Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andrásoknak Boldog Névnapot Kivánunk!

Szilvi!
De jó, hogy már otthon vagytok, remélem hamar meggyógyul Tomi, és nem jön ki újra. :D

Roki!
Bürokrácia! :evil: És akkor most mi lesz David státuszával?

Totka!
Disznótoros! Hmmm... :lol:

Maja ma kapta meg a 15 hós oltást. Hős volt, meg se nyikkant. :D Mondjuk ez talán nem fáj annyira, mert csak a bőr alá adják nem pedig izomba. A doki szerint nem mindig lesz utóhatása, én reménykedem benne hogy megússzuk. :roll: Meg is mérték: 9030 gr., 77cm.

Nekem még fogalmam sincs mit vegyek Majának mikire meg karácsonyra. Az a tanulószék tényleg ilyen jó, hogy ennyien azt veszitek? Tapasztalatok?
Viszont Maja jövő hétfőn megy a parlamenti mikulás ünnepségre, ahova anno én is mindig mentem a tesómmal. Anyám ott dolgozik, avagy pont most dec. közepétől megy nyugdijba, de még egyszer elintézte, hogy Maja mehessen. Hát nagyon kiváncsi leszek, hogy milyen lesz. Amikor én utoljára voltam, akkor még a Halász Jutka meg a Rodolfó volt a fő attrakció. :lol:

Jucc!
Gratulálok Gergőnek a lépésekhez. :D
Rossz levegő! :evil: Itt a Rákóczi úton egyenesen életveszélyes. Iszonyú büdös van. :x Alig várom, hogy kiköltözzünk Pestről. :roll:

Barbi!
Ha Maja nem lesz pon lázas az oltástól, akkor ránk is számithatsz a bulin. :) Mondjuk, csak valszeg du. tudunk menni, mert aznap rakják be az ablakokat és de. ott akarok lenni, hogy lássam mit művelnek. :shock: :lol:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Cleo
én ott meg felléptem alsós isisként!többször is!
lehet néztetek???? :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!!!

Köszönjük szépen a köszöntéseket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cleo!
Sztem mi együtt voltunk a Parlamentben :):):)

Jucc!
Óriási gratula Gergőnek!!!!!

Hajni!
Sztem egyáltalán nem gáz, Andris sem tudja, mit kell tenni és Lili is elég későn jött rá. Mondjuk még messzemenő következtetéseket nem lehet levonni a nagyobbik gyerekem szellemi fejlődését illetően sem, sőt, mi úgy hívjuk, hogy Érzelem és érzelem ( az Értelem és érzelem c. regénycím alapján; ill úgy. hogy 100% érzelem). Na minegy, én nem aggódom, mert ezernyi más jelből úgy látom, hogy nincs gond. Kevinke is kezdhette volna az alapokat azzal, hogy csokis kezet nem törlünk falba (lehet, hogy rosszindulatú vagyok?). :twisted: :twisted: :twisted:

ayse

Jucc
Marks and spenser,nagyon szép fa váz és csinosan lehet ráfűzni a kendőket,több méret,forma és nacitartó is van,amit én vettem arra22 db fér 3900körül volt,nem olcsó,de nagyon mutatós tényleg!ha tudom lefotózom! :wink: :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Csak futólag olvastam vissza, bocsi :oops:

Hajni!

Petivel úgy játszunk a teknőssel, hogy amikor ő felvesz egy figurát, én odafordítom a teki páncélját, ahová be kell dugni a formát, és mondom neki, hogy tegye bele a helyére, és akkor ő beleteszi! Magától nem tudja ő sem megkeresni, hogy melyik hova való, sőt van, hogy amikor egyből nem megy bele (főleg az nyomorult csillag, vagy minek nevezzem :) ), odaadja nekem, és mutogat, hogy én tegyem bele :lol:
Viszont húzni azt imádja, mert marhára zörög ;)

Thomasanne!
Jó, hogy végre otthon vagytok! Tominak további jobbulást kívánunk!

Andrisoknak boldog névnapot kívánunk!

Kuha!
Én is pont ma voltam nőgyógyásznál! Magánban rákszűrésen 6000 ft-ért! De ennyi volt már januárban is amikor utoljára voltam!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok! :) :) :)

Megann,
Köszi a hiányolást! Kicsit sűrű napjaink vannak mostanában. Beninek sikerült a múlt héten összeszedni a medencében egy hallójárat gyulladást. Ez őrületes fülfájással jár. :( Hétvégén kezdődött, hétfőn nem is vittem oviba, kedden meg mentünk a fül-orr-gégészhez, aki az orrmanduláját is kivette. Helyi kezelést kap, fertőtlenítő krémet (nem tudom mit pontosan) dugnak a fülébe. Kedden voltunk először a dokinál, meg tegnap is és holnap újra kell menni. Eddig Danit az Anyuéknál leparkoltuk, de holnap nem fogom tudni, így jön ő is velünk. :( A doki a Szabolcs utcai kórházban rendel. :?
Persze kedd óta sokkal jobban van, így nemigen jutok a géphez. Mi lent voltunk délelőtt, egy jó másfél órát, bár tényleg ronda idő volt. Utána Benivel sütit sütöttünk, amíg Dani aludt, aztán meg játszóházban voltunk. Nem egy nagy szám, itt Káposztásmegyeren, de legalább nem szedték szét a lakást. Ott meg lehet dübörögni, kopogni, zörögni stb és még a játékok is újak, ismeretlenek.

Thomasanne,
De jó, hogy újra otthon vagytok! Remélem, Tomi hamarosan meggyógyul.

Maresz,
Köszi az állandó Tomihiradót! :)

Jucc,
Gratula Gergő első lépéseihez! :) (Nem akarlak elkeseríteni, meg van saját tapasztalatod is, de még odébb van, hogy az utcán/játszón is csak a lábán fog menni.)

