Új privát üzeneted érkezett!

Vitte
Szerintem is inkább a Noah, mert az férfiasabb a másik lányosabb és tényleg hasonlít a Noémire. Carter dokinek is ez az eredeti neve a vészhelyzetben és illik hozzá, tehát szerintem ezért. Két nevet nem akartok neki adni?

Elizabeth
Sajnos ebben nem tudok segíteni, valami gyógynövényes boltban kellene megkérdezned. Nincs fogköved? Attól is begyulladhat?

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Az új Baba és Mama fotók csodaszépek!!! :)

Vitte
Szerintem Noé. :) Egyébként nem értem, hogy kinek nem egyértelmű, hogy fiú vagy lány név? Vagy a németeknek nem?
Mert hát azért ez egy nagyon csodálatos Bibliai név. Vagy ez csak annak egyértelmű, aki hívő... sztem általános intelligencia kérdése. Vagy rosszul gondolom?! Németül a Noah nem Noé? Na mindegy, szóval nekem a Noé tetszik jobban. :)

Méhszáj...
Nekem minden alkalommal nézi a doki, és be is írja a kiskönyvembe.
Ma voltam a védőnőnél és megdicsért, hogy nagyon rendes vagyok, hogy eddig összesen még 4 kg-ot sem híztam. Mint minden alkalommal, ma is vinnem kellett vizeletet és ilyenkor megnézi a cukrot, a fehérjét, a vitaminokat, …stb. Mindent rendben talált!

Lányok, ha valaki a héten megy a védőnőhöz, vagy a dokijához, akkor ne felejtsetek el vinni nekik egy pici csoki mikulást. Szerdán a dokinak már nem felejtek el vinni, de a védőnőnek ma elfelejtettem. Picit kellemetlen volt, mert jött egy lány, aki hozott, és láttam a védőnőn, hogy nagyon jól esett neki. Én meg ilyen béna vagyok, hogy totál elfelejtettem. :(

Nem tudjátok véletlenül, hogy Cam Junior etetőszékbe hol lehet betétet kapni? Illetve Olasz Babafürdető kádhoz (ergonómiailag kialakított belsejű - amikor 6 hónapos koráig az egyikirányba kell fektetni, majd utána a másik irányba kell ültetni a Babát) állványt hol lehet kapni?

Szép napot Mindenkinek!

M.

Kép
moncsi75

Elisabeth,

Bajod nem lesz tole, nekem sokszor segitett, Aloe Gel, az a nagyon tiszta, ami csak rendelheto, nem jut eszembe a neve, de szerintem sokan ismerik a termekeket, vmi products van a markanevben.
Kihuzgaltak a bolcsessegi fogaimat a multkor, es en aloeval kenegettem. Nem is fajt kulonosebben, pedig jo nagy lyukak maradtak ott...

Betti,
:D Nekem is Carter doki volt a fejemben :D

Moncsi75,

Hat itthon kb csak az ismeri, aki hivo, es mivel mi nem vagyunk azok, csaladjaink, barataink sem igazan, ezert nem sokan ismerik. Nemetek persze nem ismerik a magyar format (nekem sincs nemet nevem), de a problema az, h. magyarok sem igazan...
Nemetul is, angolul is, finnul is es meg sok mas nyelven a Noe Noah. Az biztos, h. a ketto kozul lesz vmelyik, de mint irtam, nekem a Noah fele huz a szivem.

KépKép
KépKép
vitte

Ja, mi most vettunk olyan kadat, amit irtal es az allvany 25 EUR volt, Becsben vettuk. Nemtom itthon mennyi.

KépKép
KépKép
vitte

Hello lanyok,

Elizabeth
Nekem is volt foginygyulladasom, kb egy honapja fajt es verzett az inyem, nem tudtam rendesen enni sem. Nem mertem ra semmit sem szedni, elmentem a fogorvoshoz. Kiderult hogy tobb ahol begyulladt ott fogkoves volt a fogam, egyszeru mechanikai modszerrel leszedte (ne felj ez csoppet sem faj) es azota teljesen elmult a foginygyulladasom. Szoval javaslom menj el a fogdokihoz, nem art ha azt is ellenorzi hogy van-e lyukas fogad!

Vitte
en a Noah-ra szavazok, mert az sokkal nemzetkozibb!

