Új privát üzeneted érkezett!

Na itt vagyok...

Elnézést, hogy mostanában csak a tanfolyamról regélek, remélem azért érdekes! De gyorsan meg akarom írni, nehogy kimenjen a fejemből, viszont ezután már sok másra nincs energiám, csak beesem az ágyba. Tegnap pl be se kapcsoltam a computert mikor hazaértem, hanem egyenesen ágy... Ma volt a tanfolyam utolsó napja, illetve majd amiről e héten lemaradtam azt januárban pótlom be... még hátravan a beszámoló a szülés bábaszemmel c beszélgetésről, meg a mai szopis információkról, amit Sződy Judit tartott (aki olvassa a Kismamát találkozhatott már a nevével). Mindkettő nagyon érdekes volt és egy csomó újat tanultam.

Szerintem egyébként ez a tanfolyam nagyon hasznos lehet azok számára is, akik kórházban akarnak szülni, és egy csomó információt úgy is adnak elő, hogy az kórházban is használható legyen. És nagyon rugalmasak az egésszel kapcsolatban, ha valaki nem tudja végigjárni az összes napot egy héten belül, el lehet tolni a következő turnusra, sőt, aki egyszer befizetett, az akárhányszor elmehet újra erre a tanfolyamra.


Karácsony:

Nálunk régi hagyomány, hogy anyukáméknál van a főünnepség meg a vacsora, igazából eddig nem is gondoltam rá, hogy nekünk magunknak csinálni valamit itthon... ez lenne az első év, hogy igen, de szerintem megérett rá a helyzet. Elvégre külön család vagyunk. Azért fát szoktunk állítani, de pl én nem főztem eddig ünnepi vacsorát, majd most! Valószínűleg valami halas lesz, mert én meg a párom szeretjük (Zsuzsa is), de rajtam kívül a családomból mindenki rosszul lesz még a gondolatától is.


Légzésfigyelő:

Zsuzsával se volt, most se lesz. Azt hiszem ezt már írtam. Első időben Szilvi bent lesz velünk a hálóban, és az sem kizárt, hogy a jobb alvás érdekében velem lesz az ágyban. Akkor meg tök felesleges a légzésfigyelő (azonkívül hogy szemtelenül drága).


Hely átadása:

Hát igen. Leginkább a középkorú nők hajlamosak átadni a helyet, akik még emlékeznek rá, milyen volt kismamának lenni és ácsorogni a buszon. Némely férfiba szorult annyi jólneveltség hogy átadja a helyét, de a fiatalokba nem. Szerintem valahogy el se jut az agyukig, hogy az a nagy pocak nem levegőből van és talán kényelmetlen a kismamának az ácsorgás. Meg nem is úgy vannak szoktatva/nevelve. Az időseknek meg megvan a saját bajuk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Kép
babzsak27
 
 


Igennnnnnnnn! Sikerült beillesztenem a vonalzómat. Fú, ez nagyon klassz. Köszi barbus... Akkor még egyszer ha megengeditek

Bogyó:

Kép
babzsak27
 
 

 
 

Jó reggelt!

Engem kidobott az ágy, meg felrúgdalt a lányom :lol:

Babzsák! Gratula a vonalzódhoz! Klaszz lett! :wink:

Bigsis! Nem arra gondoltam, hogy 1000 forintot nem ér meg a tanfolyam (azt se tudtam, hogy mennyibe kerül...), hanem arra, amit Sági is írt, hogy az esetek 99%ában amikor mégis megtörténik a baj, elég a zaj és hogy az ember felkapja a babát!

Róki! Megint érdekes volt a sztori, bár bevallom, hogy tőlem a mexikói bábaasszony sztorija egy kicsit távol áll – legalábbis ez az egy kádban mindenki a szülés alatt dolog (pedig nem tartom magam prűdnek...) Bocs, ez csak az én véleményem.

Bendegúz! De jó, hogy mondtad az orrszívót! Már régen akartam kérdezni, hogy milyet érdemes venni? Két alaptípust láttam: az egyik, ami csak sima „kézi” pumpás (csepp alakú, egy kézben elfér), a másik meg csatlakoztatható. Segítsetek! :D

Ja, még egy dolog! Ti hogy álltok visszér terén? Nekem előtte sosem volt, de most lett 2 a lábamon :( A védőnő azt mondta, hogy kenjem Liotonnal meg ne aggódjak, mert lehet, hogy teljesen fl fog szívódni. Szóval van sorstársam? :?
Vendég
 


Megint úgy jelent meg a hozzászólásom, mintha 1 órával később lenne... Mindegy, ez legyen a legnagyobb gondom...
Vendég
 


Barbus:

Szülés alatt még messzebb fog állni tőled a prűdség. :) Jól felismerhető kívülről, hogy hol tart egy nő a vajúdásban abból, mennyire van még szeméremérzete... az aktív vajúdás alatt már nincs.

Egyébként én sem feltétlenül az egy kádban az egész család részét szeretném az ő szülésélményének, hanem a hozzáállását...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Róki! Persze, értettem, és az maximálisan becsülendő és irigylésre méltó! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Ma én is korán keltem, úgyhogy már ki is takarítottam és az ebéd is mindjárt kész.

Róki,
Nagyon érdekesek amiket leírsz erről a tanfolyamról. Én például még sosem láttam így szülést, csak olyat amilyet régebben a Szülőszoba című műsorban mutattak.

Barbi,
Sajnos nekem is megjelentek a visszerek a lábamon, de nekem is azt mondta a védőnő, hogy ez a terhesség után el fog múlni. Viszont ami mostanában zavar, hogy egyre jobban szorítanak a zoknik a bokám körül, pedig a vérnyomim inkább alacsony, mint magas.

Na megyek, mert a végén leég az ebéd!

Kép
móni23
 
 


Sziasztok.

