Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Krisztina!
Üdv közöttünk! Gratulálok a babókádhoz! Nem semmi a növekedése! Úgy látszik, csatlakozik a friss babákhoz! Tomi és Bálint is iszonyú mértékben növekszik.

Vevike!
Gratula a pisihez! Kép

Enikõ!
Egy régi Kismama újságból néztem ki. Tejben (ehelyett tápszert használtam) fel kell forralni zabpelyhet, ezt egy éjszakán keresztül állni hagyni. Másnap egy adag pudingot fõzni (ezt is táppal csináltam), belekeverni a zabpelyhet, és valamilyen gyümit, aztán be a hûtõbe. Nem hagyományos piskótás torta, de Lili odavolt érte. Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


Krisztina!

Ebben a korban még nem lehet elkapatni a babát. Még nagyon kicsi, csak Rád van szüksége, úgyhogy nyugodtan vedd fel.
Elõbb-utóbb elmúlik a sírós idõszak. Tudom, ezt most nehéz elhinni, de így van.
Én nem értem. Azt írod, hogy túl sokat eszik Gergõ, de mégis kap pótlást. Hogy lehet az? Vagy rosszul értettem valamit?

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok,

Krisztina,

en sem ertem miert kap potlast Gergo? Mibol gondolod, hogy keves neki a tej? Miert nem szoptatod surubben?
Amikor en is buta voltam az elejen, parszor en is adtam lefejt tejet, de nem tapot. Ma mar tudom, semmi szukseg nem volt ra. Szinte 6 honapos koraig csak szopizott. A sirassal kapcsaolatban at tudom erezni a dolgokat. Jazmin is ezt csinalta, ha ebren volt orditott allandoan. Szerintem sem lehet elkapatni a felvetellel ilyen pici korban. probald ki a hordozokendot, ha van. El fog mulni az orditos korszak garantalom.Nekunk is elnult. Kb 3 honapig tartott persze hasfajosaggal spekelve. Gergo nem hasfajos?
Ha surubben szoptatod akkor is sir? Azert rendes, hogy csak nappal sir, ha jol ertem, mert Jazmin nagyon szeretett ugy este 11-hajnal 1-2 ig orditani, de szerenecsere ezt nalunk apu atvalalta. Igaz en nem is tudtam volna, mert hulla voltam.
A zold kakitol nem kell megijedni, Jazminnak szuletese ota olyan. Igen en is ugy tudom a tulevestol is lehet (na nem Jazminnal). Ezt megint nem ertem, ha tuleszi magat, miert is kell potolni?

Ildianyu,

megirnad melyik Kismamaban volt ez a recept? Nekunk is aktualis a dolog nemsokara. Zabpehelyhet hol lehet kapni? Az a lapos kis magocska? Akkor tom a botba lehet kapni, ugyi?

Nu cso mindenkinek,
varrok meg 1 kicsit, + kiteregetek, meg miegymas.
gabomamo
gabomamo
 
 

 
 

Sziasztok!

Nagyon késõ van,most rövid leszek, de gondoltam elújságolom nektek, hogy Bálint 6160 g, és 62 cm!Nõ mint a bolondgomba!
Beni fél évesen volt 6 kg. (Õ is ugyezt a tejet itta, és mégis lassabban nõtt.)

Krisztina!
Én a nagyobbik gyerekemnek sem adtam pótlást, holott láthatod, hogy nem volt egy óriásbébi.De az is teljesen normálisnak tekinthetõ, ha egy baba fél éves korára duplázza meg a súlyát, mint a Benedek, és az is normális ha két hónapos korára duplázza meg a súlyát, mint a Bálint.(Bálint egyébként 3030 g-mal született -2900 g-mal jött ki a klinikáról-, 1 hónaposan 4700 g volt, 2 hónaposan pedig 6160 g )
Ja, az meg tök hülyeség, hogy kevesebbszer etesd a babát. Sõt, rakd mellre ahányszor csak igényli! Bálint 6-8-szor eszik egy nap, de ha a te babád 10-12-szer akar szopizni, akkor hagyjad neki.
A sírásról meg annyit, hogy ilyen pici babát nem lehet elkapatni. Nálunk a nagyobbik volt hasfájós, de miután kinõtte (kb. 3 hónaposan) nagyon nyugis baba lett (a mai napig az).
Bálint hála az égnek szinte csak akkor sír ha éhes. Ez nagy könnyebbség mindannyiunknak.

Na, végül elég hosszú lettem. Most már tényleg befejezem.
Sziasztik: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Sziasztok!

Krisztina üdv itt közöttünk.Kép Enikõ nagyon jól leírta, ha éhes a gyerkõc, hagy egyen!Kép Én még azzal egészíteném ki, épp a minap gépeltem be egy anyukának hasonló aggodalmai voltak, hogy nagy a kicsije, hát íme a mi paramétereink:
2001. dec. 4. 3440 51 cm(ekkor született)
2001.dec. 17. 3820
2002. jan. 14. 4930 57 cm
2002. febr. 04. 5820 60 cm
2002. márc. 04. 6620 62 cm
2002. ápr. 08. 7670 65 cm
máj. 6. 8180 67 cm
jún. 10. 8750 69
júl. 29. 9250 73 cm
szept 9. 9800 75 cm
okt. 14. 10230 kb. 77 cm
Most kb. 10,5 kiló, és ha megnézed a profilomat, szerintem nem kövér.Kép
Egy elõnye van, nem cseszegetett soha a dokinéni, hogy nem gyarapszik a gyerkõc, és nem kellett állandóan méricskélni.Kép
A pótlás teljesen felesleges ilyen növekedésnél. Sõt én még azt is megkockáztatom, hogy a túl sok kajcsitól nyûgös és sírós. És akkor jön a szopipárti duma:
hányszor szopizik egy nap, milyen idõközönként kap tápszert, és milyen fajtát. Egy szopi mennyi ideig tart, és mibõl gondolod, hogy kevés a tejcsi? Ki mondta, hogy adj neki tápszert pótlást? A dokinéni nem mondta, ahelyett, hogy a szopik számáról beszélt le, hogy ne adj neki tápit?
Zöld kaki: attól is lehet, hogy kicsit meg voltál fázva, vagy õ, és ettõl zöldül be,
illetve ha iszol Laktoherbet, na, az is szép zöld kakit csinál. Nem baj, mint Gabómamó is írta, náluk is ez van, nálunk is nagyon sokáig ilyen volt a színe. Majd elmúlik...Kép
A hordozókendõ nagyon jó ötlet vagy kenguru, de az elõzõ jobban tartja az ilyen pici babát. Ezenkívül próbáld úgy tenni napközben is, hogy lássa, hogy ott vagy, teszel-veszel. Jó, nem a mosógép bepakolásánál gondolom, de pl. ha készíted az ebédet, vasalsz stb. vagy odateszed az ágyra, vagy ha van hordozótok, akkor abba. Nálunk ez nagyon bejött. Ott volt, ahol én, persze volt "egyéni elvagyok mint a befõtt idõ", de hidd el, nagyon kicsi még ehhez.

Gabómamó,
csak belejön Jázmin a növögetésbe. Most milyen kutyulékot kapott ez a leányka?
Mit varrtál?
Zabpehely minden nagyobb élelmiszer boltban van.
Megrendelted már a mesekönyvet? Majd megmutatod, ha megérkezik? lehet én is veszek egyet. Nem jön még a kistesó, de szerintem "csak" könyvnek is jó.

Anita,
hát ez érdekes, mármint a gyarapodás. És hogy viselte az oltást?

Jaaaj, közben Cumika kirámolt egy teljes fiókot, mindig rajta kell lenni az egyik szememnek. Most ping-pong labdázik. Legalább addig sem eszik meg mindent. õõõrület:
Valamelyik nap, észrevette, hogy pötidanonos doboz a kukába van, Mit csinált, kivette, és már éppen fel akarta falni.Kép Ez megismételte még vagy 2x, akkor elég volt, úgy dobtam ki, hogy eldugtam, ha kinyitja az ajtót ne lássa. Reakció, telejesen elképedve állt ott, hogy hát ez mégiscsak felháborító, és különben is hogy képeli a doboz, hogy csak úgy eltûnik a szeme elõl.

Amúgy igencsak zajlik az élet, a kismotorjáról felmászik az ágyra és akor diadalittasan vigyorog rám. Nagyon figyelni kell. Azóta is folytatta a kanállal való próbálkozást. Remélem karácsonykor a töltött káposztát késsel és villával eszi.Kép

Ha esetleg vanm vkinek finom, de aránylag könnyen elkészíthetõ karácsonyi süti receptje, megköszönném.

Évi, és hogy van mostanában Lili?

