Új privát üzeneted érkezett!

Mi pénteken megyünk szülőszoba látogatóba, remélem ott valami kiderül, hogy hogy is kell ezt.
A másik pedig, nekem nincs saját szülésznőm, mert hallgattam a védőnőre és ő azt mondta, hogy nem is kell. Most meg ahogy olvasom, mindenkinek van sajátja és azt is hallottam, hogy sokkal segítőkészebbek, ha ugye már ismernek. Lehet vagy van még értelme ilyenkor szülésznőt felkérni vagy választani?



Kép
pimpoka
 
 


Szia!

Zsuzsibo nekem is EZs az orvosom, most szültetett nála Laura lányom. Nekem Makarész Attiláné Andrea volt a szülésznőm. Az orvossal profi csapatot alkottak és a szülést egy életre szóló élménnyé tették számomra. Remélem tudtam segíteni!

Üdv: Pilla!
Vendég
 


Sziasztok!

Gratula a babázóknak!!!

Ma jártam bent Kistarcsán a kórházban... nagyon durva volt ... ennyi tahót egy rakáson.. (bocsi)

M a fenének kell a vagy még nem is terhes vagy nagyon koraterhes (halál lapos hasú iszonyú ízléstelenül felöltözött mniniszoknyás) nők pasijának az összes ülőhelyet elfoglalniuk a vérvételnél? Komolyan. Ott ácsorgok a hasammal, a kabátom potyog le a földre, a táskámat se tudom hová pakolni, mindez egy órán át... azok meg ott feszítenek és viháncolnak a nőik mellett a székekben... ja, és SMS-t pötyögtetnek vagy olvasgatak... komolyan... ennyi tahót egy rakáson...

(az meg a másik fele, hogy miért nem lehet a terheléses cukrosokat előre venni.. ott még adminisztrációs sincs az elején, csak szúrnak egyet az ember ujjbegyébe + megkapja a cukros vizét... aztán viszlát 2 óra múlva... így 10:30 körül végeztem a hányingerrel küzködve és majdnem összeesve a rohadt cukor miatt... a dokim meg már 7-re berendelt... )

Vagy csak nekem volt ilyen pechem? (jó kérdés, hogy nem-e pont emiatt lett olyan magas az éhgyomrim...)

(ja... az egyik szülésznő vette le tőlem a vért... sajna már nem emlékszem ki volt... rövid sötéthajú... a kezem iszonyúan fáj :( pedig rányomtam a papírdarabot... jól megkínzott...)

tele van a hócipőm a kórházzal :( :( :( ...
Vendég
 

 
 

pimpoka,
én úgy tudom,hogy a 35.hétig lehet szülésznőt választani,de azért érdeklődj,hátha! :)

Kép
mano83
 
 


Pimpoka!
Nekem sincs választott szülésznőm. Igazából itt mindenki azt mondta, hogy akárkihez is kerülök jól fogok járni, mert mindenki nagyon aranyos és kedves. Sajna én is későn kapcsoltam, és ezért is nem kértem már fel senkit.
Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a végén.

Pilla!
A te szülésznőd (Andrea) magas, barna hosszú hajú?
Nekem eddig az nst-nél szinte mindig ő volt beosztva, de sajna nem emlékszem már a nevére. :oops:
Csak kíváncsiságból kérdezem.

Csakegy!
Én a helyedben, tutira felállítottam volna az egyik pasast. Sajnos én is tapasztaltam ilyet, bár nem a kh-ban. És meg kell, hogy mondjam sokszor a nők nem adták át a helyet mondjuk a bkv-n. Pedig akkor már tényleg nagy hasam volt. Meg kéne nevelni az embereket manapság, mert kevés figyelmes van köztük!!! :cry: :evil:

Kép
Kép
giga1
 
 


Hát, én már bejelentkeztem Évikéhez a 32-33. héten, de csak telefonon... viszont most szerdára bejelentkeztem Surányihoz, és nem akartam variálni: ott csinálják a CTG-t... Majd a következőt már a kórházba szervezem...

Innentől hogy megy? Hetente van CTG? És minden CTG-nél kell hogy lásson doki is?
Vendég
 


Jaj, még egy kérdés azokhoz, akik mostanság szültek:
Névről mikor kell nyilatkozni? Kell előre bediktálni nevet, vagy ráér szülés után?
Vendég
 


Verna
Szia hetente van ctg a doktornak meg is kell mindíg néznie az eredményt .
Nekem 13-éve már az apasági nyilatkozatkor le kellett adni a lehetséges neveket most nem kellett de a korházban nem tudom mi lesz ezügyben a módi.

