Új privát üzeneted érkezett!

Klauszka!
En is ennyi segitseget kaptam mindig! :evil: Nagyon sokat kellett szivni Marci orrat mert sokat volt nathas!Minel nagyobb volt annal nehezebb volt!A vegen mar rakellett hogy uljek mert annyira hadonaszott meg kikapta a kezembol! :( Aranylag hamar megtanulta kifujni!(Vajon miert..? :roll: )
Jobbulast a kis Elcsonak!

Czakoca!
Nagyon szepek a gyerkocok! :D

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Üdv!

A fürdetőkről és egyéb termékekről csak azt tudom mondani, hogy nekem meg sem fordult a fejemben az allergia, és egyéb kórságok. Elejétől fogva Johnson's-al fürdetünk, és Niveával testápolunk. A védőnők szerintem túlságosan rugalmatlanok. Mondjuk az enyém egy kukkot nem szólt erről sem mint annyi másról sem. :roll: Mindenesetre örülök, hogy nem kell a gyógyszertári trutyikkal kínlódni. :lol:

Az orrszívásról meg már ne is beszéjünk, mert már én unom. :evil: Ma csak kétszer kellett szerencsére, mert az orrcsepp nagyon bevált. Szonja már olyan rutinosan teszi az orra elé a kezét, és olyan bika erőből tolja el az enyémet, hogy hihetetlen. De azért mindig megküzdünk. :(

Becsi, küldök privit.

thenus
 
 


Sziasztok!

Ikerbabákat várok és mivel gödöllői vagyok felmerült a kistarcsai kórház is lehetőségnek.
Van valakinek tapasztalata ikres szülésről a flórban? és kit ajánlanátok dokinak. Esetleg koraszülött osztályról is érdekelne vélemény (ikreknél nem lehet tudni :oops: )
köszi

katyerina

katyerina
 
 

 
 

katyerina,
nekem van ismerősöm, aki ikreket szült Kistarcsán, és elégedett volt. Ha jól rémlik, a Gerő doki (főorvos, és csak emlékezetből írom a nevét, remélem, jól emlékszem rá) volt az orvosa. A koraszülött osztályra nem volt szükségük szerencsére, úgyhogy nem tudok okosat mondani, de azt tudom, hogy a kórház jó, és az ott dolgozó szülészekről sem hallottam még rosszat. (csak a csecsemősökről, de közülük sem hülye mind...)



ja, egyben vagyunk, sehol semmi. Nem is baj, mert a férjem ma megint vidéken van, konkrétan Békéscsabán, úgyhogy nem most kéne rámjönnie a szülésnek... :)

Kép

Kép
sikati
 
 


Katyerina,

konkrét dokiról nem tudok iker ügyben, de a kórház koraszülött részlege nagyon fejlett, az ott dolgozó dokik - a főnök a Rónaszéki doktor, aki nagyon híres e téren - szuperek, úgyhogy ha ne adj'Isten arra kerül sor, biztosan nagyon jó kezekben lesznek a picik! Nálam végig fenyegető koraszülés veszélye állt fenn (szerencsére holnap töltjük be a 37. hetet), de nyugodt voltam végig emiatt. Szerintem jól döntesz, ha ezt a kórházat választod!

Üdv,
nircee
nircee
 
 


ööö, jön belőlem valami nyák. Elsőre azt gondoltam, hogy jéé, itt a nyákdugóm 3. része, pedig már azt hittem, hogy elfogyott, de azóta a 4. is itt van. Mennyi a nyákdugó összesen?!
Persze a színe most is fehéres-átlátszó, vérnek nyoma sincs benne.
Ja, keményedgetek is. Mondanám, hogy tökizgi, de most délután 5 előtt nem kéne beindulnia a szülésnek, mert különben a párom nem lesz itt. Bár, úgysem esik ki belőlem pikk-pakk a gyerek, nem?:) asse tom, hogy mit akarok. :roll: :lol:
sikati
 
 


Sikati!
Ez már tényleg nagyon izgi!
A férjecskéd el mer ilyenkor menni még ilyen messzire? Én a páromnak azt mondtam, hogy (mivel kerékpározik) csak fél órás köröket mehet, hogy mindenhonnan hamar hazaérjen! :wink:
Szorítok neked, hogy 5-ig még kibírd! Hogy fogsz bemenni a kh-ba ha esetleg menni kell? Van aki bevigyen?
Este én is azt hittem, hogy na uccu, indulás van, de aztán elmúlt. Felébredtem éjfélkor, aztán 4-kor, aztán még 6-kor is. Mondhatni szar éjszakám volt, és eléggé fájt a pocakom is. Olyan kemény volt, mint a beton. Aztán reggelre elmúlt.
A férjem azt mondta, hogy megbeszélte Lilivel, hogy hétfőn fog jönni, mert ő utálja a hétfőket. Szép, mi?! :D
Gondolok majd rád Sikati! Kitartást!!!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sikati!
Szorítunk neked! Meg egy kicsit irigykedem is! :wink:

Kép
klmaria
 
 


Giga, gyakorlatilag én zavartam el az embert, mert épp autót vesz nekünk, én meg szeretném, hogy hamar meglegyen. És amúgy is, reggel még nem éreztem semmit, ami közelgő szülésre utalt volna. :) Szegényem persze nem akart menni, de aztán megdumáltam. :lol:
Arra gondoltam, ha mégis korábban kéne menni (nem erősödött semmi, de nem is szűnt meg), akkor hívok egy taxit.
sikati
 
 


Sziasztok!
Sikati,Giga,
szorítunk Nektek!

