Új privát üzeneted érkezett!

Krisszi,
értem, mire gondolsz... Amit/akit az amcsi filmekben a hajcsavaró/otthonka szimbolizál... :wink:

Dorka,
úgy kedvet kaptam az erdőhöz. Főleg az avarillathoz... Meg is beszélem a férjemmel, kiránduljunk egyet a csajokkal a jövő héten. Csak egy a gond: ösvényen hogy fér el az ikerkocsi... :twisted:

ákata2

Jaj, el is felejtettem írni: tegnap este jött emil, hogy elkészültek a DM-es naptárak, mehetünk értük. Tán ma el is jutunk. Akkor megírom, milyenek.

Pussz

ákata2

Lányok,

a fenének irtam le, hogy Peti tiztől alszik négy órát egyhuzamban. mert este éjfélkor már azon kaptam magam, hogy szoptatok :? meg kettőkor, meg négykor, aztán már fél hatkor és fél hétkor már keltünk is. Én meg ebbe beleőszülök. A kölök meg vigan van. most az apja próbálja altatni (kevés sikerrel) mert ő is baromi álmos...

Ákata,

műteremben fotózkodtunk. bár a fotókat még nem láttam, mert Peti a végén úgy ordítottt, hogy nem tudtuk megnézni a kb 500 képet. ebből kell majd vamikor választanom ötvenet. Remélem, a jövő héten el tudok menni megnézni őket, utána persze majd dicsekszem :lol:

megyek, mert Peti ordít (ezek szerint totális csőd a bealtatási hadművelet)
sz_kata

Sziasztok!

Krisszi!
Nekünk is Solac van, a pingvines. Szuper jó!!! És egyáltalán nem hangos, alig észlelhető kis hangja van.

Tina!
Nálatok egész éjjel megy a párásító? Mi eddig nem mertük éjszakára is bekapcsolva hagyni, de ezek szerint lehet?

Beuka!
Szélcsövet én fertőtlenítős kézmosóval mostam ki jó alaposan első használat előtt, és azóta is minden használat után. Alkoholt nem használtam még hozzá. Kb. egy-másfél centire dugom be, és nálunk nem jön rögtön a cucc, először inkább pukik, de csak ha picit mozgatom. Aztán az erőlködéstől általában jön egyszerre pisi-kaki. Olyan sugárszerű kaki még nem volt, mint amiről itt már többen beszámoltak...

Sz_Kata!
Pontosan mikor is lesz a tali? Bocs de nem emléxem...

Gesztikém tegnap olyan ügyes kislány volt, olyat csinált amit eddig még sosem. Este saját magától elaludt!!! :lol: Ugyanis eddig mindig úgy tudtuk letenni, hogy bealudt a cicin, hagytam még kicsit aludni, majd bevittük a kiságyába, és ott tovább aludt reggelig. De tegnap az istennek sem akart elaludni, pedig olyan álmos volt, akkorákat ásított mint a bécsi kapu, és dörzsölte a szemeit. Meg már megismerem, milyen amikor álmos. Apukája próbálta ringatni, mert már a cici sem kellett neki, jóllakott de aludni nem sikerült. Aztán bement vele a sötét szobájába, egy ideig még nyüszizett, aztán letette, de úgy hogy még ébren volt, és kijött. Bekapcsoltuk a babaőrt, és még kb. 10 percig hallottuk ahogy mocorog, időnként mond valamit a kezének, aztán csönd... Elaludt! :lol: Jaj úgy örülök, hogy most már magától is rájött, hogy jó dolog elaludni, van rá esély hogy most már többször is le tudjuk tenni, ha még ébren van. Ma reggel meg fél 9-kor ébredtem arra, hogy hasunkra süt a nap, és szétdurrannak a cicijeim...
Na megyek, mert most is alszik a Kisasszony, de már ébredezik.

Szép napot mindenkinek!

Kép
mamy

Mamy:
Igen mi egész éjszakára bekapcsolva hagyjuk a minimumon.Föleg most hogy fütés van.Miért nem meritek bekapcsolva hagyni??Nekünk a dokink kimondottan ajánlotta..

krisszi:
Néha ilyen butyborékolo hangja van de semmi más.Gyerköcöket nem zavarja..

Megyek mert itt a családom vendégségbe..Épp csak benéztem... :oops:
Vendég

Tina!
Nincs semmi konkrét oka, hogy miért nem mertük bekapcsolni éjszakára, csak nem gondoltam volna, hogy lehet. De köszi a tippet, mától bekapcsoljuk!
Bugyborékoló hang tényleg nem zavaró.

Kép
mamy

Sziasztok!

Krisszi:
Bőrtanga - ez jó!!! Gyönyörű lennék benne!
Szerintem van olyan, aki végzet asszonya típus, és van aki a természetes nőiesség híve.
én magamat az utóbbiba sorolom, bár azzal a fenntartással, hogy régen is a kényelmes, de szép ruhadarabokat kerestem és hordtam, s ma is ezeket kedvelem, de őszintén szólva a tréninggatyuszt is tudom szeretni otthonra nagyon.
Szerintem arra gondoltál, hogy a nő anyuka korában is nő maradhat, ha harmóniában van önmagával, s ez nyilván átjön.

Á_kata:
Figyuka mi kenguruval nyomultunk az erdőben - mert ma is elmentünk egy jóval hosszabbra (10 km) Nagykovácsiban meglátogattuk a Muflon itatót, ahol pelenkázás, etetés történt a napos udvaron, majd gyalog haza.
Babakocsi felejtős főleg ha sár van és ha keskeny az ösvény. Csak nektek meg két kenguru avagy hordozókendő kéne.
úragatya: ma már majdnem be is bírtam gombolni - szerintem kinyúlt a dereka
:lol: :lol:

Képzeljétek Bendegúz 2 napja felfedezte az ujjszopit! Ennek nagyon örülök, s azóta este gyakorlatilag egyedül el tud aludni a kis mózeskosarába, nem kell fél órán át simizni a hátát, sokkal hamarabb megnyugszik. Neki a cumi nem jött be!
CICI TEHERMENTESÍTVE!!!

Sz_kata:
Próbáljátok ki esetleg Ti is az erdei sétát, pl. hármashatárhegy könnyű terep, jó levegő - Peti akkor már csak elaludna!!!

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Mamy,

18-án 11 órától lesz a tali

Boróka,

húú, de irigyellek ezért a kirándulásért! Mi itt wekerlén szoktunk nagyokat sétálni, és általában bealszik, bár ma elég hamar haza kellett mennünk, mert elkezdett bőgni, és hát itt a városban az utcán mégsem etetem séta közben. az erdő persze más :lol:
Holnap meg rokonok jönnek sajnos, remélem nem maradnak sokáig, hogy kiélvezhessük ezt a jó időt.
most élután Peti a nagyszüleihez "kirándult" az apjával, így tudtam aludni kicsikét. Felkészültem az esti műszakra :lol:

szép estét,
Kata
sz_kata

Sziasztok!

ma végre tanultam is valamit, meg befigyelt egy kétórás séta...

Tina, a párásító zaját inkább magam miatt kérdeztem, még pár hónapig egy szobában alszom Ricsivel, őt nem zavarja még a porszívó sem, de engem annál inkább. :lol:
Mamy, szerintem pont az éjszaka a kritikus, ekkor kell a párásító. napközben nem tud annyira kiszáradni a nyálkahártya - legalábbis még nem hallottam Ricsit napközben szörcsögni. Reggel-hajnalban viszont... :wink: szegénykém.

Dorka, köszi, összefoglaltad, amit nyökögtem. :wink:
Tréningruha rulez. :wink:
egész nap abban vagyok és mégis tök jól és nőcinek érzem magam. szal nem ezen múlik tényleg. melegítóben is lehet normálisan kinézni.
(Pont ezzel kapcsolatban húztam fel magam Liptai Claudia férjének egy mondatán, miszerint "C. nem szűnt meg nőnek és feleségnek lenni, sosincs otthon melegítőben". :evil: Hát bakker ha én is odalökném a gyerekemet a bébisintérnek hogy mehessek reggeli műsort vezetni, akkor én se lennék melegítőben. Mintha ezen múlna a nőiesség és a feleség mivolt! :evil: az én "uram" meg azt utálná nagyon, hogy 80 kilósra híztam volna a várandósság alatt, hiába lennék szépen kimázolva koktélruhában egész nap.) EGyébként Liptaiban csalódtam, tök szimpi volt eddig, de az nagyon nem tetszik, ahogy kiárulja a gyereke képeit, babanaplót ír a Maximának... szerintem ez a baba magánügye is, nem szép kiteregetni. remélem, Panka majd nagykorában jól fejbe fogja koppintani ezért. Marsiék detto, csak kicsit visszafogottabban.

megyek, gyötröm még magam egy kicsit, Ti meg pihenjetek nagyokat!
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Mamy! Köszönöm a zsélcsöves hozzászlósát! Na akkor alakul az esti elalvás :)

Sz_Kata! Éjjelente gyakran eszembe jutsz. Én csak 3,5-4 óránként kelet föl Botihoz, akkor eszik, és visszalszik, reggelre mégis mosott kakinak érzem magam. Te hogy bírod? honnan meríted az energiád (na jó tudom Petiből, és belőle lehet is :) :wink: :wink: ) azért az jó ötlet, hogy néha elviszi a párod, addig Te pihensz egy kicsit.

Én ma éjjel elaludtam a nyakam. :( rohadtul fáj. Szopi közben alig bírom nézni a bébi pofiját :(
MA először elvittünk Botit a szüleimhez. Ott is aludt a tesóm franciaágya közepén. Egész jól elvolt. Nem zavarta az idegen környezet.
Hazajöttünk, akkor meg vendégek jöttek, nemrég mentek el, úgyhogy jó fáradt lettem :( na de nem panaszkodom, mert most is aludhatnék, hisz Boti is szunyókál. Ehelyett itt lógok a Neten :)

Kép
Kép
beuka

Jaj mindig elfelejtem föltenni a mi mikulásos képünket :lol:
Kép

+ még egy pár :lol:
Kép

Kép

hordozóban:
Kép

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Sz_kata!

Lehet még a talira jelentkezni? Mi is szívesen mennénk...
Tök jó lenne a többiekkel is megismerkedni... :lol:
Pontosan mi a cím? Bocs, ha már írtad...

