Új privát üzeneted érkezett!

Nana :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Csak nullás méretű volt, most hívott :? .

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok,
Márti, Szirom már megválaszolta a kérdésedet :)

Szirom, jobbulást a kis Miksának, tudom milyen rossz ez, én is tisztán emlékszem rá gyerekkoromból. Engem sajnos a nevemen ismertek a fül-orr-gégészeten, annyiszor jártunk ott anyukámmal a fülem miatt. Mindig fölszúrás lett a vége :(
Szedjétek az antibigyót, aztán hamar jobban lesz a kislurkó meglátod.

Na mára lelépek, mert megyünk egy céges összejövetelre, az idösebbik fönökünk elköszön, "nyugdíjba" megy ( he-he, szerintem ezentúl többet lesz bent, mint eddig ) De legalább egy kicsit kimozdulok én is. Bár a régi kollégák többségére nem nagyon vágyom....Öregek, svábok, begyöpösödöttek stb. De azért lesznek számomra kedves emberek is és ez a lényeg :wink:

Mártikám, mikor is tudunk majd többet az ügy sikerességéröl?

Matek miatt nem irigyellek, ezt nem gyözöm elmondani minden alkalommal, csodállak érte, hogy így tudod csinálni!

na megyek is most már!

( Ildi, te meg ne gondolgass Szirom urára! :lol: :lol: :lol: )

puszi

Motiot
motiot
 
 

 
 

Sziasztok!

Szirom,
szegény Miksa :(:(:( Remélem, mielőbb elmúlik a fülfájás! Antibiotikum :( De ha muszáj, akkor muszáj. Sok-sok gyógypuszit küldünk neki!!!
Nekünk van ilyen fülsapink, igaz zselés cuccunk az nicsn belevaló. Viszont a sapit szívesen odaadjuk, ha nem kaptok esetleg, a párod úgyis ismeri már az utat errefelé :D

Motiot,
nagyon jók a képek! Hogy Te milyen fiatal vagy! Mint egy tinédzser lány, olyan vagy a fotókon! Ábel meg szuper srác, sokat nőtt, változott, olyan nagyfiús :) A férjed pedig jóképű! :D

Márti,
matek :) Én nagyon szerettem az analízist, szerintem az a legjobban érthető a matek tárgyakból (nálunk volt még lineáris algebra, ez egy borzadály, meg valószínűségszámítás: ez jó! És optimumszámítás, ez sem rossz).
Húha, akkor már nálatok is eltelt némi idő... És voltál már vérvételen?

Ildi,
jók a képek :) A linzerkarika receptjét megosztanád velünk? A vargabéles rendelt kaja volt?
Alvásunk: mi együtt alszunk ám! Eddig 2x fordult elő, hogy Lacuska elaludt a kiságyában, este, egyedül, aztán azóta sem :D Úgy van, hogy én alszom Lacussal a nagyágyban, mellettünk van Zsoltika ágya, és Zsolti is a földre költözött szivacsra, fél hogy rágurul Lacusra.
Persze ha felébred, akkor szopi van rögtön, de utána őt muszáj megbüfiztetni, mert fulladozik, nyeldekel, nyögdécsel, hadonászik, amíg meg nem szabadul a büfitől, és ez fekve nem sikerül neki.
Ezen kívül éjjel még 2-3 alkalommal is kakil :shock: A kakis pelus pedig nagyon zavarja, azt rögtön le kell cserélni, különben üvölt. Meg amúgy is lecsrélném, hisz kicsípi a popsiját...
Tehát: szopi, utána kikászálódunk az ágyból, büfi, ez hamar megvan, de erre már eléggé fel szokott ébredni, és vihetem is a pelenkázóra, mert szopi közben általában bedurrandt a pelusba. A pelenkázástól aztán végképp felébred Lacus, hiába csöndben, kislámpánál végzem... :(

Ha ilyenkor visszarakom a nagyágya és rögtön mellébújok, úgy sem jó, sír :( Járkálok vele a lakásban, vagy átmegyünk a félszobába, ott énekelgetek neki, ilyesmivel altatgatom vissza. Jó sokszor a lakás másik részében lévő kisszobában is ragadunk, ott sikerül elaludni :D

Rita,
nem is írtam az előző hsz-ban: nagyon örülök, hogy láttátok a babucit! :):):)

Húha, nem látom az előző oldalt... Remélem, mindent leírtam, amit akartam.

Ja, igen: képzeljétek, Zsoltika ma lovagolt Szentesen! Iskolásokat lovagoltattak pónikon, és Zsoltika is csatlakozott, a lótulaj pedig megkérdezte anyósomat, hogy mióta lovagol a kisfiú :):):) Mert nagyon ügyes! Hát, eddig max. az apukája hátán lovagolt :D Félórán át ült a pónin, és nagyon élvezte!

Focizni sajnos nem tudjuk vinni :( Ilyen kicsikkel még nem foglalkoznak, majd ovi középső csoporttól. Nagyon sajnálom, mert olyan jó lett volna! Meg tényleg olyan ügyes a gyerkőc.

Megyek, mert Lacus felébredt a kendőben, és nyekereg.

Jó hétvégét mindenkinek!

pgaboka
 
 


Sziasztok!

Szirom megy majd privátba egy tétel kérés psychológiából. A többit elég jól kidolgoztam. Nem néztem ki magamból, aztán mégis megvan.

Matek: Jézusom, miket írtok azt sem tudom még, hogy mi hány óra matekból.

Nem voltam vizsgálaton/vérvételen. Még holnap is kapok 1 injekciót, meg szedek egy olyan gyógyszert ami elhúzza a ciklusomat, mert az is gond nálam, hogy nagyon rövid az ovuláció utána szakasz és esetleg nincs ideje beágyazódni a sejtecskének.

Képzeljétek, ma én voltam (végre) Andrásért az oviban és láttam egy plakáton, hogy dec. elején lesz Grillus Vilmos koncert Győrben. Gyorsan futok az óvónőhöz, hogy szervezhetnének egy csoportot és közösen elvihetnék a gyerekeket a koncertre(az óvónők ingyen bemehetnének). Tudjátok mi volt a válasz: Be a városba, gyalog, mire érnének oda? Mondom dehogy gyalog, busszal. BUSSZAL, kérdezi? Hááát, oda csukhatja a gyereket az ajtó. Meg különben is jön egy évben 4x vmi. csoport zenélni az oviba.
Szerintetek normálisak?
Szerintem azon a napon itthon fogom a gyereket és megkérem Anyósomékat, hogy elvihetnék Andrást a koncertre. Annyira odavan a zenéjéért.

Na megyek vacsiztatni.

Ildikó!

