ismét legyen legalább kis séta a napban. A többiről nem beszélek, újra rendszert kell majd vinni valahogy az életünkbe.
A főzés-takarítás katasztrófa, majd ha Kristóf 3 hónapos lesz, kitakarítom a lakást. :? Apa egyébként nálunk is legalább olyan mintaférj, mint Thomasanne-Szilviéknél, ma is ő takarított és főzött. De holnaptól ő is visszamegy dolgozni, és abszolút egyedül maradok a gyerekekkel. Fogalmam sincs, hogy tudom majd menedzselni a dolgokat. :(

Csikken! Tápit köszi! Merrefelé jártok benn a városban? Hátha apa el tudna érte menni valahova.

Ezt a hozzászólást 2 órán keresztül írtam, közben vagy ötször szopizott Kristóf.

De most csakazértis elmegyek tusolni, ennyi nekem is jár.

Kicsit félek a következő napoktól, nem tudom, hogy bírom majd megszervezni 2 gyerekkel... :(

De azért benézek majd mindenképp!

Kép

Kép

Kép
bodza

Még egy mondat, utánna alvás!
Nyúlné
tudod, nehezen jár az agyam, mik ezek a csíkok????Tudom, Jucinak írtad! :D :D :D :lol: 8)

Szép álmokat Nektek, és a gyerkőcöknek is!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nyúlné,
Kisnyúl világbajnok, hogy már tud sms-t is küldeni Apának! :)
Én is szívbajt kaptam volna, ha Dani beleugrik ruhástól a medencébe. :(

Kuha,
Köszi a bókot. Szerintem is Benis Dani ezen a képen! :) :)
Örülök, hogy az ismerős lány jobban van! Remélem, a keze is rendbe jön valamennyire!
Hú, de jó ez a Brad Pittes kép! Meg a másikon is jól nézel ki! :) :)

Ayse,
Köszi a reagálást oltás ügyben!
3 ovis és egy 14 hónapos tényleg nem lehet egyszerű társaság! :) :wink: :)

Zsuzsa,
A te szektás ismerőseid sem kicsit furcsák.... :? :?
Sosem voltam nagy alvó. Ha egyhuzamban tudok aludni 6-7 órát az nekem elég és ki is dob az ágy, nem érdemes forgolódni és várni. Beni is ilyen. :wink:

Ancsi,
Ugye te ajánlottad az Ulead fotós programot. Ma letöltöttem! Hát, szuper! Ezt a montázst is azzal csináltad, ugye? Nagyon jó lett! :)
Mézeskalácssütés :)

Megann,
De jó, hogy Léna ilyen simán túl van az oltáson. :) :)
Én nem csinálok videót, arra már nem telik az időmből, most a naptárral tökölök, ami az Anyuéknak készül. De már majdnem megvan és küldöm nyomtatni.
Imádtam a Wham-et fiatal koromban, de eszméletlenül. 14-16 évesen, hú de bele voltam zúgva GM-be. :) Ennek már 20 éve. :( :(

Nszoke,
Szörnyű ez a lopkodásos történet is. Én a Hunfalvyba jártam középiskolába. Nincs biztonsági őr vagy portás, ilyesmi?!?! Az is szörnyű, hogy minden értéküket ellopták, de ebben a hidegben egy szál melegítőben mentek haza a gyerekek? Borzalom. :( :(

benianyu

Évi!
Nagyon-nagyon jó ez a kép rólad szerintem is!!! :D

Ja, mi is nagyon keveset vagyunk itthon, sokat megyünk jó időben játszótérre, barátnőzni, vásárolni, piacra. Ált. délelőtt intézzük ezeket a dolgokat, mer Leon ha 1-kor fekszik le, 4 előtt nem kel fel, de lehet, hogy később. Mire meguzsonnázik, addigra olyan késő van, hogy nem érdemes elindulni. Kivéve persze nyárom, mert akkor még 6-kor is lemegyünk a játszira.
Gabi meg 1/2 7 körül jön haza.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Prüntyi!

Fürdőköpenyes Tüncsi nagyon édes! A köpeny saját vagy ott adták? :) Nem is gondoltam volna, hogy lehet ilyen méretben fürdőköpenyt kapni! :)

Barbi!