Ja, még a bébikompról annyit, hogy nekünk nincs, de a barátnõm mesélte, hogy õk akkor vettek, mikor a kisfia már tudott járni (pont amiatt, mert a kompos gyerekek késõbb tanulnak meg járni, ami végülis logikus, hiszen a komppal erre-arra tudnak rohangászni). Akkor szuper volt, mert eltett-vett benne, így nem volt láb alatt pl. a konyhában, de õk olyat vettek, hogy mindenféle kütyü volt rajta. Tehát nem olyan rossz találmány, fõleg több emberes babáknál.
No, megyek, mert holnap jönnek a barátaink Pestrõl, és most piacolni is kell, meg nagyon csöndben van a trónörökös...???!!!.
Ágci

ui: új képet tettem fel. Azért van olyan "káosz", mert rögtön reggeli ébredés után készültKép

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Kriszta:
Ez a tápszer dolog nekem sem világos! Csak akkor kell pótlást adni a babának, ha szemmel láthatóan (és füllel hallhatóan Kép ) éhezik a baba! Szerintem ne adj neki tápszert. Lehet, hogy bõven elég lenne neki a tejed, ha gyakrabban megszoptatnád. Ha pótlást is kap cumisüvegbõl, nagyon hamar le fog "szokni" a szopiról, hiszen a cumiból könnyebben jön és ellustul. Úgy lesz vele, minek strapálja magát a hosszú megerõltetõ szopizással, ha egyszer a cumiból is finom tejcsiszerû valami folyik ki -könnyen-. Szóval ha elég "zsíros" a tejed (ami genetikai adottság-szerintem-)és megfelelõ mennyiségû (amit a gyakori mellrehelyezéssel érsz el) akkor elvileg nem lenne szükség a pótlásra! Tényleg, ki mondta, hogy adjál babónak tápszert?
A doki, vagy a védõnõ??? A pocakfájásról meg annyit, hogy Bogi 3 hónapos és 2 napos koráig volt hasfájós. De õ éjjel-nappal ordított, úgyhogy örülj, hogy ilyen rendicsek kisfiad van, hogy éjjel hagy aludni benneteket! Kép

Ágci: Nagyon édes Gabó a képen. Igazi úriember Kép És nincs is káosz!!!

BAnita: Tyûûû. Ez igen, már ami Bálint paramétereit illeti. Azért ez érdekes, hogy milyen különbségek vannak a 2 tesó között!!!

Ildianyu: Erre a receptre én is "ráizgultam", nemsoká lesz tesóm szülinapja és Bogi is ehetne a tortából ha ilyen lenne!!!!

Többiek hol vagytok? Másik Anita,Orsi,Norcsi....???????

No megyek.
Csõváz
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Szijasztok!

Éva! A nagymamáknak karácsonyra veszünk egy-egy szép képkeretet és beletesszük Hanga fényképét. Ez lesz az egyik ajándéka Hangának.

Emléxem tavaly, mikor kismama voltam, és tudtam, hogy egy újszülöttel nem fogok elkezdeni ajándékok után rohangálni, már nyáron(!)megvettem a karácsonyi ajándokokatKép Kicsit hülyén hangzik, de tök jó volt, hogy nem kellett a pár hetes Hangával járni az üzleteket.

Ildianyu! Megkaptad az SMS-em? Tök jó, hogy Lilit érdekelte a torta, Hanga rá se bagózott, söt majdnem sirva fakadt, mikor akartam neki adni egy falatot:-))))))))))Szerintem félt töle, nem tudta, hogy mi ez a nagy fehér habos valami...ilyet még sosem látott.
Most olvasom milyen tortát csináltál! Szuper!
Sok vendég volt a szülinapi bulin?

Banita! Én Bálint súlyára vagyok kiváncsi, majd ird meg!
..most olvasom..Úúúristen! Hanga 4 hónaposan volt ennyi!öörület!

Krisztina! Gratulálok Gergö babához, hát tényleg igencsak jól gyarapszik! Szerintem is hülyeség ritkábban szoptatni, nekem sem lenne szivem hagyni sirni éhesen.
Éjjel csak eccer kel fel? Deügyi! Nappal hányszor szopizik?
Nálunk is kb.3hónapig tartott a siirósság. Vedd fel, amikor csak van rá mód, ö akkor a legnyugodtabb, ha érzi, hogy közvetelnül melletted van, a kezedben. A következö babámat én tuti le sem fogom tenni egész napKép Szerintem az nagyon jó 5let,(én legalábbis ezt fogom csinálni)hogy hordozókendöben kösd magadra, igy ö is nyugodtabb lesz és te is tucc mással is foglalkozni.
Hát tápszert szerintem se kéne adni neki, ha nem muszály, inkább sürübben kéne szoptatni, attól több tejcsid lesz, legalábbis ha azt gondolod, hogy nem elég neki. Dehát ha ennyire hizik, akkor ott rengeteg anyatejnek kell lennie! Minek a pótlás?

Enikö! Jól teszed, hogy nem veszel kompot, az nemhogy segiti, hanem hátráltatja a mozgásfejlödést. Az egyik rokonunk is azt csinálta, hogy beletette a gyerekét a kompba, hogy ott addig is csendben van, ö meg tud föznimosnitakaritani. Szegény baba igy egész nap ott volt a kompba és 1 évesen sem tudott még mászni.

Gabomano! Hoppá! Jázmin rátért az elhizás útjára!
Ugye készülsz a vasárnapra?

Felhivtam a gyerekorvost, hogy kérjek idöpontot az 1éves tanácsadásra. Adott is az asszisztens és mondta, hogy Hangától gyüjtsek pisit. És megkérdezte, hogy Hanga használ-e még pelenkátKép

Tegnap voltak nálunk hivatalos ügyben vendégek, akik még sosem látták Hangát. A konyhában ültek le az asztalnál, Hanga az etetöszékben ült, a férjem beszaladt a szobába, addig ök Hangával 3-asban maradtak. Erre megkérdezi az egyik vendég Hangától, hogy "Hogy hivnak?"...és várt a válaszraKép
Asziszem, nekik még nincs gyerekük:-)))))))
..de azért rendes, hogy kinézte egy 1éves gyerekböl, hogy rávágja, hogy "Hanga".

Na hagyok helyet másoknak is felszólalni!

Szijasztok, Lara
lara
 
 


Én is tettem fel új képet!
Lara
lara
 
 


Sziasztok!

Gabómamó!
A recept a 2001. júniusi Kismamában van benne. (Amíg terhes voltam, ezt az egy Kismamát vettem meg. Ki hitte, hogy jó lesz még?) Zabpelyhes gyümölcstorta a neve. Zabpelyhet tényleg a boltban lehet kapni. Kép Én a húgomat küldtem el, de nem talált, csak olyat, amiben 3 féle pehely volt, így azzal csináltam. De szerintem nagyon jó hozzá az a 7 gabonás pehely. Csak arra figyelj, hogy a tápszerbõl ne csinálj többet. Én a fél liter tej helyett csináltam kétszer 240 ml vízbõl, ami ugye készen több lett, mint fél liter, és így kicsit folyós lett.
Hogy haladsz a pisigyûjtéssel? Kép)

Banita!
Nem semmi ez a Bálint!! (Lehet, hogy már most utol akarja érni Benit? Már most a példaképe. Kép )

Lara!
Igen, megkaptuk. Köszönjük.
Hangának milyen tortája volt?
Mivel Pesten voltunk, csak az egyik húgom volt ott, meg mi hárman. Most hétvégén viszont megyünk haza Békéscsabára, és ott azt hiszem, most mindenki összegyûlt. (Persze nem csak Lili miatt.)
A pelenkáról jutott eszembe. Ültünk a vonaton Lilivel, egyszer felszállt egy idõsebb nõ, népviseletben. Benézett a fülkébe, meglátta Lilit, és megkérdezte, hány éves. Mondom, egy. Erre megkérdezi: és bekakál még? Én csak néztem hülyén, aztán mondtam, hogy be. Erre azt mondja, az baj. Na, az egész fülke röhögött. Kép

Nagyon jók a képek Cumiról és Hangáról.
Én is tettem fel újat.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap este 8-kor lefektettem Bálintot, és fél 4-kor kelt fel elõször szopni! Olyan ügyes! Kíváncsi leszek a ma estére!

Éva!

Itt van a megígért mézeskalács recept. Úgy döntöttem inkább ide írom le, hátha mást is érdekel. Érdemes kipróbálni nagyon finom!

125 g méz,
60 g barna- v. kristálycukor
50 g margarin
1 citrom
250 g finomliszt
1 zacskó sütõpor
1-1mokkásk. õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió
1 tojás

Méz+ barnacukor+margarin: egy lábosban állandóan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor el nem olvad, majd kihûtjük .
Liszt+ sütõpor+õrölt fûszerek+ reszelt citromhéj
A mézes masszához adjuk a tojást, habverõvel eldolgozzuk, majd a liszthez adjuk, összekeverjük.
A masszát lisztezett munkalapra szedjük, összegyúrjuk (kicsit ragacsos lesz, nem kell megijedni!), fóliába csomagoljuk, és min.5 órára hûtõbe tesszük.
2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, formákkal kiszúrjuk.
(Csak 5-7 percig kell sütni 180 fokra elõmelegített sütõben, és a tepsiben kell hagyni kihûlni.)

