Új privát üzeneted érkezett!

Csak bekukk.

Gyöngyinek és a babának gratulálok!

Babszi!
A sogornődröl annyit, hogy attól, hogy dohányzik, bár én ezt ezerszer elitélem, még lehetett volna belőle a világ legjobb anyukája is, ha mondjuk megérinti őt a pillanat, amikor a baba megszületik, vagy bármi. De egy anya, aki benthagyja a babáját a kórházban...... Hát nálam leírta magát. Én is egy nappal hamarabb kijöttem a korházból, de a gyerekkel együtt!!! A férjem meg 2700gm-al, idő elött jött világra agyvérzést kapott a szülés közben. Inkubátorban volt és azt mondták, hogy valószínüleg nem fog sosem járni. Az anyósom folyamatosan hordta be az anyatejet, mert akkor nem lehetett bent maradni, és szoptatta egy éves koráig és a doki seggreült mikor meglátta egy éves korában. És járt, és most a doktoriját csinálja. Egyébként, ha nem gyenge a baba a szopáshoz, bár ezt én nem hiszem, akkor is szüksége van a bőrkontaktusra az anyukával, és a lefejt tejet is oda lehet, miket beszélek, KELL neki adni. És nincs jobb a szoptatásnál. Nem értem azt, aki ezt nem adja meg a gyermekének. Köztünk nem lesz ilyen.
Szerintem.

puszi Tamara
tamaranna

Sziasztok!
Bocsi, hogy ilyen jól eltűntem, de a múlt héten v. éppen rosszul voltam, vagy Budapesten. Most azért visszaolvastalak benneteket.

Gyöngyi :)
Gratulálok és jó egészséget mindkettőtöknek.

Coca, Kata és a többi inszemes :)
Nagyon drukkolok!!!

Babszi :)
Hát a sógörnőd tényleg egy szörnyella. Olyan igazságtalan az élet, hogy az ilyeneknek könnyen megy, nekünk meg mennyit kell szenvedni egy babóért.

K.boris :)
Amíg nincs menzid, addig ne aggódj a progi szinten, utána meg szerintem úgyis kellene egy hormontükör. Egyébként nekem jó volt a progeszteronom, mégis kaptam pótlást minden inszem után és most is kapom a 12. hétig.

Zel :)
Azért próbálkozzatok erősen. Most 2 hónap fog kimaradni? Nyáron a doki szabadsága miatt nekem is kimaradt a július-augusztus. Kicsit nehezen éltem meg, de akkor valahogy felszabadultabbak voltunk. Most úgyis jön a karácson, ilyenkor sok spontán babó szokott megfoganni.

Hajrá lányok, ez az ősz nagyon termékeny, a "megint megjött"-ben szeptember óta csak úgy röpködnek a zebrák. Ti sem maradhattok le.

Kép
Kép
tiza

Rakok egy friss táblát!

Kép
katata

drága kata, nekem ez volt a 2.inszem, ha újra csinálod a táblát. Csak a statisztika miatt. De jaj ma ingerült voltam, és majd leszakadnak a melleim, ez nekem olyan tipikus menzesz előtti állapot.
Te hogy vagy, előjelek?
zölddisznó nálad mi újság?

Ébresztő lányok, olyan kíváncsi vagyok!
Csók!
Ilona
bbilona

Hát Ilona, nálam semmi előjelek, de még korai is volna.
Nekem inkább vad dolgok járnak a fejemben. :roll:
Olyanok, hogy az inszem sem fog segíteni, hiszen minden rendben nálunk, és ugyan mi plusz ad? Szinte semmit. Előkotortam azt a papírt, amire felírtam a teherbeesési esély százalékait. Még a doki mondta az első viziten. Miszerint:
10-12 % a terminált, vérvétellel, uh-án figyelt, "kötelezően" meghatározott napon való együttlét
15 % az inszem
30 % a lombik
Szóval az inszemnek csak egy parányival nagyobb a sikeressége, mint a terminált együttlétnek. Ő nekünk azzal kezdte,hogy a lombik,az tényleg ad annyi pluszt, hogy hamar sikert lehet elérni. Úgy félek, hogy az inszem nem elég a sikerhez...

Bocsi, hogy negatív vagyok most, de tele vagyok félelemmel, szorongok, izgulok, megbolondulok... :cry:
katata

Tiza!
Mindent irtal, csak azt nem ami annyira erdekel, a progi szinted. Mi a jooooo??????? Mennyivel agyazodott be a baba?

Kata!
Velem sem volt semmi baj a leletek szerint, es latod, megis van valami eleg alap-baj. Lehet veled is hasonlo a helyzet. Meggondolando, hogy mit valasztasz, de ha megnezed, van 3. sikertelen lombik is!!!! Gyors megneztem az eletkorodat, es hat arra jutottam, hogy lehet nem artana jobban utananezni a dolgoknak. :o De jol gondold meg, mert a lombik inkabb amolyan vegsonek kellene lennie.
babszi

Kata! Esetleg, ha tudnal progi szintet mondani, orulnek!

