Sziasztok!
Manó, köszi!
Azért ahogy olvasom elég sok minden változott odabent tavaly november óta... Pl. hogy elment Zita!
Én nem fogadtam szülésznőt, végülis teljesen mindegy, úgy voltam, helyettem senki nem fogja megszülni. De nem is bántam meg, pedig aznap 4 szülés volt, mivel reggelre leesett az első hó... (Ez csak az én kicsi fiamat nem érdekelte túlzottan, mint ahogy a lépcsőzés és egyéb praktikák sem!) De mi előre kitűztük a napot a dokimmal pár nappal előtte, a fene se gondolta, hogy mindenki akkor akar szülni!
Igazából Zita kedves volt meg minden, de legtöbbet a férjem segített, az viszont tény! Azóta is hálás vagyok neki! Szóval legközelebb sem fogok szülésznőt fogadni... Már csak azért sem, amit valaki is írt (bocs, nem jegyeztem meg, hogy ki volt), hogy éppen ügyeletes volt az illető, és ugyanúgy rohangált a szülőszobák között...
Jaj, csak nem elkészültek a papás szobák? Akkor kezdtek fúrni-faragni, mikor én voltam bent. Mivel teltház volt, először éppen az egyik leendő családi szobába kerültem (csak akkor még csúnya volt, éppenhogy elkezdték alakítani), aztán átköltöztettek egy másik kétágyasba...
Amikor én a megbeszélt időpontban átmentem a szülőszobákhoz, először előkészített az éjszakás szülésznő (ő középkorú volt, talán Éva, ő lenne a már említett Évike???) Szuper kedves és jófej volt, még a beöntés alatt is röhögtem!
Utána ő elment, jött a váltás (Zita), és a dokim (V.P.) is nemsokára. Az én adataimat a dokim írta fel, és amikor már kint volt a babám, akkor mondta, hogy kisfiú, akkor mi is lesz a neve? Mondta a férjem (én még megszólalni se bírtam), hogy Csanád! Erre közölte, hogy de jó, mert ő meg Csanádtelekről származik!
A csecsemősök nem változtak véletlenül jó irányba?
Ja, megjártuk mi a koraszülött osztályt is (pedig nemhogy koraszülött nem volt, de túl is hordtam), mert szegény gyermekem besárgult, és olyan szinten, hogy már szopizni sem tudott, elaludt azonnal a cicin, ezt a "kedves" csecsemősöknek köszönhetem, mert elfelejtettek segíteni meg elmondani pár dolgot, én meg mint kezdő anyuka, sokmindent nem tudtam...
A szobatársam még akkor nem szült, magas vérnyomással feküdt bent hetekig, így tőle se nézhettem el sokmindent... Ha valakit érdekel, hogy mi volt, szívesen leírom, hátha nem történik meg mással ugyanez (a szomszéd szobában majdnem megtörtént, de az én esetemből tanulva akkor résen voltak!)... Szóval azt akartam még "kinyögni", hogy elég érdekesen nézett ki az én óriásbébim a 1,5 kilós babácskák között... De ott szuperjófejek voltak a csecsemősök, tényleg le a kalappal! Ott tanultam meg, hogyan kell fejni, mert az újszülötteknél senki nem mutatta meg ezt sem... Sajnos Terike nénivel csak a végefelé találkoztam...
Sajnos a gyerekorvosok jó részét is sikerült megismernem a nyáron (egy vírusfertőzéses hasmenés után szegénykémnek felszaladt valami és húgyúti fertőzése lett), na, ezt senkinek nem kívánom, amin akkor mentem keresztül!
Ők is nagyon jók szerintem! Sajnos járnunk kell kontrollra időnként a nefrológushoz, még 1,5 évig...
De ő is nagyon jó fej! Fiatalok, nem lestrapáltak, mint legtöbb helyen...
Húúú, jó sokat írtam! A párom megint éjszakás...
Jó éjt, ha tévedne még erre valaki!
Éva