Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :D

Na engem sem kellett sokat biztatni,igaz?Csak meg ne banjatok! :wink:

Most erkeztunk haza az Operabol,megneztuk a Diotoro foprobajat.
Kis Karacsonyi elohangulat.Jo sok gyerek volt,nagyon elveztek.

Itt van most nalunk egy angol baratnom szombatig.Naluk nincsenek ilyen Mikulasos szokasok,de gondoltam az O szobajaba is becsmpeszek reggelig egy csomagot. :D

Sajnos virgacsos mikicsomagot alig lehet kapni(nekem sem sikerult),pedig az lett volna az igazi! :wink:

Millio puszi,es varazsos szep ejszakat mindenkinek! :D
rillisz

SZIASZTOOOOOOOK!!!

Én is itt vagyok, bár a dolgunkat korántsem fejeztem még be. Dehát karácsonyig még van!

Csak vagy 3 hozzászólást olvastam vissza, hátha sikerül mindet elolvasni, amíg Kriszta alszik! Még mindig csak 50%-os üzemmódban leszek ezen a héten, a netet is csak én kapcsoltam vissza úgy, hogy megpróbáltam idehúzni a szálat és ideért. Hurrá. Mert áthelyeztük a sz.gépet egyik szobából a másikba. Most lett IStvánnak "zenészszobája" és Krisztának külön babaszobája. Eddig is külön vaolt, de nemcsak az ő szobája volt. Képeket nem mutatok, mert még nincs kész. A falak díszítése, függöny, még ezután lesz. HA teljesen kész leszek vele, akkor majd mutatok képet is. A lakás nagytakarításával úgy állok, hogy megvan a 3 szoba, hátravan még egy nagy hajtás: a konyha majd a két fürdő a kamra és az előszoba, bár ez már feleannyi sem annak, amit megcsináltam.
Krisztát az este hoztuk haza, 2 teljes napig volt az IStván szüleinél. Nagyon hiányzott. MIndenesetre, a lehető legkevesebbre szabom az ilyen Krisztanélküliségeket! Üres volt a ház, minden kis sarka rá emlékeztetett. MOsogatás közben (ne nézzetek hülyének, mert azért egész vagyok még) azt hallottam, mintha felsírt volna, a kis edénykéit pedig tudatosan elérhetően pakoltam az öblítés után, hogy ne kelljen a többi alól kihalásznom, amikor főznöm kell neki.
Láttátok volna azt az örömöt, amikor meglátott. Én mentem be elől, ő anyósomnak az ölében: megnéz nagy komolyan, aztán ránéz a mamájára, mintha azt kérdezné tőle, ez valóság vagy csak a szemeim kápráznak? És amikor ismét ránknézett, akkor már fülig ért a szája és "repült". Nem kellett hívnom magamhoz, úgy jött hozzám, hogy csak na! Elvettem, körbeforogtam vele, és máris ropogósan kacagott. Aztán az apukájával, ugyanígy, és egy jó darabig még nagyon sokat nevetett.

Ne haragudjatok, hogy ezt ilyen részletesen ecseteltem, de ez akkora hatást gyakorolt rám! A kicsi drágánk nélkül mi már nem tudnánk meglenni. A lakás, az érzéseink és maga az életünk is szörnyen sivár lenne.

Na, próbálok még olvasgatni, aztán meglátom, mennyi sikerül. Szép napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rillisz!
De jóóóóóóóóóóóóó!

Edith!
Jó volt olvasni, amit írtál!!!!!

Most csak ennyi, nálunk ma ereszd el a hajamat van. Talán azért alvásidőben majd be tudok még nézni.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Edith, tök jó h írtál, már éppen kérdezni akartam, merre jársz. Nem kis munka lehetett (és lesz) ez a lakásátrendezés + nagytakarítás, ügyes vagy.
És átérzem, amit Kriszta hiányáról írtál - amikor Samu nem volt itthon, nekem is nagyon-nagyon hiányzott, de tudtam, h jó helyen van, és szerintem csak jót tesz neki, ha másokhoz is kötődik valamennyire rajtunk kívül.
Gondolom, Kriszta is jól érezte magát a nagyinál - legalábbis Samunál ez volt a tapasztalatunk. Biztos vagyok abban, h 1-2 napos távollét minket jobban megzakkant, mint a gyerköcöket :)

Iza, hogy újra vagy - a Mikuláscsomaghoz mit szólt az angol barátnőd?

Mi tegnap a séta közben (egy bolt előtt + a piacon) 2 db mikulással is találkoztunk, mindegyik szaloncukrot akart adni Samunak... Kérdeztem, hogy nincs-e inkább alma vagy banán - hiszen édességet még nem kap. Nem volt...Samu meg vigyorgott rájuk mint a tejbetök :)
Megyek, Samu szétszedi a gépem...
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Minden kismanónak, tesónak, apának és anyának boldog Mikulás napot!
Kép

Andi
Kép
zsandi

Na, mi újság?
Mindenki takarít, csomagol, Mikulással beszélget? :) Nagyon nagy a csend.
Nálunk kezdődik a délutáni műszak, Marci már felkelt, lassan Flóra is ébred.

Edith!
Kicsit irigykedem, hogy már túl vagy a felén a nagytakarításnak, pakolásnak. Nálunk is kéne valami ilyesmit rendezni, de csak halogatom. Asszem nem lesz belőle semmi még egy ideig.

Barbi!
Biztos jók voltatok, hogy a virgács elmaradt. Eddig még nálunk sincs virgács, talán mi is megússzuk. :lol:

Évi!
Neurológiára a dokinénink küldött még régebben, amikor pár hónaposak voltak. Szerintem nagyban hozzájárult a koraszülés és az ikerség. Inkább elővigyázatosság volt. Szerencsére eddig sem, és most sem találtak semmit. De mivel egyszer mennünk kellett, így 1 éves korukig még nézik őket. Most már csak egy kontroll van hátra.

Zsu!
Nagyon ügyes Katicád. Lehet tényleg nemsokára elindul, akkor aztán lesz nemulass. :lol: De hát így van ez jól, mindannyian várjuk már, mégha mozgalmasabbá is válnak a hétköznapok. :)
Jó ez a nem várt pénz. A beázás oka már megszűnt? Vagy elképzelhető, hogy lesz még ilyen? Az azért nem lenne jó.

Márti!
Csomagolsz, csomagolsz?

Julcsi, Edit!
Nálatok is járt a Miku bácsi? :wink:

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Takarítgatok, és bankozok. Szedem össze a befizetni való csekkeket, na, ettől mély depibe zuhantam. :cry:
És mennénk sétálni, de mindjárt esik az eső. Nem baj, legalább a kertig kikocsizunk.

