Új privát üzeneted érkezett!

Gigaboszi,

szopi erőltetés: ki beszél itt erről?? egyszerűen arról van szó, hogy azért az anyatej mégiscsak százszor jobb, mint a tápszer? vagy nem?

lll: nem igazán értem, miért szidod őket. őnkéntes anyukák, akik segítséget nyújtanak abban, hogy minél több anya tudja szoptatni a gyerekét minél hosszabb ideig. Én elég sokat olvasgatom a portáljukat, a magy és az angolt is,valamint a nők lapja szakértőjének lll-es tanácsadójának blogját és sehol nem olvastam még arról, hogy erőltetnék a tejszaporítást.....sőt, maratoni szopikről sem, illetve csak akkor, ha a baba azt igényli. Tényleg, neked mi a bajod a maratoni szopikkal?
szerintem az lll pont abban segit, hogy a mami ne legyen ideges, és kimerült a kudarctól, és nincs benne semmi erőszakos. És én azt gondolom, hogy nagyon-nagyon sok anyukának segítenek. nekem sosem volt kifejezetten problémám, de még igy is felhivtam őket, amikor elbizonytalanodtam. Szerintem sokan, akik arről beszélnek, hogy mindent megtettek, pont ezt hagyják ki. Segitséget kérni olyanoktól, akik TÉNYLEG tudnak segíteni.....

ufff, én is abbahagyom
sz_kata

Köszönöm a véleményeket és a hozzászólásokat!

Mamy!
Köszönöm a bíztatást és és érdekelne annak a bogyónak a neve és, hogy hol vetted!

Egyébként lehet,hogy az a baj, hogy nov. 16.-a óta nem aludtam max 2 órát, de már nem is látom mostanság esélyét, hogy kialudjam magam.
Ja és most az rendellenes, hogy ilyen kicsinek ilyen sokat eszik? :oops:
Most már igazán parázok!

Kép
gabriel79

Mármint egyhuzamban 2 órát

Kép
gabriel79

Sziasztok!
Gabriel:
Gondolom Flora nem minden etetésnél eszik ilyen irdatlan nagy mennyiséget.
Nekem Marvin a kórházban játszotta el hogy 2 naposan bevágott 100-at.Kb 6 hetes koráig többet is evett a kelleténél.
Sajnos már mi is tápszerezünk mivel a tejem nekem sem elég.Muszály potolnom.Pedig rentgeteget kinlodtam vele..Fejni nem is tudok már hiszen nincs is mit a fiam simán kiszopizza azt a kicsit is ami van.Amikor kapkodja a fejét és tudom nincs mit szopizni már akkor jön a potlás. Nálunk 100-150-ig terjed egy adag.Álltalában nappal eszeik többet éjjel kevesebbet.
Higyjétek el én sem jokedvemböl vagy lustaságbol adok neki tápot hiszen kényelmesebb elökapni a cicit.Nem beszélve az anyagi részéröl is.Nagyon drága a tápszer és a hozzá valo viz sem olcso..
De remélem ezért senki nem kövez meg.. :oops:

Kép
Vendég

Gigi!
Szerintem nem lógsz ki a nézeteiddel, mert eleve mindenki másképp gondolkodik a dolgokról és senki sem ugyanolyan. Egyébként egy körülbelüli napirendet Barni is már kialakított magának, ami szerint cirka 3 óránként követeli a tejcsit :lol:, éjszaka pedig kb. 6-7 órát átalszik. Nálunk sem alszik a mi ágyunkban, mert nem igényli és ugyanolyan jól elalszik a bölcsőjében is (bár előtte egy kis tentézés sokat segít :lol: ). Én is már elmentem itthonról vásárolni, de eddig még csak 2 óra volt maximum egyhuzamban és utána rohantam haza (ennyiszer még sohasem figyeltem arra, hogy mikor csörög a mobilom) :lol: .

Gabriel!
Én is úgy vélem, hogy nem mindenkinek adatik meg a sok tejcsi, mivel két barátnőmnek is problémája volt azzal, hogy nem tudta rendesen szoptatni a gyermekét. Viszont ők mindent megtettek a tejtermelés érdekében és LC-ről ez szerintem nem mondható el.

Siba!
Sajnálattal olvastam, hogy már aranyeresek klubja is van :cry: . Ezek szerint ennyire gyakori ez a probléma? Egyébként ez elmúlik vagy újra és újra előjön. Sajna semmit nem tudok ezzel kapcsolatban, mert most tapasztaltam meg először ezt a kellemetlenséget.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Siba, l
ove handle, naggyon tetszik!!! :D :D Mindjárt máshogy nézek a tükörbe!!!!
Jó a recept!
Részvét a zűrös éjszaka miatt...

Gabriel,
ne aggódj a grammok miatt!
Gergő 2 hetesen 150-et nyomott naponta 4-szer...és csak négyszer evett... :shock: mivel nem fájt a hasa, hagytam, hadd diktálja ő az ütemet. Most 3 hónapos, 180-200 ig terjed egy szopi, de volt 90-es is, szóval, ami épp fér a pociba. Napi 8 evése még SOHA nem volt, csak kevesebb. viszont gömbölyű, hurkás, kb 68 cm, ezért 3 hónaposan 6 hónaposok ruháiban van... :shock:
Tanács: (nekem bejött)
Csak úgy tudsz tejet szaporítani, ha pár napig eldugod a tápszert. Áldozz rá 1-2 napot, mássz be Flórával az ágyba, és ha éhes, tedd mellre, ha kell, egymás után. Eszik, amennyi benne van. Előbb-utóbb bealszik a cicin, azalatt pedig neked rohamtempóban termelődik a tejed. Éhen nem marad, hiszen VALAMENNYI tej tuti, hogy kerül a pocijába. A szervezeted, viszont a cici szopásának gyakoriságából azonnal kapcsol, hogy több tej kell, és termeli. Folyadékból 3 litert próbál meg meginni! Ha tápszert adsz, azt nem ciciből kapja, elmarad az inger, a cicid ezt úgy értékeli, hogy akkor nem kell annyit termelni. De a baba éhes, ezért tápszer kell neki, de ez megint nem szopival jár, ami megint csökkenti az ingert....látod? Félelmetesen működő körforgás, DE MEG LEHET SZAKÍTANI!!!

Csengő,
mi egy hónap alatt 30 dkg-t fogunk hízni....18-án megyünk méredzkedni, de mivel itthon van mérleg, tudom, mire számítsak... a 2 hónapos oltás után 2 hétig, egy dekát sem hízott Gergő...de volt pisi, kaki, hurka. Csak múlt héten kezdett, de elég kevéske lesz (nekem elég, csak a dokinak is az legyen...bár szopipárti)

Puszi, Angel
Vendég

Gabriel,
3 hetesen 180-at eszik? Mi 2 hónaposan se..
Egyébként úgy kell kiszámolni, h mennyire van szüksége, h a testsúly X 150/ szopizások száma 1 nap.
Pl Zsófinál 5.5 X 150/7vagy 8 kb 100-120 Szerintem ez reális.
Tina, álomszépek vagytok!
Gesztike és Kata baba is hozzák a formájukat! GYönyörűek.
Apropó játékszőnyeg, mi már a 2.-at használjuk, az előző elszakadt. ngyon szépet sikerült beszereznem. Nem vagyok nagy Micimackó rajongó de ez nagyon édi. Kép Gym
rolex

Siba,
Mikor nyitod meg a műtermed előttünk is?! Nagyon ügyi vagy. Mondjuk a jó képekhez kell a szép gyerkőc is.:)
Gesztenye, jól vagytok? Rendben minden?
rolex

Bettus,
Mindig megmosolyogtatsz az írásaiddal.:) Kittykét majdnem elfelejtettem megdícsérni. :oops:
Megyek megnézem Zsófit, mert ébren tettem le. Megy a "nevelés". A babyőr szerint alszik.
Mindenkinek szép éjszakát sok alvással!
rolex

Sziasztok, Lányok!

Sajna, gépem (tetsz)halott, férjem hiába guruzza, egyre ramatyabb... Úgyhogy átzavartam őt a csajokhoz, és most a laptopjáról nyomom. Mivel átolvasni jó időbe telt, csak röviden:

Gyönyörűek a babák!!!!!

Gigi,
érdekes, a csajok még mindig 3 óránként igénylik a kaját, éjjel viszont van, hogy 8 órát is alszanak, de hatot mindig. Illetve egy négyórás szünet van napközben, a nagy alvásnál, délután. Nekem jó igy, ha nekik is :D Peti gyönyörű nagyfiú lett! Le a kalappal előtted (vizsgák). Petit is viszed magaddal Pestre? Erőltetés: régen próbáltam, de megviselt lelkileg (tortúrának érzetem a bébik etetését, féltem, nem lesz elég tej, jajmilesz, ha táppal kell pótolni...) amióta lazább vagyok, alig kapnak tápot a lányok. És ha mégis kell néha egy kis pótlás, hát vállat vonok. Másnap meg nem kell, és kész... Úgyhogy én értem, mire gondoltál az erőltetéssel.

