Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi!

Köszi, akkor majd ezzel bíztatom Apát, hogy más is túlélte, ő is túl fogja.
MOndjuk az a szerencse, hogy ő is úgy áll a dologhoz, hogy meg kell csinálni, nincs mese, mert őt is nagyon zavarja, hogy mi baja lehet.
Na, asszem szépen átáttok a zsírmentes ételre, és a tésztát és a lisztet fogom első körben lecserélni.
Az tényleg nem olyan megerőltető, és "drasztikus" Apa számára , meg persze nekünk is jót fog tenni.

Kávé ügyben nem tudok neked tanácsot adni. Én azelőtt nagy kávézó voltam, de amikor terhes lettem, azonnal abba hagytam.
Pedig anno nem is bírtam magamhoz térni, a reggeli kávé nélkül.
Most meg már nem kívánom.
Egyedül anyuéknál iszom, de akkor sem azért, mert kívánom, hanem csak úgy, velük.
Egyébként világ életemben úútáltam az ízét, de nekem létszükséglet volt!

Nagyon cseles vagy ám!!!! :lol: :lol: :lol: Gyorsan megelőzöd a sok "csak nem???" kérdést... :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Ayse! :)

Együttérzek, nálunk 1 hónapja van az, hogy párom folyamatosan(nincs egy nap pihenő sem!!!!!!) dolgozik és minden nap kb. 6-7-ig, de tegnap pl. határidő munkát fejeztek be Pesten és 1/2 10-re ért haza. Ja és reggel 1/2 6 -kor már sehol sincs :(

Szar és már elegem is van, de ennek ellenére ki kell bírnom, mert most hétévégén is szegény a marosi házon fog dolgozni, amit leginkább én akartam, hogy visszaköltözzünk.

De amúgy is rengeteget dolgozik.

Valamit valamiért.Meg ő vállalkozó, ez ezzel jár sajnos.

Tanár házaspároknak a legkellemesebb én azt mondom, mert korán otthon vannak, és hétévée szabad+rengeteg szünet, akárhogy is nézem.

Igaz, nem is úgy élnek, mint a sokat gürizők(mármint kevés a fizu)
Mondjuk engem kiakaszt, mikor olyan ellen akarnak "lázadozni", hogy 5 (!!!) órászámmal növelnék a tanítási óráikat(20-ról 25-re!!!!!)

könyörgöm más 40-50 órákat dolgozik egy héten és van aki ugyanennyiért!!!

Na most jól kiírtam magamból :)

Remélem nem sértettem meg tabár topictársaimat, csaka rokonságban is vannak tanárok és állandóan sírnak, hogy mennyire kevés a pénz stb.
Könyörgöm másnak is kevés vagy ha nem akkor szétgürizi magát.

Mea
mea

átáttok = átállok :oops: :oops:

Kép
kuha

mócsong = mócsing :)

Ayse, Zsóf, Kuha,
Én is érzem néha, hogy minden rám szakad. Ezért is örülök, ha jön az Anyu és kicsit lefoglalja a gyerekeket. Apa nem jár későn haza, de kimegy futni, megnézi a hiradót és ő is elég sokat dolgozik, ha nem is időben, inkább idegeskedésben. És megszokta, hogy én mindent megcsinálok egyedül. A baj inkább abból adódik, hogy olyan szempontból sok a 4 év korkülönbség a fiúk között, hogy nem mindig lehet közös programot kitalálni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Körkérdés:

Tesótéma: szerintetek egyébként mennyi a legjobb korkülönbség?????

Szerintem a kicsi(de én annak nem vagyok híve, mert nem tudnám végigcsinálni főleg az elejét) vagy a nagy (5-6 év).

Szerintetek???

más: nektek hogyan alszanak napközben a gyerekek???
Sík ideg vagyok, mert Lívi 1 hete nem akar ebéd után aludni de már tök fáradt, dörzsöli szemét stb.
De van, hogy beteszem a kiságyba, el van dalalászik de csak 3-4-kor alszik el nagy nehezen és akkor meg estig(6-ig), utána meg nem tud aludni este 8-kor :( :( :(
Csak kb. 1/2 10 -re alszik el nehezen és reggel meg 1/2 8 -kor kel kb.

Hogy tudnám visszaállítani, hogy kb. 1-2-re elaludjon?????

Mert ez így nem túl szerencsés helyzet....

Szegény csak játszik az ágyikójában....

más:

Mi sokat vagyunk itthon, mert játszótérre most nem nagyon jó menni már, nincs is senki.
Játzsóház csak heti 1 x van, és nincs ennyi idő gyerek a közelben.

Baj, ha nem sűrűn van gyerekek között??????

Lehet, hogy nem fárad ki???

HELP PLEASE!!!! :)

Mea
mea

Remélem Te sem haragszol meg, pont neked írtam előtte, utána meg a tanáros szöveget :oops: :oops: :oops:

Mea
mea

Sziasztok!

Kuha!
Megnéztem Gergőt a BabaPatikában, csúcséééédeees!!!! :D
Remélem már kicsit jobb passzban vagy, drukkolok hogy ne találjanak semmit a gyomortükrözésnél a férjednél, meg hogy hamar megoldódjon ez a lakáskérdés.

Benianyu!
Úgy emlékszem te csináltál sajátkészítésű fényképes naptárt ajándéknak, megkérdezhetem milyen progival? Ne haragudj, de nem bírok visszakeresgélni. :) Előre is köszi!

Most ébredés van, mennem kell.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Mea! :D

Én nem vagyok tanár, de a családunkban elég sok van belőle. Lehet, hogy kívülről úgy látszik, hogy keveset dolgoznak, de ez nem igaz (ált.). Lehet, hogy 20 a tanítási óra, de arra készülni is kell, dolgozatokat javítani, értekezletekre járni, fogadóóra, továbbképzés, szakkörök, korrepetálások stb.Ha pedig valaki osztályfőnök meg igazgató, akkor még több. Ha ezeket összeszámolod, kijön, hogy szétgürizik magukat. A nagynénémnek egyébként, mielőtt nyugdíjba ment, volt, hogy 42! tanítási órája volt. És mindez persze nagyon kevés pénzért. A szüneteket sem irigylem tőlük, a nyári szünetben is vannak pótvizsgák stb. Szóval nekik sem könnyű.

