Új privát üzeneted érkezett!

Nóri: kicsfiadnak boldog hófordulót ! Na meg neked is, most olvastam h feküdnöd kellett 1 éve ilyenkor még.
Meddig? miért voltál veszélyeztetett???
sok pusza !!!! :lol:


Panni! nagyon szépséges Márk!! te és férjed is magasak vagytok nem??


védőnő: uezt gondolom - én is inkább az orvostól kérdeznék dolgokat. a miénk nagyon aranyos tényleg de sztem az ő munkájuk főleg inkább lecsekkolni h rendes helyen van e a gyerek, meg a nagyon - hát elnézést a kifejezésért de nincs erőm szavakat keresgélni - szóval a béna anyukáknak az is nagy segítség amit általában mondanak. azért sztem a nagy átlag nem olyan mint mi.
ez most nem beképzeltség vagy vmi de gondoljatok bele..........
mi azért jobban belemegyünk a gyereknevelés, gondozás témába........ nem ????? :wink: :lol: 8)


Mircike, Mirkó már meggyógyult teljesen? cumi azóta sem kell neki?


Marcsi! Lolo-lányka nagyon ügyi :wink: olyan cukor lehet, ahogy mindenkire mosolyog !! :)

Zsófi tök klassz a lasztis fotó ! :wink:


na végre leírtam amit akartam, lizi ma extra nyügi volt délelőtt, hetek óta nem volt ilyen :roll:
végül a karomban ringatva aludt el, de még ott is felriadt néhányszor!!! nagy nehezen betettem végül az ágyba, most alszik még....

na pusszok, megyek tennivenni
lmkata
 
 


Sziasztok lányok, jó sokat írtatok!

Nálunk is bent volt apa, én sem ragaszkodtam hozzá, ráhagytam a döntést, neki meg természetes volt, hogy ott lesz én meg nagyon boldog voltam, hogy így döntött! Sokat számított nekem! Amikor vitték Bendét mérni meg ilyenek Apa is ment, izgultam is, nehogy kicseréljék, így örültem neki, hogy ott volt :) tudom nevetséges!!!

Kata, én is látom a hasonlóságokat!!!! Lizi cuki!!! Képzeld, Bende is felfedezte a függönyt!!! És ő is úgy tudja nézni, annyira édes!!!!!!
Képzeljétek az én kisfiam csak ciciből fogadja el az anyatejcit, a kanalazást, meg az üveget nem hajlandó elfogadni….
Amúgy a cumi sem vált be…… kétfélét is kipróbáltunk……

Zsófi, nálunk a védőnő azt mondja amit én, vagyis kérdezek valamit és válaszolok, hogy ez vagy az lehet és mondja, hogy igen……de amúgy aranyos, csak sok új dolgot nem mond....
Samu gyönyörű!!! Olyan édes ahogy kukucskál :)

Márk gyönyörű!!!!!!!!!!

A mai éjszakánk elég rossz volt, folyamatosan cicin volt és nyűgös volt……
Azt a tippet kaptam, hogy próbáljam ki azt, hogy kiiktatom a tejet és más tejtermékeket az étrendemből, hátha az bántja a pici pociját

Meg még azt akartam Nektek leírni, hogy nem tudok betelni az új szerelmemmel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ti is így vagytok ezzel? :)

puszi
mangó
 
 


MÁRK NAGYON NAGYON ÉDESEN LES KI AZ ÁGY ALÓL!

Mangó én amióta szültem nem iszom tejet pont ezért! 8sajt meg joghurt jöhet).
kerekpocak
 
 

 
 

Túlparák túllihegése: Egyvélemény dettó én is :) Ezeket is össze kéne gyűjteni valakinek kis táblázatban??? :wink:

Zsófi: Ha nem baj, akkor itt a babaneten Mircikeként érzem jól magam. Elég skizoidnak tűnhet, de én remekül megvagyok itt, mint M :) Nekem pont az a fura, hogy a rendes neveteket megjegyezzem, minek akkor a külön nick? :)
Párom nélkül én se szültem volna. Még mindig ott nyomnék szerintem :)
Samu mit-tudásával kapcsolatban: nagy darab kisfiú, nehezebb magát megtartania mint egy kis egyszálbélnek :) Nálunk ugyanez volt. Védőnővel szerencsém volt, mert ő mindig ezzel nyugtatott: nagy a kisfiú, nehéz a feje, de majd utoléri magát. És tényleg :) És úgy volt, ahogy Zsóka is írta: egyik-napról a másikra produkált. Pl. nyolc hónapos volt, amikor egy héten belül felült és felállt. Addig semmi.

Timi: Hisztit meg tudom érteni. Simán előfordul nálunk, hogy utca kellős közepén hanyatt vágja magát, ha nem arra megyünk, amerre ő kigondolta. Jön autó? Tele a kezem? Nem számít. Irtó nagy önuralom kell, mert még úgyse lehet a kis eszükre hatni, sőt még az érzelmeikre se nagyon :) Az a szívás, hogy ilyenkor el kell terelni a figyelmüket valamivel. De az akaratosabbját nagyon nehéz :) Én egy ilyen kis tündért fogtam ki, de azért még egy-két idegrostom a helyén van. Azokkal gazdálkodom :) Szívószál rulez :)

Zsóka: Édes az úszóbajnok :) Tök nem figyeltem, nem Márknak kellett szemészetre mennie? Azt hittem.