Teleettem magam kukoricasalataval - nem is esett jol es arra jottem ra, hogy csodak csodaja, mar nem rajongok annyira a kukoricaert, mint azelott :( Mar banom, hogy megettem :(

Tegnap megvolt a bucsuztato, a Picik es kicsik-et kaptam meg :) Telleg nagyon klassz konyv (es jo nehez!!!). Nagyon fini volt a vacsi, barmennyire is fura, remek a Mammut bowling-palyajanak a konyhaja. Bar szerintem eleg draga is, de... ceg budget nem banta tegnap este... A tobbiek elbowlingizgattak utana, tok jo volt a hangulat, olyan bekes volt ez a buli. Igazabol nem is bucsubuli volt, hanem karacsonyi csoportbuli es ket nevnapos meg en, a bucsuzos, kaptunk ajandekot. Meg a fonokasszony mindenkinek hozott egy karacsonyfadiszt, kis UFO-alaku gombocske, ami csorog. Tok cuki, nekunk ketto is jutott, mivel a parom is a csoportba tartozik :)

Ma meg egesz delelott loholtunk. Eloszor IKEA-ba mentunk, vettunk CD-tartot, mert a regieket kinottuk. Meg fokhagymaprest, mert az elozot Gedeiapu eltorte. Ilyen eros emberem van :) Meg meg mit is... ilyen kis aprosagokat. Nem kaptunk 3 dolgot es ettol elegge elkettyentem, majd mehetek vissza... valamikor, amikor meg elbirom magam... Aztan atmentunk az ARKAD-ba is es vettem Zsebibabanak 62-es plussnacit 2 db-ot meg plussingecsket szinten 2-t. Jajjjdecuki kis ruhak, mindjart teszek fol roluk kepeket! :) CundA-cuccok egyebkent...

Kép

Ilyen tipusu rucik meg nincsenek, csak bodyk meg rugdalozok, de hat azert ilyen is kell - mostmar van 2 is :)

Egyebkent karacsonyra akartunk vasarolni a csaladnak, de nem sokra jutottunk - kilottuk a tesom egyik kislanyat meg gedeiapu anyukajat, de mindenki mas meg hatra van....

Most megyek, pakolaszok kicsit. Legyetek jok!!!

Puszi,
Kami + Zsebi
kami
 
 


Sziasztok!

Kami! Nagyon klasszak a rucik, amiket vettetek! Ja, és az ágynemű is nagyon tetszik, ha még nem mondtam volna :wink:
Örülök, hogy a vacsi is jól sikerült!

Mi ma megszenvedtünk a karnissal :evil: Aki kitalálta ezt a sarok ablakot, ahhoz lenne egy-két szavam :evil: De azért megbírkóztunk vele! Íme:
Kép

Voltunk ma Auchanban, csak csavarért mentünk, de megláttam egy nagyon cuki baba rucit, és nem tudtam ott hagyni :oops: Erről is teszek fel képet:
Kép

Na, most megyek, vízszintbe helyezem magam, mert kikészített ez a mai függöny varrás... De megérte!! :D Már úgy várom a bababútort is!!! Telhetetlen vagyok? :D

Szép álmokat nektek!
Vendég
 


Szia Barbi!

Mi is megszenvedtunk, mi az agynemutartoval - de nem a dizajnnal volt baj, hanem a kedves parommal, aki 2x ugy verte be a szeget, hogy kijott a fa oldalan (!!!), nagy nehezen kiszedtem, mire mondtam, hogy harmadjara en szeretnem megprobalni, neeeem, ezt o csinalja, hagyjam beken. Na, harmadjara is atutotte a szeg a deszka oldalat - akkor elkezdtem hisztizni, hogy akkor itt allj, holnap irany az OBI, hozok csipofogot (semmi szerszamunk nincs itthon, csakis csavarhuzo!!! Az elozo ket szeget is kessel meg konzervnyitoval szedtuk ki...) es azzal kiszedem a szeget es EN fogom beverni. Es persze zokogtam. Na, erre buntudattol vezerelve (es latva, mennyire ki vagyok akadva) elrobogott csipofogoert (ha nem mondom, hogy CSIPOfogot hozzon, siman harapofogot hozott volna, az ajtoban allitottam meg!!!), kiszedtuk a szeget, EN bevertem (nana, hogy nem jott ki a deszka oldalan!), es most sikerult foltenni az elolapot a fogantyuval...

Azt tudni kell az emberemrol, hogy nem egy nagy muszaki illetve asztalos zseni, mindig a tesoja segitseget keri, en meg ezt nem akarom - igenis vegye a faradsagot es tanuljon meg apro dolgokat a haz korul, nem rangathatjuk az occset ide minden szarert!!! Es csodak csodaja, az agyat sikerult is remekul osszeraknia, csak igazan picit kellett koordinalnom! Az agynemutartoval tobb baj volt, az egyik oldaldeszkat forditva tette fol, csak most vettuk eszre (akkor mar nem koordinaltam egyaltalan :)) de halistennek ez nem volt nagy baj, mivel puhafarol van szo es a csavart vegulis jo melyen bele lehetett tekerni... (az az oldal kerult kivulre, ahol ki volt a csavarfejeknek a melyedes alakitva - aminek belulre kellett volna kerulnie, hogy az agynemuknek ne huzza ki a csavarfej a szalat...) de ezt a szegelest egy helyen nagyon elcseszte es a makacssaga miatt kiborultam.

Na, mindegy, majdcsak osszecsiszolodunk szep lassan, mire jon a gyerek :)

Szep a fuggonyotok, fo, hogy megvan, fol van rakva. Es hat a babaruha.... :)

Na, megyek, kipihenem az izgalmakat es adok ennek a Mekk Mesternek egy nagy puszit :)
kami
 
 


Jóreggelt...

Képzeljétek, én tegnap este elaludtam Zsuzsa mellett fél nyolckor, és reggelig (illetve az ő hajnali 4-es ébredéséig) aludtam szinte egyfolytában!!! Tudjátok milyen régen aludtam ennyit egy huzamban? Sajna viszont őt is kidobta az ágy fél hétkor véglegesen.


Kami:

A Kicsik és picik NAGYON jó, rengeteg információ és tipp van benne, és nem hajlik egyik extrém felé sem (se a szigorú Spock se a mindent igényt szerint csináljunk), de megemlíti a lehetséges variációkat. És mindenről van kép, illusztráció, ami főleg az újszülött résznél nagyon fontos. Én nagyon szeretem.


Szerelés:

Hát engem a frász kerülget ha a párom akar szerelni valamit, én nem tudok úgy hozzáállni, hogy jobb ha megtanulja, mert csak attól rettegek, mit ront el. :roll: Én már csak egy ilyen manager típus vagyok...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jó reggelt!