Terhesen Gorogorszagban "sikersztori" folyt. :D

ma berobogtam a nogyogyohoz es azzal kezdtem, hogy szerintem most meg kellene neznie a mehszajamat :) Megnezte, zarva talalta. A verzes elmult teljesen, igy aztan nem is igazan tudott mit mondani, babat megvizsgalta es rendben talalta. Aztan azt is kozolte, hogy a baba viszont fejjef felfele, labbal lefele van es remeli megfordul hamarosan... Felirt vmi gyogyszer Pre-Par comprimidos, a gorcsok megelozesere, nem mintha lettek volna eddig gorcseim, de mindegy...

Szoval ezutan atballagtam a helyi maganrendelobe, mert mara volt idopontom doppler tesztre, normal ultrahangra meg ver-vizeletvizsgalatra. Az ultrahangon a legnagyobb meglepetesemre kozolte a doktorno, hogy nincs semmi gond ezzel a babaval, szepen fejjel lefele van fordulva es tekintve, hogy mar 1,6 kg valoszinuleg nem fog mar visszafordulni. Remek, akkor ez jo hir. Hogy a francba nem latta a "korzeti" nogyogyasz?

Aztan elkezdodott a baba minden vegtagjanak hosszas mericskelese, a keringesi gorbek fenykepezese stb. szoval en csak fekudtem a hatamon es ereztem, hogy egyre jobban szedulok, es omik a viz rolam. Szoltam, hogy nem vagyok tul jol, felultetett, vizet ittam, jobban vagyok? Jobban. OK akkor folytassuk.
Ket perc mulva ismet az ajulas kerulgetett. Na ekkor a doktorno is megilyedt, leszaladtak a kardiologusert, vernyomasmeres stb. Minden normalis.
Maskor is volt ilyen? kerdeztek. Ja nem tudok a hatamon aludni peladul. Ja az normalis. De hogy ket percet nem birok haton tolteni az mar nem. Szoval javasoltak, hogy tudassam az atheni orvosommal (akinel szulni fogok), hogy nem nagyon fogok tudni fekudni pl vajudas kozben.

Na ezek a hirek. Amugy kicsit elkezdtem gorcsolgetni a sok izgalom utan, szoval jobbnak lattam kivaltani a tablettat amit a korzeti nogyogyo felirt. Hat nyugodtabb lennek ha mar athenba lennek. Ott legalabb van normalis korhaz, meg orvos. Meg ket het ha minden jol megy.

Bocsi hogy ilyen sokat irtam lanyok, most elnyulok a kanapen es szerintem egy par oraig pihenek.

KépKép
KépKép
pannica

Pannica,

nekem is nehez haton fekudnom, na de nem ennyire... ez tenyleg furcsa... Mikor mesz Athenba? Csak 3 het mulva?
Hat nem tul megnyugtato az ellatas, nem csodalom, h. nem vagy oda erte...

KépKép
KépKép
vitte

Betti,
Koszi a kiegeszitest!

Luisa,
Betti mar leirta a malnateat... en is ennek a remenyeben iszom...

Babzsak,
Gif-ben van a kepfajl? Ha igen, akkor en kettevagnam a tablat es egymas ala tennem fel, ugy hogy mindeketto gif legyen... Persze nem akarok beleszolni, csak en igy csinalnam.

Vitte,
En sem a terhessegem alatt probaltam az anticellulite kremet, hanem meg joval elotte. De nem valt be :( , ugyhogy ezert voltam bizalmatlan a Vichy csikosodasgatlojaval is.
Ja es egyertelmuen Noah. :) Ebben a neveben joval tobb a "kraft".

Pannica,
Orulok, hogy voltal dokinal. Tenyleg nem tul megbizhato ez az elletas. Vigyazz magadra!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Szia Ozi,

Hogy vagy? Tornazgat mar a mehed? Tisztara izgulok Bettiert meg erted... Megiscsak csak vegigkisertuk az esemenyeket!!!

Nekem eddig jo a Vichy zebratlanito, de meg van 9 hetem... Nekem meg semmi narancsbor elleni krem nem hasznalt, csak a kemeny edzes...

Akkor te erted mire gondolok a Noah-val kapcs. Eddig 3:1 Noah javara... Ferjecske most azt talalta ki, h. nagyon arabos, es majd mindig megmotozzak a repteren... :shock: :? Jaj, nekem...
Persze, a szoke es kek szemu gyereket (gondolom, legalabbis, h. igy fog kinezni) majd arabnak nezik... Ferjecsket inkabb neznek arabnak ilyen alapon... :roll:

KépKép
KépKép
vitte

Hello Lányok!