Korkülönbség: Szerintem is jó a kicsi, nálunk 20 hónap van.

Alvás: Bubus ált. délben alszik, ami miatt van, hogy az ebéd csúszik.

Nem tudom ezt a kifáradást, azért próbálj programokat csinálni vele, sétálni, a környéken levő kismamákkal összejárni stb. Bár ilyenkor még úgyis csak egymás mellett játszanak.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Kuha! :D

Én meg pont a kávé ízét szeretem! :D :D :D

Kép
Kép
göndörzsóf

Emese!
Hú, Nyuszi még Leont is túlszárnyalta alvásban! :shock:
Leont is bögréből issza a tejet, mondjuk ő a zöld ikeás csőrősből.....tejet/kakaót csak abból hajlandó inni, a víz meg gyümilé jöhet pohárból.

Duda!
Ideköltöztök a XI. ker.-be????? Jaj de jó lenne! :D :D

ANNAMAMI, PPANNA!!!!
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!!!

Ayse!
Templomi tanmese kicsit túlzás szerintem. :(
Megértem, hogy szakembert hívsz a konyhához. :wink:

Benianyu!
Látom a virgács nem érte el a kellő hatást...... :lol: :lol:
Szegény Dani :(

Évi!
Nekem volt gyomortükrözésem és végbél is..... :(
Igaz, 10 éve, de a gyomor nem volt vészes, pedig érzéstelenítés nélkül csinálták. A másikról viszont így 10 év távlatából is élénk emlékeim vannak... :cry:
Anyumnak tavaly csinálták, de elbóbították hozzá, így nem volt olyan vészes, de engem annó nem. Szó szerint vért hugyoztam a fájdalomtól, nem lehetett kibírni, pedig én bírom a fájdalmat nagyon.
Szóval a kellemesebb rossz a gyomor. :wink:

Megann!
Gyertek 15-én, az oltási láz nem fertőző!!!!! :D

Benianyu!
Jaj de jó, hogy jöttök Ti is, úgy sajnáltam volna, ha nem sikerült volna! :D

Na megyek függönyt varrni.... :?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok,

Mea, mi kis korkülönbséget szeretnénk, de egyenlőre nem jön össze :(
Alvás, nálunk most volt pont a védőnő és mondtam neki, hogy Roli 10-11 körül alszik el, de 9-10 körül kel.
A szükségest megalussza, csak kicsit el van neki tolódva. És nem is tudok vele mit kezdeni mert hozzászokott ehez. (Szerintem már mi is ...)
Délután kb 14-15:30-ig van alvás. De nem minden nap. MA igen!!! :)
Próbálj meg velel lefeküdni hátha akkor elalszik.

Tanárügy.
Szerintem ez a szakma elhivatottság kérdése, ha mindenki igy gondolkodna mint te biztos nem is lennének tanárok, és a gyerekek nem tudom hol tanulnának. :)
Szerintem ha akarnának lehetne sokkal jobban fizető állásuk is, mert azért a tanár népség :) eléggé eszesek, ezért is tudnak tanítani.
Én nem vagyok tanár és sose lennék az, de szerintem inkább támogatni kellene őket, hogy a gyerekeinket ne egy teljesen elkedvtelenedett tanársereg tantsa majd. Vagy valami ilyesmi amit gondolok... + van egy csomó különóra, szakkör, stbstb amit csinálni kell. Szóval a 20/25 óra nem annyi.
De ez csak saját véleményem :)

Kriszti

Kép

KépKép
Kép
csikken

Jucc, Ayse, Zsofi, Barbi :)

Nagyon koszi nektek is, aranyosak vagytok :)

En eloszor ket evet akartam a gyerekek kozt, mert az tunt idealisnak, de most ugy nez ki, nalunk picit tobb lesz. Nekem meggyozo az is amit Benianyu irt, hogy tok jo, ha a nagy mar ovis, es lehet ketten lenni a picivel is.

Nekem meg meg sem jott a szules ota egyebkent.. :roll:

Kép

Kép
ppanna

Mea!
Egyáltalán nem haragudtam meg. De azért reagálok!

Mi tanárházaspár vagyunk... na körülbelül ezzel el is mondtam a lényeget, amit többen leírtak már. Az a 20 óra nem annyi. Egyébként nem az fáj a tanároknak, hogy többet kell dolgozni, hanem a 2 óra emelé az azt jelenti, hogy 10%-kal kevesebb tanár kell majd, vagyis ennyi munkanélküli lesz. Mert ugyan hová mehetnének dolgozni ezzel a képesítéssel és több évtizedes gyakorlattal????? Jó, vannak kivételek, meg lehetőségek, meg átképzések, de csak egy töredéknek.

Én nem bánom amúgy, hogy tanár a férjem, ő az üzleti életre tökéletesen alkalmatlan, a pedagógusi hivatásra viszont nagyon is alkalmas. Meg mondtam neki annak idején, hogy nem akarok abba a hibába esni, hogy boldogtalan embert csinálok belőle, mert a pénz érdekében valami olyan munkába kényszerítem, amit nem szeret.

De mint látható a tanári pálya sem fenékig tejfel. Amúgy nemcsak az óraszám emeléssel, hanem ezer más módon is kínozzák a pedagógusokat, de ez most nem az a terep, ahol erről írni kéne. A statisztikákat addid facsarják-csavarják, amíg az nem jön ki, hogy kevesebb kell belőlük. Miközbrn tőlünk Nyugatra 2 pedagógus van egy órán, hogy aki lemarad, azt menetközben segítse.