Edus: Szerencsés alkatotok van apával :) Két hisztizsák engem fullra kikészítene. Ezért is várok pár évet :) Hátha regenerálódnak az idegsejtjeim. Egyébiránt abszolúte birkatürelmű vagyok (ööö voltam valaha még pedagógus is annó), de a hiszti kikészít.

Nóri: Nagyon sajnálom a szoptatás dolgot... Nyilván a fizikai behatások az elsődlegesek. Mesélheti bárki, hogy mekkora jó dolog, ha csillagokat látsz közben. Én is abszolúte megértem. Respect. És nagyon örülök egyben, hogy én szerencsés vagyok. Pont most a cumileszokási héten határoztam el, hogy abszolúte nem erőltetem a cicileszokást. Még régebben Zsóka megnyugtatott Borka magától leszokásával. Olvastam 'jó' leszok-TAT-ási tippeket is: pl. 'beteg anyu cicije'-szöveg, vagy hogy be kell kenni valami szutyokkal, hogy rossz íze legyen. Hát hazudni nem fogok neki, ez biztos. Nem vágom át, már túl nagy ahhoz, hogy levegyen ilyeneket. Ahhoz meg kicsi, hogy megmagyarázzam :)
Tökjó a miki! Mi kettőre is megyünk jövő héten :)

Panni: Édesek a képek. Gasztroenterológushoz drukk.

Reni: Elfelejtettem megnézni a kódokat... Most alszik a jógyermek, legközelebb talán este jövök... Amúgy mi is Liberót használunk (huhuhu már Up&Go 13-20 kg), de volt egy időszak, amikor két méret között (nekem) sokkal kényelmesebbnek tűnt a Pampers.

Kata: Kis hernyócska egy tündér! :) Édes hurkái vannak. Halacskás bodynk nekünk is van, ujjatlanban :) Mirkó már meggyógyult szerencsére. Cumit két napja akartam neki visszaadni, mert egyáltalán nem akart délután aludni. Hajnal hatkor kelt, és délután négykor még viháncolt. Déltől kettőig próbáltam altatni, hisztisírás, már kiborultam teljesen. Amúgy is lefagyok, amikor valami nem úgy van, ahogy kéne :) Még a cumit is előbányásztam, de szerencsére nem kellett. Aztán bevágtam az autóba, mint régen, és két utca múlva fordultam is vissza, és a cipelhettem a szobájába a nyakig beöltöztetett méregzsákot. Este öttől reggel ötig aludt :) Én a Grace klinikát megnéztem, utána melléfeküdtem, mert a szobájában lévő kétszemélyes szivacsra fektettem, mivel egyrészt azt hittem, hogy felkel egy-két óra múlva, másrészt megelőzendő az éjjeli felsírást és apa felébredését, harmadrészt ebéd óta nem evett. Áááááá tisztára idegbajos voltam. Éjfél körül szopizott egyet, aztán továbbaludt. Hihetetlen volt :) És remélem egyszeri eset.

Klári: Nagyon édes a kis tigris :)

Yucatan: Sári nagyon édes kis tokás :) Tarkóháj is van? Az nagyon kis husi tud lenni.

Mangó: Közben idejét múlt, de akartam írni, hogy próbáld ki, hogy csak egyet iszol egy nap. Reggel. Én is csökkentettem annó, mert sajtkukacként tekergett hajnalban és nyüszögött. Nem sírt, kemény kisfiú volt mindig is :) csak tutira tekerte a pocakját a sok édeskömény.
Nálunk se fogadta el cumisüvegből a tejet. Ezért ki is hagytuk ezt az intézményt teljesen. Most se iszik cumisból, hanem csőrösből. Legalább ezt megúsztuk :)
Ez a határtalan boldogság még egy ideig szerencsére megmarad :) Nekem az volt elképesztő, hogy ilyen érzés egyáltalán létezik. Ekkora boldogság...

Alon: Laura ügyes kúszógép :) Habár nekem rendes védőnőm volt, az tényleg igaz, hogy ilyen topikokból, blogokból :) az ember sokkal többet tanul. És valahogy megnyugtatóbb is :)

És mert olyan jó hangulatban vagyok bevallom, hogy a kimaradásaim egy olyan újszülött blognak is köszönhetők, amit én írok :) Nem babanapló, nincsenek benne személyes adatok, képek, utalások. Egy másik dimenzió belőlem. Ha érdekel valakit itt az url :) http://fabien.freeblog.hu

Mindenkinek üdv puszi, hiányzósoknak is!!! M. :)
mircike
 
 


Sziasztok!

Mircike - HJ - Micimackó és barátai Babits Mihály versét éneklik - ez az én nagy kedvencem. Márkot kb.1000szer altattam erre a nyáron...