Kis Levi húzza a lóbőrt már 3 órája!
Persze csak este nem akar aludni! :evil:
De szerinte ez nagyon vicces,mert jókat mosolyog éjjelente! :?
Persze mi nem élvezzük annyira az éjszakázást,de nem lehet rá haragudni,főleg akkor nem,ha ránk nevet! :lol:

Katyerina,
De jó neked!!!Ikrek!!! :lol:
Sajnos én ebben nem tudok neked segíteni! :cry:
De azért : Üdv köztünk!!! :lol:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat, nagyon aranyosak vagytok!
A Gerőröl hallottam már, vagyis a Szabolcs utcában őt emlegették, hogy jó és régen ott dolgozott. Remélem a koraszülött osztályra meg végképp nem lesz szükségem.
Egyenlőre még a szabolcs utcaiba járok, de a dokim nem vállal már szülést :cry: és még az is lehet hogy megszüntetik a nőgyógyászatot.
A Flór kórházról meg mostanában csak jókat hallottam, csak azt is tanácsolták már, hogy az ikrek miatt inkább pesti kórházat válasszak...
Majd jelentkezem, hogy végül is hova kerülünk, időm még van dönteni

katyerina
 
 


Sziasztok!

Sikati drukkolok neked nagyon! Ha már a nyákdugód is elment tényleg nincs sok hátra.

Holnaptól kettesben leszünk itthon Laurával, mert apának letelt a 2 hét szabadsága. Hiányozni fog nagyon, sokat segített. Igaz Sára jön haza a suliból 1-2 körül, ő is nagy segítség, de pont a délelőttök zűrösek Laurának. Délelőtt nem nagyon szeret alukálni, bár inkább ez, minthogy éjjszaka ne aludjon.
Mi is porszívós orrszívót vettünk, mert az összes gyerekes ismerősünk azt ajánlotta. Állítólag az elektromos vackok nem érnek 3 forintot sem, de egy vagyont elkérnek értük. A kevés cuccra pedig van sima pumpásunk. Majd meglátjuk, hogy válik be...

Pilla
Vendég
 


Mali,
ezt a befektetőst én sem értem. Nekem a 23. héten meg akart indulni a szülésem, a méhszájleletem 1000-es lett, szerencsére a méhszáj zárt maradt egész 1 héttel ezelőttig. Ezek mellett a pocakom azóta kőkemény, alapban produkálom a 20-as "fájásokat". Tehát azonnal befektettek, amit el is fogadtam, de úgy volt, hogy csak pár napig kell ott lennem, ehelyett 7 hét lett belőle. Persze lehet, hogy ilyen súlyos volt a helyzet, de erről nekem sem mondott senki semmit, csak hogy sz.r a méhszájlelet, és feküdnöm kell. Persze lelkileg teljesen összetörtem ez alatt (amikor mindig azt hallod, hogy már csak 1 -2 hét, aztán felkelhetsz, majd mikor odaérsz, akkor jön az újabb 2 hét fekvés stb.. és ez azóta is így megy). Az állapotom nem romlott, és nem értem, miért nem lehetett korábban hazaengedni. Azóta is fekszem, de legalább itthon, és milyen más!!!!! A lelkem is nagyon hamar rendbejött.
Ráadásul az 1ágyas szobában voltam végig, ami egyrészt szuper volt a felszereltsége miatt, és amiatt, hogy a férjem minden nap órákat bent lehetett (enélkül megőrültem volna), másrészt azonban mivel nem kelhettem fel, Rajta és Anyun kívül senkit nem láttam e 7 hét alatt, senkivel nem tudtam bent beszélgetni. Itthon legalább jöhettek a családtagjaim, barátaim, kinyílt a világ.

Én sem szeretnék senkit megbántani, mert szerencsére Babus még mindig bent van, és ezt a dokim szakértelmének köszönhetem, és teljesen megbízom benne, a kórházi orvosok és nővérek segítsége is nagyon sokat jelentett, csak azt nem értem, hogy ha tényleg nagy a gáz, akkor miért nem mondják meg, hogy: nézze, számítson arra, hogy a szülésig feküdnie kell, ráadásul a 30. hétig nem engedhetjük haza, mert addig mindenképpen itt kell lennie a segítség közelében. Akkor erre felkészül az ember. De ez a "már csak 1 hét" dolog, többször nagyon rossz. Meg engem már fel akartak "kelteni" a 30., a 33., a 35., a 36., majd a 37. héten, majd mikor odaértünk, mindig a köv. időszak volt a cél. Most már úgy legyengültem, hogy ha akarnék sem tudnék felkelni, pedig nagyon igyekszem legalább egy csipet erőt gyűjteni, de 10 perc ülés után már le kell feküdnöm, mert úgy érzem, elájulok.

