Új privát üzeneted érkezett!

ZEL!

Aranyos vagy, hogy írtál! Persze,hogy nyomon követtelek csak gondolom nem mindig tudtál írni! Nagon sajnálom,hogy nem sikerült a második inszem,de majd a következő :D
Tessék rácuppani apára ezerrel :D
46kg vagy / Sóha nem voltam annyi/ :roll: Rajtam van némi túlsúly :oops:
Tegnap egész éjszaka rókáztam akár egy lakodalmas kutya!
A fógi gátló mellékhatása! Köszi mint, ha így se lenne elég bajom :oops:

Na de elég a síránkozásból! Nemsokára anyák leszünk :D

Sokszor puszillak!!!!!!!!!!!
m. reni

Babszi, Málna,
vannak híreitek? Nagyon szorítunk!
Kiderült már valami?
katata

Kép
katata

hát gyöngyike a babuskád nagyon édi!!! sok-sok-sok erőt és boldogságot kívánok nektek ehhez a csodaszép kicsi lányhoz!!!

zelem mindent bele a hétvégén!!

coci, egyszer nekünk is lesz ilyen édi-bédi babánk!!!!! ugye???!!!

nekem kis tele a zsákom a hülye tanácsokkal, mert nálunk a család meg azzal jön, hogyha nem jön össze akkor nem jön össze...

tizum, hogy vagy? hogy érzed magad?

nálam semmi változás...nem tud valaki egy módszert amivel megjönne a mesim...???? elegem van ebből...

babszim????

odryka írjál nekem valami bíztaót...
kicsiboris

Szia Réka!

Üdv közöttünk. A tüneteid, mintha az enyémek lennének. A progeszteronom kevés, a petefészkeimre pedig első ránézésre minden doki azt mondta, hogy PCO-s (tele apró petékkel), de a többi leletem ezt nem igazolja. Én a Nyírőbe járok. Elég gépies, néha úgy érzem magam, mint a csirke a futószallagon, de kérdésre mindig válaszolnak, csak rohannak, alig van idő, mert rengetegen vagyunk. De a dokim nem pénzéhes, én még nem toltam neki semmit. A gyógyszerköltség pedig rettenetesen változó. Én min 32, max 56-ot fizettem, attól függően, hogy miből maradt meg. Túl vagyok a 6 insemen, most futunk neki a lombiknak. De én amondó vagyok, hogy nem szabad sürgetni. Nem kis megterhelés a szervezetnek, a terhességi rendellenességek is gyakoribbak. Szóval úgy gondolom, hogy meg kell adni az esélyt arra, hogy hátha egyszerübb módszerrel is összejön. Egy viszont nagyon fontos, hogy bízz az orvosban, ha nem akkor váltani kell. Épp most olvastam a Dévai int főorvosától az alábbit: A kezelések kezdetén nagyon bíznak általában az orvosban a páciensek, de ahogy egyre több a sikertelenség, az orvost hibáztatják, úgy érzik, hogy nincsenek jó helyen és váltanak. Nekem is volt olyan páciensem, aki máshonnan jött a 3. lombik után és itt elsőre sikerült, de volt olyan is aki tölünk ment el. A helyreállt bizalom (az új orvosban) nagyban segíti a sikeres terhességet. - Kb ennyi. Hinned kell benne, és ha ebben nem hiszel, akkor váltanod kell, tök mindegy hol tartasz, max kiesik egy hónap. Tudom, hogy egy hónap kiesés is a világ vége, számunkra, számomra is, de nagyon fontos lehet.

Zel, Reni!

BORZASZTÓ A FOGAMZÁSGÁTLÓ!!! Egyre inkébb úgy néz ki, hogy nem lesz csoda ebben a hónapban, mert a hőm nem hajlandó 36.5 nél följebb menni. A 14. nap óta 36,4-36,5-öket mérek minden nap. Gondolom, hogy az alacsony progeszteronom miatt, nincs is esélyem ebben a hónapban. Alig bírom elfogadni, hogy be kell szedni azt a szart. 2,5 éve minden hónap reménykedéssel és várakozással telik el. Folyton van esély, és van miben hinni. És most itt a NIHIL. Egy hónap, és én úgy érzem, mintha valami ködfelhőbe kéne gyalogolnom, ahonnan nem látni, hogy hol a kiút. Nem akarom! Tiszta depi leszek a gondolattól is.

Ebben a hónapban ráadásul a ciklus második felében meg kellett csinálnom az éves sportfelmérőt, nehogy az átszervezések során alkalmatlanság miatt repüljek. Ez elég szélsőséges. Kicsi rá az esély, de az ember biztosítsa be magát. Félek ez sem tett valami jót. Bár vannak kompatibilis feladatok, és én a távolugrást kihagytam, amúgy sem vagyok jó benne, inkább az ingafutást választottam, talán az kevésbbé árt. Szerintetek?

Ez a ki hány kiló téma. szerintem mindenkit megtaláltak ezzel. Én halál normál alkatú vagyok. Nekem is mondták, hogy áh, csak híznod kéne, és minden rendben lenne. Persze, tinikoromban én is 46 kilóval estem -előváladéktól!!!- teherbe. Most 52 vagyok. Mármint kiló. A normál határok között ez semmit nem jelent. Van egy barátnőm, akiknél 3-4 évig nem jött a baba, majd meghízott, és terhes lett, nem fogyott vissza utána, és ismét terhes lett. Ő azt vallja, hogy csak bizonyos súly fölött tud teherbe esni. Igen ám, de amikor meghízott, akkor volt egy térdműtétje, és otthon volt hosszan betegállományban, majd a két gyerek között sem jött vissza dolgozni. Szerintem a stressz hiánya a titok! De dolgozni muszály. Gyerünk meditálni, lazítani lányok!!!!
üdv mindenkinek!!!
tamaranna

Lányok,
Nekem 160 ezer Ft-ra jön ki egy inszem,a két inszem után. De én külföldön élek...