Kami! Nagyon édes a sztori :D
Nálunk Gábor megcsinál szinte mindent - a nagypapája ezermester volt, és megtanította egy csomó mindenre. Ez nekem eleinte furcsa volt, mert apukám jó ha egy villanykörtét kicserél, úgyhogy mikor Gáborral összeköltöztünk, és az albiban elromlott a redőny, én mentem a nethez, hogy szerelőt keressek, de mire találtam egy telefonszámot, már megcsinálta :wink: Szóval ezzel nincs is baj, de fúrni... Na, azt utál... Van egy régi szar fúrónk, amivel csak kínkeservesen lehet bármit is csinálni, úgyhogy már előre utálom, ha valamihez lyuggatni kell a falat... Hát tegnap is volt izgalom, de nem részletezem. Puffogott rendesen, én meg magára hagytam, hogy fejezze be egyedül. Este persze mikor kész lettünk, azért megjegyezte, hogy milyen szép lett, és hogy megérte a munka :D Makacsságból egyébként nálunk sincs hiány egyik oldalon sem :wink:

Megyek, eszem egy kis müzlit...
Vendég
 


Sziasztok! :)
Megjöttünk! Marhára kifáradtam, nem semmi egy disznótor még akkor sem, ha nagyon kíméltek és szinte csak odabenn a konyhában tevékenykedtem. Este 8-kor nem kellett ringatni... :wink:

Barbi!
Nagyon tetszik a függönyötök, jól megoldottátok! :) És a ruci is édi! :)

Kami!
Örülök, hogy jól sikerült a búcsúbulid és hasznos ajándékot kaptál!

Róki!
Tök érdekes, amiket írsz a tanfolyamról, szívesan hallgatok ilyeneket, még akkor is, ha távol áll tőlem az otthon szülés. És szülést én sem láttam még premier plánban, csak úgy diszkréten kitakarva a részleteket! :) (lehet, hogy érdemes lenne megnézni egy-kettőt)?

Anyukámék egy csomó mindent vásároltak Buksinak, de csak karácsonykor hozhatjuk haza. Viszont jó hír, itthon van a babakocsi, a párom valamikor össze is szereli! :D (remélem)...

Bocs, hogy nem reagálok mindenre, de nemrég ébredtem fel egy kis ebéd utáni szundiból! :)

Még ma rakok fel pocis képet és az új táblát is, benne Babzsák adataival! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na, itt a tábla! Ha valakinek valamije nem jó, szóljon! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Bocs, még egy:
a hatalmas pocakom! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Hátha érdekel valakit:

... az Anyák lapja e havi számában van egy összehasonlítás, hogy Ausztria nagyobb boltjaiban mi mennyibe kerül a Brendonos árakhoz képest, sztem érdemes megnézni. Szinte semmi nem jött ki olcsóbban amit néztek, és akkor plussz 15e az utazás költsége autómatricával meg benzinnel. Persze lehet hogy ott olyan termékek is vannak, ami itt nem található, és ezekért érdemes kimenni.


... a Kismama e havi számában van egy cikk a különféle beavatkozásokról, közöttük a burokrepesztésről, gátmetszésről, borotválásról, stb.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
A kislányod külön szobában alszik? Vagy együtt alszotok? (Azért kérdezem, mert a fiam mostanában kezdett egy szobában aludni velem - ez egyrészt nagyon kényelmes a korai felkelése miatt, viszont esetleg a testvére megszületése után nem lesz az. Vagy igen, nem tudom, még sose volt két gyerekem.)
És Zsuzsa ált. ilyen korán ébred? Utána visszaalszik? Vagy ti is korábban keltek, mint a legkarrieristább kakas?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Monisa:

Zsuzsa a saját szobájában alszik 6 hónapos kora óta, de egy felnőtt ágymatracon a földön, hogy mellé tudjak feküdni. Ez azért alakult így, mert ő mindig is álomba szopizta magát, és így volt a legegyszerűbb. Most már nem szopik (sajnos :( ) de hálistennek ezzel megoldottuk a saját szobába költöztetést. (Az éjszaka átalvása az még necces, nagyon nemrég kezdte el, hogy csak hajnalban ébred egyszer.) Nem tudom, Szilvi születése után hogy lesz, nem biztos hogy Zsuzsa jó néven veszi majd, hogy ő külön van, Szilvi pedig velünk egy szobában.

Amúgy általában korán ébred, 6 és 7 között, és mivel most már bölcsibe jár ahova el kell indulni 7 és 7:30 között, ezért nincs alkalma visszaaludni. De mikor egy-két héttel ezelőtt itthon volt egy hétig mert hazaküldték hogy hasmenése van (én nem észleltem, de itthon tartottuk, mert náthás viszont volt és nem akartam súrlódni a bölcsivel) akkor bemutatta, hogy tud ő 7-8-ig is aludni, ha kap a hajnali ébredéskor egy kis tejet.

Egyébként mi is istentelenül korán kelünk, David különösképpen, ő előszeretettel állítja be az ébresztőórát hajnali 4-5-re, amitől én a falra mászom, mert ha netán Zsuzsa éppen hagyna aludni, akkor David ébresztőjére tuti hogy felébredek.

Szerintem ha titeket (mint szülőket) nem zavar a nagy családi ágy illetve egy szobában alvás, a gyerekek mindenképpen azt preferálják. Ha belegondolunk, évmilliókon keresztül így működtek az emberek, hogy egy kupacban aludtak, pláne a csecsemők/kisgyerekek az anyjukkal, így vagyunk programozva. Tulajdonképpen az a természetellenes amit most próbálunk elérni velük, hogy legyenek jól el a saját szobájukban, távol tőlünk. Szerintem az ilyen biológiai örökséget tiszteletben, de legalábbis figyelemben kell tartani. Nem kell behódolni neki, de érdemes tudni róla, miért nem olyan egyszerű egy gyereket meggyőzni, hogy jobb neki külön szobában...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Timocska:

Hát nem tudom... én Zsuzsával való terhességem alatt kifejezetten kerültem a videónézést, tudván hogy amúgy is szorongok a szülés miatt, és sejtvén, hogy ha még videókat is nézek, akkor még jobban fogok szorongani. Úgyhogy maximálisan megértem ha valaki kerüli az élményt, én is kerültem.