KépKép

Kép
zoriann
 
 


Verna,
mikor mbekerültm a szülőszobára,a szülésznőm Kati megcsinálta a papírokat,elkérte tőlem amik kellettek és akkor kérdezte,hogy mi lesz a pici neve.
Ott ráírta a papíromra és amikor megszületett,már egyből rá is írták a csuklópántra.

Kép
mano83
 
 


Pimpoka, Zsuzsibo, üdv itt a fórumon! :lol: Én is úgy tudom, hogy 32. hétig kell szülésznőt választani, aki akar. Nekem Makarészné Andi volt, de igazából nem éreztem túl sok előnyét a választásnak, mivel aznap éjszaka ő volt az ügyeletes, mikor bementünk, és rajtunk kívül még négy szülést vezetett le, szóval rohangált össze-vissza. És az NSTket sem ő csinálta, mivel amikor a dokim rendelt, ő épp nem dolgozott. szóval majdnem indegy szerintem, hogy valaki választ-e vagy sem.
Tiszta izgi, már nektek sincs sok hátra! :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Köszönöm szépen a válaszokat, akkor annyira nem izgulok, hogy nincs választott szülésznőm, amiket olvastam, itt tőletek, mindenkiről csak jókat írtatok.
Milyen iratokra van szükségem a kórházban? TB kártya, személyi, lakcímkártya, várandós kiskönyv, leletek, kell ezeken kívül még valami?

Kép
pimpoka
 
 


pimpoka: elvileg kell 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, bár nem mindenkitől kérték. :)
Én azért a héten beszerzem. :)

Köszi lányok az infókat névadás-ügyben. Ezek szerint mégiscsak el kellene döntenünk előre... bár már arra hajlottam, hogy majd ami első ránézésre jön... lehet, hogy kitartok ennél, elvégre nem fogják leállítani a szülést akkor sem, ha nem nyilatkozom névről... ;)

Közben beszéltem Évikével, szerdán találkozunk, ha nincs éppen dömping! :) Én azért döntöttem úgy, hogy fogadok szülésznőt, mert a párom... hát hogy is mondjam, tuti nem lesz a helyzet magaslatán. :) Lehet, hogy őt kell majd inkább pátyolgatni. :)
Vendég
 


Giga Andi alacsony és hosszú vörös haja van.
Verna a nevet a szülés után a csecsemős nővér kérdezte miután lefürdette Laurát. Előtte nem kérdezte senki.
Vendég
 


Sziasztok!

Végre sikerült a párom segitségével feltenem a vonalzót
:D
Olyan kérdésem lenne, megismertem de csak futolag egy aranyos szülész nöt, de sajnos nem tudom a nevét :( Csak anyit hogy váligérö de lehet hogy egy kicsit hoszab vörös göndör hajú . Ha valaki esetleg igy rá ismer akkor szeretném tudni a nevét :?: Elöre is köszi :!:
MINDENKINEK SZÉP ESTÉT! :!: :D




Kép
jázminka
 
 


Jázminka,
akinél én szültem szülésznőnek vállig érő vörös haja volt,egy kicsit bodorítva,de nem természetes göndör, őt Trabalkáné Dallos Katának hívják.
Kép

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Manó, köszi! :)

Azért ahogy olvasom elég sok minden változott odabent tavaly november óta... Pl. hogy elment Zita! :o Én nem fogadtam szülésznőt, végülis teljesen mindegy, úgy voltam, helyettem senki nem fogja megszülni. De nem is bántam meg, pedig aznap 4 szülés volt, mivel reggelre leesett az első hó... (Ez csak az én kicsi fiamat nem érdekelte túlzottan, mint ahogy a lépcsőzés és egyéb praktikák sem!) De mi előre kitűztük a napot a dokimmal pár nappal előtte, a fene se gondolta, hogy mindenki akkor akar szülni! :lol: Igazából Zita kedves volt meg minden, de legtöbbet a férjem segített, az viszont tény! Azóta is hálás vagyok neki! Szóval legközelebb sem fogok szülésznőt fogadni... Már csak azért sem, amit valaki is írt (bocs, nem jegyeztem meg, hogy ki volt), hogy éppen ügyeletes volt az illető, és ugyanúgy rohangált a szülőszobák között...

