Új privát üzeneted érkezett!

Kuha!

Én is nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!!!

Érezzétek nagyon jól magatokat!!!
(és igen, ezt meg én...)

Kép

Mea!
Ne hülyéskedj már, nincs semmiféle harag!!!!
Ahhoz ennél sokkal több kell. (itt csak egyvalaki bosszantott fel nagyon, de ő már nincs itt) Jó, hogy beszéltünk róla, remélem egy kicsit változtattál a véleményeden (tudod az én szakmám gyakori célja és egyúttal káros mellékhatása, hogy emberek véleményét akarjuk átformálni). De ha mégsem, hát nem!

ayse

Mea!
Megértelek, én is állandóan ezen agyalok, hogy mi lesz...nem vagyok az a popómon megülni képes fajta. Ha valakiben ekkora a változás utáni vágy, az előbb-utóbb meghozza a megoldást! :)

IKEA Rádió:

Szombaton jön a hiperszuper szakértő, aki tizenéve ikea és állítólag bekötött szemmel, álmából felébresztve is....

ayse

Ayse
Tisztára megrémültem, hogy Téged lehagytalak a köszöntésből!!!! :oops: 8) De neeeem, mivel holnap lesz(ugye?) :D Ált.95%-an felírogatom a szüli-névnapokat, véleményem szerint tök jólesik egy kis figyelmesség a másiktól(legyen az rokon, barát, kolléga, ill.babanetes anyuka :wink: )

KépKép

Hajni&Panna
totka

Isten éltesse a szülinaposokat, Annamamit, Aysét, Ppannát, Kuhát :) :) :) :)

Róki, neked is kell új vércsoport vizsgálat az Istvánban, akkor is, ha RH+ vagy?

KépKép

KépKép
majola

Erről jut eszembe(csak úgy mellékesen).az iwiwen ismerősöm a szegedi F.O.G.klinika professzora(kb.3xbeszéltem vele)Látom, hogy dec.4-én van a 60.szülinapja.Gondoltam egy merészet, és az iwiwen küldtem neki egy köszöntő üzit, amolyan hivatalos-ismerős stílusú, egysorosat.Képzeljétek, nagyon kedvesen válaszolt, örölt, hogy milyen figyelmes, stb vagyok!Úgy feldobta a napom!Szerintetek hülye vagyok???????? :oops: :oops: 8)

KépKép

Hajni&Panna
totka

örölt=örült

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka/Majola!
Aranyosak vagytok! Tényleg csak holnap, ma még fiatal vagyok és bohó, de holnaptól khmm....

ayse

Ayse
Holnaptól még fiatalabb, még bohóbb....!!!! :wink:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Majola:

Igen, nekem is újra megállapították. Szerintem is őrület, tök felesleges...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Totka!
Engem spec. nagyon érdekel, hogy mi van az egészségügyben, úgyhogy írjál róla, lécci!!! A naptár szupi lett!!!

Rokica!
Köszi a részletes beszámolót, nagyon érdekes!
Nekem a burokrepesztés egy nagyon kellemetlen beavatkozás volt, sose értem, hogy mért mondják mindig, hogy meg se érezték. És lelkileg is megviselt, pont ezért, hogy nincs visszaút és hogy szétrombolták a babám kis házikóját... :(
Viszont Lili nyakán kétszer rajta volt a köldökzsinór és engedték hogy megszüljem, nem volt semmi oxigénhiány :)

Juci!
Rokica beszámolója alátámasztja a javaslatomat (amit tudom, hogy csak később tudsz majd megvalósítani). Hosszú évek munkájával elértük, hogy Lili a reggeli után menjen kakilni. ERz duplán jó, mert itthon egyúttal popsit is lehet mosni (bocsi).

ayse

Boldog Szülinapot Szülinaposok :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

remélem mindenkinek jól sikerült a Mikulás napja!

betegek már gyógyulófélben,legalábbis jó lenne nagyon!

Kisnyuszi és a Télapó találkozása jól sikerült,nagyon bátor az én nyulacskám,szeretem!

voltam fodrásznál(végül is a Savoyában) és meg vagyok elégedve!

jó éjt,hulla vagyok!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,mintha nem is én írtam volna
:lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rókica! :D

Nekem is mindig újra megállapították, pedig a vérellátós papíromon is rajtavolt a vércsoport. Ja, ha valaki AIDS tesztet akar, menjen a vérellátóba vért adni. Olyankor mindig csinálnak.