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket! :)

Mircike, még csak beleolvasni tudtam a blogodba, de nagyon jó kis gyűjtések vannak benne. Például az iciripicirit már száz embertől megkérdeztem, hogy nem tudja-e hogy hogy van és senki nem emlékezett már rá. Tök jó, hogy leírtad a szövegét.
A szoptatás leszoktató dolgok elég rosszul hangzanak, kb a szomszédasszonyunkról tudnám elképzelni, aki fakanállal verte a gyerekeit és aki azt mondta nekem hogy ne ringassam a gyereket, és a babakocsiban se tologassam. Mostmeg csodálkozik, hogy sorra költöznek el a gyerekei otthonról....

Kata, a terhességem 19. hetében kinyílt a külső méhszájam, emiatt 2 hét szigorú fekvés, majd a hátralévő időben is nagyon sok fekvés volt előírva. Abba is hagytam a munkát, pont ilyenkor egy éve, és végig feküdtem az egész terhességet. Csak a szülésfelkészítőre mentem el, és nagy ritkán az intersparba. A 37. héttől indultam be, takarítottam, vásároltunk stb.

Mangó
, a szerelem engem is elkapott!!!! :) Hihetelen jó érzés! És egyre erősebb. Már a szgépen a háttérképre is puszit szoktam dobni, ha épp alszik. (most a hintás kép a hátterünk :) )

na jó éjt mindenkinek!
Nóri

Kép
nóri8
 
 


mangó mi is túl vagyunk cumiban az aventen és a nukon, egyik sem ízlik lizának :lol:
de nem is nagy baj.......

tejtermékek: összes mennyiség amit megehetsz egy nap = 2-3 dl-nek megfelelő!! ebben lehet tej is!! én is iszom, no para ! a mennyiség a lényeg. a sajt, joghurt, stb is tejtermék tehát beleszámít a mennyiségbe.
nálam.

Mircike, szép kis hsz lett ebből! csak nem jegyzeteltél??? :wink: :lol: :lol:
tarkóhájunk jelentem van! :wink: :wink:

Zsófi !
pont most volt itt a bnőm, és az unokatesójának a kisfia is aki most 11 hónapos a következőképp adta elő: 6 hónapos koráig nulla mozgásfejlődés, helyesen elgőgicsélt majd az elmúlt 5 hónap alatt felült, mászott, felállt és elindult....... ő is egy jól termett gyermek volt, mára megnyúlt jobban és meg is erősödött. szal do not worry !!! (és én se :wink: )


na pusszok mindenkinek, megyek megnézem lizit az előbb nyöszizett de elvileg alszik , mondjuk azóta csend van......
lmkata
 
 


hűűű Nóri ! ez nem semmi ! a fekvés.........
ez nálam az ikres-anyukák kategória, azaz respect :wink: :wink:

új szerelem: én csak szerelmemnek hívom lizit :wink:

na lépek.
lmkata
 
 


Kata: De jegyzeteltem :lol: Csináltam egy sablont Jegyzettömbben, és olvasás közben folyamatosan gépelek, aztán átmásolom a babanetre.

Panni: :)

Nóri: Örülök. Majd egy csomó mindent felteszek még. Elég függő lettem, de most valahogy jól esik :)

M.
mircike
 
 


Sziasztok!!

Mennyit írtatok pár nap alatt!!

Zsófi ne aggódj, minden gyerkőc a saját ütemében fejlődik és a táblázatokat meg dobd ki!!! Ezt az oldalra nyúlást én sem értem, biztos ebből vizsgázott a védőnő és erre emlékszik a tanulmányaiból :twisted:
A miénk jó fej, utoljára júliusban jött :-)

A szüléshez: én konkrétan megmondtam a férjemnek hogy nélküle nem szülök :lol: mondjuk nem zárkózott el tőle, de ha megkértem volna hogy maradjon kint örömmel tette volna. Így viszont sztem (bár ezt persze be nem vallaná) élete legnagyobb élménye volt, sosem láttam még ugyanis könnyekkel a szemében ....

[/b]Kata Liza hernyós képe irtó jó!! Julinak nem voltak ilyenek vékonyka volt nagyon.

Nóri asszem tudom mit érzel szoptatáskor, nekem is szinte végig fájt, volt hogy sírtam, de hát az Anyukák már csak ilyenek... Kitartás, nem tart örökké!!!


Mangó igen ez szerelem a javából, és ez még csak durvább lesz. Minél aranyosabb és nagyobb, annál jobban szeretjük :D


Ma végre beszereztem Juli karácsonyi ajándékait, meg a családnak is egyet-kettőt, de már most tudom hogy utolsó pillanatra is marad valami....ÁÁÁÁÁ Ti hogy álltok? Vahgy ne frusztráljak senkit?

Klári

Klári
Kép
ganti
 
 


asszem ezt a szövegkiemelést még gyakorlom..

Klári
Kép
ganti
 
 


Lányok!