Merre vagytok? Izgulok azokért, akiknek most derül ki (Babszi,Málna) Vagy már ki is derült. Jelentkezzetek!!!!
katata

Sziasztok!

Nem sikerult a 6. inszem sem, sajnos. Hat, ez valahol varhato volt, hiszen a progi meg nagyon keves volt. Majd a kov. honapban talan, most a clostys adagon emeltek nekem. Ez van!
Majd meg jelentkezem bovebben!
Puszi mindenkinek!

Babszi
babszi

Babszi, :( a fenébe! Nagyon sajnálom. Még akkor a továbbiakban is inszemeztek? Kitartás!
katata

Hajrá babszi, szorítok, és hát igen a rohadt életbe!
bbilona

babszim, hát nagyon szurkoltam neked, hogy most sikerüljön!!!
de te nagyon jól viseled, nagyon erős csajszi vagy...semmi panaszkodás, kiakadás... szóval klassz vagy :lol: nem semmi...
most akkor hétvégén egy kis vodkázás lesz? mindent bele, egy jó kis búfelejtő buli meg minden:o)))))

katata ez az összeg baromi sok nem? ennyire drága? németországban élsz? mert ott el tudom képzelni ezt..

jucmuc, málna, odry, orsika, sapé, moni és a többiek??? úgy el vagytok tűnve... :cry: írjatok ám nekünk, nehogy lemaradjunk az eseményekről :shock:
kicsiboris

Hát tudod, Boris, a lombik az 800 ezer Ft. Ahhoz képest ez semmi. (Egyébként majdnem Németország...) De lehet, hogy nem sokáig, ha sikerül nyáron hazakölzötünk!!!!! :lol:
katata

Sziasztok Csajok!

Babszi!
Nagyon sajnálom, de bízom, hogy a következő sikeres lesz. :wink:

Tegnap voltam a barátnőmnél, akik 4 év és sok áldozat után, most spontán sikerült a babájuk.
Elárulta, hogy elötte juniusban volt lombikon és annyira bízott benne, hogy akkor totál kiakadt.... :(
Augusztusban, mikor mindenki szabin volt Ő helyt állt 5 ember helyett..... és ami nagyon érdekes, úgy gondolja, hogy nem is a ciklusa közepén, hanem jóval az eleje fele foganhatott meg a baba.
Álmában sem hitte volna, mondta, hogy máskor is volt olyan, hogy késett neki és akkor is beleélte magát, aztán... :cry: Most is így volt. 2 hét késedelem után hivta a dokit, hogy bizti valami baj van. Be ment és vizelet vizsgálatot csináltak. Kint ült a folyoson és az orvosa épp arról gyözködte, hogy minden megváltozik a Kaáliban és tessék menni, nem feladni. Ő meg szegénykém annyira ki volt már, hogy nem akart egy darabig ezzel foglalkozni.
Kihozták az eredményét és közölték vele, hogy babát vár... :shock: zokogott és kereste az orvosát, akinek tátva maradt a szája :lol: Levitték uh.-ra és már dobogott a pici szíve!!!

Szóval: lehet, hogy tényleg nem szabad rágodni és nagyon akarni, hanem türelemmel kell kivárni és jönni fog!? Nem tudom, de az biztos, hogy MINDENKINEK lesz kisbabája! Nem szabad feladni!

Remélem nem baj, hogy ezt leírtam nektek, de nekem nagyon érzés.......

Mi jól vagyunk, jövöhét végére kész a ház alapja és a decemberem nagyon kemény, de aztán kicsit lazábra vesszük a figurát...

Kép

Odry
odry

sziasztok!

Hát úgy néz ki megvan a félévem, de nem akarom elkiabálni, mert pár tárgyból a jegyemet nem tudom még!Remélem mindenki jól van.Mi jól vagyunk, alig várom már a januárt hogy elkezdhessük az inszemeket.DE egyenlőre kiphenem magamat! Ágotáról az ígért kép fel lesz téve, de friss képet akarok feltenni nektek!

Gyöngyi!
Gratulálok a babához!Jó erőt, egészséget kívánok nektek! Üdv. a mamucik táborában! :lol:

Most mennem kell, de hétfőtől sűrűbben leszek!
sapé

Sziasztok!

Sapé!
Örülök, hogy sikeressen túl vagy a féléven. Akkor most pihenjél sokat.
Várjuk a képeket Ágotáról.

Odry
odry

Sziasztok!