Totka,
A csokis haverotok délutáni menüje egyszerűen szomorú! :( Ne érezd magad szigorúnak! Én sem adok Daninak ilyeneket. Édesség gyanánt Cerbona müzliszeletet szokott kapni, azt imádja. Persze Benitől látta, ő viszont nem szereti a Túró Rudit, így én nem is veszek sosem.
Bár sajnos az Anyuéknál is van nassolás, de inkább alma, kifli, kétszersült formájában. Ezt sem díjazom, de legalább nem édességet eszik Dani.
Dani sem tudja még beletenni a formabedobóba a formákat. Mi úgy játsszuk, hogy odafordítom neki a megfelelő lyukhoz, Dani beledobja és örül! :) De szerintem főleg a zaj miatt, ahogy beleesik és hangot ad.
De jó nektek, hogy ennyi friss húst tudtok eltenni. Ezek garantáltan E-mentes kolbászok, hurkák stb. lesznek!

And,
Milyen szorgalmas vagy a tornával! Ez igen! :)
Jó utat, érezzétek jól magatokat! :)

Viki,
Most olvasom, hogy ti is hasonlóan játszotok Petivel! :) És hogy ő is a zörgés szereti a legjobban! Kis csibész! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok, csak gyorsan bejelentkezem, Annamamitól hallottam rólatok, amúgy nem nagyon van idő netezésre. Sajnos. Pedig hiányoztok nagyon!
Elköltöztünk, három napot az unokatesómnál laktunk közben Julcsival, ott 3 kisgyerek van, nagyon jól érezte magát. Most Monoron vagyunk, a ház még romokban hever, kopott, régi, de jó nagy, Julcsi élvezi a teret, na meg a macskákat, akiktől én úgy rettegek (toxoplazma :( ), mintha oroszlánok lennének.
És a hab a tortán: allergiás vagyok a házra, jobb esetben a költözéssel, takaritással járó porra, rosszabb esetben penészgombára, ami nem látszik ugyan, de szerintem van az évszázados lambéria mögött. Tegnap már megbeszéltük apával, ha ez igy megy tovább, továbbköltözünk. Mára jobb kedvem lett, bár még asszem meg is fáztam, fáj a torkom is, szarul vagyok. Elmegyek egy homeopatához, tegyen velem valamit, amig itt lakunk. Apának jó sok dolga van, egész nap melózik, de látom, jó neki, hogy végre itt van a zongorája mellett, igaz, rá sem tud nézni.

Julcsi délutánonként két és fél órát alszik (eddig háromnegyedet szokott, biztos a jó levegő), és rengeteget eszik, kis pufi lett. Remélem, ő nem lesz allergiás.
Ja, és eszméletlenül kedves emberek laknak itt, apa barátai, versenytárgyalás lesz arról, ki vigyáz Julcsira, amig mi szülünk. A konyha még piszkos, holnap jön takaritónő, eddig főzni sem tudtam, és apa ismerőse főzött nekünk.
Ha fellélegzem (szó szerint is, ha kapok végre rendesen levegőt), majd jelentkezem gyakrabban.
Addig is sokat gondolok rátok, remélem, minden baba jól van, növöget, okosodik, mamák szépek és fittek (ellentétben velem, aki most egy bálna vagyok és eszméletlenül lassú tempóban közlekedem).

KépKép

KépKép
majola

Egy Beniszák, mielőtt elfelejtem. Esti mese, Kisvakond és az ernyő. "....ott lapul Brok kutyus a nyuszik réme". Anya, mi az a "nyuszi kréme" ? :) :) :)

benianyu

Benianyu!
Beninek jobbulást!!!! Szegény!!! :(:(:(

Majola!
De jó, hogy írtál! Már napok óta készülök sms-t írni, csak magamat se érem utol :oops: :oops: :oops: . Hó de nehéz lehet most Neked!!!! Ha nem válik be a hely, hova tudtok menni?

ayse

Még it vagyok, szia Ayse :) Vissza tudunk menni a régi lakásba, de nem szeretnék, mert minden rossz ellenére nekem is tetszik itt.

KépKép

KépKép
majola

Majola!

Akkor jó!!!

ayse

És örülök, hogy minden oké. Már azt hittem a nagy pakolás miatt előbb jött a kicsi lány.

Tényleg, ha születik, ugye kapunk értesítést?

Meg az egyik nap is gondoltam Rátok, Lilibek fog hozni a Jézuska furulyát! :) Ezzel két legyet ütök egy csapásra, Lili is jól szórakozik és Andris is!!! :lol:

ayse

Zsuzsa,
Én is örülök, hogy végre jelentkeztél! Sajnálom, hogy még nem minden teljesen tökéletes az új házban! Remélem, a homeopata tud majd rajtad segíteni! Viszont jó hír, hogy Julcsi ilyen jól érzi magát és Apa is! És persze az is fontos, hogy van net! :) Hihetetlen, hogy már csak 25 nap van neked is hátra! :wink:

benianyu

Ayse,
Köszi :) Átadom Beninek!
Te tudsz furulyázni? Vagy majd Lili játszik rajta, ahogy sikerül, amíg meg nem tanul? Bár, Andris biztos annak is örülni fog! :)
Hogy áll a konyhátok?

benianyu

Benianyu!
Sztem tudok furulyázni, bár autodidakta módon tanultam. De nagyon örülök majd, ha Lili fúj, amit jólesik neki (persze, ha nem fáj a fejem). Ti hallottatok mát olyan furulyáról, hogy frontos időjárás esetén felugrik a szekrény tetejére? Mert én ilyet vettem! :lol:
A zenekuckón láttuk, hogy a babák (?) teljesen elalálnak a furulyahangtól :D.

Konyha: holnap jön az egyik barát, holnapután két másik :D:D:D.
Ez egy nagyon jó kis baráti társaság :):):). A férjem meg épp az ikeában nyomul, hogy beszerezze azokat, amiket nem adtak oda. Amiből többet adtak, még nem vittük vissza, majd a végén, ami megmaradt, megkapják :D!

ayse

elalélnak

ők mik? A kisgyerek még nagyos, de baba kicsis. Ötlet????

ayse

Sziasztok!

