Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Török Dóra!
Örömmel olvastam elégedett soraidat. Én is Dr. Tidrenczel Zsolthoz járok. Bízom benne, hogy nekünk (kispapával) is hasonló élményben lesz részünk (április közepén).
Maci_2
maci_2
 
 


Kedves Névtelen!

Ez nekem is feltünt, hogy nem mered magadat valami névvel vállalni. Elöször még azt hittem, hogy tapasztalatlanság, de azt hiszem nem igy volt...
Magam részéröl ilyen névtelen embernek többet nem válaszolok (miután válaszra sem méltattad irásainkat), és Virág (Fiore), szerintem te se. (Azt meg tudja nézni, hogy te ki vagy, de magát nem tudja vállalni.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kedves Beszti!
Te tudod magad vállalni? Beszti? Hol a név, lakcím, iskolai végzettség, foglalkozás, igazolványkép stb?
Ugyanez Virágnak is szól! Viccbõl regisztrálhattam volna magamat Beszti Virág-nak is, de nem teszem, mert semmi értelme.

Én föltettem tíz kérdést, amire volt aki értelmesen, volt aki korának megfelelõ szinten próbált válaszolni. Lehet, hogy kilógok e topic boldog és elégedett íróinak sorából, de attól, hogy valamit a saját lelkiismeretetek megnyugtatása érdekében szépnek láttok, még nem biztos, hogy valóban maradéktalanul az!

Bogár János
Aki eddig névtelen volt, feltételezve, hogy a technika adta lehetõség nem ütközik a helyi netikettel - bár a névtelenség mint bûn inkább érvpótló volt ebben az esetben.
bog
 
 

 
 

Eddig nem gondoltam beleszólni a dolgokba, hiszen én még kismama sem vagyok.... csak jelölt Kép
Virág és Beszti: "okos enged...." nem tudok jobbat javasolni Kép
Bogár János: Ha belekattintasz a profilokba, mindenkiről elég sokmindent meg lehet tudni.... pl. rólam is... és a nevem tényleg az, amit ideírtam... nem úgy mint a tied Kép

Na mindegy, úgy érzem ezt mondat-egymáshoz-vágást de kellene fejezni, mert semmi értelme, és a csatinak sem ez a lényege!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kedves Vaczkóné Kovács Orsi (icsilya)!

Már korábban vettem a fáradságot, és végigolvastam a teljes topicot. Pont olyan rémtörténeteket olvashattam benne, mint az összes többi kórház szülészeti osztályáról. Az igazán vicces azonban az, hogy itt ezen a fórumon folyamatosan jelen van néhány hangadó, akik a kórházat, esetleg az orvosokat érintõ negatív kritikákat kétkedve fogadják, a kritikákat megfogalmazókat szavahihetetlennek, rémhírterjesztõnek, hozzá nem értõnek, vagy egyszerûen csak túlzónak titulálják.
Itt olyan mûhibákról, olyan erkölcstelen megnyilvánulásokról lehet olvasni, amik normális mûködés mellett komoly perekkel és hivatástól való eltiltással végzõdnének.
Ezzel párhuzamosan elégedett anyukáknak bemutatkozó nickek földigérõ nyelvvel köszönnek meg csodálatos szüléseket - akár névtelenül is - "régi motorosok" és ifjú lelkesedõk védelmeznek egy korrupt, _idõnként_ kétes szaktudásról tanubizonyságot adó osztályt tisztán önzetlenségbõl.
Hogyan lehetséges ez?

Látom, hogy itt komoly probléma a regisztráció, illetve a nick-személy összekötése.

"elég sokmindent meg lehet tudni.... pl. rólam is... és a nevem tényleg az, amit ideírtam... nem úgy mint a tied"
Ez igen nagy tiszteletlenség, kétségbe vonni nickem valódiságát. Ez a név valódi, ráadásul nagyon az. Persze olyanoknak, akik egy hetet eldiskurálgatnak azon, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy "osztályos orvos", valószínûleg nem mond semmit.

Szerinted, ha hosszabb a neved mint az enyém, és beteszel egy 40KB-os esküvõi képet, akkor hitelesebb vagy?

A négy nyelv tudásához gratulálok, irigyellek érte.

Tisztelettel egy - a maga szakmájában kiváló szakember,
Bogár János
bog
 
 


János,
már önmagában az, hogy vállaljuk az e-mail címünk közzétételét, eléggé sebezhetõek vagyunk a nem túl jóindulatúak számára. Ha a szomszédom gyerekeirõl mutogatnék képeket, az neked mindegy volna. Mindemellett elég sokan személyesen ismerjük egymást, és hamar feltûnne, ha más gyerekei, vagy nem én volnék rajta. De nem ez a vita lényege.

Már korábban vettem a fáradságot, és végigolvastam a teljes topicot.

Gratulálok! (Komolyan!)

Pont olyan rémtörténeteket olvashattam benne, mint az összes többi kórház szülészeti osztályáról. Az igazán vicces azonban az, hogy itt ezen a fórumon folyamatosan jelen van néhány hangadó, akik a kórházat, esetleg az orvosokat érintõ negatív kritikákat kétkedve fogadják, a kritikákat megfogalmazókat szavahihetetlennek, rémhírterjesztõnek, hozzá nem értõnek, vagy egyszerûen csak túlzónak titulálják.