Edith, örülök, hogy leleményes voltál és odarángattad a zsinórt a géphez. :lol:
Én már a gondolattól is szörnyen érzem magam, hogy 2 napig ne legyen itthon az Ádám. De örülök, hogy túlvagytok rajta, és Évivel értek egyet, a manócskáknak meg sem kottyan ez a pár nap nélkülünk, csak bennünket visel meg!

Évi, elnéztem a képeket Samuról és határozottan állíthatom, hogy ő sem kopinyó, hátul látszik is a lobonc. Csak mint az Ádám, szöszi!
(De azért még én sem tudok a babanaplójába tincset eltenni, annyi haja azért nincs! Majd talán 2 évesen. :lol: )
Mi a neurológiára azért járunk, mert az Ádámnak izomletapadása volt a nyakában és a lábában.

Edit, garanciális még a telefonod? Mert akkor ki kell cseréljék. De ha nem, szerintem akkor is, hiszen ennyiszer javítani az már felháborító! Röhej, hogy egy valag pénzért veszel egy telefont, nem vársz tőle sokat, csak használni tudd, na, arra nem jó!

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Boldog Mikit Mindenkinek!

Kép

Hegyen, völgyön mély a hó -
lassan lépked Télapó.
Ősz szakállán dér rezeg,
Messzi földről érkezett.
Kampós botja imbolyog -
Puttonyába mit hozott?
Mindenféle földi jót:
Dundi diót, mogyorót.
Lassan lépked, mély a hó -
Siess jobban, Télapó!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!
Nálunk is volt már a mikulás. El is fogtok ítélni. Én biza hagytam hogy megegyenek egy-egy mini csokimikit. Kíváncsi voltam, hogy állnak az önálló evéssel. Na jó, tudom, valami egészségesebbel is kezdhettem volna, na meg kevésbé ragacsossal. De nagy siker volt. Livi tök ügyesen rájött, hogy za biza ehető. Dorkának meg kellett mutatni, nézte a Livit és a szájához nyomtam. Hát, utána szőnyeget mostam(mert hol máshol kéne csokit enni) meg öltöztettük őket. De asszem mi jobban élveztük. És rájöttem, hogy előbb utóbb majd menni fog nekik az önálló kajálás. Legalábbis idővel...

Márti, készülsz az estére? Mikor indultok holnap?

Barbi, az lemaradt a mailből, hogy Kispestre költözünk, tehát még az utazási költséget is számoljátok.

Edith, jó volt olvasni amit írtál.

Barbi, ne depizz! Ha nem lesz pénzetek kajára hozzánk bármikor jöhettek. Sőt lesz egy üres szobánk is (de jó belegondolni, hogy ilyenünk is lesz), szóval elfértek. De ha nekünk se lesz pénzünk kajára, akkor legalább eggyütt éhezünk. Egyél egy kis boldogsághormont.

Andi, Flóra, Marci? Hogy vannak takonyilag? Remélem továbbra is javulnak.

Mindenkinek Boldog Mikulást!

KépKép
kgiulia

Az előbb ez lemaradt.

Kép A végeredmény!

KépKép
kgiulia

Röviden:mostam, főztem, takarítottam, Zsombi nem sokat alszik nap közben, meg állandóan anyaüldözőst játszik :?

Iza:Boldog szülinapot!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Sziasztok!

Voltunk Mártiéknál (végre elhoztam a mamuszt) - nagyon édesek voltak a gyerköcök. Szoni iszonyú cserfes, telistele energiával, Zsombi egy kiváncsi mászóművész :) Márti fotózott, majd biztos mutat képeket,

Julcsi, nagyon jól néz ki a két csaj csokiban! :D

Barbi, valóban elkezdett nőni a haja Samunak hátul, a feje tetején viszont picike - meg igazad van, szöszi ő is!
És Ádámnak már megszünt az izomletapadása? Gondolom, azért jártok tornára. És ezt hogy vették észre?
É

erpé

Ó, Julcsi, drága vagy. Pelenkát is kellene venni, ja, meg a tápszert kiváltani. Nem gond? :lol:

Tök aranyosak a csajok talpig csokiban. Gondolom volt mit sikálni, de sebaj. Ilyen lesz az is, amikor elkezdenek egyedül enni! :wink:

Évi, úgy derült ki, hogy állítólag az első mozgás, amit egy kisbabának meg kell tennie, az a fejkiemelés. Tehát, ha hason fekszik és a kezénél fogva ülésbe húzod meg kell tudni tartania a fejét anélkül, hogy hátra billenne. (És hason fekve is kell, hogy tudja tartani a fejét.)
Na, ezt az Ádám nem csinálta 2 hónaposan még.
És mivel ő a Klinikán feküdt és kellett sokszor járnunk kontrollra, a 2 hónapos vizsgálatnál már küldtek is a neurológiára. Felírtak egy tornát, amit napi 4x kellett csinálni.
2,5 hónaposan vittem először maszírozni, azóta is járunk. Már megszűnt az izomletapadás, jól van, de addig járunk még amíg a mászás be nem indul.

Márti drága, ha holnap már nem jelentkeznél, vagy én nem jutok ide, akkor érezzétek nagyon jól magatokat, pihenjetek, aludjatok, szeressétek egymást.

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi, hát pelenka az nálunk ugyis mindig sok van, mert termelnek a csajok. Ádám meg térjen át a Mildibé-re és akkor az is van.

MÁRTI! Csatlakozom Barbihoz, érezzétek jól magatokat. Hiányozni fogtok, de majd meséltek jó sokat. Meg fényképezzetek. Rád se fogok ismerni ha kipihent leszel. Éppen ezért aludj sokat, de legalábbis lógasd a lábad.

IZA, BÁR MÉG ÍRTAM IS NEKED KÜLÖN ÉS MÉG A HÉTEN MÁRTI MONDTA, HOGY MI VAN ÉS NEM IS AKARTAM ELFELEJTENI A KÖSZÖNTÉST... DE MÉGIS SIKERÜLT. NE HARAGUDJ! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!

KépKép
kgiulia

Na, én is jó bunkó vagyok,
még az előbb akartam is írni, aztán elfelejtettem :oops:
Drága Iza, nagyon boldog születésnapot Neked! :P

Barbi
Kép
b_barbie

Zsandi:holnap megpróbállak msn-en levadászni, hogy megbeszéljük hogy mikor mehetünk hozzátok, ha nem sikerül, majd hívlak!!!!

Köszi csajok majd igyekszünk lazulni!!!!