Ja és mi azóta is ikeázunk rendszeresen... :lol: :lol: :lol: Én nagyon bírom, ált. kajálni megyünk, de jó kis program, a nagyobb nagyon élvezi.
Ma voltam ruhabörzén a MOM-ban és találkoztam egy lánnyal a tanfolyamról (tudod, aki mindig mindent "izgis"-nek talált). Ő is szept-ben szült és állítólag eufórikus volt neki a kórházihoz képest.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Teszek fel képet is, mert asszem Ti még nem láttátok a gyerkőcöt... Kép

5 hetesen volt 5,83 kg... :shock: :lol:

Orsi

osoa75

Orsi! A gyerkőceink majdnem egyidősek :)
Te jó ég, nem semmi súlyt szedett össze Zsombi 5 hét alatt, gratulálok!! Ügyesek vagytok! Nagyon édes!

Lányok HELP!
Most este a tisztábatételnél Boti habosat kakilt! :shock: :shock:
Már máskor is hallottam ilyen hango, de nem tűntfel, vagy nem voltam ilyen parás. Úgy jön ki, hogy habzik, nem sugárban :shock: Ez nem gáz????

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Krisszi,
pontosan értem, mire gondoltál befásultság alatt, és tényleg nem a ruhán, sérón, sminken-smukkon múlik. valahogy hiányzik a szemükből az anya-ragyogás, és ez olyan szomorú.
Én is tréningben nyomulok itthon, (van kínais, tescós, és intersparos is, mert gyakori bukások áldozata vagyok... :D ),a hajam copfon kívül még nem volt szülés óta, és tök jól, mi több, nőként érzem magam. Ha bemegyünk Pestre, picit sminkelek, de csak szemre, mert rúzsos szájjal nem tudom Gergőt puszilgatni, és azért erről nem mondok le...viszont nagyon jók a labello színezett szőlőzsírok, ezeket használom (az eprest)
Liptai- én is berágtam rá a műsorvezetés miatt, menjen a f-ba, minek szült, ha nem bír otthon maradni vele...nem hiszem, hogy anyagi okok miatt ment vissza.. állítólag nem tudott szoptatni egyáltalán, érdekes védőnője lehet...(vjon akart egyáltalán???)
nem értem én ezt a hozzáállást az anyasághoz, egy 2 hónapos babát még nem szabad egyedül hagyni, az anyjára lenne szüksége, de ezerrel. Marsiékban szimpi, hogy nem akar még újra tévézni, és babázik boldogan.

Mamy, asszem, nem alakul ki az immunválasz az oltásra, és újra kell oltani (bcg),ha nem fakad ki...eddig jele sincs....

képzejétek, ma felhívtak, hogy nem akarok-e újból énekkarba járni, mert kevesen vannak a kar.i koncerthez...mondtam, hogy 3 hónapos a babám, és még nem tudom ennyi időre magára hagyni..(meg nemis akarom). Nem értették, miért..meg hogy nem olyan hosszú időre kéne...és ezt egy 2 gyerekes anya mondta.. :shock:

nem tudjátok, Callaneticsezni lehet szopi mellett? A vacak térdeim miatt csak ez jöhet szóba, nagyon szeretem. Állítólag kardiózni tilos is szopi alatt.

Megyek fürdetni, puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!
Beuka:
Nagyon édes Botond,Marvin is valahogy igy fogadta a mikulásokat.a képére volt irva hagyjatok már békén ezzel a piros ruhás pasival... :lol: Látom Botinak is a kis homlokán az orra felett, van egy piros folt..Az vajon elmulik??Gondolom a szüléstöl van.Marvinnak ott szárazabb a böre is..

Mamy:
Szerintem nyugodtan kapcsoljátok be éjszakára föleg ha ilyen ultrahangos hidegpárásitotok van.Nekünk nem közvetlenül a gyerekre megy én ugy tudom hogy egy 15nm-es szobában napi 3-4 liter vizet kell fütési idöszakban elpárologtatni az ideális páratartalom eléréséhez..persze javitsatok ki ha hülyeséget irok de a doki nénink mondta..(és azok tudnak elég sok badarságot mondani).

Osoa:
Valoban nem láttuk még a kisfiadat.Szép nagy sulya van Zsombornak.erös babának tünik.Mi a héten voltunk mérni 5,4kg-ot nyomtunk.Mostanában kicsit visszavett az evésböl..

Elment a családom szegény anyukám nem értette meg hogy a gyerek még fél minden idegentöl .És föleg az ilyen "ugyuputyukat" nem szereti.Mondhattam én bármit anyukám akkor is kézbe vette a gyereket,szegény üvöltött mint fába szorult féreg.Sajnáltam öt is meg anyut is hiszen csak szeretgeni akarta.. :cry:

Megyek lepihenek mig a fiam nem veszi észre hogy a kiságyban van :lol:
Vendég

Észrevette :shock: Ennyit a pihiröl :? :?
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.

Beuka!
Nagyon ari Boti, tök sokat nőtt. Nagyon jól néz ki a szopis párnán a tornázó alatt. Látom sikerült beszerezni a játszószőnyeg helyett. :)

Osoa!
Nem semmi súlyt szedtetek össze. :D Szép nagy a fiacskád.

Szülés óta: hajam 90%-ban lófarokban. Melegítőnaci+ r.u. poló a téma, szűk fajta, úgyhogy úgy érzem, itthon is normálisan nézek ki. Nőiesen, kényelmesen. Ha elmegyek itthonról akkor nem melegítőben teszem. Amikor melegebb volt az idő sétákra melegítőben mentem.

Ma hulla vagyok, szokásomtól eltérően a 2. szopi után nem velem, hanem apával aludt a gyerek. Én elmentem Plusba vásárolni, hazamentem, elmosogattam, etettem, elkezdtem főzni. Brokkolikrémleves volt a téma, megint etetés. Elmentünk Interspar, tesco, hazamentünk megint etetés, sütöttem pizzát. Aztán DVD-ztünk közben 2x etetés, hiszti, hasamon aludt el, etetés, kiságy. Most meg vacsizunk. Semmit nem tudtam pihenni. Holnap meg megyünk Pestre, Brendon Outlet stb. gyereknek bundazsákot venni 74-est, mert az overáll 68-as kicsi. :( Este egy gyors zuhi fért bele.
DE tegnap megvettem a HOT magazint és egy forró fürdőt vettem, 3/4 órát ültem a kádban, nagyon fincsi volt. :D :D

Jó éjt Mkinek! Holnap jövök este reményeim szerint.
Edit

Kép
Kép
edi78

Beuka!
A habos kaki szerintem nem baj, Gesztinél is előfordult már egyszer, egy hasfájás és szélcsövezés után. Én mint laikus úgy gondolom, hogy a felgyülemlett levegő van benne, ami egyébként puki formájában távozik, de belekerül a kakiba is. Remélem, nem írtam nagy hülyeséget. De másképp nem tudom elképzelni. Aztán miután kijött, már semmi baj nem volt. Remélem, nálatok is egyszeri alkalom.

Tina!
Köszi szépen, már be is kapcsoltam a párásítót és úgy tettem le Gesztit. Remélem, reggel mikor bemegyek, nem lesz túl nagy köd a szobában... :roll: A mi kisszobánk is kb. 15 nm-es.

Angel!
Újraoltás... :cry:

Bocs hogy nem írok többet de totál zombi vagyok, jó éjt mindenkinek.

Kép
mamy

Sziasztok,

mindjárt jönnek a vendégek, úgyhogy gyorsan irok (de ha P hagyja, akkor sokat :P )

Orsi,

de jó lenne ha tudnál jönni! cim: 19. ker petur u. 7.
izgi :lol: én úgy tudtam, az a lány már a második babáját szüli otthon..

Beuka,

Petinek a szuperelevenséget azért volt kitől örökölnie 8) Egyébként úgy tudom túlélni a gyakori éjszakai keléseket, hogy egy ágyban alszunk a gyerekkel, így nem kell felkelnem az ágyból, csak magamhoz húzom Petit, kipárnázom magam párnákkal és félálomban szoptatok. Sőt, gyakran alszik rajtam a gyerek, és akkor csak oldalra dőlök vele, és már szopizunk is. aztán visszadőlök, és a büfi is megvan, he he he :lol: Bár a rajtam alvás már nem fog sokáig menni, mert nehezen kapok levegőt Peti hat kilójával a mellkasomon :roll:

Liptai Klaudia:
nekem akkor lett nagyon unszimpi, amikor lenyilatkozta, hogy azért szült edával, hogy ember tudjon maradni....és ezt komolyan gondolta! nagyon remélem, hogy a frizurája és a sminkje is tüchtig volt akkor! :x
Azt pedig annyira nem tudom megérteni, hogy valaki képes otthon hagyni a néhány hónapos babáját. Ránézek Petire és el sm tudom képzelni, hogy ne én vigasztaljam ha sir, ne én etessem, ne én játszak vele, ne rám vigyorogjon fogatlan kis szájával.....jajj, tisztár elérzékenyültem :oops:
és hogy nem tudott szoptatni? a babamaszzson is van egy csaj, aki az első pillanattól tápszerezi a babáját, mert hát neki senki nem mondta, hogyan kell szoptatni. Na erről az a véleményem, hogy a mai információs társadalomban, és a rengeteg szoptatást támogató portált látva, aki nem tud utánanézni alapvető információknak, az egyszerűen hülye!

és egy körkérdés: Ti hogyan oldjátok meg a tv-zést? néztek egyáltalán? Én hülyét kapok, amikor a férjemre bizom a ygereket, és ahogy lépek ki a szobából, már nyúl is a kapcsolóért. Na jó, néha én is tv-zek Petivel a kezemben, de nagyon ritkán és akkor is lelkiismeretfurdalásom van. Mennyit ártunk a tv vel ebben a korban? Mik a tv néző szokások nálatok?

na megyek, Peti már ordítozik a székén lévő műanyag kütyükkel ...
sz_kata

Sziasztok!