Elisabeth: szerintem az a legjobb ha elmész a fogdokidhoz... Nekem nem volt látványos a gyulladás, de minden fogmosáskor vérzett, ezért elmentem megnézetni. Mondták, hogy terhességi ínygyulladás és a fogkövet le kell szedetni. Hát, nekem ez nagyon fájt..., de azóta rendbe jött az ínyem. Van aloe -s fogkrém az tényleg nagyon jó, a fogorvos is ajánlotta, viszont abban nincs fluorid, szóval ha napi 2x mosol fogat, akkor reggel bármilyen fluoridossal, este meg aloe-val, ja és a legvégső öblítést hagyd ki úgy hatékonyabb. (ezt is a doki mondta)

Vitte: nekem a Noah valahogy jobban tetszik. :wink:

Pannica: és még mondja valaki, hogy a magyar egészségügy milyen rossz..., na a görög se semmi. 8) a lényeg hogy jól vagytok mind a ketten.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Vitte

Neked inkább megerősítés kellett, nem vélemény. :)

Az a fontos, hogy Neked és a Férjednek tetszen, a többi totál mellékes.

Kép
moncsi75

Őzi: bizony most már Neked is össze kell készülnöd! Ki tudja Levi mikor bújik ki..., bár azt mondják, hogy a fiúk nem sietik el a dolgokat. (mástól meg pont fordítva hallottam)

Nanett: kitartás, most már csak pár nap... csütörtökön orvosi napot tartok (fog :shock: és nőgyogyi), úgyhogy megkérdezem mikor van szülés felkészítés. Ja, a múltkor azon gondolkoztam, hogy szerintem mi még találkozunk a szülőszobán... :)

Luisa: klassz, hogy kiruccantatok, biztos nagyon jó volt. Romantikázni mentetek, vagy vásároltatok is valamit? Remélem rendben van a cukrod...

KépKép
Kép
r. zsana

Moncsi,
Ez az, h. a ferjnek a Noé tetszik... Es a magyar velemeny kell, mert azert tobbnyire itthon leszunk, legalabbis elorelathatolag.

Zsana,
Tunemenyesek a fotok a picitekrol !!!!

KépKép
KépKép
vitte

Vitte,
:) Koszi aranyos vagy. Bizony nagyon eltelt az ido, eloszor januar vegen irtam a forumra, az mar majd egy ev! Mennyi para es szorongas volt az elejen!
Visszaterve, igen jo sokat kemenyedik a mehem es eleg gyakoriak a mensi tipusu fajdalmak is. De nem veszesek, abszolut ki lehet birni. Most neztem, hogy ha beindul nalunk a babaeso, akkor szinte minden hetre jut egy szules, kiveve a te honapodat, februart, mert akkor meg surubbek lesznek a dolgok. Azt sem tudjuk majd hol all a fejunk :) !

Ja es en a repteri ellenorzesektol nem tartanek. Nalunk baromi sok az arab, konkretan van egy Hussein nevu ismerosunk is, es soha semmi gondja nem volt meg az ellenorzeknel. Egyebkent Noah a 16. legnepszerubb nev az USA-ban, kepzeld el ha oket csak a nevuk miatt mind ellenorizgetnek a vilagban:) ... Otthon meg szerintem egyatalan nem lenne gond vele.

Zsana,
Hat remelem hamarosan talalkozunk Levivel, jo lenne ha nem varnank meg a terminus veget...

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Vitte
Hát, akkor meg tényleg el kell valahogy dönteni. Nekem egyébként az a véleményem, hogy nagyon fontos az, hogy egy név milyen jelentéssel bír. Hiszek abban, hogy nevünk nagyon kihat személyiségünkre, és jelzi hovatartozásunkat. Persze, ha felnő egy gyermek, akkor megváltoztatja, de jobb esetben életre szóló.

Mivel (gondolom ez kiderült) hívő ember vagyok, nekem fontos, hogy olyan neve legyen a gyermekemnek (legalább az egyik - mert én két keresztnevet akarok adni, nekem is kettő van - Mónika Noémi :) , aminek van védőszentje. Mielőtt azt gondolnátok, olyan kevés van, megdöbbennétek, hogy mennyire sok.

A Noé és a Noah is különleges név. :) Jó döntéshozást. ...vagy egy másik variáció?