Amióta én látogatom ezt a topicot (ez év jan-febr. óta), mindig is voltak az orvosokról eltérõ vélemények (lásd Hercegh), de én nem emlékszem, hogy jellemzõ lett volna, amit itt írsz. Én írtam negatív véleményt a Harsányiról, méghozzá kifejtettem, és a "Harsányis kismamák" nem védték, nem tartották komolytalannak.

Itt olyan mûhibákról, olyan erkölcstelen megnyilvánulásokról lehet olvasni, amik normális mûködés mellett komoly perekkel és hivatástól való eltiltással végzõdnének.

Majdnem minden szülésznek (országszerte) van folyamatban egy-két-kitudja hány pere. Sajnos ezen az alapon nem volna kis hazánkban szülész. Maradna az otthonszülés. Kép

Ezzel párhuzamosan elégedett anyukáknak bemutatkozó nickek földigérõ nyelvvel köszönnek meg csodálatos szüléseket - akár névtelenül is - "régi motorosok" és ifjú lelkesedõk védelmeznek egy korrupt, _idõnként_ kétes szaktudásról tanubizonyságot adó osztályt tisztán önzetlenségbõl.
Hogyan lehetséges ez?

Valószínûleg azok védik, akiknek nem volt problémájuk. Nem lepõdnék meg, ha a saját orvosomról kiderülne egy s más. Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, hogy lássuk, valójában ki és milyen az orvosunk, amíg nincsenek komplikációink.

Persze olyanoknak, akik egy hetet eldiskurálgatnak azon, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy "osztályos orvos", valószínûleg nem mond semmit.

Kár volna ez alapján ítélni, kedves János. Lehet, hogy nem voltun tisztában az osztályos orvos fogalmával (még az orvos férjem sem, mert soha nem dolgozott ilyen osztályon!), de attól még teljes értékû, intelligens, tájékozott emberek lehetünk. Lehet, hogy van egy csomó dolog, ami számunkra evidens, te neked meg kínai. Szóval ne váltsuk az értékes vitát aprópénzre.

Virág
Virág (fiore)
 


Kedves János,

40kb Kép azért, hogy gyorsan le lehessen tölteni, és tényelg én vagyok a képen a kedves férjemmel... hitelesebb vagy így?? nem tudom, én így gondolom... ha nem, akkor nálad nem vagyok ezzel sem hitelesebb, másoknál talán igen.

A nyelvtudásom... köszönöm az elismerõ szavakat. Jól esett.

Elnézést, ha kétségbe vontam a neved. Nõnak gondoltalak, az elsõ bejelentkezésed alapján. Ilyen jellegû kérdéseket általában nõk tesznek fel. Még egyszer elnézést az általánosításért!!! Kép

Remélem te is a párod megtaláljátok a nektek megfelelõ klinikát és a tökéletes orvost, és sok egészséges babótok fog születni.

Üdvözlettel:
Kovács Orsolya

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kedves János!

Nekem tetszett, ahogy írsz!

ZSófi
szzsofia
 
 


Kedves János!

A névtelenségben - számomra - az az egy zavaró dolog van, hogy nehéz válaszadáskor megszólítani azt, aki így ír. Az, hogy vki nem ad meg e-mail címet, életkort, foglalkozást, szemszínt, stb. engem, személy szerint egyáltalán nem érdekel, ha egyetértek vagy vitatkozom, a véleménnyel teszem, nem az egyéb jellemzõkkel.

1. Azt hiszem, minden kórház minden szülészetérõl olvashatsz pozitív és negatív véleményeket egyaránt, sõt, valószínûleg minden hasonló topikban vannak az egyszer-egyszer odalátogatók mellett olyanok, akik gyakrabban írnak, mint a többiek. Azon, hogy ezek az emberek többnyire pozitív véleményeket fogalmaznak meg, nem kell csodálkozni: azok, akik nem voltak elégedettek a kórházzal, feltehetõen az elsõ (vagy többedik) rossz élményüket (legfeljebb egyszeri megírva) követõen kerestek egy új kórházat, és ha megtalálták a nekik tetszõt, most azért rajonganak. Akik elégedetttek (voltak), azok továbbra is idejárnak, így folytonosan új élmények érik õket, feltehetõen hasonlóan kellemesek, mint korábban, hiszen különben nem járnának többé ide. Legalább is én így vagyok vele.