Magyarország ásványkincsekben, ipari kapacitásban nagyon szegény, egyetlen igazi nagy kincsünk a humán erőforrásunk, a tehetséges emberek, a még mindig jó színvonalon működő oktatás. Ebből nőhetne ki egy gazdaságilag is stabil ország. Ha tönkre teszik, esély se lesz.

Na ez volt az én védőbeszédem.

ayse

Sziasztok!!

Ma sincs több időm mint tegnap!! :(
Most iscsak felrakok pár Mikulás képet.
Aztán megyünk be apa munkahelyére,ott is lesz Mikulás!!! :D
Délelőtt ajándékkeresőben voltunk Melivel,a nagyszülőknek!!
TI MIT VESZTEK NEKIK????
Szerintetek a bőrkép nem ment még ki a divatból???
Mert anyósoméknak is meg anyukáméknak is bőr ülőgarnitúrájuk van és azért gondoltuk volna,hogy veszünk bőrképet.
SZERINTETEK???

Na akkor a képek:
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Jaj!!

Ppanna,Annamami!!!
BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!!!!

Miklósoknak pedig boldog névnapot!!!!

ancsi26

Jaj!!

Ppanna,Annamami!!!
BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!!!!

Miklósoknak pedig boldog névnapot!!!!

ancsi26

Ancsi, nálunk nagyi megmondta mit vegyek neki, hogy mire lenne szüksége, így szerencsém volt. Egy kerámiás kávéfőzőt. Persze még kap mellé azért valamit.
Én a dédnagypapimmal voltam gondban, mert szegény minden évben kap egy melegítő nadrágot és egy pár könyvet. Na ez idén is meglesz, de mi vettünk neki egy DVD lejátszót. :) Nem egy nagy összegbe kerülnek már. És igy mivel ott nincs se számítógép se cd lejátszó ezért majd le tudják ott játszani a sok sok fényképet amiket már készítettünk és zenét is tudnak hallgatni. DVD filmet meg tudok iratni 350 Ftért.
K.

KépKép
Kép
csikken

Ayse :) A kockáknál már válaszoltam, bemásolom ide:

Nehezen viselem, hogy röviden válaszoljak. Az vígasztal, hogy Apa is egyre nehezebben viseli, és nagyon vágyik rá, hogy többet lásson minket. Így legalább van remény, hogy egyszer jobb lesz. De én is egyedülálló anyának érzem magam leginkább, ami így egészen más, mintha tényleg az lennék. Ha az lennék, akkor azért átalakítanám a gondolkodásomat, úgy alakítanám a napjainkat, hogy csak magamra számítsak, és esetleg még új hapsit is keresnék. / na, erre nem sok remény van/. De iszonyú feszült vagyok néha, ideges, kiabálós, és nem voltam ilyen. Nyilván a fáradtságtól is, de az sem lenne ilyen rossz, ha levenné valaki a terhek egy részét a vállamról. És közben lelkiismeretfurdalásom van ezek miatt, mert tuti, hogy a gyerekek látják a kárát. Balázs újabb hülye szokásokat vett fel, kezdek aggódni. Nekem is voltak tickjeim, apjának is, emlékszem is mindkettőnkére, de akkor is idegesít, mert biztos, hogy valami feszültség, netán szorongás miatt lehet Ez a nagy hajtás az utóbbi félévben van kábé, azóta alig látjuk Apát, többnyire hármasban vagyunk esténként is, és a legrosszabb, hogy a várvavárt hétvégéket is már hiába várjuk, egy napot a kettőből szinte mindig dolgozik. És Balázs korábban egész nap azt kérdezgette, hogy mikor jön apa, hol van apa? Rengetegszer fölhívta, hogy tőle is megkérdezze, most meg nem. Egy ideje akkor se nagyon akar vele beszélni, ha Apa telefonhoz kéri. És ez is aggaszt, olyan, mintha lemondana róla, mintha föladta volna Remélem, hamar változik a helyzet, és Balázs is visszaváltozik. Szóval nálunk így fest a dolog, nehéz, utálom, de leginkább a gyerekek miatt várom a javulást.

Egyébként az még hozzátartozik, hogy Gergő akkor fogant, amikor Apa alapította az új céget, és még nem terveztük, fél évet várni akartunk még vele. Én nagyon akartam már, és úgy látszik, ő is jönni akart De emiatt mindig megkapom, ha panaszkodom, hogy "én megmondtam, hogy nagy hajtás lesz, nem véletlenül nem így terveztük!"

Jujujj, azért ez egy elég kényes téma / mármint a pedagógusos/, és elég sok itt a tanár :) Anyukám óvónő. Sosem értettem gyerekkoromban, miért olyan fáradt mindig, amikor sokkal kevesebbet dolgozik, mint más. De mostanában bőven látom, mit művel, én nem bírnám. Lelkiismeretesen készül a másnapokra, náluk a mesék fejből mennek, minden időszakra új mese, új dekoráció, amit ők csinálnak. Kézműves estek, szülői értekezletek a szülőkkel, hétvégi programok, mindenre készülni kell. Van olyan, hogy egész héten alig van otthon, mert reggeltől ketttőig ovi, aztán kiszalad tesómnak segíteni, majd vissza estére az aktuális programra. Vagy tesómék helyett készül az estére. És persze vannak felvételik, családlátogatások, problémás gyerekek, stb. És ő "csak" óvónő. Azt gonolom, maradhatunk annyiban, hogy mindenki keményen dolgozik, akár kőműves, akár vállalkozó, akár pedagógus, akár Mikulás :D akár ANYUKA!!!

Képek :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Annamami, azt akartam tőled kérdeznim hogy a bejgli tésztáját kikeverhetem szerinted a kenyérsütő dagasztó részén???
K

KépKép
Kép
csikken

Bocsánat tényleg ha megbántottam a tanárokat, de azért szerintem az túlzás, hogy ugyanannyit dolgoznak mint ált. mások, mert ez nem igaz szerintem.