Jaj, csak nem elkészültek a papás szobák? Akkor kezdtek fúrni-faragni, mikor én voltam bent. Mivel teltház volt, először éppen az egyik leendő családi szobába kerültem (csak akkor még csúnya volt, éppenhogy elkezdték alakítani), aztán átköltöztettek egy másik kétágyasba... :lol:

Amikor én a megbeszélt időpontban átmentem a szülőszobákhoz, először előkészített az éjszakás szülésznő (ő középkorú volt, talán Éva, ő lenne a már említett Évike???) Szuper kedves és jófej volt, még a beöntés alatt is röhögtem! :lol: Utána ő elment, jött a váltás (Zita), és a dokim (V.P.) is nemsokára. Az én adataimat a dokim írta fel, és amikor már kint volt a babám, akkor mondta, hogy kisfiú, akkor mi is lesz a neve? Mondta a férjem (én még megszólalni se bírtam), hogy Csanád! Erre közölte, hogy de jó, mert ő meg Csanádtelekről származik! :lol:

A csecsemősök nem változtak véletlenül jó irányba?

Ja, megjártuk mi a koraszülött osztályt is (pedig nemhogy koraszülött nem volt, de túl is hordtam), mert szegény gyermekem besárgult, és olyan szinten, hogy már szopizni sem tudott, elaludt azonnal a cicin, ezt a "kedves" csecsemősöknek köszönhetem, mert elfelejtettek segíteni meg elmondani pár dolgot, én meg mint kezdő anyuka, sokmindent nem tudtam... :? A szobatársam még akkor nem szült, magas vérnyomással feküdt bent hetekig, így tőle se nézhettem el sokmindent... Ha valakit érdekel, hogy mi volt, szívesen leírom, hátha nem történik meg mással ugyanez (a szomszéd szobában majdnem megtörtént, de az én esetemből tanulva akkor résen voltak!)... Szóval azt akartam még "kinyögni", hogy elég érdekesen nézett ki az én óriásbébim a 1,5 kilós babácskák között... De ott szuperjófejek voltak a csecsemősök, tényleg le a kalappal! Ott tanultam meg, hogyan kell fejni, mert az újszülötteknél senki nem mutatta meg ezt sem... Sajnos Terike nénivel csak a végefelé találkoztam... :cry:

Sajnos a gyerekorvosok jó részét is sikerült megismernem a nyáron (egy vírusfertőzéses hasmenés után szegénykémnek felszaladt valami és húgyúti fertőzése lett), na, ezt senkinek nem kívánom, amin akkor mentem keresztül! :cry: Ők is nagyon jók szerintem! Sajnos járnunk kell kontrollra időnként a nefrológushoz, még 1,5 évig... :( De ő is nagyon jó fej! Fiatalok, nem lestrapáltak, mint legtöbb helyen...

Húúú, jó sokat írtam! A párom megint éjszakás... :cry:

Jó éjt, ha tévedne még erre valaki!

Éva

Kép
csanómanó
 
 


sziasztok!

nekem sincs még szülésznőm, és nem is tudom válasszak-e (lehet már nem is lehet, ha úgy van ahogy ichtus mondja). nem baj majd pénteken megkérdezem E.Zs-t h mit mond.

el sem hiszem, h ez az utolsó hetem a munkahelyen! már annyira várom, h vége legyen (már csak azért is, h végre tudjak normálisan fórumozni :D )

csanómanó: érdekel a történet, h mi volt a csecsemősökkel, már csak azért is, h tudjuk mire kell figyelni, mert egy páran teljesen kezdők vagyunk és (nem tudom a többiek hogy vannak vele) de nekem gőzöm nincs mit kell majd csinálni. és tényleg azt mondják, h sokat számít, h az elején mennyire segítenek a csecsemősök.

giga: remélem ma belehúzol! szorítok ezerrel! :lol:
remélem a babócám druszája belehúz és anyukája kedvére tesz :D
én jan 28-ra vagyok kiírva, pont az anyósom szülinapjára, de sztem Lili nem nagyon fog foglalkozni ilyenekkel, jön majd amikor neki tetszik.

képzeljétek, annyira édes volt vmelyik este. belefeküdtem a fürdőkádba (amit nem sűrűn szoktam, mert ált. zuhanyzom) és énekeltem neki, mire ő egyből elkezdett fickándozni.mikor abbahagytam ő is abbahagyta, mikor újrakezdtem akkor ő is. nem akartam sokáig a fürdővízben ázni, de olyan jó volt, h vagy fél óráig elszórakoztattuk egymást. :D

csajok, nektek mennyit nőtt a hasatok a 6-7. hónap közt? mert mindenki azt mondja h az uccsó 3 hónapban fog ugrásszerűen nőni a hasam. nos nekem még 1,5 hónapom van hátra, de nekem úgy tűnik, h alig nőtt a hasam. :( lehet csak túlparázom a dolgot? de van aki azt mondja, h milyen kis pici hasam van, van aki meg azt, h ez normális főleg, h lány és emiatt nem ugrik úgy előre. már alig várom, h menjek a dokihoz és megnyugtasson, h nem túl pici a picurka.