Kép
moncsi75

Vitte
Nagyon drága vagy, hogy így izgulsz! :lol:
Szerintem nem arabos. Olyan kis helyes.

Pannica
A szüléselőkészítőn mondták, hogy egyes nőknél előfordulhat, hogy nem tudnak sokáig a hátukon feküdni, mert a gerinc mellett belül a has felől megy egy vastag ér és ahogy hanyatt fekszel a baba nyomja, ettől lehetsz rosszul. Ilyenkor csak simán oldalra kell fordulni és elmúlik. Remélem nálad is "csak" ez a baj. Vajúdásnál macerás lesz, legfeljebb jobban megdöntenek ülőhelyzetbe. :wink:

Moncsi
nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű ez a név. lehet, hogy szerinted az alapműveltséghez tartozik a Biblia ismerete, de sokan akik nem hívők legföljebb csak főiskolán tanulják, ahogy én is. Annak ellenére, hogy nem olvasták, még nem biztos, hogy műveletetlenek. Magánvéleménye viszont mindenkinek lehet, és szerintem is férfiasabb a Noah még ha nem is nézzük a bibliai jelentését.

Kép
Kép
bbeti

bbeti
Nem akartam senkit megbántani. Elnézést, ha mégis ez jött lett belőle.
Csak hirtelen az jutott az eszembe, hogy a Noé bárkájáról mindenki biztos hallott, ha hívő, ha nem.

Még egyszer bocsánat!!!

Kép
moncsi75

Sziasztok!
2 napig nem volt internetünk, jó sokat kell bepótolnom most.

Őzi:
A toxémiával kapcsolatban, sajnos lehet, hogy az lesz nálam, ha továbbra is rosszabbodnak az értékeim. Talán még nem gáz a helyzet, egyenlőre vérnyomás mérést, fehérjét, sok folyadékot meg sport-ot javasolt a doki, 10 nap múlva megyek kontrollra, akkor remélem többet tudunk. De én egyenlőre jól vagyok a baba meg éjjel-nappal ficánkol.

Gypsophila:
Nekem is pont a 16.-20. hét között fájt a hasam oldalt, ez teljesen normális a könyvek szerint, a méh növekedése miatt húzodtnak a méhszalagok és ez fáj. A legrosszabb az volt, amikor 1-2 órán át élesen fájt az oldalam, de ki lehet bírni és nem jelentkezett nálam túl gyakran.

Kép

Kép
rekanna

Elizabeth:nekem egyszer a fogamra egy pumpás folyadékot adtak a neve:tantum verde!fertőtlenítő+gyulladásgátló+helyi fájdalomcsillapító!Ezt terhesek is használhatják.

KépKép
vicuska

Sziasztok lanyok!

Lassan felepulok, mar csak pihennem kell, meg befejeznem az antibiotikum kurat. Koszi a jokivansagokat, remelem nem csatlakoztok sokan a betegeskedokhoz!

Vitte! A Noah jobb. Ha belegondolok, hogy egy fiut Noe-nak kellene szolitanom,... tele vagyok eloiteletekkel. A Noah nekem nyitottabb tema, az meg barmilyen lehet.

Pannica, remelem, jol vagy, kitartas, Azert ugy latom, az ottaniak sincsenek a helyzet magaslatan. Talan majd a fovarosban, nem? Mikor mesz?

Amugy en is csatlakozom azokhoz, akiknel havonta ellenorzik a mehszajat. Ha mar havonta megjelenek a dokimnal, azt hiszem, ez a legkevesebb a reszerol. Szerintem a megnyugvas kedveert akinel ez nem igy van, kerje.

En az UH-t ritkallom, volt a 4.heten, "kisirtam" a 9. hetre egyet a szivhang miatt, aztan volt a 12.-en, es csak most lesz a kovetkezo (HOLNAP!!!) a 20. heten. Ti is ilyen ritkan moziztok csak?

Ez mar a 20. het, es en meg csak +2 kgnal tartok. Nem is teszek fel pocis kepet, kicsit meg gyurok a temara :)

Sziasztok!

Kép
Kép
-macsek-

rekanna: remélem rendeződnek a dolgok. Nincs erre valamiféle megelőzési lehetőség?