Az, hogy javítanak dolgozatokat (otthon) teljesen más , mint ha valaki haza sem ér este 6-7-ig :(

Szerintem pl. gyerekek mellé még mindig a legjobb a tanári pálya.

Mert csak otthon lehet az ember a nyári szünetben a gyerekkel, meg téliben, meg síszünetben, meg tavasziban!

Én nem mondom, tuti nehéz azért a szakma, meg a sok lüke gyerkőcöt nevelgetni tanítani manapság, akik semmi tiszteletet nem mutatnak manapság a tanárok íránt.

De azért nem mindegy egy nőnek, hogy hányra ér haza, hogy hová tszi a gyereket a nyári szünidő alatt stb stb stb.

De végülis ezért bánom, hogy nem mentem abba az írányba, mert valóban jobb lenne anyukaként.

Viszont a többi anyuka majd rohanhat délután jóesetben 5-re a gyerekért az oviba, ha addigra odaér és nyáron meg oldják meg a szülők ahogy tudják a gyerek elhelyezését.....háááát azért azt mondom egyszerűbb a tanároknak!

Jucc! :)

Az ovónői pálya is jó szerintem egy anyukának, szerintem...

Persze bizti az is nehéz néha asok sok gyerekkel, meg türelem kell jó nagy adag hozzájuk, meg mondjuk ők azt hiszem felváltva járnak és van, hogy ők is 5-ig vannak bent.

De anyukáknak akkor is ezek a legjobb szakmák szerintem gyerek/gyerekek mellett.

Engem csak azért izgat ez a dolog, mert itt vidéken 1/2 4-kor inézik az embert, ha nem vitte még el a csemetét az oviból :(
Bölcsi nincsen helyben meg ilyenek.

Esély sincs nagyszülők nélkül arra, hogy az ember munkába álljon gyerek mellett.
Ill. igen ha helyben el tud és ha leginkább tanitónak, tanárnak, vagy ovónőnek.

Vagy marad posta, önkormányzat ilyenek.

Ha meg messzebbre utazik az ember, akkor is kell segítség aki elmegy a gyerekért oviba :(

És ugye nekem még a párom sem tud besegíteni, mert állandóan melózik....

szóval nem tudom, mi lesz majd.

Ezen agyalok...

(Szóval bánom, hogy nem tanultam tanárnak, vagy ovónőnek mert most jól jönne majd, tehát nem lenézésből írtam amiket írtam!!!)

Mea
mea

A képek mind szuperek!!!!!

( egyébként ami miatt nem nekem való szerintem a tanári pálya, az az hogy nem bizti hogy lenne kellő türelmem a "lüke" gyerekekhez is :oops: szóval lehet így van ez jól :D )

Mea
mea

Jucc!

Átérzem amit írtál.
Párom is most egyfolytáben korán ment és túl későn jött és már anynira hiányzik meg már kezdek bedilizni, mert csak én avgyok egymagam + Lívike és ez így elég kemény, pedig csak egy gyerekem van.
A másik, hogy bizony alig látják ost egymást és ez nem jó.
De most türelemmel kell lennem, amíg elkészül a ház majd Maroson, csak az a baj, utána meg műhelyápítés, örülehetek ha jövő ilynekorra nagyjából lenyugodhatunk....
Lehet, rosszkor jött ez össze nekünk, mert Lívinek most lenne szüksége ránk jobban, vagy ez hülyeség???
Mindegy milyen korban????

Mindenesetre bizony ez az "anyuka" szakma elég kemény, ahogy írtad!!!

Nem is gondoltam volna, hogy bizony ez még nehezebb mint a rendes meló(persze megéri sokkal jobban) :)

Mea
mea

Mea!
A legfonotosabb érv kimaradt a kis irományomból:
gyerekre vigyázni, velük lenni, törődni velük az olyan szinten idegi, koncentrációt igénylő és felelősségteljes munka, amiből egy óra nem ugyanaz, mint mondjuk a számítógép előtt ülni, vagy krumplit pucolni. Aki próbálta már, tudja miről beszélek.

A munkák órái nem vethetők össze egymással. Szeintem Te az oszd meg és uralkodj áldozata lettél.

ayse

És még annyi, hogy igazad van egy nőnek nagyon jó a tanári pálya, ezért is lettem az. De ez csak azt jelenti, hogy több időd van, de két végéről égeted a gyergyát. És mások lüke gyerekei után elég nehéz a tiedet elviselni, még ha nem is lüke.

ayse

Annamami, Ppanna!
Boldog szülinapot nektek! :lol:

Barbi!
Ha minden a terveink szerint alakul, akkor igen!!!! :D

Kuha,Megann!
Oltás: úgy emlékszem, a dr.nénink azt mondta, az oltást követő 4 nap lehet láz, a 20. nap környékén nyirokcsomó duzzanat és a kettő között valahogy, kiütések!

Kuha!
Remélem találsz csini ruhát a C&A-ban! Én is ott vettem a karácsonyi felsőmet. Tegnap voltam az árkádban, ott sok csini ruha volt.

Tanártéma: nővérem és a sógorom is az, Ayse és Csikken véleményét osztom!

Ancsi!
Milyen szépen manikűrözött keze van a Mikulásotoknak! :lol: :lol:
Szerintem nem ciki a bőr képkeret! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsóf!
Igen, az igazi Mikulás püspöki ruhában volt.

Kuha!
A virágot a hugim fényképezte :)!
(ez egy ilyen fényképészcsalád :))

ayse

Annamami, Panna
Boldog szülinapot kívánok Nektek én is!
Jucc
Jók a képek, olyan helyes pasijaid vannak!gondolom, azért kárpótolnak a nehezebb pillanatokért!
Ancsi
Melike nincs ám betojva a télapótól!(nem úgy mint Pannám)

Kuha
Téged, majd holnap reggel köszöntelek! :wink: :wink:
El is felejtettem írni, hogy nagyon romantice volt ahogy Robival összejöttetek fenyővásárlás közben!Tök jóóó!
Nyúlné
gőzöm nics, mi volt a reklámban, ma szólt unokatesóm, hogy látta, és a Schwarzkopfnak a Brillance Luminance nevű hajfestéket reklámozzák sötét hajra.Ha így keresem, megtalálom? :oops:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nekem Ancsimikulás sminkje is tetszik!

