Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ingrid,

Dr Hammersberghez jarok. Tudnal nekem bovebben irni a korhazrol mert azt hallottam hogy elegge felujitasra szorul es hogy evek ota tervezik a koltozest... szerinted koltoztok jovore es ha igen jobbak lesznek a korulmenyek?

En szeretnek majd jarni kismama tornara meg jogara is. mint szuleszno mi a velemenyed errol? Szerinted mennyire tudom majd hasznositani az ott tanultakat lehet-e?

A segitsegedet elore is koszonom.

Zsuzsi
tn_zsuzsi

Sziasztok, Gabi vagyok!
Most vagyok a 27. hétben és az újpesti szülőotthonban fogok szülni Dr Hammersbergnél. Szülés felkészítő előadásra jan. végére vagyunk beíratkozva, de tegnap megtudtam, hogy ebben az intézetben nincs epidurális érzéstelenítésre lehetőség. Ha valaki tudja, légyszives írja meg,hogy van-e valami másfajta fájdalomcsillapítás vagy érzéstelenítés a szülésnél amit itt alkalmaznak. Előre is köszi, Gabi
arányigabi

Sziasztok!
Húú látom mindenki Hammersberg dokihoz jár :lol:
Gabi! Én a jövőhéten megyek szülésfelkészítőre, szóval azután már nagyon okos leszek, de én úgy tudom, hogy nincs semmilyen fájdalomcsillapításra mód.
(bár én nem is akarok semmit)
Zsuzsi!
Szerintem nincs ma olyan ember aki ebben tud neked segíteni, mert annyira képlékeny minden. A szülőotthon költözésre pedig nekem azt mondták, hogy még a harmadik gyerekemet is itt fogom megszülni, olyan régóta tervezik a költözést :lol:

Rozi! Berni! Hol vagytok? Jövőhéten találkozunk!

Kép
alinkat

Sziasztok!

Zsuzsi

A jógát közelebbről nem ismerem,de a terhestorna mindenféleképpen ajánlott.Az orvosodtól kell kérni egy igazolást,hogy minden rendben a terhességgel,és utána járhatsz is.Nálunk is van a Szülőben,ingyenes.Most pontosan nem tudom megmondani,mikor van,de ha felhívod a kórházat(3-691-666),meg tudják mondani.Kiss Ágnes gyógytornász tartja,TB kártya kell,polifoam matrac,törülköző,kényelmes ruha.És reméljük,hogy a vajúdás alatt elő fognak jönni a tornán tanultak.Viszont mindenféleképp jót fog tenni Neked-nektek,ebben biztos vagyok :D
A ház tényleg nagyon régi,de ahogy Kati is és én is már írtuk,semmi biztosat nem tudok Neked mondani a költözéssel kapcsolatban :( Egyébként szerintem a Hammersberg doktorral meg lehet beszélni,hogy amikor szombaton ügyel,bejöhess és egy kicsit körülnézhess.De ez maradjon köztünk :D :D :D

Gabi

Tényleg nincs nálunk epidurál.Viszont van helyette homeopátia,aromaterápia,amik ugyan nem úgy csillapítják a fájdalmat,mint az epidurál,de megkönnyítik a vajúdást.Ha bővebben érdekel a homeopátia,írj és szívesen segítek :D

Gyöngyi

Bocsi,hogy nem tudtam felmenni hozzád meglátogatni,de csak ma láttam,hogy megszültél!!! :( Nagyon nagy GRATULA!!! :D :D :D
És jól vagytok?Milyen volt?

Tényleg elveszett Lányok!Merre vagytok?Mindenki jelentkezzen,kivel mi van!!! :)

Millió pusza nektek:Ingrid
patak

Sziasztok!
Ingrid köszönöm a gratulát, az üzit is reggel megkaptam. Nagyon aranyos vagy. Jól vagyunk köszönöm, a sebem fáj egy kicsit, de holnap megyünk varratszedésre. A szülés vége volt inkább nagyon rossz, de ahogy kibujt a picur teljesen megszünt az a fájdalom.
A párom végig benn volt ami jó volt.
Küldök neked képet Annáról az emil címedre, mert ide nem tudom felrakni mert nagyon nagy.
Puszi
Gyöngyi
bgyöngyi

Sziasztok pussssz mkinek!
Gyöngyi nagy hatalmas gratula a kicsi lányhoz sok-sok boldogságot és annál is több tejcsit kivánunk mi Zétikével :lol:
Pussssz
Viki

viki28

Szia Ingrid!
Mi hatalmasak vagyunk és nagyon jók 5650g és 59cm
A hajacskát azt simán elhagytuk a fejtetön igaz hátul még van ugy hogy roppant csini :lol:
Mosolygunk gagyogunk nyulkálunk és sajna eléggé fáj az a fránya poci :?

viki28

Sziasztok Mindenki!

Ingrid, igazad van, hát tényleg jól eltüntem ... :oops:
A helyzet az, hogy még mindig melózok, elég sokat, 6-ig, 7-ig bent vagyok, nagy a hajtás. Addig meg még nem jutottunk, hogy otthonra beköttessük a netet, úgyhogy néha benézek, de tényleg nagyon régen írtam.
Egyébként jól vagyunk, eddig hál'Istennek minden ok. Holnap töltjük a 31. hetet :D
Múlt héten voltunk doki bácsinál és kórházas uh-n is, jelentem, 1 kg 40 dekásak vagyunk :D Hihetetlen! Hogy szalad az idő....
Még kb. másfél hétig dolgozom, mivel még az idénre van 21 nap szabim, amit a hajtás miatt eddig képtelen voltam kivenni :roll: utána tuti, hogy gyakrabban jövök. És mivel akkor kezdünk el majd igazán foglalkozni a babacuccokkal, stb., úgyhogy sokat foglak Titeket ezután "nyaggatni" mindennel. :)

Mi is 8-án megyünk a szülésfelkészítőre. Már olyan nagyon kíváncsi vagyok mindenre. Azért félek is egy kicsit pl. a műtő, stb. látványától, nem vagyok az a kórházba, orvoshoz járó típus... Patak, Te is ott leszel? Ez tíztől meddig tart kb.? Kell valamit vinni magunkkal?

Alin, mintha úgy emlékeznék régebbről, hogy rendeltetek babakocsit. Megkérdezhetem, hogy milyet? Ezügyben még teljesen tanácstalan vagyok. Pici rucijaink már vannak, kaptunk is, vettünk is, tényleg nem lehet ellenállni nekik... Kiságy témában sem állunk még sehogy. Hol érdemes? Illetve a múlt héten láttam egy bölcsőt, ami nagyon szimpi volt, igaz húzós, mert 19 ezerbe kerül. Csakhát 3-4 hónapos korára kinövi, ígyhát kiságy ígyis-úgyis kell....
Pelenkázó???? stb. Tök bénának érzem magam beszerzés-ügyben.
Remélem azért decemberben belelendülünk.
Ti hogy vagytok? Jó lenne talizni a felkészítőn. Nagy már a pocid? És jól bírod az "édes terhet"?

Gyöngyi! Gratulálok a babádhoz!!! Szupi karácsonyotok lesz, hisz az ajándék már megvan :D :D :D

Viki! Gyönyörűek vagytok. Nagyon édes Zétike ezen a képen. Valahol azt olvastam, hogy a maszírozás nagyon sokszor segít a pocifájáson. Próbáld megkérdezni a védőnőt, hogy kell csinálni, hátha......
Na lépek, mert lemaradtam a melóval, és délig még egy csomó mindent el kell intézni.
Azért igyekszem gyakrabban jönni, ígérem :)

Pussz mindenkinek, akiket véletlenül kihagytam, nekik is:
Berni
berna

Szia Ingrid!

Köszi, hogy válaszoltál a fájdalomcsillapításra. Érekelnének a szülőotthonban alkalmazott homeopátiás dolgok, ha van időd, légyszives írj róla. Eddig erről szinte semmi infóm nincs, a jan. végi szülésfelkészítő pedig oly messze van, addig is szeretnék tájékozódni.
köszi, Gabi
arányigabi

sziasztok!
Nagyon aranyosak a már megszületett babák, gratulálok!

Anikó vagyok a 27. hétben járok, dr. Hammersberg az orvosom, és január 26-án megyek felkészítőre.
Most olvasom Gabi hozzászolását, hogy nincs fájdalmocsillapítás a Szülőotthonban. Teljesen kikészültem, mert erről nem tudtam.
Ezek szerint én is szeretnék többet megtudni a homeopátiás dolgokról, mert fogalamam sincs róla. Előre is köszönöm, Ancsa
b.ancsika

Szia Ancsa!

Mi jövő pénteken (dec. 8.) megyünk a szülésfelkészítőre, utána szívesen megírom Neked töviről-hegyire, hogy mi volt. Úgy tudom, hogy epidurális érzéstelenítés tényleg nincs, ami lehet, hogy jobb is, mert olvastam, hogy sok szülést éppen ez tesz komplikáltabbá, lassabbá és pont akkor megy ki a hatása, amikor igazából kéne, hogy hasson... Az egyéb érzéstelenítéseket meg biztos, hogy elmondják pénteken, úgyhogy ha mások esetleg addig nem írják le, rám tuti számíthatsz. Bennem is van egy-két kétely, remélem, hogy eloszlatják őket. Egyelőre úgy döntöttem, hogy nem idegesítem magam addig, és ráérek ezzel foglalkozni akkor, ha hallottam, hogy mi a pálya.
Pussz: Berni
berna

helló Berni
köszönöm előre is, feltétlen ird meg a pénteki felkészitőt,
sziasztok, lassan rohanok haza. Jó hétvégét!
b.ancsika

Sziasztok!

Berni

Csak nyaggass nyugodtan minket :D
Nem leszek akkor pénteken.Kb.délig fog tartani.Ahogy a többi mamától hallottam,érdemes vmit vinni,ha jegyzetelni akarsz.Nyugi,a műtőbe nem mentek.Lesz egy elméleti rész,akkor a főnővér elmond minden tudnivalót és kérdezhettek is(érdemes előre felírni a kérdéseket,hogy tuti ne felejtsd el,miket szeretnél még tudni),utána pedig lesz egy szülőszoba-újszülöttoszt.-gyermekágyas oszt. látogatás.

Gabi

Nagyon szívesen :)
A homeopátiás gyógyszerek TERMÉSZETES alapanyagokból(ásványi,növényi,állati eredetűek) speciális módon készülnek.Kb.65%ban növényi eredetűek.Kb.5%ban állati eredetűek,és az állat által termelt anyagokat használják fel..Különböző higításokban készülnek ezek a szerek,és külön "tudomány" a helyes alkalmazásuk elsajátítása.Ezért vannak külön homeopátiás orvosok,akik amellett hogy "rendes" orvosok(nem azért mert a többi Ross doktor :D ),ilyen irányba orientálódtak,és ezzel foglalkoznak nap mint nap.Az tény és való,hogy megfelelően kell tudni alkalmazni és akkor nem lesz semmi baj.Ezért végeztünk el mi is páran(néhány szülésznő) homeopátiás tanfolyamot,hogy a nálunk szülő mamákat megfelelően és szakszerűen tudjuk segíteni ezekkel a szerekkel.Azt aláírom,hogy nem mindenkinek válik be,de ez a hagyományos gyógymóddal is így van.De ez nincs ráírva senkire,amit mi tudunk,a tőlünk telhetőt megtesszük a siker érdekében.Újszülötteknél,csecsemőknél,kisgyermekeknél előszeretettel alkalmazzák.Eddig nagyon jó tapasztalataink vannak.
Az általunk ajánlott szereket a 36.héttől érdemes elkezdeni szedni.A listát majd elküldöm.

Szia Ancsa

Ne készülj ki,légyszi :D
Amit a Gabinak írtam,neked is ajánlom,a listát neked is elküldöm.

Vigyázzatok magatokra!Millió pusza mindenkinek és kellemes hétvégét kívánok:Ingrid :lol: :lol: :lol:

UI:ha vki még többet szeretne tudni rólunk,kinek hogy vált be a bogyózás,stb.,kukkantson át a Babaszobára (www.babaszoba.hu/szülészetek/újpesti szülőotthon).
patak

Szia Ingrid,

Nekem is elküldenéd a listát? Én is lelkesen fogadok minden tanácsot:)

Mi a véleményed az őssejtlevételről?

Előre is köszönöm a segitségedet!

Zsuzsi
tn_zsuzsi

Szia Zsuzsi!

Persze,hogy elküldöm,bár,gondoltam,még ráér. :oops: A 36.héttől kell elkezdeni szedni a bogyókat.

Biztos jó,bár amennyire hallani róla a híreket,még eléggé gyerekcipőben jár a kutatás.De aki megengedheti magának,tegye.Remélhetőleg nem kell felhasználni az így nyert sejteket.De mégis biztonságérzetet nyújt.És a vér levétele egyáltalán nem fáj sem a bébinek,sem a mamának.

Köszönöm szépen a megelőlegezett bizalmat(súgott a Hammersberg doktor) :D :D :D

Vigyázz magatokra!Kellemes hétvégét:Ingrid
patak

sziasztok!

Ingrid:
Köszönöm a Homeós szereket, megkaptam!
Nem tudod véletlenül, hogy megy szabira karácsony körül a dr. Hammersberg? Nekem pont akkor kell menni a 30 hetes UH-ra, most meg tiszta pörgés az életem, jövőhéten költözünk 1 szobával nagyobba, sajnos a XIII-ker-be, nem sikerült újpesten maradni.

Olyan izgatott vagyok, ma megyünk 14,40-re a Kárpát utcába 4D-s UH-ra.
Puszi Ancsi
b.ancsika

Sziasztok!
Én dec. 8-án megyek szüléselőkészítőre. Ha jól gondolom, többen is akkor jönnek. Most vagyok a 34. héten. Kérdéseim nekem is vannak/lesznek. Szívesen megismerkednék itt veletek, mielőtt ott is találkozunk! Én nem a Dr Hammersberghez járok. :)

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Blanche

Hahó,merre vagy?Megszültél már?Légyszi jelentkezz!!!

Ancsi

Szívesen :) Sajna nem tudom,de a legegyszerűbb,ha megkérdezed tőle :)

Zsuzsa

Nyugodtan kérdezz,vagy tőlem,vagy a lányoktól.És egy jó tanács:a szülésfelkészítőn is felteheted nyugodtan a kérdéseidet,de hogy tuti el ne felejts semmit,írd fel őket.
És kihez jársz,ha szabad kérdezni?

Pusza mindenkinek:Ingrid
patak

Sziasztok!
Köszönjük a gratulát mindenkinek.
Ingrid nem tudom, hogy itt vagy-e még?
Olyan kérdésem lenne, hogy ma volt egy kismama nálatok császározták. Sajna a teljes nevét nem tudom, de Zsuzsának hívják és a második babája.
Megvan már a pici lánykája?
Ha tudsz valamit írd meg légyszi.
Köszike
bgyöngyi

Szia Ingrid!
Az orvosommal még nem beszéltem konkrétumokról, ezért még nem szeretném elmondani.

Zsuzsa
fazsu

sziasztok

Tegnap voltunk 4D-n, és kicsit előre szaladt velünk az idő, már nem március 8, hanem február 13. a szülés várható ideje. Jó nagy baba, 1,300 gramm, nem nagyon engedte magát fotózni, csak 1 kép sikerült, ott is fogja a fejét. Volt, hogy a lábát bekapta, és elbújt, és törörkülésben ül, gugol.
Ma el is megyek a dr. Hammersberghez, elmesélem mi történt.

Ingrid: Meszesedik a méhem, mit tudok tenni?
Ancsa[/img]
b.ancsika

Kép Lekicsinyítettük a képet Biankáról, megpróbálom felrakni.
Ancsa
b.ancsika

Sziasztok!!

Rég jártam erre.
Mi is 8-án megyünk az előkészítőre... már nagyon várom.
Voltunk 4D UH-n Beni 2143 gr volt 31 hetesen és 5 naposan. Azt mondta a nőci, hogy jó nagy baba lesz!
Mi jól vagyunk leszámítva a vérnyomásomat. Tegnap kaptam a dokinktől gyógyszert amiből 4* 1/2 kell szednem. Remélem minden rendben lesz.
rozi79

Szia!
Akkor holnap valószínű találkozni fogunk! Addig is minden jót!

Zsuzsa
fazsu

Alin, Zsuzsa, Rozi, akkor holnap találkozunk!

Jó lenne Veletek megismerkedni személyesen is, remélem, lesz rá lehetőség.
Én valószínűleg narancssárgás felsőben és kockás gatyóban leszek (ez tiszta még a rámjövő cuccaim közül :D ), és hozom az embert is. :)

Rozi! Szedd azt a fránya gyógyszert a vérnyomásodra, hátha rendeződik a dolog. Drukkolok nagyon. Jó nagy a babócád, nekem 1 kg 40 dekásra saccolták a 30. hét legelején. (vagy az enyém kicsi?) Szerintem igazából nem számít, csak az, hogy jól legyenek.

Képzeljétek, nagy haladás volt a hétvégén: van már kiságyunk, matracunk, pelenkázó-lapunk és egy jópár édes kis rucink. Elég lányos darabok, úgyhogy nagyon merem remélni, hogy lány marad a drágám, és nem gondolja meg magát a hátralévő időben...

Még a jövő héten dolgozom, de már nagyon türelmetlen vagyok, jó lenne inkább készülődni, rendezkedni, nomeg 1/2 10-ig lustizni reggelente a koránkelés helyett :cry:

Ingrid, sajnálom, hogy nem leszel holnap bent, de ha választani kell, inkább a "nagy napon" légy beosztva hozzánk :wink:
Egyszer azért szívesen meglesnélek, hogy hasonlítasz-e a Babaszobába feltett fotódra :D

Ancsa, mi volt a dokinál? Remélem, jól vagytok. Nagyon édes a feltett kép Biankáról. Majd jövő héten írom a beszámolót, nem felejtettelek el ám!

Bocs, hogy a Többieknek most nem írok, de rohanok, van egy határidős melóm.......:roll:
Ígérem, bepótolom.

Pussz: Berni
berna

sziasztok!
De jó nektek, hogy már most mentek a felkészítőre, jegyzeteljetek sokat mert nagyon kiváncsi vagyok.

Velünk minden okés, a dokim is rámért a 4D-s adatokra, és szerinte minden renben, az ő gépe szerint pont a 27-28 hétben vagyunk, és azt mondta hogy minden gép másképp van beállítva... Én neki hiszek, ő követ minket nyomon az első szívhangtól. Felírt magneB6-ot, és 2 ünnep közt kell mennem hozzá.
Megtaláltam az új védőnőmet a XIII. ker-ben, lassan őt is meglátogatom a költözés után.
Puszi Ancsa
b.ancsika

Sziasztok!
Érdekes volt a felkészítő. Tetszett, hogy alaposan elmondott (a lehetőségekhez képest) mindent a főnővér. Egészen megjött a kedvem a vajúdáshoz! :wink:

Berni! Hányadik héten jársz most? (Barna csíkos felső volt rajtam. Késtem is.) Én a 35. felénél tartok.
Jó dolog a babaholmik beszerzése. Én is nagyon élvezem. Mi nem tudjuk még, hogy fiúcska vagy lányka van a pocakomban. Így inkább fiúsak a holmik. Bár leginkább fehéret igyekeztünk beszerezni, amiből lehetett.

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!
Zsu! jó volt a felkészítő, bár nekem újdonságot nem mondtak és baromira szenvedtem a sok üléstől.
Nem jobb oldalon ültél?? Hogyhogy nem tudjátok a nemét?
Rám biztos mindenki emlékszik, mert én voltam a bemutató pocak :lol:

Ingrid! Nagyon köszönöm, hogy a kórházba mindig bejöttél hozzám! Tök jól esett! Volt egy haszna ám a benttöltött időnek, hogy nagyon rutinosan mozgok a kórházban :lol: :lol:
Ráadásul minden rossz félelmem eltűnt a kórháztól. Még a csecsemősök is lenyűgöztek, hogy mennyire segítőkészek az anyukákkal. Kati nővér pedig egy angyali pofa.

Kép
alinkat

Sziasztok!

Alin

Nagyon szívesen :D Legalább megismertük egymást :D

Berni

Majd csak fent az osztályon fogunk talizni,mivel januártól fent leszek az osztályon.De gondolom,az is jó lesz :D :oops:

Puszi mindenkinek!Kellemes hétvégét:Ingrid
patak

Sziasztok Kedves Anyukák!

Ugyan még csak ködös célzások és feltételezések vannak Fannitesóproject cimmel :) de engem is aggaszt,hogy mi lesz a szülészettel, mert én ott szeretném a második babácskámat is a világra hozni.

Berna!

Ha tőlem elfogadsz tanácsot babadolgokat illetően, (és persze ezeket mindenkinek nyugodt szivvel ajánlom) akkor nézzetek körül a Brandon outlet boltjában (azok a termékek vannak amik pl. a tavalyi, vagy a nyári katalógusban, csak fél ! vagy közel féláron!!! www.babyoutlet.hu A Soroksári úton van.

Mi ott vettünk egy sarokszekrényt 99 E Ft helyett 40-ért,(ennek az volt a "hibája",hogy hiányzott felölről a 20 centis macifejes disz) a pelenkázót 60 helyett 25 -ért, babytornázó szönyeget 13 helyett 6 ezerért - de vannak ruhák is, és tulajdonképpen minden, és ha ez valakinek fontos akkor minden Brandon.

Illetve van még egy nagyon - nagyon jó minőségeket áruló (ők gyártják) , és ehhez képest igen kedvező áron kináló bababolt a XV.ker Szentmihályi úton, a www.bergon.hu oldalon lehet őket megnézni. Igazából nagyker, de magánszemélyeknek is nyitva áll!
Mi itt vettük a kiságyat (fenyő,gyönyörű,faragott macifejes,ággyá alakitható,70*140 ,30e Ft volt- de jól és sokáig ki lehet használni.

A Mária bababoltban is szerintem jó dolgok vannak www.bebibolt.hu

--------

Én is kaptam a nyelvem alá homeobogyókat szülés előtt a szülésznőtől, tágulássegitőket azt hiszem, és nekem nagyon bejöttek- a fájdalomcsillapitó eszembe sem jutott (előtte de közben sem).

---------

Fanni már 5 hónapos, HIPP-et is eszeget kanállal, pohárból issza a teáját, nagyokat nevetgél és gyönyörű :)

Mindenkinek a lehető legjobbakat kivánjuk!!!!!

*
Vendég

Alin!

Ha valaki olyan ügyes, mint a mi picurink, azt nem lehet ám olyan könnyen kukkerolni! Az UH-k során mindig takarta magát. Még reménykedem, hogy az UH-on valamit látni fogunk (két hét múlva)! :D
Hányadik hetes vagy most? Próbálkozom behatárolni, hogy kivel van - a papírforma szerint - esélyem együtt időt tölteni a szülőotthonban.
Szép napot!

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Teljesen zöldfülű vagyok néhány kérdésben ezért szeretnék segitséget kérni tőletek.
Valószínű, hogy babás vagyok,ezt a tényt egyelőre még-csak két pozitív teszt erősíti,meg,hogy nem jött meg...stb.És nem nagyon tudom,hogy ilyenkor mi a teendő.
Nemrég költöztem Újpestre, nem igazán ismerem még ki magam és szeretnék egy rendes dokit találni, akinél azért nem hagyom ott ingem-gatyám.
Előre is köszi a segítséget!

Panka
panka77

Sziasztok!

Nekünk nagyon tetszett a felkészítő :D . És a főnővér is iszonytosan kedves és szimpi!!!!!
Alinkat: Szóval Te voltál :lol: :lol: nem tudom honnan vettem, de sejtettem, hogy Te vagy az!!!!!!!!!!!
Nektek nem fáj a szeméremcsontotok? Nekm egy hete fáj és aléggé kellemetlen. Dokink azt mondta, hogy a Babócánk súlya miatt fáj. Ezt a 1,5 hónapot csak kibírom valahogy!!!!!!!
A vérnyomásom is kezd beállni igaz gyógyszer mellett. De a lényeg, hogy ne legyen magas.
Én kedden megyek a dokihoz , jön valaki aznap?
Alinkat lehet mi is talizunk a kórházba ha jól emlékszem majdnem egy napra vagyunk kiírva.

Edit
rozi79

Rozi!

Nekem a 20. hét körül fájt, bár nem a szeméremcsontom, hanem a környéke iszonyatosan nyilalt. A dokink szerint a vénákat nyomta a gyerkőc, de el is múlt aztán.
Nekem a vérnyomásommal nincs semmi baj (alapban 100/70), de a jóslófájásaimra én is vérnyomás- csökkentőt szedek :shock:
Most azon izgulok, hogy jan 11-ig maradjunk egyben, mert a 37. hét előtt ugye nem lehet a szülőben szülni.

Kedden én is megyek a dokihoz! És persze lehet,hogy a kórházban is találkozunk, mert asszem csak 4 nap van közöttünk a kiírás szerint.

Alin

Kép
alinkat

Alinkat!

Ezt nem értem... 37. hét elött nem lehet a szülőotthonba szülni :shock: :shock: ???? Én erről nem hallottam. Viszont én is remélem, hogy Beni 11-e után érkezik mert ugye a dokink szabira megy!!

Edit
rozi79

Rozi!
Hát igen ezt hiányoltam,hogy a főnövér nem mondta. De a végén a szobájában egy lány rákérdeztt és akkor persze elmondta, de ezt meg ugye nem mindenki hallotta.
Egy szobatársamat is a kórházban a 36. héten elküldte az ügyeletes orvos a Szabolcs utcai kórházba, mert úgy volt, hogy elindultak a fájásai, de aztán sikerült leállítani. A 37. hét előtt koraszülött a baba és koraszülötteket nem tud ellátni a szülőotthon.

Erre a szabi dologra meg rákérdeztem a múltkor és nekem Juditka azt mondta, hogy nem megy februárig szabira a doki.
Most akkor nem tudom, hogy mi van :shock:
Alin

Kép
alinkat

Alin!

Szép nagy a pocid! Nem gondoltam volna. hogy még csak a 33. hét környékén jársz! További jó növekedést!

:D

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Alin: Na most leödbbentem. Mert az , hogy a főnővér nem mondta az egy dolog, de a dokinak illet volna elmondania. Neeeem????????? :x :x
Mert mi van ha megindul a szlüés ma bemegyünk a kórházba mondjuk villamossal és elküldenek a Szabolcs utcába???????. Na azért ez nagyon vicces! Akkor ugye nem is szülhetünk a saját dokinknál akibe megbízunk!! Ha már így van akkor mondják el és készítsenek fel, hogy ilyenkor mi a teendő. Na most mérges vagyok!!!!
Kedden meg is kérdem a dokit.
A szabiről nekem pár hete szólt, meg ki is van írva a rendelőbe, hogy nem lesz január 8 és 11-én rendelés. De majd erre is rákérdezek!!!!!!
Remélem mindenki jól van és most potyára idegesítettem fel magam és senki nem fog korábban szülni :D :D !!!!
Bocsi a kifakadásomért csak hülyén jön ki, hogy a 33. héten kell ilyeneket megtudni.

puszi mindenkinek!!!!!!
rozi79

Rozi!

Ezen tényleg ne húzd fel magad. Úgysem lesz semmi baj!
A főnövér ott elmondta, hogy mindenképpen be kell menni a kórházba és megpróbálják leállítani a szülést, ha lehet, ha nem, akkor gondoskodnak a továbbszállításról stb.

Kép
alinkat

Sziasztok!

Edit

Tényleg ne idegesítsd fel magad,szerintem felesleges :) Senki nem úgy indul neki a terhességének,hogy mi van,ha koraszülés lesz.És az orvosok sem.Van egy olyan mondás,hogy "Ne fesd az ördögöt a falra...".Ez így igaz.Mindig az történik meg az emberrel,amitől a legjobban fél vagy a legtöbbet gondol rá.Látod,neked is most jutott eszedbe(gondolom :) remélem :) )Úgyhogy gondolj arra,hogy időben fogsz szülni,szépen,gyorsan,ügyesen.És "beszéld meg" bébikéddel is.Hiszen neki is van beleszólása a dologba. :D
Ahogy Alin is írta,ha esetleg korábban beindul a szülés,akkor bejöttök hozzánk és mi onnan gondoskodunk mindenről.Egyébként nálunk is megszülhetsz,csak mivel nem vagyunk koraszülött-ellátók(sokkal intenzívebb ellátást igényelnek,mint az érett babák),úgy szülés után a babát elhelyezzük.Annak meg semmi értelme,hogy te nálunk, a bébid meg máshol :( De huss csúnya gondolat :D

Panka

Neked megy a privi

Millió pusza mindenkinek,azoknak is,akiket most nem "szólítottam meg"!!!

Ingrid
patak

Sziasztok!

Patak: Köszike amit írtál aranyos vagy. Csak mostanába tényleg picit parázok, hogy Beni elöbb érkezik... Na de hussssssss már nem is gondolok ilyenekre :D :D :D
Engem nagyon megnyugtatott amiket a főnvér mondott a szülésről és nem is félek tőle inkább kiváncsi vagyok, hogy , hogy fogom bírni.
Mosom a babarucikat olyan fura, hogy a kisgiúnk ruháit mosom vasalom :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!! De közbe fantasztikus érzés!!!
Ti, hogy álltok a karácsonyi vásárlással. Húúú mi levagyunk nagyon maradva. És jövő vasárnap karácsony!!!
Tényleg csajok Ti milyen sütiket csináltok karácsonyra????

puszi mindenkinek!!!!!!!!
rozi79

Rozi!
Mi most vesszük meg az új mosógépet és a babaruhákat csak abban akarom kimosni. Szárító része is van, és így nem fognak a ruhák mindenfelé száradni és pár órán belül tudok majd tiszta száraz ruhát produkálni. :lol:
Karácsonyi vásárlás most nem igen lesz nálunk. Én a mászkálásról le vagyok tiltva, még főzni sem engednek. A szülők főznek, sütnek majd eleget így is. Max a párom kedvenc muffinját sütöm meg.
Én a szüléssel kapcsolatban kezdtem megnyugodni, de most felhívott egy ismerősöm és elkezdte ecsetelni, mennyire kibirhatatlanul fáj. Ez most nem jött nekem túl jókor...
Viszont a kórházi csomagot összeraktam. Tényleg csak azt raktam bele, amit a főnövér mondott, de így is hatalmas pakk lett. Néhány homeós bogyóért meg ma kell visszamenni, mert nem volt a gyógyszertárban.

Zsu! Köszi a gratulát a pocakhoz. Bár én még mindig kicsinek látom, de bizti kívülről más.

Kép
alinkat

Sziasztok!

Nekem is hatalmas pakkom lett, pedig igazából én sem raktam bele semmi feleslegeset!

A szülést majd túléljük! :lol: A piciknek sem lehet könnyebb. Mi már legalább el tudjuk mondani, meg tudjuk fogalmazni. Jól van ez a szülés kitalálva! Ne féljünk semmitől! (magamat is erősítgetem) :wink:

Szép napot!

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!
Olyan jó olvasgatni titeket annyira jó érzés volt az a poci Pedig aztán nekem volt böven Ingrid látta :shock: :lol:
Na de nem panaszkodom mert a világ legszebb érzése Anyának lenni.
És ez a szerelem ami összeköt a fiammal csodálatos :) :P
Én annyira szerettem a korházban lenni még mindig hiányzik hogy már nincs miért odajárni.
Akiket velem egy idöben császározták 1nappal korábban mehettek haza (mert én kaptam vért azért nem engedtek haza) én szó nélkül maradtam.
És ez szerintem is igy van ki mit beszél be magának én már 6hósan császárra készültem igy is lett.
Pussssz lányok kitartás

viki28

Szia Ingrid!

Irtam neked privit. Ha lesz idöd remélem válaszolsz.

Ha addig nem beszélünk kellemes ünnepeket kivánok neked is és mindenkinek!!!!!!!!

Zsuzsi
tn_zsuzsi

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nem tudom,ki mikor jut fel ide,ezért gondoltam,hogy még időben MINDENKINEK BÉKÉS,BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!!!!

Millió pusza Nektek:Ingrid Kép
patak

Sziasztok!

Elég régén írtam már, az utóbbi időben nagy volt a jövés menés nálunk. Máté ma három és fél hónapos; már 62 centi és 6200 gramm.
Továbbra is nagyon nyugodt baba, négyszer eszik csak egy nap, az éjszakát pedig egy hónapos kora óta átalussza. Általában úgy kell felébreszteni reggel 9 körül. Persze akkor azonnal érzékeli, hogy üres a pocija! :P

Én mindenképpen fájdalomcsillapító nélkül akartam szülni, de azért előtte izgultam egy kicsit, hogy mennyire fogom bírni a fájdalmat. (Elég magas a fájdalomtűrő küszöböm, de azt tudtam, hogy ezek most egészen más típusú fájások lesznek...). Burokrepesztéssel indítottunk, utána azonnal 5 perces fájások kezdődtek, kb. 50 mp hosszúak. Aztán egyre sűrűsödtek. Ezeket nagyon jól bírtam, vigyorogtam, viccelődtem a férjemmel és szorgalmasan csináltam a jóga gyakorlatokat. 6 és fél óra vajúdás után az orvosom az oxitocyn mellett döntött (családi jóbarát; jobban izgult, mint mi, hogy minden rendben legyen :lol: ), na, ekkor felerősödött a fájdalom...
A szülés után rögtön mondtam a férjemnek, hogy jöhet a következő baba, de a vajúdási szakasz végére epidurált kérek!!! :lol: Aztán pár nap elteltével egyre büszkébb voltam arra, hogy szépen végigcsináltam, mindössze két hangosabb nyögéssel megszültem a négy kilós babát; és ha egyszer már megcsináltam, akkor meg fogom tudni csinálni másodjára és harmadjára is. :)

A homeopátiás szerek nálam beváltak (bár az oxitocynt nem tudják ellensúlyozni!), most is szedem az Urtica urenst a tejserkentésre, mivel Máté minden szoptatós teára nagyon érzékenyen reagál (megfájdul a hasa).

A kórházban pedig nagyon jól éreztem magam, mindenki kedves volt és segítőkész. (Nekem is voltak némi "előtanulmányaim", januárban bent töltöttem három napot, mert több, mint egy napon keresztül minden kijött belőlem, az orvosom féltett a kiszáradástól...)

Lányok!
A kórházi cucc legfontosabb tartozéka az ÓRIÁSI Tena betét!!! Nem akartam elhinni, de tényleg az kell az első két-három napban!!!

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Cupicica
cupicica

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre futja: ezt a hetet is lehúztam a melóhelyen, pedig úgy volt, hogy ezen a héten már szabin leszek.... :(
Ma vagyok utoljára, ez tuti. Van még egy jópár elintéznivalóm itt benn, úgyhogy rövidre fogom.
Voltunk tegnap a doktornál. Hála az Égnek, mindent rendben talált. Január 11-től ctg-zünk csütörtökönként :)
El sem hiszem, hogy így röpül az idő...
Remélem, hogy Ti is jól vagytok, nagyon boldog ünnepeket kívánok minden mamának, babának, mamajelöltnek és elsősorban persze az édes kis pocaklakóknak! Ingrid: ezúton is szeretném megköszönni a sok-sok segítséget, amit kaptunk tőled egész évben! Neked is boldog karácsonyt kívánok és egy kis pihit is, hogy január-februárban újult erővel koncentrálhass ránk :wink: :D
Bízom benne, hogy két ünnep között lesz már végre otthon is netünk, akkor bővebben írok.
Pussz Mindenkinek: Berni
berna

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek békességben,boldogságban,minden jóban gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

Puszi:Ingrid Kép
patak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?