Napraforgó,
nagyon tisztellek azért, hogy a bébik mellett van erőd dolgozni... Tudsz azért pihenni is egy kicsit? Hülye egy kérdés, tudom, hiszen én se tudok (csak ha alszom), pedig mi ketten vagyunk... Ne haragudj, hogy ilyet kérdezek, elvégre ez a te legteljesebb magánügyed, de a gyerekek apja nem járul hozzá anyagilag? Vagy el se fogadnád? Teljesen megérteném... Nálad is felteszik azt az idióta kérdést, hogy egypetéjűek-e? Nálunk a két gyerek totál eltérő, mégis sokan megkérdezik. Vérmérsékletileg van különbség? Nálunk ég és föld a két lány... Most is csak Liza hangját hallom :wink: Igaz, ha Lilike rákezdi, hát behúzódnak a kutyák a kuckójukba...

Ma voltunk haemangioma-vizsgálaton, prof aranyos volt, mondta, hogy elmúlik majd. Ezzel együtt jegelte (egy ceruzaféle szerkezettel hozzáért), ettől kisebb lesz. Márciusban megyün k megint.

Lányok,
a naptáras rendelés visszaigazoló méljénél nézzétek meg, mikor lehet átvenni, mert mi potyára mentünk. Hiába volt az a tárgy, hogy átvehető a cucc, a szövegben az volt, hogy csak nyolc munkanap múlva, vagyis huszadikán!!!! Úgyhogy nem tudok mit irni róla.

Munka a baba mellett:
én már gondoltam rá, hogyha a csajok egy-két évesek lesznek, alvásidejük alatt összehozok majd egy-két cikket (valahová külsőznék). De ez nem biztos, hogy jó ötlet, meg aztán majd meglátjuk.A jövőben egyébként szeretnék itthonról dolgozni, de legalábbis nem bejárni Pestre. Attól falnak mennék... És nyolc órás munkát az ovi mellett sem vállalnék.

Megyek, megnézem, mi a pálya...

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Gabriel!
A bogyót a netről rendeltem, www.boldogmama.hu, a neve More milk plus, nagyon drága, készülj fel rá. Én is egy hétig filóztam, hogy megrendeljem-e, mert baromira nem hiszek az ilyen cuccokban, de úgy néz ki tényleg bejött. Bár még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy csak az segített, szerintem a kezdeti stresszelés hanyagolása is nagyon fontos!

Szopi erőltetés vagy nem erőltetés, Liptai és társai, és egyéb ilyen pro és kontra témákkal kapcsolatban, már nem fűzök hozzá semmit, mert elfogadom az "ellentábor" véleményét is, (elvégre nem lehet mindenkinek mindenről ugyanaz a véleménye) de én akkoris azt vallom, amit leírtam. Aki akar, az tud szoptatni, lehet hogy kell a kiegészítés, de olyan nincs, hogy nincs tej egy csepp sem. Ha meg beindul, akkor egyre több és több lesz. Liptairól meg akkoris az a véleményem, hogy egy sznob pics@ (már bocsika), és mélységesen elítélem amiatt amit csinál. Úgy látszik azok közé a "nők" közé tartozik, akik nem hajlandók tudomásul venni, hogy a gyerek születésével megváltozott az addigi életük, immár nem csak önmagára kell gondolnia, hanem elsősorban a gyermekére, akit ő akart, a gyerek nem kérte hogy megszülethessen.

Na befejeztem a füstölgést, játszom egy kicsit levezetésként
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok,

Már nagyon várom a talit!!! Nehogy elfelejtsek fényképezőt vinni :oops:

Siba, Tina, Mamy, Edi: Annyira szépek a babók!!! Napról-napra nagyobbak!!!
Bencusról is ezt mondják, de hát én annyira nem látom a változást, hiszen minden nap látom...

Love handle :lol: Emlékszem.. Az ex angol :wink:

Gigaboszi: Hű, de negatív vagy! Én nem értek Veled egyet erőltetés témában... Szerintem az anyuka kutya kötelessége mindent megtenni a szopiztatásért, nem pedig a fáradságra hivatkozni... Ne érts félre, ha a gyerek éhes és nincs tej, nyilván adni kell neki valamit, de hogy valaki azért ne szoptasson, mert fáradt???

KépKép
Kép
jadey

Napraforgó, nem lehet 1szerű két babával egyedül! Ügyes vagy!

Szkata, Rolex köszi köszi!

Szoptatás pro és kontrához én nem szólok hozzá, 1szerűen azért nem, mert mindenkinek igaza lehet.... Nem vagyunk egyformák és ez így van jól. De képzeljétek, nem tudom, hogy igaz-e, de egy ismerősöm mesélte, hogy Olaszországban egy doboz tápszer kb. 50 euróba kerül, ezzel is a szoptatás irányába terelik az anyukákat.. és ott a szülés után mindenki kap egy tablettát, amitől ömlik a tej... egy másik ismerősömnek, meg egy francia anyuka mesélte, hogy azért nem akarja a negyedik gyerekét Magyarországon szülni, mert itt mindenki túlságosan szoptatáspárti. Párizsban a szülés után kapott gyógszert, amitől teljesen elapadt a teje. Őt zavarja a szoptatás (az unokahúgom is szinte paranoiásan retteg attól, hogy szoptatnia kell majd valaha. Nem bírja, ha a melléhez bármi hozzáér. Hát ilyenek is vannak.

Én büszke vagyok rá, hogy a kezdeti egy hónapos para után még mindig megvan a szoptatásonkénti 40-80 gr és napi egy cumisüveg lefejve :) a többi meg tápszer, amit utálok, de hát nincs több tej, pedig én aztán mindent kipróbáltam, mindent elolvastam. És az a furcsa, hogy már a szülés előtt is a szoptatást tartottam fontosabbnak, gyűjtöttem az infót, vettem bazi sok aventes poharat.. jó lesz majd a főzelékeket lefagyasztani :)

Kata, ez a pótolhatatlan dolog nagyon teccik!! :) Igen én is mindig is anyuka szerettem volna lenni, szerettem mindig dolgozni, de tudtam, hogy erre vágyom.. ezzel együtt nem bánom, hogy csak most, harmincon túl vállaltam be, persze ehhez kellett az Apuka is, de annyira jó, hogy már "kiéltem" magam, jó nagy közhely, de igaz. Abban is hiszek, hogy a gyerekek kiválasztják, hogy hová szülessenek.

Na csóközön, lépek, mert kicsit alvásdeficites vagyok a tegnapi horroréjszaka után.

Kép
siba

Lányok,

van köztetek, akinek megjött már?
Hétvége előtt (meg talán szombaton) úgy éreztem magam, mint máskor menstruáció előtt. Görcsök (amelyek egyébként nemigen jellemzőek, de előfordultak anno), hőhullámok, ingerültség. Aztán semmi. Lehet, hogy ez amolyan szoptatás alatti "virtuális menstruáció"? Van is meg nincs is? Ti mit tudtok erről? Bevallom, én semmit, terhesség alatt nem olvastam ilyen témában semmit (mert nem érdekelt), most meg nincs időm keresgélni. Kérdésem: ha télleg megjön, befolyásolja-é az a tejem 1. izét (az i hosszú, csak a nyavajás laptopon olyan rossz helyen van, hogy nem tudom vakon leütni), 2. mennyiségét, 3. minőségét? Olvastam ugyanis olyat (itt a bneten a történetek között), hogy egy csajnak megjött, a teje pedig elment...

Puszi - Kata

ákata2

Haliohó,

Peti jól megviccelt, úgy csinált, mint aki aszik, sztán kiderült, hogy mégsem :? most az apjának "magyaráz"

Siba,

szerintem az olasz anyukák placebót kaphatnak :lol: most komolyan, szerintem nagyon sokat segithet, hogy azt hiszed, kaptál egy csodabogyót, amitől azt hiszed, tutira van tej..itthon is be lehetne vezetni :lol: (itthon is van ilyesmi, csak más téren, a nagybátyám felesége, aki szülésznő, mesélte, hogy azoknak az anyukáknak, akik szülés után nagyon nyavajognak, hogy itt fáj meg ott fáj, C vitamin injekciót adnak, mert az ugyan semmire sem jó, de nagyon csip amikor beadják, és érdeke módon, minden anyuka "meggyógyul" tőle :) )
undor a szoptatástól: ez nagyon komoly probléma, és sajnos legtöbbször azok éreznek így, akiket ért már valamilyen szexuális erőszak, akár a pedofilia valamilyen formája. Szóval ez nagyon komoly lelki probléma és csak pszichológus tud segiteni rajta.