Mikor jöttünk el a Zeneakadémiáról , apa a parkolásból kanyarodott ki egy hülye taxis mögül, az a vadállat rávetette magát a szélvédőre, hogy megkarcoltuk az autóját!!!!! :shock: :shock: Pedig nem , Roland nem látott semmit a miénken sincs semmi, felhívta a rendőrséget azt mondta az ember, hogy adjon betét lapot, írja rá, hogy nem lát semmit és kész, ne hepciáskodjon taxissal, ha nem akarja, hogy taxisok üldözzék hetekig!!!!! :shock: :shock: :shock: Így jártunk!!!
DE mindezt leszámítva nagyon örülök, hogy elmentünk!!!!Annyira jó volt ezt a sok tehetséges embert látni!!!!És a Dénes na ő meg egyszerűen fenomenális volt, azzal az átéléssel amivel zongorázott még el is érzékenyültem és nagyon büszke voltam rá!!!!!!És képzeljétek mikor visszatapsolták akkor elmondta, hogy az Izának játsza el, mert hogy ma van a szülinapja.....az is olyan megható volt!!!!! :wink:
Persze nem vagyok műértő, de nagyon jó volt hallgatni ezt a zenét és a karmesternek tuti izomláza lett :shock: :lol: annyit mozgott...nagy élmény volt az biztos!!!!! :P :lol:

Holnap 10 órai után indulunk (elvileg), ha tudok még benézek, he nem puszi mindenkinek, majd pihizek helyetettek is!!!!!

AZtán Julcsi majd megyünk mi is kajálni hozzátok!!!!! :roll: :lol: Ha még elférünk persze!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Draga Mindenki!!! :D

Nagyon -nagyon koszonom a sok szep koszontest!!!Dehat hogy mindenki tudta!!!
Annyira orultem Martieknak is ma este,annyira sajnalom ami Veletek tortent!!!! :cry:
Ugye nincs semmi baj,es rendezodott ez a disznosag?

Millio puszi mindenkinek!!! :D
rillisz

Márti! NAgyon szép kirándulást, kellemes időtöltést kívánok nektek! :)

Tegnap elolvastam a kimaradt termést, hát, reagálni most már nehezen tudnék bármire is. Egyvalamire azonban mégis: GYÖNYÖRŰEK A GYERKŐCÖK!!!! :) NA jó, tudom, nem mondtam újdonságot :roll: , de akkor is. Virág és BArnus, Dorka és Livi, de Samu is minden képzeletet felülmúlnak szépségügyban. Mártiéknak is szép lett a kalaptartós fogasuk, Barbinak is nagyon szép a konyhája! Jaj, ésa Mikicsokis csajok is letaglóztak! :? :? :? :? :?

A nagy takarítás közepette nem tudtam adventi koszorút készíteni időben, ezért az este fogtam neki. Hát koszorú nem lett, mert nem tudtam szép jkerek formát adni neki, de készítettem egy szép falidíszt. Majd megmutatom... Száraz virágokból, fenyőből és buxusból (ez olyan simalevelű örökzöld) És amit még készítettem és nektek is nagyon ajánlom, egy narancsba szegfőszegeket szúrkáltam tetszés szerinti mintázattal. Pillanatok alatt meglett. Hirtelen ötlettől vezérelve rátettem a forró radiátorra, és amikor kb 10 perc után visszamentem a Kriszta szobájába, istenien karácsonyi illat terjengett benne. Még most is ugyanúgy illatozik. Nagyon kellemes. Melegen ajánlom mindenkinek!

Na, egyelőre búcsúzom, fogjak neki a napi munkáimnak. MA a kamrát szeretném ostrom alá venni. Másra nem is számítok, hisz most sokkal lassabban haladok. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Drága Iza!

Így utólag nagyon boldog szülinapot Neked! Igazán megható lehetett a párod, ahogy köszöntött Téged!

Márti!

Olyan jó lenne, ha még benéznél. Kívánok nagyon jó utat, pihenést, sok boldog és vidám pillanatot!
Kérünk ám fotókat!
Örülök, hogy rendeződött a kaja, csak egy tipp volt a kaja sorrend csere, de jó, hogy nálatok is bevált.

Julcsi!

A csajok frenomenálisak! Sikerült kitakarítani mindenből a csokit? Azért később már óvatosabb leszel. Én mikor elkezdett enni Barnus, ráhúztam mindig a ruhájára egy fehér felsőt, ugyanis átöltözködni evés előtt soha nem akart. A fehér ruhát meg tudtam hipózni. Ez a legjobb a pörkölteknél volt.

Megyek altatni, később jövök még!

KépKép

KépKép
edit74

Na gyors bekukk!!!Már nagyjából bevan csomizva minden, Zsombi nagyon készül, már negyed 6kor ébren volt :roll: , én még hálóingben rohangálok...de erőteljesen haladunk az elindulás felé!!!! :wink:

Köszi a jókívánságokat, majd fotózunk sokat, puszi mindenkinek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Samunak boldog 9 hónapot mára!!!!!Katának meg holnaputánra, ha jól tévedek!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

SAMU! BOLDOG 3/4 ÉVET!

Tegnap házhoz jött a Mikulás! A krampusz kint maradt, mert az én gyerekeim jó gyerekek! :lol:
Barnus énekelt neki, meg azt mondta, hogy Ő nem szokott hisztizni. Mire mondtam, hogy a Mikulás mindent lát ám, erre azt válaszolta, hogy Ő kicsit hisztizik, Virág jobban. Beszélgettek, mint két jó barát. Virág húzgálta a ruhája szélét. Lett nagy öröm, mikor megkapták az ajándékot. Virág zenélő telefont, meg hajcsatot, Barnus pedig autószerelős legót. Még azzal is aludt. Olyan jó érzés volt, hogy két gyerekünk van.

Este megyek sebészhez, mert megint benőtt a körmöm, valószínű, megint kivágják. Frankó lesz, nem tudom, hogy húzok cipőt.

Edith! Ma én is a kamrát rakom rendbee, mert már nincs szabad polcom. Jó munkát Neked!

Andi, Zsuzsi merre vagytok?

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!

Isteni éjszakán vagyunk túl. :wink: :? Marci 10-2-ig kelt 3x kb., aztán 2-kor nem volt hajlandó aludni tovább. Fél 5-kor sikerült elaltatni. Flóra csatlakozott hozzá 3-kor. Nem is ecsetelem, hogy milyen ma a fejem. :roll: Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a nemalvás mögött. Marcin abszolút nem látom, hogy szenvedne a foga miatt, egyszerűen felébred valamiért, én nem tud visszaaludni.
Flóra még mindig náthás, Marci nem kapta el. :shock: Eddig. Ma megyünk tanácsadásra, remélem a doki is megerősít, hogy csak nátha.

Iza!
Nagyon boldog szülinapot kívánok én is!

Évi!
Samunak boldog 9. hónapfordulót!