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Lányok!
A Rádió "Gyerekekrõl felnõtteknek" címü müsora egyszer majdnem egy egész adást a bébikompnak szentelt, ahol az ortopéd orvost beleértve mindenki nagyon szidta. Több anyuka is betelefonált, hogy iszonyú balesetveszélyes, mert nagyon könnyen felborul, ha valami a kereke elé kerül (pl. küszöb, de lehet egy útbaesö játék is) és a gyereknek semmi esélye sincs megvédeni magát, hanem hatalmasat zuhan, különösen a fejét ütheti meg. Szerintem ennyit nem érdemes kockáztatni egy kis nyugalomért.
Névtelen
 


Sziasztok!

Itt vannak a barátaink, de most alszik a pici és elmentek mindannyian a feladni egy lottót. Nagyon jókat mulatok rajtuk, mennyire nem bírják Cumika "fel-alá járkálok, teszek-veszek, megyek, csinálom, le ne maradjak semmirõl..." dolgait. pedig õ még egy nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek.Kép Az hagyján, hogy van kötük egy egyedülálló férfi ember, aki saját bevallása szerint, "inkább 40 évesen jöjjön az elsõ gyerek, de az sem baj, ha nem lesz", de a pár maga is szeretne/szeretett volna gyerkõcöt. Hát mit mondjak mulatságos néha rájuk nézni. Tegnap délután jöttek, de szerintem örülnek, hogy a páromra hallgattak és úgy döntöttek tegnapelõtt, hogy ma estefelé elmennek haza...
Egyébként velük akartunk menni síelni, de most már úgy látom, ez nem vmi jó ötlet. Úgyhogy vagy mi maradunk itthon a kicsivel, vagy nem egy házba megyünk velük. De ezt még Krisztián nem is tudja. De azt hiszem így lesz mindenkinek a legjobb. El sem tudom képzelni mi lenne, ha egy hétig egy appartmanban együtt lennénk..Kép

Gabómamó,
készültök a holnapi jeles napra?


Lili és Hanga nagyon aranyos a képen!
Olyan izgi, hogy lassan Cumika is egy éves lesz.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ágci: Csak nem besokalltak? Kép Szerintem fiatalabb korban türelmesebb az ember. Bár lehet, hogy ez természetfüggõ. Na meg hát a sajátjához máshogy áll hozzá az ember!!! Az az egyedülálló férfi akirõl írtál, Szegedi? Kép Kora? Foglalkozása? Kép Csak hülyéskedtem Kép

Képzeljétek Bogi mai ebédje: 1db csirke felsõcomb, 1 db csibemáj, 2 db répa, 1 krumpli és 2 hatalmas rózsa brokkoli természetesen megfõzve feldarabolva, összekeverve. Egyszuszra bevette az egészet. Jó a huzata Kép Aztán rá 2 órára 1 egész babánt evett 1 almával!! Hát nem véletlenül több, mint 8 kilós! Nem "tömöm", hanem annyit eszik amennyit kér. Ha már nem nyitja a száját, azzal befejezte. Szóval ez a mennyiség esik neki jól! És naponta 6x eszik, az jó szerintetek? Vagy sok? Szerintem nem kövér, csak jó húsban van. Olyan kisbabásan gömbölyû. Csak azért írom le, mert rég láttátok!

No megyek!
Üdv
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok,

Banita,

ez a Balint gyerek 30 deka mulva akkora lesz, mint Jazmin. Kép

Eniko,

nem semmi ez a Bogi, jo huzata van. Jazmin ennyi ebeden 2 hetig ragodna.

Agci,

nekunk 1 barati parunk van, akinek nincs gyereke, de en azert vigyazok, hogy mi ne tul sokaig legyunk naluk, meg hogy jol viselkedjen Jazmin, nehogy elmenjen a kedvuk a gyerektol. Azert amig nincs gyereke az embernek, mashogy latja a dolgokat szerintem.

Eniko,

en most sokkal turelmesebb es nyugisabb vagyok, mint fiatal koromban. En olyan idosen ill. fiatalon, mint te, el sem tudtam volna kepzelni, hogy gyerekem legyen. Ugyi en mar oregecske anyunak szamitok, de nem bantam meg, hogy most lett Jazmin. Sokkal bolcsebb, tapasztaltabb, nyugisabb vagyok.

Csutortokon itt volt a sogornom a 3 gyerekevel(5, 3 es 2 evesek) akik mind taknyosak voltak, persze mar Jazmin is az. Most varja a negyediket. Neki a 2 es a 3. gyereknel is 2100 volt a cervixe es nem tudott pihenni mellette es mind idore szuletett. Remelem nekem sem lesz mashogy!

Krisztina,

remelem nem haragudtal meg rank, hogy nem irsz!

Talakoztam Norcsival csutortokon, indultak haza Debrecenbe. Mutatott Esztirol kepet, nagyon edike.

Agci,

szerintem sieleskor olyanokkal legyetek 1 apartmanban, akinek van gyereke, mert sokkal egyutt erzobbek es rugalmasabbak.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Szijasztok!

Gabomano! Jázminnak Boldog Szülinapot! Hogy telt az ünneplés?

Holnap reggel elkezdek én is pisitgyüjteni. Már megvannak a zacskók, számszerint 4db. Meg is vizsgálatam már, hogy hogyan kell "használni", már elöre félek..

Ildianyu! Hangának túrótortája volt. Elvileg ebböl ehetett volna, de azért nekünk izlett!

Enikö! Azért Bogi nemsemmi! Ez majdnem egy felnött adag!

Szijasztok, Lara
lara
 
 


Gabómamó:
Boldog szülinapot Jázminnak. Kép Kívánok nektek sok-sok boldogságot és jó egészséget az egész családom nevében Kép

Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Gabomamo

Isten éltesse Jázmint sokáig!
Á, dehogy is haragudtam meg, csak halódott computer. Ma még írok, s elmondom az elmúlt napok eseményeit.

Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok! Itt Krisztina!

Na végre le tudok ülni a számítógéphez. A hétvégénk olyan zûrös volt, hogy nem jutott rá idõm.

Csütörtökön voltunk tanácsadáson, ahol Gergõcit megmázsálták. 5100g-ot mértek. Most 75dkg-ot gyarapodott 2 hét alatt. Amikor a doki néni meghallotta, hogy néha eszünk tászert, elég csúnyán nézett rám, és letiltott minket róla.Azt javasolta, hogy itassuk kis maszatot forralt vízzel és hamarabb vegyem le a cicirõl.Ezt a módszert kipróbáltuk. Az eredmény kétségbeesett sírás lett és a
vizet kiprüszkölte a picúrka. Úgyhogy továbbra is mindkét mellbõl szopizik Gergõci, de a tápit kidobtuk.

Egyébként Gergõ naponta 5-6-szor szopizik, 3-4 óránként. Egy szopi kb 1/2 óra és mindkét oldalról kér. Tápot 2-3 naponként kapott, napi 1-szer, 25-50ml-t. Ezt akkor kapta, ha szopi után még magyon nyugtalan, nyûgös volt.Ebbõl gondoltam, hogy nem lakott jól. A tápi adását az anyukám javasolta, amikor arra érkezett meg hozzánk, hogy az unokája az etetés után még sírt és rágta a kezét.

Hordozókendõt lehet venni boltba vagy csak a Kismamából rendelhetõ?

Szombaton reggel Gergõ bemutatta, hogy hasonfekve át tudja fordítani a fejét. Szerintem korához képest erõs baba.

Lili és Hanga tündériek a képen!

Szép álmokat mindenkinek!

Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok!

Mivel csak ma értünk haza, így Jázminnak sajnos csak megkésve tudok itt BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánni. Remélem, nem haragszik nagyon. Kép)

Gabómamó!
Hogy telt a szülinap? Volt torta? Mit csináltatok?

Ágci!
Remélem, kicsit kipihented magad a hétvégi megrázkódtatásból. Bár szerintem is idõsebben türelmesebb az ember, de én nem emlékszem, hogy mielõtt gyerekem lett volna, kiakadtam volna a kicsi gyerekekre. Az is igaz, hogy van egy kicsi hugom, így hozzászoktam. Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


Szisztok,

nu eltelt Jazmin szulipapja is. En is vettem lufikat, de felt tole eloszor, mostmar megszokta. Nagy buli nem volt, vegulis torta sem volt. Alig evett amugy is tegnap. En szinte egesz delutn alukaltam, biztos a tavalyi fajasokat hevertem ki Kép . A ruha amit varrtam neki nagyon szep lett szerintem, de kb a 2 eves szulinapjara lesz jo.
Homokbol akartuk a kezet kionteni, de tobbszori nekifutasra sem sukerult, ugyanis mindig amikor huztam ki a kezet, akkor belemarkolt. Szoval csak a tappancsat sikerult kionteni, de nem lett olyan szep es jo budos, remelem elmegy a szag.