Azért iszom ált. koffeinmenteset, mert reggel Gergővel együtt iszunk, és ő ugye koffeinmenteset nem ihat. Viszont néha fáradt vagyok, akkor innék koffeineset, vagy Szabolcs iszik, de a 4 személynyit nem tudja egyedül, és besegítek. Fiatal koromban, gimi, egyetem, mikor többször ittam koffeineset, nem volt soha hányingerem. Ja, most is tejjel iszom, úgy pedig kevésbé durva. Colát, energiaitalokat nem szoktam inni. Végülis igazad lehet, lehet, hogy elszoktam a koffeintől. Vagy csak öregszem. :D :D :D

Érdekes ez a burokrepesztés dolog. Gergőnél ugye megrepedt, és csak utána 3-4 órával jöttek a fájások. Szerencsére nem avatkoztak be, leszámítva az ügyeletes meg a dokim vizsgálódásait. Bubusnál mikor beértünk a kórházba, 4 ujjnyira nyitva voltam, de nem repedt meg a burok, így repesztettek. Valószínűleg fölöslegesen, mert hamarosan úgyis megrepedt volna. Bár szerintem tök mindegy is volt, még a fájások sem lettek erősebbek.

A köldökzsinór is érdekes, ezt az aspektusát nem ismertem a dolgoknak.

Engem is a bürokrácia riaszt legjobban az otthonszülésben, meg a bonyodalmaktól való félelem. Egyébként a szemlélet teszik.

Zsuzsa! :D

Ez durva! A törvény csak jövőre lesz érvényes! Ne hagyjad magad!

Totka! :D

Olyan jó, hogy ilyen figyelmes vagy!
Panna olyan ügyes!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jav.: természetesen Gergő koffeineset nem ihat.

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Hú de sok szülinapos van ma! :shock: Isten éltesse sokáig Aysét, Annamamit, Kuhát és Ppannát! :lol:

Nagyon édesek a mikulásos képek!

Egy pár kép Maja első mikulás ünnepségéről is, ami végül nem a nagy parlamenti, hanem a kisebb Országgyűlési könyvtári volt.
Először jól szemügyre vette a Mikulást, jó közelről: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

A büszke nagymama villog Majával a kollégák előtt: :roll: :lol:

Kép

Gesztenyézés nagymamával:

Kép

Kép

Anyával:

Kép

És végre a nagy pillanat: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Megvolt itthon is a Mikulás-buli, ugyan miki nem volt, mert apám lebetegedett. :(
Nem baj, holnap úgyis megyünk Gabi céges bulijára, ami a minimax hajón lesz. Lesz egy csomó program, arcfestés, kézműves dolgok, stb. Meg persze Mikulás is. :wink:
Ajándékoknak nagyon örültek, 10-kor sikerült lerakni őket, addig játszottak. :P

Ayse, Évi!
Előre is Nagyon Boldog Szülinapot Nektek!!!!! :D :D

Hajni!
Naptár nagyon szuper lett, én is szívesen olvasok az egészségügyi problémákról, írjál róla!

Róki!
Hú, de érdekes, amiket írtál. Azért ez az anyakönyveztetés nem hangzik egyszerűen, a többiről nem is beszélve :(
Bölcsivel hogy halad Zsuzsa?

Cleo!
Jaj de szép Maja :oops: :D
Olyan szép haja lesz, mint neked. Tiszta bongyor már most is.

Tanártéma:
Én személy szerint nagyon becsülöm az összes pedagógust, szerintem borzasztó nehéz munkát végeznek, idegileg iszonyat kimerítő lehet egész nap gardírozni a gyerekeket.
Valóban szükségük van a szünetekre, ezt máshogy nem is lehet bírni.
Az, hogy egész nap egy irodában dolgozik valaki, aktákat tologat, stb. össze se hasonlítható ezzel. Ott, ha vége a munkaidőnek, leraktad a ceruzát és vége a napnak. Ha tanítasz, otthon lehet készülni másnapra, dolgozatot javítani, stb. Vagyis dolgozhatsz tovább.
Ráadásul milyen kevés pénzért :( :(
Le a kalappal minden olyan pedagógus előtt, aki lelkiismeretesen végzi a munkáját és próbál valamennyi tudást átadni a gyerekeknek. :D

Zsóf!
Milyen gyakran kell befűtenetek, ez a fa fűtés hogy működik?

Zsuzsa!
Nem semmi a monori kórház :(
Szerintem se hagyd magad, ne fizess nekik semmit!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nagyon jók a Mikulásos képek!!! Nekem szégyenszemre eszembe se jutott, hogy Mikulás ünnepséget keressek Zsuzsának. :oops: Pedig így utólag tök jó lett volna! De azt hiszem, a bölcsiben volt valami, mintha a szülőin említették volna... majd holnap reggel megkérdezem.