Julcsi!
Szenzációsak a csokievő lányok! Azért elképzelem az evés utáni megtisztulás folyamatát is, hááát, jaj nekünk, ha elkezdenek egyedül enni. :)

Editek! :)
Jó kamratakarítást nektek mára, ha végeztetek, jöhettek hozzám is, már az ajtót is nehezen teszem be, annyi cucc van ott erre-arra. Megérett egy rendrakásra nálam is ez a helyiség. :oops:

Edit!
Sajnálom ezt a benőtt körmöt. Mitől lehet? Nemrég is kínlódtál vele.

Na, mennem is kell, tízóraizunk, aztán remélem alszanak egy picit, mert 12-re a dokinál kell lennünk, mindenképp rövidebb lesz a szunya, pedig nagyon kell nekik.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Samunak nagyon boldog 9. hónapot! :P

Andi, sajnálom a szar éjszakát. De átérzem, mi is ezerszer keltünk éjjel. Ráadásul megint nem tudtam aludni, 3/4 12-kor még az órát néztem. :?
Viszont a 6. fog is kibújt.

Sokfogúak, most jön egy kis szünet, vagy jön a többi? :roll:

Kamratakarítás? Na az se rossz. :?

Edit, aranyos lehetett Barnus, ahogy közli a Mikulással, hogy na, ő aztán nem hisztizik! :wink: Hogy is gondolhatta a Miki!

Barbi
Kép
b_barbie

NAhát, mi van itt? NA ne olyan sokan! :P :P :P

Én még sehol sem vagyok, Kriszta át-áthúzogatta a kamrás tervemet, még nem fogtam neki, 4-re pedig babatalira megyünk, úgyhogy ki tudja, ha elalszik mennyit tudok haladni! :S

Barbi, hiányzik a kamratakarítás? Nekifoghatsz otthon is, sőt nálam is elkélne a segítség! :)

ÉVI! BOLDOG HÓFORDULÓT SAMUNAK!!!!!!!

Edit, nem irigyellek a sebész miatt. :cry: :cry: :cry:

Iza, én nem tudtam a szülinapodról, de akkor mot már köszöntelek, mégha utólag is. Isten éltessen! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ezt a falidíszt készítettem tegnap. Nem túl jó a kép, nem fért bele rendesen.
Kép :)

Na, mentem! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

vagyok ám én is, csak tegnap ugye jött reggel a mikulás, (majd dobok fel képet) utána el kellett mennem pár ajándékért, majd veszekedtünk egy jót a Tamással, később elmentünk vásárolni. Szóval sűrű napom volt:)

És most számoltam ki, hogy leg. 23e Ft lesz a villanyszámlánk szóval nekem is k..va jó kedvem van:( Így karácsony előtt ez szuper:(

Megyek is takarítani, mert jól felhúztam magam:(

Évi, boldog hófordulót Samunak:)

Edith, szép lett a falidísz:) Ma mi is szeretnénk este kreatívkodni, kív. leszek mi lesz belőle...

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok

Évi: boldog hófordulót Samunak!

Julcsi: nagyon édesek a lányok, jó kis munka lehetett eltakarítani a romokat.

Edith: nagyon szép a fali disz. Régen én is készítettem mindenfélét, de most semmi energiám hozzá. Ráadásul nincs is karácsonyi hangulatom.

Iza: utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok!

Edit: sajnálom a lábadat, remélem hamar meggyógyul.

Andi: ugyan nekünk most jó éjszakánk volt, de én megfigyeltem, ha nappal jól és sokat alszik, akkor éjjel tuti, hogy 1-2x kel és nem nagyon lehet vissza altatni. Nálatok nincs ilyen?

Zsu: miért lesz ilyen magas a villanyszámlátok? Ez csak egy havi?

Tegnap szörnyű napunk volt. A Szandi egész nap szenvedet, alig aludt, folyton jött utánam. Estére már teljesen lefáradtam. A Ferkó persze egész nap dolgozott, épp beeset fürdésre és utána már ment is megint el. Valamikor hajnalban jött haza és most persze még mindig alszik. :?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi, nem, ez 3 havi, mivel még nem fizettünk mióta itt lakunk. Ugyanis, új szerződést kellett kötni, és az Elmü addig húzta, hogy a múlt héten jött meg végre:(

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Andi!
Nemrég könyörögtél egy-két fogacskáért! Hát tessék itt van! Nem kell ám szenvedni látványosan, elég ha felébreszti a manót, viszket, zsibog és már nincs is alvás.
Mi volt a dokinál?

Ma Virág is tiszta zizi, gondoltam benézek már a szájába, mi a helyzet és lám már félig áttört a 7. fog. Úgyhogy Barbi szünet nincs, jön a többi!!!!

A körmöm fogalmam sincs, mitől nő be, vágom rendesen, állítólag ez hajlam. Egyébként ugyanott nőtt be, mint a múltkor, valószínű, elcseszte a doki. Garanciába javítassam? :lol:

Edith! Hozzá se fogtam a kamratakarításnak, mert rájöttem, hogy holnap már nem tudok cipőt húzni a lábamra, papucsba meg lefagy a lábam vásárolni. Szóval elmentem pelusért, kajáért, meg vettem egy táskát magamnak. Majd holnapól néhány napig szobafogság lesz, azalatt megcsinálom a kamrát.
Jó a fali dísz, de Zsuzsihoz hasonlóan még Mikulás hangulatom sem volt tegnap, nemhogy Karácsony. Nálatok hideg van?

Zsuzsi! Nálunk fordítva van. Ha napközben nem alszik jól Virág, éjjel is rosszul alszik. Estére hiába dől ki, fél óra múlva már ébred is.

Megyek, mert jön a barátnőm nemsokára.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Edith, köszi, de nekem nincs kamrám, így egy gonddal kevesebb. :lol: (van helyette más, amit lehet suvickolni :? )

Szép lett az ajtódísz-adventi koszorú. :lol: :wink:
Képzeld, én imádom a bukszus bokrot, pár hete ültettem is a kertbe. Imádom az illatát. Átültettünk két tuját, és közé kicsit arrébb a bukszust. Na, aki erre jár megkérdezi, hogy ezt a nyamvadt bokrot minek kellett. Pedig az a kedvencem! (de ezek nem értenek hozzá!)

Edit, akkor nincs megállás? Mikor lesz már nyugodt éjszakánk? Ráadásul most sétálni voltunk a Nancsikával, és én büszkén meséltem, hogy nekünk aztán van napirendünk, 1/2 2-2-kor megy délután aludni. Mindig.
Elkiabáltam, itt van mindjárt 3 óra és eszébe sincs aludni. Sőt, amikor letettem olyan ordítást levágott, hogy csak lestem.

Zsuzsi, te már teljesen rendbejöttél? Nem is írtad.

Andi, doki után csavarogtok? Mi lett a mázsálás eredménye?