Ma vegre eljutottam belgyogyaszhoz es azt mondta, hogy mivel az 1. terhessegben , terhessegi cukorbetegsegem volt, ezert most automatikusan ugy kezelnek, hogy cukros vagyok, anelkul, hogy megneznek. Majd 2 hetente kell jarnom reggeli utan vervetelre az sztk-ba. Es persze szigoru dietat kell tartani. Ugyis olyan unalmasan telnek a napjaim. Kép

Krisztina,

rengeteget fejlodik ez a Gergo baba. Osszesen fel orat szopizik? Lehet, hogy ez rovid? Jazmin az elejen orakat szoppantyuzott! Probald meg szopik kozben bufiztetni, mert lehet, hogy faj a pocija, azert sir utana. Lehet, hogy nagyon dol neki a tejcsi, nem ? Es lehet, hogy mohon szopizik. Ha ugy gondolod, hogy ehes, miert nem szoptatod surubben? Miert csak 3-4 orankent szoptatod? Nu ennyi jutott eszembe. Jo lenne, ha Agci idejonne, mert o nagy szakerto a temaban. A tapot magadtol kezdted el adni? En biztos nem mertem volna. Adtak a gyogyszertarban recept nelkul? Az a mennyiseg amit potoltal a 25-50 ml, az nem mennyiseg. Azt csak azert ette a babo, mert jott. Nekem ezt mondta dokineni, hogy ha 50 ml-t eszik szopi utan tapbol, akkor nem szabad potolni, mert azt csak ugy elnyammogja.
Hordozokendo csak a Kismamabol vagy internetrol rendelheto. Az internetes 1000 Ft-tal olcsobb volt, amikor en rendeltem. Holnap elkuldom a ferjemmel az enyemet, probald ki ! Lehet, hogy nem fog tetszeni v. stb. En nem tudtam hasznalni, de legkozeléebb feltetlenul akarom. Tehat februarig v. amig megszuletik Gomboc maradhat.

Azert jo, hogy a mostanaban szuletett babok mind fiuk. Csak ferjhez tudnak menni a lanyaink is. Kép (ugye Ildianyu, Lara, es Eniko?)

Koszonom mindenkinek a szulinapi jokivansagokat es a kepeslapokat!!! meg Jazin is koszoni.

nu csok mindenkinek,
gabomamo (aki nem ehet csokit Kép Kép )
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Cumi elaludt, úgyhogy most van egy kis idõm. A guta majd megütött az elõbb, mert közben nem, volt internet. No, gondoltam, most le tudnék ülni egy kicsit, most meg nincs összekötettés. De megjavult.Kép

Krisztina,
írtam neked okt. 31-én, gondolom nem olvastad. Ott leírtam 1-2 dolgot, amit Gabómamó is említ. Ahogy leírtad egyree jobban megerõsödik bennem a gyanu, hgoy nem éhes a fiacskád, hanem fáj a hasikája-sírás, ami többszöri büfiztetéssel megoldható. A kicsi gyerekeknek szerintem a 99% rágja, tömködi be az öklét a szájába, ez nem az éhség miatt van. Ha csak 25-50 ml tápot eszik, hidd el az már nem éhség, de az biztos, hogy ezt a cicibõl is fedezni tudná, tehát nem kell "lekapni" olyan gyorsan róla. Én azt is megértem, hgoy nem vagy bennünk illetve a tanácsainkban biztos, hidd el, hülyeséget nem írunk le, és rosszat nem akarunk. A babákkal szinte mindent átéltünk, ami vár rátok, segítettük itt egymást, hogy még a megoldhatatlannak látszó dolgokon is hamar túlessünk. Legyen az szopi, evés, alvás, hiszti vagy játék...Kép

Más, a barátainkra visszatérve:
a fiatalabb és türelmes, máshogy látja a dolgokat-ra csak annyit írnék, hogy a két fickó betöltötte a 28-at, a feleség pedig a 36-ot...

Tegnap képzeljétek el, az okmányirodában töltöttük a délelõttünket. Fél 11-tõl 1-ig ott dekkoltunk. Mondtam is Cumikának, ezt kibírta, kibír mindent az életben. A végén már nagyon mehetnékje volt, de azért hõsiesen viselkedett.Kép

No, ht elérkezett az idõ, mikor már nem eszi azt amit én szeretnénk, és leginkább nem úgy ahogy én szeretném a kisfiam. Bár mondani még nem mondja, tisztán értheõ, ha vizet akar inni evés közben, vagy nem kéri a kjaát, esetle máshoz támad kedve. Húúú, milyen hisztit tud ám csapni, ha nem úgy van, ahogy õ akarja. Azért álljuk a sarat, úgy látom, most kell nagyon vigyázni, vagy a fejünkre nõ. Szóval nálunk most el a korszak, mikor úgy érzem, hiszti miatt sír, és nem azért mert vmi baja. Egyébként nagyon jól el lehet különíteni, teljesen máshogy csinálja. Mekkorák már a lurkóink, ilyeneket is tudnak...Kép

Enikõ,
szerintem lassan elég, ha 5x eszik Bogi, fõleg, ha ilyen adagokat.Kép Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Éjszaka is eszik? Ha éjszaka is eszik, akkor én a tízórait kiváltanám gyümölcslével, szvsz elég kell, hogy legyen. Természetesen te vagy ott, te látod.

Gabómamó,
mit szólt Jázmina képeslaphoz? Cumika nagyon vidámkodott rajta, azért választottuk ezt.Kép

Egyébként minden gyerekes és kisbabás képet nagyon szívesen nézeget, és tegnap mikor egy iskoláscsoport mellett mentünk el, majdnem kiugrott örömében a babakocsiból, legszívesebben mindenkit megölelt volna.Kép Biztos Nobel-békedíjas emberbarát lesz belõle...Kép

No, megyek hátha jut még idõm egy kicsit varrni.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Agci,

az okmanyirodat valszeg mi is meg fogjuk jarni, ugyanis nincs meg a szemelyim, amibe benne volt Az en es jazmin lakcimkartyaja, a taj kartyank, az en adoszamom, es Jazmin kozgyogyigazolvanya. mar az egesz lakast felbolygattam erte, de sehol, bar gyanitom Jazo rakta el vhova.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!


Gabó: Sajnálom, hogy nem ehetsz csokit, pedig csomó boldogsághormon van benne Kép Én azóta kaptam rá amióta várandós lettem. Elõtte eszembe se jutott, hogy létezik csoki a földön. Bezzeg azóta állandóan csokiehetnékem van!!!

Ágci: Azért rendes kisfiú ez a Cumika. Türelmesen kivárja míg te ügyintézel! Le a kalappal elõtte. Még nekem sem lett volna türelmem hozzá Kép
Evés ügyben :Éjjel nem eszik semmit Bogit. Este 7 körül eszik tápot (210 ml), majd lefekszik aludni. Reggel olyan 6 körül ébred (amióta vissza lett állítva az óra, mert elõtte akár 8-ig is aludt, olyan jó volt Kép ) akkor megint 210 ml táp, majd visszaalszunk. Olyan 8 körül ébredünk ismételten, akkor gyorsan feldobom neki az ebédet (csirke-mell,comb,máj, répa,gyökér,brokkoli vagy karfiol...ilyesmi).Ebédkészítés közben benyom valami gyömölcsöt (banán,alma,körte vagy sütõtök), de már fél óra elteltével hangosan korog a pocakja Kép. Olyan mintha a gyümi,sütõtök nem is érne semmit! Pedig általában egy egész banánt 1 egész almával megeszik, vagy egy jó adag tököt! Szóval már olyan 9 körül majd kiesnek szemei az éhségtõl, meg sír is és iszonyatosan szopja az ujját! Mi már kitapasztaltuk, hogy Bogi akkor szopja az ujját, ha álmos vagy ha éhes!! Akkor adok neki joghurtot ( védõnõ javaslatára, meg lehet kérdezni tõle!!! Kép ) Akkor eltelik fél óra ismét sír az éhségtõl, ekkor összetrancsírozom az ebédjét, és eszünk Kép. Utána szundít egy órácskát, majd jöhet az ebéd másik fele Kép Délután kap valami gyümölcsöt, általában azt amit reggel nem kapott, majd este 7-kor tápi.
Ja és hozzátenném, hogy naponta kb 4x kakil Kép Az a rengeteg ami bemegy, ki is kell, hogy jöjjön valahogyan Kép

Képzeljétek már több, mint 1 hónapja elkezdett bújni a fogacskája fölül. Jól kidudorodott a kis fogínyébõl meg fehéredett is, de csak ma reggelre tört elõ! Szegény ezért volt olyan sírós, meg nyügi már pár napja Kép Az éjszakáink se voltak a legjobbak, többször felébredt és sírt, pedig sose szokott éjjel felébredni, normális esetben! Úgyhogy mától Boginak is több foga van, mint füle Kép 1-el! Kép

Vettem neki egy téli overált. Gondban voltam, hogy hányas méretet vegyek, mert úgy nõl Bogi mint a gomba. 86-ost sikeredett vásárolnom, hogy kitartson tavaszig Kép Úgy ordít ha ráadom, hogy nem hiszetek el, sajnos nem igazán tud benne mozogni és ez nagyon dühíti (joggal)!