Zsuzsa "megtalálta" ma reggel a csomagot az ablakban a függöny mögött (némi segítséggel), ő kapott egy kis teherautót (elvégre kislány), amúgy meg kiszedtem a csomagból minden csokit, és zord anya lévén raktam bele almát, narancsot, egy pár darab háztartási kekszet, krampuszt és virgácsot, mert szerintem anélkül nem Mikuláscsomag a Mikuláscsomag. Zsuzsának tetszett a csomag, de nem mondom hogy mély benyomást keltett benne. A kekszeket azonnal befalta, az autót tologatta, az almáját ma vacsora után megette, a krampusszal öt percig játszott, de ennyi. Én vagyok az egyetlen aki nem adott csokit vagy édességet?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi, Juci:

Köszi az érdeklődést. Nyugaton a helyzet változatlan. Még mindig nyafog az odafelé úton, a vetkőzésnél is néha eltörik a mécses, enni nem nagyon szokott (bár ma reggel evett bundáskenyeret, az a kedvence), az innivalót elfogadja, a gyümölcsből szokott sokat enni, alszik bent délelőtt, a dadájának nyújtja a kezét, eljátszogat egyedül, lesi a többieket... ma reggel némi javulást véltem felfedezni, mivel mindkét pelenkázó foglalt volta, a földre kuporodva vetkőztünk és vettük át a cipőt. Így mindjárt jobban tetszett neki, saját maga ment és hozta oda a váltócipőjét, aztán kézenfogva bejött velem a terembe. Aztán rögtön sarkon is fordult és ment volna kifelé, de amikor felemeltem és átadtam a dadájának, akkor már nyújtotta a karját felé, igaz, sírt is mellé. De hamar csönd lett. Úgyhogy ennyi.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cleo, Maja gyönyörűséges! Micsoda bátor volt! És nagyon jó képek készültek.

Barbi, szegény apukád :cry: Nem tudtam, hogy a Mikulás is lehet beteg. Na de majd holnap kitombolják magukat a fiúk :)

KépKép

KépKép
majola

Rokica!
Andris csizmájában volt két csoki, de csak mint dekorelem, Lilivel meg fogjuk enni! :?
Az oviból kijövet találkoztunk a Mikulással, aki Lili kisebb bosszankodására lovasszekéren jött, nem rénszarvasszánon. Andris is kapott tőle egy szaloncukrot. Nem akartam elkobozni tőle, így ültünk az autóba. De a falu közepe felé (3 perc) már gyanúsan csokiszag terjengett. Hát nem kibontotta és megette???? :lol:

ayse

Róki!
Azért ez már jobban hangzik, legalább nem sír annyit Zsuzsa, meg a dadával ha megy, az jó jel.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!

Miért volt kellemetlen a burokrepesztés? Mit éreztél? Elvileg azt meg se szabadna érezned... hacsak nem zárt méhszáj mellett tették.

Zsóf:

Én még most is csak úgy tolerálom a kávét ha egy adag kávéhoz kb öt adag tej jut, plussz cukor, és ha van akkor egy kis kakaó és tejszínhab is. :) Amúgy inkább fekete teát iszom, igaz, azt viszont olyan sűrűre főzve, hogy megáll benne a kanál.

Barbi:

Épp ma beszélgettem egy anyukával akinek a kisfia is szintén még mindig sír minden alkalommal hogy beadja (mondjuk Zsuzsa már van hogy nem), hogy vajon mikor lesz az, amikor mosollyal az arcukon szaladnak a bölcsi/ovi felé? Lehet ez tényleg csak oviban lesz?

Képzeljétek, ismételt nyafogás után sikerült megegyezni Daviddel, hogy 6kor ébressze magát (meg engem) 4 vagy 5 helyett... bár ő ahhoz kötötte, hogy ha később kel, akkor nem tud nekem reggel segíteni vigyázni Zsuzsára amíg én készülődöm... Hát nem tudom, meglátjuk melyik a rosszabb... hajnalban felkelni vagy egyedül birkózni a gyerekkel meg a pocakommal.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Halihó!

Na beestünk..

Hát jól elfáradtunk, de azért jó volt...
Léna jól kiuncsitesózta magát.. :P :P

Elég jól van mármint egészségileg...
De képzeljétek...kicsit elszontyolodtam...mert éppen csak 9 kiló...lemázsálta dokinéni ma...
CSAK 9 KILÓ.. :(
Szeptember 20-án volt 8600... és 2,5 hónap alatt hizott 40 dekát...
Vagy az jó????
Úgy lesoványodtak a kis lábai.... :( pedig eszik ám rendesen...és mégis olyan kis sovi a karja meg a lába...

Na mit is akartam....

Ja igen...csoki az van bőven.....

Ki is irta???Hogy majd csokistejet ad a gyerkőcnek????? :P

Jó ötlet, de hogy csináljam??
Csak simán megolvasztani és összeönteni tejjel..nem fog leülni a csoki az aljára némileg darabos formában?????? :roll: :roll: :roll:

Mea!