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Megosztok veletek pár képet a mikulásról.:)

Hanna és az igazi finn mikulás,Joulupuki ölében:
Kép

Zsolti és a nagycsaládosok télapója:
Kép

Hanna ugyanezzel a télapóval:
Kép

Rebi és Zsolti a színpadon,Rebi verset mond a télapónak:
Kép

Most csak ennyit,este jövök még.Remélem hagynak a gyerekek,mert ma egyedül vagyok velük,mert apa ügyel.

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Na, megjöttünk a tanácsadásról. Flórának a jobb fülében kezdődő középfülgyulladása van :cry: , Marci egészséges. Kaptunk fülcseppet, orrcseppet, antibiotikumot, meg 2-3-szoros Cebion cseppet kell kapnia naponta. Jövő héten pedig kontroll. A súlyuk F. 8560 g, M. 8660 g, mindketten 73 cm-ek.
Flórát még UH-ra utalták a hemangiómájával. Tök jó, hogy arra is minden doki mást mond. Pesten az érsebész azt mondta, hogy felszívódóban van, majd áprilistól lézerrel gyorsítja a visszahúzódás folyamatát, a házi gyerekorvos most UH-t szeretne, apósom (aki a mi háziorvosunk) ellene van minden beavatkozásnak, merthogy magától el fog múlni. Aztán döntsem el. :evil:
Egész délelőtt nem aludtak semmit, hazafelé a kocsiban beájultak, azóta is alszanak, ebéd nélkül. Szép napunk van. :?

Edith!
Nagyon jó lett a falidísz, ügyes vagy.
Én új mottót találtam: "fő a lustaság", így vettem kész adventi koszorút. :oops:

Zsuzsi!
Én is azt vettem észre, amit Edit. Ha napközben sokat alszanak, akkor éjjel is megy az alvás, és viszont. Fene sem érti.

Edit!
Igen, elképzelhető, hogy Marcit a foga ébreszti, csak én vagyok béna, hogy ezt felismerjem. Flórának amúgy is javasolt ma a doki Nurofent, majd Marci is kap este, aztán meglátjuk.
Gratula a 7. foghoz.

Barbi!
Gratula a 6. fogacskához. Jól belehúztatok. :)

Zsu!
Átérzem a nagy villanszámlátokat, mi már lélekben készülünk a januári elszámoló fűtésszámlára. Már így is rengeteget fizetünk havonta, de most a tavalyi év után van megállapítva az átalány, idén pedig a gyereke miatt nagyon sokat fűtöttünk. :?

Andi
Kép
zsandi

Timi!
Nagyon jók a képek, Hanna aztán sok Miku bácsival találkozott.

Andi
Kép
zsandi

Timi, tök jók a képek. És Hanna mit szólt a Mikikhez?
Rebi nem volt zavarban a színpadon? Édesek lehettek. :lol:

Andi, kezdődő középfülgyuszi?! :cry: Az szép!
Valahol olvastam, hogy a tápszeres babák hamarabb kapják meg, ill. hamarabb lesz középfülgy-uk. Szerintem ez baromság, csak már ezzel is stresszelnek, hogy lám-lám, még ez is a hátránya a tápszernek. Mintha akkor lett volna választás... :evil:

De nem emlékszem, hogy írtad volna, hogy a füléhez kapkod.
Nála is úgy volt mint az Ádámnál, minden jel nélkül? Illetve jel a takonykór.
Most akkor mit kell csinálni? Az első pár csepp orrfolyásnál vinni a dokihoz, nehogy...?
Vagy várni, aztán még ez is lehet a vége? :?
Szerencsére Marci jól van (kopp-kopp).

Szép méreteik vannak, nagyon kis formásak. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi!
Ja-ja, én is ezen voltam kibukva. A múltkor ahogy elkezdett folyni az orruk, máris mentünk a dokihoz, ahol közölték velem (kicsit még én éreztem hülyén magam), hogy ez CSAK nátha. Most direkt figyeltem, dettó olyan tüneteink voltak (vagyis semmi az orrfolyáson kívül), és most meg ez. Mindenesetre a dokinéni azt mondta, hogy nem jöttünk későn, rendben van ez így, nem lesz semmi gond.

A tápszernek szerintem nem sok köze van a dologhoz, úgyhogy ezzel na hagyd magad stresszelni, ugyanis jó sok példa van a környezetemben az ellenkezőjéről. Vagyis anyatejes gyerekek egyik betegségből ki, másikba be. Ez azért engem meggyőz arról, hogy nem feltétlenül ez az ok. Na nem mintha direkt választottuk volna ezt az utat.

A gyarapodásunk azért eléggé lelassult, most egy hónap alatt Marci 420 g-ot, Flóra 280 g-ot gyarapodott. De erre nem mondtak semmit, a múltkor még ennyi sem volt a havi növekedés, és akkor azt mondták, hogy szépen nőttek.
Különben is mozognak elég sokat, gondolom most már hiába is várnék havi 1 kg-ot. (Na nem mintha két 1 éves, 15 kg-os gyereket szeretnék cipelgetni hamarosan. :roll: )

Mi újság a nagyon eltűntekkel? Tessék ám írni!

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Köszönjük a 9 hós jókívánságokat mindenkinek, annyira hihetetlen, hogy már itt tartunk! Mindjárt egy éves lesz ez a picur, és emlékszem, mikor megszületett, milyen iszonyúan távolinak tünt ez az idő.

Tegnap (és ma is) Samu kezdeményezte a pápázást, és azt mondja hozzá, hogy tátá. Imádom. Szerintem nem tudja még, hogy ez az elköszönés - de ez ügyben mi sem vagyunk konzekvensek :)

Edith: jól néz ki a falidíszed. narancs szegfűszeg jó ötlet, ilyet én is csináltam már korábban, de most nem jutott volna eszembe. Babamama tali milyen volt?

Edit, remélem, hogy ez a körömdolog nem fog nagyon fájni. Egyik barátunk szintén sokat küszködik ilyennel.

Andi, Flórának mielőbbi jobbulást! és tényleg lehet a fog miatti ébredés úgy is, hogy nem látszik semmi, és nem is igazán nyügi Marci - Samunál is voltak ilyen éjjelek. Ja, és mi az a hemangióma?

Barbi, gratula az újabb foghoz!

Timi, nagyon jók a télapós képek! És a gyerekeid gyönyörűek! Hol találkozott Hanna a finn mikulással?

erpé

Szép, jó reggelt Mindenkinek!

Nagyon el vagytok tűnve... :shock: Mi újság? Tessék mesélni!

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Elég jól aludtunk, csak egyíszer kellett bemennem Krisztához 4-kor, amikoris ülve és füligérő szájjal fogadott. de csodák csodája, adtam eki vizet, cumit, lefektettem, és fél 8-ig nem volt baj vele. :roll: :roll: :roll: Még így is legyen.