Mindemellett nagyon hasznos dolog látni, hogy is történik egy szülés, és főleg nekem az tetszett, hogy ezek háborítatlan szülések, tehát olyan szülések amilyennek egy szülésnek alap esetben lennie kéne. De mondom, még így is nehezemre esett nézni őket, hogy én már átestem egyszer rajta.

Ha gondoljátok, én szívesen beszerzem ezeket a videókat és meghívlak titeket egy videózásra nálunk. Amúgy is akartunk talizni.

A 2005 őszi babáknál pont most írtam, hogy nekik már nem merek talit szervezni, mert ott a totyogók szétrombolják a lakást, arról nem is beszélve hogy kárt tesznek magukban. De pocakos mamikat szívesen látok! :) Régen nagyon sok talit szerveztem ide, egész addig amíg a gyerekek el nem kezdtek mocorogni. Azóta nem merek. :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Én is bekukk!

Róki! Nagyon kedves gondolat, hogy beavatsz minket is :) Részemről köszönöm, és ha összejön a tali, akkor én szeretnék menni! A szorongás ugyan bennem is megvan, ugyanakkor az érdeklődés is :)

Timó! Nagyon ari a pocid :D Szépen növekszik Buksi :D

Én is dobok egy pocifotót (mindig olyankor jut eszembe, amikor másnak is :D )
Kép


Mi ma sétálni voltunk, meg hazafelé benéztünk a Brendonba, és kinéztem az ágyneműt (szerintem ua-t mint Kami, mert az ára asszem ua) meg a huzatot - süni van rajta, amit én imádok :D

Kép Kép

Nekem holnap kezdődik az utolsó hetem!!! :D

Szép álmokat mindenkinek!
Vendég
 


Szaisztok!

Végre befejeztem a fordítást!! Annyira megkönnyebbültem :D
Szépek az ágyneműk és pocakok, és Róki, tök érdekes amiket írsz.
Az egyetlen kérdés ami felmerült bennem ezzel az egyszobában alvással kapcsolatban az, hogy akkor mi van a szexxel? Azt hogy és mikor tudjuk kivitelezni ha ott alszik velünk?

Másik kérdésem: Ugye lányok a tgyás összege, ami az első 6 hónapra jár az ugye nincs maximalizálva??? Tehát a fizu 70%-a? Valaki összezavart, és most megijedtem. Csak a gyed és a gyes van maximalizálva ugye?
Jó éjt!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok,
Bocsanat a betolakodasert,ha valakit erdekel van egy ELADO Medela Mini Electric elektromos mellszivom.
Ar: 9000 Ft, (Uj ara : 20.000 )
Ha valakit erdekel,priviben legyen olyan kedves megkeresni.
koszonom
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Agiboldi,
A TGYAS a tappenz erteke, csakis azt vonjak a fizudbol , amit tappenzkor (tappenz nem ugyanaz, mint a betegszabi: betegszabit a ceg fizeti, tappenzt a TB). Hogy az hany %-ra jon ki, nemtom, de nem olyan vacak, mint a tobbi. penteken lettem kiokositva.
Ja, es errol jut eszembe: 2007-es szabik. Targyevben ki lehet venni (azaz 2007 januarjaban mar kiveheto az egesz evi adag), de nem nagyon ajanljak, mivel abbol indulnak ki, hogy egyszer ugyis vissza akarunk menni dolgozni (mivel mindenki igy jon el, nem vallja be, hogy jon a halal vissza, meg ha tudja is, hogy nem akar visszajonni) es sokszor van hogy nincs allas, mikor vissza akarunk jonni - na olyankor pl mehetunk szabira. De szo nelkul kiadjak 2007-ben, ha akarjuk. Nekem legalabbis ezt mondtak penteken a berosztalyon a cegnel!
Most megyek keszulodni jogara. nincs kedvem menni, de muszaj - legalabb ennyit mozogjak mar, nem igaz???
Barbi, a mi agynemunk zebras! De a sunikes is nagyon edes!!! :)
kami
 
 


Sziasztok!

Én is lelkesen olvasom a Rókica leírásait, bár én sem vagyok az az otthon szülős típus.
Nagyon klassz az ágynemű barbus, én is most néztem a Brendon kínálatát a neten. Édesek...
Ha összevakarom magam, készítek én is egy képet magamról és felrakom. Ugyanis ma 9:15-ig aludtam, ami ritka, mivel hajnalban rámtört a gondolkodhatnék, semmit nem aludtam.

Nem tudom, volt-e már téma, hogy álltok az őssejt levétellel? Én le szeretném vetetni, tudom nem olcsó mulatság, ha kell részletre. Van valakinek hasonló terve?

Kép
babzsak27
 
 


Jó reggelt!

Elkezdődött az utolsó hetem!!! :D :D :D :D :D
Semmi kedvem dolgozni...

Este megyünk babamozizni, már nagyon várom!!!! Úgy szeretném már látni a kics csöppséget!!! Utoljára majd' 3 hónapja láttam, a legutóbbi 4D-n, azóta csak egy genetikai UH volt, amiről meséltem, hogy bemutató baba volt a kis hercegnő, úgyhogy én kb semmit nem láttam belőle... Na de majd ma!!! :D

Babzsák! Én nem gondolkodom az őssejt levételen. Én is olvastam róla, de nálunk nem lesz.

Apropó! Kérdeztem az orrszívót! Légyszi segítsetek csajok! Az lenne a jó, ha konkrétat tudnátok mondani! Köszi előre is :D
Vendég
 


Jó reggelt!
Barbus!
Nekem a sima 1000-2000 Ft.-os Arianna orrszívó porszívó jött be, de a Csöpi úgyanolyan, talán csak arra kell figyelni hogy ne legyen benne üveg mert én már 1-et összetörtem. Mint említettem megvettük 12000 Ft.-ért LivingLab elemes orrszívót és pont 1 forintot sem ért. Általában a babucikat a nagy hang zavarja ami a porszívóból jön így azt célszerű letakarni így talán nem olyan hangos.