Lili mondta, hogy az oviban nem is az igazi volt, mert látszódott a szakállán a gumiszalagja. Mondom neki, hogy tudod azért, mert az tartotta.
- Ja azért mert öreg és akkor leesne nélküle! :lol:

ayse

Hát igen, az az igazság, hogy nem dolgoztam soha tanárként, és lehet én idegösszerroppanást is kapnék a sok gyerektől nap végére :)
Meg abban is lehet valami, mivel folyamatosan gyerekek közt van az ember, akkor kevesebb a türelme már mire hazaér.

Pedig én pont úgy képzeltem el, hogy több a türelme egy tanárnak a gyerekéhez merthogy napközben is csupa gyerkőccel van, de akkor lehet h tévedtem.

De ugye nincs harag???

Nem kötözködni akartam, csak szeretek Veletek itt mindenféle témáról beszélgetni :wink:

Tényleg nem úgy értettem, hogy semmi dolgotok, csak talán inkább irigylem a szüneteket :wink:

Ne legyen rossz kedved miattam, ok? :wink:

Mea
mea

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de nem volt időm visszaolvasni! :oops:

A képek nagyon jók, minden gyerkőc tündéri!

Mi is voltunk tegnap Petivel Mikulásbulin! Majd mindjárt folytatom.......

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

A nagy szövegelésemben nem is írtam: :oops:

Boldog szülcsinapot Annamaminak és Pannának!

Mea
mea

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Egyébként bocsánat, ha negatívokat írok néha, csak annyira kétségbe vagyok esve, hogy mitévő leszek 1 1/2 év múlva.....
Tudom gyönyörű helyen fogunk élni, meg minden csak munkalehetőség nuku :cry:
Meg hát nem vagyok túlképzett sem :cry:
szóval úgy érzem néha egy nagy nulla vagyok, pedig itt a gyönyörű kiscsajszink, meg minden, de férj soha nem ér rá én meg töröm az agyam ahelyett h pihiznék, főznék élvezném az életet......................

Szóval egy kicsit én is kivagyok már akadva néha.

Nem szeretnék héáztartásbeli maradni!!!ÁÁÁÁÁÁ

anyukám vállalta ezt az életformát, apámból nagy ember lett de én nemt udnám ezt végigcsinálni....ő teljesen más mint én vagyok....én nem bírom az otthonülést egyfolytában.

Más is van ezzel így???

Csak az a baj, hogy itt még jó kis progikat sem lehet csinálni gyerkőcökkel :cry: (játszóház, stb)

Lányok!
Írjatok valami biztatót, hogy lesz jobb is vagy nem tudom.....

Mea
mea

Na, itten vagyok....

[b]Annamami, Panna!

Boldog születésnapot kívánunk![/b]

Szóval voltunk Mikubulin: Peti egyáltalán nem félt a Mikutól, várakozásommal ellentétben! :shock: Én azt hittem, hogy majd megijed, meg sírni fog, de nem, boldog volt, és felszabadult :D

Majd igyekszem visszaolvasni is!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

De szupi képek!!!! :)

Nem is írtam, hogy ma mehettünk volna mi is játszóházba(Műv. ház) Mikulásra de nem mertem mert 2 napja taknyolunk és féltem megfertőzzük a többi mamit, gyereket :(
Pedig annyira akartam vinni Lívit, most meg tök lelkiismeretfurim van, hogy nem látta a Télapót :( :( :( :(
Ti sem mentetek volna el a helyemben betegen nem????

Mea
mea

Bocsánat a rengeteg hibáért, szokásomhoz híven megint siettem :oops:

Mea
mea

Ayse! :D

A számból vetted ki a szót! Szerintem is idegőrlő lehet tanítani, én se tudnám csinálni. Az pedig tényleg durva, hogy a régen szuper magyar oktatást hogy zúzzák szét. Néhány tíz éve a világon élvonalban voltak diákjaink mind humán mind reál területen, nem beszélve a sok nobel-díjasról. Most valahol a középmezőnyben vagyunk. Pedig az okos országok már rég felfedezték, hogy az igazi érték nem az autópálya, hanem a szellemi tőke. Lásd Írország, Svédország, Finnország stb. Igaz, Manka? :wink: :wink:

Kép
Kép
göndörzsóf

Mea! :D

Megértelek, nekem is negatív gondolatok kavarognak mostanában a fejemben, tudod, én nem dolgoztam, hanem PhD ösztöndíjas voltam, és aggódok, milyen munkát találok majd. Bíztatnálak, de mostanában nekem is sz@r a kedvem. :wink: De lesz ez még így sem! :D Szerintem aki akar talál munkát, ha nem is rögtön a legjobbat, de később tud váltani.

Kép
Kép
göndörzsóf

Lányok!

Most egy időre búcsúzkodni jöttem!!!
Holnap hajnalban megyünk Apával, őt lerakjuk a dolgozóban, aztán mi megyünk tovább Gergővel anyumhoz.
Ott leszünk egész nap, Gergő marad is, mi meg megyünk este Robival céges vacsira!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vettem a C&A-ban egy szép felsőt, most nem tudom lefotózni, de majd a vacsin fotózunk, és akkor azt felrakom.
Aztán vacsi után irány haza, Gergő pénteken is anyumnál "parkol", mert mi hajnalban megyünk Bécsbe.
Aztán szombaton megyünk Gergőért.
Úgyhogy majd csak vasárnap leszek újra...