Valaki azt kerdezte, hogy inszemezunk-e tovabbra is. Mondjatok meg, jol dontottem? Az elso 5 inszem a Szabolcsban tortent, ahol arra sem jottek ra, hogy a progeszteronom alacsony, csak futoszalagon ment a szemezgetes. Most eljottem ehhez a dokihoz, aki azt mondja, hogy clostyval is "spontan" teherbe tudok esni, mert szervi hiba vagy ilyesmi nincs. Ugy gondolom azert nem sikerult a 6. inszem, mert a gyogyszert be kell allitani, es ha a progi-szint is stimmel, akkor IGEN, lesz [url]igazi[/url]esely. Most ugy vagyok vele, hogy kb. marciusig adok neki/magunknak idot, es ha addig sem sikerul, akkor johet a lombik.
De mondjatok meg, hogy jol gondolom-e, mert a remeny alig van bennem.
Odry tortenete tobb szempontbol is jo. Egyik az, hogy nem kell az elejen ereznunk a babat, mert az illeto sem azert ment dokihoz, mert tudta, hogy terhes, azaz csalodott annyit, hogy amikor valoban az lett, fel sem "ismerte" a tuneteket. (ha voltak neki)
A masik, hogy igenis meglesz a csoda, csak nem tudjuk mikor.
Az olyan torteneteket viszont nem szeretem, amiben a feladas hozza meg a babat. En nem tudom hogy lehet feladni, es ezert nem is akarok hinni benne. Persze eljon az ido, amikor en is esetleg feladom az ideget, de most nem tudom. Ez borzaszto! Nem tudok lazitani, foleg mikor tudom, hogy kozepido van. Annyi mindennel lekotom magam, de ez nem megy ugy, ahogy szeretnem. Szerintem nem gorcsolok, de megsem lazitok. Ez van. Ezert hiszek abban, hogy ez biologiai folyamat, es nem befolyasoljak a gondolatok. Nem azert nem sikerul, mert te "varod", hogy megjojjon. Ertitek?

Puszik!

Babszi
babszi

Sziasztok lányok!
Mindenkinek köszönjük a gratulációkat és a jókivánságokat.
Igyekszek majd azért többet jönni, de még egy kicsit fáradt is vagyok. Ha a párom nem lenne itthon velünk akkor nem is tudom, hogy bírnám. Most két nap a picur nappal 2-6-ig nem nagyon akar aludni. Előtte két nap hajnalban csinálta ezt akkor 4-6-ig nem aludt.
De inkább nappal legyen ez.
most egyenlőre ennyi.
Gyöngyi
bgyöngyi

Sziasztok!

Szerintem megint hosszú leszek, de Babszi gondolatai kihozzák belőlem.

A napokban már írtam, hogy elegem van a sok jótanácsból. Ennek előzménye az volt, hogy anyukám beszélt xy-nal, aki azt üzenete, hogy szedjek ezt vagy azt, meg ne görcsöljek. Próbáltam anyukámnak megmagyarázni, hogy nem görcsölök, csak annyira fontos dolog ez az egész, hogy mindig eszembe jut. Ha pedig sikerül is kikapcsolnom, rögtön jön valaki, aki eszembe juttatja. Na ezen kicsit összeszólalkozva, meghívtam egy görbe lányos délutánra ide a net elé. Utólagos engedelmetekkel elolvasta jónéhányunk félelemeit, aggódását, vagy gondolatait, a sok bíztatást és erőt amit egymás felé nyújtunk. És még ezután is azt mondta, hogy sokkal kevesebbet kellene a babaprojekttel foglakoznom, mert ha kicsit kikapcsolnék simábban menne minden, mert tényleg rá vagyok a témára görcsölve.
Jött ő is a "amikor már teljesen feladták, vagy beadták az öribabás kérelmeket" c remek kis sztorikkal.

Én viszont nem érzem így. Szerintem nem görcsölök a témán, de én sem tudom lazábban venni. Sajnos ezt tutti csak ti értitek meg. Minden ciklusnak az elmúlt fél évben totál bizakodva mentem neki, félidő után nagyon nehezen teltek a napok, és amikor már éreztem , hogy nem sikerült, minden hónapban össze is omlottam rendesen. Ezek után ki ne foglakozna magával, melyikünk tudná lazábbbra venni a figurát, amikor minden hónapban ott az esély, és félünk, hogy valami kis ostobaság miatt elszalasztjuk? Ez még nem görcs! Vagy tévedek?

Na és most jöhet a görcs is! :lol:
Coca segíts megint kérlek! Ma reggelre szépen elkezdett a hőm emelkedni végre. Viszont a 11-12 napon volt a nyákom tojásfehérje, a hőm meg a 13 napon volt kicsit alacsonyabb, és utána kezdett emelkedni. Beteszem a görbét is. A pontozott napokon voltunk eksönben. Csak arra kérlek, nézz rá, szerinted is a 13. napon ovulálhattam? Remélem, nem tévedek, mert akkor jó időszakban nem aludtunk! Néztem alkotásaidat, szépek, nagyon ügyi vagy!
Nem tudom feltenni a görbét. :(
Mensi vége után lett ilyen: 36,5 36,5 36,4 36,4 36,4 36,5 36,5 36,5 36,4 36,6 36,8
Köszönöm, ha elképzeled a görbémet és véleményezel is! :lol:

Jó éjt mindenkinek, puszika....
zel

Babszi, Zel,
tök így érzem én is. Nekem is mindenki azzal jön, hogy görcsölök és lazuljak el és akkor jön magától. Én sem érzem, hogy görcsölök, az agyam sokat jár körülötte, ennyi. De még csak beszélni sem beszlek róla, csak nagyon ritkán,vagy a párommal, nővéremmel, esetleg egy-két ismerőssel,de érintőlegesen. Ezt nem nevezném görcsölésnek.Nem ezzel rágom a párom fülét minden nap,nem hisztizek folyton, hogy miért nincs már nekem babám. Még csak nem is hőmérőzök már, hogy ezzel is lazítsak a dolgon. Tesztet is ezer éve lőttem el, akkor is azért mert késett 3 napot. Szerintem ez nem görcsölés. Ennél jobban szerintem képtelenség kikapcsolni. De hát ezt ugyis csak mi értjük,érezzük. Másnak ez felfoghatatlan.

Ugye lesz zebra ebben a hónapban is???? :wink:

Puszi,jó éjt!
katata

Csajok! Nyugi, ez teljesen természetes, ahogy éreztek. Szerintem.