Minden Andrisnak sok boldog névnapot! :) Hmm... az én öcsém is az... talán fel kéne köszönteni. :lol:

Cleo:

Nem tudom mi lesz David státuszával. Egyelőre annyira berágtam, hogy még gondolni se tudok rá, de valószínűleg majd az lesz, bemegyek személyesen az OEPhez megkérdezni őket, hogy most akkor kik jogosultak TB-re, milyen jogcímek vannak, mit kell egy külföldinek bemutatnia hogy jogosult legyen. És felhívok egypár külképviseletet, hogy milyen papírok kellenek a tartózkodási engedélyhez, mert azzal kecsegtettek, hogy ahány ház annyi szokás, mindenhol más a követelmény... tök jó. Mindenesetre nem tűnik túl sanszosnak hogy a helyzetet tisztázni tudjuk januárig amikoris kéne a második műtét. Azt a variációt végképp nem szeretném, hogy a sok adó mellé elkezdjük befizetni a TB járulékokat is, és ezek után is kiderül, hogy mégsem jogosult... Sose voltam jó sakkból, ez pedig szerintem Kasparov fejét is megfájdítaná, ez a sok variáció és lehetőség-láncolat...

Bodza-híradó!

Voltam ma bent az Istvánban terheléses vércukor vizsgálaton, és míg vártam a különböző csapolásokat, benéztem Bodzáékhoz! :) Kristóf baba végig aludt, olllllyyyan édes, annyira babázhatnékom lett. :) Bodza nagyon fitt és fürge, mondta, hogy minden nagyon gyorsan zajlott, de ennek ellenére az orvosa és a dúlája is beértek, sikerült kádban szülnie, igaz, csak "pocsolya" mélységűre sikerült a vizet engedni mert olyan hamar megszült! :) Nem repedt, nem is kellett varrni, szóval igazán mintaszülés volt. Mondjuk a vérveszteség nem annyira, emiatt ott kellett maradnia a szülőszobán egy kicsit tovább, bár nem túl hosszasan, mert olyan babadömping volt/van az Istvánban, hogy állítólag a vajúdóban szültek az anyukák mert tele voltak a szülőszobák. Állítólag azt is felajánlották neki teljesen spontán (gondolom a helyhiány miatt), hogy korábban hazamehetnek.

Mondtam neki hogy mindenki küldi a jókívánságokat és nagyon örült. Mesélte hogy a férje bevitte neki a laptopot, úgy tudott jelentkezni. Aztán hogy miután hazamegy mire lesz ideje, azt még nem tudja, de én pl nagyon kiváncsian várom a beszámolóit, hogy milyen a két gyerekkel! Hiszen nemsokára hasonló cipőben járok...

Egyébként egy másik ismerősöm is most szült az Istvánban, őt is meglátogattam, neki egy gyönyörű hajasbaba kislánya született... hát őneki azért "tipikusabb" szülése volt, kisértetiesen hasonlított az enyémre. Ő is tizenvalahány órát vajúdott azután hogy elment a magzatvíz, és most nagyon el van kenődve, mert nem tudja egyedül mellretenni a babáját, hanem mindig meg kell kérni a csecsemősöket, hogy mutassák meg. Annyira felelevenítette a saját emlékeimet, emlékszem hogy csoszogtam két óránként a nővérekhez hogy mutassák már meg még egyszer és még egyszer, hogy kell... csak ő szegény rosszabb helyzetben van, mert nem nagyon beszél magyarul. Holnap megyek vissza a vércukor eredményemért, viszek be neki a mellrehelyezésről cikkeket meg képeket amiket kinyomtattam a netről. Remélem valami hasznát tudja venni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MEGANN :D :D :D

A RESTANCIÁM:

KARÁCSONYI BEJGLI (4 rúd)

Tészta:
1 kg liszt
20 dkg vaj
15 dkg zsír
8 dkg kristálycukor
3 evőkanál tejföl(20%-os)
1 egész tojás
+ 1 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatni

ezeket összegyúrni és a tésztából négy egyforma cipót formálni,gyúródeszkára tenni,tiszta konyharuhával letakarni és egy órára HIDEG helyre tenni pihenni.

Töltelék:
ahány cipó,tehát 4 x 20 dkg dió vagy mák
60 dkg kristálycukor
1 csomag megmosott mazsola
1/2 citrom reszelt héjja
1/2 citrom leve
1 dl langyos tej

ezeket összekeverjük.

A tésztát olyan méretűre nyújtsd el,amekkora a tepsid.
Töltsd meg a töltelékkel és tekerd fel.
A tetejét kend meg tojássárgájával.
Ezután a tepsiben 1/2 órát MELEG helyen kelesszed.
Utána mégegyszer tojássárgájával kend meg és 1/2 órát HIDEG helyen pihentesd.

160 C-on 40 percig süssed,utána kicsit tapizd meg a tetejét és ha nagyon lágynak találod akkor esetleg még egy 10 percre told vissza.

MACERÁS DE A VILÁG LEGFINOMABBSZÉKRŐLLEESŐSANYUKÁMTUTIBEJGLIJE!!!! :wink: :wink: :wink: :D :D :D
annamami

Helló!

Totka!
Mondjam vagy kitalálod????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ennyit a bpi tescokról..eddig is útáltam eztán mégjobban fogom....
Na még kitalálom hogy megrendeljem e csak azt az egyet egymagában, vagy inkább vegyem igénybe a segitségedet..
De lehet hogy inkább megrendelem, mert postaköltség igy is ugy is van..és akkor lehet hogy még magamnak is beficcen valami jó kis könyvecske :wink:

Egyébként meg JUHÉJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ FINI DISZNÓTOROS KOLBÁSZOS, HURKÁS, TOROSKÁPOSZTÁS, FINI FRISSHUSIBÓL FŐTT HÚSLEVESKÉS.....ROPPPPPPPPPPOGÓS TÖPÖRTYŰS....SÓS MALACFÜLÉS TOROZÁST NEKTEK...
Ha lehet egyél helyettem is :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P , ja és persze csomagot is adj fel nekem :P :P :P :P :P :P

Duda!
Köszi :wink:
Legalább már a Mikuláscsomagba valókat megvettem...
Cukor csak egy Tik-Tak van benne és döntőrészt kindertermékek vannak benne, tudom az is édes, meg csoki..na de az unoka(p)öcsik :lol: :lol: már 5 és 7 évesek...

