Új privát üzeneted érkezett!

Espero!

Ezt neked találtam egy "orvos válaszol"-ban:

"A terhesség alatt a koleszterincsökkentő kezelés és diéta nem javasolt. Az anyatej zsírtartalmának harmadát ugyanis a koleszterin teszi ki. A koleszterin igen fontos anyag a magzat idegrendszerének (és valamennyi sejthártyájának) felépítésében. Maga a gyógyszer (mármint a koleszterincsökkentő) különösebb veszélyt nem hordoz, de a koleszterin-megvonás károsan hathat a magzatra. Terhesség alatt egyébként is normális a vér koleszterinszintjének növekedése. "

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!
"meg apa viccesnek szánt megjegyzései az esetleg bennmaradt ikertesóról! " - ez nagyon tetszett :)

Csakegy!
Nem küldenéd el a diós csiga receptjét? (Tetszik, hogy teljes kiőrlésű, méz meg joghurt kell hozzá...)

Csillagfény!
Nekem is néha (mondjuk hetente egyszer) van egy pocsék éjszakám, amikor mindenem fáj. Nem tudom, miért, mert a többin nem, így nem is tudok sajnos segíteni... Egyébként írtam neked pü-t. :)

Okr!
Sokat gondolok rátok... Majd jelentkezz!!!

Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Rambóka köszönöm!!!!!!

De a helyzet az, hogy nagyon nem értem. Most ez nagyon gáz, vagy nagyon -nagyon gáz nekem????? Teljesen paff vagyok.
Ha én most babás lennék vagy leszek, akkor inzullinnal kell szurkálnom magam???!!!! :cry: Teljes sötétség......
Beszéltem egy diabetológussal. Ennyit mondott: PCO-t teljesen alátámasztja, de ez endrokrin eset. Menjek vissza az endrokrines dokimhoz. Hozzá január 17-ére kaptam időpontot. Még ma elugrok a háziorvosomhoz, hátha van ötlete, hogy addig is mi legyen.
S tudjátok mi a leggázabb?? Hogy ezt a terheléses cukrot a saját szakállamra csináltam, mki háta mögött.
Viszont áldom az eget hogy van egy nagyon kedves ismim. Ha nem noszogat hogy csináljuk meg a vérvételt most decemberben, akkor én ráhagytam volna, hogy jó lesz tavasszal is........

Norka szerinted ezt megírhatom Petrányinak? Szeretnék kapni pár tanácsot hogy mit is mondjak, mire figyeljek, ha találok egy orvost.

Ne haragudjatok, de teljes önzés részemről hogy most csak magamról írtam. Elnézést!

Bee
beebeey
 
 

 
 

Bee, nem önzés. szerintem ezért (is) van ez a fórum.
diós csiga receptje engem is érdekel.

akkor most én leszek ego:
Votlam tűűnél. Beutalt a szent imrébe. Oda kell járnom januártól (ha maradok 2 in 1), a diabetológiára. Azt mondta nincs baj, de hogy ne legyen járnom kell rendszeresen. Meg dietetikust is "kapok".
Igaz addig is be kell tartanom, hogy reggelire KV tej NÉLKÜL!!!!!!!!!!!!!!!!! (reggeli tejesKVmnak brühü…de egy kis tejszínben kiegyeztünk) meg roszos kenyér, 25 g CH. Maximum. A nap többi része maradhat, eddig…..de a reggelit tartsam be, ezt mondta, mert az a legfontosabb. Azt mondta jók a hormonértékeim, ne aggódjak. Ja, és a lények. Azt mondta,ha elmentem Uhra és megerősítik a terhességet és minden ok, akkor hagyjam abba az adimetet….de akkor most mi legyen??? Petrányi és a nődoki is azt mondta, szedhetem. Pont tűű meg azt mondja,hogy nem…szóval, ez van.
még szenvedtem neki egy sort,hogyha nem ehetek,akkor hogy fogom kibírni, mert annyira kívánom az édességet. (meg az erős paprikát:))…) azt mondta lesz ez még rosszabb is. :) Majd a dietetikus elmondja mit csináljak. Ah, basszus. Franc godolta volna, hogy nekem valaha ezen kell gondolkoznom.
Nagyon örült:) és mndta, hogy nálam gyorsan hatott a gyógyszer.

velem ennyi.
dimet
 
 


meg azt is mondta, nagyon jók a hormonjaim, úgyhogy ne aggódjak.
dimet
 
 


Vöcsök!

Majd nem fog! :lol: :lol: :lol:


Bee!