Osoa,milyen volt a börze a MOM-ban? Itt laksz tán a közelben? Nagyon szép kisnagyfiad van :lol:

Angel, szerintem akár kardiózni is lehet, persze mértékkel. a tejsav állítólag bekerül az anyatejbe és rossz íze lesz tőle. fogyni azért nem illik drasztikusan, mert a zsírpárnákban raktározott méreganyagok is simán bekerülnek az anyatejbe. A Callanetics meg a Pilates szerintem szuper, csináld nyugodtan. :wink: és gratula az elszántságodhoz, tornáról én hallani se :lol:

Klaudia - igen, valami olyasmit nyilatkozott, hogy mindegy, ki van a gyerekkel, mert úgyse tudja szoptani. :shock: Ez HÜLYE TELJESEN???? szerinte csak arra kell az édesanya, hogy betömje a mellét a gyerek szájába aztán már mehet is a dolgára??? Az a szomorú, hogy sokaknak Liptai a példakép és manapság ő "A TRENDI ANYUKA". Hánynom kell tőle. Még akkor is lelkifurim volt, hogy KÉT ALKALOMMAL bementem az egyetemre, pár órára. rohantam is haza, mint egy eszelős.
SzKata, tök igazad van, nem nagyon hiszek abban, hogy valaki egyáltalán nem tud szoptatni. 100-ból egy-kettő, ha van ilyen. legalább 20-30 grammokat tudna csócsálni az a gyerek is és mellette kiegészítésként mehetne a tápi. Klaudia szerintem megpróbálta, elsőre nem ment, meg egyébként is mennyivel könnyebb kotyvasztani, aztán hagyta a fenébe. Hozzáteszem, kb két hétig - pont mikor K. abbahagyta a kísérletezést - én is vért izzadtam, meg a mellem is :lol: iszonyatosan nehezen indult a tejem, de csak megindult. Olvatam, hogy néha még az örökbefogadó anyuka is tud szoptatni, kellő kitartással...

Ja, az is marha szimpi volt, amikor K kijelentette, hogy azért nem alszik a gyerekkel egy szobában, mert a gyerek kibírja, hogy nincs vele, de a házassága nem. Elég szar házasság az, amelyik három hónapos különalvást nem bír ki.

TV - SzKata, nálunk elég gyakran megy, mostanában persze kevesebbet. :oops: Ricsi bölcsője elég távol van tőle, úgy tűnik nem zavarja, de tudom, hogy nem valami jó...
Ja, Ricsi is NÉZI, ha ölben van vagy hason :oops: Később pedig - már nincsenek illúzióim- bizony lesz olyan, hogy fogom a pihenőszékét, lerakom a villanypásztor elé és mondjuk gyorsan kitakarítok.

Most kb egy hétig nem jövök, nem lesz gépünk, de azért jók legyetek! :wink:
Puszi,
Krisz

krisszi

Sziasztok!

Osoa,milyen volt a börze a MOM-ban? Itt laksz tán a közelben? Nagyon szép kisnagyfiad van :lol:

Angel, szerintem akár kardiózni is lehet, persze mértékkel. a tejsav állítólag bekerül az anyatejbe és rossz íze lesz tőle. fogyni azért nem illik drasztikusan, mert a zsírpárnákban raktározott méreganyagok is simán bekerülnek az anyatejbe. A Callanetics meg a Pilates szerintem szuper, csináld nyugodtan. :wink: és gratula az elszántságodhoz, tornáról én hallani se :lol:

Klaudia - igen, valami olyasmit nyilatkozott, hogy mindegy, ki van a gyerekkel, mert úgyse tudja szoptani. :shock: Ez HÜLYE TELJESEN???? szerinte csak arra kell az édesanya, hogy betömje a mellét a gyerek szájába aztán már mehet is a dolgára??? Az a szomorú, hogy sokaknak Liptai a példakép és manapság ő "A TRENDI ANYUKA". Hánynom kell tőle. Még akkor is lelkifurim volt, hogy KÉT ALKALOMMAL bementem az egyetemre, pár órára. rohantam is haza, mint egy eszelős.
SzKata, tök igazad van, nem nagyon hiszek abban, hogy valaki egyáltalán nem tud szoptatni. 100-ból egy-kettő, ha van ilyen. legalább 20-30 grammokat tudna csócsálni az a gyerek is és mellette kiegészítésként mehetne a tápi. Klaudia szerintem megpróbálta, elsőre nem ment, meg egyébként is mennyivel könnyebb kotyvasztani, aztán hagyta a fenébe. Hozzáteszem, kb két hétig - pont mikor K. abbahagyta a kísérletezést - én is vért izzadtam, meg a mellem is :lol: iszonyatosan nehezen indult a tejem, de csak megindult. Olvatam, hogy néha még az örökbefogadó anyuka is tud szoptatni, kellő kitartással...

Ja, az is marha szimpi volt, amikor K kijelentette, hogy azért nem alszik a gyerekkel egy szobában, mert a gyerek kibírja, hogy nincs vele, de a házassága nem. Elég szar házasság az, amelyik három hónapos különalvást nem bír ki.

TV - SzKata, nálunk elég gyakran megy, mostanában persze kevesebbet. :oops: Ricsi bölcsője elég távol van tőle, úgy tűnik nem zavarja, de tudom, hogy nem valami jó...
Ja, Ricsi is NÉZI, ha ölben van vagy hason :oops: Később pedig - már nincsenek illúzióim- bizony lesz olyan, hogy fogom a pihenőszékét, lerakom a villanypásztor elé és mondjuk gyorsan kitakarítok.

Most kb egy hétig nem jövök, nem lesz gépünk, de azért jók legyetek! :wink:
Puszi,
Krisz

krisszi

Sziasztok Lányok,

Tök lelkiismeretfurim volt, hogy már olyan régen nem írtam. Kezdtem visszaolvasgatni, de képtelenség ezt a mennyiséget. :roll:

Gyönyörűek a babók!!! Hihetetlen, hogy mekkorák már!!! Nagyon tetszettek a Mikis képek (Botiról és Marvinról) Bocsi, ha kihagytam valakit.

A talira mi is jövünk, sőt, valószínűleg Jadit is hozom, mert ha jól tudom, akkor már téli szünet lesz. Tényleg, Tina, Melódia, Ti is hozzátok a nagyobbakat? Szerintem ők is összehaverkodnának :wink:

Klaudia nekem sem szimpi ezzel az antianyaságával.

Pénteken voltunk 10 hetesek és 6310grammosak... Elég hosszú is Bencus, mér a 62-68-as rugikat hordja. Pedig volt egy gyönyörú karácsonyi, ami 56-os... :lol:
Lassan szelektálni és újravásárolni kell.

Rönciék nagy valószínűséggel ma mehetnek haza. Biztos nemsokára jön majd és küld képeket is.

Tegnap Jade a barátnőjénél aludhatott, így este megejtettük a karácsonyi nagybevásárlást. Bencus végig aludt, persze,hogy akkor kelt fel, amikor az övét emeltük le a polcról :wink: Mondtam is a páromnak, hogy : Dugd el gyorsan, nehogy meglássa! Ő meg röhögött rajtam. :lol:

A gyereket mással hagyásról nekem is az a véleményem, ami Krisszinek és KAtának. Lehet, hogy sokan engem tartanak elmebajosnak, de szerintem ki lehet bírni azt a néhány hónapot, amíg a babát csak az anyukája nyugtathat meg igazán, nagymamák is csak később. Pedig én sem vagyok otthonülős csaj, sőt. De akkor jön az én kis " oldalbordám" is. :wink:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Rég voltam már, de azért olvastam :)

Gondoltam megnézem mi volt a helyzet a szombati éjszakával, de úgy látszik csak nálunk volt hiszti? Komolyan a Kitti egyre "rosszabb" esténként. Most az az új, hogy már nem 4-kor vagy 3-kor kel hanem éjfél-1 körül, és utána nem ám visszaalszik, hanem játszana meg korzózna a lakásba. Ráadásul 2 órán keresztül, csak tekergett, nyökögött és állandóan megfogta a cumi és elhajította a lakás másik végébe. Én meg kaparásztam veszettül, hogy hol van, de mind 1 mert 2 perc múlva ismét kutattam a cumi után. Aztán 3-kor elaludt, persze 4-kor már megint kukorékolt, és 6-kor már végképp úgy döntött ő felkel.... Szóval teljesen mosott kaki vagyok.... ja és egész nap ez megy. Én megőrülök márrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sz_kata minden elismerésm.
Dorka neked milyen kengucid van?

Klaudia sztory: én se hagynám egyedül a gyerkőcöt. Amikor fodrásznál voltam úgy szaladtam haza, lobogott a hajam :)

Habos kaki: nekünk is van:)

Beuka: ugyanilyen járólapunk van nekünk is:) imádom:) Boti jó fej azon a rénjárművön:)

na én menni mert megint Hiszti Kitty van
pusza

Kép
bettus79

Sziasztok!

Jadey:
Szerettem volna vinni a lányomat de sajnos nekünk 22-töl van szünet :( Melodia? Nálatok?
Biztosan jol elcsicseregtek volna :lol:
Vendég

Sziasztok!

Sz_kata!

Köszi, ott leszünk. :lol:
A csaj szerintem kicsit zizi, először másodikról, majd harmadik gyerekről beszélt, egyébként nem is emlékezett rám. Azt mondja, ő úgy tud csak visszaemlékezni arcokra, ha egyszerre lát mindenkit…:roll:

TV: szerintem néha muszáj bekapcsolni. Olyanról olvastam, hogy egy babát valaki csak a TV zajára tudott elaltatni. Ez már gáz. Szerintem ha néha bekapcsoljátok és akár oda is fordul, nem lesz semmi baja.
Balázs volt hogy egy időben állandóan nézett valamit, aztán tökre el is felejtette, nem igényelte. Most megint néha igen, néha nem. Persze rajzfilmeket néz… :)

Krisszi!
A II. ker-ben lakunk. A börze nem volt rossz, én itt először jártam. Viszont van egy fickó, aki 680-ért árul új bodykat, de sajna nincs boltjuk. Debreceni és ált. börzéken szokott árulni. Szerintem nagyon szépek és jól is néznek ki. Akit érdekel, megadom az elérhetőségét, postai úton is lehet tőle rendelni. Régebben a Marzibányi térre jártunk börzézni (kb 2X), az jobban tetszett, bár nagyjából hasonló a felhozatal. Ti is errefelé laktok?

Beuka!
Látom ám, hogy egyidősek :lol: Nagyon édi Boti a képeken! Nálatok milyenek az éjszakák? Hogy alusztok?