Na mentem!
Üdv
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Szijasztok!

10-töl egész mostanáig gyüjtöttem a pisit. Ezt nem kivánom senkinek és el kell mondanom, hogy állati mázlista, akinek fia van, hiszen nekik jóval könnyebb dolguk van/lesz, amikor vizeletet kell gyüjteni. A Vizeletgyüjtö zacskó egy baromság, 1 azaz egy csepp pisi sem ment bele, azonban a pelenkázó, a Hanga ruhája, zoknija, pelenka, játokok..stb minden csupa pisi lett. Eleve ott indul, hogy rá sem lehet ragasztani a zacskót a megfelelö helyre, mivel nem ragad!
1.próbálkozás:Ráragasztottam Hanga alsó felére a zacskót, bepelenkáztam. Fél óra múlva kipelenkáztam, a pelenka pisis, a zacskó üres.
2.próbálkozás:deréktól lefelé lemeztelenitettem Hangát, fogtam egy poharat és vártam...közben itattam...hirtelen pisilni kezdett, ami 1mp-ig tartott, idöm sem volt odatartani a poharat, igy minden úszott a pisiben.
3.próbálkozás:mégjobban itattam, és vadul figyeltem, lesben állva mégjobban, hogy mikor pisil, persze ö közben a pelenkázó tetején sétálgatott, szedte lefelé a polcról a tárgyakat...fél mp-ig megint pisilt, a pohárba kb 1 ml ment, a többi a pelenkázóra megint. Összefogtam a pelenkázó lapot és a pisit beleöntöttem róla a pohárba. Igy már 3 ml pisit sikerült gyüjteni 2 óra alatt..
4.próbálkozás:felragasztottam a vizeletgyüjtö zacskót és a kezemmel odafogtam és vártam...1 óra eltelt, de nem pisilt..
5.próbálkozás:felragasztottam ismét a zacskót, rá a pelenkát és szabadonereszettem. Szegény végig sirt, mert a zacskó törte az alsó felét...1 óra múlva kicsomagoltam, pelenka pisis, zacskó száraz...
Ez volt az a pillanat, hogy feladtam, úgyhogy van 3ml pisink, azt viszem délután a dokihoz és nagyon remélem, hogy elég lesz, mert már tiszta ideg vagyok!!!

Krisztina! Gergö jóhogy ilyen jó eröben van, ha ilyen jól gyarapszik!
A tápot jó, hogy eltetted, Gergönek nincs rá szüksége.

Gabomano! Hát igen, eléggé nöuralom volt már a babáinknál, legalább Hanga is majd válogathat a fiúk között!
A diéta miatt részvétem, de azért minden rosszban van valami jó, legalább nem szecc fel sokat a terhesség alatt, igy kevesebbet kell majd leadnod szülés után!

Ágci! Hanga is meg van öörülve a babás képektöl, állandóan a Kismama újságot akarja nézegetni és mutogat a babákra.(vagy csak jelezni akar, hogy kellene neki egy olyan tesó?Kép)

Hangát megint lecseréltem, illetve csak a képétKép

SZijasztok, Lara
lara
 
 


Krisztina! Most nézem Gergöt! Nagyon édes arcocskája van, olyan szépen alszikKép
Lara
lara
 
 


Sziasztok! Itt Krisztina!

Lara

Hanga nagyon édes a képen.Amint látom már bûvöli a számítógépet. Hát ezt sem lehet elég korán kezdeni!
Gratulálok a kitartó pisigyüjtéshez. Ti mindent megtetetek érte. Mikor lesz eredmény?

Enikõ

Gratulálok Bogi új fogacskájához. Neki aztán érdemes fõzni! A csokit én a szülés óta kívánom. Az áldott állapot alatt cukordiétán voltam, és nagyon nehezen viseltem az édességektõl való eltiltást. A szülés óta azonban megeszem az összes lyukas csokoládét, kerek csokoládét, szögletes csokoládét...

Ági

Amikor lehetõségem nyilt beleolvasni a leveleitekbe azonnal láttam, hogy tapasztalt anyukák beszélgetnek egymással levél utján. Ezért is döntöttem a bekapcsolódás mellett. Nekem megnyugtató, hogy találtam olyan társaságot akiktõl kérdezhetek. Gondolom azt láttad, hogy járatlan vagyok babaügyekben, mert Gergõci az elsõ babám. Jó, hogy elmodjátok a véleményeteket az apró-cseprõ dolgaikról. Továbbra is számítok rátok.

Az okmányiroda "vendégszeretetét" én pocakosan "élveztem".Elég embertpróbáló volt 40 fokban kivárni a soromat.még az volt a szerencsém, hogy egy srác átadta a helyét, így ülve vártam kb 4 órát.

Gabomamo

Köszi szépen a kendõt. Kipróbáltuk és nagyon szuper.Ahogy magamra kötöttem Gergõcit szinte azonnal abbahagyta a sírást és hamarosan elaludt.Ilyet én is rendelek.
A cukros könyvet azért küldtem, mert nagyon jó receptek vannak benne. Ha jónak találod tartsd magadnál amíg szükséged van rá.

A védõnõvel beszélgettem a szopiról. Õ javasolta, hogy 3-4 óránként és 30 percig szoptassak. Kezdetben a fiam 1.5 óránként szopott, így kisebesedett a bimbóm. Azért is szopik kb 30 percig, mert hajlamos volt a belealvásra.Így ( javaslatra) meg kellett tanítanom az intenzív szopásra.Való igaz, hogy mohóskodik szopi alatt, így sok levegõt nyel.Ráadásul a levegõ nagyon nehezen jön ki neki. Emiatt tényleg fáj a hasa. A tápszert a klinikán írták fel.

Ma voltunk a piacon és cuki holmikat vettem Gergõnek.

Sziasztok!
Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok,

Lara,

eleg volt a pisi? En meg hozza sem kezdtem. Talan a jovo heten raszanom magam.

Krisztina,

de jo, hogy jo a kendo. Hatha nappal is tobbet alszik Gergo! Hogy tanitottad meg Gergot az intenziv szopira? A kisebesedes hamar elmulik cicin , asszem volt mindenkinek resze benne.
Koszi a konyvet, tenyleg jo. nem tudod, hogy amiben nincs szenhidrat, abbol barmennyit lehet enni, ha nem zsiros? Ma kezdtem a dietat es este olyan ehes voltam, hogy meg be kellett nyomnom 3 virslit.
Remelem nem fogyok sokat. Jazminnal a dieta elso heten asszem 2,5 kg-ot fogytam 1 het alatt, es a terhesseg vegere sikerult visszaszednem csak.
Az a baj ebben a dietaban, hogy meg a csoki nem eves hagyjan, de hogy egy csomo mindent nem lehet enni, es amit lehet, azt is mericskelni, eleg szornyu. Hogy milyen feledekeny az ember? Tavaly mar mindennek tudtam a szenhidrattartalmat, most szinte semmire nem emlekszem, lehet ujra tanulni.
Gergo hasfajos?

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Hát, kérem mi ez a lazaság? Rossz az idõ, oszt' mégsem ír senki? Enyje-bejnye.
De legalább a hó esne! Bár, akkor nem tudom, hogyan lehetne itt a városban babakocsival közlekedni.