Egyenlőre MÉG nem cukorbetegség, de ha elhanyagolod, akkor az lesz! A csökkent glükóz tolerancia azt jelenti, h. a hasnyálmirigyed kezd kimerülni és már nem képes elegendő inzulint termelni ahhoz, h. a cukrot bejuttassa a sejtjeidbe. Ennek 2 következménye van:
- a sejtjeid éheznek, nem kapnak elegendő üzemanyagot a működésükhöz
- a véredben túl sok cukor marad, ami következményes érfal-elváltozásokat, emiatt érszűkületet, vese és retina károsodásokat tud okozni hosszútávon!( Ez vezet a cukorbetegeknél idővel vaksághoz, dialízis szükségességéhez, amputációkhoz.)

Nagyon fontos, h. ne vedd félvállról a dolgot!
Amit tehetsz:
- napi többszöri, kiegyensúlyozott, alacsony szénhidráttartalmú táplálkozás,
- rendszeres mozgás
- rendszeres vércukorkontroll (vagy úgy, h. időnként kérsz egy beutalót vérvételre, v. úgy, h. vércukormérőt kérsz karácsonyra, de azért előtte mindenképpen beszélj az endokrinológussal, h. ő mennyire látja súlyosnak a helyzetet!)

Nem ijesztgetni akarlak, ne pánikolj be, csak azért szólok, h. érdemes odafigyelni a dologra!
Valószínűleg célszerű lenne megismételni a vizsgálatot 1 hónap múlva! Egyébként tutira éhgyomorra mentél? Mert, ha nem, akkor az is bezavarhatott!! (Pl. Ha ittál egy kávét reggel!)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok lányok!

Megvannak a 3. napi vérererdményeim, és teljesen el vagyok veszve. Segítségeteket kérem, hogy próbáljuk elemezni. Nem tudom érdemes- e a „hozzáértő“ endokrinologusomat felkeresni ezzel. :(

Szabad T4 12,40 pmol/ml határok: 9,00-19,10
Szabad T3 4,2 pmol/ml 2,6-5,7
LH 3,4 mU/ml
FSH 4,8 mU/ml

(a doki ill. A táblázatom szerint ez nem PCOSra utal, mert ha az LH magasabb, az PCO, de itt az az alacsonyabb. VÉLEMÉNY?? )

Egyébként a hőm most is "ugrál", pedig ez már nem digivel van mérve :( Ja és ma még semmi jele tuszőnek az UHn :(

Szép napot mindenkinek. Pussza.

(Most elkezdek visszaolvasni :D)
Folyt:
Estradiol 102, pmol/ml ( ez nem mond nekem semmit, nektek?)
PRL 22,6 ng/ml határok: 1,2 - 29,9 ( akkor ez okés? A táblám szerint ha kisebb mint 24, akkor jó )

Testosteron 2,9 nmol/l határok: 0,45-3,75
Kortizol-s 478,0 nmol/l

( reggel 7:00-10:00 240 – 618, ebédután 16-20:00 64 -276)

Szóval a doki szerint talán a kortizol nem jó, de ezt endokrinológusra bízná. Lányok, mit tegyek?? Mi lehet ezek szerint a baj???


Okr!
Gondolok rátok, remélem csak vaklárma :) Vigyázz magatokra!
Vendég
 


Gabi!

Csini formás a pocid és tényleg szép a bőröd :)

Páá
Vendég
 


Sziasztok, mi lent vagyunk már Pécsen, Rambóka majd hívlak.

Csillagfény, miből gondolod, hogy a választott szülésznődeel csak szüléskor találkozol???? Akkor nem lenne értelme az egésznek!!! :lol: Ha nem választasz szülésznőt, akkor találkozol vele a szüléskor először.
Bár én 37. héten megszültem, másfél hét alatt vagy hatszor találkoztam a szülésznőmmel szülés előtt, és beszéltünk sokszor telefonon.Pont ez a lényege.
Azt mondta a szülésznő, náluk már úgy megy, hogy problémamentes terhesség esetén az utolsó hónapban átveszi a kismamát a szülésznő a dokitól, de mindenesetre párhuzamosan felügyelik a kismamát. A szülésznő csinálja a CTG-t, NST-t, meg is vizsgál, hogy mennyire nyílsz esetleg, megbeszélitek a szülés részleteit, mit -hogyan szeretnél...Jól megismeritek egymást ezalatt, összeszoktok.
ja, és én 3 szülésznő nevét kaptam a dokimtól, válogassak... :lol:

Érdekes én terhesen viszolyogtam a csokitól, pedig előtte nagy csokifaló voltam, de terhesen egy kocka nem ment le a torkomon. Sztem se jó sok csoki.