Es mindenkinek, aki mondana nekem progi szintet, akar terhes lett, akar nem!!! Osszevetnem az eredmenyeket!!!
babszi

katata ne keseredj el! Tudom nem könnyű, de ha a kis fickókat közvetlen a naaaaagy petesejthez juttatják, abból is egy válogatott csapatot, vitaminba ágyazva, az biztosan megkönnyíti a helyzetüket.
Nézd csak meg tamaranna, milyen tortúrán kell keresztül menjen, hogy meglehessen az 1. lombik. Olyan egyszerűnek hangzik, de én úgy gondolom lekileg még jobban kicsinál. A BMC-be minden 2. nap UH, melyik munkahely, kollégák nézi ezt jó szemmel (Én pedig klassz helyen dolgozom, de nekem iígy s lekiismeretfurdalásom van)?
Fel a fejjel, nekünk valamiért végig kell csinálnunk ezt!
A férjem unokatestvére 20. héttől kórházban fekszik a 4 lombikbabócával (ez volt az utolsó lehetőség) a hasában, folyamatosan alszik a nyugtatóktól. Ez sem könnyű, hát még egyszerre 4 lurkó!

Vigyázz magadra, vegyél elő egy jó könyvet, vagy nézz meg egy jó filmet, vagy egyszerűen sétáljatok egyet a pároddal, kényeztesd magad egy kicsit, hogy a lelked megnyugodjon, ne hagyd magad! :wink:
bbilona

Hát ez az, félek a lombiktól, nem szeretnék odáig jutni.
Bocsi, kicsit hisztizek most, de szerintem mindannyian tudjátok milyen érzés ez. Az állandó reménykedés, bizonytalanság. Brrrr....
A dokim 3 inszem után a lombikot javasolja. Persze inszemezhetünk tovább,de ő a lombikot csinálná, nekünk kell majd eldönteni.

Mágnes,
ti hogy jutottak el a 9. inszemig? Miért nem lombikoztatok hamarabb? Bocsi,ha már írtad,de én valahogy lemaradtam. :oops:

Babszi, sajna nem tudok progi szintet, a dokim nem adja ki az eredményeket, sosem látom őket. Lehet jobb is... Mindig csak a számlánl átom, hogy azt is nézett (potom kb.9ezerért).

Megpróbálom összeszedni magam. :roll:
katata

kata:
A 9 inszem összesen volt, előzőleg a 3. sikerült, de a babánk sajnos elment. Most a hatodik sikerült.

Én a lombikot legvégső esetre tartogattam. Úgy gondolkoztam, hogy még fiatal vagyok (26 éves), és ha minden kötél szakad, akkor a lombikkal inkább várnék még 2-3 évet. Lelkileg nem éreztem érettnek magam rá. Az inszem is kikészített, hát még a lombikkal mit kezdtem volna!

Na és a vetélés után a doki bíztatott, hogy ha sikerült teherbe esnem, akkor érdemes folytatni. Persze aztán a vége felé már ő is pesszimista lett, de akkor meg már én akartam végigcsinálni:)
Volt egy mélypontom az 5. inszem után, akkor jósoltak nekem. Az jött ki, hogy beszélnem kell egy számomra fontos női személlyel. Hát én beszélgettem anyuval, aki azt mondta, hogy szerinte aknázzak ki minden lehetőséget, hogy aztán legalább azt el tudjam mondani, én mindent megtettem.
Hallgattam rá, és a következő inszem sikerült, pedig akkor fel akartam adni!

Na kicsit hosszúra sikeredett, de ha egy valakinek is sikerült pozitívabb hozzáállást kicsikarnom, akkor már megérte:)

Jaj és a táblázat! Tudom, hogy macerás követni (én is csinálom a másik topicban), de 36 hetes vagyok, és Anna Sára lesz a Manónk:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes,
köszi a válaszod. Nekem is volt sajnos vetélésem, amelyik terhesség egyébként spontán jött létre. Azóta viszont eltelt 2,5 év és semmi. Egyszerűen föl nem foghatom miért. És az a vetélés előtt 4 évvel is volt egy vetélésem, az is spontán jött össze. Mindkét terhességem 3 hónappal az elhatározás után jött magától. Most meg 2,5 év telt el eredménytelenül. És ugye minden renben, elvileg legalábbis.
Én is ódzkodom a lombiktól,de ha az kell, abba is bele fogok vágni. Mindent megteszek,hogy legyen babóm.
katata

Kata!
Hidd el, lesz is!!
Hanyadik inszemnél is tartotok? És biztos, hogy minden rendben van? Nem tudom hová jársz, és milyen orvoshoz, de nem lehet, hogy valamit valamelyikőtöknél nem nézett meg?
Szerintem, ha lombikot javasol, én mindenképpen kikérném egy másik orvos véleményét is. Ha ő is azt mondja, akkor még mindig el tudjátok dönteni, hogy belevágtok-e. Aztán az is lehet, hogy egy kis pihivel megint csak spontán sikerül! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

szia lányok!
olvaslak ám titeket!
Babszi!teszteltél?nagyon szorítok!
Odry!neked is drukk!
nekem csütörtökön petesejtleszívás,majd remélhetőleg után beültim lesz!!!!
mindenkinek szorítok!
lola29

Sziasztok!