Kata,

én is szeretnék majd valamit melózni, de tuti nem 12 órában. (ahogy eddig) most éppen olvastam az angol baby café szervezetről, és azon agyalok, hogy ezt itthon is meg kellene csinálni. azon gondolkodom, mennyi lóvé kellene rá, és milyen pályázatokból lehetne ezt a zsét összeszedni....
Szóval, nem tudok a seggemen ülni, de csak olyasmi jöhet szóba, ami nem veszi el az időt Petitől.

megyek, próbálok altatni
sz_kata

Angel, koszi! Tok megnyugtat, ha masnak a babaja sem hizik ezerrel, eleg nekem ez is. Majd leirom mit mondott a dokiba.

Ja elfelejtettem irni, hogy LC neninel meg sosem lattam a babat, de RR nenit eddig csak ugy lattam hogy a ket gyerekkel egyedul vasarolt be. Tole vettem az otletet, hogy a picit kenguruba es akkor a kocsit is tele lehet rakni es a nagy utan is futkosni:)

Talira nem tudok menni, mert a pszichologus lemondta a penteki idopontot es csak hetfoit tudott megadni. De igerem a kovetkezon ott leszek.

A szopis tanacsadokat tenyleg ne bantsatok. Pici gyerek mellett segitenek, raadasul ingyen, sot a tanfolyam egy csomo penzbe kerul. Szerintem sokkal tobb kene beloluk! Persze itt a neten is es mashol is olyanokat talalok, hogy elhiszem ha valaki ketelkedik bennuk. Nem tudom miert van ez a legenda veluk kapcsolatban, maratoni szopi es kiszipolyozott anyuka kep.
Ha nekem komoly problemaim lennenek a szopival en sem gondolkodnek sokat: menne a tapszer. De akkor biztosan nem oket vagy barki mast okolnek.

na megyek mert a betyarok tamadnak

cs
Vendég

JA, Akata, nekem amikor meg a nagyobbiknal megjott, akkor felidoben (gondolom en laikus, peteereskor) nem igen szopizott a fiam. Ekkor 5 es fel honapos volt, akkor elment tapszerert es adtam is neki, de ket nap mulva mar szopizott es amikor megjott akkor is. Hallottam olyanrol akinek onnantol nem szopizott a gyereke, mert mas lesz az ize. Persze olyanrol is hallottam, akinel hamar megjott, aztan no tejcsi. A lenyeg, hogy 18 honapos koraig meg szopizott Miki, pedig mar felidos voltam, de csak ekkor vitt ra a lelek, hogy leszoktassam.

Giga! Szerintem neked az a bajod az LLL-esekkel, hogy sok a hamis info roluk. Meg engem is zavar, hogy ugyan nagy divat a tarsadalomban a szoptatas, de nincs hozza eleg info. pl. anyos olvassa, hogy milyen jo a szoptatas, de elvarna, hogy teaztassam, meg hozzataplaljam a gyereket, szuletesetol, mert neki anno ezt mondtak. Pedig a ketto lehetetlen egyutt. Abban meg mar megegyeztunk, hogy a tapszeres anyuka is teljes erteku anyuka, ugyanugy, mint a csaszaros....Ez nem is kerdes.

cs
Vendég

Sziasztok!
Ákata:
Nekem nov 25.-én beköszöntött a piros nyavalya.A szokásostol eltérö 4 nap helyett 7 napig tartott.

Angel:
Igen az a 1 napos fekvés babával tejszaporitásként nagyon jol hangzik de ez nálam kivitelezhetetlen.Amikor hazaér a 11 éves kamaszlányom a sulibol a mindennapos tini problámáival a sulibol és rajtam tölti ki na akkor vége a pihinek.Sajna én egyedül vagyok itthon egész nap a gyerekekkel és muszály ezt azt a háztartásban megcsinálnom..Nincs segitségem..Ugyhogy fekvés kilöve..Nekünk sajnos bekevert a csalánkiütés is amikor fiamnak 1 napig csak tápit adtam és a lefejt tejet önthettem ki. :(

Csengo:
Egyébként érdekes mert anno lányomnál kimondottan ajánlották a teáztatást..Most a korházban és a védönénink is a vizet javasolta .Anyukám majdnem szivrohamot kapott mikor meghallotta vizet adni ujszülöttnek.. Akkoriban volt még 2honapos kortol adhato ital is most már ugynaz 4 honapos kortol adható.Hogy mi változott nem értem.

Jadey:
Köszönjük a bokot.!!Gépet viszek föleg ha apa eltud vinni mert nálunk ez még mindig kérdéses :?

Rolex:
Nagyon szép a játszoszönyegetek..

Siba:
Nagyon szépek a képek..Igazi müvészfotok..A talin kell csinálni a babákrol egy közöset és abbol szerkesztenél egy ilyen müvészit..

Edi:
Kata baba nagyon édes ..

Lányok használ valaki Chicco latex cumit?Vettem fiamnak a hason alváshoz de az istenért nem akarja elfogadni..Másnál sem jön be vagy ö ilyen válogatos.. Nem vagyunk nagy cumisok de azért elalváshoz nélkülözhetetlen..
Mi eljutottunk odáig hogy Marvin egyszer kel fel éjszaka de azt 3-7-ig :shock: .Már napok ota ezt csinálja velem..A reggeli etetés után viszont bealszik a kezemben..és hulla fáradt se kép se hang.. :shock:
Tegnap tök váratlanul beállitott a védönénik.Majd a frász jött rám mikor kinyitottam az ajtot.Még a kaputelefonon sem csörgetett fel hogy legalább kicsit összekapjam magam egyszer csak az ajto elött állt.Ugy nézem ki mint egy mosogatórongy a fejemen a haj jobban hasonlitott egy seprühöz mint frizurához..A lakásrol nem is beszélve szaldt minden..Majd szétdurrantam az idegtöl .Legalább ideszolt volna..
Vendég

Sziasztok!

Az oltás nagyon megviselte Katát. Délután nyűgös volt, sírt, elaludt a mellkasomon, viszem a kiságyba megint sír. Megint megnyugtatom, elaludt, letettem a játszószőnyegre, megint sírt. Ekkor még nem gondoltam, hogy az oltás miatt, mert azért szokott néha nyűgi lenni, amikor nem tud elaludni. De aztán megint elaltattam, viszem a kiságyba megint sír. Megnyomkodtam az oltás helyét kicsit, nahát ez fájt neki nagyon. Úgyhogy hagytam bodyban szabadon, megint kivettem elaltattam. Aztán kajcsi volt, tisztába tettem, 37,5fok volt a hőemelkedése, adtunk neki germicid kupot, kikakilta, de szerencse a 2.adag benntmaradt. Aztán kis várakozás után, lefeküdtem vele, megint elaludt a hasamon, éjfélkor tettem a kiságyba 6kor evett, aludt és most 9kor kelt, evett. Most is alszik.
Remélem ma nem lesz ez, mert tegnap nem tudtam semmit csinálni, kellene mosni, mosogatni.
Apa is szarul van, fülében van vmi gyulladás, alig tud rágni, tegnap volt dokinál. Este meg tök rázta a hideg…Nem szeretnék Karácsonyra lebetegedni.

Kata tök ari, a kezeit összekulcsolgatja, tördeli, nézegeti, néha bandzsít hozzá. :)
Meg a kiságyban felakasztva van a felhúzós macija és annak a felhúzó részébe kapaszkodik mindig.
Ja és álmomban ezt a felhúzó rész segítségével felhúzta magát és majdnem kibukfencezett. :(

Tina!
Marvin tök sokat változott, nagyon szép, nyugodt babának tűnik. :)
Védőnő! :twisted: hozzánk is így állított be és azt mondta majd januárban jön! Nem fogok készenlétben lenni, ha akarok elmegyek sétálni és nem az ajtót fogom bámulni. Egy telefont megereszthetne, aznap, hogy 1körül várható pl. Mert tőlem kopoghatnak, csöngethetnek én nem engedek be senkit, ha a gyerek szopik.

Rolex!
Nagyon szupi a játszőszőnyegetek. :)

Megjövetel: hát nem tudom, de nekem már 2x volt vmi, de az is barnás, nyálkás, pirosas vmi volt, nem sok. Egyszer a 8.héten, utána meg asszem 11.héten. Nem tudom, most várok azt meglátjuk, de nekem is húzó érzés volt a derekamban meg alhasban. :shock:

További szép napot Mkinek!
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Elnézést, hogy nem tudok jönni - nagyon fáradt vagyok, de nem Zsoltika miatt....