Bee én úgy tudom, terhesen a 120 peces 7.2 felett diabétesz, nem terhesen 11 felett. ha ez alatt van, nincs diabétesz.

babancs sztem is egyértelmű a gomba -cukor összefüggés, bár a nőgyógyim szerint nem. :shock:

Dimet magas Lh szint miatt!
pont reggelire nem lehet CH-t??? Hát én terhesen CSAK reggel ettem, de akkor sokat, kakaó és lekváros kenyér volt minden reggel, de aztán nem mvolt többb édesség egész nap. De ha nem ehettem volna ezt reggel, nemm tudom mit csinálok, marhára ezt kívántam. Érdekes a cukrom mégis nagyon jó volt végig, a terheléses is, pedig kétszer terheltek terhesen (15. és 28. héten)
Én olyat is olvastam, hogy néha akkor lesz rossz a terheléses cukor, ha sokat diézik, GI diétázik az ember, mert akkor nincs "hozzászokva" a szervezete a cukorterheléshez, és a hirtelen terhelést nem bírja a szervezet.
nem tudom ez mennyire igaz, de nálam bejött. Johannánál ilyen reggelikkel kiváló volt a terheléses 102 perces cukrom (5. 5 körül), Dominál, ahol kecés CH-t ettem végig, 7 felett volt a 120 perces terhesen.
Hát nem tudom.

Szülni hol fogsz, ahol Norka? Nem mfigyeltem, az ő dokiját választottad?

Kép

Kép
rejo
 
 


Ühüm. Értem. Rambóka köszönöm szépen a felvilágosítást!!!
Olvasgattam a neten is ezt-azt. Ki is nyomtattam ezt-azt.
S így megyek ma el a házidokihoz.

Ja! Amit még mondott a diabetológus:PCO-soknál a terhesség 3. hónapjáig szedetik a metformint!!!! - szóval alakulgat az orvosok véleménye is. Lassan-lassan, de már ez is eredmény.

Rambóka vérvétel előtt 12 órán át nem ettem, nem ittam. Annyira betartottam. :roll: Vérvétel szerda reggel volt, viszont hétfőn becsokiztam. Fél tábla Milka. Lehet hogy itt lóg ki a lóláb???

Csillag, Espero és Vöcsök! Hát nektek már nem sok van hátra! Hogy telik az idő. :roll:

Dimet látod-látod. Nem baj ha több orvos lát, több szem - többet lát alapon.

Bee
beebeey
 
 


Csak gyors reakció.

Lányok, 2 órás 7.5 mmol/l felett már IGT. Ezt PCOS-nál komolyan kell venni Régebben volt 7.8, de Petrányi mondta, hogy ezt 7,5-re szigorították mostanában külföldön (vagy olvastam, már nemtom).

Bee, írj neki. Borítékolom a választ: míg nincs rendezve a cukor, ne akarj babás lenni. Érdemes hbA1c-t is kérned. Nézd meg, mit jelent, most rohanok.

Diéta!!!!!

Ha elmennél Tütühöz, ennyi metformin után sztem ő rosiglitazont javasolna, mint Zsizsiknek (Avandia). Emellett úgysem javasolt a teherbeesés, kúraszerűen 3 hónap, de talán hatékonyabb.

Ginuska, 105 pmol-os ösztradiol azt jelzi, hogy érőben van egy pete. Uh-ra fáradj el. Hormonképed jó.
Vendég
 


Még egy Bee, szabályos a cukorterhelés akkor, ha 1 hétig (!) nincs előtte metformin és előtte napokon 300 gr ch is megvan! Te kedvezőbb körülmények közt csináltad, mégis ennyi. Nem jó.
Vendég
 


jam, norka dokija. bajcsyba. szüüülni....hol van az még :D
ez az: én is kajás vagyok reggel :(
de mindegy, keveset, többször eszek. vhogy csak kibírom. csak ne éhezzek, ez a lényeg :)
dimet
 
 


Jamost látom, voltál UH-n. akkor nemértem. az ösztradiol pedig nem kicsi.

Rami, válaszolok majd du-n.

pápá! :)

ui: Kincsnek még nincs mensije! :shock:
Vendég
 


Hűű tényleg, Kincs mi van?? Teszteltél már??

És hol van Kavicska??? Nem ér ennyit dógózni! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka köszke! :) Hétfőn megyek újabb vérvételre. S olyanokat néznek majd hbA1c-t, vérzsír szinteket (nemtom mijjjez), meg hát akkor néznek TSH-t, T3, T4, meg minden........ beparáztam. Jobb tisztázni hogy még mim van.
Tütü elég messze van nekem. Viszont kinéztem már egy szegedi diabetológust. No oda kérek beutalót ma.

