Sziasztok!
Én is ma reggel voltam a terheléses cukron... mivel a zsemlés magas lett. Holnap kell visszamenni az eredményért.
Most okosabban csináltam mint Zsuzsával, mert akkor nem voltam egyáltalán felkészülve, és egy kis kávéspohárból kellett meginni a 75 gramm cukrot csak úgy vízzel! Most vittem egy félliteres üveget tele citromos vízzel, így sokkal ihatóbb volt a lötyi! Nem mondom hogy ilyen limonádét csinálnék magamnak, de rosszul se lettem tőle.
Míg vártam a szurikat, bejártam az Istvánban a kórtermeket, mert két ismerősöm is van most bent mert a héten szültek!
Óriási babadömping van éppen, az ötágyas kórteremben heten vannak, ketten pótágyon. Az egyik ismerősömnek már van egy Zsuzsával egyidős kislánya, most egy kisfia született. Na az ő szülése a nagy ideál, ugyan 5 nappal túlhordta a babát, de az orvosa még 5 centire tágulva is hagyta őt hazamenni, mondván hogy jó gyors szülés lesz és azonnal szóljon hogy érez valamit. Erre ő este 7-kor még a babaneten pötyögte, hogy már fááááj, és fél tízre aznap este meglett Kristóf baba!
Példaértékű. Volt bent neki dúla is, az orvosa is beért, kádban szült, minden flottul ment, nem vágták, nem repedt, és olyan kis fitt és fürge hogy eszméletlen.
A másik ismerősöm elsőszülő anyuka, na neki tipikusabb szülése volt... majd 14 napos túlhordás (csoda és nagy szerencse hogy az orvosa kivárta), több napig összevissza fájások, 3 cm tágulás, aztán elfolyt a magzatvíz és onnantól kezdve még 17 óra a kórházban. Nem kért EDÁt, de a végére bekötötték neki az oxitocint, amire azt mondta, hogy onnantól kezdődtek a nagyon durva fájások, de az már "csak" az utolsó 2-3 óra volt. Őt sem vágták, nem is szakadt, kislánya gyönyörű szép hajasbaba, csak a szopival van gondjuk... Annyira emlékeztet a saját szülésemre, én is 17 órát vajúdtam, én is megszenvedtem a szopival, nem tudtam Zsuzsát mellretenni, kétóránként csoszogtam a csecsemősnővérekhez, hogy mutassák már meg még egyszer, hogy is kell... őneki is az a baja, hogy nem tudja a mellbimbóját berakni a baba szájába és látom hogy nagyon el van kenődve miatta.
Lányok, aki szoptatni akar és van rá módja, menjen el előkészítő tanfolyamra!!! Vagy a kórházasra, vagy egy LLL csoportba. Nagyon meg lehet szenvedni a szopival, és szerintem sokan adják fel a kezdeti nehézségek miatt, mert nem tudják, mit kell csinálni. Az LLL csoportok tkp baba-mama csoportok, de a terhes anyukák mindig elsőbbséget élveznek, akkor napolják az aktuális témát és az elején kezdik. A decemberi csoportok:
http://www.szoptatasportal.hu/event/200 ... /all/all/1