Én is gratulálok Gyöngyinek, nagyon örülök.

Tiza! Remélem jobban vagy!

Tamaranna! ugye te írtad a progiszakértést?
Javasolnád te, hogy orvosi utasítás nélkül utrozzak ebben a hónapban is? Ha igen, mennyit? Az inszemek után 3x1-et kellett gurítanom.

Kata! Ne depizz! Azt én szoktam! Habár ugyanazt írod le, ami nekem is minden hónapban ott motoszkál a fejemben. Olyankor én mindig arra gondolok, mennyivel jobb lehetne már, ha lombikoznánk. Talán gyorsabban sikerülhetne. Most meg pláne ki vagyok akadva, hiszen valószínűleg a karácsony miatt kimarad 2 hónap is. ÚÚÚÚtálom ezért a karácsonyt. Én sem hiszek az inszemben, amikor kiderül, hogy nem sikerült, de te még előtte vagy ennek a hónapnak. Lehet, hogy feleslegesen idegeled magad a sikertelenséggel, lombikkal. Különben is! A tábla szerint az első volt csak. Vannak ám sikeres első inszemek is! Csak bízz kicsit! Ráérsz akkor agyalni, ha véletlenül mégis megjön. Addig ne! Ártasz a babának, szépségednek. :)

Kicsiboris! Mennyi idő telt el utolsó szuri óta? Remélem hamarosan megint nagylány leszel! De szívesen átirányítottam volna az ehavi mikulásomat hozzád! Te legalább örülnél neki!

Érezgetem a petefészkeimet! Főleg a balost! Remélem, nő a kis petém! Hamarosan teljes akcióba lendülhetünk! :oops:

Pusszantás mindenkinek!
zel

Sziasztok!

Én is gratulálok Gyöngyinek, nagyon örülök.

Tiza! Remélem jobban vagy!

Tamaranna! ugye te írtad a progiszakértést?
Javasolnád te, hogy orvosi utasítás nélkül utrozzak ebben a hónapban is? Ha igen, mennyit? Az inszemek után 3x1-et kellett gurítanom.

Kata! Ne depizz! Azt én szoktam! Habár ugyanazt írod le, ami nekem is minden hónapban ott motoszkál a fejemben. Olyankor én mindig arra gondolok, mennyivel jobb lehetne már, ha lombikoznánk. Talán gyorsabban sikerülhetne. Most meg pláne ki vagyok akadva, hiszen valószínűleg a karácsony miatt kimarad 2 hónap is. ÚÚÚÚtálom ezért a karácsonyt. Én sem hiszek az inszemben, amikor kiderül, hogy nem sikerült, de te még előtte vagy ennek a hónapnak. Lehet, hogy feleslegesen idegeled magad a sikertelenséggel, lombikkal. Különben is! A tábla szerint az első volt csak. Vannak ám sikeres első inszemek is! Csak bízz kicsit! Ráérsz akkor agyalni, ha véletlenül mégis megjön. Addig ne! Ártasz a babának, szépségednek. :)

Kicsiboris! Mennyi idő telt el utolsó szuri óta? Remélem hamarosan megint nagylány leszel! De szívesen átirányítottam volna az ehavi mikulásomat hozzád! Te legalább örülnél neki!

Érezgetem a petefészkeimet! Főleg a balost! Remélem, nő a kis petém! Hamarosan teljes akcióba lendülhetünk! :oops:

Pusszantás mindenkinek!
zel

Babszi :)
Nekem nem néztek inszemkor progiszintet. Egyből kaptam progipótlást. Csak egyszer voltam hormontükrön, de akkor minden rendben volt. Már nem emlékszem mennyi volt a progeszteron, de nem is ebben a mértékegységben mérték és nem tudnám átváltani.

Hát már túlságosan is jól vagyok, ezért teljesen beparáztam. A cicim még fájdogál és feszül és azt hiszem még egy centit nőtt (már 5 centivel nagyobb, mint terhesség előtt). Ma megyek Panka dokihoz, de csak a rendelőjébe, ott meg nincs uh. Így már nagyon várom, hogy mikor lesz a következő, hogy megnyugtassanak.

Kata :)
Nálunk sem volt semmi gond és én spontán nem is tudtam teherbeesni. Szintén jöttek ilyen gondolatok és már alig vártam, hogy letudjam az inszemeket és mehessek lombikra. Aztán a 3. mégis bejött, pedig már nem nagyon hittem benne.

Kép
Kép
tiza

katata, nálunk is minden ok, mégis már 3,5 éve várunk a csodára. Megértjük a bánatodat, az aggodást, a haragot. Ez van, (magamnak szoktam mondani: így jártál ilus), ez a mi küzdelmünk. Kitartás neked is sikerülni fog!

babszi, én találtam egy papírt a hormonjaimról. A 4. és a 16. napon 0,9 és1,9 nmol/L, a 25. napon 56,4. Segítség ez neked? Erre azt mondta a doki, hogy totál rendben van.

lola, sok petesejtet csütörtökre!