Természetesen mi rokon lelkek vagyunk mint kezdettől fogva voltunk...
Tehát megnyugtatlak, ha már unod az egyedül rinyálást a jövőről, meg a hogyan továbbról, ugorj át hozzám,vagy én hozzád, és rinyálhatunk együtt is... :lol: :lol: :lol:

Tanár:
Azt hiszem, hogy a többiek most ezt reálisabban látják..
Képzeld el....én mondjuk igy is kivagyok néha az én egy szem "jókislányomtól"...aki tényleg jó...és képzeld el ezt egész nap HALMOZOTTAN, TÖMEGESEN...VAGY OVISOKKAL, VAGY SULISOKKAL, (akik már állati szemtelenek már az alsóban is)...
Úgyhogy én mindenre alkalmas lennék csak pedagógusnak nem :cry: :cry: :cry: ....
Ha fizetnének sem lennék az....
Olyan idegölő és fárasztó lehet, hogy el sem tudom képzelni hogy a tanároknak, ovónőknek hogy lehet még a saját gyerekükre is idegük és türlemük......

Egyedülálló kismama téma:
:( :( :( :( :( :(
Én most befogom......a hétvégén férj ált. itthon van...max itthon molyol..vagy együtt molyolunk vagy tolongunk a csodás hipermarketek valamelyikében.
Engem most az aggaszt..hogy Lénával képtelenség bárhova menni ajándékügyben...viszont hétvégén meg én nem vagyok hajlandó...ezért most gáz van...
Pénteken állitolag férj bevállalta Lénát..igy van egy napom hogy mindenkinek mindent megvegyek...
Háááááááát ez is több mint a semmi....

Egy előnye kétségkivül van.....
Ma levettem egy kis lóvét a kártyámról..és meglepve tapasztaltam hogy felgyülemlett az el nem költött gyes :P :P :P :P :P :P
Na ne iridjkedjetek...nem milliók...de azért már 6 számjegyű :P :P :P :P :P
Nem is tudom mikor volt ennyi pénzem utoljára :oops: :P

Ennek örömére fel is faltam egy fahéjas kürtöskalácsot az adventi vásárban....

Ja és a leglényegesebb....Anyumra passzoltam Lénát egy órára ééééééééééééééééééééééééésssssssssssssssssssssssssssssssss IGEN IGEN IGEN......MEG SEM NYIKKANT :P :P :P :P :P :P :P

Mikor hazaértem épp ült az unokaöcsi kisszéként az asztalnál és anyummal pohárból ittattak egy műanyag kutyust :P :P

Ja Léna új mániája..

Mindenkit etet és itat..és még nyammog is mellé...
Ja a plüssmacikat is :? :? :? :? :? :?

Ja és ma volt az első hogy lefekvés előtt meséltem....
Az Altatót...mesekönyvvel, amit imád....és olyan jó volt... :P :P :P

És férjnek is tök sikeres napja volt...

Úgyhogy ez egy jó nap :P :P :P

Kár hogy vége... :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Barbi! :D

Jobbulást apukádnak!
Nem vészes a fafűtés, mert elég nagy teljesítményű és jó hatásfokú a kazán, van egy 200 l-es puffertartály, és a ház is hőszigetelt. Most ebben az időjárásban átlag 1,5-2 naponta fűtünk be, ami úgy néz ki, hogy Szabolcs du.5 körül begyújt, kb.9-ig 1/2 -1 óránként rak a tűzre, aztán hagyjuk leégni. Ezalatt a puffertartályban levő víz felmelegszik, és ez még jó ideig kering a radiátorokban, még reggel is langyos. A ház pedig nem hűl gyorsan. Persze azért nem olyan egyenletes a hőmérséklet, mint a gáznál, célunk a kb.21-22 fok. Ha 20 alá megy, begyújtunk. Nincs túl sok hamu sem, ált. a kertben szétszórjuk, még jót is tesz a növényeknek.

Rókica! :D

A látszat kedvéért Bubus is kapott két csokimikulást, mint Gergő, egy Kindert és egy kézzel gyártottat, de Gergővel fogjuk megenni. Reggel megkínáltam egy kicsi darabbal, de nem kérte. :D Nem tudom, kire ütött ez a gyerek! :wink:

Ayse! :D

Szegény Lili! Még ez is, a Télapó kontra Mikulás után! :wink:

Kép
Kép
göndörzsóf

Rokica!
Nem zárt méhszájnál csinálták. Valami olyasmi, mint amikor tágítják a méhszájat. Vagy azt is csinálták ráadásnak? :roll: :roll: :roll:
De a lelki része rosszabb volt...

ayse

Hát ha már Mikulásunkat nem fényképeztük le, kaptok egy rénszarvast:
Kép

Vigyorgizi
Kép

Akiket nagyon nagyon szeretek :oops: :oops:
Kép

M.

Kép

Kép
megann

Megann! :D

Csokistej! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Én írtam, de nem úgy gondoltam. :D Hanem, hogy megeszem, aztán Bubus a cicimből csokistejet fog szopizni! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
göndörzsóf

Ayse! :D

Neked akkor valószínűleg tágították a méhszájat, mert a burokrepesztést tényleg nem lehet érezni, nekem is csinálták, és semmit nem éreztem.

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf!
Azért ez jó nagy meló lehet. Van esély arra, hogy engedélyezik a gázt? Egyébként mi miatt nem engedik?

