Új privát üzeneted érkezett!

Terike!

Szerintem igazán elküldhetnéd az adataidat (Kandinak)... Mióta is szedted a Merkformint? Akkor most már hízlalhatjátok a malacot :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Ezo!!! de jó, de jó, de jó, de jó.........!!!!!
dimet
 
 


Ezo, most néztem utána. Kb. egyidőben kezdtük szedni a metformint:)
dimet
 
 

 
 

Kb. szeptember eleje óta szedem a Merckformint.
Tényleg, volna hozzátok egy kérdésem, mert egy kissé aggódom, mert évekkel ezelőtt már volt vetélésem(persze akkor még nem derült ki a pco) és most is vannak mensiszerű görcsök, de enyhébbek.

Amiket most szedek:Merckformin 2x850 mg, Premens, Rutascorbin 2x1 (ezt magamtól kezdtem, mert hallottam jó barnázás ellen, akkor még nem tudtam, hogy baba van, és meg is állította a barnázást, de ez vitamin: P és C, gondolom szedhető.)Folsav 6mg, Magne b6 mikor eszembe jut.

Szóval a kérdésem, hogy ezek közül melyiket szedjem, és melyiket hagyjam abba, nem káros-e, illetve, hogy elkezdjek-e valami magzatvédő vitamint szedni?

Légyszi válaszoljatok, fontos, hogy ez a tündérke velünk maradjon.
Köszike előre is.
ezoterike
 
 


Ezoterike!

Gratulálok!

Kép
babancs
 
 


ezo, a folsav elég. vagy elevit. egyszerre nem kell a kettő. premenset nem ismerem. magneB6ot szednem kell nekem is, napi 3at, és az adimetet (3*500mg) szedem továbbra is. a rutascorbint nem ismerem, de arról kérdezz meg dokit.

mikor kellett volna megjönnie?? elovastam gyors a pcos.hu-n a sztoridat megint. tök jó, hogy most pozitív a teszt!!!! hajrá. hajrá. örülök. nagyon.
dimet
 
 


Köszi Dimet, Babancs és mindenki.
Ma vagyok a 34. cn-en, hogy melyik nap kellet volna megjönnie nem tudom, csak azt hogy 15cn. körül lehetett peteérés, tehát aszerint pár napja kellet volna, de a mellem meg a 13 cn. óta fáj.
Úgyhogy én már nem értek semmit....

A Premens a szerencsétlen barátcserje, ahogy Norka nevezte, erről azt olvastam, hogy terhesen nem szedhető, vagy igen?

Most még dokival is bajban leszek, mert nálunk a nőgyógyászok, műteni akartak anno, szerintem metforminban nincsenek otthon, úgyhogy nem tudom mi lesz.

Metformint meddig kell szedni?

Dimet, Te nem érzel néha hasfájást?
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy aggódom...
ezoterike
 
 


de, érzek....-általában délután és estefele. nem mensiszerű (jaj, azt sem tudom már milyen a mensi-szerű....az elmúlt 1 évben ahányat mensiztem..... :lol: ), hanem fáj. néha mintha a bal petefészkem fájna, néha a jobb, de néha a méhem. szóval, olyan meghatárzhatatlna. de az elmúlt 2-3 napban kevesebbet fáj, lehet a magneB6tól???? nemtom. és én is aggódom. folyamatosan. nem is aggódom, PARÁZOM. :D :?
én is ugyanúgy vagyok,mint te. nemtom pontosan (ááá, nem is lehet, és tök mindegy, az eredmény a lényeg) mikor volt pé-m, csak nagyjából.

lányok, ki lesz a következő???? :)
dimet
 
 


Terike!

Premenset és a Rutascorbint hagyd abba! A folsavat viszont mindenképpen szedd.
Ha a terhességi hányinger miatt te is alig pár dolgot fogsz tudni megenni, akkor célszerű áttérni vmi kombinált vitaminra pl. Elevit, ha viszont tudsz mellette rendesen kajálni, akkor elég a folsav!