Szép napot lányok!
bbilona

lányok, katata és mindenki, fel a fejjel!!!
ennyire nem lehettek - - - - - - - --ak!!!!
na szép napot majd még írok
kicsiboris

Sziasztok!

Zel!

Én csak azt tudom mondani, hogy én használom a doki tudta nélkül az utrót, ha lenne valami akkor segítsen a megtapadásban, mert tudom, hogy nekem alacsony. A régi dokim mellett, több mint fél évig szedtem folyamatosan, és nem okozott gondot, a Nyírőben annak is adják, akinek normális a hormonszintje, méghozzá napi hatot 3x2. Nem hiszem, hogy peoblémás lenne. Hogy mennyit??? A Zitánál, a kislányomnál, aki most 3 éves, napi 1-et szedtem, és az is elég volt, teljesen problémamentes terhesség volt, emeltem, betonoztam, ástam. A második babám viszont napi kettő melett elhalt, a doki szerint hormongyengeség miatt. Mostanában annyit szedek, amennyit sikerült beszereznem vagy megspórolnom, ha napi kettő jön ki, annyit, ha három, vagy egy annyit. (ebben a ciklusban 2x1-et). Ez vagyok én. De én nem foglak arra bíztatni, hogy te is szedd be. Neked kell eldönteni. Én tudom, hogy anélkül esélytelen vagyok. Mert nekem ez az össz problémám. Zitánál szerencsém volt, mert mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok akkor becipeltem egy kb 60-70 kg-os zsákot a kocsitól a kamráig. Én a 49 kilós hugomat simán felkapom és elgyaloglok vele, ezt a zsákot meggörnyegve csigalépésben cipeltem a hátamon. Mikor kiderült hogy terhes vagyok, mondhatta nekem a doki, hogy ne emeljek, én tudtam, hogy ha attól nem ment el, ez a baba úgy megkapaszkodott ott bent, hogy nem lesz semmi baj. Persze sosem hajtottam túl magam, mindig figyeltem a szervezetemre, hogy mikor érzem, hogy fáradok, de amíg jólesett a munka vagy bármi, addig csináltam. Persze mióta két babát elvesztettem, azóta izgulósabb vagyok.

Lányok, akik vaciláltok a lombikon!

Én úgy voltam vele, hogy minél közelebb került, annál inkább féltem tőle. Most mikor a 6. insem is sikertelen lett, teljesen be voltam pánikolva, napokig rágódtam, vívódtam vaciláltam, hogy belekezdjek-e, vagy várjak a csodára, a holdra, meg a jósokra, vagy akármire. Végül elkezdtem magamban a lombik felé hajlani. 32 éves vagyok. Még meg sem fogalmazódott bennem teljesen, amikor a férjem, aki szintén vacilált azt mondta, hogy szerinte bele kéne kezdeni. Egyből rávágtam, hogy igen, én is ezt szeretném. Aztán, mikor a doki azt mondta, hogy indul a program, azóta feloldódtak a feszültségek bennem. Elfogadom. Persze nagy a szám, majd megírom mit érzek a lórrugás hormonszurik hatására, és azt is amikor beszarok a műtéttől. A barátnőmnek az okozott problémát amikor egy kb egy cm vastag paksamétát a kezébe nyomtak, és nyilatkoznia kellett mindenről, köztük arról is, hogy ha marad lefagyasztott petesejt, azzal mit csináljanak. Semmisítsék meg, vagy felajánlja? Na lányok! Éles helyzetben mit mondanátok??? Még nektek sincs, de ha több lesz, mi legyen velük? Kíváncsi vagyok mit írtok. Én is mindjárt döntés előtt leszek. (De én már tudom a válaszom)

Puszi mindenkinek Tamara
tamaranna

Bocsi nem a lefagyasztott petesejtről, hanem a megtermékenyített, szépen osztódó embrióról kell dönteni, ami belőled, és a férjedből van.
tamaranna

tamaranna, jó hogy írtál erről. Klasszak vagytok a férjeddel mindketten.
A BMC-ben éppen a lefagyasztott embriókról vannak kifüggesztve a faliújságon cikkek. Azt írják, hogy a lombikbaba szülők nagy százaléka megsemmisítést kér.
Én még messze vagyok ettől, de nem értem miért nem adják olyannak akinek szegénynek még petesejtje sincs, vagy a kisfickók hiányoznak. Az lehet ám a rettenetes, mikor megtudod esélyed sincs. Mert neked nincs, a többiek meg nem adnak.
Én adnám.
Szép napot!
Ilona
bbilona

Ilona!

