Sziasztok!
Végre van megint netem.
Mi még egyben, talán végre lehet is valami, bár tegnap még mindig csak "minimálisan kinyílt, megtartott cervix és koponya magasan" lett beírva a könyvembe (persze orvosilag
). De legalább nem teljesen zárt, hisz pénteken hivatalosan szülnünk kéne!
És most már jöhet is, mert végre sikerült overállt is venni (eddig nem volt), meg még bár bodyt és rugit (csak a múlt héten derült ki, hogy mégsincs elég, egy részét elajándékoztam korábban a ruciknak, de ez a nyári pakolásnál nem tűnt fel).
Meg végre bepakoltam a táskámat (nekem 1 kisebb utazótáska lett a szülőszobába meg 1 nagyobb a gyerekágyra, de tudom, hogy többel jövünk haza, mert lesz, ami csak ott jut majd eszembe és hozatom be...)
Suttogó: én nem olvastam, de szerintem nem is fogom. A napirend fontos a babának, de csak bizonyos szintig. Mi nem is tudnánk megoldani mindennap ugyanúgy, mivel vannak nagyobb testvérek, így hozzájuk is kell majd a kicsinek alkalmazkodni. Ez már Hannánál is így volt, és nem érzem, hogy bármifajta károsodást szenvedett volna
:D. Mindannyian rugalmasak vagyunk.
Bizonyosan nem fog teljes csendben aludni 12-kor, sőt még az is lehet, hogy nem az ágyacskájában fog (ha pl. épp oviba kell a másikért mennem), hanem a babaülésben, stb.
Cumisüveg: én ahova csak lehet viszem a gyerekeket, ahova meg nem lehet, azt úgy oldjuk meg, hogy ne okozzon gondot a szopiban. Az amerikai könyveket pont ezért nem lehet egy az egyben itthonra átfordítani, hisz náluk hihetetlenül rövid a gyermekkel tölthető idő, míg nálunk azért a legtöbb anyuka 2 évig otthon tud lenni a gyerekkel. Ennek szerintem mi csak örülhetünk, és annak is, hogy pont ezért sokkal nagyobb lehetőségünk van 6 hónapig kizárólagos szoptatásra ill. utána a minél tovább tartóra.
Sok baba tényleg nem lesz cumizavaros egy ilyen étkezéstől, de vannak akik igen, és nem tudhatjuk, hogy épp nem a mi babánk az, aki érzékenyebb. Szerintem ha csak valami nagyon-nagyon indokolt ok nincs, akkor nem érdemes a cumisüveggel próbálkozni. Sokkal több problémát okozhat esetleg, mint amennyit hasznot hoz.
Kataa!
Hogy vagy? Begyógyult a seb?
Niki!
Nem is tudom, hogy kezdjem, mert nem akarlak megbántani, így majdnem 4 gyerekesként: biztos vagyok benne, hogy idővel ki fogod tapasztalni, hogy mikor éhes ténylegesen a babád (vagy mikor csak cumizna), és mikor nem. Egyáltalán nem biztos, hogy a te babádnak igénye a sokszori kicsi szopizás, bőven lehet, hogy nála a többbet eszek kevesebbszer elv jön be!
Az, hogy a csupasz bőrötökre hogyan reagál, egyáltalán nem biztos, hogy az éhség jele, pusztán egy önfenntartást segítő reflex. Ugyanezt kell tennie akkor is, amikor ténylegesen az anyamell közelébe ér, ott is kereső mozdulatokat kell tennie, meg kell próbálnia szopizini.. Mivel ő nem tudja feltétlenül, hogy a te mellednél van, vagy esetleg a nyakadnál, csak azt érzi, hogy üres bőrfelülettel érintkezik, ezért váltódik ki benne ez a reflex.
A másik: ha úgy érzed, hogy tényleg szopni szeretne, és még nem telt el "kellő idő" az előző szopi óta (kb. 2-2,5 órán belül vagytok és előzőleg csak esetleg picit evett, belealudt, stb.), akkor arra érdemes figyelni, hogy ne újabb mellből kapjon szopizni. Nem akarok látatlanban "diagnózist" felállítani, de lehetséges, hogy a babád túl sok első tejet szopizott, ami tejcukorban gazdagabb, hígabb tej (a szopi elején ez jön a mellből ("vizesebb, szomjoltóbb), kell idő, szopási mennyiség, hogy a baba a hátsó, zsírdúsabb tejhez is hozzájusson (pont ezért nem szabad a szopási hosszot korlátozni)), és ez okozhat zöldes székletet és hasfájást is.
Többi "mindenórás": remélem végre valaki beindítja végre a babazuhatagot!
:D Én sem szeretném még 1 hónapig hordani a csöppségünket!
:D És hasonlóan Snoopyhoz, nem nagyon szeretnék indítást. Remélem babácskánk most már záros határidőn belül ki akar jönni!!