Rókica!
Köszi a Bodza hiradot :D
Bodzának ugyanaz az orvosa mint Neked??

Benianyu!
Szegény Beni.. :( :( Hát egyszer fájt nagyon a fülem, amikor férjet kisértem Ázsiába üzleti útra..és HongKongban a 40 fok meg a 300% os páratartalom mellett, minden üzeltből ömlött a légkondi 15 fokra állitva...Na ott én is egy helyi ügyeleten kötöttem ki fülgyulladással, egy néger doki adott vagy 5 fajta gyógyszert...
Na amikor repültünk tovább Taiwanra sirtam a légnyomástól..szó szerint, felnőtt létemre.meg merem kockáztatni hogy fájdalmasabb volt és szörnyűbb mint a szülés :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: , úgyhogy remélem hogy Beni hamar jobban lesz.
Antibiotikumot akkor nem is kapott???Csak kenőcs formájában?

Nyaminyami..... :P :P :P mit sütöttetek???adsz belőle nekem???és Lénának????? :P :P :P :P :P :P

M-

Kép

Kép
megann

Annamami!

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Köszikösziköszi...kicopyztam..

És képzeld, anyumnak is mondtam hogy akarok sütni bejglikét..és mondta hogy akkor majd vesz nekem valami csini füzetet.....és beleirja az ő házi sütijeit..hogy tudjam..hogy mit hogy is kell csinálni...
Olyan aranyos... :P :P :P :P
Csak kicsit úgy mondta mintha "ezt akarná örökül hagyni nekem" :( és ettől kicsit elszomorodtam :cry: :cry: :cry:
De azért próbálom a jó oldalát nézni... :P

M.

Kép

Kép
megann

ANDRISNAP ÉS NAGYNYÚLNAK BOLDOG NEvÜKNAPJÁT KÍVÁNUNK SOK SZERETETTEL!!!! :wink:
annamami

izé... :oops: :oops: :oops: akarom mondani: ANDRISnak :oops: :lol: :lol: :lol:
annamami

Megann

nincs mit! :D :D :D :D

Ha megsütöd,imába fogod foglalni Anyukám nevét!!! :wink: :D :D :D
annamami

Rokica,
Köszi a Bodzahiradót! :) Gratula a barátnődnek a hajasbabához! :) Remélem, hamar megtanulja szopiztatni a babát! Ez a hozzáállás a nővérek részéről! :? :oops: :cry:
Remélem, a második szülésed neked is olyan könnyű lesz már, mint Bodzának! :) Nekem is könnyebb volt. Vagy legalábbis tudtam, hogy mire számítsak! :wink:

Megann,
Lényegében kétféle (vagy több? :oops: :oops:, majd And kijavít, ha nagy hülyeséget írok) fülgyulladás létezik, az egyik, ami megfázás, köhögés, taknyolás után a fülre húzódik, a másik pedig, amelyik kívülről, külső fertőzés során keletkezik. Most ne nagyon akad(jatok) ki, de mondta a doki, hogy kéne antibiotikum, biztos, ami biztos alapon, ki is váltottam, de nem adtam be, mert már egy kezelés után is sokkal jobban lett Beni, láza nem volt egyáltalán és másnap a doki is azt mondta, hogy szépen gyógyul. Elég sokat olvastam utána a neten, emiatt is mertem így dönteni. Remélem, nem hibáztam!
Meggyes bedobálós piskótát sütöttünk, megy fénypostán! :) (bár nem sok maradt, szám szerint egy darab sem, de virtuálisan megoldjuk) :)

Ayse,
Magától szekrény tetejére felugró furulya! :)

benianyu

ja és Megann !!!!!

Mama üzeni,hogy ahol vaj van az VALÓDI vaj legyen ám,nem light meg mindenféle margarin a ZSÍR pedig rendes zsír különben NEM LESZ JÓÓÓÓÓ!
Szóval azt tedd bele,ami oda van írva! :wink:

Puszik,húzok aludni......
annamami

Sziasztok,
csak bekukk, és BOLDOG NÉVNAPOT ANDRISOKNAK!

Annamami, nyami, én is leírtam gyorsan a receptedet. Ha lenne itthon hozzávaló már most megsütném :)
K.

KépKép
Kép
csikken

Csikken :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annamami

Benianyu!

:evil: Öri-Hari, hogy harapjak bele virtuálisan a virtuális meggyesbe??? :? :lol:

Antibiotikum:

Hmmm....
Férjnek is volt egyszer egy ilyen fülgyulladása mint Beninek a Balaton vizétől ha jól emlékszem, és neki is minden nap fülészetre kellett menni vattacserére stb.és neki sem adtak antibiotikumot mert a kenőcs maga az volt..

Annamami!

Csak most meg az lesz a gond, hogy anyum receptjét is illik kipróbálni igy kapásból 2 fajta és ugye diós-mákos az tényleg 4 rúd lesz... :oops: :oops:
Ki fogja azt megenni????? :shock: :shock: :shock:

Apropó...

Ti a gyerekeknek fogtok adni a Karácsonyi bejgliből kósolót???
Olyan szivtelenség lenne ha meg sem kóstolhatnák, nem???? :roll: :roll:

Barbi!
Mi hir, hogy vagy(tok)???

M.

Kép

Kép
megann

Annamami!

Értettem :D :D :D :D :D
De hát hol van már az a jó régi TEAVAJ... :roll: :roll:
Tudom lehet kapni, na de milyen mááááááá......

Egyébként a tuti vaj a LURPAK..tán dán...imádom...nyami de finom...egy vagyon..de finom... :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Kezdem azzal, hogy boldog névnapot kívánok Andriskának és a Nyúlcsalád Andrásainak! :wink:

Nálunk a változatosság kedvéért most fő a holnapi kaja. Egyszerűen nincsen máskor időm rá. Ti hogy csináljátok?

Totka
Disznóvágás? :? Én annyira sajnálom a röfiket...
Annak ellenére,hogy ismerem a hangulatát és az egész menetét, gyerekként sokszor volt benne részem.
Szóval Kevin korunkbeli? MOndjuk ha hat éves lenne sem lenne megfelelő az étrend, hogy ilyen diplomatikusan fejezzem ki magamat.

