Jó reggelt Lányok!
Ahhoz képest, hogy este még mekkora pangás volt, jól belehúztatok az éjjel!!!
Prüntyi!
Remélem, Tüncsi már jobban van, nincs láza, és Ti is élvezhetitek a pihenést!
Csikken!
Örülnék, ha Veled és Rolival is találkozhatnék Barbinál, hiszen "élőben" még mi sem találkoztunk!
Benianyu!
Szegény Beni!
Nagyon sajnálom, hogy végülis ki kell venni Beni manduláját, de talán hosszú távon mindenkékppen ez a legjobb megoldás (bár, MEgann példája épp ezt cáfolja).
De az előzményekből kiindulva Beni szerintem nem lenne ilyen problémamentes ez ügyben.
Én is rettegek attól, hogy eljön az az idő, amikor Gergőre is majd ez a sors vár.
Én 3 éves voltam, amikor kivették a mandulámat, a Rókus kórházban. És tisztán emléxem mindenre!
Arra is, hogy az anyukám nem feküdt be a kórházba, viszont minden nap ott volt.
És emléxem arra is, amikor ahhoz a bizonyos székhez lekötöztek, és kifeszítették a számat, és az éter borzalmas íze még a mai napig is kísért.
Azt hiszem, talán Zsuzsa mondta, hogy szintén emléxik erre.
De összességében a kórházról nem maradt rossz élményem.
Sőt, anyukám megígérte, hogy ha nem sírok, akkor a kórházból egyenesen megyünk moziba, és megnézzük a Vuk-ot
És így is volt. A Rókusban volt a műtét, és amikor mentünk haza, akkor elmentünk egyenest a moziba.
Most vagy az Uránia volt, vagy a Puskin, gőzöm sincs már. De tudom, hogy nagyon élveztem, hogy anyuval és apuval vagyok, és hármasban mozizunk, és hogy végre nincs ott az öcsém.
(aki szegény akkor kb. 8 hónapos volt
)
Totka!
Nektek is jó kis progitok volt tegnap!!
Katolikus pap
(azt már csak csendben, zárójelben jegyzem meg az "ügyhöz" kapcsolódóan, hogy úgy hallottam, hogy a Vatikán elgondolkodott azon, hogy feloldja a papi cölibátust
)
Ayse!
Szegény Lili! És szegény Te!
Remélem, minden rendben lesz, már, ha egyáltalán eljuttok a bőrgyógyiig.
Juci!
Hát, akkor ez nem az én napom volt. MIndenesetre megpróbáltam a névnapi köszöntéseket. Az egy dolog, hogy nem jött be
Megann!
Vásári kolbász
Remélem, már jobban vagy!
Sajnos én a sült kolbinak soha nem tudok ellenállni. Csak az a baj, hogy a rossz érzéseim nekem is mindig utólag jönnek elő,
főleg akkor, ha esetleg én is rosszul érzem magam.
Barbi!
A Corában és az Auchan-ban vannak kitéve ilyen konténerek, ahová be lehet rakni a ruhákat. Én mindig oda szoktam vinni,
mert az a legkényelmesebb, nem kell rohangálni vele.
Igaz, ez egész évben kinnt van.
Viszont, talán egy kicsit jobb érzése lesz az embernek attól, ha így karácsony tájékán egy konkrét helyre viszi, ahol akár rögtön oda is adják a rászorulóknak.
Most nem tudom visszakereseni, de ha felmész az iwiw-re, akkor a kezdőlapon van egy felhívás, ahol kimondottan karácsonyi gyűjtést szerveznek a rászorultaknak.
Ott van egy cím is, ahová lehet vinni.
Pont valamelyik nap néztem meg.
Nolcsi fél 8-as "korai" kelése: Na ne röhögtess légyszíí, jó???? Nálunk az a maximum!
Ancsi!
Veletek mi újság??? Nem nagyon voltál mostanában!!!
Csibb!
Hát én is remélem, hogy hamarosan tényleg megismerhetjük egymást. Nagyon kíváncsi vagyok ám, főleg (hosszúcombú
, gyönyörűséges) Fannira!!!
Nagyon szívesen felteszem a receptet, de valamit tudnod kell:
én még soha élemben nem csináltam, de eltökéltem, hogy akármi lesz, idén azt mindenképpen csinálni fogok.
Apa nagyon szereti, és csak vendéglőben, vendégségben volt eddig módja enni. Gondoltam, szerzek neki egy kis örömet.
Nagyon sok receptet megnéztem már, és most megkaptam anyukámtól szülinapomra a Nagy Szakácskönyvet, meg a Nagy Süteményes könyvet.
És ebben benne van a harcsapaprikás receptje, és ami a legjobb, hogy nagyon egszerű(nek tűánik). Úgyhogy én ebből fogom csinálni.
Nos, mindjárt elő is keresem, és akkor feldobom ide Neked!
(Ja, mellesleg a gesztenyekrém-levest is először fogom csinálni, és azt is ebből a könyvből)
Na, ez elég korrekt, mire begépeltem ezt a litániát, addigra nem jön be ez a hülye Babanet.
Sebaj, addig előkeresem a receptet.
Szóval a könyv szerint:
Harcsapaprikás kapros galuskával (azt hiszem, én túróscsuszával fogom csinálni)
80 dkg harcsafilé
só
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 paprika és paradicsom
3 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
5 dl halalaplé
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
A galuskához:
2 tojás
40 dkg liszt
1 csokor kapor
só
2 evőkanál olaj
A tálaláshoz :
tejföl
A halfiléket vágd kisebb darabokra, sózd meg és tedd a hűtőbe. Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, majd húzd le a tűzről,
és hintsd meg pirospaprikával.
Dobd bele a cikkekre szelt paradicsomot, paprikát, keverd el jól.
Szűrd rá a halalaplevet, és fedő alatt főzd sűrűre.
Tedd bele a halszeleteket, és lassú tűzőn párold addig, míg megpuhul.
A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd.
A kapros galuskához a lisztből és a tojásból a szokásos módon készíts galuskatésztát, szaggasd forrásban lévő vízbe, majd szedd olajon fonnysztott, finomra vagdalt kaporra.
A harcsapaprikást a kapros galuskával tálald, s locsold bőven tejföllel.
Hm, szerintem tök jól hangzik, bár én nem "imádom", mint Apa, max. egyszer-egyszer megeszem.
De kíváncsi vagyok...