Diéta: tom, tom, tom......... most már teljes odafigyelés a kajálásra.

Ettől a baba dologtól tartok. Hőmérő és nyák szerint mintha pé-m lett volna............ s pont telibe kaptuk. :roll:

Köszönöm még 1X nektek a sok-sok infót!

Ha nem találkoznánk: mindenkinek kellemes hétvégét!

Bee
beebeey
 
 


Beebeey!

Nehogy most attól parázz, h. esetleg teherbeestél!!!! Ha sikerült, sikerült, majd rendbentartjátok a cukrodat! Diabéteszes nők is szülnek! Nyugi!
(Én csendben drukkolok, h. sikerüljön!)

Kincs!

???????

Kavits!

Nagyon eltűntél! Ugye nincs baj??? Olyan rossz a hallgatásod!!!!!


Rejo!

Meddig lesztek Pécsen?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka hallod a kövek gördülését????? :lol: Ezek a szivem tájékáról gördülnek......

Kincs? Kandi sem jelentkezik. Meg Kavics sem. A K betűsök némasági fogadalmat tettek??? :wink:
beebeey
 
 


doki lányok, HELP MEEEE
annyira hülye, béna, balfék vagyok....dolgoztam ma patkényokkal, és magamba szúrtam egy olyan tűt, ami patkányos volt, előtte bökdöstem patkányokat vele. anyag semmi sem volt benne.
ahogy magamba szúrtam rögtön kipréseltem az össze vért, és lefertőtlenítettem. mondjuk össz-vissz 1-2 csepp vér jött. 3 éven belül volt tetanuszom. nyílván így babásan nem adathatok magamnak. felhívtam a dokimat, de ő nem volt bent, de egy kedves doki csaj azt mondta, nem hiszi,hogy bármi bajom lenne tőle. (igaz megkérdezte nem gondolkoztam-e el azon,hogy az első 2 hónapban nem dolgozok laborban...én kérdeztem a dokit, és mondtam mivel foglalkozok, azt mondta nem gáz)
már a szúrás is alig látsazódik, és nem pirosodott be. de betojtam rendesen.......basszus, baszzzus, basszus, basszus..... :cry: :cry: :cry:
dimet
 
 


Meg Okriszta sem jelentkezik! :shock:
Pedig, ha jól emlékszem arról volt szó, h. szerdán mennek további vizsgálatokra!
Kriszta gyere és mondd, h. nincs semmi baj!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


ugye nem lesz semmi bajunk??? :cry: :cry: :cry:
dimet
 
 


Rambóka, Norka segítsetek ...ezek a hormonszintek mit jelenthetnek??? :cry:

Egyébként valami nagy baj lehet..a menzim 7 napig tartott kb, de minden nap van valami kis vérzésem :( Lehet a Premens??? Ma is vérzek kicsit, de reggel mikor huvelybol torleteket vett a doki, semmit nem lehetett látni. Még folyást sem. Megjohet a 14. napon????
Norka: Uh-n nem volt semmi, sem tuszo, sem ciszta :(

Én nem tudom mi van, mit tegyek, mi a baj. És most menjek endokrinologushoz? Vagy ezek jó leleletek??

Bocsika, hogy csak ezzel jovok, de egész nap ezen parázom

Gina
Vendég
 


Dimet!

Nyugi! Patkánytól nem tudsz tetanuszt összeszedni!
Van egy betegség, amit patkányvizelettöl lehet elkapni, a leptospirózis, de ez csatornapatkányoknál van, nem laborpatkánynál!
Mindezt onnan tudom, h. anno ügyeletben bejött egy ürge, h. a lánya hazahozott vmi cukormókus nevű állatot, aztán elhúzott a Balcsira a szülőkre hagyva a fenevad ellátását. Naná, h. első nap belemélyesztette a dög a fogait a segítő szándékú szülő ujjába!
Apuka jött be rémülten, h. ide neki a tetanuszt, a veszettség ellenit és minden létező védőoltást! :lol: Alig tudta az ügyeletes megnyugtatni, fel kellett hívni az ANTSZ-t, ott volt egy pasi, aki végre el tudta neki magyarázni, h. nem lesz semmi baja!
A tenyészetekből származó állatok általában nem veszélyesek.
Az már más kérdés, hogyha ti fertőztétek meg esetleg kísérleti célból a patkányt vmivel!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kincs ma nem tud jönni. SMS-t váltottunk, ma 15 dpo-n van, és semmi jele a mensinek, nem is barnázik... :shock: cicije fájdogál. holnap megint tesztel, ezúttal Medilabbal.