Rokica
Nem irigyellek Titeket az ügyintézés miatt. Szörnyű tortúra :evil: :evil:
Hogy áll Zsuzsa a bölcsivel?

Majola
Most nézem, hogy már Neked is lassan készülődik majd a Pocaklakód. (Lassan, nem ám 2 héten belül!)
Most gondolom teljesen elhavazódtál, de egy Julcsika kép olyan jól jönne :oops:

Barbi
Tényleg? HOgy vagytok?

Megann
Én nem sütök beiglit. De ha valaki fog a családban, akkor Marci ehet belőle. Már ha kér Őkegyelme. Iszonyat válogatós.

Voltunk ma a dokinál. Konkrétan semmit nem mondott. Egy hét múlva kell ismét meglátogatni. Eléggé elkeserít. Ez a pasi volt az utolsó reményem....

Megyek is. Ma is elég fárasztó napunk volt :? Marci nem volt a toppon.

Jó éjt mindenkinek!

Puszi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Na látom én is csinálhatok új vonalzót....

na jó éjt....

M.

Kép

Kép
megann

Jó estét!

Szépen belelendültetek, ezt már szeretem :)

Hajni :) Formabedobó: Gergő azt se hagyja, hogy egy-egy játékot megmutassam, hogy kell használni! Remélem, tényleg nem gáz, hogy őt sem érdekli, mert eddig nem csináltam belőle ügyet. Nagyon jól elvan egyedül, vagy a bátyussal, elég ritka, hogy leülnék vele játszani. De ma valami rámjött, és kiborítottam egy adag játékot, mutattam, hogy mit hogy kell/ene/, semmi nem érdekli, csak a hajigálás szanaszéjjel :( Kalapálós játékot is muatattam, az sem kell úgy, ahogy én csinálom. Pedig egyébként meg utánoz mindent.

Disznótor: őszintén szólva csöppet sem irigyellek, én már a szagától is rosszul vagyok. Amíg nem voltak gyerekeink, évente marha sokszor mentünk mi is anyósékhoz, mindenkinek megvolt a helye, feladata, enyém volt a benti konyha, ahol a dolgozóknak készült a kaja, aztán a mosogatás, és a behordott mocsok föltakarítása. Már délben rosszul voltam a szagoktól. Igazából mi nem is nagyon eszünk disznóhúst, anyósék meg folyton jöttek azzal, hogy azért csinálják, hogy tudjanak adni. Lassan leszoktatajuk őket, mert már szinte csak ők eszik a disznót. Szerencsére Balázs születése óta nem nagyon tudok segíteni, így felmentést kaptunk, nem megyünk.
Viszont ahogy ma hallottam a híradóban, hogy az ellenőrzések során mennyi romlott húst foglalnak le, teljesen kiakadtam. Minek nézik ezek a fogyasztókat??? Hova menjek húst venni, hogy nyugodtan meg is merjem enni? Szóval Nektek legalább ez a gond letudva :) Jó munkát hozzá!

Nyúlné :) Ezer köszönet! Ha gond a fotózás, nehogy fáradj miattam, a neve alapján már csak megtalálom! a 22 darabot meg álmodni sem mertem, ez tök jól hangzik!

Benianyu :) Benifülnek gyors gyógyulást, nagyon sajnálom szegényt!
Sajna tudom én, hogy odébb van még az, hogy Gergő csak sétálgasson. Ma estig eszébe sem jutott a menés, a játszón is próbáltam lábra állítani, de mindig ledobja magát négykézlábra. De itthon este már 12-t lépett :)

Zsuzsa :) Jó, hogy hallunk Rólatok! Szurkolok, hogy javuljon a helyzet, és maradhassatok!

Ayse :) A furulya Gregőt is elvarázsolja, már az első Balázs általi belefújástól is elkerekedik a szeme, és mozdulatlanul figyel. Nálunk most épp napok óta elől van, és bizony, ha nem is volt fejfájásom, ettől meg tud fájdulni... Úgyhogy minden nap elhatározom, hogy megtanulok furulyázni, hogy lekössem a gyerekeimet vele, és ne őket kelljen hallgatni. / bár gyanítom, hogy akkor is az menne, hogy mostén, mostén!/ Én Gergőt töpörtyűnek szoktam hívni. Nem jó? Amúgy a csecsemőkorból immáron kisgyermekkorba léptek, tehát megfelelő lenne a "gyerek" is :) Mellesleg még Balázst is sokszor hívom babámnak...

Gondolom, mire ezt befejezem, már mindenki elment aludni. Úgyhogy:
Jó éjt!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Hú, sikerült visszaolvasni, de reagálni nem fogok tudni :(

Jobban vagyok, habár fáj még a torkom.

Ma egész nap a karácsonyi vásárlást intéztem, sikerült valamit haladni.....Mikulás ajándék megvan, adventi kalendár a 2 fiúnak megvan, karácsonyi ajándékok alakulnak.
Ja és a fürdőt kicsit felújítjuk, minden tartozékot megvettem ma, a bútorokat majd szombaton Gabival együtt.
Most mindjárt nekiállok 2x24 db adventi csomagot csinálni, mivel ugye holnap már nyitni kell az elsőt. Lesz benne matrica, kis autók, műanyag állatok, fa karácsonyfadísz, zsírkréta, verdás pohár, ceruza Nolcsinak, lufi, meg kinder csoki egy kicsi :oops:
Ugye a fiúknak Lego duplo vasutat néztünk ki karácsonyra. Ami jelen pillanatban hiánycikk Magyarországon :evil:
2 fajta van, de egyiket se lehet sehol kapni. Gabi ma egész délelőtt Mo. különböző játékboltjait hívogatta és megtalálta szerintem az utolsó 1-1 darabot mind a két fajtából! Vidékről hozzák fel, elvileg hétfőre itt lesz, de persze akkor tuti, ha a kezemben van. Ha nem, vagy megyünk Bécsbe, vagy nem tudom, mit veszünk :shock:

Vettem Nolcsinak IKEA fém edénykészletet, meg sütőkészletet, gyúrófával, meg műanyag zöldségeket. Most már süthet-főzhet kedvére. A Művészetek Palotájában ez tetszett neki a legjobban a hétvégén........

