János,
már önmagában az, hogy vállaljuk az e-mail címünk közzétételét, eléggé sebezhetõek vagyunk a nem túl jóindulatúak számára. Ha a szomszédom gyerekeirõl mutogatnék képeket, az neked mindegy volna. Mindemellett elég sokan személyesen ismerjük egymást, és hamar feltûnne, ha más gyerekei, vagy nem én volnék rajta. De nem ez a vita lényege.
Már korábban vettem a fáradságot, és végigolvastam a teljes topicot.
Gratulálok! (Komolyan!)
Pont olyan rémtörténeteket olvashattam benne, mint az összes többi kórház szülészeti osztályáról. Az igazán vicces azonban az, hogy itt ezen a fórumon folyamatosan jelen van néhány hangadó, akik a kórházat, esetleg az orvosokat érintõ negatív kritikákat kétkedve fogadják, a kritikákat megfogalmazókat szavahihetetlennek, rémhírterjesztõnek, hozzá nem értõnek, vagy egyszerûen csak túlzónak titulálják.
Amióta én látogatom ezt a topicot (ez év jan-febr. óta), mindig is voltak az orvosokról eltérõ vélemények (lásd Hercegh), de én nem emlékszem, hogy jellemzõ lett volna, amit itt írsz. Én írtam negatív véleményt a Harsányiról, méghozzá kifejtettem, és a "Harsányis kismamák" nem védték, nem tartották komolytalannak.
Itt olyan mûhibákról, olyan erkölcstelen megnyilvánulásokról lehet olvasni, amik normális mûködés mellett komoly perekkel és hivatástól való eltiltással végzõdnének.
Majdnem minden szülésznek (országszerte) van folyamatban egy-két-kitudja hány pere. Sajnos ezen az alapon nem volna kis hazánkban szülész. Maradna az otthonszülés.
Ezzel párhuzamosan elégedett anyukáknak bemutatkozó nickek földigérõ nyelvvel köszönnek meg csodálatos szüléseket - akár névtelenül is - "régi motorosok" és ifjú lelkesedõk védelmeznek egy korrupt, _idõnként_ kétes szaktudásról tanubizonyságot adó osztályt tisztán önzetlenségbõl.
Hogyan lehetséges ez?
Valószínûleg azok védik, akiknek nem volt problémájuk. Nem lepõdnék meg, ha a saját orvosomról kiderülne egy s más. Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, hogy lássuk, valójában ki és milyen az orvosunk, amíg nincsenek komplikációink.
Persze olyanoknak, akik egy hetet eldiskurálgatnak azon, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy "osztályos orvos", valószínûleg nem mond semmit.
Kár volna ez alapján ítélni, kedves János. Lehet, hogy nem voltun tisztában az osztályos orvos fogalmával (még az orvos férjem sem, mert soha nem dolgozott ilyen osztályon!), de attól még teljes értékû, intelligens, tájékozott emberek lehetünk. Lehet, hogy van egy csomó dolog, ami számunkra evidens, te neked meg kínai. Szóval ne váltsuk az értékes vitát aprópénzre.
Virág