Szorítsunk neki!! :wink:
Vendég
 


Mindenem keresztben van!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ginuska!

Ne izgulj, a hormmonjaid szerintem rendben vannak, bár a kortizolhoz nem értek.
Az elhúzódó vérzés oka nem tudom mi lehet, ezt a nőgyógyászodnak kellene kiderítenie.
De az nem lehet, h. méhszájsebed van???? Mert az is vérezhet, ha szex v. kenetvétel során sérül!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


köszi rambóka, csak megijedtem. nem voltak beteg állatok (műtéttel lettek beteggé téve, de az nem fertőző...)leptospirózist tudom, dehát ezek tiszta labor patkányok.
azért megijedtem ezerrel. igazán az futott le előttem,hogy lehet nem kellene laborban dolgoznom így. de smemi olyan ayaggal nem dolgozom, ami ártana. a hatóanyagok nagyon kismennyiségűek, és azok sem károsak. na, de jobb félni,mint megijedni.
egyébként hivatalosan mikor illik szólni a főnöknek??

Kincsnek hajrá, hajrá, hajrá. Jó lenne vki egyidős babás velem :D
egyébként én a kék csík teszttel csináltma. az tök jó, szerintem. még tálka is van hozzá, amibe bele kell állítani a tesztet:)
dimet
 
 


Kincsnek hajrá .... nah meg is van a kovetkezo + tesztelonk :) A hoje is igéretes, cicifájás...juhé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rambóka!
Koszi a hsz-t, megnyugtattál. Szóval szerinted is okésak a hormonok :) Méhszájseb...hm. Tudod a dokinak reggel mondtam, de semmi nyomát nem látta. Mind1, pr´bálok nem torodni vele. Csak meg ne jojjon a 14. napon!!!

Gina
Vendég
 


Meg még vagy 9 hónapig! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


:wink:
Vendég
 


ezt olvastam a magas osztradiolszintrol : Az alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Abnormálisan magas szintek a 3. napon funkcionális cystára, vagy kimerülő petefészekre utalnak. /25-75 pg/ml a jó/ :shock:

Az E2 szintet indokolt a stimuláció alatt vizsgálni. Értéke attól függ, hány tüsző van, ill. azok mekkorák. Ez betegenként változó. A legtöbb orvos bármilyen E2 növekedést jó jelnek tart, mások szerint a 4. napon 100 pg/ml feletti érték, vagy a 3. napi érték kétszerese lenne ideális. ...ha stimuról van szó. Nah..tényleg kétségbe estem

Nah most beijedtem. Norka??? :( :?: :?: :?:
Vendég
 


Gina, nem is ugyanaz a mértékegység! :roll:

Kimerülni biztos nem merült a petefészked, ugyanis ahhoz legalább 20-30-as FSH-t kellett volna produkálnod. Azzal nincs semmi baj.

Azt nézd már meg, tuti hogy pmol/ml-ben van a tied? Nem pmol/L-ben?

A pg/ml-t 3,7-tel kell szorozni, úgy jön ki a pmol/L-es mérték.
Vendég
 


tényleg, az estradiol 102 pmol/l hupps :oops: Akkor ezt most oszthatom 3,7-tel??? igy jön ki pmol/ml? bénázom :oops: :oops:

egyébként tényleg para vagyok, vérzek....nem nagyon, de azért ez vérzés. Mintha 1.cn lenne :shock:

Nah ... töröm a fejem. Szerintem vagy a Premens vagy a cickafark lehet az oka :?: Nem tudom.

Hormonjaimat áttanulmányoztam, még a kortizolnak utánanézek, aztán idénre hagyom a fenébe.

Köszi a asegitséget :) Puszika Bogi babának :D

Gina
Vendég
 


Sehol senki?
Akkor megyek etetni!

De még elmesélem, h. hogyan lehet Pukimanót csinálni. :wink:
Az ember megvárja, amíg a gyerek ébredés előtt elkezd veszettül kepeszteni, majd a hasáról (hasonfekve alszik) a hátára fordítja. A Pukimanó pár másodperces késleltetéssel durrogni kezd! De igen messzehangzóan! :lol: :lol: :lol:
Arról nem is beszélve, h. szopi után majdnem akkorákat böfög, mint az öcsém! :lol: :lol: :lol:
Ereszt a gyerek alul-felül! :twisted:
De az utóbbi időben javul a helyzet!.... Már hason fekve is tud pukizni! :lol: :lol: :lol:



Ja!
Kismamákok!