Megann!
Jó kis nap :D
Léna irtó csini rénszarvas, de a vigyori a kedvencem, olyan szép rajta! :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Megann! :D

Annyira szép Léna! És nagyon hasonlít rád! :D

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ok, értettem.... :lol: :lol: :lol: kicsit késő van.. :oops: :oops: :oops:
Meg mint látod....szőke is vagyok ráadásul :oops: :oops: :oops:

Barbi, Zsófi

Köszi Léna nevében..

M.

Kép

Kép
megann

Barbi! :D

Hogy miért nem engedik a gázt? Mert az a ................... ........... ...... önkori mindig keresztbe tesz. Először a mi utcánkon jött volna 5 éve, be is fizettük, aztán közölték, nem elég széles az utca. Most a keresztbelevő, oldalsó utcán jött volna, ha emlékszel, ami be van nőve akáccal, a túlsó oldalon levő szomszédnak le is kellett adni a telkéből egy 2 m széles sávot 150 m hosszan ingyen, hogy az elég széles legyen. Ez megtörtént, újra befizettük, mire a TIGÁZ közölte több, mint fél év múlva mikor a szerződés szerint már kész kellett volna lenniük, hogy az utcát ki kell alakítani, mert azt ők nem vállalják, az nincs benne a díjban, de a közútkezelő ezt a lakosokra hárította. Mivel komoly tereprendezésről és egyebekről lenne szó, ez több millió lenne, amit tudod mikor fizet ki az a kb. 6 tulaj. Főleg, aki már több millió értékben leadott a telkéből. A jó édes ....... anyukájukat. Bár ahogy megy föl a gázár, meg fogy a földön az olaj és a gáz, lehet, hogy nem is akkora veszteség.

Kép
Kép
göndörzsóf

Ayse!

Nekem is volt burokrepi..4 ujjnyinál...és egyáltalán nem fájt... :roll: :roll:
Volt ott valami más is szerintem :(

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Egyébként én már csináltam csokistejet mikróban. Ha megreszeled, hamarabb megvan, de kockákban is belerakhatod, és melegíted, míg bele nem olvad. Néha megkevered. Néhány perc.

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi!

:evil: :evil: Hülyének nézik az embert naaaaaaaa....

Na most léptem szunyálni....

Holnap jövök...azaz csak ha elfogy a vasalnivaló ami már megint hegyekben áll :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Boldog szülinapot a szülinaposoknak ( Annamami, Ayse, Ppanna, Kuha)

Kép

Képek nagyon jók, Mikisek is és Léna is gyönyörű!

Kép

KépKép
Kép
csikken

Bazi késő van, de nem hagyom holnapra a reagálásaimat :)

Ayse :) Mea :) Tanártéma: Nekem is eszembe jutott a hozzászólásom után, hogy a lényeg kimaradt, amit Ayse is ír, hogy idegőrlő, és egy óra itt nem annyi. És hogy kiskoromban nem értettem, anyukám miért ordítozik velünk annyit, és volt pofon, meg egyebek is :( És ha néha bementünk az oviba, láthattuk, hogy "azokkal" bezzeg milyen kedves, őket szereti, minket nem. Pocsék érzés volt. Egyszerűen otthon már nem volt ereje visszafogni magát, rajtunk vezette le a feszültséget. Ez persze nem törvényszerű, de azt gondolom, aki egy kicsit is labilis, ne legyen pedagógus. / jó, anyukám egyedül nevelt hármunkat emellett, tudom én, hogy nehéz volt neki.../
Régebben ettől függetlenül óvónő akartam lenni. Ha megkérdezték, miért, mondtam,. hogy szeretem a gyerekeket. Anyukám mindig azt mondta erre, hogy szeressem a sajátjaimat. És lebeszélt az óvónőségről. Ő is azért lett óvónő, mert szerette a gyerekeket, csak épp a három legfontosabb gyerekre nem maradt idege :(
Barbi :) Még ehhez a témához írtad, hogy egész más dolog egész nap irodában aktát rakosgatni, meg pedagógusként dolgozni. Erről meg az jutott eszembe, hogy én is irodában dolgoztam, de emberekkel foglalkoztam, hálistennek csak telefonon keresztül. Néha őrjöngtem/-tünk, sokszor feszített volt a tempó, várták tőlünk a teljesítményt, de emellett udvariasan, és nagyon körültekintően, pontosan kellett dolgozni. De a lényeg: nem tettem tönkre senkinek az életét, a jövőjét, ha valamit elszúrtam. A pedagógusok kezében nagyon sok van, nagy a felelősségük, és ez is hozzátartozik. Szóval én is maximálisan tisztelem a lelkiismeretes pedagógusokat, és sajnálom, hogy nincsenek úgy megbecsülve, ahogy kellene!!!
Na, jól kiveséztük a témát :)

Rokica :) Továbbra is köszönet a beszámolóért!
Én is gyanítom már, hogy a hülye bürokrácia lesz a visszatartó erő nálam is az otthonszüléstől. Felháborító ez a hozzáállás :(
Továbbra is érdekes dolgokat írtál, én a burokrepesztésről nem gondoltam volna, hogy nem szokott vajúdás során repedni / ha jól értem.../, amúgy bennem is úgy maradt meg, hogy nem jó a repesztés. Balázsnál a vajúdás elején magától repedt a burok, Gergőnél pedig a repedéssel indult minden, egyből utána erős, gyors vajúdás, addig csak jósolgattam.
A köldökzsinór-tekeredésről én is hallottam, hogy emiatt nem lenne szabad fogózni, vákumozni, és tök logikus is a dolog.