Edit, én sem fejeztem be a kamrát, jobbanmondva szinte semmit nem csináltam. :oops: :oops: :oops: Remélem, hogy az orvos rendbehozta a körmödet-lábujjadat, és nem volt túl fájdalmas. :(

Timi: NAgyon aranyosak a gyerekeid, és mennyire hasonlít Rebi és Zsolti! Tényleg, hol találkoztatok ti eredeti finn Mikulással? Még kérünk beszámolót!

Andi: Nagyon gyors gyógyulást Flórának! Remélem, Marci valóban megússza, és nem kap el semmit tőle! Most karácsony előtt, de bármikor is, gondolom, annyira kívántad ezt, mint egy púpot a hátadra! Ne aggódj, rendbejöttök, és ne csüggedj el. Visszaolvasáskor láttam, hogy eléggé kikészített a dolog, hogy Flóra ismét lebetegedett. MUszáj valahogy "megszokni" ezt, mert ha nem nagyon hátulütős a dolog. Szóval nyugodja meg. És ha már minket felkérsz a mesélésre, legalább példát mutass előtte! :P :P :P

Évi, lehet citromba, grapefruitba, almába is szórni. Én úgy tervezem, hogy minden szobába más-mást teszek. Ez csak próba volt. Bár így is az egész lakásban terjeng z illat! :)
Babatali jó volt, most vittem kamerát is, és dobok fel képeket, ha már bemásoltam. de nemsokára jön Anyukám, és akkor most nem lesz időm.

Kellemes napot, sok puszit mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Olyan fejfájással keltem, hogy kettőig nem látok. :?
Remélem lassan hat a gyógyszer, mert komoly gondokkal küzdök, hogy lehajoljak az Ádámhoz a járókába. Konkrétan úgy érzem, az agyam ki akar szakadni.
De szerintem nem csoda, tegnap 15 fok, jövő héten meg 5.

Edit, nagyon megkínoztak tegnap? Nektek is gratula a sokadik fogacskához. :wink: Ezek szerint tényleg nincs szünet. :?

Andi, hogy van a kis beteg? Éjszakátok?

Évi, baromi aranyos lehet Samu mikor tátá-zik és hozzá integet. Próbáld meg lefotózni! :lol:

Edith, tényleg jó ötlet ez a narancsos illatosító. Én is megcsinálom.

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Először is édes kötelesség: SAMUNAK BOLDOG 9 HÓNAPOT!!!!!!!!!! Öregszetek ám ti is...! :lol:

Barbi, gratula a 6. foghoz. Na már csak 14 van hátra... Most már könnyű menet. Mitől fájhat a fejed? Nem aludtál jól? Vagy "csak" az időváltozás?

Timi nagyon jók a képek. Tök jó, hogy el tudtatok menni a Joulupukihoz. Így "valóban" igazi mikulással találkoztak. Elvileg ma mi is megyünk de ott csak mikiutánzat lesz. Remélem a csajok is olyan ügyik lesznek mint a tieid.

Edit, hogy van a lábad? ÉS hogy telnek az éjszakáitok, Van változás? Habár azt biztos írtad volna...

Edith, jó az a díszecske. Mire van időd. Na jó lehet, hogy időm nekem is lenne, de én olyan béna vagyok a kézügyességet igénylő dolgokhoz... Előre félek amikor a csajoknak kutyát meg lovat kell majd rajzolni. :lol:

Andi, most megint ledöbbentem. Akkor minden náthánál le kéne vinni a gyereket? És honnan lehet tudni ha a fülére húzódott a cucc? El kéne végezni valami fülészeti gyorstalpalót. Amúgy hogy vannak? Éjszaka? Az éjjeli ébredés Dorkánál jellemző fogzásnál. Mint mostanság is. Felkel, felül és elvan. Vigyorog dumál. Aztán egyszercsak valamikor soká elalszik.

Ja nem tom, Mártiékkal beszélt-e valaki, de én igen tegnap. Sikersen megérkeztek, minden szép és jó. Remélem jól érzik magukat.
Képzeljétek vettünk a csajoknak a Kikában 6250-ért (asszem ennyi volt) kisszéket asztallal. Etetőszékké alakítható és később kisasztal kisszékkel. Elmentünk a majdani lakásba bútort nézni és ezt vettük. :lol: Hát igen, mi sem tudunk üres kézzel hazajönni. Csoda ha le vagyunk gatyásodva. Na mindegy. Szóval kapták ezt és az ülésen vannak macik meg kutyák. Apjuk mondogatta, hogy vau-vau. Livi azóta ha meglátja az etetőszéket azt mondja vau-vau. Aranyos. Dorka megint tett két önálló lépést. Szekrénytől az ölembe ugrott. Ő észre sem vette, tehát még nem volt tudatos. De ha akarna már lazán lépkedhetne. Be fog dögleni a porszívóm. Remélem a költözésig még kibírja. A motorral lehet valami, mert olyan állati büdös, hogy orszívásnál a mi orrunkat is tiszticcsa és majdnem hányunk is. Ja, és most már a motor is sípol. Na én meséltem, ti jöttök. :lol:

KépKép
kgiulia

Sziasztok!

Az éjszakánk elég tűrhető volt, Flóra végig aludt (édesem a betegség ellenére is mindig alszik, ha meg néha fent van, azt nagyrészt Marcinak köszönhetjük), Marci kb. 3x kelt, de 3 perc alatt mindig visszaaludt, úgyhogy nem volt gáz. Este adtam neki is Nurofent, mégis másfél óra múlva felsírt. Úgyhogy én már tényleg nem tudom.
Most elaludtak, bár nem volt egyszerű menet, pedig ilyenkor mindig 2 perc alatt szoktak egyedül elaludni. Lehet újabb szokás következik, csak győzzem követni. :lol:
Flóra is nagyon belejött a mászásba, már folyton elcsatangol, felmászik párnára, dobozra... Marci álldogál folyton, a legújabb mánia, hogy valamit fel kell az egyik kezében vinnie, hogy állva se unatkozzon. Édes, ahogy néha kínlódik, hogy összejöjjön a dolog. Oldalra már lépeget kapaszkodva, de jól meg tud ijedni, ha kicsit egyensúlyát veszi. Ülni a neurológus szerint stabilan ülnek, de önállóan csak néha sikerül. Én arra mondanám, hogy stabilan, ha már egyedül is megy, de ezek szerint így is jó. Marcit amúgy sem tudom elképzelni ülni, mert mindig dolga van, ő max. térdelni ér rá, azt csinálja is folyton. Abból gyorsan lehet indulni tovább. Egyébként azt vettem észre, hogy ha tilosban jár (kiszökik a nyitva hagyott rácson), szólok, hogy jöjjön vissza, és megyek utána, egyre gyorsabban teker, és nagyokat nevet. Szabályosan "fut" előlem. Azt is élvezi, ha elkapom.
Na, jó hosszú litániát írtam magunkról. :oops:

Barbi!
Jobbulást, nagyon rossz tud lenni a fejfájás. Remélem hat a gyógyszer. Egyébként valóban nem csoda, nagyon szép idő van így decemberben. Aztán meg majd jön a derűre ború, lehet ezt érzed.