C&A-ban is meg Tecsóban is 3 darabos pamut bodyk (Tecsós aranyosabb mintával) 1200 Ft körüli áron!


Rejo!

Pécsen vasárnap reggel lesz börze a vásárcsarnokban. Én megyek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Jó reggelt!

Kedvesek vagytok csajok,hogy tegnap gondoltatok rám és ma szorítottatok :) Csak egy csíkocska bújt elő a teszten,görbét mellékelek.

Kép

Gina találtam átváltó táblát http://www.dubailab.com/users/conversion/mainframe.htm

Kavicska ha gépközelbe kerülsz írj pár sort! oksz?
Vendég
 


Kincs!

De ez már a 16. nap, és még fenn van a hőd!!!!!
Én még bízom! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hi!

Kincs!

Hőd fel fog menni!!
Én is bízom benne!!

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!!

Szeretnék egy kis tanácsot kérni tőletek.

22 éves vagyok, 3 éve próbálkozunk a párommal, de nem jutottunk eredményre. Már túlvagyok az első inszemen, és úton vagyok a 2.ban. Pcos vagyok, de nálam csak annyi tünete van, hogy rengeteg a kis ciszta a petefészkemen, és a progreszteronom nagyon alacsony, megf egy nagyon minimális szőrnövekedés, de semmi más. Most voltam a 2. inszemhez uh-n, és azt mondták, hogy a colstilbegyt annyit tett, hogy van 30 tüsző a 2 petefészekben, viszont abból egy van, ami használható, az 16 mm-es, de azis kevés, mert 18-20-nak kellene lennie, valamint a méhnyálkahártya 4 mm, ami nagyon vékony, és ebbe nem tud beágyazódni, ha megtermékenyülne egyáltalán. Azt mondták, hogy igyak napi egy aspirin c plusztablettát, mert az növeli a vastagságát, na meg a HCGinjekció. Szóval hétfőn megyek inszemre, de nem tudiom, hogy mennyi esélyem van pozitív eredményre.

Általában milyen arányban vannak teherbeesések a PCO-soknál???
Van esélyem rá???
Ha PCO-s vagyok, akkor is végig kell csinálni a 6 inszemet a lombikhoz????

Azt mondták, hogy legközelebb a clostilbegyt helyett vmi injekciót fogok kapni, mert az talán jobb lesz. mert ez felturbózta a petefészket, de mégsem használható.

Mivel jár ez a PCO????

kérlek segítsetek.

üdv.Réka
kreka84
 
 


Kreka!

a www.pcos.hu oldalon minden kérdésedre választ kapsz,és kiokosodsz a témában!!! ha marad kérdésed írj!

A pco-nál fontos az alapos endokrin kivizsgálás!!!!!! Itt kell kezdeni a babagyártást,nem a hormonoknál!! Olvastam másik topikon,hogy debreceni orvosok érdekelnének, az előbb említett honlapon is találsz és az nlc-n van debreceni pco topik :wink: nézz be!
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=117390
Vendég
 


Szia Réka!

Szerintem pihizz egy kicsit és olvasgass. Kezdő olvasmánynak javasolnám a www.pcos.hu -t. Azon belül is az Igaz történetek című részt. Igen tanulságos!!!!
Hamar rá fogsz jönni, h. nem a legjobb úton haladsz a baba felé!
Mi történt eddig veled? Milyen vizsgálatokat csináltak? Írd meg a hormoneredményeidet, mértékegységgel!
A párodat vizsgálták már? Átjárhatóságid volt?
Van a PCO-don kívül bármi más oka, annak, h. inszemezni kell?



Kavits!

Jelentkezz!!!!!




Kincs?????? Kandika??? Pogi????



Többiek?????

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Kb öt napja nem írtam és alig két oldalt termeltetek. :shock: Mindenki eltünt??? :?
Mi a gond??? :lol:

Jól vagyok, köszönöm a hiányolást! :)

Élek és hallgatok, dolgozom, tanulok. Nem sok időm és energiám van írni! :? És igazából semmi érdemleges sem történik velem.


Kincs!
Muszáj babásnak lenned!!! Lécci, lécci!!! :wink:



Krisztáról ...... azt mondta kedd után több ideje lesz netezni.
Nehéz erről beszélni...
Úgy tűnik, nem vaklárma volt :cry: . Azt mondta, hogy a legutóbbi UH-n már a placentán is látszottak kóros elváltozások. :cry:
Kedden mennek Budapestre és akkor végképp eldől minden!
Annyira szomorú vagyok ettől az egésztől. :cry: :cry:

28cn.
Vendég
 


Szegény OKr...annyira drukkolok nekik. annyira. annyira.
dimet
 
 


Kellemes vasárnapot lányok!