Én is ezt akartam mondani. Elég pár sort olvasni abból a topicból, ahol petesejtdonort keresnek. És nem találnak, és ott a lehetőség, hogy megtermékenyítettet is beültethetnek nekik, mert nagyon nehéz olyan egészséges két gyerekes, 35 év alatti nőt találni, aki vállalná, hogy stimulálják, majd megműtsék, más kedvéért. Ráadásul, akkor pénzért vagy sem? Amikor először elgondolkodtam a felajánlás kérdésén, akkor nekem ez még eszembe sem jutott. Én azért ajánlanám fel akár tudományos célra is, mert minden kísérletezés az utódainknak (az utánunk jövő, hasonló helyzetben lévőknek) segít, és még a saját lányom is lehet ilyen helyzetben. Nálunk ez úgy látszik családi vonás, mert az anyámnak 20 éves korában csonkolni akarták a méhét, mert mindig görcsölt, mondván, hogy sosem lesz gyereke. Aztán lettem én , majd elvesztett 4-et és 8 évre jött a hugom. Az anyám hugának viszont nem is lett, pedig az első lombikos generációban benne volt, akkor amikor még csak Debrecenben csinálták, és minden gyerekcipőben járt. Nem sikerült neki. Szóval még a gyerekünk is lehet ilyen cipőben, hát had kísérletezzenek velük. Ha senki nem ajánlja fel, mitől fejlődik a tudomány??? Valaki nekünk is biztos segített. Vagy nem így gondoljátok. Hiszen az sem megnyugtatóbb érzés, ha tudom, hogy megsemmisítették, nem?

Sziasztok: Tamar
tamaranna

Tamaranna, jó hogy így gondolod. Sok sikert Nektek! Hiszen mindjárt indul a fogamzásgátló, egy lépés előre.
Pussz!
Ilona
bbilona

Hú Tamar, ez egy nagyon jó kérdés. Elég nehéz is a válasz rá. Így először átgondolva a lefagyasztott petesejtemet odaadnám, nem akarnám, hogy megsemmisítsék. A megtermékenyítettel viszont kicsit elbizonytalanodtam. Mi van akkor például, ha a testvérek, akik ugye nem tudják, hogy azok egymásba szeretnek?Tudom ennek millió az egyhez az esélye, de azért előfordulhat. Na meg fura lenne a tudat,hogy esetleg él valaki a nagyvilágban,aki tulajdonképpen a mi gyerekünk,csak nem én hordtam ki. Bár ezek igazak a petesejtre is, csak akkor féltestvérek lennének, de mondjuk az is az én gyerekem is lenneaz én petesejtemből. Huhhhh. Piszok nehéz dolog... Gondolkodni kell ezen még.
katata

Sziasztok!

Gyöngyinek én is gratulálok és neki és a babának is nagyon jó egészséget kívánok!

Kata! Légyszi javítsd a táblában az inszemek számát 2-re. Sajnos nem kell zebrát rajzolnod a nevem mellé és következő inszem sem lesz.
Bár a hormonszintem alapján történt valami ebben a hónapban, de sajnos már nem vagyok terhes. Nekem a folytatásra a lombikot javasolta, mert én az inszem előkészítéshez is ugyanolyan "lóadag" hormonszurit kaptam, mint a lombik előkészítéshez kell és talán annak nagyobb az esélye. Remélem.

Azért szeretném követni a továbbiakban is, hogy kinek mikor sikerül és persze ha nem bánjátok, közben én is beszámolnék hogy mi történik velem, bár remélem hogy közületek senkinek nem lesz rá szüksége, mert az inszemek sikeresek lesznek.

Mindenkinek további szép napot kívánok!
tücsökbogár

tücsökbogár, naná hogy nem bánjuk, sőt kíváncsian várjuk mi történik veled! Kitartást Nektek!
bbilona

bilona!
köszi a jókívánságot!
az utroval kapcsolatban annyit,hogy szerintem nagyon komoly hormon,progeszteron.én nem merném doki nélkül szedni.
ők az ultrahang,a véreredmény,stb alapján szabályozzák be.és nekem azt mondta a nagytudású győri kaális dokim, hogy nagyon kell vele vigyázni.
ha fiúbaba lesz,különösen árthat.ezt mondta komolyan.
lola29

Tücsökbogár,
nagyon sajnálom. :( Má tuti nincs babó? Megjött?
Biztos nagyon rossz most neked, veled érzek!
És persze, hogy gyere, várjuk majd a beszámolókat! :wink:
katata

Tücsi!
Biztos, hogy nem lehetsz mar terhes? Milyen hormonszintbol mondjak, hogy tortent valami, de megsem? Nagyon sajnalom!!!!

Az utro-hoz annyit fuznek hozza, hogy talan nem kellene doki nelkul szedni, mert ha elkezded, es utana valamiert abbahagyod, lehet hianyozna a progi potlas! Ellenervkent viszont magamat hoznam - az elso 5 inszemnel kellett duphastont is szednem, meg utrot is dugdosni, megsem volt semmi eredmeny. A 6.-nal nem kellett egyik sem, hanem azt mondta a doki, hogy majd meglatjuk, hogy eleg-e a progi a szervezetnek. Egyelore eleg, de lehet kesobb meg kell majd tamogatni.
Nem tudom, hogy jo otlet-e szedni nelkule is. Miert nem kerdezel ra siman??????? Amit mond, az alapjan meg mindig eldontheted, hogy kesobb megis hasznalod, vagy nem. Lehet onkentelenul is lebeszel rola.
babszi

Köszi mindenkinek, aranyosak vagytok!