2. Hát, Zsófival ellentétben, nekem bizony egyáltalán nem tetszik, ahogy írsz! (" földig érõ nyelv") Nem hiszem, hogy bármelyik már szült, vagy még szülni akaró nõnek bármilyen érdeke is fûzõdne ahhoz, hogy elvtelenül dicsérje az orvosát, a szülésznõt, a nõvéreket, a kórházat, ha azzal nem volt valóban elégedett! Egyrészt nem hiszem, hogy a kórház orvosai és egyéb dolgozói rendszeresen a babaneten legelésznének, másrészt, még ha így lenne is: nehezen tudom elképzelni, hogy egy-egy jó szóért cserébe nagyot lendülne felfelé az ellátás színvonala! Ám ha így lenne, sem találnék benne kivetnivalót! Sõt, ha ezen múlik, nagyon sok kórház nagyon sok osztályát kéne dicsérni, hátha javulna a teljes egészségügyi ellátás!
Azt kérdezed: hogyan lehetséges az, hogy a MÁV kórházban szült nõk (szerinted túlzottan is) elégedetten védelmezik a (szerinted korrupt és szakmailag rosszul mûködõ) szülészeti osztályt. Hát, erre több magyarázat is lehetséges! Számomra elég kézenfekvõnek (és magamból kiindulva elégséges indoknak is) tûnik az, hogy elégedettek!
Nem tudom, hallottál-e már arról, hogy a terhesség kilenc hónapja és a szülés, majd az azt követõ gyermekágyas idõszak a nõk többsége számára felfokozott emocionális töltéssel jár együtt? Az ember ilyenkor aggódik a rá váró ismeretlen dolgok, új feladatok miatt, rengeteg dologról lemond a születendõ baba érdekében, igyekszik mindent megtenni, hogy a csemete egészséges legyen. És elvárja, hogy mások is mindent megtegyenek (orvos, család, stb.) Aztán ez az elvárása vagy teljesül, vagy sem. Ha nem, mérhetetlen csalódottságot és dühöt kell kibeszélnie (a topikot tekintve kiírnia) magából, ha teljesülnek az elvárásai, hatalmas megkönnyebbülés és hála önti el az anyák egy részét. Annál többet, jobbat azt hiszem, senki nem tehet ebben az esetben, mint azt, hogy jó hírét költi annak az intézménynek, azoknak az embereknek, akik õt a terhesgondozás alatt valóban gondozták, akik a szüléskor és azt követõen segítettek neki. Ezzel optimális estben segíti az intézményt/orvost (több beteghez juttatja), valamint a tanácstalanul keresgélõknek is támpontot nyújt, információt ad. Aztán persze mindenki dönt, hogy neki mi a szimpatikus, adott esetben a MÁV-ot választja-e vagy sem.

Most, hogy kiderült, férfi vagy (ami annyiból érdekes, hogy sem terhesként, sem vajúdó/szülõ/szoptató anyaként nem vehetsz részt személyesen a "rendszerben"), nagyon érdekelne, hogy honnan származnak a megfigyeléseid, amelyekre az elsõ írásodban hivatkoztál? Milyen minõségben töltöttél a gyermekágyas osztályon minimum kilenc, de inkább több órát, hogy megfigyelhesd a háromóránkénti etetést-itatást? Milyen univerzális képzésben részesülnek a speciális humán project managerek, hogy egészségügyi (orvosi) szakmai hiányosságokat állapíthatnak meg teljes bizonysággal és el sem kezdett perek kimenetelében mondhatnak ítéletet?


Márti (aki a maga szakmájában szintén tehetséges)
márti
 
 


Kedves Szabó Zsófia (szzsofia)!
Komolyan kiváncsivá tettél, elismerõ soraiddal!
A felháborodott anyukákkal szemben neked mi tetszett a kérdéseimben, vagy a válaszaimban?
Bogár János
 


Kedves Bogár János!

Tudod mit nem értek?
Hogy mindez MIÉRT alakult így? Feltettél néhány kérdést, és mi válaszoltunk az általunk megélt tapasztalatok szerint. Ez a topic, mint bármelyik másik, arról szól, hogy megvitatjuk, ki hogyan éli/élte meg a szülését. Neked éppen úgy válaszoltunk, mint bárki másnak, az elõnyünk veled szemben annyi, hogy mi nem látogatni voltunk ott, hanem végigcsináltunk ott valamit, ami az embereknek az életében a legmeghatározóbb dolog - gondolom ezt Te sem vitatod.
És mielõtt teljesen ellepnének a közhelyek:
-Tudsz olyan orvost említeni, vagy akár kórházat, ahol minden rendben van, és a korrupció gondolata fel sem merül? Persze most nem a MÁV legfölsõ szintjérõl beszélek, hanem, úgy általában a magyar EÜ.rõl. Ugye nem!
-Tudsz olyan orvosról, aki eddig kizárólag probléma, és komplikációmentes szüléseket produkált?
-Egyáltalán van olyan VALAMI, ami mindenkinek ugyanolyan gömbölyû? Mert ilyen sincs, szerintem. Akkor miért nem lehet elfogadni azt, hogy mindenki másképp lát valamit, és az többnyire nem egyezik a Te véleményeddel?! Miért teszel fel kérdéseket, ha azokra eleve nem vársz választ? Nem értem.

És azt sem értem, hogy a gyerekszülésnek, és az azt követõ tapasztalatoknak mi köze a nyelvtudáshoz, az életkorhoz, meg ahhoz, hogy kinek hány gyereke van?

De leginkább azt nem értem, hogy mi váltotta ki belõled ezt a hatalmas ellenszenvet a kórház, és az itteni "topicolók" felé? MIÉRT? Mielõtt végleg elmész ebbõl a topicból, légyszi ezt meséld el.

Üdv:
Csi
Akirõl többet megtudsz, mint a neve, ha körbenézel a többi topicban! Sokkal-sokkal többet.
csii
 
 


Kedves János!

