Hettie, jónás módszer: a holdállás segítségével állapítja meg a termékeny napokat és a gyerek nemét is meg lehet tervezni vele (állítólag) van egy könyv róla, amit majd elolvasok és okosabb leszek. Itt van egy részletesebb cikk:
http://www.paramedica.hu/200504/03_hona ... /index.htm
Krisszi, olyan jó volt olvasni, hogy így látod a szülésed.. Megnyugtató, hogy ilyen helyek is vannak. Én nem így éreztem. Nekem még mindig azért van lelkifúrom, hogy nem hallgattam a megérzésemre és nem hagytam ott a Nyírőt. De ezt aztán mindig jól elhessegetem magamtól. A szülőség és a lelkifúr nem fér össze. Pont.
Nem tudsz esetleg fektetés után moziba menni? A barátnőm csinálta mindig, hogy lefektette a gyerekeket, utána elment a mo-ba. Több filmet látott, mint én, az akkor szingli, dolgozó bige, dehát én meg állandóan a konditeremben nyomtam. Meg is lett az eredménye, ahogy abbahagytam a mozgást, felkúsztak a kilók és annyira hiányzik a sport. A múltkor a villamos csengetett, gondoltam egy kicsit futok, de a nagy testemet alig tudtam elindítani.. tudjátok, olyan volt, mint amikor egy nagy kamion akar elindulni (kis motorral). Röhögtem magamon!!! A villamost nem értem el.
Szerintem igen is kell foglalkozni a kilókkal. Nem csak azért, mert egészségügyi szempontból gáz a túlsúly. És nem lehet mindent a mozgáshiányra fogni. 70% kaja, 30% mozgás. Úgy volt, hogy ma elkezdem a 90 napost, szerintem az egyik leghatékonyabb módszer, mivel mindent lehet enni, bár a gyümölcsnapokat nagyon utáltam. Apjuk szerint ne kezdjek sehány napost, egyszerűen csak jöjjek le a szenvedélyemről: édesség bármilyen formában és mennyiségben. Igaza lehet. DE HOGY FOGOK KINÉZNI AKKOR A BŐRTANGÁBAN??
(ez persze csak vicc, hol van már a tangaidőszak?? az aranyerem nem szereti és egyébként is áttértem a nagymamastílusra)
Ákata, nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyenek lettek a naptárak! Én is felbuzdultam, mikor írtad és rendeltem a feketéből kettőt!
Angel, csípőháj
az ausztrál unokatesóim úgy mondják: love handle
de ezt képtelen vagyok magyarra átültetni. Sexkapaszkodó? Fogodzó vad légyottokra? Szerelem fogantyú??
SzKata, hát szoktam rád gondolni, megmondom őszintén. Amikor kétszer kelek éjszaka és zombinak érzem magam, az jut eszembe, hogy szegény te, aki akár négyszer is kelsz egy éjjel.. Nyugi a következő tuti, hogy nyugibaba lesz, nekünk meg nyügibaba
Ja és nagyon kiváncsi vagyok a képekre.. én is alkottam a 7végén...
Simigabi, boldog szülinapot utólag is!
Rönci, nagyon várjuk a képeket és a szüléstörit!
Gesztenye, üdvözlünk az aranyeresek klubjában
vagyunk egy páran! Nálam a kúp vált be (reparon, recept nélkül) és a körömvirág kenőcs.
Muszáj idebiggyesztenem egy receptet, mert annyira finom lett és nem is bonyolult, a mai családi ebéden ezt fogom tálalni az indiai (ex has) hal után vaníliafagyival, de már megkostóltam és nagyon bejött. Stahl recept.
Francia joghurttorta
Hozzávalók:
21 dkg liszt
3/4 teáskanálnyi sütőpor
csipetnyi só
1 1/4 dl joghurt
3 tojás
21 dkg kristálycukor
3 csepp vaníliaaroma
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
vaj és liszt a tortaforma előkészítéséhez
tejszínhab és barackbefőtt a tálaláshoz
Elkészítés: Egy keverőtálba kimérek 21 dkg lisztet, a liszthez hozzáteszek háromnegyed teáskanál sütőport meg egy csipet tengeri sót. Aztán az egészet összekeverem, és félreteszem. Kimérek 1 és 1/4 dl joghurtot, és ezt is félreteszem. Következő lépésként egy nagy keverőtálba beleütök 3 tojást, hozzámérek 21 dkg kristálycukrot, 3 csepp vaníliaaromát adok hozzá, majd az egészet habosra keverem.
Ahabos tojáshoz hozzáteszem az előzőleg megolvasztott és langyosra hűtött vajat és a joghurtot, és ezeket is elkeverem benne. Most már csak annyi a teendő, hogy a sütőporos lisztet hozzáforgassam ehhez a cukros-tojásos-vaníliás masszához.
A tészta felét beleöntöm a kivajazott, kilisztezett tortaformába. A maradék tésztába pedig beleöntöm a már szintén előre elkészített olvasztott csokit és alaposan elkeverem benne, aztán ezt a tésztát egy kanál segítségével ráegyengetem a tortaformában lévő „sárga" rétegre. Aztán fogom, megfordítom a kanalat és a kanál végével kis körkörös mozdulatokkal gyengéden összevegyítem a kétfajta tésztaréteget.
Ha ezzel is megvagyok, forró sütőbe téve 30 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor tejszínhabot és lecsöpögtetett barackbefőttet púpozok mellé.
Fúúú, Nagyon gáz volt a tegnap éjjel. 11kor csöngettek a zsernyákok, hogy adjuk meg a közös képviselő számát.. kérdezte a párom, hogy miért.. mert haláleset történt a földszinten. Nem részletezem, a konyhaablakból pont odalátni, addig vártam, amig felfeszítették az ajtót és aztán láttam, hogy fotóznak. Addig reménykedtem, hogy csak rosszul lett.....(tök fiatal pasi volt, de nagyon rossz bőrben már jó ideje)... Alig tudtam aludni.
Mamy, ügyes a Geszti, hogy elaltatja magát. Az Andris is így alszik el és imádom érte! Igaz, ő nem bírja reggel f9ig!
Boróka, honnan lehet indulni a muflon itatóhoz? Képzeld én is elvittem a családot túrázni a hétvégén, de nagy beéégés lett a vége, mert az első választás teljes gáz volt, Budapest határán láttam sok zöldet a térképen, de az egy sziklás tök meredek rész volt, sebaj mondom, nálam volt egy túristatérkép, menjünk Biatorbágyra, a Viadukttól indul a sétaút, de itt meg nem találtuk az ösvényt, úgyhogy végül 3 órát autókáztunk és kb. 10 percet sétáltunk. Szerencsére senki nem haragudott, Andris meg vígan átaludta az egészet.
Beuka, cukik a képek a rénszarvason lovaglós a kedvencem
Zsombor sem piti
Nem semmi méretei vannak!
Tök jó, hogy jötök Orsi!
Tvzés, én is szoktam és utálom magamat érte, de inkább csak a hiradóra megyek rá, ha több mint egy órán át megy, égnek áll a hajam. Főleg a reklámokat utálom!
Jadey, nagyon jó lenne, ha a Jade is jönne!!!
Na, vasárnapnál tartok már, de mennem kell, ébredezik a kis tollasom
Felteszek párat a 7végi alkotásokból és azt amin Andris először látja meg a Mikulást a céges Mikipartyn.
Puszi mindenkinek!