Nem tudom, hogy tudok-e még jönni írni este, mert még vasalnom kell, meg összerámolni,
éppen ezért:

Ayse, nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!!!

Kép
kuha

Ayse!

Neked is szülinapod van????

Jujj most még jobban haragszom magamra, pont ma hoztam fel ezt a témát :oops: :oops: :oops:

Ne hari!

Boldog szülinapot! :oops:

Mea
mea

Kuha! :)
Neked nagyon jó céges bulit, bécsi kiruccanást!
Érezzétek nagyon nagyon jól magatokat!!!!!
Mert megérdemled :)

Mea
mea

Kuha!
Érezzétek nagyon jól magatokat! :)

Mea!
Nem gondolkoztál pesti 4-6 órás munkában? :roll: Itt azért több lehetőség van és ha részmunkaidőben dolgoznál, Livihez is emberi időben érnél haza. :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha, jó bulizást és utazást nektek!

Viki, milyen jók a mikulásos képek!

Mi itthon hármasban mikulásoztunk, de igy is nagy sikert aratott az ablakba tett csomag. Volt benne csoki is, de aztán szépen elmandarinozgattunk (manna névre hallgat Julcsinál), hiszen még nem tudja, mi rejlik a szines papir mögött :D

Tanár témában csak Aysét ismételhetem...de a nyári szünet tényleg szuper. Mondjuk, ha nem lenne, szerintem diliházban kötne ki az összes tanár.
Nekem a szüleim is tanárok voltak, és emlékszem, nagyon sokszor este is dolgoztak, sőt, anyukám mint tanitőné éjszaka is jelmezeket meg diszleteket varrt a szinjátszáshoz..ezt nem fizette meg senki. Én könnyebb utat választottam, mert gimis nyelvtanárként nem kellett sokat készünöm, magyart meg nem tanitottam, ahhoz kétszer annyi időt kellett volna könyvtárban töltenem, mint az iskolában. Azért az sok idő, több, mint egy normál munkaidő.

Képzeljétek, mi történt! Miután tegnapelőtt balkáni körülmények közt vért vettek tőlem a monori rendelőben, ma kiderült, hogy nem kapom meg a leletet. Nem vagyok monori lakos, ezért ki kell fizetnem. Olyan mérges lette, hogy meg sem kérdeztem, mennyit. Pedig a vércsoport és ellenanyag vizsgálat is benne van, ami ugye kell a szüléshez. Itthon átgondoltam és arra jutottam, hogy ez lehetetlen. Még nem vezették be az új kórháztörvényt, tehát nyugodtam megcsináltathatom itt a vizsgálatot. Valószinűleg azonban minisztériumi utasitás lehet, hogy már be kell vezetni, csak azt nem tudom, ez igy jogszerű-e. Mindenesetre holnap reklamálok.

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Annamami és Ppanna!

Boldog szülinapot! :)

Zsóf:

A tudomásulvételiben van egy olyan kitétel, hogy a háttérkórház legyen 20 percen belül autóval normál nappali forgalom mellett. Ági erről szóban azt mondta, hogy ő most már úgy van vele, hogy amilyen távolságra anyuka biztonságban érzi magát a kórháztól, ő azt elfogadja. Azt mondta, azért változott meg a véleménye, mert egy bábakonferencián kiderült, hogy a kórháztól való távolság nem rontja a bábák hatékonyságát, pl volt aki 8 órányira dolgozott kórháztól mert vidéken volt, és nem volt több a megoldhatatlan komplikáció. Ági erről azt mondja, ahol az anya biztonságban érzi magát, ott tud komplikációmentesen szülni. És ez vonatkozik persze arra is, ha a kórházban érzi biztonságban magát.

Nekem az jött le, hogy szerintük nincs olyan komplikáció amit ne lehetne kórházba szállítani időben, mert a legtöbb komplikációt messze előre észre lehet venni. Ezenkívül azért ők fel vannak készülve és vannak műszereik, eszközeik amikkel egyes komplikációkat kezelni tudnak. Ami meg olyan gyorsan folyik le, azzal valószínűleg a kórházban sem tudnak semmit kezdeni.

Ami meglepett még, hogy Ági olyan esetekről is beszámolt, mikor ők kórházba szállítottak kismamát azzal hogy császározni kell, mert az lenne a legjobb a babának, és nem császározták meg. :( Ő erre azt mondja, hogy a kórházban nagyon meg tudják nyúzni a babákat, hol azzal hogy feleslegesen avatkoznak be, hol azzal, hogy akkor sem amikor kéne...

Jucc:

A születésházba az megy aki szeretne! Legalábbis én így értettem. Csak attól függ, éppen szabad-e. Egyszerre ketten kényelmesen megszülnek benne, már ha nincs tanfolyam...

A terhesgondozásnak annak a részét, ami laborvizsgálatokból áll, természetesen ők nem tudják végezni, SZTK-ba vagy magánorvoshoz kell menni. Illetve Ági tud beutalót adni, mert most éppen van engedélye, csak szerződése nincs az OEP-pel, úgyhogy nem lenne térítésmentes, míg ha SZTK-ból utalnak be, akkor igen. Nem akarok hülyeséget mondani, mert szerintem erre még nem tértek ki, de nekem úgy tűnik, ők nem rendelnek be havonta egyszer, hanem akkor jelentkezel ha valami kérdésed van... és ezenkívül ők az orvosi rendszerhez képest kevesebbszer akarnak látni. De majd holnap lesz a "szülés bábaszemmel" c. nap, lehet akkor kitérnek rá, hogy ők hogy csinálják a terhesgondozást.