Kérlek, magyarázd el Nekünk, mire alapozod bizonyosságodat abban, hogy Mi túlzott elfogultsággal volnánk a MÁV szülészete iránt!
Amennyiben bármilyen információd, tapasztalatod van, kérlek, azt építö jelleggel oszd meg Velünk, hiszen ennek a topicnak célja az is, hogy egymást segítsük, bátorítsuk, hiszen velem együtt sok az elsö gyermekét váró anyuka, aki tele van kérdésekkel.
Biztosan nem véletlen, hogy egy férfi felkeresi a Babanet társalgóját, és azon belül kiválasztja az Anyaságról témát, ott pedig a MÁV-os topic-ot tanulmányozza igen mélyrehatóan.
Amúgy nem sértésnek szánom, nekem mindegy, ki is vagy valójában, csak arra szeretnélek kérni, hogy ne destruktív módon próbálj szóra bírni Bennünket, amennyiben kíváncsi vagy a véleményünkre. Ha nem, akkor tényleg nem értem....

Üdvözlettel:

Dorisz
dorisz
 
 


Kedves (?) János!

Sajna így hirtelen nem tudtam magam regisztrálni, de a teljes nevem Dévai Sarolta Ágnes 27605142369, An.: Miskolczi Julianna, Tel: 06204643114.

Én a MÁV-ban szültem, nagyon elégedett voltam úgy a terhesgondozással, mint a szülés körülményeivel, a szülészeti osztállyal, a csecsemõ osztállyal és az ott dolgozókkal egyaránt. Nagy tisztaság volt, naponta kétszer takarították a kórtermeket.

Kedves János vagy mittudomén hogy hívnak. Szültél már (ha esetleg az ivarod mégsem hímnemû)? Tudod, hogy miket beszélsz? Tisztában vagy vele, hogy itt többek között állapotos kismamák társalognak, akik feltehetõen a MÁV-ban kívánnak szülni, vagy épp ott szültek és azért járnak ide, ebbe a topicba, hogy a megmaradó emlékeket minden egyes írással visszaidézzék maguknak és a többieknek egyaránt?

Gondoltál már arra, hogy hány állapotos anyukát rémítesz meg a paranoiás, bizonyítatlan rágalmazásaiddal, okoskodásoddal, cinikusságoddal?

Tudsz arról, hogy az IP címed a szerveren tárolva van és simán visszakövethetõ? Úgyhogy nem kéne itt firtatni, hogy kinek mi az eredeti neve, címe, s egyéb lexikális jellemzõi.

Tudod, hogy nem vagy idevaló és jó lenne, ha bemennél a chat.hu-ra, ha szórakozni akarsz vagy ha tényleges, konkrét kifogásolnivalód van, akkor menj a MÁV igazgatójához, vagy fordulj dr. Marton Istvánhoz, aki a szülészet-nõgyógyászat vezetõje, vagy esetleg fordulj egyenesen az orvosi kamarához!

Én azt mondom: a MÁV Kórház szülészete nagyon jó méltán kapta meg a bababarát kórház címét. Bizonyára más kórházakról is el lehetne mondani sok jót, de nekem csak egy tapasztalatom volt eddig, 4 éve, mikor kisfiamat szültem Dr. Herczegh Szabolcsnál. Nincs nagy összehasonlítási alapom, de inkább a saját tapasztalatomra építek, mint holmi jött-ment anonym emberek mendemondáira, kétkedõ mondataira.

Bizonyára egy kórház sem mentes a mûhibák alól, valószínûleg már a MÁV-ban is fordult elõ, de csak az az ember téved, aki dolgozik, bár az is igaz, hogy az orvosi hibák kockázata ebben az esetben igen kiélezett rizikótényezõ, de a szülés attól még a világ legtermészetesebb dolga lesz, akár mûtõben, akár baldahinos ágyban, akár a pajtában történik meg maga a csoda.

Sajnállak, kedves JÁnos, hogy te már csak arra vagy képes, hogy rágalmazz, hogy befeketíts embereket, intézményeket. Ha igazán gerinces ember vagy, bemész az osztályra és elõadód a gondodat és javaslatot teszel a vezetõség felé, hogy mit kéne másképpen csinálniuk.

Megteszed?


A barátaimnak csak:

Saci
Névtelen
 


Még valami kedves János!

Még te említetted, hogy itt nem a név a lényeg, stb. ez alapján honnan lehetne tudni, hogy a te képed van a profilodba benne? gipsz.jakab@ e-mail címet pedig bármelyik mail serveren lehet csinálni.

Egyébként még ami lemaradt: jelenleg 4-5 hetes terhes vagyok és nem szívesen olvasok olyan dolgokról, amik az érzelmeimat negatívan befolyásolják. Vagy esetleg ezt készakarva teszed mások bosszantására?


Dévai Sarolta Ágnes

devai.sarolta@pannongsm.hu

ide írhattok
Névtelen
 


Kedves MÁV-os lányok!

Ismét én vagyok, de szeretnék elvonatkoztatni a fent megkezdett témától.

Mint írtam éppen babát várok és ismét a Máv-ban kívánok majd szülni, de lennének kérdéseim:

1.) Nálatok volt-e fájás közben kézzel történõ tágítás?
2.) Volt-e egyéb rásegítés annak érdekében, hogy a baba minél hamarabb megszülessen? (infúzió, hasbakönyöklés, stb).