Hasfájás miatt ne aggógj, természetes! Kb. a 12. hétre elmúlik, addig paráztat! Magne B6 nem árt, bár majd inkább később lesz szerepe a keményedések kivédésében. Ha viszont vérzést tapasztalsz, akkor azonnal ügyelet!!!!!
Nem tudom milyen viszonyban vagy a nőgyógyásszal, de lehet, h. egy kis progipótlás nem ártana!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Terike! Gratulálok!!! Tudtam én, hogy Dimet nem marad egyedül! :D

A gyógyszerekhez nem nagyon értek, de úgy tudom a premenset nem szabad szedni terhesség alatt!!! Hogy miért azt nem igazán tudom, valami olyasmi rémlik, hogy eredetileg a mensi előttre való, és ezért olyan hormonokra hat, ami a terhességkor nem jó ha csökken, vagy nő. Tényleg nem tudom pontosan, csak azt, hogy nem szabad.

Ginuska, szeritnem is jó ötlet orvost váltani, és esetleg átjönni Ma.o-ra. Persze nem két fillér, de hosszútávon biztos kifizetődőbb, mint évekig rossz orvossal rossz irányba menni. Magán dokihoz nem kell magyar Tb, legfeljebb a gyógyszerfelíratással lenne gond, de az is megoldható. Nem szabad elkeseredni!

Lara, amikor nekem csinálták az MRt, akkor is elhúzódott, de azért nem annyira, mint neked. Sajnos mindig jönnek sürgős esetek, vagy a "beteg" megmozdul, és akkor újra kell kezdeni. Ugye nem is volt olyan borzalmas!?

Dimet, te is Gilmore Girls fun vagy? ;)
mamint
 
 


Rambóka!!

A premenst abbahagyom.DE egy másik forumon, azt hiszem családinet olvastam, hogy valakit ez mentett meg a barnázástól, majd a baba elvesztésétől, és én mindig barnáztam mensi előtt, utána fájdalmas mensik voltak, ha most abbahagyom nem lesz gond?
ezoterike
 
 


Bizony, a zebrák csordában járnak :-)
Terike, én is gratulálok!!!!! :D

Gilmore girls nekem is nagyon bejön. Már a hetedik évadot töltögetem le hétről-hétre, ezt most adják odakint a júeszében...
espero
 
 


uh, akkor le vagyok maradva girlmore-ban :lol: még csak a 2. évadot nyomom :D de majd utolérlek titeket, nyugi :)
amit még várok: 24et most kezdik januárban leadni, a következő évadot. a Doktor Houset is néztük, a 3. évadot, de ott most leállás van :( és persze jó a Született feleségek is. Harmadik évadnál járunk ott is, juhéj. És most,hogy végre nem a lakás miatt rohangálunk van több időnk nézni.

Rambóka, azt honnan lehet tudni,hogy progi hiányom van? Ha barnázok?

Két napja előjött az émelygés...eddig örültem,hogy semmi bajom. De nem reggeli hányingar. Hanem 8tól 3ig :? Ebédelnem kellene vmit, de félek bealakítotk a hatalmas ebédlőbe :lol:
dimet
 
 


Skacok... Metformin mellett NEM ELÉG AZ ELEVITBEN LÉVŐ FOLSAV!!!!!!!!!!! (abban talán 0,8mg van csak !!!!!!!)

Ha minden igaz a metformin valahogy nem engedi, hogy a folsav jól szívódjon fel... tehát több kell belőle....

Én a belgyógyászommal egyeztetve a 14. hétig napi 6mg-ot szedtem! (A sok folsavnak annyi lehet a buktatója, hogy elnyomja a B12 hiány tüneteit... de ha kevés van az sajna nyitott gerinchez vezethet... én meg rohadtul nem kockáztatnék!!!!)

Szóval aki nem meri simán megkockáztatni a 6mg-ot (de legalább 3-at, tehát napi 1 tablettát) az inkább nézzen utána + kérdezzen rá egy olyan dokinál aki egyértelműen otthon van a metforminban... de tudtommal alapból rohadtul nem elég az Elevit...
Vendég
 


Terike nagyon gratula!

Ki lesz a harmadik befutó még az idén?? :shock: Rambóka ezt jósolta!

Terike, a barátcserje tilos terhesen. Pont. Be nem vizsgált gyógynövényről van szó. Szerintem valamit keverhetsz, én aztán sokfele fülelek, de eddig tudtommal még senki nem szedte terhesen. Nem is szabad. Azt, hogy az illetőnek ettől maradt meg a babája, azt honnan tudod? :wink: Biztos, hogy nem ettől. Hanem azért, mert végül jól kapaszkodott!