Ildianyu,
mit szólt a férjed?
Bélelted vmivel a kisruhát? A tied 68-as méretû volt? Tiszta zizi vagyok, elfeljtettem.Kép

Lányok, ha van kedvetek jövõ héten gyûlhetünk szerdán, mert a párom Bp-en lesz, és csak este jön haza. Megint tracsizhatnánk, meg gyorsabban telne a délután. Olyan rossz, hogy ilyen sötét van!Kép

Holnap csak bekukknatunk a baba klubba, Incinek viszek 1-2 dolgot, még W. Ungváry Renáta küldte, és azóta nem jártunk arrafelé, mert megyek VÉGRE gyantáztani, meg jön a barátnõm, megy a fõsulira. Izgi lesz Cumikával kzmetikushoz menni...Kép

Megyek összepakolom a konyhát, írjatok ám, hát mit fogok olvasni este?Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Gabómamó,
még akartam írni, hogy a virslivel, párizsival csak módjával, mert magas a zsírtartalma, mégha nem is úgy néz ki. Ezenkívül elég kacifántos dolgokat tartalmaz. Szerintem általában hússal csak megijesztik. Ha veszel, akkor drágát vegyél, mert az talán húsból van.
Csirkemell, pulykamell ezeket hamar meg is lehet csinálni, inkább ezt egyél vacsira, ha már nagyon éhes vagy. Bármilyen zöldséggel, salátával. Ha egyszerre többet sütsz vagy párolsz meg, nem is kell mindennap fõznöd. A hûtõbõl csak elõkapod, aztán eheted. Még Jázóka is ehet belõle.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Agci,

kepzeld ma elmentem a Sasba es szo nelkul kiadtak az injekciot az olcsobb aron. Nem is kerdeztek semmit. Megkaptam a gomba gyogyot is. Ami por es vizzel kell higitani csak eppen a hasznalati utasitasban elfelejtettek kozolni hogy mennyi vizet adjak hozza. Meg jo, hogy van itthon Kompendium (minden gyogyo reszletesen benne van, reszletesebben, mint a gyogyszeren)es abban bennne volt. Biztos gondoljak mindenkinek van ilyen. Anyuval megkostoltattam es edes. Majd csak holnap reggel kezdem el adni, mert lehet tole hanyni. Kép
Ildianyu 80-as ruhat varrt es nem belelte. Te is varrsz Gabonak kisruhat? Szerintem jol fog neki allni! Kép Kép
Jazmin ost fog v. nem fog aludni harmadszorra. Asszem en is ezt tesze, mert mindjart elajulok.
g.
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Ezzel az óraátállítással vhogy én is átállítódtam és nem sikerült a gép elé kerülnöm egy darabig.

Gabómamó!
Jazónak utólag is nagyon sok puszi, lassan neki is kijár az "öreglány" megszólítás!

Krisztina!
Én is üdvözöllek a sorainkban!

Ágci!
Ha jövõ héten Nálatok lesz tali, talán az lenne a legjobb, ha a Te címedre küldeném el a fotókat (már amennyiben nem jutok el személyesen). Azután vmelyikõtök esetleg feltehetné.

Marcicsek nagyon mulatságos, rengeteget beszél és rengeteget tornázik. Túl vagyunk a 15. havi oltáson, nagyon hõsiesen tûrte, csak icipicit sírt. Eddig még (kop-kop) nem jelentkezett utóhatás.

Lehet, h. beugrok még!

Anita
fanita
 
 


Halló!

No, már itt is vagyok megint. Én is tettem fel új képet Marciról, kicsit túlméretezett ugyan, mert le-fel kell szkrollozni, hogy az egészet lássa az ember, de megéri, mert nagyon szép képecske! Okvetlenül nézzétek meg!

Anita
fanita
 
 


Sziasztok! Itt Krisztina!

Ágci!
A jövõ szerda részemrõl rendben van. Alig várom. Hánykor találkozunk?

Gabomamo!
Hány grammos diétán vagy? Nekem 150-es volt 30-20-50-10-40 elosztásban. A vacsorát a diabetológus javasolta, hogy ennyi legyen, így nem voltam éhes éjszaka. Egyél sok húst, sajtot, zöldséget. Ezeket minden étkezéskor iktasd be. Nem kell nélkülözni az édességet sem, mert pl. a Túró Rudiban kevés szénhidrát van. Javaslom a teljes kiõrlésû tönköly kenyeret, ennek a zacskóján rajta van a szénhidráttartalma is. A kenyeret ki lehet váltani Ham-let-el is (küldök neked olyat). Én ettem pl. sült szalonnát is és mégsem híztam el. Az elõre lesütött, lefõzött hús nagyon jó ötlet és ehhez ehetsz fõzeléket is. A fõzelékeket saját magukkal sûrítettem be úgy, hogy a zöldség felét leturmixoltam. Amiben nincs szénhidrát abból bármennyit ehetsz, végülis nem elhízás ellen diétázol. Ügyelj arra, hogy soha ne éhezz. Ha úgy érzed egyél akár 6-7-szer is. Csak az elsõ napok nehezek, késõbb belejösz és könnyebb lesz.
Gergõt úgy tanítottam meg intenzíven szopni, hogy kb. 15 perc elteltével elvettem tõle a cicit.

Képzeljétek, Gergõci ma délelõtt nem üvöltött, csak kettõ óra után kezdte el a koncertet. Ez már nagy elõrehaladás.

Sziasztok!

Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok!

A következõ talira remélem mi is eljutunk! Most szerdán meddig tartott a tali? Mert én akárhogy is számolom 4 elõtt semmiféleképp nem érünk oda. Benit tegnap is fél 6-kor ébresztettük a délutáni alvásból! Ha esetleg itthon lesz a párom, akkor mi Bálinttal el tudunk menni korábban, Beni meg alszik amíg akar.
Képzeljétek Bálint milyen ügyes! Tegnap este 3/4 8-tól 1/4 6-ig aludt! 9 és fél órát átaludt. Eddig ez a csúcs! És még csak két hónapos! Én már a fél4-4 órási ébredésével is meg voltam elégedve (ez is már 8 óra átalvás). Kíváncsi leszek a ma estére!

Gabómamó!
Elküldted a Fixiesnek a vonalkódokat? Mi tegnap megkaptuk az utazócsomagot.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Sziasztok,

Krisztina,

biztos jo hatassal voltak Gergore a babocak.

Banita,

Balint nagyon rendes kiccsavo. De ugy latom Beni is jol huzza a lobort.
Remelem nalunk is bejon a 2. baba nyugodt babasag, mint nalatok.
Most kerestem elo a vonalkodokat, sajna 1 hianyzik, majd hetvegen veszek es jovo heten kuldom is be.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Szijasztok!

Fanita! Tényleg nagyon jó kép Marciról!

Banita! Bálint szuper ügyes!
Ugy nézem, hogy a második gyerköc mindenkinél úgy viselkedik ahogy a nagykönyvben megvan irva, súlygyarapodás és alvás terén is, gondolok itt Anitára és Orsira.
Gabomano, akkor neked nem is lesz nehéz dolgod 3 hónap múlva!

Ágci! Pont szerdára jelentkeztem be a kozmikushoz, de ha a többségnek jó a szerda, akkor megpróbálok kérni egy másik idöpontot.

Szijasztok, Lara(az egyetlen szombaton)
lara
 
 


Sziasztok!

Lara!
Csak azért írok, hogy ne te legyél az egyetlen szombaton.
Végül megérkezett a szüléstörténetem, és a kép -a 3 napos- Bálintról az e-mail címeidre? Mindkét címedre elküldtem, és legutóbb (kb.3 hete) már nem jött vissza, hogy sikertelen üzenetküldés, úgyhogy gondolom kissé megkésve, de odaért.
Na, már megyek is, ideje lesz felkelteni Benit. (Fél 2 óta alszik.)

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Sziasztok,
hétfõ vagy szerda. A többi nap sajnos nem jó.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Banita,

Beni mindig ilyen sokat alszik? hanykor kel reggel es hanykor fekszik este? Jazminnal az atlag 2x fel ora. En is az utazocsomagot akarom rendelni. Mi van benne?

Agci,

hetfon csak du-an jo, mert delelott kozmetikushoz megyek en is. Ugy latszik most mindenki oda jar. Kép
Neked hogy sikerult Gaboval a kozmetikus? A multkor Jazmin nagyon elvolt a kocsiban, mig az en szemldokomet szedtek.

Lara,

van mar vagy 20 Mildis nyuszim neked.