Edith!
Örülök a jó éjszakátoknak.
Én narancsszeleteket szoktam szárítani a radiátoron ilyentájt, hogy majd dekoráció legyen belőle, annak is nagyon jó illata van. Jó ötlet ez a szegfűszeges dolog is. Bár még nekem sincs nagyon karácsonyi hangulatom, gondolom az idő is teszi.
Várjuk a képeket, akkor ezek szerint belendült a dolog?

Edit!
Mi újság volt a dokinál? Túl vagy rajta? Azért remélem nem kínzott meg nagyon. Mi újság a manókkal?

Évi!
Nagyon ügyi Samud, hogy pá-pázik. Aranyos lehet.
Hemangióma: jóindulatú érdaganat. Egy anyajegyszerű folt van a nyakán, ami egy ideig nőtt, most már szerinem nem, és állítólag pár éves korára teljesen eltűnik majd. Én még nehezem tudom elképzelni, de hát csak tudják az orvosok. Teendő elvileg nincs vele, és veszélye sincs. Szépségfolt. A népi hagyomány úgy tartja, hogy az anyuka terhessége idején valamit megkívánt, odanyúlt, és ott lett a picinek egy ilyen folt. :shock: Szeretem a kérdéseket, hogy mit kívántam meg. :roll: SEMMIT! Különben is, ha lenne valóságalapja, akkor Marcin is lenne, nem? :wink:

Julcsi!
Nagyon ügyesek a lánykáid, mint mindig. Mindig ámulok rajtuk. Aranyos lehet Livi, ahogy vauzik. Dorka meg hipp-hopp elindul. Tuti nincs messze már a járástól, hiszen olyan ügyesen álldogálnak már régóta. Hogy tetszik a csajoknak az etetőszékből evés? Kipróbáltátok már?
Porszívó :evil: Valahogy a háztartási dolgok is megérzik, hogy jön a karácsony? Nagyon tudnak időzíteni. Mindig a legrosszabbkor.
Mártival csak reggel beszéltem, örülök, hogy itt vannak, és jól érzik magukat. Majd vasárnap talizunk. :)

Andi
Kép
zsandi

Helló!

Mielőtt az "Andi meséjét" is elolvasnám :P , Julcsi, hamar írok. A porszívónak nem biztos, hogy baja van, legalábbis a motornak. Ugyanígy jáértam én is az enyémmel, amikor parkettáztunk. Sógornőmmel már eldöntöttük, hogy másnap megyünk újat venni, mert ez büdös, kiforrósodik, visít és nem szív. Erre a férfiak levették a csövet és a kanyarulatban egy hatalmas tömítés volt. Azóta megint jól megy. Nem tudom, valami dróttal nyúltak fel és azzal kaparták ki.
Nos, lehet, hogy nem ez a baja, de a "tünetek" alapján, erre gondoltam. Próbáljátok ki. Ha nem jön be ez, még mindig lehet újat venni! :? :? :? :wink: :wink: :wink: (Én azért karácsonyra szeretnék új porszívót ajándékba! :oops: )

Örülök, hogy Mártiék szerencsésen megérkeztek! remélem, nagyon szép élményekben lesz részük, és pihenniük is sikerül majd egy kicsit!
NA, folytatom a meseolvasást!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andi, én is észrevettem, hogy a Nurofen ellenére is szar az éjszaka. Talán 1-2 óra nyugi van, de az van nélküle is. :?
Aranyos lehet Marci, ahogy teper előled. Okos kisfiú, tudja, ha elkapod, megy vissza a "ketrecbe". És mennyivel érdekesebb dolgok vannak kint! :lol:

A fejem már nem fáj, hatott a gyógyszer. (bár az első vissza is jött)
Biztos, hogy az időtől van, nem normális, hogy éjjel tök hideg van, nappal meg vagy 15 fok. Decemberben.
Az a gáz, ha én ezt egészségesen érzem, mit élhetnek át az öregek? És a gyerekek? Nem csoda, ha tiszta zizik szegények! :?

Julcsi, milyen bútorokat akartok venni?

Barbi
Kép
b_barbie

Nos, befejeztem...

Barbi, nagyon sajnálom a fejfájásodat, ismerem az érzést. Múltkor volt egy ilyen több napig tartó migrénfélém. NA, gyors hatást a gyógyszernek! :)

Itt is meleg van, szép az idő, az imént leszaladtam valamit levinni IStvánnak csak úgy polóban, hát nem volt melegem, de nem is fagytam le. :)

Mi is jól jártunk :roll: :roll: :roll: : Tegnap reggel, mikor IStván indult munkába, a markában maradt a bejárati kilincs. :cry: Az előbb volt itthon, hogy leszerelte, hogy pontosan olyat vehessen, mert elég drágák, mert csak zárral együtt lehet venni, és nehogy fölöslegesen dobjon ki pénzt. Ja, és a kocsinak is letört a hátsó dobja (igaz, ez még a régi tulajnál) és amikor vissza akarta hegeszteni, akkor látta, hogy belülről tiszta lyuk. Úgyhogy ma egy új dobot is kellett vennie. Hiába na, a kocsi is kell kapjon karácsonyi ajándélkot! :roll: :roll: :roll: Aztán ha nekünk jut, jut, ha nem, nem.

Julcsi, aranyosak lehetnek a vau-vau-zó és a BIBI-ző lánykáid! :) Meg hogy Dorka már önálló lépéseket kezd tenni! :o Gratulálok neki! :)

Andi: A narancskarikákat is ki fogom próbálni. Meg fahéjrudakat! :)
Erről a babonáról jut eszembe, hogy Krisztának is van egy barnás elszíneződés a bal combján hátul, de nem nő, a dokinő is azt mondta, az anyajegy lesz. Erre meg egy falusi asszony azt mondta nekem, hogy az azáért van, mert terhesen MEGNYALT EGY TEHÉN ugyanott, ahol Krisztának lett a folt.. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Na, tanúsíthatom, hogy ez nem történt meg. Ja, és van valamelyik gyereknek valami piros kis foltocskák a tarkóján? Na, az azért van, mert terhesen megszagoltátok a rózsát. Csak azért mondom, hogy tudjátok! :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy egyszer kívántam mega tölrtött káposztát, azt is úgy, hogy jöttem hazafele munkából és megláttam a földön eldobva egy fél ilyen hússal töltött batyut. Rögtön éreztem az illatát is persze, csak képzelődés volt, és amikor hazajöttem, már vettem is ki a mélyhűtőből, amit anno lefagyasztottam. És aznap főztem is egy hatalmas adaggal, pedig én nem szoktam készíteni, mert IStván nincs oda érte.