Az alattunk lakó ember is iszik, ilyenkor üvölteti a tévéjét, többször szóltunk már neki. A mellettünk lévő végre befejezte a hajnali székhúzogatást, úgyhogy most nem fél hétkor, hanem fél nyolckor kelünk arra, hogy tűsarkúban rohangál a hálónk mellett található előszobájában (ez is milyen megoldás már? háló mellett előszoba?)
Ma éjfélkor megelégeltünk a fentről jövő percenkénti kalapácsszerű hangokat és feljelentettünk a felettünk lakó őrültet. Az idegességtől hajnal háromkor aludtam el, majd fél nyolckor kelt az egész család a nőci cipőjére...
Meg lettem fenyegetve halálosan stb. a felettünk lévő gyereknek elborult az agya itt kopogott az ajtónkon, hogy ne hívjunk rendőr, majd, fenyegetett, majd megint kérlelt, majd megint fenyegetett, aztán szerencsére felment. Rendőrök kint voltak, azóta csend van - de azért nem mernék egyedül lemenni a boltba.
Megpróbáljuk kidobatni (hisz ő egy albérlő) - ha lejön megbeszélni a dolgokat, akkor megmondjuk, hogy januárban költözzön el - különben most beszélünk a főbérlővel (uis kicsit leamortizálta a lakást, azt sejtem, hogy meg akar lépni az utolsó havi részlettel - így az okozott károkért sem kell majd felelősséget vállalnia)

Amúgy a rendőrök azt mondták, hogy hasonló esetek vannak a legdurvább eset az volt - mesélték- hogy egy örmény varroda költözött egy 72 éves nénike fölé éjjel-nappali műszakban. Az egész szint beperelte őket - egyelőre nincs eredménye. Szegény néni.

Kép
nózi

Nózi!
Nem semmi amit leírsz, én is tiszta ideg lennék. Nálunk az egyik szomszéd bagós, alkoholos, de lehet vele beszélgetni meg rendes, csak ha kinyítják az ajtót, a kocsmaszag csak áramlik kifelé. Hozzánk meg bejön, mert a füst a legapróbb lukon is bejön. A szembeszomszéd csak káromkodni szokott + ordítani a gyerekeivel.
Ja meg a lépcsőházban tilos cigizni, de mond olyan lakónak ahol az egyik albérlő a másik meg bérleti díjat fizet az önkormányzatnak. Persze a többi lakó OK, csak pont mellettünk. :(
Kitartás Nózi, reméljük hamarosan eltűnnek onnan.

Edit

Kép
Kép
edi78

Lányok!

Akit érint: aranyérre méz!!! Házit persze... Nekem nagyon használt, ha az első gyereknél tudtam volna... :cry:

Koszmót olajozom, ledörzsölöm napok óta, de nagyon makacs... Szerencsére a popsi már régóta szép és jó nagy... :lol:

LC-téma: no comment, szerintem az ilyen nő ne szüljön gyereket, mert minek is? Ha nő akar maradni és anya nem... Sokszor hallom a játszótéren, hogy ez és ez kisebb gyerkőcét babysitterre bízza. OK, ha muszáj, mert dolgoznia kell, de ha csak azért, mert unatkozik a gyerek mellett és NŐ akar lenni? Én ezt nagyon nem tudom megérteni. Viszont feláldozni sem kell magunkat, mert az a gyereknek sem jó. Ha Te is jól érzed magad, neki is jó (itt persze nem arra gondolok, hogy LC jól érzi magát, ettől persze a babája nem lesz valsz boldog).

Nektek nem fáj a fejetek? Nekem tegnap óta... :cry: Tegnap Zsombi nagyon nem aludt, nem tudom mi volt... Éjjel 2 óránként kel, de van, hogy óránként... Mázlisták, akik "csak" 2X kelnek... :lol:

Na megyek, mert már a fogalmazással is gondjaim vannak... :roll:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Ja és valaki kérdezte, hogy megváltozik- e a tej, ha megjön.
Állítólag más lesz az íze és akkor is, ha ismét várandós leszel...
Van amelyik baba ezért elutasítja a tejt, van akinek meg se kottyan a változás. Nálunk előzőleg 3 hónap után jött meg (sajnos) és ez mit sem változtatott a szopi-mánián :lol: :lol: :lol: a mai napig :lol: Néha úgy érzem magam, mint egy fejős tehén a két gyerek mellett :lol: :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Krisszi! Köszi a lábzsákos honlapot (ugaz nem nekem szólt :)) Azt hiszem rendelek egyet karácsonyra Botinak, igaz nekem drágább lesz, mert nem tudok érte elmenni, futárszolgálat hozza (remélem idetalál :lol: :lol: )

Edi! NAgyon szép csajszi Kata baba!!! Annyira cuki! Na és igen , ez játszószőnyeg! Nem olyan, mint amiket nekem mutogattak a boltban :? Látom nálatok is mindennapos a teregetett babaruha : :wink: jaj úgy sajnálom hogy így megviselte az oltás :( Én már előre félek :? :? Mielőbbi jobbulást a párodnak!!

Siba! Elég durva lehetett a haláleset :( nem csodálom, hogy megviselt :( NAgyon édes Anrdris, és szuperek a képek!

Mamy! Geszti is olyan édes!!! NAgyon ügyesen fekszik már hason! Igazad volt a habos kakival, a védőnő is azt mondta, hogy gázokkat jött.

Napraforgó! Nagyon becsülendő, hogy éjjelente és hétvégén vállalsz munkák a két baba mellett!!!

Betti! Kitti nagyon cuki!!!

Tina! Már miért köveznénk meg! NAgyon szép Marvin baba! Nem is látszik neki már a tűzfolt!

Nózi! Lakók :( :( :( nagyon durva :shock:

Orsi! Szerintem front van, mert nekem a gátam fájt nagyon. Te kérdezted a tűzfoltot, a szemhélyon? Ott is az lehet, Botinak is van.

AZ LLL-s Honlap nekem is nagyon sokat segített beteg cici ügyben :)
Egyébként én nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy tudok szoptatni.

Nálunk is különalvás van, természetesen ha beteg, vagy nagyon nyűgös, magányos lenne együtt aludnék Vele, de nem a mi ágyunkban. (persze nem én másznék be a kiságyba :lol: )

Érdekes dolog ez a növekedés, Boti is már 1,5 kilót hízott 6 hét alatt, és nekem sem olyan feltünő, hisz én folyamatosan látom :)

JA igen, és védőnő téma, szerintem direkt nem szólnak oda, hogy meglephessenek, és megnézhessék, hogyan viselkedünk a mindennapokban :)

A kórházban néztem Botit, és akkor jöttem rá, hogy mit éreztek a szüleink, amikor nem mentünk haza időben, nem mondtuk el hogy hol vagyunk, és halálra aggódták magukat. ÉS most jövök rá, hogy a mi szüleink (mármint akinek megadatott hogy szrető, és gondoskodó szülője legyen) mit meg nem tettek értünk: éjszakai etetés, pelenkázás, pelenka mosás (!!!) hisz akkor még hol voltak az eldobható pelenkák... Szerintem ilyenkor kicsit felértékeli az ember az édesanyjához fűződő viszonyát :)

Egyébként valóban hihetetlen érzés, hogy ez a csöpp emberke teljesen rám van utalva. Annyira jó anyának lenni!!!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

minden nap írtam, de minden nap elszállt. most írok ismét.

Gesztenye:
Aranyér - nagyon fontos még a Reparon krém/kúp mellett, hogy nagyon tisztán kell tartani a területet - mosdád minden kaksi után (bocsi), és persze sok rostosat egyél, avagy Laevolac szirup, hogy nehogy szorulás legyen ismét.

Szoptatás kontra tápszer:
Nekem nagy szerencsém volt, mert eddig nem volt vele gond, de mondjuk bababarát kórházban szültem, ahol tényleg minden segítséget megkaptam. Éppen ezért nem tudom milyen az, ha tápszerezni kell - de magától a tápszertől én eléggé óckodom (még a szaga is rossz). Kábé olyan, mintha egy kistigrist granulált kutyakajával etetnénk. Energia az van benne, de pont a "lelke" kiányzik.
És minden tiszteletem Sibáé, Á_katáé és Mamyé, akik kitartóan szoptatnak tápszer mellett, avagy egyre inkább helyett is.

Nyilván aki élből elepasztatja a tejét, hogy ne kelljen szoptatnia az vagy nagyon kényelmes, vagy pszichológiai eset.