Õszintén kíváncsi vagyok a válaszaitokra.

Sziasztok:

Saci
Névtelen
 


Saci,
nekem nem volt tágítás, sem belekönyökölés, infúzió. A húgomnak csak akkor könyökölt bele a doki a pocijába, amikor már másfél órája csak tolt a szerencsétlen. Ennek hatására ugyan szétrepedt egy kissé a méhszája, de legalább nem kellett császározni. (Azt hiszem, abban a stádiumban már nem is lehetett volna.)

Te magad eldöntheted, hogy szeretnéd-e, hogy kézzel tágítsanak, vagy infúziót adjanak. Én laikusként azt mondom, hogy igen ritkán szükséges az infúzió, elõfordulhat, hogy a doktorbácsi már aludni szeretne, ezért beköti. De a kézzel tágítást nem tartom jónak. (Tévedhetek, nem vagyok szakember. Az otthonszülõk ádáz ellenségei ezeknek. Kép)

Virág
Virág (fiore)
 


Saci!

Gratulálok az új pocaklakódhoz!Kép
(A kérdéseidre nem tudok válaszolni, mert az elsõ babánkat várom.)

Maci_2
maci_2
 
 


Drága Dévai Sarolta Ágnes Saci!

Most nincs idõm rátok, csak átfutottalak, és ez a sor ütött meg a legjobban:

"jelenleg 4-5 hetes terhes vagyok és nem szívesen olvasok olyan dolgokról, amik az érzelmeimat negatívan befolyásolják."

Tudod, strucc, meg fej meg homok...
Ennyi.

Bogár János
Aki legalább annyit tud az "életrõl", mint egy szülész...
bog
 
 


Kedves Maci 2!

A soraidból azt vettem ki egyidõs terhesek lehetünk és ugyanhhoz a dokihoz járunk, akivel egyébként én is meg vagyok elégedve, azonkivül hogy szegény állandóan rohan. Neked már sikerült vele egy kicsit nyugodtabban beszélgetni a szülés körülményeirõl?

curly
Névtelen
 


Curly!

Az elsõ alkalommal (13. héten váltottam orvost) sikerült vele beszélnünk, a kispapát is behívta. Igaz, majdnem 1 órát vártunk rá, mert éppen a szülõszobán volt. Kérdezte, hogy milyen elképzeléseink vannak a szüléssel kapcsolatban. Mivel elsõ babánk lesz, akkor még nem sokat tudtunk mondani (azóta mûvelõdtem a témában, hála a segítõkész topcos kismamáknak). Szerintem majd késõbb biztosan visszatérünk rá. Nem várom el, hogy 4 hónap távlatából emlékezzen majd a megbeszéltekre.
Azóta egyszer voltam nála, de akkor csak beutalót írt a vérvételre (AFP, Hepatitis-B).
Legközelebb 19-én megyek UH-ra, és ha nem õ lesz a vizsgálaton, akkor meg is kell keresnem.

Maci_2
maci_2
 
 


Bocs, megint lemaradt.
Maci_2
18+2
maci_2
 
 


Kedves János!

Ne beszélj így, mert te csak egy férfi vagy!!!!

A struccpolitika pedig nem hiszem, hogy rám jellemzõ lenne, egyébként meg hogyan is érthetnéd meg miért nem kell bunkónak lenni állapotos emberekkel... szánalmas alak vagy.

Saci

Ui.: ez a topic NEM NEKED VALÓ.
Névtelen
 


Mint írtam több mint 4 éve szültem Herczegh dokinál, de semmit nem tudok róla azóta.

Mit tanácsoltok? Kihez menjek? Kiket hogyan érek el, mennyiért?

Köszike:

Saci


devai.sarolta@pannongsm.hu
Névtelen
 


Saci,
bár én még nem vagyok babás, de én Harsányi Lehelhez járok. Nekem nagyon szimpatikus. Segítőkész, és minden kérdésemre választ ad (akkor is, ha butának tűnnek)
Elérni : 475-2600 (MÁV központi szám)... be kell hozzá jelentkezni. Egy vizit 4500-ról indul. Nekem a legutóbbi rákszűréssel, mindennel együt 5500 volt.
Sajnos a Hercegh dokihoz nem tudok mit mondani, mert csak azt tudom, mit itt a topicban olvastam róla. HArsányit nekem is ajánlották.
puszi: Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szerintem a terhesség nem valami súlyos, gyógyíthatatlan betegség, ami miatt máshogy, tapintatosabban kellene beszélni egy kismamával. Ha valakinek rossz tapasztalatai vannak egy kórházzal kapcsolatban, azt miért ne oszthatná meg itt másokkal, még okulni is lehet belõlük. Vagy az a topic címe: Éljen a MÁV kórház? Ezt a túlzott elfogultságot már én is tapasztaltam másik kórház topicjában, ott kb. hazugnak nevezik azt, akinek negatív véleménye van v.kirõl, és mindig egész csapat kel kéretlenül az adott orvos védelmére. Az én férjem is nyugodtan leírhatná, min mentünk keresztül a lányom születése után, attól õ még nem "csak" férfi, hanem simán férfi, aki mellesleg végigcsinált velünk mindent, amit lehetett. Ettõl még az õ szava semmivel sem volna hiteltelenebb, ha leírná a dolgokat.
Hímsovinizmusról már hallottam, de a nõit csak itt kezdem
megismerni.
Ezt a névtelenséget firtató dolgot én már csak megmosolyogni tudom. Amikor nincs érv, akkor jön a vagdalkozás, hogy miért nem válalja magát az illetõ. Sajnos, itt a babaneten a többség nincs tisztában az internet adta lehetõségekkel, és vaskalaposan szajkózza, amit másoktól olvas.
Névtelen
 


Saci!