Megmondom őszintén, én egyre bizonytalanabb vagyok Premens ügyben, én senkinek sem ajánlom már a szedését. Nem is ajánlottam sose, de én inkább már lebeszélnék róla... nem egyértelműen jók a tapasztalatok vele.

Hasfájás: a 3 szem Magne B6 kevés, olyan kevés, mint az Elevitben levő folsav. Jól mondta Csakegy, napi 5-6 mg folsav kell, ezen kívül hasfájásra korai szakaszban is nagyon jó a Magnesi Citricii és receptre sokkal olcsóbb is, mehet belőle napi 300-500 mg is akár. 3 szem Magné-ban nincs 150 mg se. Remekül ellazítja a magnézium a méh simaizomzatát.

Rutascorbin sztem tök felesleges, csak akkor, ha neadjisten vérezgetés lenne, de olyan nem lesz, tudjuk. Az azért nem annyira divat errefele.
:roll:

Rambóka, nekem aszonták tegnap a tornán meg láttam a kisbabákon is, hogy így stabilan 8 hósan üldögélnek a gyerekek támasztás nélkül, eldőlés nélkül. :shock:
Jártak is csodájára Bogikának, mert ugye eddig le volt sajnálva, hogy szegénykém, még mindig nem mozog, milyen kis kötött, tehetetlen a lelkem. Na, ami azt illeti, még csak egyszer fordult meg, tök véletlenül a járókában, amikor a férjemmel épp nem néztünk oda, de azóta se. :roll: De azt már tudom, hogy a lányom hozzám hasonlóan, úgysem teljesen normi, most akkor mit várjak tőle, majd pont ő betartja a fejlődési útvonalat?

Majd teszek fel képet.

Vöcsök, hát júliusig nem voltam beszámítható, Bogi 2 hós korában a pcos.hu-t építettük (olyan napi 2 órás munka volt) a beinduláshoz, meg cikket is írtam később, szept-től heti 4 óra tanítás meg készülés rá, szóval totál összevissza van. Azért átlag napi 2-2,5 óra elmegy másra, ami saját meló, főleg este csinálom, de van, amikor csak nézek ki a fejemből és nem megy. :oops:
Vendég
 


Sziasztok,

Ezoterike, gratulálok !!!!! Akkor meg is van a 2. zebrásunk erre a hónapra, igaz ?? :wink:

Most csak röviden, mert elég szarul vagyok: Eszter lázas lett vasárnapra, iszonyatosan köhög, tegnap elvittem a dokihoz, erre ma reggelre én is ugyanúgy köhögök, fáj mindenem.... :cry:
Szóval csók mindenkinek, megyek dögleni....
zsizsik
 
 


Dimet!

Igen a mensi előtti barnázás ált. progihiányra utal. Arról viszont még vitatkoznak a hozzáértők, h. egy megfogant embrió esetében a korábbi ciklusok progihiányát figyelembe kell-e venni. De a dokik többsége úgy van vele, h. a progipótlás ártani nem árt, azt meg sosem lehet tudni, h. mikor használ, mármint, h. mikor nem maradna meg a baba a hiányában, ill. h. egy adott vetélést meg lehetett volna esetleg akadályozni vele v. sem! Mindenesetre a fejlődési rendellenesség okozta vetéléseket nem gátolja meg, tehát attól nem kell félni, h. egy esetleg beteg babát "megtart"!
(megjegyzem a Down kór és a nyitott gerinc sajnos nem okoz vetélést! :cry: )

Okrisztáról tud vki vmit? :shock: :cry:

Folsavra visszatérve: Ugye azzal mindenki tisztában van, h,. a folsavat nem a kétcsíkos teszt birtokában kell elkezdeni szedni, mert addigra már minimum 14 napos az embrió, a velőcső záródása pedig a megtermékenyüléstől számított 25.-27. napon megtörténik! :!:
Ezért aki még nem szedné, az minél hamarabb kezdje el!
Tesztkérdés: Mikor kell elkezdenem szedni a folsavat?
Helyes válasz: Amikor a babagyártás gondolata felmerül, azonnal! Nem lehet túladagolni, nincs hozzászokás. Mivel a metformin mellett amúgy is romlik a felszívódása tényleg célszerűbb nagyobb adagban szedni!
Én a vashiányom miatt Ferro-Folgammában szedtem (vényköteles), ebben 5 mg folsav van.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


nekem senki sem hajlandó felírni a magnesium citricii-t :( :( :(

Komolyan... a házidokinak nincs fenn a listáján... a nőgyógyászom meg soha a büdösben nem írta még fel így nem nekem fogja először... ő határozottan a magneb6-ra esküszik... (januárban bepróbálkozom a belgyógyászomnál is... hátha ő fel tud + hajlandó nekem írni)

Nekem a magneb6 mostanában semmit sem ér.. ma már 4-et vettem be és így is beton van a hasam helyén...