Burokrepesztés:

Erre még visszatérek egy picit, mert azt kihagytam a beszámolóból, hogy állítólag amit a kórházban szoktak csinálni, hogy kb 4 cm-nél burkot repesztenek, az állítólag a természetben nem nagyon fordul elő. Vagy megreped a burok mielőtt beindulnak a kontrakciók, vagy már csak a végén, 8 cm táján vagy utána reped magától a burok. Ági azt mondta, a burokrepesztés nem következménymentes, mert a baba szívhangja le szokott esni ilyenkor, tehát megterheli őt hogy már nincs körülötte a magzatvíz. Ez is érdekes volt, ezt sem tudtam, hogy a burok az nem szokott magától megrepedni a vajúdás közepén. Ági erre azt mondta, szerinte mindkét esetnek jó oka van megtörténni, annak is ha korán reped a burok, és annak is ha csak a végén. Ez nekem azért érdekes, mert én pl a burokrepesztést az ártatlanabb kórházi beavatkozások közé soroltam a saját fejemben, bár azt tudtam, ha megreped a burok, akkor az ember (a kórházi közegben) el van kötelezve arra, hogy 12 órán belül szüljön. Ezt is kihagytam, mikor azt írtam hogy a kórházban ilyenkor beindítják a szülést - nem feltétlenül azonnal, de 12 órán belül.

Köldökzsinór:

Ez volt a másik érdekes részlet ami úgy a fejemben maradt, hogy Ági elmesélte, milyen az, ha a baba nyakára van tekeredve a köldökzsinór... és hogy ők ezzel mit csinálnak. (Kórházban gyakran ezzel indokolják a műszeres, vákuumos, stb, befejezést.) Tehát ha a baba nyakára van tekeredve a köldökzsinór, akkor mikor méhösszehúzódás van és a baba próbálna előrejutni, a zsinór megfeszül, vékonyabb lesz, kevesebb vér áramlik rajta keresztül, és mikor a kontrakciónak vége, visszahúzza a babát a méhbe. Megfeszült állapotban tehát a baba kevesebb oxigénhez jut. Viszont mikor vége az összehúzódásnak, a baba visszacsúszik, akkor a köldökzsinór ellazul, a vérellátás visszaáll, és a következő méhösszehúzódásnál egy kicsit előrébb jut a baba. Ők ezt szokták hagyni, és így, ha lassabban is, de megszületik a baba szépen magától. Ági ezt ahhoz hasonlította, mikor a gyerekek a Balatonban kavicsokat gyűjtenek - le-lebuknak a víz alá, de levegőért mindig feljönnek. Ez nem egy aggasztó jelenség. Ellenben ha a víz alatt tartanánk őket több percig, akkor azt bizonyosan jobban megsínylenék. Ugyanígy a babával meg a köldökzsinórral, ha hagyják őt szépen alá-alábukni, megoldja hogy elég oxigénhez jusson. De ha ilyenkor megfogják őt, tolják, nyomják, húzzák ki több percen keresztül, mondván hogy a nyakán van a köldökzsinór és minél hamarabb ki kell őt húzni a méhből, azt sokkal jobban megsínyli, mert nincs lehetősége visszacsúszni, ellazítani a köldökzsinórt és levegőt venni. Ezért aztán rosszabb állapotban születik meg, mintha hagyták volna békén, de laikus szemmel meg úgy néz ki, azért van rossz állapotban, mert a nyakán volt a zsinór.

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha,
Ha mégis olvasol még ma!
BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED HOLNAPRA!!!!!!!!
Jó bulizást és szép bécsi kirándulást! :) :) :)

benianyu

Hú de sok a szülinaposunk!!!

Boldog szülinapot Ayse és holnap Kuhának! :)

Annamami-hiradó:

Anyukájánál van Mazsival együtt, mert náthások, úgyhogy szerintem nem olvassa most a fórumot...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsóf!

Azt mondod, mostanában hányingered van a koffeines kávétól, de megjegyzed, hogy általában koffeinmenteset iszol... szerintem lehet hogy egyszerűen elszokott a szervezeted a koffeintől. Emlékszem, nekem fiatalkoromban mindig hányingerem volt a kávétól, és csak sok év alatt sikerült hozzászoknom. Ez az egy tippem van... szeretnél espressót inni? Más koffeines cucctól is hányingered van? (energiaitalok, kóla, ilyesmi)

Miért szeretnél koffeines kávét inni, ha általában a koffeinmenteset szoktad?

Tanfolyam második napja:

A témák a belső készülődés a babára, a gáttorna, és a találkozás a dúlákkal volt. Sajna más elfoglaltság miatt az elsőre nem jutottam el, a gáttornára igen, és a dúlákkal is jó volt találkozni. A belső készülődést majd a következő turnusban fogom meghallgatni, meg a mai napi témát is (újszülöttgondozás).

A gáttora a Kriston-féle torna, Király Ági végigcsinálta a tanfolyamot, ezt tanítja. Én már tanultam gáttornát, de még így is jó volt, mondjuk nekem nagyon nincs ahhoz önfegyelmem, hogy naponta gyakoroljam. :oops: Ami érdekesség megragadt, hogy miközben gyakorolgattunk, Király Ági tanmeséket mondott az emésztésről meg a vizeletürítésről. Pl hogy a bélmozgások este, alvás közben megszűnnek, és reggel pedig 2 bögre űrtartalmú étel/ital hatására indulnak be. Tehát ha valaki székrekedéssel küszködik, akkor érdemes a napot 2 bögrényi enni- vagy innivalóval kezdeni. Állítólag már 2 bögre langyos víz is megteszi ezt a hatást, hogy beindítja a beleket. Én persze a 2 bögrényibe általában vajas pirítóst, müzlit és egy bögre Earl Grey teát szoktam besűríteni. :) Mit nekem a langyos víz, az nem reggeli!!! :)

A vizeletürítésről pedig azt mesélte, hogy a hólyag egy izmos valami, aminek a záróizmát ha ellazítjuk, akkor lép mozgásba, felülről kezdi, és szinte "kifacsarja" az izom a vizeletet a hólyagból. A lényeg hogy a pisilés akkor megy legjobban, ha hagyjuk történni, és nem ha erőltetjük. Viszont azt is mondta, hogy a gáttornának az a verziója, hogy pisilés közben többször meg kell szakítani a vizelet ürülését, azért nem jó, mert megzavarja a hólyagot, mikor már beindult ez a "facsarás" és el lehet érni, hogy kevésbé hatékonyan ürül a vizelet, mert leszoktatjuk a hólyagot arról, hogy ha ellazul a záróizom, akkor kell kifacsarni a hólyag tartalmát...