Zel!
Este megcsinálom a görbédet a fertyn, így nem tudom. Írd le, hogy hányadikán kezdődött a mensid, és hány napig nem mértél, jó?

Pusszancs!

Kép
zölddisznó

Szia Zölddi!

Hű de nagyon köszönöm!

Végig mértem!
19-én kezdődött. 4 napig tartott!

36,8 36,6 36,5 36,5 36,5 36,5 36,4 36,4 36,4 36,5 36,5 36,5 36,4 36,6 36,8 36,9
8,9,11,12 napokon voltunk együtt, tojásfehérje 11-12 napokon!

ÚÚÚÚGy izgulok! Alig várom az estét, hogy megint jöhessek. Addig meg gyorsan dolgozok, hogy menjen az idő!

Szép napot!
zel

babszi, nehéz okosnak lenni. Csak bízakodni lehet, hogy hátha ez az orvos jobb, ügyesebb lesz, és talán személyre szabottabb lesz akezelés. Mindenesetre sok sikert hozzá!

zel, a mi szüleink nem tudnak a dologról, jobb is így. Nem lehet haragudni rájuk, ha másképp látják, hidd el nem érthetik, nem érezhetik mekkora teher is ez, milyen kínlódás az idővel,a reménnyel.
:(
Ha tudunk tudod mi szívesen segítünk, itt a karácsony próbáljunk meg annak örülni!

katata, zölddisznó valami újság? Hogy vagytok?

Szép napot lányok!
bbilona

babszi, abszolúte értem amit írtál és érzem minden sejtemben, én már nagyon várom, hogy megjöjjön és legyen ciklusom, legyen már végre reményem a teherbeesésre...szerintem is jól döntöttél/tetek,
márciusig ha nem jön össze akkor irány darány a lombik, mert akkor már nincs mire várni :lol: szóval csak így tovább, minden hónap egy új esély!!!

zelem, drága zelem...hát az én édesanyám is így kezdet...tanácsok, meg: "amikor én fiatal voltam szinte mindig teherbe estem pedig nem is akartam!, hogy lehet ez nálad? nincs semmi bajotok, nem kell orvoshoz menni....stb...stb..." aztán amikor kb e éve semmi sem történt és dokihoz mentünk akkor szüleim teljesen kiakadtak, hogy minek ez a felhajtás, előbb-utóbb biztos összejön a baba...na ez megy már lassan 3 éve, szóval ne foglalkozz senki véleményével, mert mi itt mind jól érezzük, hogy senki nem érti ezt amíg nem kerül bele :!: :!: :!:
kicsiboris

Zel: Engem anyám megért, mert neki is gondjai voltak. De az anyósom/akiből potyogtak a gyerekek/ meg az apósom lépten-nyomon megjegyzéseket tesz. Halálosan idegesít, amikor tanácsokat adnak. "Ó persze, most görcsöltök rajta, aztán, majd meglátjátok, ha nem akartok többet, majd jön magától. Nem kell ezt annyira erőltetni, és a többi hasonló. Szétrobban az agyam, ha hallom. Anyósom ráadásul olyan típus, hogy mindent nyomat. Nem egyszer mondja el, hanem 15x, hajtogatja, mint a verkli, én meg agyvérzést kapok.
Teljesen megértelek. Arról nem beszélve, hogy régen 18-20 éves korban ázasodtak, és akkor kezdődött a várakozás. Én hova várakozzak 32 évesen?????

Mindenkinek jó izgulást, én most halál negatívban vagyok, most írni sem tudok. Pusz Tamara
tamaranna

tamar, vígasztallak ám, bár most én is eléggé padlón érzem magam.... de azért légy erős, ne foglalkozz anyóssal, engedd el a füled mellett :shock:
az én anyósom meg azzal csesztet, hogy ha nem jön ösze az sem baj....ő tudja!!! nem baj??? na persze...
kicsiboris

Ilona, én nem érzek semmi különöset. Nálad van valami? Mikor derül ki?
katata

Sziasztok!

Érdekes témánk lett.

Mindannyiszor, amikor valami olyan történik velem, amit nektek kell elmondanom, annyiszor lepődök meg, mennyire hasonló cipőben járunk.

A férjem nagyon mellettem áll. Mindig próbál segíteni, de neki is ugyanolyan nehéz, mint nekem. Amikor kifakadtam, hogy végigcsináltam már két műtétet, klimaxot, sok stimut, meg az inszemeket a semmiért, kiakadt, hogy ne egyedül álljak bele, mert ő is ugyanúgy benne volt végig. Végigküzdötte a klimaxot, meg ő is minden mensikor csalódik, neki is fáj, hogy nem sikerült, fél, hogy mi lesz ezután, aggódik értem, az egészségemért.
És rá kell jönnöm, ez számít igazán.
Hogy a család miket mondd, vagy milyen elcsépet sztorival akar vigasztalni vagy feldobni, mindegy. Úgyis teljesen más szögből látják.
Tami! Ne hagyd, hogy agyvérzést kapj. Nekem mákom van anyósommal, mert ő a második anyám.

Bbilona! Nagyon szépen fogalmaztad meg. Megtartom. De szerintem egyikünk sem haragszik rájuk. Csak néha kicsit nagyobb ölelésre vágynék.

Puszika mindenkinek!
zel

Szia Coca!

Mai hőállásjelentésem: 36,8.

Utroval mindig sokkal magasabb volt. 3-4 tizeddel. De ez most utro nékül jól alakul ugyi?

Pussz mindenkinek!

Szép napot!
zel

Érdekes, szerintem még csak 7 óra van. Az előző üzimet 8-ra írta!

Juhéjjjjj! Időutazás!
zel

Zel!

