Sziasztok!
Elég rohanós hetünk volt, nem nagyon tudtam írni, de olvastam.
Nálunk nem volt virgács, Noéminek nem kell, Ádám meg szerintem nem vette volna az adást
. Nem kaptak túl sok mindent, a topikos bulin kapott kártyák nagyon bejöttek, minden nap játszunk velük (ők most is azzal játszanak
), egyébként meg csak egy kis édességet kaptak, Noémi egy szép hajgumit, Ádi meg egy kisautót. Ja, és Anyu mikulása hozott egy -egy párnát, Ádám Verdásat, Noémi meg Hamupipőkéset kapott.
Beszti!
Micsoda hírek
. Ádámmal én is így voltam, már "túlhordtam", és csüt-ön lett volna a programozott császár, amit nagyon nem akartam, mert mindenképpen azt szerettem volna, hogy ő döntse el, mikor akar megszületni, és csak a végén vegyék ki. Végülis szerdán döntött, és jött
.
Remélem, úgy lesz, ahogy szeretnéd. Ha semmi gond nem várható, akkor megpróbálhatod a MÁV-os megoldást. Az én dokim anno többször is mondta, hogy higgyem el, más orvos is van olyan jó mint ő, és ha baj van, ne várjak rá, hanem tűzzek az ügyeletre. Ő attól még nem fog máshogy kezelni engem, ha más doki is megvizsgál, ne adj' Isten, valamit csinál velem. A terhesség és a szülés alatt a baba és az anya a legfontosabb, nem az orvos.
Csak azt nem értem, hogy miért forszírozzák ennyire ezt a szülésindítást, mikor szinte minden doki hangsúlyozza, hogy a terminus előtt és után 2 héttel szülni teljesen normális dolog?!
A szülőszoba szerintem nem olyan nagy dolog, mikor Noémi született, akkor még a régi (egyetlen) 3 ágyas, függönyös megoldású szülőszoba volt a SOTE II-n, és nem volt zavaró. Igaz, rajtam kívül nem volt ott senki, csak utánam.
A szüléstől ne félj!!!! 13-áig még sok idő van, és (főleg a 4. babánál) pillanatok alatt történhetnek dolgok.
Judy
Noémi is mesélte, hogy volt egy kisfiú, akit próbált vigasztalni, és kihúzni a lábát, ami beszorult, de nem sikerült neki.
Szomszég kutya
. Én nem vagyok egy hű de nagy kutyabarát (eddig csak 3-mal laktunk
), de ezt sosem tudtam megérteni... Miért kell bántani szerencsétleneket? És főleg miért kínozzák az állatok gazdáit azzal, hogy elpusztítják az állatot?
Ági
Van egy recept, amibe méz helyett juharszirup kell, és állítólag ugyanolyan, mint a mézeskalács. Íme:
13 dkg vaj
8 dkg cukor
1 tojássárgája
30 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
3 tk őrölt gyömbér
3 ek juharszirup (vagy 2 ek méz)
Először jól összegyúrom a lágy vajat, a cukrot, és habosra keverem a tojássárgájával. Apránként beleszitálom a lisztet, a szódabikarbónát, a gyömbérport, végül belecsorgatom a juharszirupot és addig keverem, amíg lágy tésztát kapok. Kicsit hideg helyre teszem, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ha a tészta lehűlt, vékonyra nyújtom és kiszaggatom. Előmelegített sütőben 180 °C-on 10 perc alatt megsütöm.
(magánvélemény: őrölt gyömbér heleyett szerintem tehetsz bele sima mézeskalács fűszert)
Megmondom őszintén, még sosem sütöttem ilyet, de állítólag ez olyan, mint a mézeskalács, csak nincs benne méz.
Kataa!
Amíg hízik Leon, addig szerintem nincs baj. Sőt, ha esetleg stagnálna a súlya (persze, nem hosszú ideig), az sem lenne tragédia, csak ne fogyjon. Ha eleget pisil, nem sír, alszik rendesen, nem nyugtalan, akkor valószínűleg nincs gond. Ha éhes lenne, azt úgyis észrevennéd, mert valószínűleg ordítana egész nap
.
Bea!
Ez a virgács-sztori hihetetlen jó
. Csuda egy lányod van
!
Képzeljétek, a barátnőm kisfia, akinek az apukája vállalta a miki-szerepet az oviban, feismerte az apukáját a hangjáról
.
Végre sikerült beütemeznünk a karácsonyi vásárlást, holnap megyünk. Előre láthatólag nagy tömeg lesz (brrrr....), de nem kell olyan sok dolgot vennünk, talán megússzuk az idegösszeomlást.
Jó hétvégét,
Panda