Dúlák:

Hárman jöttek, és jó sokáig elbeszélgettünk, sokfajta téma volt. Kaptunk egy listát is, van rajta 4 db bába, jópár bábatanonc, és még több dúla elérhetősége. Nemcsak Budapesten, hanem vidékiek is.

A beszélgetés aztán elterelődött, mivel mint kiderült a három dúla közül kettőnek 3+ gyereke van, akik közül jópárat otthon szültek, ezért kaptunk az alkalmon, hogy megkérdezzük, hogy is működik egy pár ilyen adminisztratív dolog, amire ti is rákérdeztetek, mint pl az anyakönyveztetés. Hát a válasz az, hogy nem könnyen. Mert a hivatalokban erre nincs útmutató, hogy az otthonszült anyákkal mit is kell csinálni, és sok bürokrata vissza is fizeti az ebből adódó bosszúságot azzal, hogy kekeckedik, vonakodik. Olyan még nem volt, hogy valakit ne anyakönyveztek volna, de olyan igen, hogy anyukát/apukát jól megtúráztatták. Állítólag 30 napon belül kötelesek anyakönyvezni. Az egyik dúla azt javasolta, mindenképpen keressük fel a helyi önkormányzatot, és érdeklődjünk ELŐRE hogy mi fog kelleni az anyakönyveztetéshez, ezt vetessük velük jegyzőkönyvbe, irassuk alá, hogy legyen mire hivatkozni, mikor visszamegyünk. Egyébként mivel a születési anyakönyveztetés aszerint meg, hogy hol született a gyerek, amit otthonszülésnél igencsak nehéz bizonyítani, elvileg meg lehet csinálni, hogy az ember végigjárja az önkormányzatokat, és oda megy, ahol a legsegítőkészebbek.

A másik nagy mizéria az anti-D beszerzése. Erre az injekcióra azoknak van szüksége, akik maguk Rh- és Rh+ babát szültek, hogy ne termeljenek ellenanyagokat a következő baba ellen. Ez térítésmentesen jár a magyar anyukáknak. Igen ám, de ha az ember otthon szült, akkor először is el kell vinni a baba vérét azonosíttatni (ha apuka is Rh-, akkor nem kell), ami önmagában időt jelent. Aztán fogni az eredményt, és bemenni vele egy kórházba, és kérni, hogy adják be az Anti-D-t, mégpedig 72 órán belül. Csakhogy állítólag ezt csak bentfekvők kaphatják meg, ezért a kórházakban szeretnek kötözködni, de kötelességük beadni. Illetve ha nem akarják, akkor ott is alá kell iratni név szerint, hogy ki tagadta meg a beadását, és milyen alapon. Ezt persze senki nem vállalja be, hogy ő név szerint megtagadta az Anti-D beadását.

Az egyszerűbb variáció hogy külföldről behozatni az oltóanyagot 20e forintért a Pharmafutárral. De mivel elvileg ez jár a magyar biztosítottaknak, jó lenne kigyalogolni belőlük, hogy legalább a jövőben ne legyen probléma.

Egyébként lehet hogy ez lesz az, ami miatt én mégiscsak inkább kórházba megyek. Kell a hátam közepébe a sok kekeckedés a hivatalokban, elég komplikáció nekünk, hogy David külföldi és nem vagyunk házasok, Zsuzsát is majd egy hónap alatt anyakönyvezték emiatt, pedig minden papírunk rendben volt. (Még szerencse, hogy nem vagyok Rh-)

A holnapi téma a szülés bábaszemmel. Kiváncsi vagyok nagyon. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szép jó estét!

Mea
Ha tudnád, engem mennyit foglalkoztat ez a munkakérdés.... :( Amit az eü.-el művelnek...ÁÁÁH, de nagyon sokat panaszkodom így, és itt is!Mondjuk a csajok nagyon rendik, nem érzem, hogy elegük lenne már belőllem! 8)

Megpróbálom Nektek idevarázsolni az anyuméknak szánt hajtogatós fali-Panni naptár decemberi lapját!(ma küldte át a srác, hogy jó lesz e így, ha igen, vasárnap mehetünk értük)
Kép

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést! :D:D:D

Ne értsétek félre, de jól esett, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, majd megpróbálok erősen koncentrálni erre amikor már megint magányosan küzdök az elemekkel... (és mi lesz itt jövőre, amikor Lili kezdi a sulit én meg állítólag bevállalok néhány tanfolyamot????)

(A másikban is felmerült a tanár-téma, oda is írtam róla. Csak azért szólok, mert nem szeretnék sumákolni. Mondjuk itt nehéz is lenne.)

ayse

Megvan!!!
Viki
Jók nagyon a képek, olyan édi Peti csukott szemmel, elégedett pofival! :D Panniról azt gondoltam, hogy nem fog a Mikitől félni, mindenkivel olyan huncut, és barátságos, de nagyon be volt tojva! :)
Majola
Nem tudom, mi alapján akarják kifizettetni Veled a a leletet, cirkuszoljál csak nekik!!!!!!!!!Tiszta nemnormális világ ez! :evil:
Kérdezted tegnap(bocsi, csak mentem aludni), hogy hogy mondja a Panna, :hány éves?Sorra szoktuk kérdezni dolgokat(pl.anyát, aát, dédit stb.hogy hívják, mikor megkérdezzük, Panni, hány éves vagy, ill.a hüvelykujjunkkal egy 1-est mutatunk, rávágja szép tisztán:egy!!Megzabbantom!De Julcsid viszi a pálmát szerintem beszédügyben!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?