Ehhez az IP címhez bárki hozzáférhet? Mi ez, III/3?
Lenyomozunk mindenkit, akinek nem tetszik a beszólása?
Névtelen
 


Drága Sacika!
Ha te állapotosan azt mondod, hogy téged csak a pozitív információ érjen, akkor jó esélyed van arra, hogy pont a legnehezebb idõben fognak nagyon kellemetlen élmények érni.

Az, hogy ebben a topicban föltettem tíz kérdést, majd személyeskedõ, vagy szemellenzõs válaszokat kaptam, nagyon jellemzõ.
Körülbelül fél év múlva nem tíz kérdést, hanem elõreláthatólag egy történetet fogok elmesélni mindnyájótok okulására.

Én "csak" egy férfi vagyok, de ez nekem természetes. Az hogy ezt kvázi a szememre veted, nõsovinizmus!
bog
 
 


Kedves Névtelen 2002 November 14 csütörtök - 15h 49

Azt fogják hínni, hogy te én vagyok! :o)

Ez nõsovinizmus is... olyan hülyén jön ki, nem olvastalak.

Bogár János
bog
 
 


Maci 2!
Én most voltam a héten (19.) genetikai ultrahangon, de sajnos nem a dokim volt ott. Egyébként azonkivül, hogy egy órát sorban kellett állni, az orvos egy szót sem mondott a babáról csak számokat diktált egy asszisztensnek és az egész végén kezembe nyomta leleteket. Amirõl persze úgy tûnik minden normális,de azért jó lenne ha kicsit a lelkemmel is törõdnének... Remélem Te több sikerrel jársz.

curly
Névtelen
 


Kedves Névtelen 2002 November 14 csütörtök - 15h 51!

Az IP címet loggolja a babanet, de azt csak bíróság kérésére adhatja ki, illetve, bizonyos tartalomszolgáltatók egy idõ után törölni szokták.

Nekünk fórumhasználóknak is megvan azonban a lehetõségünk az IP címek figyelésére, nem túl bonyolult, de inkább statisztikai pontosságú, a módszerbõl adódóan.

Azonban itt a legtöbb információt egyszerûen kibeszélik az emberek, felesleges IP címet lesegetni.
Mondjuk, az azért elgondolkodtató, hogy az oldalt tíz perc alatt letöltik ketten, és hozzászól négy nevét vállaló anyuka... ;-)

Bogár úr
bog
 
 


Curly!
Én is a (19. heti) genetikai UH-ra megyek jövõ héten kedden. Majd leírom a tapasztaltakat.
Maci_2
18+2
maci_2
 
 


Kedves curly!
Azt írod, hogy az orvos nem mondott egy szót sem. Kérdezted, hogy mi van a babával és erre nem mondott egy szót sem?!
Ez nem gyanús?
bog
 
 


Saci!

A stílusát félretéve, nem biztos, hogy gond az, hogy leírta a véleményét Bogár János. Mint benne, talán másokban is felmerülhetnek ezek a kérdések EGY látogatás alkalmával. Az én tapasztalatom más volt, mint sok másik hölgynek is, és ennek rögtön hangot is adtunk, így aki még nem szült a MÁVban, az talán még olyan kérdésekre is választ kap, ami bennem eddig fel sem merült, mint pl. a /számomra érthetetlen/ sötétítõ függöny problémája.
A furcsaság a stílusában van. És nekem az is furcsa, hogy miért tartja a MÁV melletti önkéntes harcnak azt, ha leírom például azt, hogy NINCS szoptatási idõ /B.J.7.pont/. Nem tudok mást válaszolni a kérdésére, mert ha egyszer valóban nincs, akkor nem írhatom azt, hogy " igen, beleöntik a tejet". Ha így lenne, akkor a gyerekem nem fogyott volna fél kilót a bentlét alatt. De ez részletkérdés.
Abban viszont biztos vagyok, hogy az idelátogató kismamák jobban hisznek abbak, amit az ott szült anyukák írnak le.
Jó egészséget, és kellemes babavárást!
Egyébként a Pethõ, meg a Tidrenczel dokiról is sok szépet mesélnek, ha most kéne választanom, kettejük közül tenném.


Bogár János!
Mi a személyeskedés, vagy szemellenzõs válasz a fentiek közül? Nem a "pi" értékét kérdezted. És ismét megkérdezem, hogyha nem a véleményünkre voltál kíváncsi, akkor miért kérdezel?


15'49-es Névtelen!
Na, ez az a topic, ami szerintem nem a kórház istenítésérõl szól. Én magam kimondottan örülök, hogy szülés után találtam csak ide.
Egyébként ezt a "Ha nincs érv, jön a vagdalkozás"-t nem értem. Miért kéne érveket találnom amikor leírom az én, nem egy látogatás során szerzett tapasztalataimat?