Ja, és még valami: próbált valaki kórházban - főleg baba-mama részlegen pihenni? Abban a 7 hétben még tudtam volna aludni, ha hagynak, mire hazajöhettem, 2 hétig tudtam éjszaka aludni, de azóta már nem - séta a wc-re, meg zavaró pocak. Sokszor máz azért sírtam a kórházban, hogy hagyjanak már legalább 2 órát egyhuzamban aludni!

Egyszóval, nekem ez a terhesség annyira rossz élmény, hogy nem hiszem, még egyszer végig akarom csinálni, valószínűleg ez lesz az egyetlen babám. De hangsúlyozom, ez NEM a kórház miatt van!
nircee
 
 


Mali, ne haragudj, de nem birom megállni, hogy ne reagáljak arra amiket írál. Az, hogy mi a véleményed a kórházról, orvosokról, nővérekről, bentfekvésről, mind a te egyéni megítélésed és tapasztalatod. De azt, hogy értetted, hogy "egyedül" kellett vajúdnod? Mert azt, hogy lehet másképp? Helyettünk sajnos nem vajúdik senki, se a nővérek, se a doki se a szülésznő. Az lehet segítség ha melletted van a párod, de attól, hogy 3 hétig bent feküdtél sajnos még egyedül kell vajúdani. Persze ez gondolom attól is függ, hogy kinek mik az elvárásai. Nekem soha eszembe sem jutott, hogy ha egyszer odakerülök, bárki bármit is megcsinál majd helyettem szülés közben. Végig ott volt velem a párom és az anyukám, meg a szülésznőm, mindannyian alkalmazkodtunk az adott helyzethez, és ennyi. Tudtuk, hogy ez ezzel jár. A dokim 3x jött be a 16 óra alatt, nem ült a nyakamon, nem vizsgálgatott agyonra, és én ezt nem úgy éltem meg, hgy magamra hagyott, hanem úgy hogy hagyott minket nyugodtan. Szóval ez biztos attól függ, hogy hogyan készülünk fel egy ilyen eseményre. Igaz ez a szülés utánra is, mert van aki elvárja hogy mindenki az ő pihenését segítse elő, mert ő szült, van akinek meg természetes, hogy innentől a gyerek csak vele, pihenés nuku. Szóval bocs, de nem nagyon értettem ezt a vajúdós dolgot.

thenus
 
 


Mali!

Köszi a véleményedet. Tényleg mindenfajta véleményre tapasztalatra (jóra, rosszra egyaránt) szükségem van, mivel nem ismerek onnan senkit. A mostani dokimban 100%-ig megbízom és mindenképp kikérem az ő véleményét is.
A Flórnak eddig az az előnye, hogy bármi van csak Kistarcsáig kell elmenni, és nem Pesten araszolni a dugóban. A multkor is 2 órát késtem az uh-ról, mert baleset volt az M3-ason....
Addig is köszi mindenkinek a véleményeket!

katyerina
 
 


Sziasztok!
Elcsónak megszűnt a megfázása! 1,5 napig tartott. :lol:
Viszont nem akar este elaludni. ma egy órát hisztizett. áá, nem is mondom tovább.
hát igen, én is megállapítottam, hogy kórházban egy dolgot nem lehet igazán: pihenni. nem tudom, ti hogy voltatok vele, én egy ágyas szobában voltam, de 1/2 óránként minimum rámtörték az ajtót, hogy
a) vagy megkérdezzék mi van velem
b) szuri
c) menjek enni (semmit nem ettem az 5 nap alatt...)
d) Elcsót etetni kell (akkor is bejöttek, ha meghallották, hogy sír)
na, ebből kifolyólag mosogatórongyként jöttem haza, de nem bánom, legalább törődtek velünk.
Hajrá Sikati!

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Katyerina, üdvözöllek én is köztünk. Gratulálok az ikreidhez! :lol: különös érzés lehet egyszerre két babónak kis "lakást" biztosítani. A koraszülött részlegről nem tudok mit mondani, hála Istennek ezt nem kellett megismernünk. A szülőszobák viszont nagyon jól felszereltek. Én minden fájdalom ellenére szép élményként tudok visszagondolni a szülésre. A csecsemősökkel sem volt bajom, alapjába véve segítőkészek, sokszor megkérdezték, hogy vagyunk, kell e vmi segítség.És számunkra is nagy előny, hogy nem kell bemenni Pestre. Hozzánk közelebb van, mint bármelyik pesti kórház.

