Sziasztok!
Tegnap este megvolt a Martin mérése. Tényleg nem hízott sokat, meg is ijedtem, csak 250 gramm jött össze a hónapban, így most 8.65 kg. Fel is hívtam mindkét kórházi volt szobatársamat, amibõl jó hosszú beszélgetések lettek(férjem szerint még jó, hogy nem 10 ágyas szobában voltam
), de mindkét helyen 250 grammot híztak a babák. Így Martina most 8.25 kg, Balázska pedig 9.22.
Az viszont kiderült, hogy mindkét baba többször kap "rendes" kaját, mint Martin, úgyhogy anyukámmal megkonzultálva a dolgot, rájöttünk, hogy lehet, hogy már kevés neki délelõttre a gyümi, mert fõzeléket csak 2-kor eszik, ugyanis közben alszik egyet. Ráadásul azt sem tudom, mennyit szopik, de napközben inkább csak hobbiból kell neki a cici. Mától kicsit átvariálom a kajálását, és így délelõtt is tejpépet fog kapni, és a gyümit meg délután, uzsonnaként. Így egy tejpéppel több lesz, mint eddig. Aztán majd meglátjuk, így mi lesz. Enni úgyis annyit fog, amennyit akar, csak többször lesz megkínálva. Szerintem ebbõl baj nem lehet.
A férjemmel próbáltuk a hosszát is mérni, de szerintem a múlt hónapban elmértünk valamit, mert a gyerek ugyanolyan hosszú, mint akkor volt
(holott egy rakás ruháját kinõtte). Mindenesetre most kb. 74 centi. Barátnõm megyugtatott, hogy a múltkor kórházban volt a kisfia, ott 3x mérték a hosszát és a súlyát is, 3 különbözõ helyen, és így a végére lett a gyereknek 3 féle hossza és 3 féle súlya.
A doki nénit eddig nem tudtam kihívni, mert képzeljétek az agyhártyagyulladás elleni oltóanyag országos hiánycikk, úgyhogy várjuk, hogy megrendeljék a patikában, de nem tudták megmondani, mikor lesz. Pedig jó lenne beadatni, mert kettõt már megkapott, ez lenne az utolsó.
Marika
Légy szíves vigyázz magadra! Tessék többet pihenni, mert az nem lesz jó, ha sokszor keményedik a pocak! Szerintem jó lenne, ha szednél magnéziumot, ahogy Panka is mondta. Én a 32. héttõl szedtem MagneB6-ot, mert megrövidült a méhnyakam. Szerintem, ha nem mondja a dokid, akkor is nyugodtan szedd, abból baj nem lehet, ártani nem árt.
Panka
Ez a szívhang jó kérdés. Az én dokim mindig beleírkált a kiskönyvembe, amiért a terhesgondozáson úgy néztek rám, mint a véres rongyra,lévén szerintük a kiskönyvbe csak a tanácsadó orvos írhat bele. Én meg mondtam, hogy nem érdekel. Nekem a Semmelweisben sosem néztek szívhangot! A dokim nézte mindig, mert minden alkalommal csinált egy gyors uh-t, és akkor ugye azt is megnézte.
Marika
Panka
Ezekkel a kajás dolgokkal teljesen egyetértek Veletek. Azért ennyire nem szabad felfújni a dolgot. Ez olyan, mint a szoptatás túldimenzionálása. Martin most 9 hónapos, még szopik. De ha lassan elapad a tejem, nem lesz lelkiismeretfurdalásom, hogy õszinte legyek. Szerintem ez is szép volt, és eszem ágában sincs 2-3 éves koráig szoptatni, bármennyire is ajánlja a WHO. És nem tartom magam ezért rossz anyának.
Kata007
Dórika édes lehet, ahogy beszélget. Martin puszilja! És forog már a leányzó? Vagy kúszni kúszik? Martin 5 hónapos korától kúszott, mint a csík, olyan édes volt, mint egy kis fókabébi.
Dancsival mi van? Továbbra is tetszik neki a suli?
Befejeztem a regényt, bocsika a szómenésért! Puszi! Lina