Sziasztok!
Az éjszakánk elég tűrhető volt, Flóra végig aludt (édesem a betegség ellenére is mindig alszik, ha meg néha fent van, azt nagyrészt Marcinak köszönhetjük), Marci kb. 3x kelt, de 3 perc alatt mindig visszaaludt, úgyhogy nem volt gáz. Este adtam neki is Nurofent, mégis másfél óra múlva felsírt. Úgyhogy én már tényleg nem tudom.
Most elaludtak, bár nem volt egyszerű menet, pedig ilyenkor mindig 2 perc alatt szoktak egyedül elaludni. Lehet újabb szokás következik, csak győzzem követni.
Flóra is nagyon belejött a mászásba, már folyton elcsatangol, felmászik párnára, dobozra... Marci álldogál folyton, a legújabb mánia, hogy valamit fel kell az egyik kezében vinnie, hogy állva se unatkozzon. Édes, ahogy néha kínlódik, hogy összejöjjön a dolog. Oldalra már lépeget kapaszkodva, de jól meg tud ijedni, ha kicsit egyensúlyát veszi. Ülni a neurológus szerint stabilan ülnek, de önállóan csak néha sikerül. Én arra mondanám, hogy stabilan, ha már egyedül is megy, de ezek szerint így is jó. Marcit amúgy sem tudom elképzelni ülni, mert mindig dolga van, ő max. térdelni ér rá, azt csinálja is folyton. Abból gyorsan lehet indulni tovább. Egyébként azt vettem észre, hogy ha tilosban jár (kiszökik a nyitva hagyott rácson), szólok, hogy jöjjön vissza, és megyek utána, egyre gyorsabban teker, és nagyokat nevet. Szabályosan "fut" előlem. Azt is élvezi, ha elkapom.
Na, jó hosszú litániát írtam magunkról.
Barbi!
Jobbulást, nagyon rossz tud lenni a fejfájás. Remélem hat a gyógyszer. Egyébként valóban nem csoda, nagyon szép idő van így decemberben. Aztán meg majd jön a derűre ború, lehet ezt érzed.
Edith!
Örülök a jó éjszakátoknak.
Én narancsszeleteket szoktam szárítani a radiátoron ilyentájt, hogy majd dekoráció legyen belőle, annak is nagyon jó illata van. Jó ötlet ez a szegfűszeges dolog is. Bár még nekem sincs nagyon karácsonyi hangulatom, gondolom az idő is teszi.
Várjuk a képeket, akkor ezek szerint belendült a dolog?
Edit!
Mi újság volt a dokinál? Túl vagy rajta? Azért remélem nem kínzott meg nagyon. Mi újság a manókkal?
Évi!
Nagyon ügyi Samud, hogy pá-pázik. Aranyos lehet.
Hemangióma: jóindulatú érdaganat. Egy anyajegyszerű folt van a nyakán, ami egy ideig nőtt, most már szerinem nem, és állítólag pár éves korára teljesen eltűnik majd. Én még nehezem tudom elképzelni, de hát csak tudják az orvosok. Teendő elvileg nincs vele, és veszélye sincs. Szépségfolt. A népi hagyomány úgy tartja, hogy az anyuka terhessége idején valamit megkívánt, odanyúlt, és ott lett a picinek egy ilyen folt.
Szeretem a kérdéseket, hogy mit kívántam meg.
SEMMIT! Különben is, ha lenne valóságalapja, akkor Marcin is lenne, nem?
Julcsi!
Nagyon ügyesek a lánykáid, mint mindig. Mindig ámulok rajtuk. Aranyos lehet Livi, ahogy vauzik. Dorka meg hipp-hopp elindul. Tuti nincs messze már a járástól, hiszen olyan ügyesen álldogálnak már régóta. Hogy tetszik a csajoknak az etetőszékből evés? Kipróbáltátok már?
Porszívó
Valahogy a háztartási dolgok is megérzik, hogy jön a karácsony? Nagyon tudnak időzíteni. Mindig a legrosszabbkor.
Mártival csak reggel beszéltem, örülök, hogy itt vannak, és jól érzik magukat. Majd vasárnap talizunk.