Na lépek, mert soha nem leszek kész az adventi csomagokkal

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jóreggelt...

David már megint háromnegyed ötre állította be az óráját. :evil:

Amúgy Zsuzsa éjszaka átalvása a háromnapos csodák közé tartozott... na jó, egyhetes... most megint ébred, éjfélkor. :( Aztán hajnalban. Igaz, tegnap állítólag sikerült visszaaltatnom még 8 utánig, de nekem nem sok hasznom származott belőle, mert én indultam fél hétkor a kórházba...

Megann:

Nem, Bodzának más az orvosa mint nekem, de egy rendelőben rendelnek... mondjuk ez nem jelent semmit. :) Még sose láttam az ő doktornőjét.

Bejgli: Én már szoktam venni a piacon kész bejglit, mákosat, és Zsuzsa nagyon szereti. :)

Benianyu:

Valamit akkor félreérthetően írtam, mert én nagyon meg voltam elégedve az Istvános csecsemősnővérekkel, tényleg nagyon segítőkészek voltak, én voltam béna hogy hatvanszor meg kellett mutatni a mellrehelyezést mire megtanultam. Illetve hát talán nem is voltam béna, csak nekünk nem volt egyértelmű a dolog. Nagyok a melleim, laposak a mellbimbóim, stb és az elején négykezes mutatvány volt Zsuzsát felcsatolni. Jelenának nem tudom mi a konkrét problémája, de bízom benne, hogy ő is elsajátítja a dolgot mire hazamegy. A baj csak az, hogy most annyira tele a kórház, hogy gondolom a csecsemősnővérek is el vannak havazva.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!

Andris se nagyon hagyja játszatni magát. Most azt élvezi a legjobban, hogy megy, fáradhatatlanul, egész nap. Még azt lehet leginkább játszani vele, hogy azt mondom: elkaplak! Ő meg rohan és amikor utolérem, meggyömiszkélem. Lili is, amikor megtanult járni, három hónapig mást se csinált. Tök egyszerű volt, csak elé kellett tenni egy babakocsit és kész!

Még Lilit is hívom babámnak (szereti is). Meg még nagon sok más elnevezés is dívik, Andrisra is. Bár ha a Tibeti Csibekutyáról írnék, nem biztos, hogy egyből leesne, ki is az :)). Lili azt szereti, ha fordítva mondom: KutyacsiBE TI BE TI. :)

ayse

Sziasztok!
Köszönöm szépen a teknősös-formabedobós véleményeteket, tapasztalatokat, Panni pont azt csinálja, mint Jucc Gergője-semmit!Nem ám, hogy próbálgatná, dobálja, és eszi őket!De egyébként okos, szinte mindent megért, majdcsak megy neki ez is.Azért irígyellek nagyon Benneteket, hogy nem igénylik a gyerkőcök az együttmojolást=játszást!Panni állandóan a fenekembe van, csak akkor érzi jól magát, ha leülök vele mojolni(mesélni, kockázni, énekelni stb...)Ez mind jó, de főzni, vasalni stb, stb, stb!!!......
Rokica
Bodzahíradót köszi, én is, én is ilyen szülésről álmodom!!!!!
Juci
Kakiszaki dr :(
Barbi
Örülök, hogy jobban vagy!karácsonyi bevásárlást mi jövő hétre tervezzük, mindenkinek ki van már agyalva, hogy mit kap, csak mostmár pénztálca kell hozzá! :D
Megann
Tényleg, micsoda Tescotok van!!! :D :D Olyan jó neked(picit írígyellek ám!! :D )micsoda tájakra eljutsz!!!!!tök jóóóó!!
Jucc
Szégyen, nem szégyen, igazi, vérbeli falusi létemre én is úgy vagyok a disznótorral, a szagokkal, mint Te, és kb. a melóm is ua.mint Neked!!! :? Mondjuk, mi viszonylag sok disznóságot eszünk(darált hús, karaj, szalámi)
Jaj, mi meg Pannát Cincikének hívjuk!!! :D
Majola
Jó hogy jelentkeztél, már nemsokára egy újjabb csemetével bővültök!!!De jóóó!

Mentem, szép napot Mindenkinek!!Pussz.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Benianyu,

En is fulfajos voltam kiskoromban, sajnalom szegeny Benit... Es remelem minel hamarabb meggyogyul szegenyke.. Nekem mindig sot melegitett anuykam de lehet, hogy ze nem az a fajta fulfajas volt mint neki..

Rokica, akkor Te mar dontottel, hogy korhaz vagy szuleteshaz? nekem az egyik baratnom mar ketszer szult a Gereb Agival, de en nem vallnam be. Pedig o nagyon elegedett vele, a harmadik gyereket a kertben szulte :) NEkem azert ez fura, de mondom, neki nagyon bejott.

Juci :)
Kicsit lemaradtam, hoyg nalatok hogy is van ez a szekrekedos dolog.. Hany naponta van kaki? Nekunk 2 vagy 3 de gyakran siros is.. Enm tudom meg mit talaljak ki, szilvale joghurt kamillatea megvolt, mecsek tea is. De lehet hoyg az anyatej fogaj??? Mert anyatejeskent heti egy kaki volt, de erre mindenki azt mondta, hogy nem gond. Lehet, hogy ha abbahagynam a szoptatast (minimum napi negy most) akkor rendbejonne? Tobbiek mit gondoltok aki tud errol vmit?

Kép

Kép
ppanna

Itten vagyunk mi is!

Ne haragudjatok, de igazán nem tudtam visszaolvasni!

Andrisoknak boldog névnapot, betegeknek jobbulást!

Úgy tűnik Tomi már jobban van, ma már kergetőztünk, játszottunk, dumált, evett, ivott. Hurrá!!! Még nagyon folyik a taknyi és iszonyatosan köhög, de javulgat!
A László kórház botrányos, remélem soha többet nem kerülünk ilyen helyzetbe.
Még mindig "élvezhetnénk" a vendégszeretetét, de tegnap már nagyon elegem lett. Tomi már nem kapott gyógyszert, de lázas volt, ezért nem engedtek haza, szegény egész nap aludt, nyöszörgött, lázcsillapítót csak 38.5 felett kapott volna, azt éppen nem értük el, így letagadtam, hogy lázas és végre hazajöhettünk. Este 38 volt a láza, kapott egy kúpot és már sokkal jobban van.
Bocs, hogy ilyen hebehurgya, de 4 nap nemalvás után mosott sz@r vagyok.