Kérdezted az édességet: Nálunk is volt jelképesen Gergő cipőjében Kindertojás, meg egy csokimiku, de nem kapja meg, nem is érdekli. Inkább Balázs miatt kapott ő is, Balázs csodálkozott is, hogy a Mikulás nem tudja, hogy Gergő még nem eszik édességet?

Megann :) Csokistej :D
Szépek vagytok!

És minden mikulásos kép nagyon klassz, édesek a gyerkőcök!

Mivel elmúlt éjfél:

Ayse :) Szülinapod alkalmából kívánom,
hogy készüljön el hamar, és olcsón a szuper konyhád,
hogy legyen otthon sokat a férjed,
hogy tanulhass bármit, amit szeretnél,
hogy ne fájjon többet a fejed,
hogy ne legyen betegség a családodban,
hogy boldogság, nevetés viszont annál több legyen,
és mindent kívánok, amit csak szeretnél magadnak!!!

Boldog szülinapot!

Jó éjt!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse!
Háát, Jucc mindent leírt! :lol: :lol:
Nagyon boldog szülinapot kívánunk neked! Kép

Kuha!
Neked is boldog szülinapot! Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggelt! :) :) :)

Gyorsan, mielőtt felébrednek a fiúk! :)

Ayse,
SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK NEKED SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL! :)

Megann,
Léna nagyon édes a képeken, meg az unokatesók is! :)
Egyáltalán nem tűnik soványnak! Most már nem olyan ütemben híznak a gyerekek, mint az első életévükben. :wink:

Nyúlné,
Tényleg nem néz ki nyúlnésnak az írásod, túl szellős. :D :D :D

Cleo,
Maja is nagyon helyes a télapóval, nagyon bátor! Anyukád meg csak dicsekedjen vele!!! Úgy helyes! :) :) :)

Pedagógus témában csak egy mondat. Nálunk a családban nincs pedagógus, én csak az oviban tapasztaltak alapján mondom, hogy nagyon nem egyszerű már az óvónénik dolga sem. Kimerítő kordában tartani a sok gyereket, főleg, nem szigorral, kiabálással, hanem határozottan, de kedvesen és szeretettel. Kicsik a csoportszobák, a gyerekek hangosak, nagy az alapzaj is. Néha én is kiakadok, hogy mennyi a szünet, pedig én itthon vagyok és meg tudom oldani, hogy Beni ne menjen vegyes csoportba. De, fontos, hogy kipihenjék magukat az óvónénik és a gyerekek nyugodt, kedves, jókedvű óvónénikkel legyenek naphosszat és ne idegbeteg, kiabálós pedagógusokkal, mert sajnos van olyan is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jucc,
Tényleg, nagyon szép és kedves ez a köszöntő, amit Aysénak írtál! :)

benianyu

Ayse, Kuha!!
Boldog szulinapot!!!!

A tegnapiert cserebe kuldok Nektek algiri novenyzetet :)
Kép

Koszonom en is mindenkinek a tegnapi koszontest! Ez tuti rekord :)
most visszaolvasas jon.

Kép

Kép
ppanna

Jucc!Ayse!Benianyu!Megann!Meg akik még hozzászóltak!

Lehet tényleg, túl könnyűnek találtam ezeket a hivatásokat.
most belegondoltam jobban és tényleg idegörlő lehet, de azért akkor is jó a szünetük!!!! :)
Mert az meg másnak nincs ennyi, még 50 éves korukra sem. :(
Meg azért más irodai munka is lehet idegörlő szerintem.

Viszont most megfogott Jucc amit írtál, hogy anyukád ovónő lett és hogy rátok meg már alig volt energiája, azt hiszem ez most tanulságos volt nekem.
Bár én nem egyedül nevelek, de párom valószínűleg soha nem fog sokat ráérni meg állandóan dolgoznia, hajtania kell majd + én sem vagyok az igazi türelmes ember, sőt....azt hiszem lemondok az ovónői pályáról vagy ahhoz teljesen át kéne reformálnom magam, az meg hááááát ennyi idően igen nehezen menne :D

Viszont megyek suliba szombatonként, igaz csak a boltvezetőit+vendéglátóit csinálom meg, mert ha nyitni szeretnék valaha is boltot, ahhoz ez a papír kell.

Pestre járok majd be és 2-5-ig lesznek az órák csak szombatonként.