Hogy kell brokkolit csinálni a babának? holnap azt ebédelne, van egy pár rózsám még így a végéből, de sose csináltam még magunknak se. csak a rózsát kell megfőzni vízben?vagy a szárát is?
ugye az nem puffaszt nagyon?az orvos azt mondta már ehet.

Klári, karácsonyi ajándékot akkor is az utolsó pillanatban vettem amikor még nem volt gyerekünk. így utólag már nem értem mi dolgom volt akkor? szóval ez most is így lesz.:)

puszi

Kép
nóri8
 
 


Nóri,

http://freeportal.hu/babakonyha/

itt klikkelj a receptek A-tól Z-ig, és ott klikk Brokkoli.

nyami-nyami.. :wink:

majd jövök még később (legalábbis remélem)


Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


MArcsi, Köszi!!!

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk, ismét olvasás nélkül, de anno még ígértem, hogy teszek fel képeket Bala adventi naptáráról. Most lettem kész vele. :oops: Kicsit ugyan megkésve, de szerencsére még nem ismeri a Lelkem a naptár fogalmát :) Kiváncsi leszek mit szól hozzá reggel.
Kép
Kép
Kép

Plusz két kép az építkezésről:
Kép Kép

Puszi mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Reni: 4015400116714 és 4015400116684. Ha jók, akkor valahogy eljuttatom, van vagy tíz. :)

Klári: Én Tesco-s favonatot vettem, csomó kiegészítővel, jó lesz szülinapra is. Ráadásul ezt csak ilyenkor árulják. Kompatibilis a Brio és az Ikea szettel is, csak jóval olcsóbb. Még egy mágneses könyvet szeretnék venni, és persze a gyereken kívül még senkinek nem vettem semmit :)

Timi: Nagyon ügyes vagy. Biztos tetszeni fog Balának! A kis markológépből gondolom ki se száll :)

Nóri: Én is ugyanazt a linket ajánlottam volna, mint Marcsi :)

M.
mircike
 
 


dettó gyors bekukk :wink:

Timi nagyon klassz lett! bizti élvezni fogja Bala! és mi van a zsákokban? csokika? v egyéb meglepik?


mi ma nagyot sétáltunk, ja és Liza már nézi a forgót ha olyan a kedve!!!!!!!!! annyira :lol: vagyok!! :wink:
emlékszem Zsóka írtad meg tettél is fel Marciról képet h 7 hetesen nézte.. na Lizi is csüt. volt 7 hetes..

na megyek aludni.
pusszok
lmkata
 
 


na nekünk a mai napunk is érdekesen alakult. vendégségbe voltunk hivatalosak ugyanis. sajnos minden egyes alkalommal rá kell döbbennünk, hogy samu nem alaklmas az ilyesmire. mondjuk kitaláltam, h mivel ismeretlen helyen nem tud aludni, visszük a babakocsit-lábzsákot, beöltöztetem és kipateroljuk mikor hpva: terasz, kert, erkély. aludt is, de aztán szokás szerint, ismét, kézről kézre adás (rokonok) és ettől széthányta a fejét, majd besokalt sírni kezdtett, estére már szépen felhergelte magát.
mindig elhatározom, h soha többé. csak hát van ami alól kizárt h ki tudunk bújni.

holnap oltás....

Bala cuki! és milyen szép naptára van!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Timi nagyon ügyes vagy, én képtelen vagyok ilyen szépségeket készíteni, a kézügyességem meg a kreativitásom hiányzik hozzá :oops: :D . Bala bizti repkedni fog a boldogságtól, ha meglátja. Édes azon a markolón :lol: .

Kata, szupi, hogy már figyelget Lizi, nem lesz ott semmi gond! Tudod,én már akkor megmondtam , hogy egy ilyen szépséges kislánynak nem lehet semmi baja, amikor még a pocidban lakott. :wink: :wink:

Zsófi, szerintem Samunak tök igaza van. Ismeretlen hely, számára idegen emberek, persze, hogy nem tetszik neki, megjátszani meg nem fogja magát... :)
Atyaég, most látom, hogy Samu ma 4 hónapos!!!
BOLDOG HÓFORDULÓT KEDVES SAMU LEGÉNY!!!!!!!!!!
(HOGY MEGY AZ IDŐ, EZ VALAMI ŐRÜLET...)
Kép

mircike, a szöveggyűjtemény eszméletelnül jó, ma ki is másolok belőle egy-két zöngeményt --ha megengeded--.
Jobb, mint bármelyik mondókás/versikés könyv! :wink: Nem gondolkoztál még a kiadáson?? :wink: :lol:

puszi

KépKép
logi
 
 


Samu maciját véletlenül a pocis topikba pakoltam.... :shock: :? :oops:
Korán van még........
..szóval Samu, kérd meg anyut, hogy mutassa meg Neked!!
logi
 
 


Sziasztok!

Kicsi Samu! Nagyon boldog 4. hónapot kívánok neked!!!Tényleg hogy szalad az idő!!!! :)

Szegény Samu, kár hogy nem szereti a vendégséget! Nálunk Farkas teljesen jól tűrte régen az egyik kézből a másikba adogatást, csak engem idegesített, de amióta anyaparája van, azóta úgy elkezd ordítani, hogy rögtön visszakerül hozzám. :)

Timi, nagyon jó az adventi meglepid! El is határoztam, hogy jövőre én is csinálok, bár ilyen szép biztos nem lesz, de ez nagyon nagy élmény lehet Balának! Kibírja, hogy mindennap csak egyet nézzen meg?
Traktoros kép nagyon jó, mi nagy munkagépmániás család vagyunk (szeretjük építkezések mellett tátani a szánkat :) ), úgyhogy megmutattam a férjemnek is, neki is tetszett! :).

Marcsi, Mircike
nagyon jó az a babakonyhás link. Köszi mégegyszer. Brokkoli nem aratott sikert, első kaja ami nem ízlik neki. (mondjuk nem csodálom, én is, a papa is utáljuk) Azért pár nap múlva teszek még egy próbát, aztán hagyom ha akkor se.

Kata, már régebben akartam neked írni, hogy tök jó sétálós program lehet nektek a vácrátóti arborétum, vagy a veresegyházi medvepark. Mindkettő közel van hozzátok, és kimozdulásnak nekünk nagyon bevált.

most megyek, puszi.nóri

Kép
nóri8
 
 


csak villámként most:

SAMU SOK PUSSZANCS A 4. KINTI HÓNAPOD ALKALMÁBÓL !!!!
:lol:


Nóri! ez k jó ötlet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nekem miért nem jutott eszembe pedig mind2ről hallottam már.......

na rohanás. majd jövok még.pusz
lmkata
 
 


A pasiknak, így
FARKASNAK-7., SAMUNAK-4., BENDÉNEK-1. BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!!
:lol: Kép

Már Bende is 1 hónapos hihetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

És ismét a pasik:
Márk nagyon édes a képeken, és a szemei továbbra is csodaszépek.( Szerintem is hosszú baba különben.) :P
Samu labdás, és "kínzós" képe szintén nagyon klassz! :P

Bala traktoros és "hisztis" kép szintén csudaklassz! Annyira jó, h már most találkozik ilyen "dolgokkal", és láthatóan nagyon tetszik neki! :P

Timcsi, adventi naptár gyönyörű, és nagyon ötletes! :P Annyira jó dolgokat tudsz csinálni!A kérdéseim meg hasonlók, :roll: :shock: amiket már írtak a csajok: tetszett-e Balának, kibírja, h csak 1-et bonthat ki, miket rejtettél el benne...stbstb..ja és képzeld Bala "hisztis" képére azt mondta Zsig, h így nézett ki Zsiga, amikor pici baba volt?! :roll: :oops: :shock: 8)

Zsóka, akkor ezek szerint nem bántottalak meg a "hisztis" hozzászólásommal?! (más, ha az anyja, és más....stb, vmi ilyesmit írtam) ha igen, akkor 1000 bocs! :oops: :? 8)

Most hirtelen ennyi, majd én is visszaolvasok, most csak lólépésben tettem mindent. :oops: 8) még fogalmazni is fáradt vagyok, ami vhol látszik...majd máskor jobban jobbat... :oops: :roll: 8) :wink:
mazsolák
 
 


A pasiknak, így
FARKASNAK-7., SAMUNAK-4., BENDÉNEK-1. BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Már Bende is 1 hónapos hihetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

És ismét a pasik:
Márk nagyon édes a képeken, és a szemei továbbra is csodaszépek.( Szerintem is hosszú baba különben.) :P
Samu labdás, és "kínzós" képe szintén nagyon klassz! :P

Bala traktoros és "hisztis" kép szintén csudaklassz! Annyira jó, h már most találkozik ilyen "dolgokkal", és láthatóan nagyon tetszik neki! :P

Timcsi, adventi naptár gyönyörű, és nagyon ötletes! :P Annyira jó dolgokat tudsz csinálni!A kérdéseim meg hasonlók, :roll: :shock: amiket már írtak a csajok: tetszett-e Balának, kibírja, h csak 1-et bonthat ki, miket rejtettél el benne...stbstb..ja és képzeld Bala "hisztis" képére azt mondta Zsig, h így nézett ki Zsiga, amikor pici baba volt?! :roll: :oops: :shock: 8)

Zsóka, akkor ezek szerint nem bántottalak meg a "hisztis" hozzászólásommal?! (más, ha az anyja, és más....stb, vmi ilyesmit írtam) ha igen, akkor 1000 bocs! :oops: :? 8)

Most hirtelen ennyi, majd én is visszaolvasok, most csak lólépésben tettem mindent. :oops: 8) még fogalmazni is fáradt vagyok, ami vhol látszik...majd máskor jobban jobbat... :oops: :roll: 8) :wink:
mazsolák
 
 


hát ez a nap jól indul, látszik enyhén strapás vagyok, de hogy 2x küldje el??!!! bocsi! :shock: :roll: :oops: :wink: 8)
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Este talán itt is utolérem magam (tegnap a pocisoknak reagáltam), legalább is remélem.

Addig a markolós képről kinagyítom nektek Balát, mert egyszerűen tünemény volt, ahogy rajongott a gépért, s amikor bele tettük a kanálba, akkor elkezdett pózolni. :lol: :shock: :lol: Íme:
Kép

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


van RUDI rénszarvasunk !! :lol: :lol:

Kép Kép
lmkata
 
 


Kata :lol: :lol: :lol: .

Edus, dehogy dehogy, mivel bántottál volna meg? Nem is értem mire gondolsz... :roll:

Bala csúcs egy krapek! :wink: :lol:

puszi Mindenkinek

KépKép
logi
 
 


kérünk fotót az 1 hónapos Bendéről plííz !! :lol:
sok pusszancs a talpijára! :wink:
lmkata
 
 


sikerült lefotóznom! olyan happy vagyok! :lol:
és ma egy csomót "gügyögött" mármint hee meg hááá meg ilyenek :) megzabálom!!! :lol:

ja és még egy nagy lépés: tudjátok h mindig bal oldalt tartotta a fejét. de olyan szinten hogy ha finoman át akartam fordítani, azt sem engedte ! és már lapos kicsit az a fele a fejének...
na megfordítottam a kiságyban a fekhelyét pár napja és először néhányszor, de aztán mára egyre többször átrakja a másik oldalra is a fejét, ugyanis most erről jön a fény !! és középen is tartja egy csomószor már meg ha hozzászólunk, odafordul...
na ezek az izgi dolgok történnek velünk :lol:

forgó-nézés:

Kép

Kép
lmkata
 
 


Hát Kata, ez a Lizacica nagyon szépen fejlődik! :wink: Teljesen egyértelmű, hogy a forgókát nézi, de szuper!!!!!!!!!!!!! :lol: :D :lol: :D

KépKép
logi
 
 


köszönjük a köszöntéseket!
viszonylag jól viselte a kiskrapek az otást, jót aludt utána, meg evett (szegényt fel kellett keltenem és még enni se tudott oltás előtt :( )

viszont aktuális parám: mostanában van pl most is ilyen volt: h 10 percet eszik azt is végigsírja utána meg rengeteget bukik! ma is rátettem az egyik mellemre sírt, már annyira h ki is köpte- erre gondoltam biztos nincs tejem áttettem a másikra ott kb 1 percig bírta- letettem h akkor hátha fekve, erre elfordult h ne is lásson. nem hiszem h nem volt éhes, bár ki tudja. de lassan 2x eszik reggel egy nagyot meg este a köztes 2 evés az sírós 5 perces. nem tudom. szerintetek?
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Mircike, köszönöm, nem volt késői a tanácsod, mert ahogy abbahagytam a laktoherbet úgy kevesebb lett a tejem, így ahogy tanácsoltad is csak reggel iszom egy csészével, szóval ezt kipróbálom!!!

Timi, édes Bala, de nagyon!!!!

Kata, nagyon édes a Rudi!!!! Én sem bánom, hogy nem cumizik, néha megtalálja az ujjacskáját, de a cici szokott lenni az igazi számára!

Edus! Nagyon nagyon szépen köszönjük, valóban, már egy hónapos a drága kisfiúnk!!!

Farkasnak és Samunak is boldog hófordulót!!!!!!!!!!!

Zsófi, tegnap mi is vendégségben voltunk és Bende is végig sírt…..

Klári, Nóri, Mircike, egyetértek napról napra jó a szerelem!!!

Kata, Zsófi, köszönöm a tejjel kapcsolatos tanácsokat, jó, hogy valamennyit lehet azért fogyasztani, mert igen csak hiányzik!! Pl. a sajt, túró…….

Kata, köszönjük!!!! Este teszek fel képet ígérem! Jaj de édes Lizababa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mangó
 
 


huuuuu, Zsófi, kiváncsi vagyok, hogy mit írnak erre a lányok, mert ilyen szokott nálunk is lenni, hogy sír, elvileg éhes, de 5 perc után kiköpi és fogalmam sincs, hogy mi van.....

lányok, Nektek hogy vált be a szopiztatás ülve, vagy fekve?
szerintetek van különbség? mármint baba számára, vagy ez is baba függő?
mangó
 
 


ISTEN ÉLTESSEN KIS BENDE AZ ELSŐ HÓFORDULÓDON!!!!!!!!! Kép

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Sajnos én is panaszkodni jöttem, visszaolvasni nincs sajnos időm.

Sári alvása mostanában eléggé elromlott. Főleg az esti lefekvés: Ilyenkor ébren van kb 5 óra óta, 8 körül van az esti lefekvés, és 1 - másfél óra sírás után alszik el. Szerintem nem fáj semmije, mert ha felvesszük nem sír, csak az ágyban. Sári ritkán sír, de amikor igen, akkor nagyon. Nem tudom mit csináljunk. Már próbáltuk sírni hagyni, de azt én nem bírom sokáig. Már próbáltuk korábbanra hozni az alvást, de az sem jött be. Ma később próbáljuk majd meg lerakni. Valami ötlet?