NA, azt hiszem, Kriszta felkelt! :)

Legyetek jók! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Samu újabban elkezdte módszeresen lepakolni a könyvespocot és kihúzni az előszobai szekrény fiókjait, és rámolni belőlük. Én meg csak megyek utána, és teszem vissza szépen a dolgokat. Aztán kezdi előről. Jó játék!

Barbi, próbáltam fotózni amint integet, de egy pillanatfelvételen ez nem túl látványos. Igyekszem majd egy kis vieófájlt készíteni, hátha mondja is a tátá-t hozzá. És remélem a fejfájásod mostanra már a múlté!

Tegnap voltunk bevásárolni, és a bevásárlókocsiban üldügélve Samu kitalálta, hogy milyen jó dolog is hangosan kurjongatni miközben apa tolja. Olyan hangosan kiabált, hogy teljesen belevörösödött a feje, azt hittem, tuti bereked. És közben kicsattanóan jó kedve volt - de 3-4 sorral arrébb simán hallottam merre járnak apával :) Elég durva hangja van a kiscsávónak...

Andi, az tök jó, h Flóra a betegség ellenére ilyen jól alszik. És ha a dokik azt mondják, h elmúlik magától néhány éven belül az érdaganat, akkor csak néhány év múlva foglalkozz vele, ha neadjisten mégsem múlna el. Gondolom az UH meg nem árt neki...
Ja, és Marcihoz hasonlóan Samu is egy örökmozgó - el nem tudom képzelni, hogyan bírja. És ő is incselkedik - mostanra már azért elég jól tudja, mik a nemszabad dolgok, de folyamatosan próbálgatja a határokat, és jókat nevet rajtunk!

Julcsi, neked is köszi a hófodulós jókívánságot - igen, mi is öregszünk :) Nem semmi, hogy Dorka mindjárt elindul! És tök jó dolog, h Livi is mondogat dolgokat. Kipróbáltátok már a kisszéken való üldögélést a lányokkal?

Edith, majd mesélj bővebben ám a babamama taalikról. Mit csináltok együtt, milyenek a többiek és leginkább a gyerekek?

erpé

Na, áttelepítettem a manókat a gyerekszobába egy próbanap erejéig. Eddig nap közben a nappaliban voltak, ott volt a "játszóterük", mivel régebben teljesen eltérően aludtak, így nem lehettek a szobájukban. Mostanra viszont nagyon összeszoktak, általában egyszerre alszanak, így most kipróbálom. Vannak fenntartsaim, de majd meglátjuk. Az ő szobájuk sokkal világosabb, mint a nappalink.

Volt itt egy barátnőm, jót dumáltunk. Kollégák is voltunk, amíg én el nem jöttem tavaly, hááát, nem sokat változott a hely.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Ti adtok a gyerköcöknek tejtermékeket (túró, joghurt, ilyesmi)? Ha igen, hogyan készítitek el? Most morfondírozom, hogy mivel betöltötte a 9 hót, lehet h meg lehetne már próbálni uzsira... Eddig nem evett élesben ilyeneket (tejpépet igen, azt nagyon szereti, de az azért más).
Évi

erpé

Évi, én adok Krisztának házi készítésű túrót. Nem túl gyakran, de egyszer-kétszer hetente igen. De végülis nem tartom számon. Olyan is volt, hogy minden második napon kapott.

Így kell elkészíteni:
2 l tejet kitöltesz egy edénybe és meleg helyen hagyod megaludni (fűtőtest mellé is rakhatod). Ez kb 1 napot vesz igénybe. Ha a tej már jól összeállt, akkor egy kanállal finoman összekavarod, de ne nagyon törjön össze. Ezután felteszed a gáztűzhelyre (legjobb, ha van egy alátéted, s így az edény nem lesz közvetlenül a lángon) és hagyod forrósodni. Közben meg-megrázogatod egy párszor. Arra kell vigyázni, hogy ne forrjon fel. Azt is csinálhatod, hogy leveszed egy kicsit a tűzről, majd újra visszarakod. Ha savanykásabban szereted, akkor most félreveszed, hagyod kihűlni, majd szitába vagy szűrőbe téve, másnapig hagyod lefolyni. (közben meg is nyomkodhatod, hogy jobban leszűrödjön.) Ha édesebb túrót szeretnél, akkor, amikor már majdnem felforrna, beleöntesz fél l édes tejet (ez a normál tej), s azzal is jól felforrósítod. Tovább már ugyanaz az eljárás, mint ahogyan az előbb leírtam.

Egy gond van csak. Én mindig friss, házi tejből készítem, és nem tudom, hogy a pasztőrözött üzleti tejből lehet-e készíteni, illetve ugyanilyen finom lesz-e? Szerintem próbáld meg, és ha neked ízlik, majd eldöntöd, hogy adsz-e Samunak is belőle vagy sem.

Én keverem almával, banánnal, rizzsel, krumplival, puliszkával (amit eddig kétszer nem evett meg ebben a párosításban, pedig külön-külön mindkettőt szereti), fantázia kérdése a dolog. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jelentem, mindkét nagy lábujjamból kioperálta a doki a benőtt körmöt. 2-2 injekció, utána nem éreztem semmit, majd éjjel 2 algopyrin és reggel már a piacon voltam. Azóta főztem brokkoli főzit, rizses gyümölcsöt, gyümölcslevest, francia salátát és csirkecombot sütöttem. Volt a barátnőm délelőtt, az Ő kisfia 6 hónapos múlt, és Ő is bevágott egy adagot a rizses gyümiből. (9200 gr a kiskoma)

Éjszaka fél óránként sírt Virág, a fogából még egy nagyon pici kell, hogy áttörjön. Gondolom utána meg a 8. fog bújni. Fa@a ám!

Hiába a Nurofen, Panadol semmi változás nincs nálunk sem.

Andi! Sajnálom a fülgyuszit. Ez azt jelenti, hogy Flóra is hajlamos lesz rá? Megy a gyógypuszi! Barnus is tegnap meg volt lőve, de ma reggel is folytatta. Gondolom a melegfront viseli meg.

Julcsi! Sikerült a csokit kitakarítani? Bevált az etetőszék?

Edith! Írj már a Jézuskának porszívó ügyben!!! :lol:
Kamrához hozzá sem kezdtem. A túrót kipróbálom, én tudok szerezni házi tejet.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74