De örülök neki, hogy végre kimozdulhatok egyedül itthonról :)

Tavaszra már végezni is fogok vele(március vége), pont a költözködés előtt, ez tök jó!!!! :)

most tök feldobott ez a dolog, és az is jó, hogy mindig más vigyáz majd Lívire, most pl. anyukám, utána párom vagy anyósom.

Jó ha szokja, hogy mással is van, mondjuk eddig is sokszor vigyázott más rá.

Meg tök jó, hogy délután lesz suli, mert akkor Lívi úgyis alszik és nem kell vele annyit foglalkozni a mamáknak :D
Különben hamar elfáradnának.

Csak kár, hogy már az 1-sel kell bemennem és csak este 1/2 7 -re érek majd haza(utazás elvesz 2 órát)
De helyben nem volt ilyen jó időpontban ez a tanfolyam.

Utána meg tervezem a nyelvtudásaim fellendítését is! :)

Remélem összejönnek a dolgok, meg lesz valahogy időm tanulni.

Na most jó sokat írtam erről, köszi h meghallgattatok :)

Mindenkinek szép napot!!!!!!!!

Mea
mea

Megann!

Léna annyira édike!
Ja lehet, hogy ha ilyen passzban leszek, megkereslek Skype-on :D
Meg szeretettel várunk hozzánk is egy kis lelkizésre :D

Mea
mea

Sziasztok!
Ayse
Nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!
Cleo
Nagyon szupik a képek, elképesztő hajzuhatagod van!!!!Majácskáé is tuti ilyen szép lesz!
Megann
Vigyorgizi :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon szupik a Te képeid is!!!!Lénának jól áll a piros!!!

Pussz Mindenkinek, megyek főzőcskézni! :?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, Saci meg apa elmentek bevásárolni, Kristóf alszik.

Ayse! Boldog születésnapot!
És természetesen utólag Ppannának, Kuhának és Annamaminak is sok boldogságot kívánok!

Jól vagyunk, bár amióta megszületett Kristóf nem voltam kinn szabad levgőn, ez most már kezd hiányozni, de még nem mertem magára hagyni a csöppséget, még nem teljesen alakult ki napirendje. Pedig alszik ám sokat, csak nem lehet tudni, hogy ez most 10 perces alvás vagy 3 órás. Nagyon jó fej egyébként, tegnap este hallottam sírni úgy igazándiból először, valószínűleg a hasa fájt. Egyébként ha fönn is van, nézelődik, ismerkedik a világgal.

Saci még mindig sokszor szeretgeti, puszilgatja, bár néha beindul, és akkor megpróbálja kicsit erőteljesebben szeretgetni, ránehezedik a mellkasára, na ilyenkor szoktam neki megálljt parancsolni, ami nem nagyon tetszik neki. De meg kell szoknia, hogy a kistesó nem játékszer.

Ayse! Egyre jobban kacérkodunk Remeteszőlőssel, ha csak rajtunk múlik, akkor költözünk!!! (Éljen-éljen, bár még semmi nem biztos, meg is kell szerezni azt a telket, amit kinéztünk.)

Mikulásos képek szuperek, Léna és Maja továbbra is csodaszép kislány!
Totka Pannija is nagyon édes, ahogy bújik nagypapa-Mikulás elől! :)

Róki! Nagyon érdekes, amiket írsz, azt hiszem bennem is tüske marad a burokrepesztés, pedig most Kristófnál már 8 cm-re nyitva voltam, amikor repesztették, kvázi csak a kitolás volt hátra.Nem tudom, mikor repedt volna meg magától.

Mea! Hajrá tanfolyam ügyben, jó, hogy ilyen lelkes vagy, nekem most per pillanat erőm sincs arra gondolni, hogy mi lesz majd 2 év múlva...

Majola! Örülök, hogy jól érzed magad Monoron a kisebb (?)kellemetlenségeket leszámítva, és Julcsinak biztos nagyon jót tesz a vidéki levegő. Többek között a jó levegő miatt vagyok rákattanva én is Remeteszőlősre.

Na, majd még jövök...

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

Juhéjjjjjjjj de jó hogy jelentkeztél...

És mondd nagyon fáradt vagy???? :roll: :roll:
Férj még otthon van????

Ha esetleg majd lesznek uj képek..egyet egyet dobj fel ha nem nagyon megerőltető...hadd irigykedjünk, gyönyörködjünk, sóvárogjunk :P :oops:

Mea!

De jóóóóóóóóó---
Na látod...csak kialakul ez....
Hűűűűűű de hálás lennék én egy ilyen kiszabadulós lehetőségért :oops: :oops: :oops:

Csak az az igazság, hogy
1.Anyósomra jobban rá merném bizni Lénát..mert jobb erőben van mint anyukám. :(
2.Anyukámra jobban rá merném bizni Lénát, mert jobban betartaná az instrukcióimat, mint anyósom :(
3.Férjben már nem is gondolkodom....mert neki úgysincs rendszeresen egy szabad délutánja.. :(

Na most légy okos, Domokos :? :? :? :? :?