Üdv:
Csi
csii
 
 


Saci, nekem volt kezzel tagitas is es hasbakonyokles is, megpedig a Harsanyinal, aki egyebkent ha megbeszeled vele es a korulmenyek engedik ugy vezeti le a szulest, ahogy kered. Elso babamnal en azt hittem magatol "spontan" is ilyen a stilusa. Ugyhogy szerintem barmelyik dokinal leginkabb a megbeszeles a donto, mert kulonben jon a rutin...
Tea
Tea
 


Kedves Tea!
Azt írod, hogy "aki egyebkent ha megbeszeled vele es a korulmenyek engedik ugy vezeti le a szulest, ahogy kered".
Én ezt úgy értelmezem, hogy ha nem szól elõre az anya, akkor Harsányi rutinszerûen tágít kézzel és könyököl hasba.
Jól értem?
bog
 
 


János!
Rossz érzést kelteni egy kismamában, valóban inteligens, megfontolt, tisztességes dolog. Gratulálok!
És nagyon sajnálom, ha ez örömet okoz neked.
Névtelen
 


Janos, en ugyan csak a sajat szulesemrol tudok beszelni es a tobbi altala levezetettet - kulonosen pedig az elore nem egyeztetett tipusut- nem ismerem, igy veszelyes a kovetkeztetes levonasa, mindenesetre az en szulesem alatt tortentek erre engednek kovetkeztetni, de legalabbis nem zarjak ki ennek a lehetoseget sem....

Akik viszont hatarozott elkepzelessel erkeztek a szules lefolyasaval kapcsolatban azok mind elegedetten tavoztak, egyikuk sem csalodott..
No de Janos, azt mondtad vegig olvastad a topikot..De hiszen ezt mar mind tudod akkor, reges-reg kibeszeltuk
:-)))
Tea
tea
 
 


Janos, P.S.: baromira hasonlit a foto a profilodban a dr. Varday Gyorgyre!!! (kozbeszerzesi szakerto, hajdani mernok)
udv:-))) Tea
tea
 
 


János,
ha nagyon szépen megkérelk kivennéd a fotót a profilodból. Illetlenség egy nagyszerű emberrel szemben!!!!

köszönöm
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kedves Orsolyám!
Nem értelek! Délután a chaten még - saját bevallásod szerint - semmi közöd nem volt a képemhez (amit direkt a te tiszteletedre tettem be, mert nekem sajnos még nincs saját digizett fotóm) most meg szépen kérsz, hogy vegyem ki?
Nem vagy te egy kicsit következetlen?

Egyébként nem kellene ezt a topicot ilyen marginális problémákkal terhelni!


Kedves "Névtelen 2002 November 14 csütörtök - 22h 41"
Melyik hozzászólásom kelt rossz érzést egy kismamában?


Kedves Tea!
Te-a feleségem lánykori monogramját viseled nicknek! :-)
Azt írod, hogy akik határozott elképzeléssel érkeznek, azok akár nyugodtan is szülhetnek, a felkészületleneknek viszont nagy az esélye arra, hogy nagyon komoly _indokolatlan_ fájdalmaik legyenek.
Nem kellene erre folyamatosan felhívni a figyelmet?

Egy dolog a születés misztériuma, és egy másik a magyar egészségügy rutinszerû érzéketlensége!

János, aki szeretné láttatni a fényt az alagút végén!
bog
 
 


K. János!
Miért is látogatta meg a kórházat? Mennyi idõt töltött bent? Miért tesz fel ilyen kérdéseket? Egy csomó kérdés felmerül bennem, hogy tulajdonképpen mit is akar itt. De nem szeretnék találgatni, mert gyanítom, hogy nem ön vagy kedvese szülne itt az életkora alapján.
D.Vica
 


János! Ha nem tévedek, még te voltál az, aki még fentebb fel voltál háborodva, hogy valaki nem vállalta a kilétét, most meg azt sérelmezed, hogy szóba hoztam az IP cím alapú személyazonosság felfedést. Naívan gondolod, hogy csak engedéllyel lehet megnézni ezen információkat! J És ez nem III/3!

Ha valaki egy ilyen fórumba el kezd nem témábavágó dolgokról vitázni és férfiként, egyszeri látogatóként olyan dolgokat próbál erõsíteni és erõltetni, amirõl halvány lila gõze nincs, felmerül bennem egy gondolat, hogy itt inkább személyes lelki problémák állhatnak a háttérben. Egyébként, mert kerülöm a negatív dolgokat, nem hiszem, hogy rossz hatások fognak érni – ha olvastad: én már tudom, milyen érzés szülni, tudom milyen körülmények között zajlik, szóval meglepõdni nem fogok, s a fájdalmat pedig el fogom viselni – remélhetõleg EDA, hiszti és üvöltés nélkül – mint azt elõzõ 18 órás szülésemnél is tettem – bár minden szülés más – én csak remélni tudom, hogy így lesz.