Ja és képzeljétek, azóta megint mértem egyet kíváncsiságból és 6 kg fölött van Zsombi. Még nincs 6 hetes… Most egyébként már kevesebbeket eszik és kevesebb a kaki is, bár 2 óránként ált. jelentkezik.

Kérdés: van koszmótok? Nekünk rengeteg…
:cry:

Orsi

osoa75

Sziasztok

Sajna az elmúlt napokban nem voltam gépközelben de mára elolvastam mindent,hát itt aztán mindig van új téma.

Orsi
Zsombi nagyon aranyos és hatalmas baba :wink:

Timi
Marvin is gyönyörű kerek baba,klassz volt a mikikkel :wink:
Képzeld megvan már a "lekicsinyítő" progi de természetesen én nem vágom ,majd a férjemet kell megkérni hogy segítsen,csak sajna ő mindig este felé ér haza s akkor vannak fontosabb dolgok is.Ma meg szupcsi idő van így elment motorozni a barátaival.

Beuka
Botika is édipofa :lol:

Angel
Már én is tornászom nem csak a Laura,hasra meg fenékre gyúrok ,sőt a napi sétálás során hazafelé mindig egy nagyon meredek utcán tolom fel a babakocsit amitől a nyelvem lóg :shock: de nagyon jó érzés :wink: Voltam orvosnál a császárom rendben úgyhogy torna is jöhetett.Te is ügyi vagy ha elkezded,nem kell ám mindennap 2x,3x elég egy héten.

Sz_kata
Petike cumival sem tud elaludni?Vagy nem akarod hogy cumizzon?Én is feladtam az elveimet de a cuminak hála :könnyebb az elalvás mikor magától nem megy.Persze esténként valakinek egy másfél óráig résen kell lennie hogy a kiforduló cumedlit visszasegítse Laura szájába de hatásos:9 re eleszik,11 kor álmába megetetem,majd 4-5 körül jelezz csak legközelebb.
Tv:Mi tvzünk a baba mellett,de nem ajánlotta a védőnő hogy a gyerek is "nézze"mert káros a szemére,úgyhogy én sosem fordítom úgy hogy lássa de még a monítort sem.

Liptai téma:Én sen tudnám a gyermekemet itthon hagyni. :cry: :shock: A tej nekem sem jött egyből:3 nap után adták a kezembe Laurát (koraszül.+inkubátor) de már aznap szopizott ötöket,tizeket,Ügyi volt ,néha nem jött semmi 2 napig :arrow: Ne hogy már így maradjon addig nyüstöltem kézzel mig 20 ml le nem fejtem,aztán szépen lassan beindult :arrow: nagyon akartam és nem adtam fel :wink:

Na most csak ennyi,sietek mert süt a nap Keszthelyen:megyünk sétálni!!!

Pá:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Beuka!
Pukira is kitűnő megoldás a szélcső, használd bátran.

Boróka!
Ne aggódj, szerintem azért volt olyan aluszékony, mert végre nem feszült és nem fájt az oltás helye, így ő is nyugodtabb lett.
Nálunk is csütörtökön fedezte fel a hüvelykujj szopását és most már nagyon édesen csinálja, ha nyugtatni akarja magát (legalább nem az öklét kapja be, mert lassan be sem fér a szájába :lol: )

Tegnap nálunk is eléggé maratoni nap volt. Reggel kezdtünk a Tescoban, majd a párom elrohant a fodrászhoz és irány anyumék. Ott sajnos rossz hírrel fogadtak, mert meghalt a pótnagypapám. Kb. 10 éves voltam, amikor ő és a felesége nagyon közel került hozzám és imádtuk egymást (egyik nagypapám sem élt már akkor). Nyáron elment a felesége és most ő is utána ment :cry: . Nagyon sajnálom, mert már azt terveztük, hogy melyik napon menjünk át hozzá karácsonykor. Ezek után eléggé letört voltam, de megpróbáltam úgy felfogni a dolgot, hogy legalább újra együtt vannak. Egyébként Barnit tegnap látta volna először, de már nem élte meg sajnos :cry: .
Délután már itthon szoptattam, de utána még elrohantunk az Auchanba is vásárolni, így estére eléggé kidőltünk. Barni is eléggé kifáradhatott, mert reggel egy órával tovább aludt, mint szokott. Most is elég nyűgöske, így máskor kétszer is meggondoljuk, hogy ennyi mindent bezsúfoljunk egy napba.
Egyébként jó hírem is van, miszerint ma Barni a tegnap lefejt maradék tejet beszopizta a cumisüvegből, miután a mellemből csak 50-et evett. Tudjátok, hogy nemrég még azon agyaltam, hogy mi lesz vele, ha netalán nem tud szopni, mert sehogy sem tudtuk neki odaadni a lefagyasztott tejet. Most már csupán azt kéne kideríteni, hogy a lefagyasztott tejet nem bírta anno vagy nem volt éhes (akkor csak 30-at evett és attól féltem, hogy elfogy az én kis drágaságom :roll: :lol: )

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Vége a jóidőnek :(

Tina! Igen tűzfoltvan Boti homlokán is, most megnéztem jobban Marvint, tényleg Neki is van! :) Igen a szüléstől, azt mondták majd halványodik, teljesen nem fog elmúlni, amikor sír, vagy erőlködik akkor fog látszani. EGyébként nekem is van, ha jól megnézzük látszik. Neked nincs?

Edi! Köszönjük a bókot! Nem csodálom, hogy elfáradtál, egy ilyen nap után! Gondolom milyen jó lehetett ezekután a fürdő :) :wink:

Mamy! Köszönöm, hoyg válaszoltál a habos kakitémára. Sajnos nálunk úgy néz ki ne egyszeri eset, ma is volt, úgyhogy felhívom a védőnőt. De egyébként szerintem nem mondasz hülyeséget.

Sz_Kata! Monjuk igen így viszonlag könynebben ki lehet bírni az éjjeli szopikat. Én mindig átténfergek, bár csak éjjel 2× kell.

Betti! IGen én is nagyon szeretem ezt a járólapot :)

Orsi! Nálunk éjjel 3,5-4 óránkétn van szopi, akkor felkelek hozzá, utána szerencsére visszaalszik, aminek nagyon örülök, mert tudunk mellette pihenni. NAppal 2,5-3 óránként van szopi. külön szobban alszik. Nálatok? Hogy áll a BCG-tek? MEnnyire lát már Zsombi? Már 6 kiló fölöt van! Nem semmi! Boti kis súllyal született, ha midnen igaz ma lesz mérés :) Koszmó? mármint a buksiján?

TV: mi néha délután, és minden este a nappaliban vagyunk a bébivel, begyújtunk a kandallóba, és a tv is megy általában. Persze Boti jó messze van tőle, és nem is arra fordul, de nem mondom, hogy néha nem látja a képernyőt.

Liptai! Nekem tegnap az sem tetszett, ahogy előadta, hogy milyen divat lett Mo-on az apás szülés, pedig az nem is jó... no igen, mert Ő nem vitte magával a Gesztesit.. Nekem igenis jó volt, és nem változott meg negatív itányban apuka véleménye rólam, ugyanúgy vonzónak talál hiába látott mindent premier plán :)
És mi az a beszólás Gesztesitől, hogy még otthon sem melegítőben van??? MArha kényelmes lenne itthon farmerban szoptani 2-3 óránként + a többi házimunkát elégezni. No igen, mindezt Klaudiának nem kell megycsinálni ugye...
Egyébként azon én is nagyon felháborodtam, hogy ilyen hamar visszament dolgozni. komolyan néha az jut eszembe, hogy nem is akarta annyira ezt a babát. Bocsánat, ha megbántok ezzel valakit :oops:

Én sem hagyom szívesen itthon Botit a nagymamákra, nem azért mert nem bízok bennünk, vagyi lyesmi, de én szeretnék Vele lenni minden pillanatában. Ezért döntöttem úgy,hogy megkockáztatunk 3-asban egy nagybevásárlást karácsony előtt.

TÉnyleg mikor vittétek először "ilyen" (bevásárlóközpontos) közegbe a bébit?

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok lányok!!

Vagyok egy gyors bejelentkezés erejéig, amig apa babázik egy picit!! :lol: Szegény elég fáradt, mert ma jött haza 24 órázásból, és holnap megint megy, de azért átvetette Pistikét!!

Krisszi!!

Magasszárú csizmit vettem, lapos sarkú velúr (sajna nem bírom a magas sarkú cipőket) Nagyon király!! ha lesz kis időm lefényképezem!! :lol:
Én értettem, hogy miről is akartál írni, én is látok sok elnyűtt anyukát, akik nem nagyon adnak magukra, elhagyják magukat!! :o Bizonyos mértékben megértem őket, de mert van akinek fárasztó az anyaság, vagy több a lurkó, vagy a férj is fásult, de nem szabadna eddig eljutni!! Én is sokat vagyok fáradt, főleg mostanában, eléggé leszív a 2 gye
rek, de azért próbálok nem úgy kinézni, mint azok a bizonyos hajcsavarósok a filmekben...
Remélem ezt a férjem is díjazza!! és néha igenis ki kell öltözni, lehet, hogy lebukja a gyerek a csini pulcsit, de kimossa a gép... :lol: de a magassarkút én inkább mellőzöm a bütykös ujjaim miatt!! :D

Jadey, Tina!!

Nálunk is 22-től van szünet, de sajna nem tudunk menni a talira!! Végülis nem tudom, hogy melyik napban egyeztetek meg, de azt tudom, hogy 14-én apa melózik, 18-án meg kariünnepség lesz a suliban!! :cry: Pedig nagyon mentem volna!! :shock: De majd talán legközelebb...

Liptai K.: Én eddig bírtam, de ez a gyerekkérdéses felfogása nekem magas!! írja a sztori, hogy 1 hétig volt teje!! Mi az, hogy egy hétig????? Lusta volt erőltetni, ennyi az egész!! Meghogy megtanította a gyereket, hogy átaludja az éjszakát!! :shock: Mivel??? Hagyta üvölteni??
Na hagyjuk ezejet a trendi anyukákat!!

