Sziasztok!
Krisztina üdv itt közöttünk.
Enikõ nagyon jól leírta, ha éhes a gyerkõc, hagy egyen!
Én még azzal egészíteném ki, épp a minap gépeltem be egy anyukának hasonló aggodalmai voltak, hogy nagy a kicsije, hát íme a mi paramétereink:
2001. dec. 4. 3440 51 cm(ekkor született)
2001.dec. 17. 3820
2002. jan. 14. 4930 57 cm
2002. febr. 04. 5820 60 cm
2002. márc. 04. 6620 62 cm
2002. ápr. 08. 7670 65 cm
máj. 6. 8180 67 cm
jún. 10. 8750 69
júl. 29. 9250 73 cm
szept 9. 9800 75 cm
okt. 14. 10230 kb. 77 cm
Most kb. 10,5 kiló, és ha megnézed a profilomat, szerintem nem kövér.
Egy elõnye van, nem cseszegetett soha a dokinéni, hogy nem gyarapszik a gyerkõc, és nem kellett állandóan méricskélni.
A pótlás teljesen felesleges ilyen növekedésnél. Sõt én még azt is megkockáztatom, hogy a túl sok kajcsitól nyûgös és sírós. És akkor jön a szopipárti duma:
hányszor szopizik egy nap, milyen idõközönként kap tápszert, és milyen fajtát. Egy szopi mennyi ideig tart, és mibõl gondolod, hogy kevés a tejcsi? Ki mondta, hogy adj neki tápszert pótlást? A dokinéni nem mondta, ahelyett, hogy a szopik számáról beszélt le, hogy ne adj neki tápit?
Zöld kaki: attól is lehet, hogy kicsit meg voltál fázva, vagy õ, és ettõl zöldül be,
illetve ha iszol Laktoherbet, na, az is szép zöld kakit csinál. Nem baj, mint Gabómamó is írta, náluk is ez van, nálunk is nagyon sokáig ilyen volt a színe. Majd elmúlik...
A hordozókendõ nagyon jó ötlet vagy kenguru, de az elõzõ jobban tartja az ilyen pici babát. Ezenkívül próbáld úgy tenni napközben is, hogy lássa, hogy ott vagy, teszel-veszel. Jó, nem a mosógép bepakolásánál gondolom, de pl. ha készíted az ebédet, vasalsz stb. vagy odateszed az ágyra, vagy ha van hordozótok, akkor abba. Nálunk ez nagyon bejött. Ott volt, ahol én, persze volt "egyéni elvagyok mint a befõtt idõ", de hidd el, nagyon kicsi még ehhez.
Gabómamó,
csak belejön Jázmin a növögetésbe. Most milyen kutyulékot kapott ez a leányka?
Mit varrtál?
Zabpehely minden nagyobb élelmiszer boltban van.
Megrendelted már a mesekönyvet? Majd megmutatod, ha megérkezik? lehet én is veszek egyet. Nem jön még a kistesó, de szerintem "csak" könyvnek is jó.
Anita,
hát ez érdekes, mármint a gyarapodás. És hogy viselte az oltást?
Jaaaj, közben Cumika kirámolt egy teljes fiókot, mindig rajta kell lenni az egyik szememnek. Most ping-pong labdázik. Legalább addig sem eszik meg mindent. õõõrület:
Valamelyik nap, észrevette, hogy pötidanonos doboz a kukába van, Mit csinált, kivette, és már éppen fel akarta falni.
Ez megismételte még vagy 2x, akkor elég volt, úgy dobtam ki, hogy eldugtam, ha kinyitja az ajtót ne lássa. Reakció, telejesen elképedve állt ott, hogy hát ez mégiscsak felháborító, és különben is hogy képeli a doboz, hogy csak úgy eltûnik a szeme elõl.
Amúgy igencsak zajlik az élet, a kismotorjáról felmászik az ágyra és akor diadalittasan vigyorog rám. Nagyon figyelni kell. Azóta is folytatta a kanállal való próbálkozást. Remélem karácsonykor a töltött káposztát késsel és villával eszi.
Ha esetleg vanm vkinek finom, de aránylag könnyen elkészíthetõ karácsonyi süti receptje, megköszönném.
Évi, és hogy van mostanában Lili?
Ja, még a bébikompról annyit, hogy nekünk nincs, de a barátnõm mesélte, hogy õk akkor vettek, mikor a kisfia már tudott járni (pont amiatt, mert a kompos gyerekek késõbb tanulnak meg járni, ami végülis logikus, hiszen a komppal erre-arra tudnak rohangászni). Akkor szuper volt, mert eltett-vett benne, így nem volt láb alatt pl. a konyhában, de õk olyat vettek, hogy mindenféle kütyü volt rajta. Tehát nem olyan rossz találmány, fõleg több emberes babáknál.
No, megyek, mert holnap jönnek a barátaink Pestrõl, és most piacolni is kell, meg nagyon csöndben van a trónörökös...???!!!.
Ágci
ui: új képet tettem fel. Azért van olyan "káosz", mert rögtön reggeli ébredés után készült