Ja, tényleg vége a hétnek. Holnap 8-tól 2-ig iskola, aztán jövök haza, kicsit kifújok magamat és megyek a Keresztapámhoz matekozni. Jó kilátások hétvégére, mi? Már marhán unom.
Olivér írtó nagyot nőt. Emlékszem még mikor beraktad azokat alvós, teljesen elájulós képeket róla.


Na tényleg megyek.

Holnap jelentkezem: Márti
mártus
 
 


Sziasztok!

Még mindig nem alszik Miksa. 22.20-kor. 38 alá még nem sikerült letolni a lázát délután óta, bár a fájdalomcsillapítók meg a fülcsöpp biztosan használnak, mert sokkal jobb a kedve, és 38,2-nél már virgonckodott is, és elég rendesen vacsorázott. Bár a doki azt mondta, próbáljam ágyba dugni. Azért elég sokat feküdt vagy üldögélt a kanapén, amikor nézte a kisvakondot. Most nincs korlátozás, inkább pihenjen, amennyit csak lehet. Mondjuk én elszundítottam mellette, amikor a vakondot néztük, mert ott kellett ülnöm mellette :) Kommentálnom is kellett a jó részét, aztán mégis :wink: A gyógyszereket most egész jól beveszi, a fölcseppnél viszont hadakozik. És nem is lehet rendesen látni, hány csöppen le belőle... szóval az nem könnyű.

Márti! Akkor ahogy írtam is, holnap nekiugrok és megnézem.

Gabi! Nem lehet neked könnyű. De azért jó teher ez :wink:

Húú, de ügyes Zsoltika a lovaglással! Miksa a nyáron nem ment közel a pónikhoz :wink:

Tényleg, a múltkor nem írtad, vagy csak én nem emlékszem: nem megy Zsoltika oviba? Lehet, hogy jót tenne nektek, ha fél napra vinnéd. Most mi is csak 9-fél 10-től járunk még, ebédig. Az végülis 3 óra, nem több, mint egy hosszú játszóház, és olyan jót tesz Miksának. (A csütörtököt nem számolom, az rossz nap volt). Meg hát egyébként is vannak apró nehézségek persze. Sose mesél semmit, de tegnap este mese közben kibukott belőle, hogy ő azért nem táncolt a többiekkel (népitánc volt), hanem képeskönyvet nézegetett, mert egyedül volt. Még megbeszélem az óvónővel, hogy ez pontosan mit jelenthet, mert érthetem úgy is, hogy egyedül érezte magát, vagy nem volt párja, vagynemtom. Amit ő mondott, abból nem derült ki. Az óvónők különben mondták nekem maguktól, hogy tegnap nem nagyon akart részt venni benne, pedig máskor meg szereti. De tegnap semmit nem akart, biztos már nyomta ez a fülfájás szegénykémet. Sokat ült az óvónéni ölében is. Amikor kibökte este, majdnem elsírtam magam, olyan picikének, sebezhetőnek tűnt, és annyira bántotta a dolog. Nyomaszthatta, mert mese, sőt mondat közepén kezdte elmondani. És épp tegnap volt az, hogy megölelgették egymást egy kisfiúval (ő is ugyanolyan pici :D ), és bár odaverte a száját, de mégiscsak ölelésből fakadt ez, és nem verekedésből, szóval majdnem örültem. Ennek a részének legalábbis. De amit este mondott, az meg szívfacsaró volt. Reggelente viszont rohan be a csoportba, néha simán otthogy puszi nélkül, szóval szívesen megy. Ma is úgy szeretett volna, és addig mondogatta, míg nagy kegyesen azt füllentettem neki, hogy ma senki se megy, nincs nyitva az ovi.
Ez a néptánc olyan piciknek való kis könnyű dolog különben, énekes, zenés, körjátékosdi, kb. mint a zenebölcsi, egy néptáncoktató tartja, aki az egyik csoporttárs mamája. De úgy vettem ki, hogy Miksának még a két óvónő és a dadus jelenti a biztonságot, nem akar több új embert. Mondta is, hogy az óvónéni kapcsolja be inkább a magnóját, ne a néni. Ja, és még egy dolog nyomja a szívecskéjét: tegnapelőtt egy nagymama jött az egyik csoporttársáért, és hozta magával a kistesót. Olyan 7-8 hónapos lehet, máskor is találkoztunk már, csak akkor az édesanyával volt. Szóval a nagyi kint hagyta a babakocsit, és segítenie kellett volna az ovis kissrácnak, de gyerekkel a kezében nem tudott. Erre le akarta ültetni a picit a padra, de hát ő még nem tudott megülni, főleg nem abban az overálban. Ezért megfogtam addig. És ekkor hozták ki Miksát, aki csak nézett nagy szemekkel, hogy ő szalad hozzám, nekem meg egy baba van a kezemben. És nem is tudta, hogy mit csináljon, de látszott rajta a féltékenység. Elmagyaráztam neki, de a zavara megmaradt. Azóta többször fölhozta ezt félszavakban, de elég nehéz kihámozni a véleményét, mert aztán átsiklik más témára. De ma mondta, hogy szeretne kisbabát :wink:

No, jól elfecsegtem :wink:

Ildi! Én se vágyom vissza dolgozni, de ha nem jön össze a baba, akkor muszáj lesz. Csak még nemtom, hová. És persze kérdés, hogy vállaljak el teljes gőzzel valamit, ha bármelyik pillanatban ki kell szállnom, mert sikerülne a bébi. Pocakosan nincs olyan mh, ahol hagynám magam hajtani. Mert az én munkám az azért őrült hajtós, nincs pihi. Van egy ötletem, mit tudnék itthon még csinálni, de nem nyilvános :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Még valamit elfelejtettem:

Tudjátok, a múltkor említettem a rokonomat, aki varrónő, és nagyon szép gyerekfalvédőket, párnákat, ilyesmiket varr. Ha valakit érdekel, feltettem ide a napokban (Kínál, azon belül foltvarrás, ha nem jönne be a link):

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 86&start=0

Egy részüket már mutattam, de nekem ezek a képek vannak egyelőre. Mindjárt kész Miksa kisvakondosa, majd mutizom, ha érdekel benneteket. Ügyes a csaj, és megvarr bármit, amit kértek. Ezt szereti igazán csinálni, sajnos most mást is muszáj neki :(

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Hahó!

Márti! Küldtem neked pszicho-ból egy-két dolgot mélben, nézd meg őket, jó?