Bár lehet hogy lazábban kellene vennem....és rá kellene biznom a megoldást a családra... :roll: :roll: :roll:

Viszont engem nagyon felcsigázott az Ayse féle intenziv nyelvtanfolyam...csak még lövésem nincs mikor fogok utánaérdeklődni...annyi hivatalos dolgom lenne...

Ráadásul valamelyik nap jövő héten le kell mennem Gödöllőre a gázosokhoz...persze Lénával a nyakamban.. :? :?

SZÜLINAPOSOK!!!

ISTEN ÉLTESSEN TITEKET....KI IS VOLT...PPANNA, KUHA, ANNAMAMI, AYSE...... :oops: :oops: :oops: :oops: BOCSI HA VALAKI KIMARADT :oops: :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Ja mégegy.....

Léna szeme szine, formája, nagyon megváltozott ám..
Már egyáltalán nem olyan nagy..és nem olyan kék...és nem olyan világitós mint régen volt... :shock: :shock: :shock: :( :( :(
Kicsit sajnálom, mert tényleg olyan ritkaszép szeme volt :cry:

Bár nekem mindig ő lesz a legszebb kislány :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Még nem olvastam vissza, először feldobom a képeket amik Benianyuéknál készültek.

Boldog szülinapot a szülinaposoknak!

És oktatás akit érdekel!

Szóval a nyelvtanfolyam, (bár én a főiskolai végzettségűekre vonatkozót néztem meg, illetve településenként is más-más az érvényes) de február környékén érdemes érdeklődni,akkor talán indul és a baba 18 hónapos kora után lehet ezt igénybe venni.

GYED ideje alatti ingyenes oktatás
Aki 2007-ben kezdi meg tanulmányait, (mint én szerettem volna) az már sajnos lecsúszott róla. Megszüntetik, helyette az államilag támogatott képzésre kaphatunk pár bónusz pontot. Köszi. :? :? :evil: :evil:

Jönnek a képek aztán olvasok. Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Feladtam. Talán apránként lesz rá időm.
De...
Rokica
Köszönjük a beszámolót! Nagyon érdekes!

Léna, Maja, Peti és biztos valakit kihagytam de nagyon édesek!

KÉpzeljétek Benianyuéknak hozott a Mikulásom egy kis banánt meg műzlit. És Beni olyan aranyos volt. Felhívott este és mondta hogy nagyon finom és újságolta hogy másnap jön a Mikulás. Nagyon édes volt. Mondjuk ehhez Benit ismerni kell, hogy tudjátok ez mekkora kedvesség Tőle :lol: :lol:

Mea
Átérzem és érzem a problémáidat én is. Most nagyon megakasztott, hogy mégsem ingyenes a suli így amit kinéztem. Szemeszterenként 160 ezer ft. :shock: :shock: Nem tudom még mi lesz. Pedig nagyon-nagyon szeretném kitanulni és elvégezni.

Megann
Nagyon aranyos Családod van így képről. Nagyon szimpatikus az Anyukád (ugye?) és látszik rajtad, hogy milyen jól érzed közöttük magadat.

Jucc
Szívszorító amit Anyukáddal kapcsolatban írtál. De mástól is hallottam már egyébként. Én nagyon szeretem a gyerekeket, de nem vagyok alkalmas a pedagógusi pályára szerintem.

Még olvasok és írok ha lesz rá időm, de most vár a főzés és teregetés :?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Balázs egész éjjel Micimackóval összebújva aludt a saját ágyában, egész éjjel nem ébredt föl, nem jött át hozzánk! :) Életében először!!! A dolog szépséghibája, hogy reggel hisztizve ébredt, hogy miért keltem föl mellőle, és amikor megdícsértem, hogy milyen jól aludt, akkor közölte, hogy pocsékul aludt. Természetesen egy szóval se mondtuk neki este, hogy nem jöhet át, ajtók nyitva voltak!

Ayse :) Már ezer éve akartam a székrekedéshez írni: egy gyerekorvos ismerősöm mondta, hogy ők minden családnak azt javasolják, hogy még ovikezdés előtt álljanak rá a reggeli kaki rendszerére/ szerinte is lehet ezt szoktatni/, mert aki hajlamos a székrekedésre, az bizony ovis korától veszélyeztetett lehet. Ugyanis otthon, nyugodt körülmények között sokkal könnyebben el tudják ezt intézni, viszont ha erre nem szakítunk időt, akkor oviban, suliban lehet, hogy vissza fogja tartani, és kezdődnek is a gondok. Szóval ezért is jól csinálod :)

Aki nem szokott olvasni a kockáknál, de érdekli a vércsoportmegállapítás-mizéria, nézzen át, mert Tünde nagyon érdekeset írt erről! / tudjátok, ő vérellátóban dolgozott/.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?