KépKép
Kép
r. zsana

macsek: Te még így is eggyel több Uh-n voltál eddig mint én. Egyébként ha nincs semmi gond, akkor nem erőltetik a dolgot. Ez csak nekünk mamiknak olyan nagyon fontos, hogy megint láthassuk a babónkat. A 20. hétig én is csak 2 kg-t híztam... aztán a következő 10 hét alatt 6 kg-t...szóval nem akarlak elkeseríteni, de ilyenkor jönnek a kilók, észrevétlenül... 8)

KépKép
Kép
r. zsana

vitte, h aitthon lesztek többet én a Noéra szavazok :oops: De mindekttő NAGYONSZÉP NÉV!!!!

Őzi! hát képzeld nálam szinte semmi keményedés és menseszes fájás...Lehet a sok kényszerpihitől mostanában? Már látom, hogy be fogsz előzni :lol:

pannica, egy rokon mesélte, hogy a terhessége vége felé nem tudott háton lenni, mert majdnem elájult mindig. problémája nem volt neki a szüléskor viszont, rendesen szülőszékben, háton szült.

elizabeth, CALCIUM SANDOZ!!!!!!!!!!nekemsegitett. ja és az alés cucc neve amit Vitte emlitett az asszem a "forever living " (nem, vitte?)

NA képzeljétek kész a szülőszoba csomag!!!! :D :D hihetetlen mennyi minden kell...most már a kórházit kezdem pakolgatni :) Hmmm.lehet hülyének fognak nézni, hogy két óriáscsomival megyek szülni... CSak már tartanánk ott...30 nap!!!!!!!!!
Már kezd bezsongani a család.Képzeljétem multkor nem tudtak elérni mert a kocsiban hagytam a telómat és tesóm beparáztatta a c saládot, hogy biztos szülök...Ne tudjátok meg, anyám állitólag majdnem elájult... :lol:
Vendég

macsek, r.zsana jól mondja, az uh, csak nekünk ennyire fontos, de ne bábnkódj emiatt, főleg, hogy sok olyan vélemény is van, hogy nemigazán tesz jót a bébinek a sok UH! és ha az ő egészségéről van szó akkor elég a kevesebb mozi is, nem? :D
Vendég

Zsana:
szerintem nem lehet a toxémiát megelőzni, majd megkérdezem a dokit. Talán ki lehet tolni a vészes időszakot azokkal a módszerekkel, amiket írtam már. Sajnos legrosszabb esetben császározni kell idő előtt, de talán ki lehet húzni a 36-38. hétig.

Pannica:
most jut eszembe, hogy mondta a doki, hogy a háton fekvés azért nem jó, mert elnyomhatsz egy ideget, ami a terhesség alatt be tud szorulni és emiatt nem működik a vérellátás. De ez csak neked rossz, a babának nem.

Kép

Kép
rekanna

Zsana!

Tudtam en, hogy mindjart indul a hizoka, csak tudod, mivel 2 honapja volt, hogy utoljara lattuk a picurt reszletesen, egybol azon agyalok (miert is ne...), hogy biztos novekszik szepen, rendesen? Hogy fer el bent, hiszen mar 20 cm koruli, es kifele meg alig durodott? Gondolom a szokasos dilemmak.

Na, no para, majd holnap!

Ja, es mar nem is tudom, ki irta, hogy Mikulast a vedononek, de koszi a tippet, csut. en is megyek. Es olyan rendes a helyim, hogy nagyon is megerdemli.

Kép
Kép
-macsek-

Macsek: én ugyan így voltam... mindig azt vártam, hogy ott legyek az Uh-n és a saját szememmel lássam, ill. halljam hogy minden rendben van. Talán a 19. hetes genetikai Uh után nyugodtam meg igazán, de ez így sem teljesen igaz, mert most hogy mentünk 4D-re azért bennem volt a kisördög, hogy jaj vajon mindent rendben találnak? :wink: Szerintem ez normális...!? 8) Mindenesetre holnap láthatod a babódat és ez a lényeg!

KépKép
Kép
r. zsana

Macsek
nem történt semmi csak én is így az utolján gyorsan felhúzom magam minden kis hülyeségen.

Rekanna
Sajnálom, reméelm kiderül, hogy mégsem ez lesz a baj. Vérvizsgálattal nem lehet ezt kideríteni? Gyógyszer van rá?

Őzi
Tegnap este beparáztam azt el is felejtettem leírni, a hasam alsó részén elég rendesen olyan mensis érzésem volt, meg feszült rendesen és a baba is nyomta a fejét lefele. Már féltem, hogy itt az idő, de nem lett semmi.

