Lányok, de irigyellek titeket, remélem, Pelle már az anyukák között fekve fog meglátogatni engem, hogy elmesélje, milyen volt a tali...
Mai CTG-n semmi extra, azon kívül, hogy 2szer leesett a manó szívhangja 120 alá, a doki szerint a fej (mármint a CTG feje) volt a hibás, de hiába mondogattam, hogy persze, csúszott lefele és megigazítottam, biztos ami tuti alapon berendeltek csütörtökre ismételni. Először elég ideges lettem, amikor szóltak, hogy újrázni kéne, aztán beszéltem Pellével, akinél szintén volt ilyen, és ő megnyugtatott. Viszont tök jókat beszélgetek mostanában a szülésznőkkel, főleg a főszülésznő van ott sokat, ma csörgős Mikulássapkában CTG-zett
Adri, fejés nélkül nem könnyű otthonhagyni a babát, erre emlékszem jól, de én anno rapszódikusan fejtem, mindig annyit, hogy legyen pár zacsi tej a mélyhűtőben, aztán megint tojtam az egészre. Mondjuk, amig a Márk kicsi volt, én sokat hurcibáltam magammal (amíg még kézben is elaludt bárhol, úgy fél éves koráig), szerintem Pelle még jól emlékszik, amikor egy csajbuli közepén, egy nemdohányzó étteremben némiképp félrevonulva halál nyugodtan szoptattam a pulóverem alatt a gyereket!:-) Később már nehéz, amikor rányílik a csipája a világra, mert sem szopni, sem aludni nem lesz hajlandó. Legalábbis az enyém nem volt.
Mellbimbózűrökre: én kenhettem bármivel, sebes maradt és fájt, viszont onnan kezdve, hogy szimplán szoptatás után hagytam rajta egy kis tejet megszáradni, semmi baja nem volt.
Hasfájás: Márk sose volt hasfájós, kivéve azt a rövid időszakot, amíg Laktoherbet ittam. Aztán abbahagytam, hasfájást elfújták, később doktornéni mondta, hogy bizony-bizony, ezzel ugyan nem dicsekszik senki, de a Laktoherb gyakran okoz a babáknál hasfájást. Nekünk egyébként a Gripe Water vált be.
Na megyek, leszakad a fejem, úgy fáj a melegfronttól, Márk köhög, holnap leviszem az orvoshoz, mikor legyen beteg, ha nem akkor, amikor bármikor szülhetünk, az autónk ma feladta a harcot az M7-esen hazafele, apa most ment el érte trélerrel, holnap megy szerelőhöz, csupa öröm az élet...