S amúgy bármilyen kevés pénzt is kapunk itthon a GYEd/GYES címén nagyon becsülendő ez a magyar rendszer, mert támogatja, hogy az anyukák otthon maradjanak az első 3 éveben, márpedig egy ember személyiségfejlődésében az alapvetően meghatáozó - minden eldől ezalatt.

Szopis tanácsadók: szerintem jó, hogy vannak - tisztelet nekik. Akinek ez jön le belőle, hogy maratoni szopik, meg ilyesmi, az lelke rajta ne csinálja, de ne a tanácsadókat szidja.

Angel/Gesztenye:
Annyira érdekes, hogy ilyen nagyon egyzserre kezdték el a fiaink! Majd talin megünnepeljük!
Ujjszopi.

Na ébredés van, sajna belázasodtunk az oltástól.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Beuka!
Köszi! :)
A játszószőnyeget én turbóztam fel, mert csak 5 dolog lógott rajta. Én tettem rá egy kék spirált arról lógnak le cuccok + tescóban vettem a középen levő színes virágocskát...
Köszi, remélem Gyuri is jobban van már ma, mert dolgoznia kell itthon is. :(
Teregetés :) hetente, kéthetente kell Katára mosni, annyi rucink van és persze mindennap tisztát kap. :D
Imádom öltöztetni, bár ő nem nagyon komálja. :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok Lányok!

Beuka!
Köszönöm az elismerést! Nem azért írtam, hogy én hú de milyen szuper anya vagyok, csak mert én is rákényszerülök a munkára.
Egyébként az igazat megvalva néha jól is esik egy kis kikapcsolódás a két baba mellett!
Kettőnél elég nehéz 100%- osnak lenni ezt tudják, akiknek több gyerekük van.
De hogy néha "kimozdulok" ez sokat segít!
Persze én is szivesebben maradnék itthon és babáznék, de valszeg akkor is elmennék néha-néha egyedül vásárolni vagy ilyesmi!

Ákata!
Az apukájuk nem fizet semmit!
Tömören úgy fogalmaznám meg, hogy először is lelépet, valahol külföldön van.
Amit le tudnék róla "akasztani"- esetleg amit az állam helyette fizethetne, nem ér annyit, hogy ezért a gyerekek a nevét viseljék.
Mert ezt sem engedtem!
Az én nevemen vannak a gyerekek és az anyakönyvben nincs apa bejegyezve!
Na persze ő sem erősködött, hogy szeretné ha a nevén lennének!
De!!! Így nem kell semmihez a hozzájárulása. Sem útlevélhez sem külföldre utazáshoz sem semmihez. Ha a nevén lennének, minden "tranzakcióhoz" kellene a beleegyezése!
Azt meg köszönöm, inkább ne.......
Nekem ő megszünt létezni!

Kaptam ezért hideget meleget a rokonságtól, ismerősöktől, hogy én a gyerekeimtől vonom meg azt a pénzt, de én őszintén úgy érzem, hogy ezzel csak jót teszek nekik.
Azt a pénzt -is- majd inkább előteremtem én nekik!

Szopitéma
Még utoljára, annyira szeretnék még gigaboszi védelmére kellni, hogy valóban vannak olyan szopit támogató egyének, akik teljes erőszakkal nyomják, hogy márpedig tudsz szoptatni ha akarsz!
Nekem is volt szerencsém ilyenhez, azt hittem bele is lépek a szájába, mert én is tényleg akartam.
És iszonyatos önzö és sértő módon lehordott mindennek mert egy hónap után feladtam a próbálkozást.
Hál' istennek, tényleg azok vannak többségben akik tudnak, de sajna van ellentábor is........
Vagy például mit mondjak arra, hogy volt gyerekorvos a korházba, aki azt mondta, hogy vannak speciális tápszerek, amik vetekszenek az anyatejjel, vagyis talán az optimális összetétel miatt jobbak a gyerekeknek.
Na jó, nekem nem ez volt a mérvadó én ezt figyelembe sem vettem és valszeg ezt csak nyugtatásként mondta, hogy ne csüggedjek, ha mégsem tudok szopiztatni.

Kérdés!

Ti hogy birtok a gyerkőcökkel?
Mi ugyanis eljutottunk oda, hogy a fiúk nem hajlandók sehol megmaradni.
Vizszint kizárva!!! Csak éjjel a kiságyba és sétánál a babakocsiba.
Egyébként sehol! Se bébihordozó, se baba pihenő se hinta semmi...
Azt hiszem ez lesz a legnehezebb korszak, ugyanis ülni nem tudnak még, fekve meg nem maradnak.
Tehát csak ölbe ülve, ami eléggé nehezen kivitelezhető két babóval....
Nálatok még nincs ilyen?

KépKép
napraforgo13

Köszönöm az együttérző sorokat!

Utána néztünk a testzajokat nem lehet szigeteléssel kivédeni. Ha a szomszéd veszekszik az léghang, ha a klumpájában végigvonul az testhang. Ha a házimozit hangosan hallgatja az léghang, de a basszus az nem, az már testhang, mert viszik a hangot a falak. A szigetelés a léghangok ellen hatásos, testhangoknál nem ér semmit. Ami zajt a felettünk lévő okoz az javarészt testhang, a nőci cipőkopogása is az. A szigetelő cég azt mondta, ilyenkor egy szép szőnyeget kell ajándékozni (a felettünk lakónak adtunk - de nem tette le)
Ma beszélt vele a férjem, azt mondta elköltöznek egy hónapon belül, és már beszélt is a lakás tulajdonosával. Ezt a férjem is meg fogja tenni, hogy ezúttal ne verjen át minket.
A szomszéd nő még hátravan. Marha rossz minden hajnalban arra ébredni, hogy készülődik. Mindig úgy jött ki a hajnali szopi vége, hogy akkor kezdődtek a készülődés zajok - Zsoltika nem jutott el mélyalvásba, annyiszor felriadt a székhúzogatásokra, kopácsolásokra.
Most már csak azt halljuk, amikor elmegy hazulról. Szerintem fémsarkú cipője van...
Remélem letesz egy szőnyeget, ő se örülne neki, ha valaki rendszeresen zajongana az óracsörgése előtt két órával.
Aztán a többi zaj már nem is érdekel.. Csak éjszaka és hajnalban legyen annyira csend, hogy el lehessen aludni, és ne ébredjünk meg másvalaki miatt - rendszeresen. Egyszer-egyszer még az se baj.

Ezért nem jöttem mostanság.

Más: tegnap az Interspárban látjuk, hogy ürítik a polcokat - megjegyzem rengeteg polcot!!! Megnéztem hát, hogy miket vesznek le - tudjátok most volt az élelmiszer botrány - kivi voltam mik a termékek. Megtaláltam az interneten is http://index.hu/gazdasag/magyar/nelist061208/
átnéztem, hát volt benne olyan, amit ettünk.... (szerencsére ritkán pl. swiss csoki - méregdrága volt, le lett akciózva 500ft-ra mondom a férjemnek kóstoljuk meg - elég szar íze volt... dehát mit várjunk hisz lejárt termék...
szóval megnéztem a polcokat, és olyan termékek is le lettek véve, amik nem szerepeltek a listában (gondolom kapnak majd egy ellenőrzést és emiatt - de ebből kiderül, hogy van itt más is...
Például ami durva, hogy bébiételes polcok is és a liberó pelusos polcok is le lettek ürítve..
Ja és pár hete pont azok a termékek akciósak (buláta , bio ételek, stb) amik most eltűntek a polcokról... szóval azért tudtak előre a botrány kirobbanásáról is.
Na ennyi, csak le szerettem volna írni a megfigyelést.

dugulok is.

Kép
nózi

Napraforgo:
Ha nincs bejegyezve Apa az anyakönyvbe akkor a gyerek családi állapota rendezetlen marad és utlevelet sem kaphatnak.Képzelt Apát jelölnek ki nekik..
Sajnos anno én ezt az utat végigjártam a lányomnál,hasonlo okbol nem akartam a nevére vegye gyereket.De mivel a képzelt apa bántotta az önérzetem elvégre nem képzelödtem amikor a gyerek készült,igy apasági eljárást inditottam és azota gyerktartást fizet az anykönyvbe is bekerült a neve.A lányom ugyanugy a nevemen van.Ja és német állampolgár(mármint faterja)..Nem adtam meg neki azt az örömet hogy ne kelljen fizetnie.De tedd azt amit jonak látsz..

Biztossan nagyon már a fiuk képet raksz roluk??
Vendég

Szasztok!
B ma megkapta az oltast. Dokiba nem mondott semmit, igy rakerdeztem, hogy akkor most kellett volna-e tapszer, azt mondta hogy egyenlore nem.
Nem kotozkodtem, a lenyeg hogy kibirtuk anelkul.