Remélem, lassan előkerül a nép azért :wink: Mi ma megint egyedül vagyunk, Miksa kicsinál, de komolyan. EGYÁLTALÁN NEM fogad szót, de semmiben, nincs olyan dolog, amit megtenne kérésre, vagy ami még rosszabb, hogy nem is reagál arra, ha szólunk hozzá. Hallja természetesen, ebben nem kételkedem, csak épp játszik tovább, rám se néz. Már gondoltam arra is, hogy nem jól hall, főleg a fájós füle miatt is, de az meg nem lehet, mert úgy egyébként meg egész távoli és halk dolgokat is észrevesz, néha előbb, mint én. Nagy ívben a fejünkre sz.rik, ma már ordítottam vele. Mindig szégyenlem magam, de elszakadt a cérna. Tegnap este fél 12-kor még nem aludt. A trükksorban volt pisilni kell, kakilni kell, éhes vagyok, szomjas vagyok, takarj be, simogasd meg te is a kicsi sünit (plüssfigura), le szeretnék menni játszani, meg még a fene tudja mi... ma ott folytatta, ahol az este abbahagyta. Elég jól van már, láza nincs, füle állítólag nem fáj. Bár biztos, hogy nem tökéletes a közérzete, de ez nem olyannak tűnik, mint a betegséggel együtt járó nyűgösködés, hanem konkrétan szivat minket. Különösen föl tud húzni azzal, ha 5 perccel azután, hogy összeszedtem a játékait, de a porszívóval még nem értem végig, kiborít egy-két dobozzal. Bokáig járunk a kirakós vackokban és a sínekben meg hasonlókban. Nem tudom rávenni, hogy szedje össze. Se szépen kérve, se együtt, se külön, se játékosan, se kiabálva, se büntetést, megvonást ígérve, sehogy. Máskor azért kicsit pakol, főleg, mióta ovi van, de most kb. egy hete megint nem bírok vele. Már nemtom mit találjak ki, ötlet?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagy a pangás Csajok.
Igaz én is csak véletlenül járok most erre, mert a psychohóz akarok még anyagot gyűjteni.

Szirom!

Még nem néztem meg, de rögtön megfogom. Köszönöm szépen minden fáradozásodat.
Miksáról: Kész. Mintha a nálunk lévő dolgokat írtad volna le. Nem rakodik össze, mintha hallási sérült lenne, esti altatás totál hasonló, pisi lesz, kaki lesz, szomjas vagyok, stb, stb.
A füle már biztosan sokat javult, mert nem lenne ilyen aktív. Mikor kell vissza vinned?

Na megyek a dolgomra, talán még este benézek. Most egydül vagyok itthon minden percét ki kell használnom, mert ha a fiúk itthon vannak egy sort sem tudok olvasni.

Puszi Mindenkinek: Márti
mártus
 
 


Sziasztok, megvagyunk, csak .....

Szirom, nem tudok mit mondani, nálunk ugyanez a helyzet, a pakolás oly nehezen megy, mintha fájdalmat okozna minden egyes elrakott játék... Meg mintha nem is itt élnének: Ezt hová tegyem? Ezt is el kell rakni? Még mit rakjak? Ez hová való?... Én is veszekedtem már velük, de mostanában igyekszem este velük együtt pakolni, mondom, mit tegyenek el, hová, satöbbi, és közben számolok magamban csendesen... :)
Lehet, hogy a héten nem én leszek a legbuzgóbb írogató, de ma el kell mennem a körzetihez a vérvétel leleteimért, meg kell írnom egy dolgozatot, holnaptól péntekig iskola, ebből két nap reggeltől estig, szerdán este szülői értekezlet az oviban, ma és szerdán Majának balett, meg kell tanulnom három verset, (pontosabban tökéletesítenem kell a levegővételeket... :shock: ), meg kell írnom egy tételt és el kéne mennem fogorvoshoz, mert érzem az egyik fogamat...

Ti hogy vagytok??

Gabi, megvan Zsoltika?? Olyan ügyes a lovaglással, erre nincs lehetőség a környéketeken?
Ovival mi a helyzet??

Mártus, vidd el te a fiadat a Kalákára, én is ezt tenném. :) Múltkor elkisértem Bernátékat egy koncertre az ovival, volt a négy óvónő, a vezetőnő meg két szülő, de így is egészen leizzadtam, mire odaértünk. Szóval nem könnyű ennyi gyereket terelgetni, az biztos, de azért legalább a jószándék meglehetne... :?

Ildi, tudnád, hogy irigyellek, hogy karácsonyi ajándékokat csomagolsz!! :wink:
Bár vásárlásilag elég jól állunk, de a csomagolás, meg sütikézés meg ilyesmi elég messze van. Talán a jövő héten, olyan jó lenne!
Ti miket fogtok sütni karácsonyra?
Múlt héten megvettem magamnak Lajos Mari-féle karácsonyi süteményeskönyvet, olyan gyönyörű sütik vannak benne, legszívesebben sütnék húszfélét... Szeretnék mindenkinek ajándékba sütni egy kicsit, Beszti jutatta eszembe, hogy egy-két éve ezt adtuk, és úgy örültek a rokonok... :)

Most megyek, mert Adél hisztizik tévét akar nézni, de nem fog.
Olyan elképesztően függő lett, rondán őrjöng, ha kikapcsolom, hogy most egy hétig nincs tévé. :x
Jól kitolok azokkal, akik a héten vigyázni fognak rá, bár lehet, ha más van itt, eszébe sem jut... :shock:

PÁ!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hahó!

Nézzétek csak! http://www.coloring.ws/christmas.htm

Épp kifestőt keresek Miksának, és ezekre bukkantam. A nagyobbak már szerintem szépen ki tudják vágni és össze is tudják ezeket ragasztani!

Majd jövök még!

Rita! Brrr... milyen heted lesz... :cry:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!!!

Lacus alszik, ÉS NEM RAJTAM!!! :D:D:D Vagyis hát az ágyon, persze ki tudja, meddig :)

Amúgy is szuper éjszakánk volt: aludtam kb. 5 órát EGYBEN!!! El sem tudjátok képzelni (vagyis hát dehogynem tudjátok :D), hogy mennyire jólesett, totál kipihent vagyok! De komolyan!!! Igaz, utána nem volt alvás... kora reggel meg indultunk a nőgyógyász dokinénihez, vittük Lacust, megvolt a 6 hetes kontroll is.

De nekem olyan jókedvem volt egész úton, pedig igazán utálom a nőgyógyászati macerát :)

Ééééés: itthon van Zsoltika! TEgnap megérkezett, rengeteg ölelést, puszit kaptam egész este, többször mondta, hogy nagyon szeret :) Jajj, nagyon hiányzott a kis rosszcsont! Nagyon jól telt az esténk, Zsoltika rögtön neki is állt legózni (Szentesen nincs neki legója), csak az volt a bibi, hogy Lacus sírt veszettül, még mindig fáj a pocikája :( De mintha Zsoltikát már nem is zavarná annyira a nagy sírás.