Igen, milyen érdekes, hogy a bölcsiben a hangzavarban el tud aludni, ellenben itthon sehogy se. :evil: Nagggggyon érdekes... a dadák azt mondják, lehet így tiltakozik a bölcsi ellen, vagy így bosszulja meg, vagy hogy nem akar egyetlenegy értékes szülővel töltött percet sem alvásra szánni. Azért érdekes, mert az esti altatások tök simán mennek. Már arra is gondoltam, a napközbeni alvás köré is kéne építeni egy ceremóniát, mint az esti köré, csak nem tudom, mit! Már próbáltam azt is, hogy kap cumisüvegben egy kis tejet, mint este, azt beszlopizza, és ugyanúgy felkel! A kis ravasz. Szóval még fejtörést okoz.

:roll: Remélem hogy a fiúk mihamarabb kilábalnak! Zsuzsa egyelőre csak taknyol. Lekopogom...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Totka,
Szerintem, nem baj, hogy Panna nem nőtt két hónap alatt. Egyrészt olyan nehéz mérni őket, hogy lehet, hogy a múltkor 1-2 cm-vel többet mértek, de az is lehet, hogy majd a következő hónapban nőni fog és nem hízni.
Dehogy baj, hogy Benianyunak szólítottál a mélben, nekem is tetszik. Mondjuk, hallgatok a Krisztára is. :wink: :wink: :wink:
Nem ijedtem meg a szövődményektől, remélem, nem is lesz semmi baj. De tudatosítottam magamban, hogy arra oda kell nagyon figyelni, hogy ne ugrabugráljon Beni a műtét után.
És a Danigombi is tetszik, itthon is hívjuk Danit gombócnak, sőt grízgombócnak is. :)

Barbi,
De jó, hogy Leon jobban van, az már kevésbé, hogy Nolcsi kezdi a taknyolást.
Daninak egyelőre, remélem így is marad, csak az orra folyik. Kap cebiont, szívom az orrát és sátorban alszik. Remélem, nem lesz komolyabb.
Én imádom a mazsolát és mind a két fiú is oda van érte! :wink: :wink:
Az együttjátszás szempontjából (is) nagyon jó, hogy ilyen kicsi a korkülönbség a két fiú között. Beni mostanában olyan nagyfiús, nem nagyon játszik Danival. Inkább legózik, írogat, rajzol, vagy a féltett állatait, autóit rakosgatja. :wink:

Bodza,
Remélem, hamar lesz valami rendszer az életetekben. A takarítás megvár és Apa tényleg nagyon rendes, hogy ennyit segít. :) :)

benianyu

Kriszta!

Nolcsi is legózik, vonatot épít, rajzol vagy olvas (pontosabban könyvet lapozgat), de Leon ugyanezt csinálja. Ma pl. arra mentem be a szobába, hogy egyedül felült a kisszékre a kisasztalhoz, kivette a filctollakat és rajzol a papírra. :shock: Gabi kérdezte is, hogy én ültettem oda?
Meg szeret vonatozni, legóból viszont még nem igazán megy az építés, de pakolgatja a kockákat a járművekbe :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Képzeljétek, most hívattunk elő képeket, 340 db-ot..... mert az utóbbi egy évben egy képet se hívtunk elő. :oops:
Most van mit rendszerezni, albumot is kell venni, nem is tudom, mikor rakok el ennyi képet :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

na idáig tartott visszaolvasni, sziasztok :)

Hajni, na látod, pont ezért kérdeztem, tudtam, hogy tudod :D
egyébként nem is értem, hogy hogyan nem fordult ez elő veled... én valahogy csapatmunkának tekintem a miénket, és evidens, hogy másnak is lehet arról véleménye, ami nekem gondot okoz. pláne, ha még sokkal tapasztaltabb is :wink:

Barbi!!
sok gyógypusszancs repül a fiúknak! a tali miatt ne bánkódj, de tudom mire gondoltál, én is vacakul éreztem magam, ha emlékszel...
majd bepótoljuk.
nagyon jó ötlet az alternatíva! én be is vállatam volna a pénteket, de direkt azért örültem, mert apa itthon van egész nap, nagyon nagyo akar dolgozni, és meg mondtam, hogy akkor mi elpucolunk itthonról. mert még a wc-n sem hagyjuk békén :lol:

Megann, mi holnapra terveztük a vörösmarty teret, már szóltam egy barátnőmnek, de nem biztos, hogy jön... de a fentiek miatt én mindenképp eltűzök itthonról pénteken, úgyhogy benne vagyok mindenben!

mi ma voltunk dokinéninél, vittünk neki karácsonyi csokit (persze a védőnéninknek is), 9,6 kg az Eszti, de ez is csoda volt, hogy sikerült megmérni, mert kb a rendelőbe lépés pillanatában olyan ordításba kezdett, hogy kint is megsüketültek tőle.
aztán lepasszoltam anyuéknál és irány elintézni a maradék bevásárlást. annyira jól állok, hogy csak na :) már csak a sógornőmnek szeretnék szép törölközőket venni, meg persze még a cd és naptár sincs kész.

Nyúlné, nagyon tuti az a naptárkép, meg is nézem majd, de lehet, hogy nekiállok sajátot csionálni, mert addig tökölök, míg kifutok az időből. még képeslapot is kell gyártani.

nosztalgia képek nagyon aranyosak :) én is imádom nézegetni :)

csodálkozós Dani nagyon-nagyon-nagyon-nagyon zabálnivaló! ezzel a nézéssel asszem lehet csibészkedni, nincs az, amit ne bocsátanánk meg neki :wink:

Rokica, pocakfotó :D nagyon csini! kicsit gyakrabban tennétek fel ilyet, már biztos több zebrakép került volna fel a topikba :wink:
éljen a laptop :D

Juci, a mi napunk:
fél8-8 körül ébredés és szopi, megpróbálom a saját ágyunkban még húzni vele egy kicsit az időt. ez abból áll, hogy vagy a telefont, vagy a tv távirányítót mgszerzi, vagy rámászik apjára, vagy egy textilpelussal játszik.
8-fél9: Esztit felöltöztetem, aztán én fürdök, utána reggeli (egy egész szendvics egy paradicsommal általában, vagy tojás, vagy ilyesmi) együtt.
a reggeli mindennel együtt min fél óra.
eztuán vagy elmegyünk, vagy otthon játszunk, én közben mosok, mosogatok (részben géppel), pakolászok, vagy ha semmi nem megy nézem a lányom :) közben sokat játszunk együtt: könyvolvasás, formabedobás, a zenegépek nálunk mindent visznek, meg a mondókák-énekek. mostanában a trambulint is szeretei, azon ugrálunk.
az utóbbi időben egész jól elvan egyedül is. csak rövidebb ideig (max 10 perc), de aztán kis együttlét után újra, az a lényeg, hogy lásson. főzni ilyenkor max neki főzök, mert azt könnyű összedobni, és a méályhűtőben vannak előkészített cuccok.
fél12-12 körül ebéd, aztán alvás. ez kb 2 óra, ilyenkor van netezés, pihenés, pakolás, főzőcske.
2 körül ébredés, utána valahova mindig megyünk, min bevásárolni. vagy csak egy kicsit ki az utcára sétálni, megnézzük a macskákat, kutyákat, embereket.
uzsi, amkikor éhes lesz (gyümi vagy szendvics).
7 körül vacsi (sinlac)
fél8-8 körül fürcsi, szopi, alvás (ez kb fél9-9 körül van mostanában.

szerdán jön a takarítónénink, akkor vagyunk a nagypapánál, kedden babamuzsika, ennyi a fix. de valahogy minden nap van valami program, pláne így karácsony körül. a bevásárlás is program, beleül a kocsiba, és mindent megbeszélünk, megszagoljuk a zöldségeket, ismerkedünk az emberekkel stb.
persze kap kiflit általában :)

Nyúlné, érdekel, hogy milyen az újbuda center, ha arra gondoltál! :)

na jó sokat írtam, és nem emlékszem még mit akartam...