Beuka!!
Mi először 1 hónaposan vittük vásárolni, nagyon jól bírta. persze csak gyors bevásárlás volt!!
Pistikének a fenekén van tűzfolt, dokinéni szerint elmúlik!! 8) Tündléri Botond!! :lol:
Geszetenye!!
Sajnálom a pótpapádat... :cry: Az enyémet kedden temetik!! Nem tudom Pistike hogy bírja az utat majd Dunaújvárosig :shock:

Na mentem Lányok, mert kajcsis vagyok!!! :lol:

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Régen nem írtam már.... :oops:
Tanulok ezerrel... karácsonyig lezavarok 5 vizsgát... (2 szigorlat, 2 írásbeli és 1 kollokvium....)

Egyébként is én nagyon kilógok a nézeteimmel innen... nálunk napirend van, 4 óránként eszik a gyerekem, nem alszunk a gyerekkel egy ágyban és nem csinálok belőle óriási problémát ha néhány órára nagymami vigyáz Petire... és ő is átalussza az éjszakát 2 hónapos kora óta...
Valahogy én annak ellenére, hogy nagyon szeretem a fiam, fontosnak tartom, hogy én én maradjak...
Lehet rámdobálni a köveket....

Olyan szépek a gyerkőcök... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép

Kép
Vendég

SZiasztok!

Beuka!
Mi az a tűzfolt? Ilyen pirosas folt a bőrön ? Ha igen, Zsombinak is van a szemhéján. Én ált. 2-3 óránként kelek éjjel, de van, hogy kora reggel többször felkel, a szelek gyötrik ált. Ő úgy alszik vissza, hogy a kisujjam a szájába dugom szopi után.... :) Mellettem van a kiságy, így csak átnyúlok érte. Cumit nem mindig csipázza, de van, hogy mi is ehhez folyamodunk, mert sehogysem bír elaludni, rajtunk igen, de ha leteszzük, egy idő után felébred. Amúgy megrögzött cumiellenes vagyok...
Bcg-t még csak nemrég kapta meg, úgyhogy még semmi...
Szerintem tök jól lát, legalábbis úgy néz ki, mintha... :lol:
A fejét már elég hamar a tesója felé fordította, és nézte... Most is a lelógó kütyüket nagyon szereti, kezével meg-megérinti véletlenül. És láthatóan felvidul, ha én a látóterébe kerülök. Szóval szerintem jól látnak már ilyenkor, biztos, hogy tovább, mint 20 cm-re.

Vásárlás: ó, én már nagyon laza vagyok. Pár hetesen már ikeáztunk, nagyon szeretjük, mert bármikor szopiztathatom, meg pelusozhatom és hasonló anyukákkal van tele... :lol: Kendőben szoktunk nyomulni, szeretek kimozdulni, mert én már 3. éve vagyok itthon... :lol:
Amúgy Balázst nagyon féltettem anno a téli időszakban a baciktól, meg a tömegtől, de most már úgy állok hozzá, hogy legalább erősödik az immunrendszere... :lol:
Majd meglátjátok, második gyerkőcnél nagyon más minden... :lol:
És nagyon jó!!!

Orsi

osoa75

Sziasztok!

Nem kaptunk Pesten bundazsákot. :( A Brendonban (budaörsi+ M5-ös) lett volna, de persze méretben nem. De legalább Astiiban vettünk egy szép plédet meg hálózsákot.

Liptai: No comment. Mindent leírtatok előttem. Aki visszamegy dolgozni 2-3hónaposan a baba mellett az nem normális (tisztelet a kivételnek, akinek nagyon kell a pénz vagy nem tudja megoldani, bár kire hagyja a gyereket nem tudom, max. nagymamára, annak nem kell fizetni).
Nem volt teje. Mert nem is akarta, hogy legyen, neki szerintem derogál, hogy szoptasson. A Hollywoodi anyukák a példaképei, megszülni azt vki felneveli. Én nem hiszem, hogy otthon is ki van nyalva, ezt csak lenyilatkozták, ha ez igaz, sajnálom szegény Gesztesit, meg Kaludiát, oda-vissza. Megérdemlik egymást.

Beuka!
Mi hathetesen már elvittük Katát Pestre Árkádba. Azóta is kéthetente megyünk vele.
Koponya UH: doki adott beutalót, jó ha megnézik. (Hasit is kértem még pár hete)

Tv nézés: napközben semmi, este Barátok közt vagy vmi film. A gyerek játszószőnyege mögött van a tévé, néha be van kapcsolva amikor itt van. A héten apa ölében nézte a Tom és Jerryt, lekötötte a tévé. De ebből nem lesz rendszer, véletlenül volt.

Gigaboszi!
Drukk a vizsgákhoz, nagyon ügyi vagy. Szerintem jó ha vkinek van napirendje, megvan ez előnye is. Mi sem alszunk egy ágyban, csak reggel 2órát, nagy néha du. 1órát. Peti szép husis. :)

Na megyek, megettem fél tábla milkát bánatomban, hogy nem kaptunk zsákot.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

még egyszer utoljára odalopakodom párom laptopjához - ahogy ÁKata írta 1x, az "oltáriszentséghez" :lol:

Edit, de kár, hogy nem szóltál előre, a Mária nagykerben (Westend mellett) szuperebbnél szuperebb zsákok vannak, k jó áron. 4 ezertől 6 ezerig. Ha netem megrendeled, olcsóbb és az üzletben át tudod venni, nincs ilyenkor postaköltség. www.bebibolt.hu
Plusz van egy ilyen: www. labzsak.hu, illetve www.bababorze.hu. ezek azért drágábbak, de nagyon fullosak, lélegző anyagból meg minden extrával. ezért 15-20 pénzbe kerülnek...
Áldom az eszem, hogy vettem hordozóra valót! Így egy mozdulattal kiszabadítom a gyereket, ha bevásárolunk vagy autóból kiszálunk és bemegyünk vmi fűtött helyre. Tök praktikus és 5600 forint volt.

Amúgy én simán megyek Ricsivel mindenhova. mondjuk a szabadlevegős sétát preferálom inkább, de egy bevásárlókp-tól nem jövünk zavarba. a hordozót már félkézzel bepattintom a kocsiba. :wink: Ő meg nagy szemekkel bámulja a kinti világot aztán bealszik én meg bezsebelem a bókokat.

Melódia, csizmás képet kérünk :wink:

Gboszi, mindenki másképp csinálja, így kerek a világ.
Ricsi például folyton összeokádná magát és hordó méretűre hízna :lol: , ha négyóránként próbálnám etetni a saját órám szerint, mert pár napja 6 óránként eszik, teljesen magától. kivéve persze 1-2 dilis éjszakát, de ilyen a legjobb háztartásban is előfordul. én se alszom mindig egyformán jól, vannak szar napjaim, k szar napjaim, meg vannak jó napjaim - hát neki is lehetnek.

De azt szerintem az itteni lányok nevében is megkockáztathatom, hogy közülünk mindenki - kicsit fáradtan ugyan, de megtörve nem - önmaga maradt :wink: vagy nem, csajok?

ennyi volt a móka mára, laptopot viszik el, sebaj, legalább tudok tanulni. egy hét múlva jelentkezem!
pusz,
Krisz

krisszi

Sziasztok,

rájöttem, hogy Petike imádja a vendégséget :shock: nem csoda, mert ilyenkor minden, és mindenki körülötte forog :lol: imádja ha halálr van kényeztetve :lol: :lol: olyan kis tündibündi volt ma is, úgy tud vigyorogni a nénikre, hogy azok csak olvadoznak. Szerintem így lesz ez majd nagykorában is :wink:

Gigaboszi,

Én sem érzem, hogy ne lennék önmagam. Sőt! Eddig egy multinál voltam rabszolga, most pedig a fiam rabszolgája vagyok, és minden nehézsége ellenére nagyon élvezem a dolgot. Asszem én most vagyok igazán önmagam, mindig is száz százalékos anyuci akartam lenni :lol: És erre csak most jöttem rá...
anyum szerint Petinek irtó nagy szerencséje, hogy pont én vagyok az anyja :lol: igaz ami igaz, van egy kis mazo hajlam bennem :lol: :lol: 8)

Krisszi,

jó tanulást!!
ui: ma a csinibini csizmámban sétáltam P-vel. Jól fel is törte a lábam. apa mondta is, minek annyit divatozni :lol:
sz_kata

Ja, és még annyit, hogy azért is öröm Petianyunak lenni, mert egész életemben azért dolgoztam, hogy pótolhatatlan legyek, de soha nem jött össze, csak most! :) Petinek én pótolhatatlan vagyok és ez annyira király érzés!! :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Szkata, asszem az utolsó mondattal összefoglaltad az anyaság életérzését, lehetne ez a topik mottója! :D
Valami elementárisan önbizalomnövelő-boldogító érzés, hogy ezt a babát ÉN szoptatom, pelenkázom (na jó, Apa is, lelkesen, fürdetés meg 100% az övé). Még ma is rácsodálkoztam, hogy ez a szuszogó, 5,5 kg, fülig Jimmy-sen vigyorgó baba az én gyermekem..szinte hihetetlen.
És tök jó, mert nem érzem bezárva magam, néhány dm-es, intersparos kiruccanás abszolút elég. Mozit el se tudnék képzelni, nincs az a film..Gergő nélkül 2 órát????na neeeee....
Sztem most vagyok igazán önmagam.

tévé: vígjátékokat, ha éppen szopiidő van, és nagyon meg akarom nézni, akkor együtt nézzük...de inkább olvasgatok szopi közben: Rejtő Jenő, Fable, Agatha Ch. minden mennyiségben.
Azért ma Karib-tengert szopi alatt nézem... :D :D

Krisszi, azért nem eszem olyan forrón a Callanetics-et...ez még csak az ötlet, de hogy mikor kezdem.....
nem fogyni akarok, csak kicsit sokallom az egy főre eső hurkák számát...
Férjem jó fej, közözlte, hogy neki így is tetszem, meg különben is, szoptatok,de az az igazság, hogy fáj a hátam, a derekam, a térdem, és a Callanetics pont ere jó, plusz nem kell ugrálni benne, és nem megerőltető.
Drukkolok a tanulásodhoz, ügyes, okos légy! (de úgyis az vagy!!)

Bettus, nálunk pocsék volt a szombat este, sztem érezte az időváltozást, sikoltozva sírt, de szerencsére cicin megnyugodott, és elaludt...