Brendon!
Mi is ott vásároltunk először, de ma már messzire elkerüljük. Mi is ott vettük meg az ágyneműt és szerintem máshol nem is lehet ilyen nagy választékban ilyen szépeket kapni és az ágyat is, nem volt olcsó de van benne anyag és azért jó pár évig kiszolgál minket és + heverővé alakítható. Amúgy túl drágának tartom, főleg a ruhákat és már jó párszor szembesültem azzal, hogy amit megvettük vagy megakartuk venni a Brendonban máshol sokkal olcsóbban megkaptuk. Ruhákban a H&M és a C&A a kedvencem.
Annak is nagyon örülök így utólag hogy nem vettünk ilyen csúcsszuper etetőszéket 40000 Ft.-ért (pedig bele voltam szerelmesedve) hanem az Ikeában 4000 Ft. azt a fehér műanyagot úgyanis a célnak tökéletesen megfelelt mostanában pedig már a kisszék és kis asztal a nyerő.

Őssejt!
Én is körbejártam a kérdést és úgy döntöttünk, hogy nem vetetjük le (nem mintha lenne rá pénzünk) mert pl nem válalnak rá garanciát így ha leenged a hütő akkor vége. A dokim és a szülésznőm szerint csak abban az esetben lenne értelme ha őssejtből szerveket lehetne előállítani, de ez még nem lehetséges. A dokik még nem tudnak arról hogy bárkit is meggyógyítóttak volna a saját lafagyasztott őssejtjéből. Persze nagyon fontos az őssejt kutatás ezt én nem kétlem, de mi is úgy döntöttünk, hogy nem vetettjük le.
Egyenlőre ennyi!
Évi 23+0
bendegúz30
 
 


sziszatok,
Barbi,
Irány az utolsó 4,5 munkanap!! Élvezd ki, lehet, hogy még hiányozni fog a munka :lol:
Én porszívós orrszívót vettem, mert a fül-orr-gégész, 2gyerekes apuka sógorom azt javasolta (a porszívó alaposabban szív, mint a kézi pumpás) Mellesleg, csak nekünk tűnik olyan brutálisnak a beavatkozás, a babát (legalábbis eleinte) nem zavarja az a nagy zaj.


Babzsák,
mi gondolkodtunk őssejtlevételen, főleg, hogy a jövőben több betegséget is lehet vele gyógyítani, mert rohamléptekben haladnak a kutatások. Ja, és úgy tudom, hogy bizonyos esetben felmenőket is lehet vele gyógyítani, nemcsak magát a babát.

Mi-ha eldöntjük végre-még az idén befizetünk ennyi pénzt az egészségpénztáramba (mert a tagdíjbefiz. 30%-a levonható az SZJA-ból) és majd egészségpénztárból fizetjük ki a sajtbankot. Ezt a részét már kifundáltam :lol:

Csajok, szépek az ágyneműk! (Bár én csak zsebes tartót, rácsvédőt és kókuszpólyát vettem, a többit egyelőre nem használnám a brendonos együttesekből).
Vendég
 


Sziasztok!

Róki,
Persze én is tartok kicsit a szüléstől, de engem is nagyon érdekelne egy ilyen találkozó :) Amúgy nagyon érdekesek amiket írsz.

Timi, Barbi,
Nagyon szépen nő a pocitok. Én is teszek fel egy szombati pocis képet.

Barbi,
Szép ágyneműt néztél ki. Nekem is nagyon tetszenek a Brendonos ágyneműk, de most még úgy gondolom, hogy ezt inkább én szeretném megvarrni.
Orrszívóból én egyenlőre csak egy kézit szeretnék venni, aztán majd meglátjuk, ha nem válik be, akkor lecseréljük egy porszívósra.

Babzsák,
Nekünk anyagilag sem férne bele az őssejt levétel, de megkérdeztem a dokimat is, hogy neki mi a véleménye róla. Ő azt mondta, hogy neki 5 gyereke van, és anyagilag sem lett volna neki gond, de még sem vetette le egyiknél sem, azoknak ajánlja csak, akiknél a családban előfordult rákos megbetegedés.

Bendegúz,
Teljesen egyet értek veled a Brendonnal kapcsolatban. Én eddig csak akcióban vásároltam ott, így megérte, és a kiságyat fogjuk ott megvenni, mert ezeket nagyon strapabírónak tartom (néztük az IKEA-ban is, de amik ott voltak majdnem szétestek annyira rozogák voltak) és nem csak egy gyerekre tervezzük az ágyat.

Móni

Kép
móni23
 
 


Pocifotó Kép

Kép
móni23
 
 


Deako,
ha jól emlékszem te kérdezted a párnába való gyöngyöt...
ahol én vettem, azt csak akkor ajánlom, ha nagy tételben van rá szükséged-vagy ha nem tudnál jobb lehetséget (ahogy én).
Okulásképpen: én a Soroksári úti (164.) Bausystem-nél vettem, de ott csak 5 kilós kiszerelésben árulják. Na, én alábecsültem ennek a térfogatát és szét kellett bontanom a kis Corsámat, hogy beférjen a zsák, nem beszélve arról, hogy egész úton azon drukkoltam, hogy nehogy kidurranjon, mert azt a milliónyi antisztatikus kis vacakot Hamupipőke 100 év alatt nem csipegette volna össze :lol: Talán egy ipari porszívó....de mindenképpen nagy szívás lett volna. :roll:

2. Utólag kiderült, hogy a budaőrsi (talán másikban is) Praktikerben lehet kapni kisebb kiszerelésben, de érthető okokból már nem vettem többet :lol:

3. Ja, és ha rendelnél valamit a babzsák oldalról, akkor az utántöltéshez már lehetne rendelni tőlük.

http://www.babfotel.hu/index.php?cbsmod ... ista&kat=6

4. Ha komolyan érdekel, tőlem is vehetsz:-) Sőt, készítettem a sajátomon kívül egy másik párnát is (valamire csak jó lesz alapon, mivel anyagom is maradt meg:-)). Ennek még nincs levehető huzata, csak az alappárna.
Ha érdekel, priviben boltolhatunk....
Vendég
 


Hú Móni! Jó nagy már a pocid! :D

Brendonnal kapcsolatban egyetértek - mi a babakocsit vettük ott, de előtte körbejártam a témát, és ott volt a legolcsóbb! Apróságokat szerintem sem szabad ott venni, mert sokkal drágább. Ruhák szempontjából a C&A-ban én is sok mindent vettem már, az H&M-ben is nagyon édes cuccok vannak, sőt az Auchanban is! Ráadásul nekem az Auchan-os cuccokra azt is mondta egy anyuka, hogy nemcsak cukik, de tartósak is! Szóval megéri :D Azt a plüss rugit egy ezresért vettem, amiről képet is tettem fel!