Hát a kórházbn tartózkodás tényleg nem a pihenésről szól....

Sikati, időben hazaért a párod? Giga, mi a helyzet? :)

Örülök, hogy meggyógyult Elcsi. A többi betegeskedő baba és mama hogy van?

Utólag is boldog szülinapot Bencének, Timi!! Nagyon aranyosak a testvérkék így együtt :lol:

Sárika ma álomba beszélte magát. Annyira aranyos, ahogy "szövegel", és egyre többet :lol:

szép estét mindenkinek!

Nircee, neked is szorítok, már nem sok van hárta :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


[quote="ichtus"]S írta:ichtusikati, időben hazaért a párod? Giga, mi a helyzet? :)



Aha, pedig még elengedtem mulatni is este... most meg megy dolgozni, de onnan haza tudom hívni, ha kell. Jó lenne, ha hívnom kéne, egyelőre viszont csak lájtosan jósolgatok. (meg még mindig van nyák, én nem is értem, honnan ennyi.)

Kép

Kép
sikati
 
 


[quote]G írta:iga, mi a helyzet?

Mi is egyben vagyunk még. A ma este teljesen nyugis volt. Csak vécére szaladgáltam néha, mert nagyon sokat ittam este. Ennyi.
Nem igazán érzek semmit. Könnyen meglehet, hogy simán kihúzzuk mi is a kiírt dátumig. Hát majd kiderül.
Sikati, Nircee! Szorítok nektek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Olvasgattalak benneteket a hétvégén, de nem tudtam írni, mert áruljuk a házat és tiszta átjáróház volt itthon.
Annyira izgi ez az utolsó időszak! Sikati, Giga, Nircee nagyon szurkolok nektek!
Emlékszem én is annyira izgultam az utolsó időkben, mert a férjem sofőr és egyfolytában vidékre kellett mennie. Bár mondta, hogyha van valami hívjam és ő ott hagy mindent és rohan is. Nekem péntek délelőtt kijött a nyákdugó és engem onnantól kezdve valami furcsa érzés kerített hatalmába. Valahogy éreztem akkor, hogy már nincs sok idő annak ellenére, hogy semmim nem fájt. Este pedig hajat mostam, stb., stb., mintha tényleg éreztem volna, hogy itt az idő nemsokára. És tényleg itt volt, mert hajnalban arra keltem, hogy fáj, kimentem a konyhába járkáltam és visszafeküdtem, hogy majd számolom, hogy hány percenként jönnek a fájások, de elmúltak és elaludtam. 1/2 6 körül felkeltem, hogy már nagyon fáj, gyorsan mozgósítottam a férjem, hogy készülődjön mert megyünk. Fél 7körül beértünk a kórházba, már olyan 5perces fájásokkal és mikor megvizsgáltak már kétujjnyira ki voltam tágulva. Onnantól gyors volt minden és 9.28-kor megszületett Petra. Jaj, remélem nem untattalak benneteket a történetemmel!
Annyira ari volt Petra pénteken! Voltunk telefont venni az Árkádban és az üzletben Petra hangosan kacagott, ahogy egy katalógust ledobott én meg felvettem. Annyira jól sikerült Petra "magánszáma", hogy szinte még a kiszolgálás is szünetelt egy-két percre, mert mindenki minket nézett!

Hajni Kép [/img]

Kép
khajni
 
 


Hajni!
Egyáltalán nem untatsz a történeteddel! Nagyon örülünk ezeknek!!!

Lányok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kh-ba ti vittetek be magatokkal a szülés utánra valami "unaloműzőt"? Könyv, rejtvény, zene (mp3 pl.)... Vagy egyáltalán nem volt időtök unatkozni?

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga, :lol: :lol: :lol:
szülés után unatkozni?! na jó, én nem tudom, másnál ez hogy volt, de nálam ez fel sem merült. A babám egész nap velem volt, amikor aludt egy kicsit, akkor tudtam tisztálkodni, enni... pihenni egy kicsit. Aztán ugye jöttek-mentek a látogatók is... konkrétan tudom, hogy bár a szobában volt tévé, abból is csak szopi közben hallottam valamit. Volt nálam könyv is, meg zene is, de csak a szülésig vettem őket elő, onnantól csak a helyet foglalták. :) Nekem inkább az volt a bajom, hogy rengeteget kellett fejnem, ami annyi időt elvett, hogy szopi után elaludt a lány, én fejtem, elmentem slozira, aztán már hallottam is, hogy ébred megint...

Na, rendesen fájogatok, de nem mérem, és nem vagok hajlandó foglalkozni vele - még egyszer potyára be nem megyek! takarítok, mint a gép, aztán ha már elviselhetetlen, akkor kezdek csak készülődni. De ahogy magam ismerem, tuti most is csak ijesztget. (és még mindig van nyák, de ez már félelmetes mennyiség, ha összeadom. Mennyi a nyákdugó másnak???)
sikati
 
 


Sziasztok!