Abszolút egy cipőben járunk. És egyrugóra jár már az agyunk is. Az én férjem, mellettem van, de egy kicsit visszafogottabb. Látom rajta a csalódottságot, amikor megjön, de például nem szereti a tesztelést, nem szereti hallgatni azt, hogy megint milyen hajszálakba kapaszkodok, mert így védi magát. Meghallgat, de csak azt reagálja, hogy ühüm. Nem hagyja felültetni magát a hintára, és lehet, hogy jól is teszi. De amikor nekem nem annyira tetszik a reakció, mindig mondja, hogy ő csak nem akarja beleélni magát, amíg nem biztos. Szombaton elment sörözni egy közeli barátunkkal. Vasárnap kérdeztem, hogy na milyen volt. Először azt mondta, hogy tök jó, rége beszéltek ennyit. Aztán elkezdte mondani, mint a vízfolyás, hogy" De ő sem érti meg! Mert persze nekik minden probléma nélkül jöttek a gyerekek, és fogalma sincs arról, hogy milyen az, amikor minden gondolatod e körül forog, amikor semmi (senki) másra nem tudsz gondolni, amikor minden nap várakozással tellik el. Könnyű azt mondani, hogy nem kell rajta izgulni, nem kell vele foglalkozni. Egyszerüen aki nem él ebben, nem tudja, hogy mi az!" Én meg csak hallgattam, hogy milyen furcs így megtudni, hogy ennyire mélyen ugyanúgy éli át ő is. Mert valahogy velem szemben nem nyílik meg ennyire. A "hiszti" otthon az enyém, ő meg a támogató jelenlét. Még nem hallottam a szájából így elhangozni ezeket a dolgokat. Persze mellettem ál és mindent megbeszélünk, de ő szokott az erősebb lenni.

De a legjobb sztorimat el kell mesélni. Nem szeretném xy-nal jelőlni az embereket, de az igazi nevüket sem leírni, így másik nevet fogok írni, mert az egész titok.

Van egy lány 10 éves házasságban most lett ikerterhes. A család is úgy tudta, hogy nem járnak sehova, de amikor terhes lett, akkor szigorú titoktartás mellett a szűk családnak elárulta, hogy a 2. lombik sikerült. Volt 6 insem is. Semmi problémát nem találtak náluk. Én vele, illetve inkább a családdal nagyon szoros barátságban vagyok. Az egész rokonságot ismerem. Monjuk hívjuk Erzsinek. egyszer csak találkozom az egyik idősebb (52 éves, tehát nem öreg) rokonával, mondjuk Marika nénivel, aki elkezd engem faggatni, hogy, "Na mi van, lesz már gyerek?" Elég lehangoltan válaszolok, hogy most lesz a 4. beültetés, mert persze, azt, hogy insem nem értik az emberek. Mire megnyugtat, hogy "Ugyan nem kell rajta annyit izgulni, nézd az Erzsiék is hány éve próbálkoztak, azt nézd meg 10 év után itt van, azt ikrek." Én meg csak állok, persze, nem árultam el, hogy én tudom a családi titkot. Sosem árulnám el. De mindenesetre megnyugtatott. Jó volt a példa.....

A döbbenet másik része az, hogy én azt gondolnám, hogy kár ezt titkolni, hisze ennyi év sikertelenség után az ikrek úgyis mindenkinek egyértelmű. De nem. Aki nincs ebben benne, az ennyire vakon van. Elhiszi, hogy spontán ikrek lettek. Én azért tudom, mert én egyből tudtam, és mondtam, mire megerősítettek, hogy így van, de nem akarják elmondani senkinek. Értsem meg ők szégyenlik. Én persze ezzel az állásponttal nem értek egyett, de elfogadom.

Na szevasztok
tamaranna

katata, nálam semmi. Pénteken kell menjek, ha nem jön meg. Az elsőnél is pénteken kellett volna mennem, de akkor, csütrötökön megjött.
Üvölteni tudnék, majd megbolondulok a várakozásba. Eszembe jut mágnes, akinek a 9. inszem sikerült, hogy igen neki is, és kitartás nekünk is lesz, de nem sokat segít.
Katata, zölddisznó ti hogy bírjátok?
kicsiboris,babszi többiek ti hogy csináljátok? Hogy lehet ezt épp elmével túlélni? :?
bbilona

én csak azt szeretném ha valaki írnam nekem, segítsetek :(
bbilona

Zel!
Ne haragudj, de nem tudom egyelőre megcsinálni a görbédet, mert jelenleg nem engedi a ferty!
Este megint megpróbálom.

pusz

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
szombaton megvolt az első inszemem, de attól tartok rossz volt az időzítés. Ugyanis az LH tesztem vasárnap és hétfő du is baromi + volt, és a hőm alapján sem történt még pé...., és még mindíg érzek feszítő érzést a bal oldalamon... Tüszőrepesztő injekciót (ovitronell) csütörtök este kaptam, de sztem nem repesztette ki a tüszőt...

Ilona,
Nekem is baromi nehéz a várakozás, és olyankor megpróbálok másra gondolni, meg arra hogy nem baj ha most nem sikerül, előbb utóbb úgy is fog. De semmikép se stresszelj rajta, mert a nyugalom nagyon nagyon fontos a teherbe eséshez.
Zel,
Én kizárom ezekből a próbálkozásokból a családot, épp elég Nekem és a férjemnek megbírkózni az esetleges kudarcokkal. Semmi kedvem magyarázkodni, meg sajnáltatni magam. Segíteni meg úgyis csak a dokik tudnak. Ha rákérdeznek a babára, azt mondjuk hogy a természetre bízzuk, nem védekezünk lesz ahogy lesz, örülünk nagyon ha terhes leszek, de nem eröltetjük a dolgot.
macspacs

Coca,
Mit szóllsz a görbémhez ? Te hogy vagy?: Kép
macspacs

Sziasztok!