Mostanában a Béres magnézium+B6-ját szedtem, az nagyon jó... csak pont elfogyott (este veszek)...
Vendég
 


ja... a teherbeesés előtt minimum 3 hónapig szedni kell a folsavat, hogy feltöltődjön a szervezet...
Vendég
 


Sziasztok!

Terike, hatalmas gratula!!! :D

Ha jól emlékszem akkor valaki itt a fórumon említett magánlabort talán Csepelen? Meg tudjátok adni az elérhetőségét? Még mindig a vérvételemmel kínlódok: Itt nem csinálják meg, Szt. Imrében húzzák a szájukat mert vidéki vagyok és területileg nem oda tartozom (és mint mondják nekik is limitálva van a hormonvizsgálatuk - év vége van ugyebár, az idei "tervet" teljesítették... :roll: ) És szeretném ha végre lépni tudnánk valamerre. Előre is köszönöm a segítséget!
anyoooka
 
 


Norka!

Én állítólag a "még mindig nem beszél ez a gyerek? :shock: " kategória voltam. Aztán egyszercsak kerek mondatokban kezdtem el dumálni és azóta senki sem kérdőjelezi meg a beszédfejlődésemet! :lol: :lol: :lol: (Csak az OFF gomb hiányát! :wink: )
A párom 1,5 éves unokahúga sem hajlandó megszólalni, mert a nagytesója minden kívánságát teljesíti, neki bőven elég felemelni a mutatóujját és azt mondani, h. "Öööö!"! De tuti, h. egyszercsak azzal fogja meglepni a családot, h. "Kérem az ott a polcon!" v. "Tejet szeretnék inni!"! :lol:
Szóval én mindig mosolyogva olvasom, h. mikor mit írnak a gyerek fejlődésére. Pl. most olvastam, h. a fiamnak 3 hónaposan illik 10 másodpercig megtartani a fejét hasonfekvésből, most kb. 1-1,5 percig simán bírja ! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Norka!!!

Bocsi, bocsi, most olvastam vissza, milyen hülyeséget írtam.
Szóval nem a Premens, hanem a Rutascorbin mentette meg az illetőt a vetéléstől. :oops:
De szerinted biztos, hogy nem fogok megint barnázni, ha abbahagyom?

Mert még nem tudom, mikor jutok el orvoshoz és addig mi lesz??
Most meg azon parázok, hogy kiszámoltam, még csak 18 napja szedem a folsavat, remélem nem kezdtem túl későn.
Légysz, légyszi, ne ijesztgessetek, amúgy is eléggé be vagyok
sz...va.

Zsizsik!
Nektek meg jobbulást és mihamarabbi gyógyulást kívánok!!!!
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Húhaaa!! :lol: :lol: :lol:

Ezoteri és Dimet! Ideért a zebrátok! Gratu nektek! :lol:

Ki van még teszt közelben??? Neki(k) megy a drukk!!!

Aki beteg, az gyógyuljon minél hamarabb!!!

(((((((((((((Okriszti))))))))))))

Bee

ui: holnap jövök a hgAc1 eredményemmel!
beebeey
 
 


huh, de belejött mindenki az írásba :)

akkor szedjek folsavat az elevit mellé????
én kb. 1 éve rendszeresen/rendszertelenül szedem. vagy folsav, vagy elevit. de akkor rádolgozik egy kis folsavval még.
akkor magne B6ból is szedjek többet??? :shock:

anyooo: zsizsiktől érdeklődj

Norka, lelkesen várom a képet Bogiról.

Okr-ról semmi hír??????

Bee, nálad? Hő? pé?
dimet
 
 


Sziasztok Lánykák !

10 napos vendéglátás és babázás után ismét vagyok :D

Mindjárt olvasok vissza, bár látom, hogy Ezoterikének nagyon nagy gratuláció jár :lol: ! Éljen az újabb kismamánk!!
mniki
 
 


Hi!