na szép napot mindnekinek, és egyben üdv az újaknak is. azt hiszem a héten már nem jövök, mert mellettem ül az utódom egész nap, meg időm sem lesz :( de jövőhéttől minden bepótolok!

majd el felejtettem: Giga boldog szülinapot! Remélem megkapod ma a legnagyobb ajándékot! :lol:

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Hát nem is tudom , nekem szinte csak a hasamnöt :D :!: Persze egyébként sem vagyok egy törékeny alkat :) Most diétára vagyok fogva, mert többet hiztam a kelleténél :( De gondoltam most lehet enni nyugodtan :D Na mindegy majd le megy :!:

boldog születés napot giga Kép [/img][/img]
jázminka
 
 


Sziasztok!

Verna: Én úgy hallottam hogy 1 hónapnál nem régebbi házassági kell, elég ha 300 napnál nem régebbi?
Jó lenne, mert akkor nem kéne rohangálnom.


Nekem nőtt a hasam bár a 30. hétben vagyok,mindenki azt mondja hogy nagy a hasam, és minden orvos és a védőnő is azt mondja, hogy nagy a baba jelenleg 1750 g, (ami nem feltétlen jelent jót, bár rosszat se)
Murphike szerintem ne izgulj, minden terhesség más és más, a sógornőmön nem is látszott, hogy terhes (pedig vékony) és mégis egy egészséges gyönyörű 3200 g-os babának adott életet.

Én még nem tudom, hogy fogadjak-e szülésznőt, ha nem fogadok mennyi pénzt illik adni?
Mert ahogy hallottam ha fogadok akkor 20.000.-

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!

Nekem sem volt fogadott szülésznőm, de nagyon szupi szülésznő volt akkor ügyeletben. De én úgy hallottam, hogy mindegyik szülésznő jó, úgyhogy ebből a megfontolásból nem is választottam.
Én is kértem egy új házassági anyakönyvit, mert nekem is azt mondták, hogy 30 napnál nem lehet régebbi.

Giga! Boldog születésnapot! Lehet, hogy már babázol?

Hajni

Kép
khajni
 
 


Na sziasztok!
Minden új és régi olvasónak, kismamának és babázónak szép napot!
csanómanó
Én szintén Váronyi doktor úrnál szültem, oda járok hozzá a rendelőjébe Aszódra. Nem is vagyunk messze egymástól! :lol:
Lehet találkoztunk is már. :wink:
Ichtus
Képzeld el, hogy Alexát rosszul mérték le születéskor, ugyanis 1 hónapja volt 57,5 centi és kinőtt egy jópár rucit ez idő alatt. Most már 60 centis a kishölgy. Nálunk is ugyanez a helyzet, mint nálatok. Kiteszem a lábam a házból és kipattan a szeme, hogy anya elment. :shock: Pedig megvárom, hogy jó mélyen aludjon.
Alexa kapott mikulásra egy elektromos bébiszittert :lol: , olyan ringató, amiben a babakocsit, hordozót, mózeskosarat, sőt még szivacson is lehet ringattatni. Először ódzkodott tőle, de most már megszokta.Aludni és dumálgatni szokott benne.
Tényleg lányok!
Tudtok valamilyen könyvet vagy módszert ajánlani, hogy hogyan altassam picurkát?
Ez a bebugyolálás nem jön be(suttogó) és egyedül nem tud elaludni, csak ha ölben van. Főleg háton és oldalt alszik, mert a hátán össze-vissza csapkod a kezével és felébreszti magát. :evil:
Eddig hajnalban jól elvolt mellettem, most már viszont óránként felkelt egy kis evésre 4 óra után. Viszont a cumit nem fogadja el. Az ujjacskáit pedig éjszaka nem szopogatja.

Kép
klmaria
 
 


Bocsika hason és oldalt fekszik főleg! 8)

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok utolsó harmadban lévő Kismamák!

Az eredeti Házassági anyakönyvi kivonatot vigyétek!!!!!!!!!!!!!
NEM KELL FRISSET KIKÉRNI! Én júliusban szültem, szülés előtt 3 különböző recepcióstól is megkérdeztem és mind egybehangzóan ezt állította, így elfogadták az én két éves papíromat is! :wink:

Szülésznő választáshoz csak annyit, hogy Ichtus-hoz hasonlóan a miénk is ügyeletes volt, igaz próbált mindent megtenni, de utólag úgy gondolom, h még egyszer nem választanék szülésznőt. Bár szerencsés vagyok, mert a férjem végig mellettem volt nekem ez adta a legnagyobb erőt!

Gigának sok-sok drukk!!! 8)

Nircee mi újság Veletek :?:

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Giga! Boldog Szülinapot!!!