Kami! Voltál jógán?

Timi! Merre vagy?? Sági és a többiek?
Vendég
 


Bigsis!
Elképzeltem kitömve a kocsid :D Ekkora mennyiségből már nagyügyzemi szopipárna készítésbe is foghatsz :lol: Párod mit szólta amikor meglátta?
Vendég
 


Halihó!
Csainosak a pocak-képek. Én már nyúzom egy ideje az uramat, hogy tegye fel, de még nem jött össze. Sajna otthon nincs net, így minden egy kicsit bonyolultabb.
Nekem az utolsó munkanap dec.21. Az még másfél hét!!! Már nagyon nehezen bírom. Valahogy nem érdekel, plusz még a hangszert is cipelni...MÉg 5 koncert van hátra. Persze az jól esik, amikor azt mondják, hogy milyen stramm kismama vagyok, de amikor elfogy a türelmem, akkor azt már nehezebben tolerálják.Pedig nekem akkor lenne arra szükségem, nem amikor épp fitt vagyok és jókedvű.
Amúgy pont egy pár napja kezdem érezni, hogy "terhes" vagyok - vagyis fáradékonyabb, ingerlékenyebb, túlérzékeny, stb. Tudom, hogy mostanában rosszabbul reagálok dolgokra, és még ez is csak idegesít.
Bocsánat, a panaszáradatért :?

Aranyosak szerelős story-k. Nekünk is van egy: végülis a Kikában vettem pelenkázót, amit lapra szerelten vittünk haza. A férjem egyébként remek barkács-mester, egy csomó ilyet rakott már össze. Csak arra nem számítottunk, hogy a leírás pontatlan, ill. rossz sorrendben fűzték össze a lapokat!!!, valamint a fiókok is rossz helyen voltak kifúrva :twisted: :twisted: :twisted:
Szegény uram megszenvedett vele, nekem meg lelkifurkám volt, hogy miért pont azt választottam ki.De már egyben van - igaz a fiókok kicsit nehezebben járnak...

Majus: A múlt héten végülis elmentem a szülésfelkészítőre. Első alkalomként a várandósságról beszéltek. Sok újdonságot nem hallottam, de azért mindig jó erről beszélni. Akismamák is leginkább olyanokat kérdeztek, amit már megtudtam a dokimtól, friss anyukától, vagy itt a fórumon. A következő előadás a relaxáció+légzőgyakorlatok, vagy vm ilyesmi lesz.

Csenge megint táncol a hasamban! Ez a legmegnyugtatóbb számomra, hogy ilyen aktív :D :D
További jó munkát :)

Kép
Kép
deako
 
 


Szia Deako!
Én is hamar fáradok :( Na meg a türelmem is fogytán, főleg ha jövő éves dolgokba akarják, hogy beleássam magam :evil:
A Kikával egyébként nekem ugyanez a bajom! Mi 2 db kis éjjeli szekrényt vettünk ott anno, de az volt az első és szerintem az utolsó is! Ugyanezek a problémák voltak: rosszul összetűzött szerelési útmutató és rossz helyen kifúrt elemek :evil: Pedig csak egy csóri 2 fiókos kis nyamvadt szekrényke volt :evil: Meg azt sem lehet mondani, hogy nem vagyunk hozzászokva a szereléshez, mert szinte az egész lakásunk ikeás cuccokkal van tele! Bennük még nem csalódtam minőségi szempontból sem, meg valahogy sokkal jobban is tetszenek. Mondjuk ahogy Ti is írtátok már, sajna baba bútorban nem a legjobb, sőt..
Vendég
 


Sziasztok!

Barbus!

Nekem is viszeres a lábam. DE MÉG MENNYIRE! Petrával csak a comb hajlatomban volt nagyon viszeres és az is csak a 7. hónap végén. Szülés után teljesen elmúlt. Most viszont a jobb lábam úgy néz ki, mintha folyamatosan rugdosnák. Csupa viszér. Nekem is a Liotont mondta a védőnő, de mikor bekenem este és reggel felkelek, nagyon érzem a viszereket. Ezét inkább nem kenem. Gondolkozom az érsebészeten. Szerintetek érdemes elmenni, vagy úgy sem tudnak mit tenni?

Móni!

Neked nem vizesedik a lábad, hogy szorít a zokni?

szépek lányok a rucik, és a jó nagy a pocakotok! Az enyém sem piskóta. De már megint sütit sütök!

zsuzsibo
 
 


Sziasztok!

Mostanában nem sok időm volt jönni, bocsánat.
Elég rossz két éjszakán vagyunk túl. Tegnap hajnalban Krisztián megint kezdődő kruppos köhögése borította fel az éjszakát. Ma is közöttünk aludt, mert leesett, és annyira keservesen sírt. Viszont fél 5-kor már minden bajom volt, annyira nem fértem, így elköltöztem az ő ágyába. Hát nekem elég rövid, de jobb volt, mint vele hadakozni. Ugyanis akárhogy is, de mindíg engem rugdosott :cry: Ráadásul a pocaklakóm is olyan pózt talált, hogy az csak na. Gőzöm sincs egész pontosan, hogy fekszik. Fennt a bordámnál folyamatosan fáj, mert nyom valamit, hajolni egyáltalán nem tudok :( szóval mindenhová négykézláb nyomulok :shock:
Ráadásul előjött az aranyerem is :oops: Úgy fáj, majd holnap megyek a védőnőhöz, és egyúttal bemegyek a gyógyszertárba veszek rá valamit.