Régebben írtam ide párszor, mostanában viszont csak olvasgatni szoktam. Engedjétek meg, hogy ehhez a "befektetős, ikres, koraszülött" témához hozzászóljak. :)

Én a 30. héttől feküdtem bent, a 36.-ig, és még utána 5 napot, miután megszületett a lányom. Ki lehet bírni! Persze unalmas, meg ellustul az ember, de ha valaki a fejében rendbe teszi a dolgokat, úgy áll hozzá, hogy a gyereke érdekében bármit, akkor egyáltalán nem vészes pár hetet a kórházban tölteni. Nem mondom, hogy életem legjobb hat hete volt, de semmi negatív élményem nincs. Illetve van, de az nem a bentfekvésből adódott... A 30. héten "költöztem" be, úgy, hogy semmi bajom nem volt! Teljesen normálisan híztam (nem akarok butaságot mondani, mert nem emlékszem pontosan, de a végére 11kg plusz volt rajtam), normális volt a vérnyomásom, a vércukrom, a terhességem nem indokolta a kórházi tartózkodást, csak az, hogy az előző évben meghalt a babám, egy olyan dolog miatt, ami kizárt, hogy valakivel kétszer előforduljon... Ha akkor bent feküdtem volna, és azonnal megcsászároznak, akkor sem biztos, hogy túléli, deaz orvosom jobbnak látta, ha másodszor nem kockáztatunk. Én pedig tökéletesen megbíztam benne, elfogadtam, hogy a baba érdekében mindent, így semmiféle problémát nem okozott az a pár hét. Sőt! Jókat poénkodtunk a nővérekkel, meg a szobatársammal, aki ikreket várt, és két hónapot töltött bent. Neki a 41. héten születtek meg a lányai:) Indították egy hét túlhordás után, de a vége császár lett.

Koraszülött osztályra szerencsére (most) nem volt szükségünk, pedig Zsófi a 36. hét első napján született 3100grammal, és 10/10-es Apgar-ral. Az előző szülésemnél viszont Rónaszéki főorvos csillagos ötösre vizsgázott! Emberségből is! Nem ő tehett róla, hogy meghalt a kislányom... Újraélesztette, elvitték a klinikára, de olyan károsodást szenvedett, hogy a harmadik napon itt hagyott minket... Rónaszéki doktor folyamatosan tartotta a kapcsolatot a klinikával, naponta feljárt hozzám, olyan volt a hozzáállása, hogy csak jót tudok róla mondani. Az orvosomról szintén, de ez egy másik történet.
A családunkban viszont idén születtek koraszülött ikrek, 31. héten 1kg körüli súllyal. Nem itt, de az utógondozásuk már itt történt, hogy a szülőknek ne kelljen minden nap Pestre bejárni. Ők is csak jót mondtak, az osztályról, és az ott dolgozókról is!

Egyetlen egy olyan dolog történt velem Kistarcsán, amire nagyon nem szívesen gondolok vissza (na jó, a némelyik csecsemősre sem), az pedig az, hogy olyan emberrel is össze kellett találkoznom, mint a "kedves" főnök... :twisted: Gerő főorvos. Még így, két és fél év utánn is ökölbe szorul a kezem, ha a nevét meghallom. A kutyámat nem bíznám rá! Persze, biztos van aki szereti, meg meg van elégedve vele, azt sem vitatom, hogy a saját betegeivel normális. Velem úgy viselkedett, hogy azt senkinek nem kívánom. És nem én voltam az egyedüli, akit ezzel megtisztelt... :twisted: Ha valakit érdekel, leírom, hogy mi történt, de most mennem kell. Így is írtam egy regényt :lol:

Mindenkinek jó babázást, és pocakosodást, aki ott tart! :D

Bea
Vendég
 


Szia Giga!

Nekem nem volt időm unatkozni. Olyannyira nem, hogy örültem annak is, ha le tudtam zuhanyozni. Nekem Dani csinált állandó programot. De ha véletlenül ő pont aludt, akkor a szobatárs babáját vígasztalgattam (míg anyukája zuhanyzott vagy evett).

Nagyon izgalmas időszakon mentek keresztül! Irígylem, mert a kórházban a várakozás kevésbé volt örömteli. Habár itt is, ott is türelmetlen az ember. A babók meg nagyon jól tudják mikor kell jönniük, nem lehet őket sietettni!

Üdv Mali
mali
 
 


Szép napot mindenkinek
Sikati ugyanazt éled meg mint én az első babámnál 13 éve az ami folyik az bizony a magzatvized számomra is meglepő volt akkor az állaga de minden rendben vele.
Nagyon szurkolok mindenkinek és magamnak is :)

KépKép

Kép
zoriann
 
 


Sziasztok!
Giga,
nekem sem volt időm unatkozni!
Örültem már annak is,ha úgy tudtam enni egy falatot,hogy nyugi volt! :lol:

Sikati,
kitartás!
Már nem lehet olyan sok idő hátra szülésig! :lol:

Szörnyű éjszakám volt már megint! :evil:
Levente 23:54-kor felébredt és 3-ig ébren volt legnagyobb örömömre! :twisted:
Egyfolytában vigyorgott és ha le mertem rakni,akkor üvöltött!
Na jó,megyek,megcsinálom az ebédet! :wink:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok,

finiselő lányok, hajrá !
Ki lesz az első?