Kavicska,örülök hogy benéztél!! hőgörbéd?

Okr ....nem is tudok semmi okosat írni :cry: , azt kívánom hogy csoda történjen veletek,és minden rendben legyen,sok sok erőt mindkettőtöknek!!!

Dimet jól vagytok??

Többiek jelentkezzetek!!!!!!!!!!!!

Ma elkezdődött 2006 utolsó ciklusa nálam.A hőm reggel leesett és megérkezett pirike. Ez most pihizős ciklus lesz.

1cn.
Vendég
 


jól vagyok/unk. néha fájdogál a hasam. de semmi más.
már nagyon várom az UHt. akkor kicsit megnyugszom. de arra gondolok, ha bármi baj lenne, érezném. hasgörccsel,m barnázással, satöbbi. de nincs semmi.

Kincs, éljen az 1.cn. :) új esélyek!!
voltunk tegnap színházban, a Legénylakáson. (Oroszlán Szonja és a többi....) Tök jó volt!!
dimet
 
 


Szia Rambóka és 7 kincs !!!!

Na látom, azért te nagyon benne vagy a témában, ezért leírom neked a történetemet.

11 éves voltam, amikor megjött a menszeszem, de soha nem állt be. Voltam orvosoknál, de igazán nem mondtak semmit.
2004-ben kezdtem el igazán ezzel foglalkozni, mert akkor férjhez mentem és gyereket szerettünk volna.
Mindössze 1 évig szedtem fogamzásgátlót még a házasság előtt, de azt is csak azért, hogy beállítsa a menszeszt. Nálam úgy volt, hogy hol nem volt félévig, aztán meg egy hónapig folyamatosan.

A 4. orvosom probálkozott igazán beállítani, de nem mendt neki, annyit sikerült megállapítani, hogy PCO-s vagyok.
Aztán beleuntam, hogy nem csinálnak semmit, igfy átmentem a Forgácsba.
A hormoneredményeim a következők:

3.napon:

LH:8,34 U/l

FSH: 5,94 U/l

prolaktin: 240,24 mIU/l

progreszteron: 0,90 nmol/l

ösztradiol: 164,00 pmol/l

totál tesztoszteron: 3,60 nmol/l

szabad thyroxin(FT4): 14,60 pmol/l

TSH: 2,086 uIU/ml

szabad T3( FT3): 4,41 pmol/l

DHEA-szulfát: 3,64 umol/l

szexhormont kötő globin: 91,9 nmol/l

inzulin: 4,44 mU/l

17 alfa-OH- progreszteron: 0,99 ng/ml

21.napon:

LH: 16,09 U/l

FSH: 6,99 U/l

prolaktin: 225,50 mIU/l

progreszteron: 0,60 nmol/l

ösztradiol: 127,00 pmol/l

totál tesztoszteron: 2,46 nmol/l

DHEA-szulfát: 2,63 umol/l

szexhormont kötő globin: 74,3 nmol/l

inzulin: 1,97 mU/l

17- alfa- OH- progrezsteron: 0,66 ng/ml

Szóval a hormonok ezek.


Ezek alapján csak annyit mondott nekem Forgács, nincs semmi komoly, csak nagyon alacsony a progreszteron szintem.

A párom tökéletes, voltun spermavizsgálaton, eredménye:

semen volumen (ml): 3.5

spermium koncentráció (M/ml): 100

spermium motilitás %: 50

Ő tökéletes, azán a spermabankba is adtunk le az inszemekhez, mert a párom kamionozik, hogy legyen miből finanszírozni.

Azán voltam átjárhatóságin, semmi gond a petevezetékekkel, tehát azis rendben.

Szóval úgy néz ki, amit én tudok, hogy a PCOS és a progreszteron a gond.

Az 1. inszemhez szednem kellett a Clostilbegytet napi 2*1-et a 3.naptól a 7-ig. Aztán voltam a 12. napon Uh-n, ahol nem mondtak semmit, csak annyit, hogy a 13.napon adjam be a HCG injekciót, majd a 15. napon beültetik. De a beültetést nem előzte meg újabb UH.
Megtörtént a beültetés, majd a 16. naptól napi 2*2 szem Duphastont szedtem, aztán rá 14-16 napra kellett volna tesztet csinálni, de előtte elkezdtem vérezni, és abba kellett hagyni a duphi-t. Aztán jött a menszesz.