Osoa, nagyon szép Zsombor! és szép nagy!Nekünk volt koszmónk, én körömmel lekapargattam, amúgy étolajos gézzel kéne dörzsölni. A patikában is tiszta étolajat adnak, azért kár venni. nekünk volt nivea, de Gergő allergiás rá, marad a Vénusz... :D van ízlése a drágámnak!

Gesztenye, részvétem a pótnagypapád miatt! De tényleg együtt vannak, és most együtt gyönyörködnek Barnusodban!
Sztem a múltkor nem volt éhes, ha most evett. Nyugodj meg, fogsz te még hónapokig szoptatni!

Apás szülés- megsokszorozza a szeretetet. Addig is szerettem a férjem, de ezután...premier plánban állt, MINDENT látott (pisi, kaki), és éjjel is még írta az sms-eket, hogy GYÖNYÖRŰEK vagyunk, én meg a fiunk...nélküle nem ment volna.

Gigaboszi, nem kövezünk, nem diszkoszvető versenyen vagyunk! :D :D
Jó dolog a napirend, és lényeg az, hogy szuper anyukája vagy Petinek! mindannyiunk mást tart ideálisnak saját gyerekénél, de maximálisan elfogadjuk egymás nézeteit, nevelési gyakorlatát. Liptainál az a visszatetsző, de nagyon, hogy magát állítja a TRENDI ANYÁK példaképének, és hülyeségeket beszél, amivel akár káros "divatot" is teremthet. (lásd szopi)
Nagyon szép a kisfiad!
Jó tanulást, Kína összes évi termését a vizsgákra!

Ja, ma ünneplünk: Gergő ma elkezdte szopizni az ujját!!!

megyek, apa tepsis csirkét csinált
(nyers fűszerezett csirkecombok, plusz nyers krumplikarikák be a tepsibe, aláönteni egy dl feloldott húsleveskockát, letakarva 200 fok, amíg meg nem puhul, aztán pírítnai, és zaba!!!)

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!

A változatosság kedvéért csak benéztem, nem nagyon van energiám visszaolvasni... De azt láttam hogy Liptai C-ról is szó volt. Hát maximálisan egyetértek veletek, mindenkivel aki hozzászólt! Nekem is nagyon szimpi volt a csaj míg meg nem szülte a gyerekét, még nyáron minden reggel néztem a mokkát és csodáltam hogy milyen csini, stb. tudniillik én is hasonló duci alkatú vagyok. Izgultam is mikor fog szülni, és hogy mit fog mondani a szülésről stb. Aztán döbbentem láttam hogy 3 hónap múlva visszament műsort vezetni, meg hogy nem szoptat, stb. Szerintem is egy sznob p...csa, már bocsánat, nagyon kiábrándultam belőle. Szerintem nem lehet olyan fontos semmi, mint hogy otthon legyen a kisbabájával, és igenis szoptasson, mert mindenki képes szoptatni, mindenki! Csak akarni kell és kitartóan gyakorolni. Az apás szülés támáról csak annyit tudtam, hogy azért nem volt ott a Gesztesi mert külföldre utazott forgatásra, de ezek szerint nem véletlenül...
És még ezek után babamagazint vezet a tévében??? Jaj.
Na jó nem húzom fel magam, a lényeg hogy maximálisan elítélem a Liptait azért amit csinál. És már rohadtul nem érekel a mokka sem.

Gigi!
Szép nagyfiú lett Petike. Hány kiló?
Én is önmagamnak érzem önmagamat, eltekintve persze attól, hogy nem csinálhatom azt ami eszembe jut, mint régen, hogy gondolok egyet és elmegyek vásárolni vagy ide-oda, meg Apával is be kell osztanunk hogy mikor hová hogyan stb. hogy Gesztinek is mindig kedvező legyen (pl. szoptatás megoldható legyen stb.).
A 4 óránként etetést úgy érted, hogy ha netán előbb éhezne meg Peti, akkor nem kap?...

Jó éjszakát!

Kép
mamy

Sziasztok!

Kicsit szomorú vagyok, hogy sokan azt gondolják mindenki tud szoptatni.
Sajna én is inkább csak szoptatnék, de mivel őssz-vissz a két ciciből tud Flóra 50-60-ta leszopizni (most 180 az igénye) mellette kell a tápszer egyáltalán nem egyszerűbb kotyvasztani!

Elmondom egy etetésünket ami kb. másfél órát vesz igénybe, mert a kurva tápszer hasfájást, székrekedést okoz neki és ráadásul a cumisüvegből gyorsabban szív, tehát többször állunk meg büfizni is!Ja és csak frissen adható a tápszer, ezért éjszaka is hamarabb kelek, hogy időben le is hűljön! :twisted:
Szerintem meg sokkal egyszerűbb a szoptatás és szeretném ha csak így lenne, de ezt már így nyertem meg!
És tényleg nem tehetek róla, hogy nincs annyi tejem amennyinek kellene lennie!
most kipanaszkodtam magam, mert azt gondolom aki szerencsés, nem is tudja, hogy az!
ezzel nem a Liptait védem csak azokat akik tápszereznek!

Kép
gabriel79

Sziasztok!
Csak 1-2 kép erejéig jöttem...

Katán ül a hóember :)
Kép

Kata játszik:
Kép Kép

Ma kapjuk a 3hós oltást. :(

Edit

Kép
Kép
edi78

Hettie, jónás módszer: a holdállás segítségével állapítja meg a termékeny napokat és a gyerek nemét is meg lehet tervezni vele (állítólag) van egy könyv róla, amit majd elolvasok és okosabb leszek. Itt van egy részletesebb cikk: http://www.paramedica.hu/200504/03_hona ... /index.htm

Krisszi, olyan jó volt olvasni, hogy így látod a szülésed.. Megnyugtató, hogy ilyen helyek is vannak. Én nem így éreztem. Nekem még mindig azért van lelkifúrom, hogy nem hallgattam a megérzésemre és nem hagytam ott a Nyírőt. De ezt aztán mindig jól elhessegetem magamtól. A szülőség és a lelkifúr nem fér össze. Pont.

Nem tudsz esetleg fektetés után moziba menni? A barátnőm csinálta mindig, hogy lefektette a gyerekeket, utána elment a mo-ba. Több filmet látott, mint én, az akkor szingli, dolgozó bige, dehát én meg állandóan a konditeremben nyomtam. Meg is lett az eredménye, ahogy abbahagytam a mozgást, felkúsztak a kilók és annyira hiányzik a sport. A múltkor a villamos csengetett, gondoltam egy kicsit futok, de a nagy testemet alig tudtam elindítani.. tudjátok, olyan volt, mint amikor egy nagy kamion akar elindulni (kis motorral). Röhögtem magamon!!! A villamost nem értem el. :) Szerintem igen is kell foglalkozni a kilókkal. Nem csak azért, mert egészségügyi szempontból gáz a túlsúly. És nem lehet mindent a mozgáshiányra fogni. 70% kaja, 30% mozgás. Úgy volt, hogy ma elkezdem a 90 napost, szerintem az egyik leghatékonyabb módszer, mivel mindent lehet enni, bár a gyümölcsnapokat nagyon utáltam. Apjuk szerint ne kezdjek sehány napost, egyszerűen csak jöjjek le a szenvedélyemről: édesség bármilyen formában és mennyiségben. Igaza lehet. DE HOGY FOGOK KINÉZNI AKKOR A BŐRTANGÁBAN?? :) :) (ez persze csak vicc, hol van már a tangaidőszak?? az aranyerem nem szereti és egyébként is áttértem a nagymamastílusra)

Ákata, nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyenek lettek a naptárak! Én is felbuzdultam, mikor írtad és rendeltem a feketéből kettőt! :) :)

Angel, csípőháj :) az ausztrál unokatesóim úgy mondják: love handle :) de ezt képtelen vagyok magyarra átültetni. Sexkapaszkodó? Fogodzó vad légyottokra? Szerelem fogantyú?? :) :) :)

SzKata, hát szoktam rád gondolni, megmondom őszintén. Amikor kétszer kelek éjszaka és zombinak érzem magam, az jut eszembe, hogy szegény te, aki akár négyszer is kelsz egy éjjel.. Nyugi a következő tuti, hogy nyugibaba lesz, nekünk meg nyügibaba :) Ja és nagyon kiváncsi vagyok a képekre.. én is alkottam a 7végén...

Simigabi, boldog szülinapot utólag is!

Rönci, nagyon várjuk a képeket és a szüléstörit! :)

Gesztenye, üdvözlünk az aranyeresek klubjában :) vagyunk egy páran! Nálam a kúp vált be (reparon, recept nélkül) és a körömvirág kenőcs.

Muszáj idebiggyesztenem egy receptet, mert annyira finom lett és nem is bonyolult, a mai családi ebéden ezt fogom tálalni az indiai (ex has) hal után vaníliafagyival, de már megkostóltam és nagyon bejött. Stahl recept.

Francia joghurttorta
Hozzávalók:
21 dkg liszt
3/4 teáskanálnyi sütőpor
csipetnyi só
1 1/4 dl joghurt
3 tojás
21 dkg kristálycukor
3 csepp vaníliaaroma
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
vaj és liszt a tortaforma előkészítéséhez
tejszínhab és barackbefőtt a tálaláshoz
Elkészítés: Egy keverőtálba kimérek 21 dkg lisztet, a liszthez hozzáteszek háromnegyed teáskanál sütőport meg egy csipet tengeri sót. Aztán az egészet összekeverem, és félreteszem. Kimérek 1 és 1/4 dl joghurtot, és ezt is félreteszem. Következő lépésként egy nagy keverőtálba beleütök 3 tojást, hozzámérek 21 dkg kristálycukrot, 3 csepp vaníliaaromát adok hozzá, majd az egészet habosra keverem.
Ahabos tojáshoz hozzáteszem az előzőleg megolvasztott és langyosra hűtött vajat és a joghurtot, és ezeket is elkeverem benne. Most már csak annyi a teendő, hogy a sütőporos lisztet hozzáforgassam ehhez a cukros-tojásos-vaníliás masszához.
A tészta felét beleöntöm a kivajazott, kilisztezett tortaformába. A maradék tésztába pedig beleöntöm a már szintén előre elkészített olvasztott csokit és alaposan elkeverem benne, aztán ezt a tésztát egy kanál segítségével ráegyengetem a tortaformában lévő „sárga" rétegre. Aztán fogom, megfordítom a kanalat és a kanál végével kis körkörös mozdulatokkal gyengéden összevegyítem a kétfajta tésztaréteget.
Ha ezzel is megvagyok, forró sütőbe téve 30 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor tejszínhabot és lecsöpögtetett barackbefőttet púpozok mellé.