Figyelem,

akinek van Nestles vonalkodja es nincs ra szuksege, azt elfogadom. December 31-ig kell bekuldeni. Koszi.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!
Ma nagyon sírós volt Bogi Kép. A jobb felsõ foga már elõtört, de most a bal következik. Szegénykém egész délelõtt sírt. Most aludt el,adtam neki fájdalomcsillapítót. A fogzási gélt mindig lenyalja, sajna az nem nagyon hat! Reggel 5 óta ébren volt, nem evett és nem ivott!! Csak sírt keservesen,sírt...Kép Kép Nagy nehezen sikerült elaltani, most olyan csönd van itthon, nehogy felébredjen.Telefon lehalkítva,csengõ kikapcsolva.... Nagyon sajnálom! Képzeljétek nem volt a szirupban adagolási útmutató. Nem tudom, hányszor kaphat naponta. Szerintetek 3-4x adhatok, ha szükség lesz rá??? Van a dobozban egy kis adagoló pohárka ahol be van jelölve a kilók száma. Így a mennyiséget tudom, de sajna, hogy hányszor azt nem! Kép

Gabómamó: Ennyire kell diétáznod azért mert a Jázminnál volt egy kis cukorszint emelkedésed? Ha már az elsõ terhességnél van, akkor a többinél is úgy kezelnek, mintha cukros lennél???? Azért ez gáz! Igaz a babáért mindent, de milyen összefüggés van a 2 vagy több terhesség között vércukorszint szempontjából?
Figyusz van egy tuti jó ebédreceptem: 20 dkg darált sertés hús éa 20 dkg darált marhaát összekevered! Dúsíthatod egy kis szójával ha szereted és azt szabad enned! Egy szikkadt zsemlét leáztatsz kevés vízben, majd kicsavarod és összekevered a darált hússal. Egy tojást beleütsz,só,bors, finomra vágott petrezselyem és finomra vágott kapribogyó. Ennek hiányában egy kis oregánót tehetsz bele (csak az íze kedvéért Kép) Vizes kézzel kis gombócokat formázol és a forró, lobogó húslevesbe (1l víz és 1 leveskocka) rakod. 10 percig fõzöd, majd szûrõkanállal kiszeded. Paradicsom mártást vagy sima tejfölös mártást csinálsz hozzá, és valamilyen körettel tálalod! Én petrezselymes burgonyát szoktam hozzá készíteni, ami azért is jó, mert ugyanabban a húslében fõzöm meg a krumplit, mint a húsgombócokat és így sokkal finomabb lesz,meg a keményítõtartalom így egész jól távozik a burgonyából! Ami nem egy hátrány. Sõt ha fõzés elõtt nyersen 2-3 órára beáztatod a burgonyát, tök jól kiázik belõle a keményítõ. No a lényeg, hogy tálaláskor a petrezselymes krumpli mellé helyezed a húsgombócokat és a mártással leöntöd!
A tejfölös mártás készítése: Pici vajat felolvasztasz és fél evõkanál lisztet dobsz rá (liszt helyett a megfõtt krumpiból vegyhetsz ki pár darabot,törd szét és és ezzel sûrítsd be a mártást), majd egy kevés húslevet szedjél rá,egy pici tejszín, majd a tejföl következik. Fel lehet tuningolni kis kockákra vágott savanyú uborkával, vagy egy darab összekockázott paradicsommal! Nagyon finom ebéd és egy óra alatt kész! Kevés kalória van benne, még kevesebb szénhidrát. És ha fõzési tanácsra van szükséged szivesen segítek. Apukám cukorbeteg (régen sokat ivott Kép, meg sokat idegeskedett) és neki diabetesz konyha alapján fõzök!! Szóval tudok egy két trükköt,tippet! Ha érdekell valami szivesen elmondom!

BAnita: Tényleg nagyon jó az alvókája Bálint babának, ilyen ügyesen aludni!! Nem semmi. Akkor Te is tudsz sokat aludni, pihenni, de jóóóó Kép!
Láttam Fixis pelust használtok. Bevált? Jobb, mint a Pampers? Ahogy Bogi izeg-mozog, már az éjszaka közepén át kell húznom az ágyat és át kell öltöztetnem a fõnökasszonyt, mert csupa pisi minden. Olyan virgonc, hogy állandóan elcsúszik a pelus. Túl szorosra meg nem akarom rakni a tépõzárat, mert bevág a husos combijába és fáj neki! Szóval gondolkodom, hogy kipróbálunk valamilyen másik pelust, hátha jobb lesz! Mennyibe kerül a Fixis? És mi a véleményetek róla???? Kép

FAnita: Yummie-yummie??? Kép Kép

Csóközön
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!
Gabómamó:
Elfelejtettem mondani, hogy ha szereted a vöröshagymát és bírja a gyomrod, meg pocaklakó sem szól érte semmit, akkor tehetsz a husiba finomra vágott vöröshagymát is! Isteni!
Igaz nem kértél receptet, de ezt muszáj volt leírnom, mett annyira jó!
Üdv
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!
Mibvel nem nagyon írtatok a holnapi napról, akkor az ugrott, jó? De szerdán szeretettel várunk mnindenkit! Fél 3-tól. Sajnos a múltkori fényképek nem sikerültek vmi jól, mert a szobában már nem volt elég fény, és a villanyfénynél, nem lesz olyan jó, de azért elküldöm majd õket.

Enikõ,
szegény Bogi!Kép Biztos, hogy csak a foga?

Pelus ügy: nálunk a Libero vált be, de szerintem a Dm (Babylove) pelenka is nagyon jó, ez majdnem olyan mint a Libero.
Jut eszembe, a Dm-ben láttam, hogy két popsitörlõ össze van csomagolva, 1099,- egész jó ára van.


Hát a kozmetikusnál, nem igazán hozta legjobb formáját Cumika, kb. 10 perc után el kezdett sírni. Szerencsére jött a barátnõm, aki épp a fõiskolára jött hétvégén, õ vmennyire elszórakoztatta, de pár perc múlva, már nem nagyon bírta.Kép Aztán a végén úgy gyantázta hátul a lábamat a csajszi, hogy közben felkönyököltem és a kezemben fogta gabót, így elég murisan nézhettünk ki, és majd beszakadt a hátam, a fiam irtóra élvezte.Kép

Most megyek mert alvás jön.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Eniko,

koszi a receptet, eleg fininek tunik a kajo, majd kiprobalom !
Pelenkakkal kapcs: en nem veszek eszre kulonbseget, a Libero, a Pampers, a Fixies es a dm-es Babylove kozott. Szerintem mid egyforma, vagy csak Jazmin pisil keveset? A Huggies kicsit vastagnak tartom. En mindig azt veszem, ami a legolcsobb. De a Babylove az veri arban a tobbit. 40 Ft/db a midi.

Agci,

a babylove-os torlokendot mondod? Az jo, csak a sensitivje kicsit fura. Nem nedvesm csak olajos, bar az is lehet, hogy en olyat vettem , ami ki volt szaradva. En 1200-ert 3 csomaggal vettem.
Hat igen, ez a kozmetikussag nem fiuknak valo. Jazmi azert turte, mert tudta, hogy majd nekiis ide kell majd jarnia.
Azert kuld el a fotokat feltetlenul.

Eniko,

aruld mar el, mi az a Yummie?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok megint Kép

Gabó:A Yummie-yummie-yummie I am loving my tommy..... egy angol gyerekdal. Mivel FAnita angol szakos tanár, ezért megkérdeztem ismeri-e, mert nekem nagyon tetszik és erõteljesen gondolkozom azon, hogy egy két gyerekdalt,mondókát megtanítsak Boginak angol nyelven is! És ez egy nagyon ari dalocska, a szövegét (meg esetleg a kottáját) szeretném megtudni és már közel 2 hónapja nyúzom ez miatt Anitát Kép De sajna õ sem találja sehol a neten Kép Úgyhogy valamit tennem kell az ügyben csak nem tudom hogy kezdjek bele. Kép

Ágci: Igen tuti, hogy a foga. E hét elején bújt kis jobb felsõ és ma reggelre dagadt be a bal felsõ is. Ma nagyon rossz napunk volt. Fõleg Boginak. Összesen 1 órát aludt napközben, azt is úgy, hogy többször felébredt Kép

Akkor azt mondjátok, hogy tök teljesen mindegy milyen pelust veszek Boginak, ha ficánka akkor mindegyik mellett kifolyhat a pisi??? Én a Fixiest még nem próbáltam. Küldtek postán kipróbálásra 1 dbot, de még nagy rá Kép Végre valami nagy rá Kép A Liberot picike korában használtuk, de átszoktam a Pampersre, mert nekik több a vonalkódos nyereményjátékuk Kép és soksok v.kódot küldtem már be és kaptunk úszógumit, meg fürdõlepedõt is Kép Kép Mást nem próbáltunk. A Babyloves is légáteresztõs? Egy barátnõm férje, vett a gyereküknek Tesco gazdaságos pelenkát, és teljesen kipálott a popsija meg a kukija a kissrácnak Kép. Úgyhogy nem gazdaságoskodok ha a Bogi popsijáról van szó!!!!

Jaj még valami. Már a szopitopicba kérdeztem Mentát, mert õ orvos, de megkérdezlek titeket is, ha nem baj, hogy szerintetek hány hónapos korig kell forralni a vizet a babó tápszeréhez, illetve teájához?????