Kérdeztétek többen az ovit: én is gondoltam már rá, hogy viszem, csak épp hely nincs. Persze meg kellene kérdeznem... Korábban, még a beírtakozásnál májusban felvetettem az óvónőknek mindkét lehetséges oviban, hogy januárban vinném a gyereket, de ezt mindkét helyen ellenezték :( Nyilván ha muszáj lenne, bevennék januárban is, de ha nem muszáj... Két okból: egyrészt már összeszokott társaság van ilyenkor az ovis csoportban, állítólag nagyon idegennek érezné magát a gyerek. Másrészt hozná haza a betegségeket... Igaz, ezen át kell esni, de Lacuska még nagyon picike! Az anyatej is védi, ezt is tudom, de azt is látom sok-sok ismerősnél, hogy hiába anyatej, kizárólagos szopi, a nagyobb bizony állandóan fertőzi a kicsit. Vagyis ez sem tökéletes védelem.

Na szóval most úgy vagyunk, hogy állatkerti játszóházba megy a gyerkőc, egyenlőre a mamákkal, amikor csak lehet. Aztán idővel majd megyünk mi is Lacussal :)

7végén már tescoztunk is a picivel, nagyon élveztem :) Végigaludta az egészet!

A lovaglás meg szuper volt, tegnap is voltak, és végre készültek képek, rakok is fel egyet! Itt a közelben nem tudok róla, hogy lehente menni, de most úgy néz ki, hogy Szentesre gyakran megy Zsoltika, és akkor mennek lovagolni is mindig.

Jó kis fárasztó mutatvány! :)

Rita,
nálunk sincs tévé, és nem is hiányzik Zsoltikának :) A hiszti nem jó :( Ejha, jó sok a programod!!! De azért pihizz is sokat!
Én legalább bejglit szeretnék sütni Karácsonykor, másra nemigen lesz időm. Amúgy még mézessüteményt is jó lenne :D Mert imádom!!! És az valahogy hozzá is tartozik az ünnephez :)
Úgy néz ki, hogy Szenteste ugyan itthon leszünk, de aztán irány Szentes, mindannyian megyünk, ott meg el leszünk látva étellel-itallal-sütivel minden mennyiségben.

Márti,
jó tanulást!

Szirom,
ez is átmeneti időszak, legalábbis szeritnem :) Fel a fejjel! Ahogy a többiek is írták, ugyanúgy én is megerősíthetem: ez nálunk s így van! Én igyekszem Zsoltikával együtt pakolni, ha kérésre nem megy... Ő ritkán lep meg bennünket azzal, hogy összepakol :) Biztosan nem a fülével van a baj Miksának, csak nagyon belemerül a játékba, azért nem figyel. Ötletem sajnos nem nagoyn van :(

Itt viszont nagyon szuper játékok vannak, nézzétek meg! Szerintem sokatoknak bejönnek majd :) Nekünk a sötét-játék tetszett a legjobban!

Tévé helyett: unaloműző ötletek 3-4 éveseknek

http://www.csaladinet.hu/hirek/szulok/gyerekekrol/240/

Huhh, Lacus ébred, és még annyi dolgom van!!! Puszi!!!

pgaboka
 
 


A kép lemaradt:

Kép

pgaboka
 
 


Sziasztok!

Köszi a helyzetjelentést rendrakásügyben lányok, úgy látszik, csak én nyávogok időnként, más mindenki jól tűri a megpróbáltatásokat :wink: Mondjuk nem gondoltam, hogy csak az én fiam játszmázik velünk, de néha úgy fel tud húzni... nem baj, ha nyekergek egy kicsit időnként nektek, ugye? :wink:

Gabi! Nagyon ügyes Zsoltika a pónin! És látszik rajta, hogy mennyire nagyon élvezi! Aki vezeti, ő az anyósod?

Ovi: az összeszokottságról érdekes, amit írsz, mert nálunk meg épp egyesével, sorban szoktatták be őket. Nem egyszerre 15 "elveszett" gyerekkel kell foglalkozni, hanem mindig csak egyet-egyet beintegrálni. De gondolom ez is mindenütt máshogy van.

Ha viszont szívesen vinnéd mégis januártól, akkor azért említsd meg az óvőnőknek, hogy csak délig vinnéd, nem tovább, úgy lehet ám, hogy simán belemennek. Egész napra nálunk be sem vennék, ha itthon vagyok. De délelőttre mindenkit fogadtak.

A játékokat köszi, átbogarászom! Néha én is gondban vagyok. Bár például épp szombaton építettünk székekből és lepedőből sátrat, és én voltam a postás, aki állandóan leveleket és csomagokat vitt Miksának :wink: Az uram addig főzött :lol: Namost Miksa akkora murit csapott, amikor elkészült az ebéd, és kellettek a székek a kajához, hogy majdnem meg is bántam, hogy kitaláltam az egészet :roll: .

Motiot! Egyszer ezer éve ígértem neked, hogy elküldöm a kajalistát (nem diétás), úgy általában a napi főzéshez vagy a heti étrend összeállításához. 90%-ban azokat a kajákat szedtem össze, amiket a nagymamám meg az anyukám szokott főzni. Most végre begépeltem :oops: Viszont nincs emilcím a profilodban!

Márti! Azt mondta a helyettesítő doktor, hogy kedden vagy szerdán vigyük vissza Miksát. Szerintem holnap visszaviszem, mert elég jól van. Kíváncsi leszek, hogy mit látnak a fülecskéjében. Azt nem tudom, hogy a héten megyünk-e még oviba, nem biztos. Szeretném, ha rendesen meggyógyulna, mire jön a Mikulás. Nálunk - gondolom máshol is - az a szokás, hogy három láztalan nap után, orvosi igazolással mehet a gyerkőc betegség után oviba.

Ildi! Nem vagy semmi ezekkel a karácsonyi ajándékokkal hallod! Én még sehol nem tartok velük. Bár az uram már tervezi a sajátját: tévé :roll: Egyelőre 2-3 jelöltje van. Mondtam neki, hogy megkérdem tőled, hogy a te férjed milyet vett tavaly. Emlékszem az eseményre :lol: Az bazi nagy, ugye? Mekkora? És LCD vagy plazma? És tudsz valami lelőhelyet? Ő egyelőre áruházakban nézte, MediaMarkt és társai.

Miksának meg szerintem nagyon jó lesz a parkolóház, csak még meg kéne venni...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Erre jártam, végig olvastalak benneteket, de hozzá szólni csak ennyi időm-energiám van.
Tanulnom kéne, én meg itt lógok a gép előtt, Apuci meg vasal mellettem.
Szép felállás mi?

Na megyek a dolgomra, este ha itthon lesz Mindenki majd jövök, akkor úgysem tudok tanulni.