Fúúú, Nagyon gáz volt a tegnap éjjel. 11kor csöngettek a zsernyákok, hogy adjuk meg a közös képviselő számát.. kérdezte a párom, hogy miért.. mert haláleset történt a földszinten. Nem részletezem, a konyhaablakból pont odalátni, addig vártam, amig felfeszítették az ajtót és aztán láttam, hogy fotóznak. Addig reménykedtem, hogy csak rosszul lett.....(tök fiatal pasi volt, de nagyon rossz bőrben már jó ideje)... Alig tudtam aludni.

Mamy, ügyes a Geszti, hogy elaltatja magát. Az Andris is így alszik el és imádom érte! Igaz, ő nem bírja reggel f9ig!

Boróka, honnan lehet indulni a muflon itatóhoz? Képzeld én is elvittem a családot túrázni a hétvégén, de nagy beéégés lett a vége, mert az első választás teljes gáz volt, Budapest határán láttam sok zöldet a térképen, de az egy sziklás tök meredek rész volt, sebaj mondom, nálam volt egy túristatérkép, menjünk Biatorbágyra, a Viadukttól indul a sétaút, de itt meg nem találtuk az ösvényt, úgyhogy végül 3 órát autókáztunk és kb. 10 percet sétáltunk. Szerencsére senki nem haragudott, Andris meg vígan átaludta az egészet. :)

Beuka, cukik a képek a rénszarvason lovaglós a kedvencem :)

Zsombor sem piti :) Nem semmi méretei vannak! :) Tök jó, hogy jötök Orsi!

Tvzés, én is szoktam és utálom magamat érte, de inkább csak a hiradóra megyek rá, ha több mint egy órán át megy, égnek áll a hajam. Főleg a reklámokat utálom!

Jadey, nagyon jó lenne, ha a Jade is jönne!!! :)

Na, vasárnapnál tartok már, de mennem kell, ébredezik a kis tollasom :)
Felteszek párat a 7végi alkotásokból és azt amin Andris először látja meg a Mikulást a céges Mikipartyn.
Kép Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek!

Kép
siba

Gabriel!
Ne érezd úgy, hogy a tápszeresek ellen szóltam(szóltunk)!!!! Jaj félre ne érts!!!! Sőt, én merem állítani, hogy nálad is javulni fog a helyzet, ha erőlteted a szopit,legalábbis nagyon nagy az esély rá! Ezt azért merem leírni, mert nálunk ugyanez !!!!! volt a helyzet!!! Amikor Gesztit hazahoztuk, onnantól kezdve egészen kb. 2 hónapos koráig, nekem sem volt elég tejem, és minden etetésnél tápszerrel kellett pótolni, én is keltem éjjel, kotyvasztottam a tápszert, (forraltam, kevertem, hűtöttem stb.) és nagyon sok szopit végigbőgtem, ez most nagyon giccsesen hangzik de így van, hogy néha a könnyem Gesztire cseppent, és vissza kellett fognom magam mert a Párom mellettem aludt, szóval hidd el hogy tudom mit beszélek!!! Nagyon el voltam keseredve, hogy miért nem elég a tejem, Geszti is csak 50-60-akat evett sőt volt hogy még annyit sem sikerült kisajtolnia, hiába fejtem, semmit nem használt. Lehet hogy hozzájárult a kezdeti stresszelés is, nem tudom. De aztán megerőltettem magam és igyekeztem nem keseregni, beszedtem egy doboz tejszaporító gyógynövénykapszulát, aranyárban árulták de gondoltam hátha használ, eleinte semmi, aztán beindult a tejem, nem tudom ettől-e, de a lényeg hogy beindult, és azóta most már majdnem 2 hónapja nem nyúltam a tápszeres dobozhoz!!! A doki is kérdezte amikor legutóbb voltunk, hogy írjon-e fel, mondtam hogy nem kell, és csak nézett nagy szemekkel, és megdícsért. Nagyon nagy lelkierőt ad, csak a kezdeti nehézségen kell átlendülni, aztán már a sikerélmény gerjeszti tovább a dolgokat, hidd el, ha csak valami szervi probléma nincs, (és már miért lenne?) szerintem menni fog a szopi, csak a kezdet nehéz! Még "csak" 3 hetes Flóra, és nem lehet minden anyának már a második napon 5 liter teje... Szóval ne keseredj el, és ne értsd félre a szavaimat, én a Liptait és a hozzá hasonló nőket azért ítélem el, mert fontosabb számukra az előző életükben megszokott "csillogás" mint a saját gyerekük, gyorsan lepasszolják egy vadidegennek, hogy hallgassa az a sírását, ő meg illegeti magát a képernyőn és ezek szerint fontosabb neki a pénz is, mint a családja, na tudod én ezektől vagyok kiakadva, de nagyon!!! Nem a tápszerezés ellen vagyok!!!
Remélem érthetően fogalmaztam meg, és remélem a többiek is egyetértenek velem.

Edit!

Tündéri ari Kata!!! Mintha Gesztit látnám!!! Én is dobok pár képet, ennek örömére, de amúgy is feltettem volna. Egyébként Kata mit csinál ha hasra teszed? Geszti még nem mászik (kicsit még korai lenne), csak a mellkasa alá igazítom a kis karjait, hogy tudja magát tartani, de előre még nem teszi őket, szóval nem tesz mászó mozdulatot. Néha inkább szétcsúsznak a karjai, és olyankor "leesik a feje" a plédre, ilyenkor szokta magát felhergelni. De már jó sokáig tudja tartani magát! Sőt, már ha hanyatt fekszik, homorítja magát őrülten, és próbálna oldalt fordulni! Kis segítséggel már megy is neki, ha megtámasztom a talpát, akkor onnan tolja el magát, és már átfordult így párszor, én nem toltam, csak odatartottam a tenyeremet a talpához! Aztán persze volt döbbenet, mert a karja még beszorult a teste alá és nem tudta előbbre tolni, szóval azért még korai kicsit a dolog, de már nagyon próbálkozik!!!

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
mamy

Sziasztok Lányok!

Olvasgatlak ám benneteket de sajna reagálni nem mindig tudok!

A babák iszonyatosan nőnek és nagyon szépek egytől egyig!
Én a sajátjaimon nem veszem észre annyira, de azért mi is fejlődünk ám rendesen!! :)

Szoptatás
Sajnos én is mindösszesen 1 hónapig tudtam szoptatni de már akkor is néha-néha kiegészítésre is szükség volt.
Aztán a fiúknak nőtt az igényük, nekem megnem hogy nem nőtt a tejmennyiségem, hanem csökkent.
Pedig aztán tényleg mindent megpróbáltam. Még disznózsirral is kenegettem a cickókat, mert hogy állítólag az is segít!
De nem így lett....
Nagyon szégyeltem magam, hogy nem vagyok képes szoptatni, de aztán úgy döntöttem, hogy nem leszek egy idegbeteg anyuka aki kikészül minden etetésnél, mert a gyerek ordít, hogy éhes és csak kínozzuk egymást. Megbékéltem a tápszerrel és azóta jól működik minden......
És igen, a tápszer semmivel sem egyszerűbb, sőtt!
Mi is átéltük a székrekedést hasfájást egyebeket.......

Munka
Sajnos nekem is vissza kellett mennem dolgozni, mert anyagilag nagyon szükségünk van a pénzre, mivel én egyedűl nevelem a fiúkat.
Én hétvégén és este dolgozom, heti két napot, így annyira nem hiányolnak a fiúk, mert hálistennek már átalusszák az éjszakát.
Addig az anyukám vigyáz a fiúkra és nagyon büszke, hogy ilyen aktívan részt vehet a gyereknevelésben!
Egyébként én azt hiszem ez mindenhol anyagi vonzatú, mert van aki borzasztó kevés, vagy éppen semmi gyedet nem kap!

A Liptairól sem hiszem, hogy azért dolgozik, mert nem szeretne a babájával lenni! Én nem szeretnék a védelmére kelni, mert a nézetei lehet hogy eléggé eltérnek a normáktól, de biztos oka van, hogy dolgozik!

Egyébként magyarország az egyetlen ország, ahol 3 évig otthon maradhat az anyuka a babájával!
Pl.: Amerikában kapsz 6 hét szülési szabadságot és utánna vissza kel menned dolgozni vagy nem kapsz semmi pénzt. Ez így van skóciában és még sok-sok országban világszerte.
Én ausztriában vagyok gyesen és én is a gyerekek 2 éves koráig maradhatok csak ithon, de viszont részmunkaidőre gyes mellett a harmadik hónaptól vissza lehet menni!
Ja és magyarországon ikrekkel a gyermekek iskola köteles korukig, azaz 6-7 éves korukig itthon maradhatnék gyesen, ami megint csak sehol nem létezik.
Kérdés, hogy 6 éven keresztül elég-e az az 50 egynehány ezer forint.

Egyébként ezt nem lázadásként írtam, csak hogy legyen pro és kontra.

Mindenki egytől egyik szuper anyuka!

A szülés után pedig senkinek nem kéne elhagynia magát, hiába mondja apuci, hogy nekem így is jó vagy, de azértbiztos, hogy még büszkébb lenne, ha a felesége szülés után is nő maradna!
A súlyfelesleg nem befolyásoló tényező!
A kissé molettebb nők is lehetnek nagyon csinosak, sőtt!
Van aki szerencsés én nem hízott sokat terhesség alatt és van aki az alkatából adódóan bizony kigömbölyödött, erről senki nem tehet!
De hogy ezt hogy kezeljük utánna arról már igen!
Az nem kifogás, hogy úgyis dagi vagyok.

Én is veszem a fáratságot és mielőtt megyünk a gyerekekkel valahová rendbe szedem magam, mert igenis lehet rá időt szakítani úgy hogy az ne menjen a gyerek rovására!

Egyenlőre ennyi
Puszi mindenkinek.....