Napraforgo, nagyon klassz hogy igy allsz a dolgokhoz es hidd el a fiaidnak csak ez fontos. Nagyon nehez lehet neked, mert ikrekkel egyedul igen sok lehet a melo. A tapszer dolgot meg ne sajnald. Sajnos, mint barhol a vilagon a szopiparti emberek kozott is vannak olyanok, akik "ölni" kepesek az igazukert. En is sajnalom azt az ismerosomet, akire ugy neznek, mint aki embert olt volna, mert kezdettol nem szoptat, dehat konyorgom o beleesik abba a 2%-ba.

Regen tenyleg vissza kellett menni dolgozni, ezert nem is tudtak szoptatni anyaink. Raadasul a tapszer ingyen volt. Nem is ertettem anyamat, hogy mondta, hogy azert valtsam ki a tapszert, majd megisszuk mi. Mondom neki ezert nem dobok ki 2700 forintot. Ekkor mondta, hogy ja regen ingyen volt es tej helyett is hasznaltak. Tenyleg Napraforgo neked van valami kedvezmenyed a tapszerre? Mert iszonyat penz lehet a pelusok mellett az is.

Beuka! Nagyon jo, hogy Te is erzed ezt az anya vagyok feelinget. Ugye milyen szuper???
Kép fiuk
csengo
Vendég

Tina!
Nekem a fiúk ausztriában születtek és ott nincs ilyen fiktív apuka baromság.
Annyit kérdeztek, hogy lesz-e apuka bejegyezve, amire én mondtam, hogy nem és ezzel a dolog el volt intézve.
Persze a magyarországi anyakönyvezés már nem volt ilyen egyszerű. Én is fenyegetőztem médiával bírósággal mindennel, mert volt olyan anyakönyv vezető aki azt mondta, hogyha nincs apja a gyereknek bejegyezve nem is anyakönyveztethetem a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ!!!! gyerekeimet itthon!
Aztán miután nekik az osztrák anyakönyv alapján kellett kiállítani a mnagyart, nem maradt más választásuk mint apa nélkül bejegyezni.
Nekem is jöttek a fiktív apuka sztorival, de én mondtam, hogy nekünk bizony nem lesz kitalált személy bejegyezve és ezt az osztrák anyakönyvre való tekintettel el kellett fogadniuk!
Ja és a fiúknak 2 hónapops koruk óta van útlevelük! Apa nélkül!

Csengö!
Köszönöm.
A tápszert felírják, azt hiszem fél éves korig így 1 doboz, ami két napra elég 1300Ft körül van plusz a pelus a fiúknak nem kis összeg! :?

KépKép
napraforgo13

Napraforgo:
Akkor ennyit változott törvény.Bocs hogy belekotyogtam.Lányomnak is 2 honapos kora ota van utlevele.Tényleg minden elismerésem hogy igy birod a 2 kicsivel egyedül..
Vendég

Tina!
Nem a törvény változott csak talán nekem volt szerencsém, hogy az osztrák anyakönyv volt a mérvadó.
Ha itthon születtek volna, akkor valszeg nekem is fiktív apuka kéne, de én akkor is harcolnék azért, hogy ezt elkerüljem!

Köszönöm az elismerést!
De szerintem egy férj is olyan, mint egy plussz gyerek, úgyhogy nektek is lányok elismerés kivéterl nélkül!
Ha nekem nincs kedvem, akkor nem főzök, v mosok stb....egy férj mellett ez azért nem mindig megengedhető... :wink:

Lányok! nekem ez a kacsintós emotikon olyan Kiszel Tündés! :lol:
Ő szokta az interjúit így befejezni :wink:

Teszek képet a fiúkról, de ez sajna csak mobilos, mert a gépünk tönkrement és majd csak a jézuska hoz másikat! Kép Kép

KépKép
napraforgo13

Sz-kata, Jadey, Csengo
Olvastam én is az LLL-es oldalakat.... (magyar, német, az angolról anya fordított egy csomót...)
Mikor Peti megszületett, én is úgy indultam, hogy hűha... majd én az alapján fogom szoptatni a fiamat Amikor igényli éjjel-nappal, stb)... ez ment is 3 hétig... akkorra a kialvatlanságtól olyan állapotba kerültem, hogy MUSZÁJ volt váltani... akkor már a fáradságtól, a kialvatlanságtól csökkent a tej mennyisége, folyamatosan rosszul voltam... az anyaság szépségeit abszolút nem éreztem...és Petivel is gondok voltak...
És akkor kezdtük átszervezni az életünket... A "Suttogó..." ajánlásai alapján...
Lassan 5 hónaposak leszünk... a gyerekem csak anyatejet kap, és napi 5-8 deci tejet le is adok... és újra süt a nap... :lol:

Napraforgó
Nagyon szépek a fiúk :lol: :lol: :lol:

Kata
Nekem már megjött :cry: :evil:
Igazából nem vettem észre, hogy befolyásolná a tejet...

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Vendég

Sziasztok!

Problémánk adódott szopi téren - jó ötletek és SOS segítség kellene:

Bendus ma csinálta másodszor 3 napon belül azt, hogy éhes, és ahogy a cicire teszem elkezd eszméletlenül sírni, hisztizni és tekeregni. Megfeszíti a hátát és nem akar szopizni. Vasárnap egy órán át sírt-sírt és nem evett- majd én lefejtem egy kisebb mennyiségű tejet és miután azt megitta, már teljesen normálisan evett. ma ugyanez ismétlődött. Mi ez szopisztrájk?

(És az biztos nem az oka, hogy nagyon feszes lenne a mellem. )
Viszont azt meg nem szeretném, ha ez rendszeressé válna.

MIT TEGYEK???
(Megyek felhívok egy szopitanácsadót, de VÁROM A VÁLASZOKAT!
Volt valakinél hasonló???

Köszi,

Dorka

boróka1973

Boróka!

Jázmin is csinálta ezt kb. egy hónappal ezelőtt 2-3 napig, utána egy hét múlva újra volt 1-2 ilyen "szopisztrájkos" napunk. Ugyanazt csinálta, mint Bendegúz. Én ilyenkor egy kicsit felálltam vele, járkáltunk, megnyugodott és újra próbálkoztunk a szopcsival. Nagyon sok türelem kell hozzá és nem szabad kétségbe esni, hamar elmúlik!!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Boroka nem lehet, hogy a szelek gyotrik? Nalam B akkor csinalja ezt ha ehes is, de pukiznia is kell, vagy netalantan vegre jon a kaka. Ilyenkor azt csinalom amit Jubi irt, azaz felveszem es ujra probalkozom, amikor megint ehesnek tunik. Van hogy 5 perc ,van hogy 1 ora telik el.
Kivancsi vagyok mit mondott a tanacsado.

cs
Vendég

Sziasztok!

Nózi!

Hát ez nem semmi!!! Ilyen egy tahó szomszédot! De ha albérlő, akkor tényleg fel kéne hívni a főbérlő figyelmét, hogy mit művelt a lakással, és akkor biztos kidobják. Csak tényleg az ilyen degenerált állatok eléggé veszélyesek tudnak lenni...
Ja és köszi szépen a linket a hamis kajákról, már én is utána akartam nézni hol van a lista, lementettem, kinyomtatom és majd böngészgetem. Igaz, utólag már úgysem lehet mit csinálni. Mi pl. a plusban rendszeresen vettük azt a világoskék dobozos tejet, amiről most kiderült hogy "romlott" - egyébként én nem vettem észre rajta semmi rosszat, azaz nem volt rossz íze vagy ilyesmi... De azért nagyon dühít a dolog.

Beuka!

Nem mondom, hogy örülök, hogy igazam lett a habos kakival kapcsolatban, de azért "megnyugtató" hogy nincs baj, csak a gázok miatt olyan. Szerintem ez nem fog állandósulni. Nálunk is csak egyszer fordult elő.

Napraforgó!
Nagyon aranyosak a srácok! Apa-ügyben megértelek, inkább senki, mit egy kitalált személy. Az olyan szörnyű.

Edit!
Geszti is ugyanígy viselkedett a 2 hós oltás után. Úgy látszik az viseli meg őket leginkább. Mert a 3 hós után semmi baja nem volt, pedig elvileg a kettő ugyanaz.