Ilona! Nyugalom - persze ezt én már könnyen mondom a sikertelenség biztos tudatával - ha babát vársz akkor már úgyis ott van a pocidban, ha nem akkor pedig ott a következő hónap és az újabb lehetőség.
A péntek már egyébként sincs olyan messze és közben jön a Mikulás is.
Remélem, hogy lesz köztetek olyan akinek teljesíti a kívánságát és zebrás tesztet hoz neki meglepiként. Jó lenne ha ez a hónap is olyan sikeres lenne mint az előző és együtt örülhetnénk a születendő babáknak. Persze biztosan nem fog mindenkinek sikerülni de itt vagyunk és segítünk egymásnak elviselni a további várakozást.

Én szerencsés vagyok a szüleimmel és az anyósomákkal is, mert nagyon mellettünk állnak. Nálunk mindent tudnak, azt is, hogy mikor megyünk kontrollra vagy éppen mi történik. Azért avattuk be őket, mert túlságosan sokszor beszédtéma volt az unoka amit bizony nem volt könnyű feldolgozni azzal a tudattal, hogy gondok vannak. Mióta tudják mi a helyzet azóta négy emberrel több támogat lelkileg. Sőt nem csak ebben, de az örökbefogadásban is mellettünk vannak, mert mi abba is belevágtunk.
Az én férjem is elég lelkizős. Őt is megviseli minden hónap, mert minden hónapnak úgy áll neki, hogy most teljesen biztos hogy sikerülni fog, aztán jön a kiábrándulás. Én már kicsit óvatosabb vagyok a sikerbe vetett "vakhittel", mert kisebbnek tűnik a csalódás ha kevésbé bízok benne.

Hát ez jó hosszúra sikerült.

További szép napot mindenkinek!
tücsökbogár

Köszi macspacs, tudom hogy igazad van, de tudjuk sajna ez nem mindig olyan pofon egyszerű.

tücsökbogár, neked is köszi, persze neked is igazad van. Én is azt mondtam tegnap a férjemnek, ha most nem sikerül, elindulunk az örökbefogadás felé.
Szerencsés vagy a családoddal. Nálunk is téma, én anyának elmondtam, hogy mi a folyamata az egésznek, és hogy csináljuk, de azt hiszem kár volt, csak sajnál minket, és sopánkodik. Erre pedig semmi szükség.
Anyósomék voltak az egyedüliek, akik elhitték, hogy minden rendben velünk (ami egyébként igaz), és most magunkra maradtunk, lesz ami lesz. A kis buták, de jobb így nekünk.

Kíváncsivá tettél az örökbefogadással, letöltöttem már a lépéseit, de szívesen venném ha írnál róla.
Sokat gondolkodom rajta. Mi van ha mégis megfoganok, és már megtaláltuk, megszerettük egymást egy kis mókussal stb.
Tudom a válaszokat majd hozza az élet, szépen sorban, mégis nehéz elindulni. Hogyan kezdtétek el? Hol tartotok?
Jó lenne ha mesélnél :?
Szép napot nektek!

Tudjátok, mostmár sokkal jobban érzem magam!
Mégegyszer köszönöm!

És persze várom a zebrákat, tényleg jó lenne, egy kis reménysugár.
Ilona
bbilona

Ilona,
én is nehezen viselem a várakozást. Tegnap éjszaka aludni sem nagyon tudtam már. Most bezzeg hulla fáradt vagyok. Hullámvasúton ülök, egyszer fent, egyszer lent. Nem hogy naponta változnak az érzéseim, hanem egy napon belül is folyton ingadozik. Ahogy közeleg az igazság pillanata egyre jobban pánikolok, hogy megint meg fog jönni és próbálom magam erősíteni, hogy túléljem. Na ezzel jól megvígaztaltalak, de most éppen ugyan abban a periódusban vagyunk. Én is péntekre tervezem, hogy csinálok majd reggel egy tesztet, persze akkor ha addig nem lesz semmi. Én tervezhetek, de ...
Az örökbefogadás engem is érdekelne, bár még azért nem adom fel!!!Még mindig nehéz, és nagyon hosszadalmas ez a procedúra?
katata

Szóval az örökbefogadáshoz egy saját szavakkal megfogalmazott kérelmet kellett beadnunk a TEGYESZ-hez. Ezek után kijöttek egy környezettanulmányra, jövedelemigazolásokat kellett leadnunk majd pszichológiai vizsgálat következett és még részt kell vennünk egy 3 napos felkészítő tanfolyamon. Ezek után a gyámhivatal állapítja meg a Tegyesz javaslata alapján hogy alkalmasak vagyunk-e örökbefogadó szülőnek. Ha megvan ez a határozat akkor el lehet dönteni, hogy titkosan szeretnéd-e (ez nagyon hosszú idő) vagy megpróbálod a nyílt örökbefogadást. Egyébként nagyon normálisak és közvetlenek voltak az ügyintézők akikkel kapcsolatba kerültünk, nagyon korrekt és részletes felvilágosítást adtak.