Hajni, akkor mi egyszerre voltunk benn, az én Andrisom jan 15-én született ! :lol: Lehet hogy találkoztunk is !

Unatkozni biztos nem fogtok, én gyönyörködtem naphosszat a piciben.Meg jókat dumáltunk a szobatársammal.

Úgy irigykedek Sikatira, Gigára, és mindenkire aki most fog szülni, én is akarok én is én is !!!

Na persze reálisan ez kb 2-3 év múlva várható. :roll:

Léptem főzni

Sziasztok

Timi
kismaszat
 
 


Hali!
Köszi a sok választ. Én is így gondoltam. Mármint, hogy nem fogok unatkozni. Persze kinek azt ötlete volt szerintetek ez az egész...? Naná, hogy a férjemé. Én mondtam neki, hogy nem lesz időm unatkozni, de ő hajthatatlan, és úgy volt vele, hogy inkább vesz nekem könyvet, újságot. Persze a jószándék vezérelte! :D
Jaj! Én már úgy mennék befelé!!! Annyira várom már azt a percet, amikor azt mondhatom, hogy na szedelőcködjünk, mert indulás van. De hát nem nagyon akar mostanság eljönni még ez a perc. Apuci is nagyon be van már sózva!
Apropó! Csak még egy kérdés. Az apukák mennyi ideig tudtak benn lenni nálatok? Amikor én nst vizsgálatra mentem, minket is ott ültettek le, ahol a látogatás történt, mert ugye a kórtermekben nem lehet látogatni (én elvileg kétágyasban leszek). Szóval a kis család akit éppen akkor ott láttam, hát kb. negyed órát voltak együtt... Azt sajnálom már most is, hogy megszületik a picur, és apuka alig tud majd ottlenni velünk. Vagy ez nem így van? Tök rossz lehet nekik, hogy megvan a baba, és nekik meg ott kell hagyni a kis családot... Nekem ezért tutira fog fájni a szívem!!!

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga,
a párod addig lehet bent nálad,ameddig csak akar! :lol:
A szobába valóban nem lehet bemenni!

Kép
mano83
 
 


Figyeljetek, van egy kérdésem! Jövő héten lesz az eslő NST-m, Surányi a dokim, és Évikét kértem fel szülésznőnek. Ultrahangra is kell mennem jövő héten. Hogy tudnám megoldani azt, hogy Évike csináljon NST-t és igazából jobban szeretném az ultrahangot is a kórházban bonyolítani... Közelebb van, nem kellene a városban vezetnem, meg azért jobb felbontású a benti UH, így a végén már nem bánnám, ha azzal vizsgálna a doki...
Szerintetek hogy lehetne mindezt összeegyeztetni?! :)
Vendég
 


Siasztok!

Verna, azon a napon menj a kórházba, mikor Surányi rendel. (nem tudom melyik nap), és ha szerencséd van, és bent lesz aznap Évike, akkor meg tudja ő csinálni az NST-t, és azzal a papírral mész utána a dokihoz uh-ra. Úgy emlékszem, ilyenkor már nem kell időpontot kérni. Évikével egyeztess telefonon, hogy hányra menj. Ha meg aznap nem dolgozik, mikor rendel a dokid, más is megcsinálja az NST-t, csak azt nem annyira szeretik a szülésznők, ha más kismamáját látják el, ha van fogadott sz-nő.(én így jártam kétszer is, összesen kétszer volt NST-m, és egyik alkalommal sem dolgozott Andi. Húzták is a szájukat a többiek...)szóval sok sikert!

Giga, tényeg addig lehet az előtérben a férjed, ameddig akar, tud maradni. Volt, hogy mi egy óra hosszát beszélgettünk, kislányunk közben édesen aludt, együtt csodáltuk. Persze attól jobb nem lesz, mikor végre hazamehettek, és egyesül a család :lol:

Kati, nálunk fordítva volt az éjszaka. Fél tíztől 3/4 9-ig aludt Sárika egyhuzamban, már nem tudtam elképzelni, hogy normális-e, hogy ilyen sokat alszik a gyerek. :shock: de örültem neki, én is fél kilenckor keltem :) Azért remélem, Levi a köv. éjszaka aludni fog, és nappal bűvöli el a szüleit a mosolyával :wink:

Lányok, ti szoktatok vizet adni a babáitoknak? A dokinéni múltkor mondta, hogy pótoljam a folyadékot vízzel, eddig úgy gondoltam, kap eleget a tejcsivel, meg ha látom, hogy szomjas, adok neki cicit. De mondta, hogy az nem elég. Naponta 2dl vizet meg kellene innia. szerintem ez hülyeség. Vagy mégsem? Nem erőltetem a vizet, pohárból próbálkoztunk, olyan fintorokat levágott, tiszta cuki volt. Úgy gondolta, a tejcsi finomabb :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Üdv!