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Végre!!!! A tegnapi nap ugyan semmit nem aludt a Kitti, de ma éjjel csak 4:15-kor kelt egy gyors hamira. (Melleim már lufik voltak) Aztán énekelt egy 10 percet és következőre csak délelőtt 10-kor kelt. Úgyhogy mondhatom, hogy én is kipihentem magam végre :)

Tápszeres téma: Gabi, szerintem azért volt a hozzászólás Klaudia ellen, mert 1* megpróbálta, nem ment neki, és inkább hagyta a fenébe az egészet. Hiszen ott a tápi, meg ugye akkor a cickó se lesz annyira aszott, csüngő :) De így most le tud akasztani egy csomó lóvét, hisz könyvet ír, na meg ott van a mamapara című műsora. Azt hiszem ez ment hétvégén délelőtt?! Ja és a reggeli Mokka. Én is bírtam a csajszit, de az nekem is unszinpi volt, hogy azért kért edát, hogy ember maradjon. Mellesleg akkor is úgy beszélt a dolgokról, hogy nagyon fájdalmas volt neki... De a lényeg hogy EMBER maradt. Ezek szerint mi asszonyállatok vagyunk, de nekem így nagyon jó!!!!

Képek csodaszépek, Siba Andriska nagyon csini abba a tollfészekbe. Mivel csináltátok???

Én is dobok egy pár képet: Kép játékaimmal
Kép Sétai öltözékem Kép Vendégségbe

Kép
bettus79

Hello!

Kata megkapta a 3hós oltást, remélem nem lesz lázas stb., múltkori oltás után egész nap aludt. MInden rendben a méreteivel, mindent tud amit tudnia kell ilyenkor. Szép husis lett, combikákán plusz 2hurka megjelent. :D

Bettus, Siba!
Jók a képek nagyon. Szépek a babák. Kittike csinos lány már most látom. :) Siba, tényleg hogyan csináltátok ezt a tollas képet?

Mamy!
Nagyon édi bébi Gesztike. Múltkor én is írtam a játszószőnyeges képeitekre, hogy mintha Katát látnám. :) Szépen tartja magát Gesztike is.
Napközben 2-3x teszem hasra Katát, amíg nem nyöszörög nagyon. Még nem élvezi az elé rakott játékokat. De megfigyeltem, hogy a fejét és lábát egyszerre emeli meg, mintha a hasán hintázna. Mászó mozdulatokat szokott néha tenni a lábával, meg a fenekét kinyomja az égbe, de azt már régebb óta. Még nem fordul át, csak hátról oldalra és csakis bal oldalra. :)

na megyek, mert nyűgi most
majd visszaolvasok részletesen

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Huhh latom egy kis mellekvagany....LC nenit sokat latom, mert itt lakik o is. A minap pl. a coraban vasarolt, rózsaszin melegitoben es rozsaszinu baseball sapiban. Ennyit errol:) Komolyraveve a szot, a vedonok itt nagyon kedvesek es aranyosak, nem tudom kihez tartoznak, de biztosan nem rajtuk mulott a dolog. Az is igaz, hogy negyuknek van osszesen 1 (!) gyermeke. Nekem a szoptatashoz adtak tanacsot, de szerintem nem lehet addig valamit is mondani rola, mig az ember legalabb 2 gyermeket nem szoptatott. Mellegleg a mai torvenyek szerint ha azt mondod nem szoptatsz kotelezo a dokinak felirni a tapszert.

Gabriel! Ha olvastad a topicot, lathatod, hogy nem bantjuk a tapisokat, sot ittenn is sokan vannak, akik valamilyen okbol rakenyszerulnek. Sajnos keves a szakkepzett szopis tanacsado es sajnos a vedonok es dokik nem allnak a helyzet magaslatan. Arrol nem is beszelve, hogy mar anyaink sem ismertek az igeny szerinti szopi fogalmat. Ha megengeded egy ket szemelyes dolgot leirnek. Szamomra furcsa, hogy azt irod a par hetes kicsidnek 180 az igenye. Nalam Balint is most eszik reggelente kb. 170 korul, pedig holnap pontosan 4 honapos. Annyi idosen, mint a Te Florad, 60-akat evett. Most delutan 100 fele hamizgat. Pedig o 4600-al szuletettes most 6800 koruli!!! Nem azt akarom mondani, hogy biztosan tuleteted, hiszen emlekszem Akata lanykai es a tobbiek is irtak ilyen mennyisegekbol, de nem minden evesnel. Tudom, hogy sokan vannak ugy hogy nincs eleg tejuk. Megis hadd mondjam azt, hogy 100-bol csak 1-2 ilyen van, akit a termeszet nem aldott meg megfelelo erettsegu tejmirigyekkel, vagy a babajanak van valami rendellenessege. (persze van meg ezer ok, pl. stressz, mellgyulladas, sok kave, vagy egyeb olyan dolgok, melyek koztudottam nem engedik a tejtermelest.) Akinek nem eleg fejlett a melle (nem a meret szamit), az mar elejetol kezdve kuszkodik, majd tenyleg nem is lesz teje. Hogyan van megis hogy sokkal tobben nyulnak tapszerhez? Mert kezenfekvo es mert nincs meg a megfelelo tajekoztatas. Tej ugy termelodik, hogy a cici ingert kap. Minel tobbet, annal tobb tejcsi jon....Szerintem azt kell magunkban tisztazni, hogy akarom-e csak szoptatni a babat, vagy ha gond van johet a tapi is csak ne szenvedjen. En a magam reszerol ugy vagyok vele, hogy ha atmenetileg is, de nem tudnek szoptatni, azonnal adnam a tapszert. Nem csinalnek belole semmi lelkiismeretfurdalast, mert mindent megtettem es kesz. Nem hiszem, hogy attol betegebb lenne a babam, vagy barmi mas, csakhat ezerszer jobb neki az anyatej. Remelem nem tul zavaros a lenyeg hogy drukkolunk ha el akarod hagyni a tapszert, lasd Mamynak sikerult!!!, csak a lenyeg hogy megfelelo helyrol kerj tanacsot. Es szerintem is sokkal egyszerubb a szopi, el nem tudnam kepzelni hogy mosogatok ezer uveget es vizet forralok.....Szerintem annyi elonye van, hogy nincs hozzadkotve a gyerek pl apa is etethet. EN peldaul elmennek bevasarolni, de nem tudok, mert B hozzam van kotve......

Jol kiokoskodtam magam, holott mar parazok a holnapi mereckedestol, meg hogy a doki mit szol, hogy nem kapott tapit a babam, pedig o felirta. Nagy a szam a neten, de ott a rendeloben nyuszika vagyok....Raadasul ma kkakilt B igy azzal is kevesebb, ugy hogy minimalisat hizott most 1 honap alatt. Kb 400-g ot. Ha mas irna azt irnam ez a normalis, de hat en is paramami vagyok.

Krisszi sajnos en neha nem erzem nonek magam, altalaban a gyerekek szepen feloltozve mennek, nekem meg lukas zokni, zsiros haj es szakadt kabat az ismertetojelem. Szeretnek valtoztatni, de a nagy rohhanasban nem adok magamra. Szoval sajnos valtoznom kene, de ehhez annyi segitseg kene, hogy kb. napi felorat a parom legyen a gyerekekkel. O segit is mindenben, de ennyi kell a fozeshez, vasalashoz is es akkor ezeket valasztom...Maj megirom, ha ujra nonek erzem magam, addig marad a kinzo lelkiismeret. Ja vettem tegnap merleget. Szeretnek fogyni, de nekem annyit kene, hogy az nagyon hosszu ideig fog tartani....

Megyek mert B hianyol.

cs
Vendég

Jajj nem tudom ki irta, de nalunk is inkabb paramentesito kellett, mint parasito. Neztek is a boltba amikor azt kertunk. 40-60 fele jo a legnedvesseg, sajnos nalunk tobb van, igy egesz nap megy a paramentesito. A panelba, meg ahol ezerrel megy a futes tenyleg kell a parasito, mert szetmegy a gyerek nyalkahartyaja tole.
Vendég

Sziasztok,

Angel,

Peti születése után hetekig elfutotta a szemem a könny, amikor arra gondoltam, hogy ez a kissrác most teljesen rám vn utalva, rajtam múlik az élete. Szóval, életem legnagyobb projektje, hogy boldog embert neveljek belőle :lol: :lol:
nagyon remélem, hogy azért Liptai nem lesz példakép, mert ha sok ilyen "mindegy ki van a gyerekkel mert úgysem szoptatom" önmegvalósító anyuka lesz, hát akkor nem irigylem a következő generációt. Azt gondolom, hogy amerikában is azért van annyi, abnormális, mindenféle komplexusokkal küszködő és agressziv ember, mert az anyukák ott hat hét után visszahúznak dolgozni (oké, tudom, muszályból)és vadidegenekre bizzák a pici emberpalántát. Sokan meg nem is tudják, hogy a babák teljes személyisége 3 éves korukig kialakul! Szóval, nagyon nem mindegy, ki van a babával, még akkor sem, ha történetesen nem szoptatja az anyukája..

Siba,

olyan jó fotós vagy!! gondoltam én is rád, amikor a műterembe mentünk, hogy remélem, a következő alkalommal, már hozzád mehetünk :wink: :lol:

Lányok, ma el akartam húzni karácsonyi ajit venni a férjmnek, amig anyukám Petivel van. Na, épp elintéztem a pénzfelvételt, bementem az első boltba és már hivott is anyukám, hogy azonnal induljak haza (mindezt alig hallottam a gyerek ordításától a háttérben). na kocsiba pattantam, hazarodeőztam, mint őrült, és mire hazaértem Petya bealudt a nagy orditásba. Ajándékot meg még mindig nem vettem :?
sz_kata

Sziasztok!

Mamy
4 hónaposan volt Peti 6320g és 66 cm... majd karácsony után megyünk a legközelebb mérésre...
És azért 4 óránként eszik, mert akkor igényli...

Én szeretem egyébként Klaudiát...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Napraforgó
Szívemből szóltál...

Szopi erőltetés
Ettől aztán a falra tudok mászni... a LLL-sektől sikítófrászt kapok... sokszor az erőltetett tejszaporítás, a maratoni szoptatások azok, amik a tejtermelés ellen vannak... egy ideges, fáradt mama nem éppen az ideális... Akkor inkább kapjon a gyerek tápszert, de a mamijának ne kelljen folyamatosan görcsölnie...
Szerintem az az anyuka is szereti a gyerekét, aki tápszerrel eteteti...

Na jó.... elhallgatok...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?