Ami szerintem nagyon fontos az az, hogy ez nem kölcsönzés. Tehát ha az örökbefogadás után jön össze a saját baba, akkor nem teheted meg - persze csak erkölcsileg - az örökbefogadott babával, hogy köszi de már nem kellesz, én visszaadlak. Szerintem csak akkor szabad bevállalni, ha úgy gondolod, hogy mindenképpen felneveled a babát, akár lesz mellette sajátod, akár nem. Ez nálunk nem volt nehéz döntés, mert mindenképpen nagy családot szerettünk volna mindketten. Illetve ismerünk olyan családot akik örökbe fogadtak egy kisfiút hat éve és nagyon szépen élnek. De olyan házaspárt is ismerek, akik túl voltak minden lombik próbálkozáson mikor belefogtak az örökbefogadásba, három év alatt sikerült egy kislányt örökbe fogadniuk és mire hazavitték a kórházból addigra spontán ikreket várt az anyuka, sőt azóta még egy babájuk született. 10 év próbálkozás után gyönyörűek a négy gyerkőccel.
Hát nagyjából ennyi, ha valami részletesebben érdekel, csak kérdezzetek!
tücsökbogár

Engem (vagyis van egy barátnőm, aki egyedülálló és ő kíváncsi) még az is érdekelne, hogy egyedülállónak lehet-e örökbefogadnia? Ő már elmúlt 40, és nincs most sem társa, viszont jó anyagi körülmények között él (jól fizető munka,kertesház). Vajon neki van esélye? Még nem mert lépni ez ügyben és szeretném biztatni, persze csak ha van esélye. Hiú reményeket nem akarok kelteni benne. Erről tudsz valamit?
katata

Zel!
Nesze, görbe! Szerintem fas.a!
Kép

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Bocsi, hogy mostanában olyan ritkán írok, de egy ideig elég szarul voltam, most meg annyi a munkám, hogy ki sem látszom és estére meg nagyon elfáradok.

Szomorúan olvastam soraitokat, kicsit lehangolt a topic, de ez biztosan azért van, mert mostanában nem volt zebra. Ezek az érzések és történések szerintem teljesen normálisak. Azok az emberek, akik nincsenek benne, nem értik. Mindenki azt gondolja, hogy ha akarod a gyereket akkor majd jön. A család néha megértő, máshol nem. Nálunk volt ilyen is, olyan is. Ráadásul úgy érzem, hogy a férjem szégyenli, hogy nem spontán siekrült, mert még az anyukájának sem mondta meg az inszemet. Persze a legtöbben meg sem kérdezik, de ha valaki rákérdez én megmondom. Szerintem sem az inszemet, sem a lombikot nem kell szégyelni.

Zel :)
Azon ne izgulj, hogy nem megy fel annyira a hőd. A stimus hónapokban egyrészt több tüsződ van, ami több progeszteront is jelent + kapod az Utrogestant, azért megy fel annyira. Nekem is mindig 2-3 tizeddel kevesebb volt stimu nélkül.

Babszi :)
Sajnálom, hogy nem sikerüt a 6. sem. Azt ugyan nem értem, hogy miért nem kapsz progeszteron pótlást már az inszemtől, de biztos meg van az oka. Nekem nem volt alacsony mégis kaptam, sőt a 12. hétig kell is használnom. Manapság ha kiderül, hogy valaki terhes mindjárt felírják.

Coca :)
Veled mi újság?

K.boris :)
Remélem Mikulás piros ajándékot hoz! Én írtam neki.

Magamról annyit, hogy nagyon jól érzem magam, már egy hete nem vagyok egyáltalán fáradt és hányingerem sincs. Meg is ijedtem, ezért ma elmentem egy magán uh-ra, hogy megnyugodjak. Nagyon szupi volt, mert itt bőven jut az emberre idő. Volt hüvelyi és hasi uh is. Mindkettőn szépen látszott a babó, már 2,65 cm és hallottam, ahogy dobog a kis szíve. Látszanak a kezei, lábai, ujjkezdemények is és a dobogó szív is és nagyon ficánkolt, integetett a kezével. Majdnem elsírtam magam.

Remélem nem bántottam meg senkit ezzel az írással. Én ugyanezeket átéltem, mint Ti. Mindenkinek sikerülni fog előbb-utóbb, ebben biztos vagyok!!

Kép
Kép
tiza

SZiasztok!

Cocika! Nem tudom eléggé megköszönni. Megerősített a ferty is a peteérés-ovuláció ügyében, így most nagyon jó lett a kedvem is. Mit jelent a 6-10 napig jelölt rózsaszín kocka és a 8 napra írt T betű?
Szeretem látni, hogy mindig Benedeket írsz, ha babáról, kapaszkodásról, ilyesmiről van szó. Esténként én is megsimogatom a pocimat, és beszélek Lukáccsal, hogy jó erősen kapaszkodjon végre, mert már nagyon várja őt anyukája és apukája.

Én is elképzelgetem, hogy szépen vándorol és talál egy jó kis fészket, amiben megnőhet.

Bbilona! Nehéz ép ésszel, ez tény. De ezért vagyunk mi ilyen erős vagány csajok, mert nekünk sikerül. Tudod ennyi megpróbáltatás után jöhet bármi, nevetni fogunk rajta, hiszen mi már már túl vagyunk a legnehezebb dolgon, amit ez a nagybüdös élet elénk rakott.

Tizus! Szerintem nem bántasz senkit! Itt mindenki izgul a másikért, együtt szomorkodunk, együtt örülünk! Nekem a te babád egy csomó erőt ad a kitartáshoz. Ott vagy példaként, hogy sikerülhet!
Ja, és biztosan nem nevetett volna ki senki, ha csak úgy elsírod magad uh közben!

Puszika Mindenkinek!
zel

Kata!
Az örökbefogadásnál nem akadály az ha valaki egyedülálló. Bíztasd nyugodtan a barátnődet, hogy induljon el ha tényleg érdekli a dolog, mert a titkos örökbefogadás jó pár évbe beletelik és az örökbefogadó és az örökbefogadott közötti korkülönbség nem lehet több 46 évnél, tehát ha csecsemőt szeretne akkor ideje belevágni.

