Sziasztok!
Na vagyok (ahogy Kavics szokta mondani), csak belealudtunk a 3 órás szopiba a gyerekkel. 5-kor ébredtem. Erre látom, h. végre megint van élet a topikon!
Ginuska!
Nem tudom, de szerintem jó lenne, ha egy másik dokit is felkeresnél, több szem többet lát alapon!
Terike!
Célszerű lenne hőmérőznöd, az sokmindenre fényt derítene. Meg LH teszt sem ártana. Tudod hogyan kell kivitelezni? Ha nem, akkor segítünk!
Sajnos a homeopátiában nem tudok hinni.
Csillagfény!
EDA-t kaptam. Nagyon jó volt. Én alapból 5 perces fájásokkal indítottam és 2 ujjnyira voltam kitágulva mire beértünk, úgyhogy már az ügyeletes bekötötte. Kicsit meg voltam rémülve, mert nagyon kis fiatal doki volt, próbáltam ellőni egy poént, h. „Magának is ez lesz az első?”
, de nem vette a lapot, viszont tényleg nagyon profi volt!
Az érzéstelenítő szurin kívül nem fogsz semmit érezni, az meg tényleg csak egy kis szunyogcsípés! Ne lepődj majd meg, h. az EDA nem hat azonnal, főleg mert elsőre csak egy próba adagot adnak be, h. kiderüljön, ha allergiás lennél rá. Utána meg olyan fokozatosan kezd el hatni, h. szinte észre sem veszed, de már nem fájsz! Én már éppen kezdtem bizonygatni, h. „itten valami bibi van kéremszépen, mert nekem nem hat az EDA!”, amikor egyszercsak szóltak, h. „ha esetleg nem tudnám, most éppen fájok!”.
Ha netán császároznának, akkor a műtőbe érve kicsit felturbózzák az EDA-t, h. biztosan ne érezz semmit, ez olyan, mintha a mellbimbód szintjéig hideg vízbe mártanának, odáig fogsz zsibbadni.
Addig, h. vágnak nem érzel semmit. Amikor a babát emelik ki, akkor van nagy cibálás és rángatás, de úgysem arra fogsz figyelni, hanem minden idegszáladdal azt várod, h. felsír-e, onnantól meg h. mikor mutatják meg! Egyébként inkább furcsa, mint kellemetlen érzés!
A számomra legrosszabb rész inkább az volt, amikor varrtak, mert ahogy helyre húzgálják a különböző alkatrészeket a vagusreflex miatt az embernek hányingere támad, de amikor szóltam, h. gond van, adtak a kanülömbe egy gyógyszert, amitől elmúlt. Másrészt olyan végtelennek tűnik a varrás, de mint utóbb kiderült (mértem az időt a szobatársaim szüléseinél a baba felsírásától az intenzívre történő megérkezésig) az egész alig fél óra (de mindenkinek ez tűnt nagyon hosszúnak!). Nem beszélve arról, h. a dokiknak 5 réteget kell egyesíteniük, a legkülsőt meg még szépre is kell csinálniuk!
Utána simán tudtam mozgatni a lábujjaimat, nem volt semmilyen bénulás, meg hasonlók.
Szóval ne izgulj, semmi borzalmas nincs benne! Én a mandulaműtétemtől a mai napig rosszul vagyok, ha rágondolok
, ezzel szemben a császárom kifejezetten szép emlék!
(Mondjuk utána a 1,5 nap intenzív már nem az, de arról a személyzet mentalitása tehet! Ki kéne rúgni az egész bandát!
)
Dimet!
Van egy 2006-os cikk, amelyben azt írják, h. a 10IU/L a választó vonal. Az annál magasabb értékek hajlamosítanak a vetélésre. De ezekben az esettanulmányokban szó sem volt metforminról, csak műtöttek, meg lombikoztak! Te viszont spontán lettél babás, ugye?
Nyugi!
Csakegy!
Szerintem óvatosan azzal a cukorzabálással, bár tudom, h. nem könnyű megállni, főleg így karácsony táján.
Egyébként biztosan számít az, h. előtte hogyan táplálkozol!
Terhesség alatt ezek a normál értékek:
Ha van normális körzetid (mintha lenne, ha jól emlékszem), akkor nála érdemes havonta egy HgA1c vizsgálatot kérni. Ez visszamenőlegesen tájékoztat arról, h. az elmúlt hónapokban hogyan alakult a vércukrod! Ha ez rossz, akkor gond van!