Sziasztok, Lányok!
Napraforgó,
tündériek a fiúk! És nagyon igazad van az exeddel kapcsolatosakban...
Liza uolyan, mint a fiaid - nem akar megmaradni fekve. Már próbálkozik a felüléssel, néha meg is fordul, és nagyon élvezi, hogy már nem egy pontról tudja csak szemlélni a világot. Ezért unja a banánt nagyon... Akkorákat vigyorog ülve, hogy csak na! (persze még a hónaljánál fogva tartom, hogy ne terhelje a gerincét) Lilike nem olyan mozgékony, vérmérsékletre pedig fát lehet vágni a hátán, kivéve, ha éhes, mert akkor irtózatosan tud hisztizni.
Tápszer: tényleg irtó drága. Szerencsére nekem még van tejem, csak kiegésziteni kell, de igy is szivom a fogam...
Hogy tudsz közlekedni a fiúkkal? Ikerbabakocsi? (Régen egy travel systemes megoldásról irtál, de ha jól emléxem, az nem volt ikres...) Nekünk a Graco duorider nagyon bevált, mivel könnyű, és még a Corsa csom.tartójában is elfér. És az ára is nagyon baráti...
Csengo,
Liza ma összesen 30 g-ot szopott reggel. Azóta üvölt, ha cicire rakom. Estére megette az összes hajnalban fejt tejet, úgyhogy 8-kor tápszert kellett adnom, sajnos. Bármit csinálok, nem hajlandó szopni, pedig több fortélyt is bevetettem (szopási poziciók váltogatása, hagyom jobban megéhezni, először egy kicsit cumiból, csak aztán cici, blablabla), semmi nem használt. Úgyhogy lécci ird meg, ha vmi okosat hallottál a szopis tanácsadótól. Nekem lövésem nincs, hogy miért van ez. Eddig sem volt egy cicibubus a gyerek (pedig ő indult annak, nem Lilike, de valahogy megfordult a helyzet), de ennyire negativ még sose volt. Sőt, tegnap kivételesen elfogadta a bal mellemet is... Erre ma...
Gigi,
a lányok pár hetes korukig nem tudtak szopni. Egyrészt befelé fordul a mellbimbóm, másrészt gyengék voltak. Ezért folyamatosan fejtem, ráadásul alig volt tejem, gyötörtem folyamatosan, aztán cumisüvegből etettünk, aztán az üvöltő gyereket ciciztettem, aki persze nem tudta elkapni a mellbimbómat, vagy ha el is kapta végre, csak csócsálta, de nem szivta - egy rémálom volt. Kábé napi húsz órám szólt az etetésről. És ezekben az első hetekben mindenki azzal ostromolt, hogy szoptatok-e, és jöttek a jótanácsokkal, meg hogy neki naponta hány liter teje volt, és én a végén úgy voltam vele, ha még valaki kéretlenül nekiáll osztani az észt e témában, azt lelövöm. Többször álltam a feladás határán. És a lányok végül megtanultak szopni, meg én is szoptatni, de állitom: akinek nem volt hasonló problémája, az el sem tudja képzelni, milyen szörnyű dolog, mikor kevés a tej v. nem szopik a csecsemő, és még ennél is szörnyűbb, mikor úgy állitják be a dolgot, hogy pedig ez a lehető legtermészetesebb dolog, és az, aki erre nem képes, az nem is akarja... vagy akarja, de rosszul csinálja, és ő a hibás... én mindig ezt éreztem ki a kéretlen tanácsadók szavai mögül (nem szoptatási tanácsadók voltak!). Mindegy, túl vagyok rajta, és ha lesz még babám, ezek a tapasztalatok felvérteztek legalább...
Boldog Karácsonyt és Újévet Neked és családodnak is!
Mamy,
nekem bejött a Suttogó, igaz, nálunk természetes módon alakult a napirend, de ikrekkel nem is lehet másként, ezt a gyakorlat hozza... Igaz, Lilike egy áldott jó gyerek, és Lizára sem lehet panaszom, úgyhogy nekem mázlim van. Igaz, én nem emeltem át dolgokat a könyvből, csak megerősitett bizonyos elképzeléseimben.
Tina,
nagyon édes a lányod honlapja! Olyan kedves, hogy Öcsinek szenteli az oldalt...
Mennem kell, férjemnek elvonási tünetei vannak, távol imádott laptopjától... Tán holnap veszek egy tubus testfestéket, és klaviatúrát pingálok a hasamra.
Valakinek még annyira akartam irni... Na majd csak eszembe jut...
Köszönöm a menstruációs infókat!
Puszi - Kata