Sziasztok: Márti
mártus
 
 


SZirom! Nem baj!!! :D :D

Kajalistát én is kérhetek??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita! Küldtem a datanetes címedre, az jó?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Köszi Szirom, megkaptam, nagyon inspiráló!!!!!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok,
csak rövid bekukk, mert vendégünk van ( egész hétre ), úgyhogy nem tudom, hogy hogy tudok majd jönni, mindenesetre megpróbálok.
Szirom, címem igen egyszerü: motiot@yahoo.de :wink: Listát elöre is nagyon köszi! Biztosan fog segíteni.
Épp most jelölt egy régi ismerösöm az iwiw-en ( ex kedvesem sógora :lol: ), megnéztem a képeit, meg a kedves majdem sógornömröl, hát mit mondjak, inspiráló volt. A csaj két gyerek után is úgy néz ki, mint annak idején, egy deka fölösleg sincs rajta. Nem úgy, mint rajtam :cry: :cry:

Épp most jövök a nödokitól, csak rutin rákszürés volt, meg kaptam beutalót mammográfiára is, mert a csomóm még mindig megvan, azt mondja, semmi gond, de azért soha nem árt egy ellenörzés. Ezt meg addig kell megcsinálni, míg szedem a gyógyszert és ahormonjaim nem dolgoznak. Bébiprojaktet helyeselte, reméli, hamar találkozunk :lol: :lol:

Rita, szegényke, azért pihizz is egy kicsit, ha lehet! Ne hajszold magad túl, mert az a babának sem jó!!!!

Szirom, Miksához nem tudok hozzászólni én sem, csak annyit, hogy szerinem ez normális :wink: Minden gyerek ilyen, vagy legalábbis egy ideig ilyen. Majd kinövi. Számolj tízig, aztán meglátod. MOndjuk Ábel az elpakolásban nagyon jó, ha valami új játékkal akar játszani, elötte mindig mondja, hogy elpakol és a régit elteszi szépen. Nagyon ügyes. Mondjuk nem tudom, hogy meddig lesz ez ilyen.

Szirom, akkor várom a listát!

pussz

Motiot
motiot
 
 


Jó reggelt!!!


Pár szóban csak:
megvolt a szülinapi buli, 5 évet öregedtem,
anyu itt volt vasárnap-hétfőn,
ma lesz majd talán idő írni, de 3 adag ruha mosása, szárítása vár rám.
Kép

Majd ha időm, meg gyermekeim engedik, jövök :D
(még kell csinálnom adventi naptárat is, péntekig el kell készülnie, de f*ngom nincs miből csinálom, ötleteim vannak,
de csak ennyi :roll: )

Na, pusz, bocs a rövidségért :roll:
vas
 
 


Ildi, nálunk az vált be leginkább (adventi naptár), hogy egyik évben nem találtuk a varrott szép naptárat, így harmincadikán este az urammal szétszabdaltunk egy karácsonyi terítőt 24 zsákocskává, mindegyikbe elrejtettünk valami kis édességet, és a zsákokat jó alaposan bekötöztük. Kint voltak egész adventben egy tálban, de mivel nem tudták a gyerekek maguktól kinyitni, minden nap csak egy meglepetést láttak. :) Tök egyszerű, egy zsákba belefér két gyerek csokija is...
Varrtam is egyet, de abban nyitottak a zsebek, és az aktuális legkisebb mindig előre kilopkodta a cuccot, így kétszer annyi édességet kellett venni, mint terveztem... :shock:
Idén nálunk csak képecskés nyitogatós lesz, nagyon szépeket vettünk Bécsben, meg az apukám rajzolt nekünk gyerekkoromban, az lesz még. Ha majd lesz időm, megmutatom!
Csokit meg kapnak a Mikulástól.

Ma tuti nem leszek, mert most is csak azt néztem meg a neten, hol lesz ma órám... :(

Ildi azért a buliról számolj be részletesen légyszi!!!!!!!!!!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Köszi, Rita, épp ilyet akarok csinálni, de fel akartam rakni fenyő girlandra, csak azt meg nem kaptam.De a zsákocskáshoz meg kell varrnom 24*2 zsákot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:
Nyitott zsebűt tegnap a suliban láttam, de ugyanerre gondoltam, hogy kilopkodják belőle a cuccot :lol:

Jó tanulást :wink: :roll:
vas
 
 


Buliról majd beszámolok :wink: :wink:
vas
 
 


Nem kell, mi is csak kivágtuk!!
A vágott része felülre esik, a masni fölé, nem látszik, kibontás után meg tökmindegy hogy néze ki.(Igénytelenek előnyben! :lol: ) De csinálhatod krepp-papírból vagy filcből, akkor végképp nem kell varrni!!
Idén a gyerekek Mikulás-csomagja lesz krepp-papír zsákban, tavaly ezt is varrtam, de idén nics erőm...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hahó!

Szegény kölyök alszik még, reggel 5-kor fostizott. Szólt, kimentünk, tényleg. De már volt egy pici a pelusban is. Aztán még kétszer visszamentünk a vécére, meg még egy pelust elhasználtunk, mire visszaaludt. Pár napja egyébként is lazább a kaksi (és nem jó az étvágya sem), de nem tűnt annyira vészesnek. Most átkozom magam, hátha a gyógyszerektől van, én meg nem vettem bélflórajavító cuccot, de pénteken, amikor doki után a gyógyszertárban voltunk, annyira lázas volt már Miksa, hogy csak az járt a fejemben, hogy minél előbb haza. Tegnap meg nem volt vészes a helyzet, nem cincáltam ezért külön, hiszen ma úgyis megyünk. Az uram tegnap reggel ment el, és ma este jön haza csak, őt nem tudtam megkérni... Ma mindenképp megyünk dokihoz, mert nézze meg a fülét, és ha jó, akkor gondolom le is lehet állni az antibigyóval. Ma 5. napja szedi, az már elég asszem.

Ildi! Igen, Rita jó ötletet mondott! :wink: Ahogy leírta, nekem is úgy tűnt, hogy nem kell szegegetni, meg hasonlók. Csináld esetleg filcből, akkor végképp nem kell!

Mikulás-csomagnak én valszeg azt a tavalyi zsákot fogom használni, amiben díszcsomagolásban vettük a diót a mókusoknak :oops: :lol: Szép zsákvázson piros zsinórral, meg van rajta egy hálós rész. Erre szeretnék egy Mikulást varrni még, és akkor jó lesz. Csak úgy terveztem, hogy majd az ilyemsit akkor csinálom, amikor Miksa oviban van. De ezt most akkor máshogy kell.

Adventi naptárat én még sosem csináltam, de biztosan örülne neki a kölyök. Hány zsákocska is kell, lányok? És mikor kell kezdeni? Meséljétek el nekem lécci :wink:

Motiot! Elküldtem neked a kajalistát!