Gigi!
Irigylésre méltó helyzetben vagy, örülj hogy sikerült ahogy eltervezted, és főleg hogy bejött a könyv, és hogy újra süt a nap. Ezek szerint te vagy a ritka kivételek egyike, akinek az égvilágon semmi problémája a mintababájával, minden úgy működik ahogy a "nagykönyvben" meg van írva. Tényleg lányok, olyan nagy csönd lett a suttogó körül! Kinek hogy vált be? Én bevallom még végig sem olvastam, ahogy elkezdtem nagyon tetszett, de a 4É-nél már tudtam, hogy ez nálunk nem fog működni. Egyszerűen azért, mert Geszti egész más baba, mint akire rá lehet húzni egy sablont. Inkább a saját megérzéseimre hagyatkozom, és eddig bejött! A könyvet meg félretettem, majd ha kicsit több időm lesz talán folytatom.

Megjövetel: még nálam semmi, hálistennek, nem is hiányzik!... :roll: De azért remélem nem lesz az amit írtatok, hogy ha megjön, akkor a tej elmegy, stb. :roll:

Na mennem kell, már megint baromi sokat tudtam írni, Geszti kezdi az esti nyüszit. Pedig nemrég evett. :roll:
Jaj még annyit gyorsan, Geszti kb. 3 napja kezdett "magyarázni" azaz olyan mormogó, monoton hangot ad ki, amikor beszél a macijának vagy akár a kezének. Amikor meg hozzá szólok, akkor szélesre szalad a vigyor az arcán, és sikongat az örömtől, és közben kalimpál a kezecskéivel, az éppen a kezében lévő játékot meg messzire hajítja (nyilván véletlenül). Annyira zabálnivaló! Szokott még halandzsázni is, buborékokat fúj közben stb. és olyan "nyálas hangokat" ad ki. Ez már lehet a kezdődő beszéd gyakorlása??? Vagy még korai lenne? Már alig várom hogy hangokat adjon ki (pl. babababa, gagagaga, dededede) lehet hogy ez már ennek az előjele? Sőt, már az én anyai fülem persze azt hallja amit akar, ma már mintha mondta volna azt is hogy "anyu" persze ez inkább "ennnnnyu"-nak hangzott.
Na megyek...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok, Lányok!

Napraforgó,
tündériek a fiúk! És nagyon igazad van az exeddel kapcsolatosakban...
Liza uolyan, mint a fiaid - nem akar megmaradni fekve. Már próbálkozik a felüléssel, néha meg is fordul, és nagyon élvezi, hogy már nem egy pontról tudja csak szemlélni a világot. Ezért unja a banánt nagyon... Akkorákat vigyorog ülve, hogy csak na! (persze még a hónaljánál fogva tartom, hogy ne terhelje a gerincét) Lilike nem olyan mozgékony, vérmérsékletre pedig fát lehet vágni a hátán, kivéve, ha éhes, mert akkor irtózatosan tud hisztizni.
Tápszer: tényleg irtó drága. Szerencsére nekem még van tejem, csak kiegésziteni kell, de igy is szivom a fogam...
Hogy tudsz közlekedni a fiúkkal? Ikerbabakocsi? (Régen egy travel systemes megoldásról irtál, de ha jól emléxem, az nem volt ikres...) Nekünk a Graco duorider nagyon bevált, mivel könnyű, és még a Corsa csom.tartójában is elfér. És az ára is nagyon baráti...

Csengo,
Liza ma összesen 30 g-ot szopott reggel. Azóta üvölt, ha cicire rakom. Estére megette az összes hajnalban fejt tejet, úgyhogy 8-kor tápszert kellett adnom, sajnos. Bármit csinálok, nem hajlandó szopni, pedig több fortélyt is bevetettem (szopási poziciók váltogatása, hagyom jobban megéhezni, először egy kicsit cumiból, csak aztán cici, blablabla), semmi nem használt. Úgyhogy lécci ird meg, ha vmi okosat hallottál a szopis tanácsadótól. Nekem lövésem nincs, hogy miért van ez. Eddig sem volt egy cicibubus a gyerek (pedig ő indult annak, nem Lilike, de valahogy megfordult a helyzet), de ennyire negativ még sose volt. Sőt, tegnap kivételesen elfogadta a bal mellemet is... Erre ma... :evil: :evil: :evil:

Gigi,
a lányok pár hetes korukig nem tudtak szopni. Egyrészt befelé fordul a mellbimbóm, másrészt gyengék voltak. Ezért folyamatosan fejtem, ráadásul alig volt tejem, gyötörtem folyamatosan, aztán cumisüvegből etettünk, aztán az üvöltő gyereket ciciztettem, aki persze nem tudta elkapni a mellbimbómat, vagy ha el is kapta végre, csak csócsálta, de nem szivta - egy rémálom volt. Kábé napi húsz órám szólt az etetésről. És ezekben az első hetekben mindenki azzal ostromolt, hogy szoptatok-e, és jöttek a jótanácsokkal, meg hogy neki naponta hány liter teje volt, és én a végén úgy voltam vele, ha még valaki kéretlenül nekiáll osztani az észt e témában, azt lelövöm. Többször álltam a feladás határán. És a lányok végül megtanultak szopni, meg én is szoptatni, de állitom: akinek nem volt hasonló problémája, az el sem tudja képzelni, milyen szörnyű dolog, mikor kevés a tej v. nem szopik a csecsemő, és még ennél is szörnyűbb, mikor úgy állitják be a dolgot, hogy pedig ez a lehető legtermészetesebb dolog, és az, aki erre nem képes, az nem is akarja... vagy akarja, de rosszul csinálja, és ő a hibás... én mindig ezt éreztem ki a kéretlen tanácsadók szavai mögül (nem szoptatási tanácsadók voltak!). Mindegy, túl vagyok rajta, és ha lesz még babám, ezek a tapasztalatok felvérteztek legalább...
Boldog Karácsonyt és Újévet Neked és családodnak is!

Mamy,
nekem bejött a Suttogó, igaz, nálunk természetes módon alakult a napirend, de ikrekkel nem is lehet másként, ezt a gyakorlat hozza... Igaz, Lilike egy áldott jó gyerek, és Lizára sem lehet panaszom, úgyhogy nekem mázlim van. Igaz, én nem emeltem át dolgokat a könyvből, csak megerősitett bizonyos elképzeléseimben.

Tina,
nagyon édes a lányod honlapja! Olyan kedves, hogy Öcsinek szenteli az oldalt...

Mennem kell, férjemnek elvonási tünetei vannak, távol imádott laptopjától... Tán holnap veszek egy tubus testfestéket, és klaviatúrát pingálok a hasamra. :wink: Valakinek még annyira akartam irni... Na majd csak eszembe jut...

Köszönöm a menstruációs infókat!

Puszi - Kata

ákata2

SZiasztok!

Már vagy 1 hete nem voltam. :oops:
Visszaolvasni még nem sikerült teljesen.
Tegnap megvettük a teljes karácsonyi díszeket, meg mindenféle világítás, már fel is raktuk. :) Alkottam is pár ablakdíszt, Tavaly lestem el, onnan ahol még egy éve dolgoztam, a lakberendezői boltban.

Szoptatás: Nekem szerencsére elég sok tejem van, még a hűtő is lassan megtelik. Most hogy éjjel nem eszik, így muszáj akkor is fejnem, mert szétdurrannak a melleim, mindig erre ébredek. Nem szívesen adnék tápszert én sem, de akinek muszáj, mert nincs teje és nem a saját hibájából, mint pl. Liptainak, azt nem ítélem el.

Ákata
Nekem is megjött, és pont ugy ahogy te írtad. én sem tudom, hogy most ez az volt-e. Mert pont olyan volt, de alig jött.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Amikor írjátok, hogy a férjetek "elzavar" benneteket a géptől, jókat mosolygok, hogy ez a gép csak az enyém, apukát nem érdekli, erre ma egész este autókat nézegetett :shock: :shock: :lol:

Dorka! Tökéletesen egyetértek Veled abban, hoyg nagyon becsülendő, és tök jó dolog, hogy Mo-on 3 évig engedélyezik, hogy otthon légy a babával, és lehetőséget adnak arra is, hogy mégis munkába állj hamarabb.
Nálunk is előfordul olyan, hogy Boti szájában a mellbimbóval elkezd sírni, megfeszíti a hátá, ekkor én is a szelekre gondoltam, ez általában a szopi végefelé van. Előtte már eszik eleget, úgyhyogy én is felállok vele, büfiztetem stb.. De nagyon kíváncsi vagyok mit mondanak Neked a tanácsadók!

Edi! Húú én Tőled akkor sokkal sűrűbben mosok :( nekünk nincs olyan sok ruhánk, mert mindenki azt mondta, hogy ne vegyek sokat, úgyis mindenkitől azt kapunk. Persze szinte senki nem hozzott ruhát :? :? Nem csodálom, hogy imádod öltöztetni Katát :) És ez még fokozódni fog :D
Így már értem miért olyan frankó a játszószőnyeg :) :wink:

Napraforgó! Nem is tudtam, hogy ennyire "egyedül" vagy a fiúkkal. A lehető legjobban döntöttél akkor az anyakönyvvezéssel! Ne viccelj nem csoda, hogy nem tudsz 100%-os lenni két babával, nekünk még egyel is nehéz, pedig apuka is segít. ÉS nem csoda, hogy néha kikapcsólódára vágysz. Annyira aranyosak a fiaid!!!!!