Ágci,Gabó: Hova jártok kozmikushoz? Kép Én is el szeretnék menni, még sose voltam gyantáztatni. Mindig ittthon csinálom a Silkepillel, de már nagyon unom és gondoltam elmegyek, hátha nem lesz olyan uncsi Kép Mennyibe kerül és mennyire fáj? Nekem a Silkepil nem fáj, a gyanta az drasztikusabb??? Elõre is köszi az infókat!
Pusszanat
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Voltunk csütörtökön UH-n Pöttömkével. Képzeljétek egy nagyon aranyos pici fiacskám lesz. A doki nagyon határozottan állította. Kép Minden eetre Ficánka nagyon jól van, csak az a gond, hogy a lelet felét sem értem. Hol lehet ilyenekre rákeresni, hogy mit jelent a BPD, Fronto, ... Kép

Orsi
Ugye Te kérdezted a szemmûtétet? Azóta voltam az orvosnál, és azt mondták, hogy minden további nélkül szülhetek a normál úton. Ha más oka nincs, a szemem miatt nem kell császározni, mert annyira kicsit nyúltak hozzá a szememhez, hogy ebbõl a szempontból nem számít. Ez a pici 4 és 4,25 dioptria volt.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss
 
 


Sziasztok!
Edelweiss: Csupa jó hír Kép! Nem elég, hogy kisfiú lesz ráadásul szülhetsz hüvelyi úton is. Hát ez szupi! Kép Megvan már a neve? Hogy fogják hívni?????
Puszi
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Szijasztok!

Ma vérvételen voltunk. Hangának a vénájából akartak vért venni, amit én nem is láttam, hogy hol van, de a növér odaszúrt, forgatta forgatta a tüüt, de vér nem jött, cserébe viszont csupa véraláfutás pöttyes lett Hanga egész vénája, söt még a könyöke is. Mindeközben 3-an próbáltuk lefogni, annyira üvöltött, mondták is, hogy alig tudják lefogni, olyan erös, közben hullottak a könnyek a szemébölKép Végülis az ujjából vették a vért, akkor meg alig sirt. A legvégén levonta a következetést a növér, hogy már a legelején az ujjából kellett volna venni a vért, nem a vénáját szúrogatni. Kösz.

Banita! igen megkaptam a képet is és a sztorit is, de már mondtam, legalábbis úgy emléxem, ha nem akkor bocs. A képen is nagyon szép Bálint, pláne élöben!Kép

Gabomano! juuuuuuj, dejó! Mostmár tuti én nyerem a Kolpigos üdülést! Dejólenne!
A Nestlét is gyüjtöm, az eddig összegyüjtötteket is odaadhatodKépNeked hány pontod van már?

Enikö! Masszirozd be Boginak az inyébe a Dentinoxot, úgy tuti hatni fog, a maradékot meg lenyalogathatja.

Törlökendö: Mi most vettünk a Corában iszonyú olcsón törlökendöt, méghozzá Fixies-t. Nagyon jó az illata és minöségre majdnem olyan mint a Johnson's, szóval szuper. Árilag is a legjobb. 340Ft/csomag, asszem ennél olcsóbb már nincs is.

Enikö! Ha az otthoni szörtelenités nem fáj, akkor a gyantát simán ki fogod birni! Nekem a kozmikusom térdig 600Ft-ért csinálja, de én most vettem itthonra gyantát, úgyhogy én itthon szenvedekKép
Én úgy tom, hogy 6 hónapos korig kell forralgatni a vizet, de biztos mindenki mást hallott.

Edelweiss! Gratulálok a kisfiadhoz! Dehát akkor már 20 hetes vagy??? Degyorsan repül az idö!

BPD:a koponya két falcsontja közötti távolsága
Fronto:homlok és a tarkó közti távolság
Thorax:a mellkas harántátméröje(rendszerint 2-3mm-rel kisebb mint a BPD)
Femur:combcsont hosszúsága(ez a terhességi kor legpontosabb paramétere)
OFD:homlok-nyakszirt közti távolság
Cerebellum:kisagy
Humerus:felkarcsont
Lehet, hogy nálad mást is mértek, vagy nem mértek ezek közül mindet.

SZijasztok, Lara
lara
 
 


Sziasztok!

Enikõ
Ha igez Gergõ lesz a neve vagy Kristóf. De inkább Gergõ. Kép

Lara
Köszi az infót. Nekünk enem egészen olyanok a számaink, mint amiket itt a historyban olvasgattam, de a doki nem mondta, hogy bármi gong lenne. Pont 21 hetesek voltunk amikor mérték a következõ értékeket:

Mozgás: élénk (ficánkol szorgalmasan) KépKép
BPD: 54 mm
Fronto: 63 mm
Thorax: 43 mm
Femur: 33 mm
Talp: 34 mm (akkor neki mekkora lesz a lábacskája?) KépKép
Cerebellum: 21,0 mm

Puszi,
Edelweiss
edelweiss
 
 


Sziasztok,

Eniko,

en ide a szomszedba jarok kozmetikushoz, meg fodraszhoz is, de rengeteget kell varni, pedig csak bejelentkezesre dolgoznak. En is otthon depilalom a labam, de a bikini vonalat gyantaztatom. Igy nem tom mennyibe kerul a lab. Szerintem jobb a gyanta, mert tovabb tart, legalabbis nekem. Marmint a szortelenseg. Bar vkinek az otthoni depilalas is sokaig hatasos.

Agci,

jartal terhesen kozmetikushoz? En igen, lehez, hogy azert turte olyan jol Jazmin.
Szerdan megyunk, nem toom hogy alszik Jazmin, annyira kiszamithatatlan.

Lara,

vmi borzadaly, amit leirtal. Nekunk nem kell vervetel, gondolom azert, mert surun nezik kb 2-3 havonta a Gyermekkorhazban. Szemeszetre a Miniklinikre megyunk, mert nekem az a legkenyelmesebb, meg kozel is van. November vegere kaptunk idopontot. Ide egyedul is el tudunk memnni. Ugyanis amugy gyalogolni nem akarok sokat, meg nem is ajanlatos, villamoshoz meg emelnem kellene, igy csak anyuval tudok menni. 2-vel mar biztosan konnyebb lesz Kép Kép .

Edelweiss,

azert keszuljetek fel, lany nevvel is, nehogy meglepetes erjen. Kép Kép Az en babokam kisebb volt ilyen idosen, mint a tied.
Kulonben en nem szeretem, ha ezeket az adatokat felirjuk ide, mert csak hasonlitgatasra ad okot es vkit ez zavarhat. Es tenyleg kar lenne, ha vkik emiatt el kezdenenek aggodni. Nem rolam van szo es tudom, hogy 1. babas anyukak majd kiugranak a borukbol, amikor papirt kapnak babojukrol Kép Kép En nem vagyok aggodos szerencsere, mert tudom, hogy semmi baj nem lehet es kesz. Egyebkent is minden baba mas utemben fejlodik. Jaj remelem nem haragszol ram!!!!
A talpa Gombocnak is ekkora. Ezt amikor Jazminnal jartam uh-ra meg nem neztek. Nem tom ezt most miert nezik????

nu ennyi jutott eszembe,
csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Megint olyan büszke vagyok a kis/nagy Bálintkámra! Ma 4-re fodrászhoz mentem, a nagymama vigyázott a gyerekekre. Fél 4-kor mentem el itthonról, még mindkét gyerek aludt. Megmutattam az anyósomnak, hogy hol van a lefagyasztott anyatej, és hogy mibõl itassa meg Bálintot ha fölkel.Már bármelyik pillanatban várható volt hogy fölkel, mivel fél 12-kor szopott utoljára. 1/4 6-ra értem haza, és Bálint még csak akkor kezdett ébredezni. Szóval megvárt engem, hogy eredeti csomagolásban kapja meg a tejcsit! Én meg már azt hittem, hogy rég túl vannak már a kajáláson! De az a furcsa, hogy még ekkor sem ordított az éhségtõl, éppen csak nyöszörgött.

Gabómamó!
Beni miután "megtanítottuk" aludni (kb. fél évesen) nagyon jó alvó lett. 1,5 éves koráig 2× aludt napközben. 1-1 alvása 1,5-2,5 óráig tartott, de volt hogy tovább. Most, hogy már csak ebéd után alszik, így is 2-3 órát alszik, de elõfordul hogy többet. Ma pl. 1/2 2-tõl 1/2 5-ig aludt. Mostanában hogy nagyobb lett este 9-kor fekszik le, de tavaly ilyenkor 8-1/2 9-kor már aludt.
Az utazócsomagban van 4 pelenka, egy ujjbáb,törlõkendõ, és egy pelenkaanyagú akármi amit a baba alá teríthetsz, és utazáskor bárhol tisztába teheted. Természetesen ez egy aranyos kis átlátszó táskában van.

Lara!
Szegény Hanga! Úgy sajnálom! Hol voltatok vérvételen, a Sportorvosiban?

Enikõ!
Mi is általában azt a pelenkát használjuk ami akciós. Amúgy ezek a Fixies vonalkódok még a Benitõl "származnak". Én elõrelátó módon nem dobtam ki õket!
A gyantázáshoz annyit, hogy nem fáj, és gyorsabb mint a szõrtelenítõ.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?