Gyanúsan csendben vagy, drukkolok én is ezerrel!!
tüccs
 
 


Sziasztok!

Giga, boldog szülinapot, lehet, hogy ma megkapod életed legszebb szülinapi Ajándékát? :lol:

Cincérke, akartam is kérdezni, hogy hogy vagytok, mi van Tüncsivel? régen írtatok, biztosan elfoglalt vagy.

Nircee, lehet, hogy már te is babázol?

Klmaria, nekem Sára sokszor cicin alszik el este, én is hason altatom, hasonló okokból, nagyon szeret úgy aludni. De elalszik magától is, ha tele a poci, nem fáj a hasa, tiszta a pelus, eleget cicizett,egyszóval minden igénye ki van elégítve. akkor lerakom a kiságyba, egy ideig még szöszmötöl, beszélget, aztán elalszik. De ha nyűgösebb vmi miatt, akkor csak cicin, ill kézben alszik el.
Én még nem is hallottam ilyn ringatóról. nem tudnál küldeni egy képet, amin Alexa benne van? Egyébként is kíváncsi vagok már a leánykádra, rég láttam róla képet.

Murphyke, nyugodj meg a hasad mérete miatt. Biztos, hogy szépen fejlődik a picúrkád, az nem a pocakod méretétől függ. Nekem sokan a kilencedik hónapban azt hitték, hogy a hetedikben vagyok...aztán 3850g-mal született meg Sára. Kvánom, hogy gyorsan elröppenjen az utolsó hét a munkahelyeden, hogy utána már csak a Csöppöcskéddel tudj foglalkozni!:o)

Azt meg elfelejtettem írni, hogy nekem is a férjem jelenléte, és segítsége volt a legfontosabb, így nem volt olyan rossz, hogy rohangált a szülésznő.

mindeninek jó karácsonyi készülődést kívánok!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Verna! Szerintem nem 300-at hanem 30-at akartál írni. :wink: Legalábbis nekünk tavaly azt mondták. De aki Kistarcsán kötött házasságot annak nem kell!!! Nekünk azt mondták akkor ők azt elintézik, mert ugyis a kistarcsai önkormányzatnál állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot!

A névadás viszont nálunk érdekes dolog volt, se én ,se a férjem nem emléxik hogy megadtuk volna. :oops: Annyira pörögtek az események hogy ez valahogy kiesett. már csak azt vettük észre hogy rá van írva a szalagjára. :D Talán az lehetett hogy szülés előtt amikor beszélgettem a szülésznővel, akkor mondtam neki és ő emlékezett rá.

Szülésznőválasztás: Én a 32.-héten választottam Trabalkáné Katit. Jázminka, szerintem is a leírás alapján ő lehetett.
Nekem szerencsém volt, akkor éjszaka nem ő volt az ügyeletes, de mivel közel lakik, a férjem elment érte. Egész végig velem volt, nagyon sokat segített. Én bizti most is őt kérem meg, persze csak ha elvállal. :)

Csanómanó: Üdv! :wink: Remélem jól vagytok!

Giga! Drukkolunk!!! :wink: Boldog születésnapot!

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Ichtus, Csanómanó! Ja igen, azt én is kihagytam hogy nekem is bent volta férjem a szülésnél. Illetve inkább csak a vajúdásnál, mert amikor éppen született akkor inkább kiment, mert nem tudta hogy mire számíthat, ő úgy képzelt el egy szülést mint a filmekben, nagy ordítás, sikitozás. Aztán mikor nem halott semmi ilyesmit, csak a baba első sírását, akkor berohant. És sajnálta hogy nem volt bent végig. :D Lgeközelebb nemhagyja ki. :lol: Szóval tényleg az ő jelenléte többet ért a szülésznőnél!

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Nem, nem 300 napnál nem régebbit akartam írni! :) Ugyanis azt kell igazolni, hogy amikor a gyermek fogant, akkor éppen ki volt a férj. :)
De tényleg nagyon változó, hogy kérik, nem kérik, mikorit kérnek stb. Én az önkormányzatnál kérdeztem, ott nekem azt mondták, hogy kell vinni - nem kistarcsán házasodtunk.
Mindegy, arra járok, beugrom érte, nem vesztek vele semmit...
Vendég
 


Tényleg én is 300 napnál nem régebbiről tudok! Mert mi már 6 éve vagyunk házasok és vernának van igaza. Legalábbis mifelénk az okmányirodában ezt az infót adták. Amikor kikértem illetékmentesen rögtön tudták miről van szó. 8)
A hasam pedig nekem is nagyon pici volt, mindig aggódtam hogy rendben van-e minden. :lol:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!
csak bekukkantok :lol:

Giga,
Kép Kép

Kép
mano83
 
 


Hát sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a sok drukkot, és a jókívánságokat! Annyira jól esik!!! :D
Bent voltam ma a kh-ba nst-n, de semmi jele a fájásoknak. Könnyen meglehet, hogy nem lesz ma szülinapi ajándék, de azt hiszem, hogy akármelyik nap fog születni, akkor is ugyanannyira fogok örülni neki, mintha ma születne.
Egyébként ma reggel a hévhez még egy kicsit futnom is kellett, mert nem értem volna el, de még ez sem hatott a leányzóra. :roll: Úgy látszik, hogy nagyon jól érzi magát odabenn. :wink:

A házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban én is úgy tudom, hogy 300 és nem 30 napos kell. A kistarcsán házasságot kötött pároknak nem kell újat kérni. Ez tuti, megkérdeztem az önkormányzatban.

További szép napot Nektek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Giga,
boldog szülinapot :D csak nem megajándékoztad magad :wink: de szép is lenne.

Sajna úgy néz ki, hogy kezd nem elég lenni lánykámnak a tejcsi :( :cry: úgy sír reggel meg este, meg néha napközben is szopi után, pedig 110-120 g-kat szopizik. Nem tudom mit csináljak, a védőnőnk azt mondta, hogy adjak még egy hetet a picurnak és utána meglátjuk, tegyem sűrűbben cicire, de kiváncsiságból kifejtem szopik előtt az utolsó cseppig és volt, hogy120 ml jött ki, de volt, hogy csak 60 ml.
Ti mit csinálnátok? Olyan rossz halgatni, hogy sír, mert éhes :cry:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Az anyakönyvi kivonat nem lehet régebbi 3 hónapnál. Nekem három éve és most is ezt mondták.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Ichtus!
Fényképpel sajna nem tudok szolgálni, de a www.robopax.com oldalon megnézhezed. Az a furcsa, hogy Magyarországon gyártják és mégsem lehet itthon kapni. Apum is úgy kapta valahonnan :P
czakoca30!
Nekem is hol több, hol kevesebb tejcim van. Viszont én minden egyes szopi után megkínálom táppal. Ha éhes lenne, akkor elfogadná. Mindig csinálok 30 ml-t, ha több kell, akkor csinálok még. Általában este kell pótolnom. Szerintem etesd meg, mert rossz hallani sírni és gyarapodni sem fog rendesen. Jobb lesz a közérzete és normálisan fog aludni is tőle. Nálunk is mintha kicserélték volna. Negyedannyit ha pityog mióta megkínálom táppal.
Alexa néha kibírja, hogy 3-4 óránként egyen, de van amikor már 2 óra múlva éhes és akkor jöhet a cici. Inkább anyatejjel próbálom pótolni, de mivel nem mindig sikerül én már biztonsággal adom neki a tápot. Először a Nestlét kapta, most pedig a Humánát.
giga1!
Boldog szülinapot! :lol:

Kép
klmaria
 
 


15e-ért láttam használtan ilyen bizgentyűt a babaszoba apróhirdetései között (vagy a bútor vagy a játék kategóriában!)

Ha valaki nagyon ráizgult akkor még lecsaphat rá szerintem :) :) :)
Vendég
 



csakegy
Rátaláltam én is, a bútor kategóriában van és már csak 14 ezer. :wink:
czakoca30
Engem az az egy vigasztal, hogy többnyire anyatejet kap.
Örüljünk annak, hogy egyáltalán van még tejcink, ha kevesebb is.
Szerintem mindenféleképpen adjál neki, mert ha sír az se neki se neked nem jó. :wink: Nem fog tőle kevesebb termelődni! Sőt el sem lustult tőle! Ugyanúgy imád szopizni és csak ha mindkét cicit kiürítette, akkor jöhet a cumisüveg. :lol: Ha nem éhes, akkor nem lehet beletuszkolni, viszont ha igen, akkor jól rákap és 40-50 ml-t is megeszik. Több tápot öntök ki, mint amennyit megeszik, de nem zavar. :D

Kép
klmaria
 
 


Szerintetek a kórház engedi, hogy dúlát vigyek be magammal a szülésre (a férjem mellé persze)...

Egyre jobban hajlok a dologra...
Vendég
 


Sziasztok!
Most nincs időm vissza olvasni,rólunk csak annyit,hogy most nagyon mérges vagyok! :twisted:
Másfél órát ültünk az orvosnál,hogy Levi oltást kapjon,erre közli a doktor nő,hogy picit piros a torka,így ő inkább most nem oltaná be,majd menjek vissza jövőhéten kedden: :twisted:
Remélem nem fog újra belázasodni,hiszen nemrég gyógyultunk meg!