Tiza!
Nagyon örülök, hogy jól vagytok! Csodás érzés lehet ahogy hallod dobogni a babó szívecskéjét. A sok melóval azért csak óvatosan! A férjed pedig biztosan a világ legbüszkébb apukája lesz ha megszületik a csöppség, utána eszébe sem fog jutni a sok macera.

Zel!
Szorítok!!!! Ez egyenlőre tényleg szépen alakul.

Szép napot mindenkinek!
tücsökbogár

hahóóóó valaki...
húúú csajszik milyen kihalt a jó kis topikunk :cry: :cry:
na most jó sokat írok :!: :!:

szóval pénteken itt járt egy régi-régi ismerősöm aki annak idején (sőt szerintem kb idáig) eléggé férfifaló hírében állt,...ráadásul ivós/cigis/bulis csajszi...erre most akkora hasa van mint egy malomkerék...,
annyira kiakadtam, hogy alig tudtam palástolni az érzéseimt...neki lehet, neki összejön?????? nekem nem???? nekem aki annyi mindent megtettem érte :oops: ő meg csak ezt mondta, figyeljétek: ja, csak úgy becsúszott nem akartuk, de már mindegy..
(és még nem is vette el feleségül akitől van a baba)...
hát gondolhatjátok....teljesnen készen voltam....

hát ez volt...
kicsiboris

ohhhhhh, kicsiboris, ugye rosszul tud esni? De hát igen van akinek becsúszik, mi a másik csoportba tartozunk. Addig is amíg ő pelenkát cserél és szoptat, mi bulizunk és habzsoljuk az életet (nagykanállal), legyünk kemények kit érdekel.
Én már a barátnőméket is nehezen hívom hozzánk, mert a keresztlányunk egy neveletlen, elkényeztetett kis fruska, mindig tologatom a telefonálgatást. Pedig jobb lenne előbb túlesni rajta. De a jólnevelt gyerekekkel sincs kedvem, türelmem foglalkozni, pedig pár hónapja még nem volt ez így. Kicsit megijedek magamtól.

tücsökbogár, jól értem ti nem a nyílt örökbefogadást választottátok? Tudom nagy a rizikó, de mi azt választanánk. Én még reménykedem (még van 2 nap a pénteki uh-ig), hátha van már egy kisfiunk, vagy kislányunk!

tiza, nagyon jó lehet, sóvárogva olvastalak, de írj nekünk minnél többet, szükségünk van rá. Jó nagy már a legényke már nagyobb mint egy ujjperc, lassan ő lesz Hüvelyk Matyi.
Sírni meg ha kell hát kell, ez nagy öröm, hidd el az ott dolgozóknak is élmény lehet minden kis élet.

zel, erős csaj ééééén? Nevetni fogunk rajta, lehet, most nem így gondolom. Mindenesetre köszi a bátorítást.

katata, zölddi ti mikor mentek uh-ra?

minden jót!
bbilona

hááát ilonkám, igazad van!!! ezerszer is, és én mostanában nem is fogom vissza magam, egy kis borocska, jó vacsorák, hétvégén kirándulás ádventi készülődés :lol: szóval így kell tennünk addig amíg...
ja és teljesen ezeket produkálom én is, más gyereke szinte irritál...
nemhogy ölelgessem, babusgassam...de minek is, ezek mind pótszerek, nekem elég a kutyapótszer :twisted:
és neked is kitartást kívánok, akkor lassan minden kiderül:o)
kicsiboris

Nekem nem kell mennem uh-ra egy darabig. :cry: :cry: :cry: :cry:
Ez sem sikerült. :cry: :cry: :cry: :cry: Padló. :cry: :cry: :cry: :cry:
katata

oh de sajnálom, :( Hogyan vigasztaljalak, nem is tudom, együttérzek, imádkozom érted küldjenek neked egy kis erőt. Pussz!
bbilona

Kata, nagyon sajnálom!!! Tudom hogy ilyenkor igen szerény ez a vígasz, de talán a következő sikeres lesz.... Úgyhogy nem feladni, hanem erőtgyűjteni kell most!!!!

Ilona,
nagyon szorítok hogy az a csöppség tényleg ott legyen már a pocidban.

Örökbefogadásügyben felvetetjük magunkat a titkos várakozólistára is, de a nyíltat is meg fogjuk próbálni. Még hátravan a 3 napos tanfolyamunk, úgyhogy csak januárban fogunk várólistára kerülni. Nem hiszem, hogy sokkal nagyobb lenne a nyílt rizikója, mert ugyan egyszer találkozunk a szülővel személyesen, de nem otthon, sőt a személyes adatainkat sem fogják tudni, csak a keresztnevünket.

Aki még várakozik, annak megy a szorítás!!! Hajrá lányok, ebben a hónapban is kell hogy sikerüljön valakinek!!!!!!
tücsökbogár

kicsiboris, ugye még nem hibbantunk meg?

tücsökbogár, köszi a drukkolást. Most még pisilni sem merek elmenni, akkora görcs van bennem.
Ha üres a pocakom, akkor a karácsony az örökbefogadás jegyében fog nálunk telni. Köszi a választ. Azért izgalmas ez az örökbefogadás is. Mennyi időbe telik a listára kerüléstől, amíg találnak nektek egy pincirkét? Ki dönti el, melyik manó legyen a tiétek? Hát szerintem ez is nagyon klassz.
Szép napot lányok!
bbilona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?