KépKép
KépKép
and

Barbi,
Én még nem szeretném, sőt Beni még kevésbé, ha Dani is legózna. Beninek már rendes legója van, nagyon sok apró darabbal, nem lenne jó, ha Dani bekapná. Bár ilyen kicsi dolgokat nem szokott, de az ördög nem alszik....
Dani nem tud még úgy igazán semmivel játszani, inkább mindent dobálgat, összekopogtat, meg persze szétszed. A favonatot sem tologatja, hanem szétszedi a sínpályát, ettől meg Beni kész lesz. Inkább akkor játszik vele, ha Dani alszik. :wink: :wink:
Viszont megtanult ő is felmászni a székre, onnan az asztalra. De nem ám a kisszékre csak, a rendes székre is. Mostantól felköthetem a gatyámat én is. :)

benianyu

ja, igen!
Tüncsinek is sok-sok gyógypuszi megy! és zabálnivaló a kis köntösében, meg apával is nagyon édes!!
Esztinek is most lett köntöse, a barátnőmtől kapta, nafyon aranyos, csak azt nem tudom mikor adjam rá :roll: itthon bohóckodjunk vele, amikor fürcsi-törölközés-aztán már a szobájába visszük rögtön. pedig nagyon "cuki"

Bodza! fog ez menni, olyan stramm csaj vagy! :wink:
és csak bátorítsad itt a népet, hogy megy ez, mint az ágybavizelés, nehogy elbátortaladjanak... magamat is beleértve persze az elbátortalanodók táborába...

kiderült, hogy apa nagy szökés rajongó. ez valami sporozat az rtl-en. csajok, az rosszabb, mint a kézilabda, elkezdett pisszegni, amikor meg mertem nyikkani :shock: kezdek félni, mi lesz, ha rigolyás öregember lesz belőle. asszem majd védekezésképpen jó házsártos vénasszony leszek, és akkor jól megleszünk :lol:

KépKép
KépKép
and

Totka,
Az lemaradt, hogy drukkdrukkdrukk, hogy tényleg ne szünjön meg az osztály és vissza tudjál majd menni oda dolgozni.

And,
Köszi a bókot! Dani tényleg jó nagy csibész már most, mi lesz később! :) De nagyon tud nézni! :) Mi lesz később? :) De az már a lányok baja lesz! :) Vagy az enyém is? :) :)

Itt a kis tornászom! :)
Kép Kép Kép

benianyu

Kriszta!
Hú, Dani is jó vagány, nincs félelemérzete. :shock:
Mondjuk Nolcsinak csak duplo legója van, azzal ugye játszhat Leon. A kicsivel én se engedném, hogy játsszon..... :?
Na Leon már nem csak szétszedi a favonatot, hanem tologatja rajta a vonatokat, a síneket csak akkor szedi fel, ha mérges, viszont akkor repül minden :oops: :?
A formabedobó nem érdekli, pedig van 3 is.....pedig én örülnék, ha gyakorolna.
Ja és elkezdte a könyveket szépen lapozgatni, az Alladin most Nolcsinál a kedvenc, de ha nem látja, Leon lecsap rá és olyan szépen lapoz, nem gyűri a lapokat.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

And,
Egész héten akartam írni neked, hogy most Esztiapa biztos a tévé előtt ül állandóan és a kézilabdát nézi. :) Erre nem kiderül, hogy van még annál is izgalmasabb! :wink: :wink: :wink:

benianyu

Sziasztok!

Visszalovasok..csak most muszáj föltennem :D
Ma próbáltam csinálni képet Lénáról...hogy legyen mit előhivatni és odaadni ajándékba nagyszülőknek, keresztszülőknek..
Ilyenek lettek: :P :P :P

Kép
Kép
Kép

M.

Kép

Kép
megann

Barbi,
Danit a mesekönyvek sem izgatják még. Talán tegnap volt először, hogy 5-10 percig hápogtunk, gágogtunk, nyávogtunk, stb. Benivel együtt és nagyon tetszett Daninak az előadás. Majd rákap ő is! Aztán gágoghatunk még épp eleget! :)

benianyu

Jaj de ügyes Danigombi :wink: :lol:
Látom nálatok is matrica mánia van. Nolcsi is állandóan ragasztana, most a fürdőben a WC-nél a fal van tele, meg rajzzal is, mivel ha pisil, vagy kakil, ragaszthat matricát, vagy rajzolhat a csempére.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kriszta!
Leont is pár napja érdekli, előtte csak dobálta a könyveket :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: