Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, ne is mondjátok, reggel mennem kell a védőnőhöz fehérjét nézetni... nem is lenne baj, ha csak azt nézne, de szerintem megint kitalál majd egy csomó mindent. :(

Pilla: köszi neked is az infót! Jegyzetelek szorgalmasan! :)
Azért van ott tejcsi... :)
Vendég
 


Csak egy hir de hatha igaz:
2006-11-30 16:25
Marad a szabad orvosválasztás

Az előzetes bejelentésekkel ellentétben januártól mégsem vezetik be, hogy a betegek csak három kijelölt kórházba mehessenek. Erről döntött tegnap a kormány. Ez azt jelenti, hogy ezentúl sem kell fizetni azért, ha valaki az általa választott orvoshoz akar menni, mint azt eredetileg tervezte a tárca.

Az Egészségügyi Minisztérium terve szerint januártól csak a lakóhelyhez közel kijelölt 3 kórház valamelyikébe mehettek volna a betegek rutinműtétekre. Ha mégis ragaszkodtak volna más kórház orvosához, akkor a beavatkozás árának egy részét ki kellett volna fizetniük. Ez azonban mégsem lesz így, mert a kormány ezt szerdán levette a napirendről. Az egészségügyi bizottság szocialista alelnöke szerint, ha ezt bevezetnék, olyan lenne, mintha valaki mozgó célpontra akarna lőni.

„Erren a most alakuló, változó rendszerre rátenni, hogy 3 intézmény legyen választható, nem lett volna logikus” – mondta Schwarz Tibor, MSZP-s képviselő.

A szocialista képviselő úgy látja: még semmi sem biztos, az is elképzelhető, hogy a súlyponti kórházak listája is változik, mint ahogy azt sem tudni egyelőre, hány kórházat zárnak majd be. A kórházszövetség üdvözli a döntést, ugyanúgy, mint például a Szent Imre kórház vezetője is.

„Mindenképp a betegek egy részét elveszítettük volna, vannak olyan szakmák, mint például a lipidológia, ami meghalt volna” – mondta László Imre, a Szent Imre Kórház igazgatója.

Marad tehát az a rendszer hogy beutalóval bármelyik intézménybe mehet a beteg, beutaló hiányában pedig 1500 forintot kell fizetnie.

Bocsanat hogy igy de nem volt hozza link! :oops:

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Khm... a hírt hallottam, de egy szóval sem említik, hogy az ügyeletesnél szülős mizériával pl. mi van... teljesen összemosták a dolgokat...
Reméljük, azt is elfelejthetjük... ;)
Vendég
 

 
 

Jó reggelt!

Hát, nem sok híja volt, hogy elindultunk a kórházba!
Hatkor arra ébredtem, hogy kegyetlenül fáj a hasam. Teljesen nem is múlt el, csak hol erősödött, hol gyengült, úgyhogy egy darabig vártam, aztán 20 perc múlva lejöttem, és lezuhanyoztam. Persze nem múlt el, közben is éreztem... A család még aludt, én meg leültem egy kapuccsínóval, és egy órával a fotelba, és néztem az időket. 4-5 percenként egy fél perces, fájós, de kibírható fájás. Azt hittem, ez már az lesz, úgyhogy épp kelő férjemet is betessékeltem a fürdőbe, hogy ha kell, legyen menetkész állapotban, én meg átnéztem, átpakoltam a szülős, meg a külön kórházi pakkomat. Közben átestem két nagyvécé körön is, amit szintén bíztatónak vettem, de mostanra megint lanyhult a dolog. Vannak fájásocskák, de úgy visszagyengültek, hogy nem nézem az időt, fölösleges. Apját elengedtem dolgozni, indul az újabb nap. Hogy mit hoz, az meg majd kiderül...

Kép

Kép
sikati
 
 


Sziasztok!

Megint problémás vagyok. :(
Éjszaka borzasztó epegörcsöm volt és nem bírtam ki, hogy ne vegyek be No-spa-t. Esetleg nem tudjátok, hogy mikor örül ki a szervezetből, mikor adhatok tejcsit? A reggeli szopizás kimaradt, csak fejtem, de ezt nem adom neki oda.

Köszi a segítséget!

Üdv Mali
mali
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltunk Levive csípő UH kontrollon és kiderült,hogy a csípője ugyan olyan kötött,mint volt! :cry:
Ennek oka,hogy időközben kicsi lett a terpesz rugi,de ezt mi nem vettük észre,mert mi így is hatalmasnak találtuk! :twisted:
Szóval most kezdhetjük előlről az egészet! :twisted:
Nagyon mérges vagyok az orvosra,mert mondhatta volna,hogy vegyek egy nagyobbat is és majd azt hordja Levi! :?
HÁT,most már mindegy! :cry:

Becsi,
BOLDOG SZÜLINAPOT BENCÉNEK!!!

Mali,
Levinek is volt kötőhártyája,még a kórházból hoztuk haza! :evil:
A kamilla nagyon jó volt,napota többször kamilláztuk!

Verna,
hazamenetelhez én csak egy szett ruhát hozattam be,azt adtam oda a csecsemősöknek.
Otthon szedd össze,hogy mibe szeretnéd hazahozni a picit és ők azt adják rá,szó nélkül!
És szerintem a bundazsák jobb,mint a kiskabát,vagy a kezes-lábas.
Ezt azért írom,mert Levi jobban érzi magát a zsákban,szabadabban van a lába!
És persze könnyebb is ráadni! :wink:

Kép
mano83
 
 


Mali,
én úgy tudom,hogy szoptatás alatt lehet görcsoldót és fájdalomcsillapítót szedni,(persze csak módjával)legalább is nekem ezt mondta az orvosom!
Meg azt is mondta,hogy ha erősebb gyógyszert szedek be,akkor 1 etetést hagyjak ki a ciciből!
Én 2 hétig szedtem augmentint a nőgyógyász utasítására és amellett szoptathattam Levit!
Nem te írtad,hogy fáj a húgycsöved?
mert azt érdemes az orvosodnak mondani,lehet hogy a kórházba össze szedtél vmi fertőzést!(én így jártam :twisted: )

Kép
mano83
 
 


Sikati! Azért ez nem hangzik rosszul, lassacskán lesz belőle valami... ;)

Manó: köszi neked is az infót. :) újszülött méretből egyébként is csak bundazsákunk van, asszem... :)

Na megyek a védőnőhöz.... :(
Vendég
 


mano köszi!!! :lol:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindig olvaslak bennetek és látom, hogy milyen jó összeszokott társaság van itt. Remélem azért befogadtok!

Először is gratulálok mindenkinek a babócákhoz! Giga1 és sikati nektek külön szurkolok így az utolsó napokban! És persze irigykedem is egy kicsit! Ilyenkor mindig megrohannak az emlékek, olyan jó volt az egész terhesség és a szülés. Minden másodpercére szívesen emlékszem vissza.

Az én kis angyalkám nemrégen pontosan 10 hónapos és 1 hetes korában elindult! Nagy volt az öröm és persze a csodálkozás a családban. Viszont fogacska még nincs! Igaz a dokinénink azt mondta, hogy ez még nem gond, de ismertek valakit vagy esetleg van közöttetek olyan akinek a babócájának ilyen későn bújtak csak ki fogacskái? Mert az kicsit megnyugtatna.
A szopizásról csak annyit, hogy én sajnos csak 3 hónapos koráig tudtam szoptatni (utána lefagyasztott anyatejet adtam neki, amíg kitartott), mert összeszedtem valami kórságot és teljesen elapadt a tejem. :cry: Onnan kezdve csak tápit kapott, de én semmi különösebb hátrányt nem láttam ebből.
A könnycsatorna elzáródáson és egy 2napig tartó náthán (láz nélkül) kívül szerencsére nem volt még beteg.

Most mennem kell, mert felébredt és hallom, ahogy "dumcsizik" az ágyban!

Hajni

Majd visszajeleznétek, hogy látszik-e a vonalzóm. Köszi

Kép
khajni
 
 


Sziasztok!

Üdv Hajni köztünk! :P Én nem látom sajnos a vonalzódat. Hogy hívják a kislányodat?Gratulálok új tudományához!:o)

A sógoromnak anno egy évesen bújt ki a foga. Anyósomék mondták, hogy vagy fogkefét kap a gyerek, vagy protézist :lol: És rendben vannak az óta is a fogai. Szerintem ne aggódj, van, akinek később bújnak.

Boldog szülinapot kívánok én is Bencének!!!

Kati, sajnálom, hogy még kell a rugi Levinek. Ez tényleg nagy felelőtlenség és szerintem bunkóság volt az orvos részéről, hogy nem tájékoztatott titeket megfelelően a méretekről. De reméljük, hamarosan már elfelejthetitek.

Sikati, lehet, hogy ezeket a sorokat már csak akkor fogod olvasni, ha hazajöttetek??? Szurkolunk!! :D

Mali, nem tudom biztosan, mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a gyógyszer. Nekem volt, hogy a fejem fájt nagyon, panadolt vettem be, (patikus javaslatára) mert azt babáknak is adhatják, de az gyengének bizonyult :( Mindenesetre jobb, ha egy-két szopit kihagysz.

Köszi az orrszívós válaszokat!

Giga, egyben vagy még?

Pilla, ez igen, van étvágya Laurának :lol:

szép napot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk az első NST-n, szerencsére minden ok, már voltak 20-as "fájásaim" is, amiből én persze semmit nem érzek, hiszen - többek között - ezért vagyok veszélyeztetett a 23. hét óta, azóta én folyton keményedek. Doki mondta, hogy teljesen kinyílt a méhszáj, úgyhogy készüljek, bármikor lehet ebből baba! A derekam mindenesetre már napok óta fáj, és minden nap hasmenésem van. :?: Annyira izgulok! Hétfőn betöltjük a 37. hetet, legalább addig szeretném még bent tartani, lelki okokból. Bár nálunk az elérendő cél dec. 1 volt, és az megvan! :D :D :D

Tegnap lefekvés előtt rámjött egy kis para, mert éreztem egy határozott pukkanást, és azt hallottam, ha megreped a burok, sokan ezt hallják. Vártam, mi lesz, de nem jött víz. Majd lefeküdtem, a jó meleg paplan alá, és egy idő után éreztem, hogy kicsit nedves vagyok odalenn, de már volt ilyen sokszor régebben is, szerintem csak izzadtam. De sokáig nem tudtam elaludni, feszülten figyeltem, mi lesz. Aztán elaludtam és reggelre teljesen száraz voltam. Nekem a rémálmom ezt a magzatvíz-elfolyás, jobb szeretném, ha előbb görcseim lennének, és csak a kórházban folyna el.
Tényleg, mi van, ha nem veszem észre? Pl. zuhanyozás közben folyik el, amikor a meleg víztől nem tudom megkülönböztetni? Vagy ez hülyeség, érezni fogom? :? :oops:

Csömöri kismamák:
az új védőnő munkába állt már? A csömör portálon még nincs ott a neve. Én az új részen lakom, és valamelyikőtök írta, hogy ez a terület hozzá tartozik. Nekem az utolsó védőnői bejegyzésem a 18. héten volt, utána kórház, majd elköltöztünk, ide egyszer jött ki a Baczkó Pálné a 30. héten, de nem írt be semmit, aztán ígérte, hogy jön 4 hét múlva, de nem jött. Nekem ugyan nem hiányzik, de nem gáz ez? Tudja, hogy én nem tudok odamenni.
Szerintem is jó ötlet lenne egyszer találkozni, majd ha a babák és az idő is engedi! 8)

Mali, már akartam írni, hogy minden tiszteletem a Tiéd azért, amit a cukroddal tettél!!!! Számomra ez egy kész katasztrófa lett volna! Ügyes és bátor voltál!

Giga, Sikati, drukkolok!
A beteg babáknak meg jobbulást!!! Olyan hülye nyirkos idő van, nem csoda, hogy mindenki dögrováson van. :(
nircee
 
 


Katica köszi :lol:
Bence ma pihizik, mert már benne is ott a kórság, igaz csak a torka fáj, de azt mondta a doki ne fertőzze a többieket...éppen "A pénz nem a fákon nő" című könyv kiolvasásán munkálkodik....legnagyobb örömömre a könyveknek jobban örült reggel mikor köszöntöttük, mint a játéknak :lol:

Üdv Hajni!
Akkor a lánykáink majdnem egyidősek...Szonjának már kb. az 5. foga jön :lol: , azért kb, mert mióta beteg vagyok nem merek benézni, nem is nagyon szokta engedni :cry:
Dorkámnak viszont 9 hónaposan kezdtek jönni....viszont eddig a családban neki a legvacakabb a foga...enyémet örökölte :twisted:

Én is a porszívóra esküszöm, pedig pontosan 7 évig barbárnak tartottam aki ilyet használ...aztán 2 éve mikor karácsony előtt Dorka olyan beteg volt, hogy azt mondta a doki ha ez így folytatódik kórház lesz, akkor beijedtünk és nekiestünk a gyereknek :D ..../előtte pesztonkánk volt/, azóta csak ezt!!!
Biztos vagyok benne ha már Bencénél is ezt használjuk akkor nincs annyi betegség.....éppen éjjel számolgattam, röpke 9 éve alatt 150-szer biztos volt beteg....anyatej ellenére :cry:
Kop-kop de mostanra kezd kikupálódni....

Finiselőkre jöhetne egy jó kis front!!!!

Megyek játszani, van itthon egy csomó gyerek :wink:
becsi
Iklad
 
 


nircee de izgi!!!
Akkor szerintem legkésőbb hétvégén TE babázol!!!!!!
És nyugi úgy kipottyan az a baba, hogy örülhetsz ha beérsz a kórházba!!
Nekem Bence indult magzatvízzel /9 éve :lol: /, de akkor elöntött...Szonja is vízzel, de csak a pukkanást hallottam és gyani volt mintha kicsit csurogna, de felálltam és nem volt egyértelmű...csak vizsgálgattam a dolgokat, pedig rutin már volt...de mikor picit vér is jött már rögtön tudtuk mi a helyzet...
Figyeld magad nagyon, mert nekem volt barátnőm akinek egy hétig csordogált és szülésznő sem tudta megállapítani neki.....inkább menj be fölöslegesen....
Szorítunk!!!!!!!!!!!Ügyik legyetek ha itt az idő!!
becsi
Iklad
 
 


Hajni,
Üdv köztünk!!! :lol:
Én sem látom a vonalzódat! :cry:

Tényleg,akinek több vonalzója van:
-azt hogy teszitek föl?
rögtön az első után,vagy sorkihagyás? :roll:

Kép
mano83
 
 


mano
én közvetlen egymás alá rakom
viszont Katica elmondhatnád , hogy csinálod hogy kép is legyen...Szonjánál most úgy van, hogy elvileg ott van...de mégsincs :twisted:
becsi
Iklad
 
 


nircee: most jöttem Gizi nénitől (Backóné), úgyhogy egészen friss infóim vannak! :) Az új védőnő GYED-ről jön vissza, így január közepéig szabin lesz még. Nekem szülésig még elvileg egyszer kéne mennem (38-39. héten, ha még egyben leszek), de a vizesedés-hízás miatt jövő héten még néznek fehérjét, Ilike lesz (Gizi néni szabin lesz).
Amúgy totál megváltozik a rendelési idő, már jövő héttől, felváltva fognak rendelni a védőnők - jobb is így! :)

Mielőtt hazajössz a kórházból, telefonálj oda, mert másnap kimegy a védőnő....
Vendég
 


Nircee,
én nem hallottam pukkanást,de nekem a szülést megelőző este csordogált a magzatvíz,de azt hittem hogy nem az! :oops:
Éjjel 2kor arra ébredtem,hogy szabály szerűen folyik.
Szóval szerintem nézesd meg,mert az is lehet,hogy megindul a szülés,csak nem vetted még észre.
Mert nekem egyáltalán nem voltak fájásaim!
Az orvos meg azt mondta,hogy ha a magzatvíz elfolyása után 24 órára nincs baba,akkor fent áll a fertőzés veszélye!
Nem akarlak ijesztegetni,csak nekem is így volt!

Kép
mano83
 
 


Becsi,
köszi! :lol:
És ahoz is az Url kódot rakod?

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Boldog Szülinapot Bencének!
Jobbulást a beteg gyerekeknek!
Üdv köztünk Hajni!

Nircee szerintem hívd fel a védőnőt. Baczkóné jövőhéten szabadságon van. Hozzánk ő jár ki minden hét kedden. Eddig 2x jött, másodszorra csak megállt a kapuban és megkérdezte, hogy van Laura. :shock:

Pilla
Vendég
 


Köszi szépen a tanácsokat, valószínűleg felhívom a dokimat, hogy mit tegyek. Én is azt érzem, hogy hamarosan szülünk, de inkább csak női megérzés ez, mint fizikai. Jaj, annyira izgulok!!!! De legalább most nincs front, így talán nem lesz telt ház! Majd írok, ha van valami. :wink:
Aztán lehet, hogy még hetekig húzzuk... :(
nircee
 
 


Sziasztok!
Hát mi is voltunk csípószűrésen, kicsit kötött, ezért tornáztatni kell.
Nagyon örülök a szabad kórházválasztásnak, mert a hétvégén meghalt egy baba a hatvani kórházban. Túlhordta a babát és nem indították be neki a szülést, még a 8. napon sem. Sajnos kisangyal vált belőle, isten nyugosztalja. :cry: Hát ilyen helyre kellene mennem szülni, ha jönne a kistesó???? :x :x :x :x

Kép
klmaria
 
 


Lányok mára Laura bőre kiszáradt. Szegénykémnek olyan lett, mintha hámlana picit. Eddig nagyon szép volt a bőre, így nem is kellett kenni semmivel. Ti mit használtok a száraz bőrre?
Szoktátok a hajlatokat hintőporral kezelni?
Előre is köszi a válaszokat!
Vendég
 


Nircee! Szerintem is hívd fel a dokidat. Nekem anno a dokim erre külön felhívta a figyelmemet, hogyha úgy érzem, hogy szivárog a magzatvíz menjek be a kórházba, mert állítólag megnő a fertőzésveszély.
Neked is drukk itt a finisben.

Kép
khajni
 
 


Pilla!

Mi egy nagyon jó tanácsot kaptunk a háromgyerekes unokatesómtól. Mivel a hülye gyógyszertári fürdetőkrémet nem lehet a vízben feloldani én úgy csinálom, hogy egy kicsit benedvesítem a kezem és még szárazon Danira kenem mindenhol. Utána be a kádba és ott már csak a tiszta vízzel mosogatom. Neki is száraz volt a bőre, de a most már jó ezt a taktikát alkalmazva. Egyébként nekünk írt a dokinéni fel krémet. Én használom, nagyon jó! :D Ha látom, hogy mégis egy picit hámlik a lábfeje, akkor bekenem.

Hogy vagytok amúgy? Mi talán már összeszoktunk. Laurával alszol éjszaka, vagy felkelsz hozzá? Hány kiló most Laura?

Ja és még egy kérdés. Én kétágyas szobában voltam az nutolsó 4 napban. Amikor eljöttünk, akkor én sem csekket, sem számlát, semmit nem kaptam. És nekem is csak nemrég jutott eszembe. Tudjátok hogy kell fizetni a szobáért?
mali
 
 


[quote="ichtus"]S írta:ichtusikati, lehet, hogy ezeket a sorokat már csak akkor fogod olvasni, ha hazajöttetek??? Szurkolunk!! :D


Hát, tényleg. :-/ :)
Bementünk, miután bedurvultak a fájások, és meleg vízes zuhanyra sem enyhültek. (Felhívtam a szülésznőt, aki épp bent volt ma, ő is azt mondta, hogy igen, menjünk...) Aha, csak mire beértünk (1 órás út), addigra teljesen leállt az egész. Én már nem is éreztem semmit, a gép csak mini dudorokat, kis (bár rendszeres) keményedéseket rajzolt. Méhszáj változatlanul ujjkúnyira van nyitva, szóval a hetek óta tartó jóslók semmit sem használtak. Vizelet tiszta, vérnyomás jó, úgyhogy hazajöttünk. Azóta is keményedgetek, időnként fájogatok is, de messze nem úgy, ahogy délelőtt.
Ja, és csalódottak vagyunk.

Giga, te hogy vagy?
sikati
 
 


Mali!

A gyógyszertári fürdetőből mi habfürdőt csináltunk kézi botmixer és forróvíz segítségével a védőnő tanácsára. Eddig jól működik, de ez a bőrszárazság nem tudom mitől jött ki mára.
Köszi mi jól vagyunk. Laura a mi szobánkban alszik, de a saját ágyikójában. Csak akkor veszem magam mellé, ha nagyon nem megy az elalvás mert mondjuk pocifájás van. Ti Danival alszotok? Nem tudom hány kiló most, de múlt héten mérte a dokinéni és akkor 3750gr volt. Meghaladtuk a születési súlyt.
Én kaptam egy kitöltetlen csekket amit 1 hónapon belül be kell fizetni.
Ti, hogy vagytok?
Vendég
 


Egyben vagyunk még mi is... Bár este 4-szer is felébredtem, mert úgy elkezdett görcsölni a hasam. A legjobb az egészben, hogy mivel első baba fogalmam sincs, hogy mi számít fájásnak, és mi az ami valami más. Majd csak rájövök.
Ettől a magzatvízszivárgástól most már én is parázok. Az a helyzet, hogy kaptam a dokimtól kúpot, hogy biztos ami biztos kiirtsuk a bacikat, ha esetleg vannak. És most attól folyamatos folyásom van. Na így vegye észre bárki is, ha elkezd csordogálni a magzatvíz. A védőnő úgy tájékoztatott, hogy hígabb folyásnak fog tünni. Hát én most nem tudnám megkülönböztetni. Erre varrjatok gombot. :oops:

Hajni!
Üdv köztünk! Én látom a vonalzódat. :wink:

Nircee!
Ez tényleg nagyon izgi! Kíváncsian várom a fejleményeket!
És nagyon szorítok neked!

Klmaria!
Ez szörnyű amit írtál a hatvani kisbabáról. Annyira rossz ilyet még olvasni is!

Sikati!
Szerintem te ezt már direkt csinálod! :lol:
Fogadjunk, hogy mindenképpen be akarsz engem várni... :wink: :lol:
Azért nagyon szurkolok neked!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Megint eltűntünk, de mindig akad valami dolgom és már olyan sokat írtok hogy alig lehet követni... :shock:
Voltam ma a gyerekdokinál hogy felirassam az agyhártyagyulladás elleni szurit, és megemlítettem hogy mostanába hasmenése van Vikinek, de lehet a foga miatt. Megvizsgálta és kiderült hogy megint elkapott valami vírust. :(Az evéssel is még hadilábon állunk, de úgy néz ki alakul... Klauszka: Igen, a joghurtot azt megeszi. :)

Hétfőn voltam a nőgyógyásznál, jól fejlődik a picúr, már 55mm. :lol: Kaptam róla képet és videóra is lett véve. A rókakoma is szerencsére elkerül.

Mali! Kicsit megkésve: Gratulálok Danihoz és sok boldogságot nektek!

Pilla! Nekünk a védőnéni azt ajánlotta hogy kenjük be babaolajjal, kicsit hagyjuk rajta és csak aztán fürdessük meg. És mi a gyógyszertári fürdetőt csak krémnek használtuk fürdés után.

Ancsa! A festéssel lassan haladunk, de tök jól fog kinézni. Marci hogy van?

Sikati, Giga! Már csak napok kérdése... Ügyik legyetek! :D

Becsi! Bencének boldog szülinapot kívánunk!!! Meg persze gyógyugyoljon meg gyorsan!

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok!
Az elfolyt magzatvízhez szeretnék hozzászólni!
Nekem a 31. héten kezdett el szivárogni. teljesen színtelen szagtalan volt csak az volt benne a furcsa hogy nem tudtam visszatartani. Nem állandóan szivárgott csak néha, ezért nem figyeltem fel rá különösebben meg még korai volt. 3 napig voltam így otthon amikor elmentem a dokihoz aki rám nézett és már tudta hogy valami nincs rendbe. Amikor megvizsgált kiderült hogy azonnal szülünk. Semmim sem volt összepakolva időm sem volt megijedni ráadásul dec 23 volt készülődött az egész család a karácsonyra, de én megváltoztattam mindent. Most 27 hetes terhesen közeledek a kritikus időszakhoz úgyhogy folyamatosan figyyelek mindent. Azt ajánlom hogy inkább keressétek fel a dokit mint vártok vele, az a biztos! Ha nincs semmi gond legaláb megnyugszik az ember!
Sziasztok!

pekom

Kép
Kép[/url]
pekom
 
 


Vannak magzatvíz szivárgást jelző betétek, de amúgy ha tudtok szerezni ph-csíkot, elvileg az is kimutatja, úgy tudom... utána kell nézni, nem is tudom, hol olvastam már... :?

Más: voltam a tarcsai fehérneműboltban, vettem hálóinget, de szopis melltartót egyelőre nem... akik ott vettétek a melltartót: mennyire nyúlik ez a fajta? Azt mondta a hölgy, hogy C kosárig van, az nekem kicsi... most normál melltartóból D-s kell... de a Stellából pl. nagy a D-s, annyira nyúlik...
Vendég
 


sziasztok!
Pilla,
Levinek a gyógyszertári fürdetőtől száradt ki a bőre! :twisted:
Én azóta babaolajjal kenem,így most gyönyörű a bőre!

Sikati,
jól megviccelt téged a picurkád!!! :lol:

Kép
mano83
 
 


Szp jó estét!
Én nem is használom a gyógyszertári fürdetőt, johnsons-al fürdetem. Sőt nekünk még a napraforgóolaj is kiszárította az arcocskáját és a füle mögött. Kaptunk rá krémet, ami helyrehozta. :wink:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Jó rég nem voltam, és annyi mindent írtatok azóta.
Ichtus, Katica: Hát ja, Szonja még szrötyög. Hétfőn felhívtam a doki nénit, mondta, hogy semmi teendő, csak tisztítsam neki. Ma már zavart, hogy még mindig, (bár már nem kell csak napi 3x szívni), így el is vittem hozzá. írt fel sóoldatos orrcseppet, komolyan mondom, már most jobb tőle :D
Egyébként nekünk van pesztonkás orrszívó is, az csak az orrjáratban ragadt izékre jó. Mélyről csak a porszívós szívja le rendesen. Nem kell megijedni tőle, nagyon hasznos. Persze már most a 20. szívásnál Szonja se szereti. Kiabál ha az orrához érintem, de utána olyan jó hallani, hogy kap levegőt. És én csak akkor szívom, ha hallom, hogy szörcsög, vagy nem tud cumizni a dugulástól. Fölöslegesen nem birkózunk :D

Pilla, nekünk is kiszáradt Szonja bőre, és rájöttünk, hogy a babaolaj nem jó. Aztán kipróbáltuk a Nivea soft babyt. Az a legfrankóbb. Azóta már volt egyszer, hogy elfogyott és Johnson's-t kellett venni. Na attól is kiszáradt. úgyhogy maradtunk a Niveanál.

Becsi, szóval betegek vagytok, azért nem jelentkezel! :shock:

A hétvégén adventi koszorút és naptárat akarok gyártani, ha Szonja is beleegyezik :lol:

thenus
 
 


Jó estét!

Minket kifejezetten lebeszélt az orvosunk és a védőnőnk is a Johnsons cuccoktól. azt mondták, újszülöttnek semmiképpen ne. rossz tapasztalatok vannak vele. persze mit kap az ember lánya a babalátogatóktól??? :D így most mi is babaillatúak vagyunk, ugyanis mi fürdünk vele. :D
Pilla, mi is babaolajat használtunk (apa vett valami nagyon fincsi illatút), és bevált. a gyógyszertári napraforgó olajat (amit ingyen kaptunk az önkorm. csomagban) ki se nyitottam, miután a gyógyszerész ismerősöm megsúgta, hogy olyan étolaj van benne, mint pl. a Vénusz. gondoltam, Elcsó nem rántott husi. :lol: a hintőporozásról is lebeszélt a védőnő.
valaki kérdezte a véleményeket a peluskukáról. nekünk van, és jó, és nem 30000, mint ahogy ma az Aktívban volt.
Üdv az újaknak, írjatok szorgalmasan! :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 


Jó reggelt!

Itt sehol semmi...

Nircee,
én pont fordítva vagyok, mint te. nagyon örülnék, ha elfolyna a magzatvízem itthon (miattam akár a boltban is:D ), mert az legalább egyértelmű lenne, és nem mennék újra potyára a kórházba. De ilyen jellegű tapasztalatom nincs, a lányomnál is repesztették szülés közben. (ellenben több beszámolót olvastam már róla, hogy nem feltétlenül tud kifolyni a víz, hiába reped a burok. Ha a gyerek feje szorosan a méhszájra tapad, akkor "bedugíthatja" a kijáratot...
Ja, ezek a 20-as fájások ismerősek. Tegnap az nst ilyesmiket mutogatott nekem, amiket nem is éreztem már. Nagyjából 22 és 30 között... de én nem nyíltam ki, szerintem biztos előbb megszülsz, mint én. Vagy már meg is szültél talán. :)
sikati
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!
Mi is itthon vagyunk. Régen nem volt ilyen nyugis az éjszakám. Pisilni is csak egyszer keltem fel, ráadásul 6-kor. Szóval nálunk sincs semmit.
Nircee! Szorítok neked, hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd!
Sikati! Kitartást neked is! Tutira nincs már sok hátra... :wink:

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Sikati, nem egészen úgy gondoltam azt, hog hazajöttök, és akkor olvasod :oops: de hamarosan biztos meglesz a babád, gyerkőc még nem maradt bent :lol:

Becsi, nem az a baj a képpel, hogy túl nagyba próbáltad feltölteni? 80x80 pixelnél nem lehet nagyobb a kép.

Henus, Becsi, meg akinek van, milyen márkájú orrszívót (porszívósat) érdemes venni? Most már Sára sem szörcsög annyira, de a későbbiekben jó lenne az esetleges szövődméneket megelőzni.

Pilla, Sárika bőre is száraz volt, kiütések miatt kellett hintőporozni a hátát, mellkasát, és az kiszárította szegénynek.Próbáltuk a gyógszertári babaolajat, füdés után, de nem igazán lett jobb. Az orvos Elidel krémet írt fel, az ekéma elleni krém, és két éves kor felett ajánlott, erős krém, ezért én azt nem használom. A doki mondta, hogy fél éves koráig a gyógyszertári cucokon kívül ne haználjak mást, mert érzéken a bőre az illatanyagokra. de úgy voltam vele, hogy inkább a babatestápoló, mint a gyógyszeres krém.így a Naturalt használom.(van itthon Johnson is, meg Nivea, mind ajándék, de a natualt keztem el használni két hónapos kora után.)Meg a fürdővízbe csepegtetünk egy kis nivea babaolajat néha, nem rendszeresen.
A hajlatokat pedig fürdés előtt olajos vattával törlöm át.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Klauszka! Nekünk meg semmi gond a Johnsonnal, mi azért használjuk azt, mert még a kórházban is azzal fürdették a csecsemősök!!! De a védőnő nekünk se ajánlotta, mmert újszülötteknél még allergizálhat az illatanyag. Hát mindenkinél más vállik be. :)

Sikati! Még mindig otthon? :shock:

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok!
Mi 1×használtuk a gyógyszertári fürdetőt és tiszta kiütés és száraz lett Levi bőre! :twisted:
Szóval én egy hetes kora óta CSAK Johnsons termékeket használok!
De minden baba más,így lehet,hogy ami Levinek jó,az más babának meg kiszárítja a bőrét! :wink:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Lányok köszönöm szépen a válaszokat!