Giga,
látom még 2 in 1! :wink:
Ne keseredj el most már hamarosan babaázhatsz! :lol:

Murphyke,
rajtam a 4.hónapig még csak látni sem lehetett,hogy babaát várok.Olyan voltam,mint aki hízott egy picit.
A hasam igazából a 8.hónapra lett nagy és egészen a szülésig növekedett!

Timi,
én Levinek már egy ideje tápszert adok pótlásképp,mert nagyon sokat eszik és nem tud olyan gyorsan termelődni a tejem :cry:
Nekünk a mildibé HA van,mert az hipoallergén,így nem okoz hasfájást.

Amúgy Levi 5440 gramm és 61 centi! :lol:
Szépen növekszik,de hát rengeteget is eszik! :lol:

Kép
mano83
 
 


Csakegy,
most olvasom,hogy dúlán gondolkodsz!
Úgy tudom,hogy Toldi doki nem ellenzi,mert egyszer nekem is említete,hogy ha a párom nem akar bejönni,akkor bárkit bevihetek,sőt,dúlát is!
Kérdezd meg tőle!
Amúgy amikor én szültem Toldi doki beengedte még az anyukámat is,sőt,majdnem bejöhetett apu is a párom mellé,de aztán ég sem jött be,mert túl sok volt a nő és nem akarta őket kellemetlen helyzetbe hozni :wink:

Kép
mano83
 
 


Mano: köszi! Majd megkérdezem, de mostanában nem igazán tudok vele kommunikálni sajna... talán majd a 28 hetes UH-n... azt gondolom csak nem passzolja le valakinek... (eddig a 6. hét óta talán 3* beszéltem vele telefonon 2 percet + egyszer a 18. heti UH után személyesen 5 percet... a tegnapi vérvétel előtt meg 10mp-et amíg felvéste a papíromra, hogy miket kell majd lekérni...) Bevallom sajnálom szegényt, annyira leterhelt... nem is tudom, hogy bírja...

Mondjuk vannak paráim... nem is egy. Pl. soha nem nézik a méhszájat - a többi velem egykorú kismamának rendszeresen nézik (mondjuk nem bánom, hogy nem piszkálnak vagyis inkább örülök neki, de azért kicsit parázik az ember mert mi van ha pl. elkezd kinyílni.. ma is folyamatosan keményedek pl. hiába a magnézium...)...

Igazából ez a dúla dolog is ilyen... volt ugyebár ez a botrány a szabad szülészválasztás körül... akkor volt időm sok mindent átgondolni... és per pillanat úgy vagyok vele, hogy egyre kevésbé izgat ki lesz bent a szülésnél (doki)... viszont kezdek ragaszkodni a gátvédelemhez mint olyanhoz... az pedig azt feltételezi, hogy tutira olyan embereknél szüljek akik hajlandók megpróbálni a dolgot első gyereknél is... (persze majd edzek is rá tehát nem a csodára számítok:))... és itt jön be a szülésznőválasztás dilemmája is...

Nem tudom pl. hogy az ügyeletes szülésznőnek le lehet-e pl. adni egy szülési tervet... meg jelezni, hogy én bizony gátvédelemmel szeretnéki szülni... vagy ahhoz akkor tutira fizetni kell majd valakinek?

A dúla meg azért lenne jó mert nem akarok mindent a férjem nyakába dobni a szülésnél... és ő nem is tudja, mikor hogy kéne lélegeznem stb. Így kisebb teher lenne az ő vállán... (neki szerintem elég lesz végigizgulni a szülést :) :) )

Szóval ilyen dilemmáim is vannak... még jó, hogy még csak 25+1 vagyok így még van időm mindenre... de olyan gyorsan eltelik az az idő...
Vendég
 


Csakegy,
az én párom jobban tartott a szüléstől,mint én,de hősiesen helyt állt.
Amikor Toldi doki mondta neki,hogy fogja meg a combom és tartsa erősen,szegénykém majdnem elájult,de Toldi doki bíztatására össze szedte magát.
Amúgy szerintem ha bemegy a férjed veled a szülőszobára,akkor nem lesz szükséged dúlára.Ezt azért írom,mert nekem a szülés alatt végig mondta a Toldi doki,hogy hogy vegyem a levegőt,hogy és mikor nyomjak stb...
És persze a szülésznő is mondja hogy mit csinálj!
De te tudod,hogy mit szeretnél!
Csak szerintem ha bent lesz veled a férjed,nem lesz szükséged dúlára! :wink:

Amúgy miért nem beszélsz sűrűn a Toldi doktorral?
Mondjuk szegény mindíg rohan,elég sokat van bent a kh-ban,kicsit szerintem szétszórt! :)
Tegnap óta próbálom őt hívni,de csak a hangpostája van,pedig szeretnék menni hozzá még a héten. :roll:
Nem tudod,hogy dolgozik-e egyáltalán vagy szabin van?