Barbus
viszér, sajnos nekem van. ráadásul elég csúnya :cry: Én kaptam rá gyógyszert Detralexet, amitől olyan rosszul voltam, hogy abba kellett hagynom. Úgyhogy most maradt a Vadgesztenye krém, nekem ez úgy érzem jobb mint a gyógyszer, és persze a sok pihi.
nekem uis volt az előző terhességekkor is, de Adrival csak egy kis szépséghiba volt, szülés után szépen visszahúzódott. Krisztikével már csúnyább volt, de nem fájt, viszont már teljesen nem húzódott vissza, és néha fájt, ha sokat mentem.
Most meg feszül, viszket, forró, és nagyon tud fájni, és tiszta lila a lábam :cry: :cry:

Róki
sokat írtál az otthonszülésről, végül emellett döntesz, vagy ez még nem eldöntött dolog?Párod, hogy áll ehhez a dologhoz?

Pociképek nagyon szépek, szépen gömbölyödik mindenki.
nekem most a fenekem is nőtt egy csomót :evil: :evil: Ennek azért annyira nem örülök.
ma vettem 2 nadrágot a kínaiban jó meleget, mert mindíg majd megfagyok :shock: :shock:

Azért már én is elkezdtem kispocoknak a ruhákat átválogatni, és már egy csomót kimostam. :D :D Még mindíg olyan jó érzés :D

Na most muszály mennem, mert a uliba sosem készül el a gipsz, mármint a festése, pedig semmi kedvem hozzá. Inkább aludnék.
Bocsánat, hogy többnyire csak magfamról írtam :wink: :oops:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Barbus: Hát az biztos, hogy soha többet nem vásárolunk a Kikában. Az Ikea egész más:pontos , érthető, megbízható.
Szerencsére nekem még nincsenek viszereim, csak egy kis aranyérrel "gazdagodtam", de még az sem fáj - majd fog, mondta a dokim. Hát ez van :( A vizesedés viszont már beindult nálam: ha sokat ülök - márpedig sokat ülök munka közben - estére bedagad a lábam, ja és a csizmáimon sem tudom felhúzni a cipzárat, és sanos már 2 gyűrűmet le kellett vennem. Már csak a jegygyűrű van rajtam, de tartok tőle, hogy hamarosan azt is mellőznöm kell. Így jártam :wink:

Kép
Kép
deako
 
 


Kedves Deako!

A viszér legalább nem látszik. Most megvígaztaltalak? :)

zsuzsibo
 
 


Bocsánat az aranyér!

zsuzsibo
 
 


Engem nem vigasztalna, hogy nem látszik az aranyér, de jó poén :lol: Nekem még nincs, de fel vagyok rá készülve, hogy lesz.
Visszér: már régóta van, ezért kezdtem hosszútávfutni annak idején és azóta nem rosszabbodott, de erre is számíthatok.

Gabi,
az én babám is tud egy (vagy nem mindig ugyanazt?) pozitúrát, amitől úgy érzem, hogy lelassul a szívverésem és az ájulás kerülget.
...és azt figyeltem meg, hogy - függetlenül attól, hogy mikor reggelizek- utána 1,5 órával sürgősen vizsszintbe kell helyezkednem, mint Surdának :roll: Vajon ilyenkor ér le hozzá a kaja és egyből az egész reggelimet elszipkázza???
Nektek nincs ilyen? A védőnő csak annyit mondott, hogy akkor feküdjek le...

Barbus,
a zsákot megpróbáltam eldugni a párom elől a gyerekszoba sarkába, persze hasztalan. De amikor észrevette, meglepetésemre csak nevetett. Hiába na, jó humora van. Csak arról kellett leállítanom, hogy bokszzsáknak használja (a fent említett összeszedhetetlenségi probléma miatt).
Vendég
 


Hú Deako csak most nézem, hogy neked ez már a 32. hét :shock: lesz, egyre jobban közeledünk a végéhez.

Zsuzsi,
De lehet, hogy vizesedik, mert én sem tudom már felhúzni a csizmám cipzárát és a gyűrűim is szorítanak.

Gabi,
Sajnálom, hogy Krisztián beteg. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!!

Barbi,
Igen mostanában nagyon beindult a pocakom növekedése :) Mikor mentek mozizni?

Kép
móni23
 
 


Nekem egyenlőre nem fájnak a visszerek, de 1-2 elég csúnya :( Az aprók meg csak gyarapodnak :(
Aranyér szerintem nekem is kialakulóban van :(

Nemsokára megyek az UH-ra, már nagyon várom!!
Vendég
 


Ágiboldi:

Hát... az az igazság, hogy a szülés utáni hat hónapban olyan gyakran nem zavart bele a szexuális életünkbe a baba, de főleg azért mert mi eléggé mással voltunk elfoglalva... pl az éjjeli ébredésekkel és azzal hogy milyen fáradtak vagyunk. Amikor meg ő a bölcsőjében szuszogott, akkor minket nem zavart. De mondom, nem főleg a baba jelenléte volt zavaró, hanem a fáradtság.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Őssejt:

Bendegúz30 véleményét osztom... szerintem ez is szemfényvesztés, csak arra jó hogy aggódó szülők zsebéből kicsalogassák a pénzt. Őssejteket a saját csontvelődből is tudnak szerezni felnőtt korban, ha úgy gondolják hasznát tudják venni, de egyelőre az őssejt még csak egy szép elmélet, egyetlen konkrét gyógymódot nem tudnak felmutatni amihez őssejtek kellenek.


Brendon:

Most éppen akciós náluk a Graco Mirage Travel System babakocsi, ilyen van nekünk is, 35e. Viszont nem lehet vizszintesig dönteni, tehát ha valaki hason akarja sétáltatni a babát, akkor nem jó, különben nem oszt nem szoroz. Érdekes viszont hogy másfél éve ugyanezt a babakocsit 25-re árazták le, én akkor vettem... úgy látszik, ezeket ki kell fogni.