Nem jött még meg, de az valószínűleg az utro miatt van, amit hétfőn hagytam abba, így péntek körül fog csak megjönni. Érdekes módon viszont a hőmérsékletem 37,3, ami még ma reggelre is emelkedett a tegnapi 37,2-ről.

HCG hormonszintet néztek, ami akkor kezd termelődni, ha a beágyazódás megtörtént, tehát ha a vérből kimutatható, akkor tudják hogy a beágyazódás megtörtént. Nálam az inszemet követő 13. napon volt a vérvétel, akkor 20 körülinek kellett volna lenni az értéknek, ha megvan a baba, de az enyém csak 4,7 volt.

Remélem, hogy valakinek haszos lesz majd az info.

Szép napot mindenkinek!
tücsökbogár

tücsök, ne keseredj ám el! és csak írjál nekünk bátran, itt mindenkinek nagy szüksége van a tapasztalatokra, és mások véleményére, köztük a tiedre is :!:
kicsiboris

Sziasztok lányok!
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat. Ma jöttünk haza, egy nappal hamarabb a dokibácsi hazaengedett. Mindketten jól vagyunk most éppen a csajszi alszik ezért röviden írok.
Megpróbálok képet felrakni nektek remélem sikerül.
Mindenkinek kitartás mert sikerülni fog és megéri rá várni.
Anita köszönöm neked a tudósítást!!
Puszi
Lányok ha valakinek elküldök 2 képet letudja kicsinyiteni és felrakni mert én ahhoz nem értek és ide meg nem engedi felrakni?
bgyöngyi

Szia Gyöngyi!!!!

Ha elküldöd ÉN le kicsinyítem és fel rakom!!!!!Örülök,hogy otthon vagytok,pont most írtam Zsófinak!!
csanita

Gyöngyi, gratulálok és várjuk a babafotókat! :wink:
katata

[b]Sziasztok!!!

Gyöngyi Anna babája:
[/b

Kép Kép
csanita

Istenem, de cuki! :lol:
Én is, én is!!!!
katata

Gyöngyi!

Nagyon helyes a lányod, olyan eleven tekintete van. Ha filmen látnám, azt mondanám, hogy "jó megint beraktak egy 2 hónapos gyereket újszülöttnek!" Jól alszik? Nem hasfájós? Bár, ha rossz alvó, akkor úgysem válaszolsz nagyon, hisz tök kimerült vagy. Ha fáradt vagy ne izgulj, csak az első három hónap nehéz. Legalábbis az nekem kimerítő volt, de CSODÁS!!! Bárcsak újra beledögölnék a fáradságba emiatt!!!!

Puszi Tamar
tamaranna

gyöngyi, szép kis vasgyúró lányotok született. Jó egészséget!
bbilona

Gyöngyi!

Tündéri a kislányod! :P :P :P
Nagyon erős kislánynak látszik.
Sok-sok boldogságot kívánok ehhez a csodás feladathoz!
tücsökbogár

GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰ!

Kép
zölddisznó

Gyöngyi!

Szívből örülök Nektek! Jó egészséget és sok-sok tejcsit :!:

Puszi!

Odry Kép
odry

Gyöngyi!

De szép baba!

Én is szeretnék már! naggggyon!

Vigyázzatok magatokra!

Puszika mindenkinek!

Lányok! Nektek is mindig tudnak valami tutti jótanácsot adni, amitől terhesek lesztek? Nekem már tele van vele a puttonyom! :lol:
zel

Sziasztok!!

Réka vagyok, még új, és szeretném a segítségeteket kérni. 22 éves vagyok, és a párommal már lassan 3 éve próbálkozunk, de sikertelenül. Most a Forgács Intézetbe járok, és túl vagyok az 1. inszem-en, de sikertelenül. Úgy működött, hogy szedtem a clostilbegytet, aztán 12. napon uh, 13. napon HCG injekció volt, majd a 15. napon a beültetés, utána a Duphastont szedtem 14 napig, és elkezdtem vérezni. A páromnak nincs semmi baja, ő tökéletes, nekem meg a progreszteronom nagyon alacsony, ami azt jelenti, hogy évente kb. 4szer van menszeszem. A korábbi orvosom megállapította azt is, hogy sok apró ciszta van a petefészkeme. De aForgácsba azt mondják, hogy nincs semmi komoly bajom. Namost 22 évesen szerintem ez elég nagy baj és 3 év sok idő. Most készülök a következő inszeminációra, de félek tőle, mert nem nagyon bízunk ebben az orvosban. Az 1 inszemináció került nekünk: 10 ezerbe a gyógyszer+ 40 ezer a beavatkozás. De még szálmlát sem kaptunk, és úgy érezzük, hogy csak a pénz kell nekik, mert azt mondták, hogy ráérek, végég kell csinálni a 6 inszemet, és utána a lombik. De mi a lombikban jobban biznánk, de nem tudom, hogy hányat támogat az állam, milyen mértékben, és ha nem támogatja, akkor mennyibe kerül.
Szóval nagyon nem tudom, hogy mit is gondoljak, érezzek. Ez, hogy maga még ráér, ez nem valami biztató. És ha a mostani sem sikerül, akkor váltani szeretnénk intézetet, de nem tudom, hogy melyikhez érdemes menni, mert erről is korábban csak jót hallottam.
Nektek mennyibe került egy inszemináció, és milyen volt a lefolyása??
Hány inszem-nek kell meglennie a lombikhoz?
Mennyit támogat az állam lombikból?
Mennyibe kerül támogatottan és nem támogatottan?
Hallottatok a Forgácsról valami jót?
Kit ajánlotok?