Kép
mano83
 
 


Anita,
Látom neked is Kati volt a szülésznőd!
Veled milyen volt?

Kép
mano83
 
 


Én most kértem házassági anyakönyvi kivonatot, 300 napot mondtak (mondjuk már a 30-ba is beleférnék ;) ), és illetékmentes. 15 perces kitérő volt, ennyit megért a dolog, ha kérik kérik, ha nem nem... ;)
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi, még nem tudtam visszaolvasni a hozzászólásokat, majd pótolom, így nem igazán tudom, kivel mi van.

Dec.7-én megszületett Marci, 3120 g, 52 cm. Igazán kalandos és fájdalmas volt, a magzatvíz elfolyásától számított 6 óra alatt megszületett, olyan volt, mint egy gyorsvonat. Ma jöttünk haza. Marcika sajnos besárgult, tegnap kékfényezni kellett, de mára jók lettek az eredményei. Most alszik, mint a bunda, kifárasztotta a hazajövetel. :D

Puszi mindenkinek, amint lesz időm, jelentkezem!
nircee
 
 


nircee!

Gratula Marcihoz!
Szerencsés vagy a gyors szüléssel! :) Irigyellek! :)

Várjuk a képeket! :)
Vendég
 


Mano: vasárnap és tegnap tutira dolgozott! (vasárnap kellett rácsörögnöm nehogy elfelejtse kiírni nekem a vérvételt hétfőre) Valami azt súgja, hogy ma pihen... (ők ha jól sejtem 48 óra meg valami rendszerben dolgozhatnak)...

Mondjuk nem tudom, hogy ma dolgozik-e... nekem anno azt mondta, hogy hétfőn vagy kedden menjek vérvételre... aztán tegnap azt, hogy kedden lehet érdeklődni a terheléses cukrom miatt... azt nem tisztáztuk, hogy nála kell-e érdeklődnöm... este megpróbálom majd hívni...

Ja... terheléses cukor.. azt hiszem itt jött elő az a hátrány, hogy ő még nem szakorvos... kértem hogy 3 pontost írjon ki (megjegyzem MINDENHOL!!!! azt szoktak ilyenkor csinálni... tehát éhgyomri, 60 perces + 120 perces)... de mondta, hogy olyat nem tud kiírni mert nem tudná megindokolni és leszedik a fejét érte... még az inzulinrezisztenciám ami miatt a 16. hétig gyógyszert szedtem!!!! sem indok erre...

Úgyhogy megcsináltattam a terhelésest és majd januárban elmegyek a belgyógyászomhoz és kisírok tőle egy 5 pontost...

Szóval nekem olyan fura, hogy nem veszik komolyan az IR-emet... (főleg úgy nem, hogy nekem a gyógyszer előtt magas volt az éhgyomrim is és a terhelésesem is... és a terhesség elején levett cukrok MIND gyógyszer mellett készültek... amit ugyebár a terhesség miatt abba kellett hagynom... és azóta csak gyógyteázhatok)

Szóval én sajna egy csomószor igen komoly lyukakat vélek felfedezni az egészségügyben... (OK, persze utána járhatnék... kérhetnék soron kívüli időpontot a belgyógyászomnál stb. de a legutóbbi viziten ő azt mondta, hogy inkább a kórházban nézzék... szóval fura szitu)
Vendég
 


nircee: gratula :)
Vendég
 


Nircee, GRATULÁLOK MARCIHOZ!!! :lol: :lol: Sok örömet, és jó egészséget kívánok nektek!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Nircee!
Hatalmas gratula Marcihoz!!! Várjuk a szüléstörténetet!!! :D

Lányok!
Ha ennyi energiátok van Házassági anyakönyvi kivonat után szaladgálni, hát tenyétek azt! Igazából nem értem, h miért az önkormányzatot és az okmányirodát kérdezgetitek a kórház helyett? Nyilván nem fogják azt mondani, h úgy tudják elég az eredeti hiszen fizetnetek kellett érte, vagy nem...?
Mindenesetre tőlem elfogadták a 2 éveset!!! A szülésznőm nem tudta mi a szabály ezért leküldött a recepcióra! Én nyáron 40 fokban feleslegesen nem üldögéltem az önkormányzatnál nagy pocakkal!

Cincérke

Kép
cincérke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?