Próbálok visszaolvasni!

Mindenkinek köszönök mindent!

Szilvi

Kép
Kép
thomasanne

Helló!

Képzeljétek, bemondta az unalmast a telefonom :evil:
Tegnap este már se kép se hang nem volt, de meg se próbáltam bekapcsolni...csak töltőre tettem, gondoltam biztos lemerült..hát reggel próbáltam bekapcsolni nem ment :(
Délőtti program:Lénával a Pólusba leadni a telcsit...szerencsére kaptam cserekészüléket de a számok amik a telcsimben vannak, voltak, annak annnyi..mert valszeg zárlatos..és elszállt minden...még Léna képei is :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Olyan hülye vagyok hogy nem mentettem ki őket :cry: :cry: :cry:

Na meg elmentünk megvenni a decathlonba a hótaposót Lénának..teszek rá hogy szürkés feketés..de legalább nem kell majd rohanni ha leesik a hó.. :D

Jucc!
Hústéma...ezért utálok hiperizébe vásárolni :(
Pont most agyaltam hogy hogy is kellene kijutnom a bosnyáktéri piacra :roll: :roll:

Ja és a legjobb...Léna totál takony... :( már csak ez kellett :( :(

Barbi!
De jól állsz vásárlással :) , irigyellek..

Thomasanne!

Olyan szörnyű volt a kóter????? :roll: :roll: :roll:
Örülök hogy jobban vagytok...
Aludjátok ki magatokat :)

Totka!
Hidd el álmomba sem gondoltam hogy ilyen helyekre valaha is eljutok :D

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Totka :) Én is falusi vagyok ám, csak már 15 éve nem élek ott. Ha Te is úgy vagy a szagokkal, mint én, akkor nem bántottalak meg :) / utólag kicsit aggódtam.../

Rokica :) Kíváncsi vagyok nagyon, miket hallottál/ hallasz Gergéb Ágitól!

PPanna :) Biztos vagyok benne, hogy a szopi elhagyása nem oldaná meg a székrekedés dolgot, sőt! Az anyatej nem okoz székrekedést. Amikor csak szopik egy baba, akkor azért normális a ritka széklet, mert jól hasznosítja a tápanyagokat a baba. Ha már mást is eszik, akkor a többi étel okozhatja, de nem az anyatej. Ezért semmiképp ne hagyd abba a szopit!

Thomasanne :) Örülök, hogy jól van Tomi, és ügyes voltál! :)
Olvastam egy másik topicban, hogy Manka Jack-je is kórházban van :( / remélem, nem baj, hogy megírtam.../

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Na, még ezt is akartam:

Ma nagyon tevékeny vagyok, hála a rabszolgahajcsáromnak. Balázs ugyanis kitalálta, hogy mielőtt feltennénk az üvegmatricákat, meg kell pucolni az ablakokat! Igaza van, de még nem terveztem, mindegy, megcsináltuk, ráadásul segíteni is akart, így amit elért, ő maszatolta. Csak nem fogom letörni a lelkesedését :) És ha már kint jártunk az erkélyen, a muskátlikat is betelepítettem, és a függönyöket is kimostam.
Ahogy végeztünk az ablakokkal, belépett Apa. Tegnap este fél tízkor végzett Komáromban, és úgy döntött, hogy ma délben hazajön. Így is lett :) Úgyhogy akkor én le is szaladtam ebédért, meg beugrottam a turkálóba, és volt egy csomó jó cucc, jól megpakolva jöttem haza.
Gergő most alszik, aztán még be kéne fejeznem a takarítást. De már meglehetősen hulla vagyok, ez a függyöny le- és felpakolás eléggé megvisel. Marha jó kondim van :(

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Figyelem! Hétvégi mikulás-programok!!!!

/Ildi, de kár, hogy nem lesztek itthon.../

http://www.mavnosztalgia.hu/esemenynaptar/75#

http://www.gyermekvasut.hu/mikulas2006-12-02.html

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert apának ma újra műtötték a lábát! :(

Tanulószék: mi azt vettünk Petinek, már össze is van szerelve :lol: Nem biztos, hogy kibírjuk karácsonyig, annyira tetszene neki!!!

Majd még jövök, ha leraktuk a Petit!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

De jó, hogy Tomi jobban van!

Ayse! :D

Én szoktam furulyázni, de mindig kiveszik a kezemből. :D Próbálkoztam azzal is, hogy mindenki kezében van egy furulya, de természetesen mindig az kell, ami nálam van. :D Biztos azért, mert csak az játszik dallamot. :D
Gergő nem szereti, ha babának hívom, ő már kisfiú, sőt, nagyfiú. :D :D :D :D :D

Barbi! :D

Tök jó, hogy jobban vagytok, és ajándékokat is tudtál beszerezni. Külön gratula a kisvasúthoz. Én az Auchanban vettem műanyag ételeket, van benne minden: zöldség, gyümölcs, tojás, csirkecomb, sütik, pizzaszeletek, narancslé, saláta, sült krumpli :D . Biztos jól elfőzőcskéznek majd.

Jucc! :D

Úgy fáj a szívem, annyira jó lenne ez a Mikulásvonat.... Nagyon ügyi Gergő, hogy már egyből 12-őt ment. Bubus lassabban halad.

Totka! :D

Bubus is csak akkor dobja be a formát, ha megmutatom, hova. Néha eltalálja magától is, de van, hiába mutatom, hova dobja, csak a másikba akarja.

Zsuzsa! :D

De jó, hogy jelentkeztél. Már én is aggódtam, mi lehet veletek. Örülök, hogy tetszik nektek Monoron, csak az allergiát sajnálom. Egyébként a monori református lelkész adott össze minket, és Bubust is ő keresztelte. Szabolcs gyerekkori barátja, jófej, fiatal.