Bacilivi
azt pakoltad, amit írtam vagy neked van valami + ami még jól jöhet?

Kép
Kép
bbeti

betti, huhh, hát visszakeresem a listád és megnézem, hogy van e vmi plussz nekem. nem emlékszel véletlenül hányadik oldalon irtad?
Vendég

Köszi lányok a tanácsokat! Fogorvoshoz 5 hónapja járok folyamatosan, szinte hetetne, kb. 1,5 hónapja nem voltam, mert amikor még volt ez a hányós időszak, nem akartam telibe hányni! :) Most megyek majd szombaton, a fogköveket 1,5 hónappal ezelőtt szedte le, úgyhogy azok nincsenek! :)

Vettem Corsodil-t, meg ezt az új fogínyvédő kapszulát....aztán majd szombaton már megyek a dokihoz, hogy elmúltak a hányós időszakok!

Akkor ne parázzak ezekszerint, nem fognak a fogaim kihullani maguktól! :) Akkor megnyugszom!

Puszi mindenkinek!

Kép
elizabeth25

Halika csajok

Itt sem sok az uh
én elsöszőr 5 hetesen voltam amikor kiderült babám lett elküldtek uh-ra aztán 8 hetesen visszarendeltek. Aztán12 hetesen utána 18 hetesen genetikain aztánmeg sokáig semmi most 30. héten meg 33. héten de most azért kell megint ,mennem 36. is mert nagynak találják a babaát és odafigyelnek nehogy gond legyen.

nika70
Salgótarján

Sziasztok lányok!

Nagyon édesek a képek,babásak,pocisak,menyasszonyi... :D :D !!! Tök jó ennyi képet látni. Nekem nem sikerült még lekicsinyítenem... Majd egyszer talán..

Bbeti:
Hű de alapos vagy! Nekem pl. hajszárítót eszembe sem jutott berakni. Pedig kellett volna.. A domestos törlő nagyon jó ötlet!!! (Én WC-takaró papírt vittem..). Hát nem tudom,lehet hogy lökötten hangzik,de egyvalamit még mindenképpen berakok az Istvánba: egy kis műanyag fellépőt.Hát tényleg hülyén hangzik.. :roll: de az a helyzet,hogy a zuhanyzás ott katasztrofális.Kb. 5 percig kell folyatni a vizet,mire meleg lesz,mert messze van a szülészettől a vízmelegítő. Namármost hiába vittem gumipapucsot a zuhanyzáshoz,mert bokáig álltam a vízben,mire el tudtam kezdeni zuhanyozni. És aztán hónapokig járhattam bőrgyógyászatra,mert összeszedtem egy jó kis gombásodást. Na ezért viszek egy kis sámlit... És a felfújható úszóguminak is nagyon jó hasznát lehet venni a gátseb miatt..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Vitte!
Nagyon szép mind a két név. De én a Noahra szavazok! :)

Pannica!
Nem semmi a körzeti nőgyógyid! De a lényeg az hogy jól vagytok mind a ketten!!

Bbetti, Őzi,Bacilivi!
Irigykedek rátok hogy már a vége fele jártok! Én is már szeretnék ott tartani ahol ti,főleg most hogy az egyik barátnőm múlt csütörtökön szűlt meg!De mindig mondogatom hogy közel van április!

Elizabeth!
A Corsodil biztos használni fog mert nekünk is ezt írta fel a fogdokink! Nálunk az egész család ezt használja, ha valami gond van a fogunkkal!

Dica
Vendég

Barbamami
Pont egy oldallal korábban írtam.
Az a sámli jó ötlet. :lol:
A törlőkendőt a az előkészítőn mondták. Azért nem ajánlják a papírülőkét, mert az könnyen elmozdulhat, ezzel meg csak áttörlőd és biztos, hogy tiszta. (Auchan gazdaságos :wink: )
Tényleg hihetetlen, hogy mennyi dolog kell, egy nyaralásra nem kell ennyi minden.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Minden rendben van az AFP eredményeimmel:
AFP: 0,87
hCG: 1,35
SP1: 1,17
PAPP-A: 0,45
VZR kockázata: negatív
21-triszómia kockázata: negatív
18-triszómia kockázata: negatív

A védőnő szerint minden rendben.
Nektek milyen értékeitek voltak?