Auchan:

Hát nekem nem jöttek be az Auchanos cuccok, pedig tényleg aranyosak, de pl a body-k bár hónap alatt szétfoszlanak és a vacak műanyag patentok is tönkremennek. A Tesco-s body-k (bár teljesen egyszerű egyszínűek, fehér, világoskék, sárga és rózsaszínben, de én pont ezt szeretem) azok jó vastag anyagból vannak és a patentjaik fémből, és még egy se ment tönkre, pedig nyúzzuk őket rendesen. És néha Tescoban is lehet mintásakat, aranyosakat is kifogni.


kis_plútó:

David már az előző terhességemnél úgy volt vele, amellett döntök ami nekem jobb. Most azért hogy látja, hogy élesben megy a dolog és tényleg reális lehetőség hogy itthonmaradok szülni, aggódik hogy mi lesz a maszattal. Most ez foglalkoztatja őt leginkább. :roll: De mindenki azt mondja, Ágiék a szülés után eltakarítanak, nem marad semmi nyoma. Kaptunk egy listát is, mi mindent kell beszerezni otthonszüléshez, és ebben van egy jó mennyiség papírvatta meg ilyen betegalátét meg PVC ágytakaró meg ilyesmi.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Róki!
Amikor írtad, hogy David aggódik, hogy mi lesz a maszattal, én rögtön arra asszociáltam, hogy mi lesz a picúrral :D :lol: :lol: :lol:
Egyébként jó, hogy mondod a pattentot! Azt nézni fogom majd! Én egyébként bodykat a C&A-ban vettem, azok elég strapabírónak néznek ki (legalábbis vastag az anyag), Auchanban eddig 2 rugit meg a bundazsákot.
Vendég
 


A köldökzsinórvérről:
én olvastam konkrét esetekről (most így hirtelen ezt találtam):
"Magyarországon először 2002. október 8-án ültettek be köldökzsinórvért dr. Nagy Kálmán vezetésével (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház, Gyermekcsontvelő-transzplantációs osztály) egy krónikus myeloid leukémiás kisfiúba, akinek testvére volt a donor, és aki immár 2 éve tünet- és panaszmentesen él, nem mutathatók ki nála leukémiás sejtek."

a leolvadásról ugyanez a cikk azt írja:
"A háztartási hűtőgépekkel szemben a mélyhűtéshez, tároláshoz használt rendszerben az elektromos áramnak itt igen csekély a szerepe, nincs szükség állandó áramellátásra, hiszen a tárolás folyékony nitrogén gőzében történik - azért a rendszer mégis rendelkezik szünetmentes áramforrással is."

inkább itt a link :) Mert több érdekes és hasznos dolog van benne.

http://209.85.135.104/search?q=cache:vg ... =clnk&cd=4

Én már csak azért is gondolkodom rajta, mert ki tudja, lehet-e még babánk (és legalább neki több esélye legyen). Persze az is igaz, hogy az ismerőseim közül főleg azok élnek ezzel a lehetőséggel, akiknek nehezen jött össze (pl. lombikosok).
Vendég
 


Sziasztok,

Egesz nap olyan nyomi vagyok :( Illetve mar vagy 3 napja :( Meg Zsebibabanak se orulok :( Emiatt kulon lelkiismeret-furdalasom van, rossz anya vagyok, nem foglalkoztat a baba a hasamban :( Szerintetek ez a kismama-depi? Vagy olyan nincs is, csak gyermekagyas depi? :( Viditsatok fol valamivel, mert rossz a hangulatom nagyon! :( Egesz hetvegen jottem-mentem, meg akkor is, ha mar nem esett jol, hajolgattam, guggoltam, maszkaltam, mint egy mergezett eger es csak atvillant az agyamon, hgy mi van, ha Zsebi nem erzi jol ettol magat - de nem torodtem vele! Ezt meg ki kell takaritanom! Azt meg meg kell csinalnom! Ide meg ma el kell mennem! Es nem foglalkoztam a babaval :cry:

Voltam ma jogan, de nem csinaltunk semmit, inkabb "szulesfelkeszito" volt - jegyzeteltem is, ha lesz lelkierom, beviszem a gepbe es akit erdekel, elkuldom priviben...

Nekem meg nincs visszerem, vizesedes is csak annyi, hogy egy-egy menetelos nap estejen latszik a zoknim helye, de reggelre elmulik - ez igy normalis is az okos konyvek szerint. Aranyerem sincs - remelem nem is lesz... Honnan lehet tudni, hogy kijott?

Ossejt: egyetertek az elottem szolokkal. Annyira uj meg, nem gondolom, hogy akar x ev mulva is barmi segitseget tud jelenteni, ha gaz van. Es gusztustalan, hogy ilyen draga. Eljen az, akinek van penze... megvarom, mig mindenki szamara elerheto lesz - akkor mar nem szenzacio lesz, hanem bevett gyakorlat. (Bar akkor nekem mar nagy gyereke(i)m lesz(nek)...)

Hat ez van velem. Nem vagyok a topon... :cry:
kami
 
 


Kami! Fel a fejjel! Én szombaton, amikor a függönyt csináltam, kb. a harmadánál éreztem, hogy Emma reklamál, hogy na mostmár pihi mert elég volt, de csak csináltam tovább, mert rohadt makacs vagyok... Este meg már nem bírtam lábra állni meg kiegyenesedni, annyira fájt a derekam :(
Depresszióra ne is gondolj! Biztos furi, hogy nem jársz be dolgozni, és mindenáron hasznossá akarod tenni magad! De most az is hasznos ha csak pihensz! :D Sőt :D Fel a fejjel! Vedd elő a kis rucikat és gyönyörködj bennük, meg a kiságyban meg a babakocsiban stb! :D
Engem majd érdekel amit jegyzeteltél!!
Vendég
 


De az a baj, Barbi (kosz, hogy nyugtatsz), hogy egesz hetvegen duhos voltam a paromra is es meg Zsebibabara is, amiert "hozza kot". Ez nem egyszeru faradtsag vagy hirtelen nem-munka - ez depi vagy nemtom :( :( :( :( Szegeny paromat majdnem kirugtam penteken :( Pedig nemtom mire mennek nelkule! Meg sirt is, pedig o nem szokott, hiszen pasi... Tok kegyetlen voltam vele :(

Es a babara se ugy gondolok, mint azelott. De pl ha latom, hogy kidugja a sejhajat a hasamon, bekenem pocikremmel, masszirgazom... ugyanakkor alig beszelek hozza, pedig azelott be se allt a szam... es a rucik se dobnak fol... meg a kisagya sem, pedig mar betettuk a szobaba... remelem nem erzi Zsebi, hogy anyuci megkattant es nem lesz belole skizofren baba!

Lehet, hogy azt erzem, innen mar nincs visszaut, ez igy lesz orokre es emiatt megijedtem? Gedeiapu meg a baba? ROKI, mint pszichologus, mit mondasz nekem, kattant kismamanak???
kami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?