Ábel nem semmi ezzel az elpakolással. Hogy csináltátok?
Miksa szerintem simán élvezi, hogy nem bírok vele. Meg azt hiszi, hogy poén, mert volt, hogy láttam, hogy borít ki egy nagy dobozt, mondom, "ajjajjaj... :roll: ", és fogtam a fejemet vicceskedve, de persze ez nem jött be, úgyis borított. Erre valamelyik nap: "Mama, mondd, hogy ajjajjaj!" - közölte vigyorogva. Szóval tetszett neki :roll:

Beszti! Mondtad annak idején, hogy van lakberendezőtök, aki tud jó sok lelőhelyet. Most szeretnénk római rolónak anyagot nézni, mert a rokonunk meg tudja varrni, és szívesen meg is csinálja. Ő mondott egy boltot a Király utcában, ahol van szerkezet is hozzá. Ha véletlenül kaptatok már ötletet textilekre, akkor elmondod, hol nézelődtök?

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Ildi! Itt vannak zsákocskák:

http://www.blush.hu/olvasnivalo/186

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


épp ezeket nézem :D :D :D :D

El is mentettem a képeket:
Kép Kép
Kép Kép

meg még ezt is találtam máshol :D
Kép

Miksának jobbulást, szegény most még fostizik is? :(

24 zacsi kell dec. 1-től. 24.-ig kell kibontogatni naponta egyet.
Bármit tehetsz bele, édességet, mogyorót, cukorkát, diót, kisautót....stb.Az ötletek végtelenek.
Nekük eddig csak boltzi csokis volt, bár Levente most is kapott egy milkásat szülinapjára,de a kibontogatós biztos izgibb(bár nem tudom hogy bírják ki a napi egyet :lol: )
vas
 
 


Jó estét!

Megint itt vagyok, azt kell hogy mondjam, hihetetlenül elfoglalt életem ellenére én vagyok a legbuzgóbb tag... :)

Ma volt anatómia (6 órán át, két kis kurta szünettel... :shock: ) de a tannő nagyon kedves, emberséges, NEM KELL LATINUL TANULNOM!!!!! Boldog vagyok, mint a fene! :)
Na, azért így is maradt mit, kb kétszáz oldal a könyvben az első vizsgára, csontok (206 van) mind, aztán a második vizsgára az idegrendszer-immunrendszer (erről tudnék mesélni saját tapasztalatból is... :lol: )plusz 200 oldal, de nem baj!
Maja ma este kihúzta az egyik fogát, megszenvedett vele...

Most megyek!

Ildi, milyen volt a hétvége?

Többiek????????????

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Most tudtam jönni, no :oops: . Voltunk az orvosnál, Miksa fülei sokat javultak, de még nem tökéletes. A fájdalomcsillapító már nem kell (magamtól se adtam pár napja), a fülcsepp sem, mert a hallójáratok már szépek, de az antibigyót be kell fejezni, mert beljebb még nem ok. A doki szerint péntekre jó lesz, akkor vissza kell mennünk, és jövő héten mehet oviba Miksa. A hasmenés szerinte az antibigyótól lehet, úgyhogy mától megy a Normaflour is.

De ma olyan történt, hogy ennél jobban még nem akadtam ki a gyerekre. Készülődtünk a doktorhoz, épp bent voltam a fürdőben, hogy valahogy kinézzek, Miksa meg elkezdte rámcsapdosni az ajtót (a lenti fürdő mini, szóval közvetlenül mögöttem zajlott). Többször mondtam, hogy hagyja abba, aztán határozottan megfogtam az ajtót. Akkor többször majdnem a fejemre csapta, és amikor leguggoltam hozzá, hogy elmagyarázzam, miért ne csinálja (higgadtan próbáltam érvelni, indulatok nélkül, határozottan, pedig már nem voltam nyugodt), akkor a 3 éves gyerek 5 centiről az arcomba köpött :shock: ! Az az igazság, hogy a fenekére húztam, nem kicsit. További hiszti után (fetrengett, belerúgott az autókba, daruskocsiba, Thomas mozdonyba) elvettem ezeket a játékokat, és kitettem a teraszra (az volt kéznél), hogy akkor ezekkel most egy darabig nem játszik. Kisvakond is letiltva. Baromira nagy műsor volt, hívtam az uramat, hogy megmondjam, hogy tényleg elég ez az egy gyerek, de szerencsére épp nem tudott velem beszélni :oops: Utána nem szóltam hozzá egy darabig, jött utánam bocsánatot kérni, de láthatóan nem tudta, miért kellene elnézést kérni. Fogalmam sincs, hol látott bárkit is köpködni, itthon nem, az biztos. Ő legfeljebb kisvakondot, kockás fülű nyulat vagy Minimaxot néz, én nappal időnként lakberendezési vagy kertészeti műsorokat, az apja meg meccset. Még a meccsre tudok gondolni, vagy az ovira, dehát ott meg múlt csütörtökön járt utoljára... namindegy, nagyon berágtam, és most azt sem szégyellem, hogy nagyon kiabáltam vele, mert ez túl van minden határon.

Aztán doki után még bementünk egy boltba harisnyát venni neki, de nem tudtam, mert megint elrohangált (láttátok az Ikeában), megtalált minden konnektort meg hasonlókat. Az itthoni ábécében is csinált műsort, mert venni akart nekem jegesteát a kólás hűtőből (nem volt benne tea, és csak rángatta az ajtaját, tudjátok, olyan tolós), és amikor be akartam csukatni vele, akkor rám ütött, majd leheveredett a kőre. Készpassz. Kivagyok. Nem elég, hogy nincs munkahelyem, nem is tudom, hogy lesz-e, az istennek nem sikerül babásodni, az uram meg annyit dolgozik, hogy alig látom, a gyerek betegeskedik, ráadásul hetek óta nem alszik el este fél 11 előtt, még ez a fesztivál is :roll: Nonstop most már. Napok óta panaszkodom nektek is, de tényleg csak a töredékét írom le. Biztos unja a fejem az érdekes óvoda helyett, az is biztos, hogy nincs még teljesen jól, nade ez akkor is sok. És hát nincs elhanyagolva őkelme, hogy ennyire oda legyen. Ma délelőtt színeztünk mindenféle figurát, kivágtunk Mikulást, festettünk üvegmatricát, építettünk kis várkastályt, nézett egy kicsit Minimaxot, aztán doki, délután főzőcskéztünk, hagytam neki 4 edényt összekenni, elhasznált fél kiló lisztet és ugyanannyi cukrot :roll: , nemtom még micsináljak...

Ég a képem, hogy ennyit panaszkodom a saját gyerekemre, pedig tényleg feltétel nélkül imádom, de most kicsinált teljesen :oops:

Rita! Ez a kétszáz oldal így is őrület :roll: Majának gratula a foghoz :wink: Melyik volt?