Mondjuk mi nagyon el voltunk eddig kényeztetve Sárival: szépen evett, szépen aludt és nagyon ritkán sírt. Lehet, hogy ez sem vészes, csak nekem rossz, mert eddig nem volt még ennyi sem?

Kép
yucatan
 
 


Zsóka!!!!!! köszönjük!!! el sem hiszem, hogy már egy hónap!!!! :)

Anikó, sajnos nem tudok okosat mondani, nálunk is ilyen sokáig tart az elalvás.............
mangó
 
 


rohanásban, mert altatnom kellene: :roll: :oops: :wink:
Mangó, Zsóka írtam válazt! :P

Zsófi, lehet, h készülődik a foga, és fáj az ínye, ha szopizik...?? írtam cseten... :wink:

Anikó, neked is írok még, de akkor ittragadok, és zsig nem alszik!!

Bala csúcskrapek! Egy kisépítőmester veszett el benne!

Kata, LizaCica gyönyörűséges! Rudi tök ari, így már a Télapó is tudja, h ide feltétlenül be kell néznie 8) :lol: :wink: ...

na akkor még jövök.... 8)
mazsolák
 
 


én megírtam a véleményemet msnen.
röviden: sári sztem túl álmos. eddig kb napi 20 órát aludt most meg már csak 12-16ot. neki meg nektek is nagy változás. samu is csinál ilyet. ilyenkor sírdogál 10-15 percet aztán elalszik. ha tényleg nem fáj semmilye akkor ez szokott beválni. na de ezt megírtam neked anikó :)

BENDÉNEK BOLDOG ELSŐ HÓNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


szasztok!

Zsófi, Mangó!
van h liza is köpködi a cicit kifelé, de csak a jobbal balhézik, a ballal nem.
de ezt is úgy hogy eszik belőle azért 15-20 percet és utána (ő átlag 35-40 perc alatt lakik jól amúgy).
na én azt figyeltem ilyenkor meg hogy iszonyat fáradt !!! azaz aludna már, de ahogy visszateszem a cicit a szájába, azért rácuppan mert imádja :lol: de aztán megint elege van már belőle......
de 5 perc azért mégis csak kevés sztem is egy normál kajálásra....
legalábbis 1 hónaposan. 4 hónaposan nemtom :wink: :lol:
nem lehet hasonló ok nálatok is??

alváS: nálunk régen volt ilyen (az első másfél hónapban) azóta normalizálódott, nagyon ügyin elalszik. ha kicsit nyügizik is akkor is popsirázás az ágyikóban és elalszik végül.... (na nehogy itt elkiabáljam! :) )
eleinte azt hittem megőrülök ettől h 1,5 órát sír és csak utána alszik el... de sztem ahogy megtanulta hogy kell, meg fejlődik az idegrendszere, egyre jobban megy neki.

Sári viszont pont ellenkezőleg: ő már "nagy", majdnem 4 hós és most "romlik el" ????
sztem jókat próbálkoztok, majd csak rájöttök mi a bibi! lehet h túl sok az inger??? igazából ha lizi is fent van előtte régóta akkor nyügibb!!!! szal ha nagyon álmos és túlpörgött akkor nehezebben alszik el.
csak mert írtad Anikó h 5-től fent van előtte....


Mangó, sztem tök mindegy, a lényeg h neked mi a kényelmesebb !!!! na meg a babának !!!!!!
én ülve mert csak úgy volt rá módom a kórházban. másnak épp emiatt csak fekve....
próbálkozzatok! :lol:

amúgy mostanság reggel inkább fekve nyomom én is kényelemből...

na megyek mert ebvés lesz lassan ... puszák
lmkata
 
 


KATA Lizu gyönyörűűűűűűű, és nagyon néz!!!
Rudolf cukkancs!!!
Bala meg lehet h építész lesz???
kerekpocak
 
 


Edu tudom, olvastam jelentkezem csak iszonyú kupi van és azt se tudom néha hova nyúljak :(
kerekpocak
 
 


na akkor alvásról uazt írtuk ketten is :)

Zsófi! tényleg a fog! amit Edus írt! dezsavűűűm van, már mintha lett volna erről szó eccer régen és uezt írta vki akkor .... !!!!
lmkata
 
 


(lizu inkább úgy döntött alszik egy nagyot :) )

na akkor plíííííz help!
KOSZMÓ !!!!! :twisted:
mit tegyek? olajozom...tesóm vett a gytárban vmi sampont kifejezetten erre. holnap hozza.
tapasztalat???
most még csak kis foltban de ahogy láttam terjed :evil: :twisted: :cry:
mennyi idő alatt múlik el?