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Ancsa!

Orulok, hogy neked is jo az AFP, meg bir azert konnyebulni az ember, nem?
Az enyem spec. 45 mikrogr/l volt, a MOM pedig 1,5.

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Vitte szerintem is a Noah a jobb- nagyon szép név. Elizabeth remélem jobban vagy! Csajok nektek 14 hetesen volt már hasatok?
Én már gömbölyödök, normális ez?

Rena

Kép
rena12

Dicamama, ha nektek használt, nekem is biztos fog! A gyógyszerésznő is azt mondta, hogy nagyon jó, anyumék is ezt használják! :)

Rena, nekem már volt 12 hetesen, nem is olyan picike :), mondjuk én nem vagyok az a hű de vékony típus! Majd később én is rakok fel új pocis képet, így a 16. hetet lassan elkezdve! :)

Lányok, ki mikor érezte először a babája mozgását?

Puszi

Kép
elizabeth25

betti, amit még én betettem-beteszek: mellszivó, házassági anyakönyvi kiv. , hashajtó, aranyérkrém, nedves wc-papir.
Vendég

dicamama, ne tessék irigykedni, mert ripszropsz itt a tavasz, észre sem veszed. csak ez az uccsó hónap ne menne iiilyen laaassan... :roll:
Vendég

Bacilivi!
Köszi a biztatást! :) Csak már olyan lenne ha már babusgathatnám a picit!
De majd nemsokára én is ott tartok ahol te is!
Vendég

Beti:
vérvétellel akkor lehet kideríteni, ha egyre rosszabb a vérsűrűségem ill. a vizeletben fehérjét találnak. Egyenlőre még semmi pánik, csak több odafigyelés. Gyógyszert akkor kapok, ha szükséges, vérhígitót, vérnyomás csökkentőt.

Rena:
én már a 6. hét után nem tudtam hordani a ruháim egy részét, mondjuk azért sem, mert sok szűk ruhám volt. A 12. hétig nem látványos a hasnövekedés, de érezni már lehet. És utána is a 20. hétig még eltitkolható, de akkor már szerintem tényleg nem lehet becsukni egy nadrágot sem. Viszont ami nálam sokkal durvább, az a mellem: 75 B-ről 90 B-re nőtt! És még nincs vége!

Kép

Kép
rekanna

Köszi lányok az infókat, akkor asszem az érzékenység miatt nem dilemmázok, a turkálást viszont ki fogom provokálni a dokitól, ha egyáltalán maradok nála, mert ez felháborító, hogy mennyire nem törődik velem. Van köztetek valaki, aki váltott már dokit? Akitől elmentetek, mondtatok neki valamit (ukkmukkfukk...) vagy csak ugy simán átnyargaltatok a kiszemelt másikhoz? (Kórházon belül!) :roll:

Jaj, úgy irigylem a célegyenesbe tartókat! Istenem, eljutok-e én is oda? annyira próbálom hinni, hogy igen, de nagyon félek is, hogy csak álom ez a bébi, és egy-két hét múlva el kell válnunk egymástól.
Érdekes, pénteken annyit mocorgott, de azóta a 3 napban alig, tán 1X egész nap...

Pusza mindenkinek! Vigyázzatok magatokra!
Zsó

Kép
[/url]
gypsophila

Ja, és az én védőnőm egyszer sem nézett még vizeletet. "Á, úgyis most nézték a laborban, igaz? Jó, az elég." Aztán meg "írjuk be hogy negativ, okés?" Kösz szépen, gondoltam. Basszus milyen gáz helyen lakom?!! Ti fővárosiak vagytok mind??

Rena, sztem is úgy van, ahogy rekanna írja, igaz, én még folyamatban vagyok, de pont így volt nálam is. Különben állítólag a bébi neme is beleszólhat. Nálunk legalábbis a családban a fiús poci előbb nő, mint a lányos. (Viszont nem csúcsos, mint szokták mondani...)

P

Kép
[/url]
gypsophila

Sziasztok!

Most jöttem haza az EDA-s szüléses előadásról,újat nem tudtam meg...Volt valaki???

Pannica! Én is lettem már rosszul háton fekve,pont úgy,ahogy te. Valóban azért van,mert a baba nyom egy eret. Oldalra kell fordulni,és el is múlik. Ez teljesen általános rosszullét a dokim szerint.