Nem azzal van gondom, hogy valaki a KONKRÉT!!!!! rossz tapasztalatát megossza valaki velünk, mert abból csak okulhatunk, de a levegõbe ne beszéljünk, és ne bántsunk meg az okoskodásunkkal egyszerre több embert.

És kedves János! Tényleg olyan okosnak, következetesnek, bölcsnek és mindent tudónak képzeled magad, hogy úgy gondolod jogod van olyan dolgokról konkrét véleményt formálni és negatívan befolyásolni asszonyokat, amely dolgokról Neked soha nem lehet tapasztalatod – talán csak a mások elbeszélései alapján. János: szabad ország – szabad polgárai vagyunk, de szerintem jót tenne a fórumbeli közösségnek, ha inkább nem brillíroznád és fitogtatnád oly irányú véleményedet, amely elferdíti a topic lényegét és negatívan befolyásolja a közösség szellemét. Szó sincs róla, hogy nem mondhatod el véleményed, ebben senki nem korlátoz – de ne itt, hanem felsõbb fórumokon – ott talán konkrétan tudnak neked segíteni, vagy éppen te tudsz segíteni a döntéshozóknak, hogy az általad felvázolt problémák megoldódjanak.

Saci
Névtelen
 


Azért kérdeztem a tágításról, hasbakönyöklésrõl, mert nekem volt benne részem, de már muszájból, mert 3 órán át tartott a kitolási szak. Kép És nagyon rossz volt, de inkább ez, mint hogy baja legyen a babának. Csak jó lenne 8 hónap múlva ezt elkerülni, és ilyen alkalmazások nélkül szülni! Kép

Saci
Névtelen
 


Már szült kismamik Kép
Mennyire fontos szerintetek a szülésznõ kíválasztása?? Mindez az orvoson keresztül történik??

köszi a válaszokat elõre is
Orsi
icsilya
 


Édes Saci!
Én nem sérelmeztem egy szóval sem, csak némi plusz információt adtam azoknak a topicolvasóknak, akik semmit nem tudnak ilyen kérdésekrõl.
Kicsit pontatlanul olvasol, aki a III/3-ról kérdezett téged az " Névtelen 2002 November 14 csütörtök - 15h 51"!
Nem esek hanyatt az IP címes burkolt fenyegetésedtõl, fõleg, hogy csak a levegõbe beszélsz. Idõnként nézem az oldalt, és mindenki megnyugtatására közlöm, _eddig_ egyik hozzászóló sem figyeli az ideírók IP címeit!

Kedves vagy. Volt már, hogy tévedek, hogy rosszindulatúan rágalmazok, aztán, hogy névtelenül irkálok, most meg "személyes lelki problémák állhatnak a háttérben" :-D

Te kicsit el vagy tévedve!
Nyissál egy új topicot, és határozd meg, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelniük a hozzászólóknak:
-csak nõk
-csak ha már a MÁVban szültek, vagy ott kívánnak szülni
-csak pozitív élményt írni
-negatívot csak akkor, ha az személyes élmény de végén minden jórafordul


A könyöklésrõl, a kézzeltágításról:
Bízzál az orvosodban, hagyd rá a szülés lefolyását, légy pozitív!
(Már a felvetett kérdéseddel megijeszted a még mitsem sejtõ elsõszülõket! Pssszt!)

Bogár János, akinek sikerült bedigiztetnie magáról egy képet, és hamarosan azt teszi föl!
bog
 
 


kedves D.Vica!

Mivel te sem regisztrált hozzászóló vagy így D.Vica=Névtelen !

Igyekszem belesimulni a topic stílusába, ezért idéznék Beszti (beszti) 2002 November 12 kedd - 17h 17 hozzászólásából:

"Kedves Névtelen!

(...)Magam részéröl ilyen névtelen embernek többet nem válaszolok (...), és Virág (Fiore), szerintem te se. (Azt meg tudja nézni, hogy te ki vagy, de magát nem tudja vállalni.)

Beszti"

Megy ez nekem! :o)

Jánosotok
bog
 
 


Kedves Tea!
Nagyon kedves vagy, de sajnos a képen nem dr. Varday Gyorgy látható, hanem a rám szinte megszólalásig hasonlító Hans Balzer Münchenbõl.
A képet icsilya tiszteletére tettem be, de neki nincs humorérzéke.
János, aki egyre jobban érzi magát, egyre felszabadultabb, (oldandó a körülötte keltett feszültséget) ezért küld egy puszit :-*
bog
 
 


János! Nem nekem kell az új topic, mert: MÁV-os vagyok, terhes vagyok, szeretem az itteni embereket. Ki is idevaló?
Nem hiszem, hogy megijesztettem bárkit is, konkrét kérdésem volt, konkrét tapasztalat alapján - nem a levegõbe beszéltem. Kép
IP cím? nem fenyegetés - tény.
Névtelen
 


János!
Még mindig csípem a hozászólásaidat.
Zsófi
szzsofia
 
 


Mi a véleményetek arról, hogy valaki nem fogad se orvost, se szülésznõt? Mennyivel kerül hátrányosabb helyzetbe? Esetleg tényleg kerül-e hátrányos helyzetbe a szülés során?

Herczegh-rõl mi az infótok? Mennyi nála most a tarifa? Kinél mennyi? Kép

Köszi elõre is az infót!

Saci
Névtelen
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?