Szeretném, ha segítenétek, mert nagyon el vagyunk keseredve, és az anyagiak sem elhanyagolhatóak, mert 1 inszemem volt, de már öszességében 300 ezret hordtam oda az orvoshoz.
Segítsetek!!!!!

Üdv: Réka
kreka84

Szia Réka, gyere át a Budai Meddőségi Centrumba. Nekem most volt a 2. inszem. Összesen a kettőre kb. 70.000Ft-ot költöttünk. Azért írom így, mert maradt az első gyógyszereiből. Az inszemináció támogatott, azért itt nem kell fizetni. Kedvesek, aranyosak stb.
6 inszem kell, hogy elkezdhesd a lombikot, de ez is változó. Megismerkedtem, olyannal, akinél a 2. inszem után a lombik következik. Ez egyéni, attól függ hogyan gondolja az orvos.
Mennyi lombik? Jövőre talán már csak 2-3 amit az állam támogat :x
Mennyibe kerül azt majd biztosan leírja neked valaki aki tapasztalatokkal rendelkezik.
Ne adjátok fel, keressetek másik orvost ha ebben nem bíztok (a 300e nagyon sok), de itt sok inszemes baba van, és ez nagyon jó! Az hogy még fiatalok vagytok, az tényleg nagyon rossz duma, menjen a f...-be, aki így vigasztal, megértelek. Kitartás!
Gyere közénk sűrűn ez segít!
Pussz4
Ilona
bbilona

Gyöngyi :)
Mégegyszer gratulálok. Tényleg gyönyörű kislány!

Réka :)
Ha nem bízol az orvosodban, akkor tényleg keress egy másik meddőségi centrumot. Azért ne keseredj el, mert nem sikerült az első, alig sikerül valakinek. Általában a 3-4. a sikeres, persze ez csak statisztika. (Nekem a 3. jött be.) Nekem úgyis 25-30 ezer ft-ra jött ki az inszem költsége (plusz a kórházban a paraszolvencia), hogy ingyenes, mert a gyógyszerek ennyibe kerültek. Én is kb. pont 300 ezer ft-ot költöttem orvosra, gyógyszerekre, vitaminra meg lh tesztre meg ki tudja mikre és úgy látom még jócskán kell fizetnem, hogy meglegyen a baba. (Főleg, ha szeretett Eü-i miniszterünk bevezeti korszakalkotó elképzeléseit.) A törvény szerint 6 inszeminációt kell végigcsinálni lombik előtt, de egyéni esetekben, ha indokolt az orvos javasolhatja, hogy ne kelljen mind a 6. (Pl. kevés gyógyi hatástalan, magasabb dózistól túl sok tüsző). Jelenleg az állam 5 lombikot támogat, amibe intézetektől függ, hogy beleszámít-e a fagyasztott embrió beültetése v. nem, de a mostani kormányzat csökkenteni akarja a támogatott lombikok számát. Mindenfélét rebesgetnek, de a reális az, hogy csak 3-at fognak támogatni. A lombik költsége kb. 300 ezer ft + gyógyszer (változó, általában 150 ezer körüli, de 80-500 ezer között bármennyi lehet). A támogatott lombik ingyenes, de a gyógyszereket ott is ki kell fizetni.
Remélem kimerítő voltam.

Nekem is tele volt a puttonyom a jótanácsokkal. Pl hízzál 10 kilót, Aloe Vera (bocsi de én ebben sem hiszek), kaktuszok eltávolítása, reggelizzek, meg mindenféle baromság. (Jó a reggeli nem baromság és amióta babás vagyok mindig bekapok reggel is valamit, de nem azért nem lettem terhes.)

Kép
Kép
tiza

Szia Tiza és bbilona!