Vitte! Szerintem Noé,mondjuk én abszolút bibliai név párti vagyok. És egy kicsit túlzásnak tartom, hogy ne tudnák az emberek, hogy fiú,vagy lány név ez,mert szerintem is a Noé Bárkájának története hozzátartozik az alapműveltséghez vallásosság ide,vagy oda...

Őzi! Köszi az ötletet,a jövő hetit úgy teszem fel!

Rena! Teljesen elképzelhető,hogy van már pocid:) Ha más nem is,te már tuti látod!!!

Kép
babzsák

Gypsophila bennem is mindíg felmerül hogy lesz valami gond. Nem merem elhinni higy én is megérem ezt a csodát de szerintem nem lesz gond. Az első kritikus időn túlvagy, nemsokára lesz egy gyögyörű kisbabád, aki most kicsit lusta azért nem mocorog annyit.

Rena

Kép
rena12

Rena,
köszi, de sajna nem olyan egyszerű. Én vagyok a delikvens a magas afp-vel. Szóval lehet jövő hétfőn közlik velem, hogy a kisfiam gerince nyitott, azaz meg kell szülnöm mihamarabb. Persze próbálok bízni, hogy nem igy van, de aki így járt, az is bízott a genetikai UH előtt...

Kép
[/url]
gypsophila

Gypsophila!

Nyugodj meg! Biztos minden rendben lesz! Nagyon szorítunk nektek! Szerintem ne is gondolj arra,hogy baj lehet,bár tudom, hogy könnyű ezen az oldalon lenni. A helyedben én biztos össze lennék omolva teljen...Hamar elmegy ez a hét,és minden kiderül. Addig meg szórakoztatunk!
Ja, és jövő hétfőn az új neveket olvashatod majd!

Kép
babzsák

Bacilivi
szoptatós melltartóba betét, tb kártya, mellbimbókrém

Gypsophilia
Pedig a védőnőnek van gyorstesztje, amivel fehérjét, vért cukrot tud nézni a vizeletben. Úgy is havonta egyszer kell menned nem hiszem, hogy ennyit nem bír ki. Késöbb a szívhangra is azt mondja, hogy írjuk be, hogy oké?
nem semmi környéken laksz. Én sem Bp-en élek, 50 km-re de itt a védőnő normális, viszont az orvosok katasztrófák. :oops:

Kép
Kép
bbeti

Gypsophila!
Tudom hogy semmi nem fog megnyugtatni csak az ha az orvos mondja uh-on hogy minden oké, de tényleg sok esetet hallottam , amikor az afp-vel probléma volt a babával viszont nem. Kitartás meglátod nem lesz gond. Szorítok nektek!

Rena

Kép
rena12

Sziasztok!
Csak beköszönök két percre. Nemrég értünk haza dokitól. Csak magánrendelésre mentünk, most nem volt ultrahang. Megvizsgált, gyors méhszáj-minden oké, megnézte, hogy vannak-e visszereim-nincsenek, meg, hogy vizesedek-e - nem. Megdícsért a kilók miatt (+5), de azért azt mondta a karácsonyi bejgliből ne egyem halálra magam.
Január elején kell mennünk UH-ra, már annyira várom!!! Az elején annyit ultrahangoztak, hogy volt olyan hét, amikor többször is nézték, most meg 4-5 hetenként. Dehát csak én szeretném minden héten látni a Kismanót, persze hogy nem kell feleslegesen nézegetni.
Amire a leginkább kíváncsi voltam, az a "kórházasdi" volt. Ő is azt mondta, hogy most levették napirendről, mert rájöttek, hogy egyrészt ennyi idő alatt nem lehet megcsinálni, másrészt arra is rájöttek, hogy ebből nem lesz számottevően több pénz az államkasszában. "Mert a magyar ember olyan okos, hogy ahol van egy nagykapu, ott megtalálja a kiskaput is". Azt is mondta, hogy ha kell, akkor ŐŐŐ ad egy címet, ahová bejelentkezhetek 2 hónapra és máris szülhetek abban a kórházban.
De még az orvos-dolog is érdekelt, hogy akkor most ügyeletesnél szülünk vagy nem. Erre meg azt mondta, hogy már szervezik az ügyeletesi rendet, hogy bárki bármikor bejöhet "ingyen ügyeletbe" (mert az ugye nincs megtiltva) és akkor máris a saját dokinál megy a szülés.
Hát ennyi az én infóm mára.

Judit

sch.judit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?