Terike!

Gratulálok!!! :D

Rambóka!

Kb. 1,5 órát kellet várnom, h bejussak. Az eredményért vissza mentünk. Persze reális időt írtam az eredmény hazajuttatásáig. :)

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Mi látnak szemeim???????????

Ezoterike, gratulálok!!!!!!
csillagfény
 
 


hmmm... tényleg... Ezoterike volt a második... nem?

Ki a harmadik?????????????? Azonnal jelentkezzen, ne titkolja a pozitív tesztjét!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

:P :P :P :P :P
Vendég
 


Alice, Kincs, Lyutka, Backa és a többiek??? velük mi van??
dimet
 
 


Lányok!

Köszi mindenkinek a gratut!!!
Csütörtök estére intéztem dokit, legalább megnyugszom.

Én is nagyon várom, ki lesz a következő zebrás!
Aztán majd át kell alakítani a topic címét, mert hol lesznek már azok a teherbeesési nehézségek? :D :D :D
ezoterike
 
 


Sajnos OKrisztinél nem tévedtek........ Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


ne mááááááááár :cry:
és most akkor mi lesz?? mit mondtak? mi az oka?
nagyon sajnálom :cry:
dimet
 
 


Terike! Gratulálok Neked!Boldog pocakosodást!!!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

Hát most olvasom, hogy még egy baba várható,
Ezoterike, ez nagyon szupperrr!!!! :lol:
Gratulálok!!! :P
kikka
 
 


Kandi,

Te tudsz Okrisztiről? Ez mit jelent? Mi a baj pontosan? :cry:
kikka
 
 


Szegény Krisztáék. :cry:

Kép
lara26
 
 


Mi a baj Krisztiéknél?????????????????????????????
csillagfény
 
 


Dimet !!!!
Fantasztikus, gratulálok !!!
A magas progidra emlékszem és még mondtam is, hogy ez jó jel
:wink:

Lara, ennyi szép tüszőből szerintem lesz legalább 1 befutó !!

Nóri, gratulálok a kis Vilihez ! :lol:

Ella, fantasztikus szép pocid van ! Gondolom apa is sokat dícsér :wink:

Kandikám, ha megtennéd a legközelebbi tábla frissítésénél (5cn)

A Norculut utáni 3. napon megjött, de a mensim enyhén szólva gyenge volt, másfél nap után eltűnt, majd egy jó kis szexelés után újra megindult valami, de mára már az is eltűnt.
Vasárnap megyek tüszőlesőbe :lol:

Holnaptól már leszek rendesen :evil:
Mniki (5cn)
mniki
 
 


OKriszti... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Remélem egyszer még eljön az idő, hogy újra remélni tud és túllesznek ezen a szörnyű megpróbáltatáson !!!!!!!
mniki
 
 


Okr :( :( :(
Vendég
 


Okr :cry: :cry: :cry: :cry:
anyoooka
 
 


Okriszta!

Annyira nagyon sajnálom! Reméltem, h. nem igaz! :cry: :cry: :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Draga Kriszti!
Elmondhatatlanul sajnalom! :cry: Annyira biztam benne hogy minden rendben lesz!Miert ilyen kegyetlen az elet? :cry: :cry: :cry: :cry:

(((((((Kriszti :cry: )))))))) :cry:
Osztozom a fajdalmatokban!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Ne haragudjatok,mi történt Okrisztiéknél??? :cry:
ezoterike
 
 


Kriszti, egyszerűen szó nem jön a számra. :cry: :cry: :cry:

Akik nem követték: lapozzanak vissza olyan másfél héttel ezelőtti hétvégére... utoljára akkor jelentkezett Kriszti. :(
Vendég
 


és akkor mi lesz most? ez mit jelent??
dimet
 
 


Most olvastam visssza.
Ez szörnyű,nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ezoterike
 
 


***Kriszti,nem tud még erről az egészről beszélni....adjatok Neki egy kis időt és ,biztos,hogy részletesen el fogja mondani!***
Az utolsó sms-emre,nem válaszolt,már Nekem se....100%-os konkrét okot nem tudok!nem akarom zaklatni....de ha megtudok valamit,közvetítem!



Niki,oksika,javitalak!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Okrisz
Nagyon sajnálom!!! :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Ezo
Gratulálok...minden jót kivánok!
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?