kösz&pusz
:wink:
lmkata
 
 


kata nekünk soha nem volt koszmó problémánk mert BABEKOSZMÓ ELLENI SAMPONT használunk. csak gyógyszertárakban lehet kapni, nem is mindenütt, mi a budörsi tescoban lévőben szoktunk venni! iszonyú jó! az elején volt egy minimál koszmó kb 1 perc alatt tüntette el. nem olcsó de sztem kibírható 1700 ft. de kb egy fél évre ha nem tovább jó. isteni a szaga!!! csak ajánlani tudom. 2 percig kell fenthagyni.
na szal sztem az olajozós balhénál könnyebb, egyszerűbb, bababarát. és én imádom.
kerekpocak
 
 


köszi!! megpróbáljuk.. remélem itt a fóti coraban lévő patikában lesz...
pusz
lmkata
 
 


ha nincs akkor asszem megrendelik. de próbálkozzatok esetleg máshol is.
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

[color=cyan]Boldog hófordulót Bendének!!!![/color]
És Sárinak is boldog 4. hónapot!!!!ugye, jól tudom?mert nem látom a vonalzót.

Csajok nem akarlak elkeseríteni titeket, de Farkas 2 hónapos korában megtanult egyedül elaludni, betettem az ágyába befordult és aludt is. Éjszaka is szopi és ugyanígy. Aztán 5 hónapos kora körül elkezdett romlani a helyzet, már nehezebben aludt este, néha el kellett ringatni, de nappal még ment egyedül. Aztán már nappal sem. MOstmár minden alvásnál ringatom, és ha éjjel felébred, újra ringatás. Ja és éjjel először alszik kb. 3-3,5 fél órát, aztán fél óránként illetve óránként kelés. Én ezt a mozgás számlájára írom. Ha beteszem az ágyba nem tud fekve maradni, rögtön feláll. Állva meg nem tud elaludni, így mindig sírás a vége, majd ringatás. Éjszaka is felébred, már ül is fel és sokszor csukott szemmel, ülve vagy állva sír. Persze nem akarok senkit elkeseríteni valószínű egyedi esetek vagyunk, csak mondom, hogy amit picinek megtanult nem biztos hogy úgy marad. Így valószínű Sárival sincs semmi gond, csak lehet hogy már nem tud elaludni magától.

ZSófi, amit a szopiról írtál így azt mondanám, hogy nem éhes Samu és azért köpi ki a cicit, de én is paráznék a helyedben, de biztosn incs vele semmi gond.Farkas is nagyon sokat bukik. Anyukám szerint anyatejes babánál nem baj. Hm. :?:

Mangó, köszi a köszöntést. Én ülve szoptatok, nem tudok fekve, mert nekem kényelmetlen.Éjszaka felállítom a párnát, és nekidőlök az ágyban, nappalmeg a kanapén. A szülfelkészítőn azt mondták, jó ha váltogatjuk a pózokat, mert akkor mindig más tejcsatornák ürülnek. Én nem váltogatom.

Ja, Zsófi még a vendégséggel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy lehet, hogy hívnotok kéne a vendégeket, így Samu a jó kis otthoni környezetében maradna, és lehet hogy könnyebben venné az idegeneket. Mi többnyire ezt csináljuk, ritkán megyünk és nagyon gyakran jönnek.

MA voltunk télapó ünnepségen, nagyon büszke voltam Farkasra, nem sírt, mindenki rángatta, simogatta, nem félt a télapótól sem és egyedül elvette tőle a csomagot amit kapott. (mármint úgy hogy az ölemben volt). Amúgy is teljesen feltöltődtem, olyan jó volt beszélgetni a kollégákkal, hát én szívesen dolgoznék már....

Na most megyek.

Edus, neked mostnában nem tudok mit írni,mert csak reagálsz a dolgokra, nem mesélsz, nem kérdezel (mondjuk azt mi szoktunk tőled :) ), de azért puszi! :) Nagyon jó Zsombesz vonalzója! Imádom a traktorokat! (van jogosítványom is rájuk :) )

Eldugultam, jó éjt.
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, köszönöm! :P és tök igazad van! Sajnos mostanság csak rohanásbna vagyok, de ha lesz egy kicsivel több időm, akkor írok! Zsigu és Zsombi is találkoztak a Télapóval, majd mesélek, ill gyűjtöttem össze azóta újabb remekműveket Zsigámtól.. :lol:

Ja tök jó, h van jogsid traktorra! Volt egyszer a sláger rádióban, h van-e nő, aki tud traktort vezetni, és ha igen, jól néz-e ki! Téged is benevezhetett volna a a párod! :wink:

na majd jövök, még Anikónak sem írtam, de ahhoz több idő kellene.. :oops: 8)

Mangó, Angi várom a leveledet, és ígérem válaszolok rá! :wink:

Addig is jó éjt+puszik Mindenkinek! :P

Kép
mazsolák
 
 


ja még annyit szerettem volna, h lehet, h nem is a munka hiányzik Nóri, hanem inkább, h kimozdulj egy kicsit ebből az állandó monotonításból, hiszen minden nap ugyanazt csináljuk, ami egy idő után kissé fárasztó, "felőrlő" tud lenni /ill gondolom, milyen érzések jöhettek benned elő.../ :oops: 8) :wink:
mazsolák
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?