Iza! Mi újság Veled????

Nem is mondtam nektek, hogy amióta nem kenjük rá Boira fürdés előt a krémet (hanem a vízbe rakás után kenegetjük) tökre élvezi a fürdést. Főleg most, hogy már lát. (eleinte ordított :? ) Már alig várom, hogy kipróbálhassuk az együttfürdést a nagykádban :)

Kép
Kép
beuka

No én sehogy sem állok a karácsonnyal. A tavalyi díszek kerülnek a fára, a tavalyi égősor kerül a tetőteraszra, kár, hoyg a tavalyi ajándékokat nem lehet újra adni :lol: :lol:
NA jó ez rossz vicc volt, sajnos még senkinek nem vettem semmit :(
ráadásul a párom születésnapja 1 hét múlva lesz :?
Van azért ötletem, de mindjárt itt a karácsony JAJ. :?

Kép
Kép
beuka

Na ezt elírtam :oops: Már én is hülyülök. Liptainak a saját hibájából nincs teje, ezt akartam irni.

hettie

Boróka

Nekünk is van ilyen, most már csak egyszer egy nap. Én is azt csinálom, amit Juborka irt., Ilyenkor tudom hogy éhes, ugyhogy várni kell, majd eszik ő, csak később. Sok türelem kell hozzá. Főleg hogy ez nálunk este megy, mint most is.

hettie

Akata! Gozom sincs, hogy mi lehet. Mert ha egesz nap tart az gyanus. Lehet, hogy rajott a cumi jobb?? De ha eddig evett cicibol, akkor nem ertem. Nem lehet, hogy tenyleg megjott es akkor allitolag nem fini a tej. (ugy hallottam a jo edes helyett sos.) De akkor azert egy ket kortyot innia kene es csak utana sztrajkolni.
Csak azt tudom mondani, hogy hivj egy szopis tanacsadot.

Beuka mikor fogtok egyutt furödni? En mar furodtem B-vel de nem nagyon elvezte, mert meg kevesebb helye volt, ugyanis ha en beleulok a kadba, akkor tulajdonkeppen marcsak 1-2 l viz fer el. :oops:

cs
Vendég

Dorka,

Háát úgy tűnik, nálatok szopisztrájk van...mit mondott a szopis tanácsadó? nagyon kiváncsi vagyok.
Nem eszel fűszeres kaját, amit eddig nem ettél? Esetleg megjött? Szedsz olyan vitamint, amit eddig nem?
a szopis könyvem ezt irja erről:
"nyugodjon meg, kisbabája nem mint édesanyát utasítja el, hanem nehézségei vannak a táplálkozással a mellen. Próbálja meg a mellet olyan gyakran kiüriteni, amilyen gyakran a kisbaba korábban szopott, és adja oda neki a tejet kiskanállal, vagy csészéből, de semmiképpen ne cumisüvegből.
Szopási sztájkot okozhat, ha megváltozott a tej szaga vagy ize. a változás oka lehet egy új aszappan, mosószer, parfüm, szokatlan élelmiszer, alkohol, fűszerek vagy vitaminkészitmények. a menstruáció kezdete, egyes gyógyszerek vagy kezdődő mellgyulladás szintén változtathat a tej izén.A adjon időt magának és ne sörgesse a kisbabát se. Mindkettejüknek sok gyengédségre, test és bőrkontaktusra van most szüksége éjjel az ágyban, nappal pedig kendő segitségével. Próbálja meg a szoptatást nyugodt légkörben, félálomban vagy fürdőkádban. Kerüljön mindent, ami elterelheti a baba figyelmét."

remélem, tudtam segiteni.
meglátod, hamar elmúlik ez a probléma is!!
sz_kata

Csengő, Kata,

Liza a mellem közelébe kerül, és már üvölt. Nem a tej ízével van a gond, üvegből rögtön elfogadja, a mellem nem kell. (Egyébként meg meg se jött.) Próbáltam várni, hátha később jobban megéhezik, de egyrészt majd belepusztultam, látva az éhes gyereket, másrészt arra gondoltam, hogy ha nem kell, hiába is kínálom... ezt már eljátszottam bal mellel, azt se fogadja el, csak szokőévben egyszer. Hát most fejek ezerrel, és minden etetés előtt próbálkozom. Ja, és kanálból, üvegből félrenyeli még a tejet, azzal egyszer próbáltam, fuldoklás lett a vége, illetve kicsorgatta a száján nyelés nélkül. Csepegtetve meg l00 milit beadni horror...

Puszi.

ákata2

Ja, és az ikrek születésük óta esznek cumiból, ezzel együtt megtanultak szopni. És Lilike továbbra is szopik.

ákata2

Ákata
Szia.Már rég meg akartam kérdezni hogy nem probálkoztál már az ikreknél egy kis gyümilével?Úgy tudom már lehet ilyen idős korban egy-egy kiskanál almalét vagy hasonlót adni,hogy tudják hogy más íz is létezik.Amúgy nagyon tisztellek,le a kalappal két baba mellett is így helyt állni!De az anyák már csak ilyenek :lol: Mégegy buta kérdés lehet?Szoktad őket egyforma ruhába öltöztetni?

Napraforgó
Neked is minden tiszteletem!!!Nagyon aranyosak a fiúk :wink:

Lauránál néha az esti utolsó etetést meg kell pótólnom :arrow: tápi :arrow: cumisüvegből.E mellett még este cumizik is de hála Istennek semmilyen következménye nincsen,rendesen és ügyesen szopizik,bár néha ő is szokott feszengeni,akkor várok egy kicsit, esetleg segítek neki a szájába tenni a cickóm :wink:

Mamy
Gesztike is szép nagy már,most néztem vissza,tündéri a mosolya!

Csengő
A te gyermekeid úgyszintén szépek!

Timi
marvin ezzel a hajjal!!Olyan komoly kissrác képe van!Laurának meg kezd felkúszni a homloka :(

Kérdés:fogamzágátlásra használ valaki injekcíót?? Nekem azt írt fel az orvosom:Depo Provera.
Állítólag popóba adják,majd 3 hónapra biztosít.Valaki??

Hú mennem kell,itt a torna ideje,nálunk ezárt nem lehet igémy szerinti etetés.

Pá:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Hú, köszönöm szépen a sok szopis hozzászólást!!!
Szoptatási tanácsadót hívtam tegnap 5 darabot, de vagy nem vette fel, vagy nem volt otthon. :o
Így aztán a NOL-on lévő szopis tanácsadó eddigi kérdésekre adott váaszait böngésztem, mint SOS info és 2 módszert ajánlott:
1. ne farkaséhesen próbálkozzunk a szoptatással, adjunk neki valamennyi lefejt tejet előtte - ezt már Á_kata is írta, s ugye ezt csináltam én is
2. Próbáljam meg félálomban megszoptatni

Mindenesetre mire este felébredt Bendus már készen állt a lefejt tej és ott dekkoltam az ágyánál, hogy az első nyikkra felvegyem és csodák-csodája nem volt rá szükség.
Mintha mi sem történt volna békésen szopizott jó sokat és jó hosszú ideig - komfortszopi is megvolt, sőt még az elaltatásnál is cicizett, pedig azt mostanában nem szokott annyira (mióta az ujját szopja). Utána meg aludt reggel 5-ig, s azóta 3 etetés során (hú de nem akarom elkiabálni) nem volt gond eddig.

S hogy mi lehetett az oka?
Szerintem mindkét alkalommal farkaséhes volt, de annyira behisztizte magát, hogy csak na. És sajnos nálunk nem jön be, hogy felveszem, meg sétálok vele, mert akkor sem nyugszik meg - ha cicire tettem üvöltött.

Mindenesetre mostmár bennem van a para, hogy ez ne ismétlődjön, és bár el szerettünk volna utazni szilveszterezni a gyerekkel, de ezek után nem nagyon hiszem, hogy merek kockáztatni vele most akkora változást. (Pedig most csináltattuk meg az útlevelét).

Húú ez a szoptatás kemény dió - nem elég, hogy legyen elég tejed, de emelett még igen könnyen felborulhat az egyensúly baba és mama között. Régen ezt nem gondoltam volna. Mennem kell - ébredés van.

Majd még visszaolvasok és jövök!

Dorka

boróka1973

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?