Pilla
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Még egyben, a magzatvízfolyás rejtély megoldódott: ahogy Gigának, nekem is felírt egy hüvelykúpot a doki (az antibiotikumtól candidám is lett, de eddig nem akarta kezelni a méhszájtágító hatása miatt), és amiatt van ez a hígabb folyás. A szivárgástól tényleg nem lehet megkülönböztetni, de a dokim azt mondta, nyugodjak meg, megérzem, ha elmegy a víz. Hát jó, és megnyugszom. :D

Egyébként napok óta hasmenésem van, ma már 3x voltam, és olyan görcsöket produkáltam közben, hogy ha ilyenek lesznek a szüléskor is, akkor felül kell bírálnom a fájdalomtűrő képességemet. Csak úgy ömlöttek a könnyeim. :oops: :oops:

Bár még érdemben nem tudok hozzászólni, mi ajándékba DM Babylove cuccokat kaptunk, és egy kétgyerekes barátnőm, mikor meglátta, azt mondta, hogy ezek nagyon jók, sokkal jobbak, mint a Johnson's termékek. Egyébként egy fotón láttam, hogy Liptai Klaudiának is ez van. Ki tudja? Szeritnem minden baba bőre más, ezért kinek ez, kinek az válik be.
nircee
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit mindig eltününk aztán előkerülünk, de hát így van ez pici baba mellett.
Nálunk minden rendben, igaz Bencének volt egy kis kötőhártyagyulladása, de túl van rajta most éppen náthás egy kicsit. Ez meg az ovi átka. Hiába kúrálom ki, mindig van olyan gyerek az oviba aki köhög meg tüsszög :cry:
Bernus nem kapott el eddig semmit a bátyustól :wink: Annyira édes kezdi felfedezni maga körül a világot, nagyon érdeklődik minden iránt és nagyon édesen tud mosolyogni.

Orrszívóról: mi is a porszívósat használjuk és nagyon jó. Én kipróbáltam előbb és csak utána a gyereken, csiklandozó érzés volt, de legalább kiszívja azt amit nem tud kifúlyni mert mélyen van.

Mennem kell mert nem hagy írni a Bence, minden áron fürdeni akar.

A finisben lévőknek szurkolok és kicsit irigykedem is rájuk.

Minden betegnek jobbulást, jövőhéten jön a Mikulás :lol:

Puszi mindenkinek Timi

Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Czakoca BOLDOG SZÜLINAPOT BENCÉNEK!!!
becsi
Iklad
 
 


Becsi,
köszönjük szépen, utólag a te fiadnak is boldog szülinapot :lol:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Tudja valaki, hogy kell a "te történeted " rovatba írni?

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Timi!

A szerkesztőben /vagy a chaten/ keresd "Apá"-t....ő biztos tudja :wink:

Köszi :D
becsi
Iklad
 
 


Köszi Becsi írok neki.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

SOK BOLDOG SZULINAPOT A BENCEKNEK!!!!! :D :D Kép

Anita!
Viki :( Ha kijottok a betegeskedesbol akkor biztos helyre jon az etvagya is!
Babucirol kep?????Akartok menni majd 4D-re?

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Pilla megnéztem, kamillás körömvirágos a babaolajunk, és attól rendbe jött Elcsó felázott és hámló bőröcskéje. De így van, minden baba más, mi csak gyógyszertári cuccokkal fürdünk azóta is, és semmi probléma. kérdeztem a védőnőt megint a Johnsonsról, megint ingatta a fejét, majd közölte, hogy: na jó, próbáld ki.
hogy ki érti ezt? :?
Ichtus, nekünk csöpi márkájú porszívós orrszívónk van - megnéztem - , anno azért vettem, mert sterilizálható és az van ráírva, hogy újszülött kortól. viszont -mint mondtam- állítólag nem ez az eredeti, hanem valami kék csomagolású S-sel kezdődő márkájú. Ma sajna én is ki kellett, hogy próbáljam, hát szörnyű volt. Elcsó tombolt. De kiszívtam a nózit, mert egy picit szörcsögött. Anyósom közölte, ő soha többet nem segít ebben nekem. Viszont a Salvus víz is nagyon jó volt, az is kihozta. más kérdés, hogy Elcsó attól is üvöltött. Sőt, meglátta másodszor a porszívót, még be se kapcsoltam, már üvöltött. úgy sajnáltam... :cry:
aztán kiporszívóztuk együtt a lakást úgy, hogy ő a hordozókendőben csücsült... :D úgy hozzám simult szegénykém...

K.
Kép
klauszka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?