Köszi a segítséget, nagyon aranyosak vagytok, mert sokat segítettek. Váltani fogunk, csak még azt nem tudom, hogy hova és kire!!!ha ebben tudtok segíteni, akkor várom válaszotokat. Az is nagyon rossz , hogy én tiszavasváriban vagyok, . azt sem tudom, hogy hogy kéne átmenni. Ki kell kérnem a papírjaimat, és mondja meg nekik, hogy ezért meg ezért átmegyek? nem fognak megfsértődni? már belekezdtünk a másodikba, aztán átmegyünk valahova. de aha lombikra kerül a sor, azt lehet ottt akarnám csinálni, na de az még messze van.
Az inszem annyiból állt, hogy 2szer taliztunk, egy uh-ra és egy beültetésre. ennyiből áll az inszem? nem ellenőriznek jobban, főleg 50 ezerért?

üdv réka
kreka84

Réka! :D

Én a debreceni kaáli intézetbe járok, ott maximálisan foglalkoznak veled !!Én az inszemkor Kb minden másnap mentem vizsgálatra!
Az inszem költség 80-90ezer forintba került! Viszont a debreceni Nőgyógyászati klinikáról is csak jókat hallótam! És ott a beavatkozás díját nem kell fizetni,csak a gyógyszereket! Milyen vizsgálatokon vagy túl?? Nekem csak 3 inszem lehet,mivel endos voltam!! Mi is 3éve próbálkozunk,az idegeim elég nehezen viselik! Már egy ideje várakozó állásponton vagyok,mert a cisztáim nem akarnak múlni! Most Fogigátlót kell szednem 1hónapig,álítólag attól elmúlik a cisztám.

Gyöngyi!

Ez a baba egyszerűen gyönyörű!!!!!!!!! :D
Nekem is ilyen húsi baba kell! :D
m. reni

Sziasztok!

Reni, de jó, hogy látlak! Nem irigyellek a fogigátló miatt. Szerintem én bediliznék, ha még azt is kéne. Már azt is bánom,hogy nagyon anno szedtem. Pedig, ha jól tudom, lombik előtt kell szedni. Sajnos arra is jó sok esélyem van a 2 sikertelen inszemmel a hátam mögött. Gondolom láttad, hogy most én is várakozón vagyok. Azt mondták a klinikán, most pihihónap következik, de azért ügyeskedjünk, mire annak meg vége, jönnek az ünnepek. Tehát szerintem csak a januári ciklusomból lesz inszem. Az az egy bíztat, ha a harmadik sem sikerülne, hogy több inszemet nem kell majd nekem sem végigcsinálni, hanem endos múltammal hamarabb mehetek lombikra. Akkor akár már húsvétra lomikbaba nőhet a pocómban!!! Jó előre gondolkodok mi? De hát mindenre fel kell készülni!
Addig is ügyeskedünk! Apa teljesen rám van állva! Mindent megtesz. :oops: Én meg benne vagyok.

Cocikám! Meg szoktam lesni a másikban a görbédet mindig!
A mostani eddig nagyon szép! Remélem az az esés a babikád megkapaszkodását jelenti! Mert nagyon annak tűnik! Az én görbencsem még laposka, de ez nem csoda, hisz még csak a 12 napon tartok. Mostanában kellene a petefészkeimet feszegető tüszőnek repedni. Tényleg 2 napja mintha ki akarnának szakadni, annyira feszítettek. Mind a kettő! Úgyhogy mi magánakcióba lendültünk.

Tizus! Hízás? Egyik ismerősömnek meg azt mondták, azért nem lett valami könnyen babás, mert elég duci. Hát hol itt az igazság. Én már a súlydolgokkal nem is foglalkozom igazán. 16-17 éves korom óta tartom a 46 kilót. Most egy kicsit sikerült felszednem,mert 1 1/2 hétig a munkahelyemen pizzát ebédeltünk. Így lettem 49 kiló. De nem is látszik. Neked aloét akartak? Nekem szerintem még szárított kutyaszart is. Így megkértem mindenkit, hogy ne sajnáljanak, nincs rá szükségem, azt egyedül is megteszem. meg kicsit hagyjanak már a jótanácsokkal is békén. Finom voltam, mosolyogtam is! Remélem nem gázoltam szét a családom érzékeny lelkecskéjét! :lol:

Pussz mindenkinek!

Megyek az ágyikómba. De nem egyedül!!!! HiHi....
zel

Sziasztok!

Ezzel a hízás dologgal nekem is előjöttek.Túl vékony vagyok,e zért nem fogan meg a baba, mert a szervezetem önvélemből nem engedi. Mikor terhes lettem 5 -6 kg-val kevesebb voltam. Szóval erről ennyit!
Persze nem mondom, aki tényleg kórosan sovány,anorexiás,annak gondolom nem lesz, de még a mensijük is leáll.
De azért hol vagyok pl. én az anorexiától??? 170 cm 55-56 kg. Sztem ez tök normális, sőt még a hasamon hájas is vagyok. :oops:

Már két napja fáj a fejem.... Ez nem jelent véletelnül valami jót is? :lol:

Na megyek pancsizni
Jó éjt és babásodást mindenkinek! :wink:
katata

Zel! Aranyos vagy, hogy nyomon követsz! :lol:
Nektek meg hétvégére jó "szórakozást"! Ilyet: Kép

Kép
zölddisznó

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?