Mali, bocs, azért kérdeztem, mert nem értettem. Sajna, hogy így alakult nálad.

Ichtus, a dokinénitek hülyeséget beszél!!!!!! Elegendő az a folyadék amit a baba az anyatejjel megkap. Lehet lehűtött forralt vizet adni neki ha gondolod, de nem kell beleerőltetni a 2 decit! Ekkora marhaságot!! És ez most jutott eszébe Sára 2 hónapos korában?
Most, hogy Szonja meg volt náthásodva én is akartam adni neki plusz folyadékot, de elég volt neki a cici, nem kérte, csak rágta a poharat, meg játszott vele. :lol:

giga! Unalmat onnantól felejtsd el, hogy megszülsz. :lol: Én nem tudom mikor fogja elhagyni legközelebb a számat, hogy "unatkozom!" :lol:

Bea, ugye-ugye azért nem mindenkinek vannak szerencsére rossz tapasztalatai bentfekvéssel. És engem érdekel a történet. :)

Hajni, de édes ez a Petra lány! :D Abban a korban van amikor jönnek ám a magánszámok! :D

thenus
 
 


Sziasztok!

Ichtus,
nekünk mindig azt modja a védőnő, hogy ne adjak se teát se vizet, de én ha úgy látom megkínálom valamelyikkel két szopi között :wink: iszik is 1-2 korgyit, de 2dl nem fogy el egy nap az tuti valszeg elég nekik ami a tejcsiben van :lol:

Ancsa81,
köszi, de az összes babó aki itt van az oldalon gyönyörű, úgy néz ki a Flórban csak gyönyörű babák születnek :D :wink:

Skati,
arra, hogy úgysem esik ki belőled a gyerek pikk-pakk csak azt tudom mondani én is azt hittem és igen villámszülésben volt részem, még a kórházig sem értünk el
de lehet mire ezt olvasod már babázol :?: :wink:

Giga1,
neked is nagyon szurkolok és irigykedem is rátok ám, pedig nem is volt olyan régen, hogy én is tűkön ültem :D

Katyerina,
üdv köztünk, bizti izgalmas lehet ikreket várni

Úgy néz ki kisasszony is elkapta a kötöhárgyát, pedig báttyus 3 hete volt benne, plussz még az orra is folyik szegénykémnek :( remélem hamar túl leszünk rajta.
Báttyó nagyon várja már a télapót az oviba, haza se lehet hozni nehogy lemaradjon róla :D

Kitartás és egy kis front a finisben lévőknek :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Katica,
sajnos most éjszaka sem aludtunk többet!
Az az igazság,hogy mióta hazajöttünk a kórházból én nem aludtam 3 óránál többet egyhuzamban!
Tényleg! Levi ma 3 hónapos! :lol:
Amúgy a folyadékot nem kell vízzel pótolni,mert a tej eleje az hígabb és állítólag az szolgál az ivásra! :roll:
Legalább is a mi orvosunk ezt mondta!
Mondjuk én teáztatom Levit 1 nap 2×,mert ez köményes tea és teljesen elmúlik tőle a hasfájása!
Bár a dobozen az áll,hogy 4 hónapos kórtól,de az orvosunk tanácsára már 1 hónapja issza,csak gyengébbre kell csinálni,mint ami a dobozon van!
Amúgy én már napi rendszerességgel adokmneki almát-banánt! :wink:

Sikati,Giga,
mi a helyzet nálatok?

Timi,
sajnálom,hogy te sem úsztad meg a kötőhártyát!

Kép
mano83
 
 


Manó!
Hát nálunk semmi extra nincs. Csendben telnek a napjaink. Még csak nem is fájogatok. Szóval szerintem a hölgyemény nagyon ki akarja húzni a dolgot. Majd meglátjuk, hogy végül hogyan dönt.
Sikati szerintem (a tegnapiak alapján) már babázik. Legalábbis remélem!
Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga, mano,
Sikati tegnap este megszült! :D Szép nagy kisfia van. :lol:
Gratula neki!

thenus
 
 


Lányok!
Volt valakinek szülési terve közületek?
Én most kaptam e-mail-en kettőt, de számomra olyan dolgok is szerepelnek benne, amiről fogalmam sem volt, hogy megtörténik majd.
Pl:
Ne szakítsák el tőlem legalább addig, amíg el nem kezdett szopni. Ne alkalmazzák azt a vizsgálatot, amellyel a végbél és a gyomor átjárhatóságát egy vékony cső végbélben ill. a nyelőcsövön való bevezetésével végzik el. Helyette várják ki, amíg a baba szopott és kakilt. A nyák azonnali leszívása helyett várják ki, amíg a baba feltüsszögi a nyákot magától. A szemcseppet is legalább egy órával a születése után adják be, ha ez feltétlenül szükséges.

