Visszaolvastam...
Judit, fel ne forrald az olvasztott tejet, mert az összes jó kis vitamin és ásványi anyag tönkre megy benne! Mi anno úgy csináltuk, hogy a fagyasztott zacsit betettük egy nagy pohárba, amibe épp hogy csak langyos víz volt, ezt a vizet kétszer hűtötte le a tej (tehát ki kellett cserélni), harmadszorra olvadt fel teljesen, de ezt ki kell persze tapasztalni, aztán minimális melegítés mondjuk a mikróban... Így kb. negyed óra felolvasztani a tejet, utána jó, ha a prücsök rögtön megissza, de ha kicsit még be kell tenni a hűtőbe, akkor se lesz baja, csak ne fagyaszd újra le, azt nem szabad!
Frusi: remélem, semmi komoly bajod, a társaságigény teljesen normális dolog, képzeld el, én anno pörgős budapesti élet után egyszercsak itt maradtam egy gyerekkel a Velencei tónál gyesen, se barátnők, se munkahely, a párom állandóan dolgozott, én azt hittem, megőrülök, még ma is vannak labilis időszakaim, amikor a párom már tudja, hogy egy-két hétig fokozottan oda kell rám figyelnie és mennünk kell, bárhova, csak innen el... A jó anyaság meg egy olyan téma, amit órákig lehet boncolgatni, kérdezd meg Pellét, miket mondtam neki, mielőtt szült, hogy lesz olyan, hogy legszívesebben felköpne és aláállna, hogy ilyen egy szar anyát, mint ő... hú, hányszor volt nekem ilyen, miközben mindenkitől azt hallgattam, hogy a Márk milyen kiegyensúlyozott, jó gyerek, és én meg néha azt éreztem, hogy csinálhatok bármit, sose leszek jó anyja... Ez egy ilyen meló... Az első gyereknél azért, mert még nem tudod, mi lesz, a másodiknál nem tudod, mi lesz az elsővel, közben csak fáradsz, csak fáradsz, és én pl. ott hibázom, hogy nem töltődöm újra semmivel... Csak gyerekezek itthon, most már lassan kettővel, és két éve nem voltam moziban, barátoknál is csak gyerekkel, kettesben már nem is emlékszem, mikor voltam utoljára a párommal, stb... Márpedig a gyerek nem tölt fel, a gyerek rengeteget elvesz, és hiba is azt várni, hogy majd a gyerek feltölt, mert ennek a szerepnek ő nem tud megfelelni...
Szóval nyugi, és ha úgy érzed, hogy ki kell borulnod, hajrá! Mi mindig meghallgatunk, ha tudunk, segítünk is!!! És ne akarj "magazinanyuka" lenni, mert nem fog sikerülni, nekik sem sikerül, csak a jó reklámhoz ezt kell mutatniuk. Ismerek én olyan anyukát, ismert ember, aki a világ fele maga a tökéletes anya, aztán mégis majdnem elvették tőle a gyerekét, amikor 2-3 éves volt, mert annyira kiborult, hogy ki akarta vasalni a gyereket a forró vasalóval - halálkomolyan!!! Csak erről senki nem tud, mert ezekről a dolgokról nem beszélünk...
Na nem osztom az eszet tovább!
Nikike, jobban érzed már magad?
Pussz!