Majd kezdtem mindent előről. A 3. naptól szedtem a Clostilbegytet, majd a 11. napon most voltam UH-n, ahol azt látták, hogy a gyógyszer úgy hatott, hogy a petefészket felturbózta, kb. 30 tüsző, viszont abból csak 1 16 mm-es, a többi kicsi, a méhnyálkahártya pedig csak 4 mm, ami szintán vékony. De a 15. napon, vagyis holnap megyek a 2. inszemre, de akkor én kérem az Uh-t előtte.Megvolt a tüszőrepesztő szuri a 13. napon, eg napi 1 Aspirin C plusztabletta.

szóval holnap megyek a 2-ra, de már egy éve járunk hozzá, és csak az elején volt hormonvizsgálat, azóta semmi, vérvételt soha nem csináltwk ők.

Meg valószínű, hogy a gyógyszer sem jó, mert nem stimulált a legjobban, és még igyis azt mondják, hogy feltétlenül meg kell csinálni a 6 inszemet.
Azt meg nem is mondták, hogy egy cikluson belül lehet több inszem is, és az egynek számít.

Mi az az endokrin vizsgálat?????

várom segítségeteket..

szeretnénk váltani, de félünk, hogy máshol lassabban megy minden, és mi nem akarunk és nem tudunk várni.

üdv. réka
kreka84
 
 


Szia Csillagfény!

Megkaptam a próbát és a választ is, ha most a választ 3x kaptad meg, akkor elénézést, de valahogy semmit sem mutatott, amikor rákattintottam a mehet gombra...

Köszönöm a választ!!!

Vöcsök
vöcsök
 
 


Csillag!

Azt kifelejtettem, hogy nekem első alkalommal volt gátmetszésem, mert ott írtlan szabály a Jánosban, hogy első alkalommal mindenkinél megcsinálják, de másodszor, ha úgy látja a szülésznő és a doki, hogy kivitelezhető, szeretnék gátvédelmet, de nem mindenáron (a szex elfelejtéséről nem is szólva...)

Kibírható a gátmetszés meg az utána jövő 1-2 hét fájdalom, de az egyik szomszédasszonyom, aki először így szült, másodszor amúgy, elmondta, hogy azért ég és föld a különbség: másodszor gátvédelem után 1-2 órával mintha nem is szült volna, úgy érezte magát. (Igaz, a szexről akkor szülése után még nem beszélgettünk :))

Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok csajok!

Már rég nem jártam felétek, :oops: hiányoztatok!

Sajna párom gépét kinyírtam egy vírussal asszem, és még nem ért rá helyrehozni.
Most anyu gépét püfölöm, de erre már nagyon vigyázok!!!!

És milyen fantasztikus hírre jövök vissza:

Dimet!!!!

Hatalmas nagy gratula!!!!!!! De tényleg milyen jól eltitkoltad!!!

Kincs!

Új hónap, új remények... Talán karácsony???

Mindenkinek naggyon szép karácsonyváros estéket, és remélem, addig még lesznek + tesztek! :) :)

Rólam:
Én még várakozó állásponton vagyok 32 cn.-on.
Kérdezhetnék?
15. napon volt tojásfehérjés nyák,csak nem tudom, hogy ez a peteérés napját jelzi, vagy az még utána jön.Szerintetek?

Mert így nem tudom kiszámolni, hogy hányadik dpo-n vagyok, a hőmet meg persze nem mértem, de jó lenne valamit tudni.
Ha tudtok sagítsetek!!!
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Kincs!

Pedig én tényleg annyira drukkoltam! :cry:
De egy 24-ei fogantatás nem lenne gyenge! :wink:

Terike!

Holnapután egy teszt?

Kreka!

Holnap válaszolok, most megyek Kalózozni!


Csajok!

Nyomorult vagyok. Mostmár tudom, h. milyen berepedt mellbimbóval szoptatni! Szar! :cry:
És a kezem is szar, még mindig zsibbad!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

Sajnálom nagyon, hogy gondjaid vannak a mellbimbóddal... :( Biztosan van rá valami, ami enyhíti, pl. anyatejjel bekenni, levegőn hagyni vagy valamilyen kenőcs...

Ha nagyon gáz, esetleg bevetheted a bimbóvédőt is - én végig azzal szoptattam egyéb okok miatt -, csak nem úgy szopó babákat, lehet, hogy megzavarja, meg állítólag csökkenti a tejmennyiséget... (De hát az is számít, hogy te jól - elfogadhatóan - érezd magad...)

Vöcsök
vöcsök
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?