Vagy:
A köldökzsinórt csak akkor vágják el, amikor megszűnt a pulzálás benne mind a baba, mind a lepény felőli oldalon. Legalább 10 cm-es köldökcsonkot hagyjanak.
Ezt mondjuk tudtam. Ezzel kapcsolatban csak az a kérdésem, hogy valóban csak akkor vágják el, ha már nem pulzál? És apuka vághatta el nálatok?
Meg még írnak valami K-vitaminról. Ezt is be kell adni a picurnak a szülés után? Hogyan kapja meg?
Bocsi a sok kérdésért! Remélem egyébként, hogy érthetőek voltak... :oops:

Kép
Kép
giga1
 
 


GRATULA SIKATINAK!!! :lol:
Hip-hip hurrá!!!
Várjuk majd a beszámolót, és a képeket!!!

Kép
Kép
giga1
 
 


[color=blue]GRATULÁLUNK SIKATI!!!![/color]


Remélem minél előbb hallhatjuk a beszámolót.
Remélem Jó élményekkel mehet haza és minél hamarabb.

Kép
tami2900
 
 


Sikati,
hatalmas gratula a bébihez, remélem minden rendben és gyorsan ment :wink: várjuk a beszámolót és a képeket.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sikati

Nagyon sok gratula a kisfiadhoz!!!! :D

Hajni

Kép
khajni
 
 


Giga,
Nekem nem volt szülési tervem, (ha lett volna is dugába dől), de úgy tudom, hogy ha minden rendben van a babócáddal nem feltétlenül szívják le, és a köldökzsinórt is csak pulzálás után vágják el. De nyugodtan mondd el ezeket a kívánalmaidat szülés előtt a dokidnak, vagy a szülésznőnek. :wink:

thenus
 
 


Siati, dratulálok a kisfiadhoz, sok örömöt és jó egészséget kívánok!!! :lol:

Giga, végbél- gyomor átjárhatósági vizsgálatról, szemcseppről én sen tudtam :oops: :roll: A zsinórról hallottam, de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy megvárták, míg nem pulzál, mert nagyon hamar a férjem kezébe adták az olllót, ő vágta el.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


[b]Sikati, GRATULA a babához!!!!
nircee
 
 


Boldog negyed éves szülinapot Levinek!! :lol:

Köszönöm lányok a folyadékpótlásos válaszokat.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Hát ezek szerint most nem vaklárma volt! :)

Gratula Sikatinak a babóhoz!!! :)
Vendég
 


Sikati
GRATULÁLOK NEKTEK!!!

Giga
én nem emlékszem arra,hogy milyen volt a köldökzsinór,amikor elvágták! :roll:
Nálunk az orvos felkínálta a páromnak a löldökzsinór elvágását,de szegénykém annyira sokkolt volt,hogy nem vágta el! :lol:

Katica
Kis Levi már 3 órája alszik és nem tudom felébreszteni,pedig jó lenne,mert ha így halad,megint nem lesz este alvás! :evil:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Sikati gratulálok a kisfiadhoz!

Nem jöttem egy pár napig, mert vasárnap estére mellgyulladásom lett. A sebeken keresztül felfertőződött és begyulladt, úgyhogy most antibiotikumot kell szednem és sokat kell pihennem. A vasárnap estém ezáltal igen kemény volt. Hidegrázás, 39 fokos láz, mellfájás, stb...

Giga nálunk a párom vágta el a köldökzsinórt de azt nem néztem, hogy pulzál -e. Szülési tervem nekem sem volt, valahogy eszembe sem jutott, hogy legyen... Úgyis minden magától alakul.

Ma kint voltunk sétálni és Laura nagyon élvezte. Olyan jót szunyált azalatt a 20 perc alatt. Én meg mire hazaértünk nagyjából össze tudtam rakni a babakocsit és rájöttem melyik kütyü mire való rajta! :D

Pilla
Vendég
 


Pilla: ez nagyon rosszul hangzik!!! Akkor gondolom csak tápszer volt most...
Én is várom már a sétát! :) Azért mindenképp egyszerűbb lesz babakocsiban tolni magam előtt Bébikét, mint pocakban. :)
Vendég
 


Mano,
ja sajna nem úsztuk meg, de legalább még az elején elkaptuk és így nem olyan durva, hogy összeragadjon a szeme szegénykémnek

Klmaria,
sikerült venni olyan homobogyót :?: nekem sajna nem jött be, két nap után azt vettem észre, hogy kevesebb lett a tejem és Prüntyő is ugyanúgy sírt esténként mint előtte, így hát maradunk a laktoherbnél :( remélem te szerencsésebb voltál vele.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?