Hús: Már úgy utálom a tápos csirkéket, hogy mindig keresem a Master Good csirkét, az főleg kukoricával van eteve, és ha megsütöd, nem megy össze negyedakkorára.

Mi egy pocsék éjszakán és napon vagyunk túl. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Gergőnek estére felment a láza 40,5-re, így hűtőfürdőztünk, így lent 38,3-ra, majd kapott egy kúpot. Bubusnak ekkor még csak hőemelkedése volt, de éjfélre 39,7 lett. Kapott Panadolt, majd mellémfeküdt, hogy tudjam nézni, nem megy-e feljebb. Nem ment, viszont nagyon köhögött. Hajnalban Gergő elkezdett hányni, Bubusnak megint 39,7 lett a láza. Kihívtuk a dokit, mindkettőnek tüszős mandulagyuszi.Gergő még délután is hányt. :twisted: Bubusnak megint láza van. :twisted: :twisted: Így ugrott az összes Mikulás program. :twisted:

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

LÁNYOK! Van valakinek tapasztalata a BIOPTRON lámpával kapcsolatban

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!
az enyém az,hogy szart sem ér,lehet hosszútávon működne,de akkor a kezelendő felületet egész nap lámpázhatnám,és akkor ez csak egy pont,ráadásul idegesítően pittyeg!szerintem! :roll:

ZSófi
brutál tényleg az éjkszaka ,amit írtál!jobbulást! :?
mindenki másnak is!!!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Ma mentem VOLNA az otthonszülős információs estre, ami a Moszkva tér környékén van helyileg. Zsuzsával nap mint nap megtesszük ezt az útvonalat a bölcsijébe, fél-háromnegyed óra alatt a reggeli forgalomban. Gondoltam, hagyok rá egy órát, hogy tuti találjak parkolóhelyet, stb. Előadás ötkor kezdődött, négykor elindultam itthonról. MÁSFÉL ÓRA MÚLVA, mikor még az ÁRPÁD HÍD FELÉ araszoltam, már annyira pipa voltam, hogy komolyan nem kaptam levegőt. A guta kerülgetett. Csak suttogva tudtam dühöngeni a húgomnak, aki szerencsére éppen velem ült az autóban, szerintem kárt teszek valakiben autóstul. Hogy több hete készülök erre a rohadt tanfolyamra, és nem igaz, hogy egy óra nem elég hogy megtegyem ezt az utat Újpesttől a Moszkváig, mikor naponta megyek erre, kevesebb mint feleidő alatt. (És igen, megpróbáltam félrehúzódni és parkolni, hogy majd metróval gyorsabban odaérek, de a mellékutcákban is ugyanolyan tömegnyomor volt, és a végén a sötétben úgy elkavarodtam, hogy beragadtam valami vasúti átjáró mögé pirosban, ahol még plusszban ráadásnak negyed órát kellett várni hogy az a :?+!("/!*; sorompó kinyíljon. Akkor feladtam hogy akár a végére is odaérjek.)

Ez a hét engem totál kikészített idegileg. Nem igaz, hogy SEMMI amit el kellett volna intézni a héten, nem sikerült.

Végül kínomban felhívtam Geréb Ági telefonszámát, de más vette fel aki ráadásul éppen egy szülést asszisztált... azt mondta, mehetek információs est nélkül is nyugodtan a tanfolyamra jövő héten, na de pont az lett volna az értelme, hogy mielőtt kifizetem a tanfolyam árát, tudjam, hogy akarom-e... vagy várhatok a következőre.

Szóval kész. Hol lehet leszállni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Ugye tudod, hogy egy szökött rab miatt volt az egész?

Ma itt voltak Annamamiék. Olyan jól éreztük magunkat! Megjárattam őket az erdőben :D:D:D!
Annamami! Lányos zavaromban nem kérdeztem meg, hogy mivel tartozom a fürdőköpenyekért? :roll:

ayse

Megint itt. Ma itt volt egy takaritónő, nem túl alapos, de azért sokat dobott a dolgon, végre elkezdhettük kipakolni a konyhát, fürdőszobát.
Jó beteg vagyok, fáj a torkom, szerencsére Julcsi még nem kapta el. Szerintem csak megfáztam: a régi lakásban 25-26 fok volt, itt meg 18-21. Ezt jobban szeretem, de valószinűleg hirtelen nagy volt a különbség.

Zsóf, szegény gyerekek! Nehéz lehet, ha egyzserre kettő kapja el. Jobbulást nekik. Képzeld, minket is a monori lelkész adott össze :) , jóban vagyunk vele, ő az egyik, aki azt mondja, Julcsi bármikor táborozhat náluk, ha pakolunk, szülök, vagy bármi van. Egyelőre nem volt szivem Julcsit otthagyni, pedig könnyebb lenne a pakolás, de hát neki gondolom eleve furcsa az új hely, nem akarom, hogy még engem is szem elől veszitsen.

Thomasanne, szegény, borzasztó lehetett a kórházban. Ügyes vagy, hogy kiszabadultatok.

Hú, Totka, ha apa hallaná, mennyi disznót vágtok, irigykedne. Az a mániája, hogy vágjunk disznót. Asszem ő sem vágott még soha.

Rókica, ez jó szar nap volt. Talán irásbeli infókat tudsz gyűjteni még addig.

Viki, jobbulást apának!

Lányok, Julcsi annyit de annyit nyafizik. Ti hogy birjátok az ilyesmit? Van, hogy csak követ és nyafog, semmi sem jó. Többször jókedvű, szerencsére, de ezeket a nyafikat nehezen viselem. Általában a konyhában téblábol és nem tudom, mit akar ... talán nasit, de az sem mindig kell.

KépKép

KépKép
majola

Zsóf!
A 40,5 az nagyon meredek!!! Nem omlottál össze (legalább utólag?)
Jobbulást Nektek!!!!

Majola!
Neked is gyors gyógyulást!
Követő Julcsi! Biztosan nagyon fárasztó lehet, de vizuális típus vagyok...

Lányok!
Nem tudjátok, van még olyan, hogy támogatják a kismamák tanulmányait? Milyen sulikra vonatkozóan és milyen mértékben????

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?