Ildi! Lehet, mégse csinálok adventi naptárt, mert csak a hiszti lenne belőle, hogy egy nap csak egyet lehet kinyitni. Lehet, hogy holnap majd másképp látom, de ma így :oops:

Jó éjszakát!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Csak nagyon gyorsan Sziromnak: Zsoltika is köpköd. Néha, egészen közelről az arcomba. Igazából inkább berreg, de ömlik a nyála olyankor is. És nálunk sem láthatta, még focimeccsen sem, mert mi azt nem nézzük, oviba nem jár... Szóval gőzöm nincs, hog yhonnan a fenéből vette.

Nem akarlak elkeseríteni :D De nálunk határozöttan romlott a helyzet, a terhesség és a szülés óta. Ugyebár itt van ez az ütögetés... Ma is rámcsapott Zsoltika, mert mérges lett, amiért a játszótér után kezet kellett mosnia. Rém koszosak voltunk mindketten, meg hát amúgy is muszáj! A babakocsi mellől elszaladgál, hiába kérem, hogy maradjon mellettem, a boltból ma kiszökött (szerencsére onnan még messze vannak csak az autók), dobálja a játékokat, pedig szintén kérem, hogy ne tegye, mert eltalálja Lacust, és eszméletlenül ordítozik és dobol, hangoskodik. Pont azért, mert jobb lenne, ha csöndben maradna :(

Mindig ott mutatványozik, ahol épp Lacus van: ha a nappaliban a kihúzhatós ágyon vagyunk, akkor odajön, és mászik felfelé, a polcokba kapaszkodva, én meg szedhetem le, hisz ha leesik, pont ráesik a picire.

Ha a hálóban vagyunk, és szopizunk, akkor meg elkezd ugrálni az ágyon.

Na szóval én is csak ontom a panaszokat, és bizony néha nagyon nehezen viselem, de arra gondolok, hogy csak jobb lesz hamarosan :)

És nagyon bánt, hogy érzem, nem tudok vele foglalkozni, legalábbis annyit nem, mint régen. Ez nekem is nagyon rossz érzés :(

Röviden ennyi, bocsi a többiektől, de alszanak a gyerkőcök, megyek én is!

Ja, Szirom, igen, anyós van a képen Zsoltika mellett :) Ő vezette a lovat.

pgaboka
 
 


Jó reggelt!

Köszi Gabi, azért némiképp vigasztaló ez :wink: - bár tudom, neked nem. Én meg akkor azzal szeretnélek vigasztalni téged, hogy lám, Miksával van időm foglalkozni, és foglalkozom is vele, mégis ilyen. Akkor ez mégiscsak az a dackorszak, amit hallottam már valahol emlegetni :oops: :wink: De a köpködést akkor se hagyom neki, az nagyon-nagyon gáz.

Ildi! Persze, hogy fél éjjel az adventi naptáron gondolkoztam, hogy mit tudok kihozni az itthon fellelhető anyagokból (Miksával még nem kéne átmenni nagy boltba, nehogy még valamit összeszedjen, mármint betegséget).

Ilyen vacak éjszakám nem nagyon volt mostanában: egyszerűen nem tudtam elaludni, és reggel is felébredtem, amikor az uramnak csörgött az óra (nem jellemző :oops: ), meg 8 előtt magamtól nyílt ki a szemem. Valami hülye front van. Az emberemmel még nem tudtam beszélni, mert térerő nélküli helyen van, de gyanítom, hogy a köd miatt reggel körbe kellett mennie...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Miksa téma: Hááát, ne érezd ám magadat olyan egyedül a témában. Elkiabálni nem akarom, de nálunk még a köpködés nem alakult ki. De szerintem ezen kívül minden. Rugdal, hülye, buta vagyok, ütöget.
Sajnos nálam is elszokott szakadni a cérna, persze próbálom a dolgot húzni ameddig csak lehet. (mármint a nyugalmamat)
Mikor az oviból haza hozta a "hülye" szót, nagyon kiakadtam. Bevallom, hogy még a szájára is ütöttem miatta, csattogott a kisfeneke is. Kb. 2 hét után szép szóval meg egy kis egyengetéssel szinte alig használja már. Ha igen, akkor is elég csak ránéznem, v. azt mondom: András (kis hangsúllyal) és már mondja.
Emlékszel (emlékeztek), mikor Ildikó írta egyszer, hogy úgy kiakadt szegény Leventére, hogy a fejére burította a joghurtot. Na, akkor még nem értettem, hogy tehetett ilyet, de ma már totál érzem a helyzetet. Én sem állok sokszor messze a helyzettől.

Tegnap elolvastam a hozzá szólásotokat de egyszerűen nem volt energiám írni. A Keresztapámnál voltam matekozni fél 9-től 5-ig. A végére már szt sem tudtam, hogy mennyi gyök 1.
Ma psycho, szombaton vizsga, pénteken micró tanárhoz megyek, abból is adott egy csomó házit.

Most megyek tanulni majd benézegetek napközben pihenés képpen.

Sziasztok: Márti
mártus
 
 


Először pár kép, aztán jövök(ígérem, nem úgy, mint tegnap :oops: )

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép
vas
 
 


Háát, lányok, irtó nagy játszma ez. Nekem olyan furcsa, mert Miksa csinált mindig hülyeségeket, de ellenem azért nem fordult. Illetve régebben volt, hogy pelenkázás közben az arcomba meg a mellembe rúgott vigyorogva, de az játékból ment. Csak azt se hagyta abba hónapokig... Akkor hogy vártam, hogy beszéljen végre, és majd mindent megdumáljunk :wink: Most már tud, és mégse megy simán :wink: Azért aranyos a kis lükém, ilyenkor már alig várom, hogy fölébredjen :lol:

Csak hát tele vagyok bűntudattal, hogy képes vagyok erre a kisemberre haragudni, egyszerűen nem tudom földolgozni. Nem értem, hogy ennyire föl tud idegesíteni, hogy képes vagyok rákiabálni, sőt, tegnap hosszan kiabálni vele :oops: Az apjával összesen ha háromszor kiabáltunk egymással , amióta ismerjük egymást... És undok árulkodós is vagyok, mert elmeséltem az uramnak, anyukámnak, meg még nektek is, hogy mit követett el ellenem a gyerek. Kész röhej.
Szóval tény, hogy szar időszakomat élem, de ez nem mentség. Tegnap még sírtam is anyunak a telefonban, és mondtam, hogy ő soha nem ütött a fenekünkre meg nem kiabált velünk, én meg ilyen szemét vagyok, és nem jól csinálom ezt az egészet, de anyu azt mondta, hogy ráütött azért, ha már végképp nem tudott mit csinálni, csak már nem emlékszem rá... És szerinte jól csinálom, meg az uram is azt mondta, de én nem vagyok ebben annyira biztos. És ott van az a hülyeség, ami egyszer bevillant az agyamba, hogy ezek miatt nem jön a második baba ... és ez a gondolat mindig elő-elő bukkan. Nakész, befejeztem, jó? :oops:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Ildi! A harmadik képen annyira nagyon aranyos Levente, ahogy örül a tűzijátéknak :wink: A többin is, de nekem az tetszik a legjobban. Natika is tündér, ahogy szép csendben elszöszöl :wink: És tuti jó a torta, nagyon szépre sikerült! :shock:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


próbálok jönni, de nem tudom, meddig hagynak.Tegnap is azért nem jöttem, mert Olivér új szokása, hogy nem alszik délután.Aztán este fele tök kába lesz, nem komplett, de átvészeli ezt az időt, aztán pörög tovább.Reggel meg 9-ig minimum alszik, aztán persze délben nem tudom lefektetni.
Kettő fele meg már nem akarom, mert 3 után indulunk a suliba.Kicsit gáz ez a suliba járás.
Tegnap is 1/2 7-kor felment aludni, egészen 1/2 9-ig aludt, aztán felébredt, de legalább 10 óra fele letudtam fektetni.
Natika meg itt nyöszög a lábam alatt.
A fényképezőgép usb-jét húzkodja ki éppen a gép mellől. :lol:

Szirom, sajnálom, hogy Miksa ilyen nehezen kezelhető korszakban van.
Nálunk köpködés szerencsére nem volt.Rugdosás se, ütögetés se, viszont annál keményebb földön fetrengések.
Meg szót nem fogadások.
Márti, látom, emlékszel a joghurtos esetre :lol: , az is azért történt meg, mert másképp nem tudtam levezetni a feszültségemet.
Ez legalább nem fájt neki, most hiába vertem volna agyon :lol: :lol: , szerintem semmi hatásan nem lett volna, ez legalább hatásos lett.
Gabi, Olivér is Natasa születése után volt irtó hisztis, mindneért hisztizett, a földön fetrengett, egyszer mértem az időt, fél óráig vergődött, nem mentem oda hozzá.De fél óra után tök meguntam, muszáj volt megvígasztalni.De szerencsére túlvagyunk ezen az időszakon.
Muszáj Natkával valamit csinálnom, itt nyikog, nyöszög alattam, ha felveszem, meg folytatja tovább.Beverte a fejét, ennyi, csá.
vas
 
 


Folyt. köv:
Köszi a dícséreteket.
Akkor gyorsan pár szót a buliról.
Üssetek le, ha mégegyszer tartok :lol:
Idejött egy halom férfigyerek, aztán mikor elmentek a szüleik, nekálltak őrjöngeni, lufikkal ütögették egymást, nyolcszot tolták odébb az ülőgarnitúrát, az egyiket tízszer szedtem le a tetejéről(későbbiekben a korlátról :lol: )
Na, akkor elkezdtünk játszani.Volt babzsák dobálás, táncolás zenére: -csönd- leülés, aztán tombolásdi, ott csak akkor kaptak ajándékot, ha megcsinálták a nekik kiszabott feladatot.Aután lényegében ennyi volt a játék, nem lehetett tovább lekötni őket.Aztán felrohantak a Levente szobájába, ott egy kicsit lehiggadtak, aztán sütöttem pizzát, persze alig ettek.Tortát se sokate ttek, úgy osztottam szét a szomszédok között(pedig baromi finom lett)
utána ajándék kibontás.
aztán kicsit megint kezdtek megőrülni, na, akkor végre lassan jöttek a szülők, aztán elmentek 7 után.
ja, 4-kor kezdődött :shock:
ketten fél 9 után mentek el, mert jött értük az anyjuk, aztán ő is itt ragadt, szeret sokat beszélni :D , meg Lev volt ovistársa itt maradt, itt aludt, mert 9-kor még semmi kilátás nem volt, hogy jöjjenek érte. :shock:
Így itt aludt(bocs a kisbetűkért, van egy ölbeülősöm) :D
vasárnap reggel vitte be gábor pestre, úgyis ment ki a népligethez a buszhoz anyu elé.
szóval baromira elfáradtam, de olyan szinten, hoyg nem tudtam aludni éjjel, óránként felébredtem.


Szirom, ne legyen semmiféle lelkiismeret furdalásod, (se a kiabálásért, se másért), minden gyerek próbálkozik az anyjánál.
Ordibálni én is szoktam :lol:
Lehet, hogy visszhangzik tőlem az utca, volt már rá eset, hogy kaptak is a seggükre.

meghibbanok ma Ntasától, már megintit
vas
 
 


szóval ezt elküldtem valamilyen módon visszaolvasás nélkül, bocsi a hibákért, de nem tudok írni, mert Natasa megőrült :roll:
vas
 
 


akkor végre megpróbálom befejezni.
Most berektam a kiságyba, kapott enni, inni, tejet, pépet, beszarok, megint bőg :shock:
na, mindegy, ott legalább biztonságban van.
Majd elalszik magában :wink:

Gabi, nagyon helyes Zsoltika a lovon :D

Rita, még múltkor kérdezted, hoyg szoktunk -e itthon még tanulni Leventével.Nem nagyon.Átnézzük, hogy mi volt a házi feladat, amit persze megcsinálnak, a napköziben, aztán ezt megnézzük mi is, kicsit olvasunk mostanában az olvasókönyvből, de ezt az apjával szokták csinálni, velem nem akar olvasni.
Írás gyakorlást néha szoktam neki adni, de akkor végig bőgi, nyikogja, hisztizi az egészet. így mire végez, sík ideg leszek, így inkább ezt hígyjuk.Csak amikor már végképp nem tudok mit csinálni vele, akkor szoktam leültetni :shock:
El is aludt Natika, ez volt a gondja, fáradt volt a drágám :D

Asszem ennyire voltam képes ma délelőtt, pedig még annyi mindent akartam írni, meg vissza is kéne megint olvasnom.

Motiot??
Beszti????

Szirom, lesz akkor adventi naptár???
Én már bányászatm elő anyagokat, de nemigazn van közte karácsonyi, bár szerintem nekik tök mindegy mibe van csomagolva az ajándék. :lol:

pusz
vas
 
 


Sziasztok,

Szirom, ne legyen lelkifurdid, semmi rosszat nem csinálsz, vagyis akarom mondani nem csinálod rosszul a dolgot. Hogy kiabáltál Miksával szerintem normális, szerintem nem is lehet abszolút kiabálásmentesen megoldani egy egész gyerekkort :wink: Én is kiabálok néha Ábellel, mostanában mondjuk tényleg nagyon keveset és csak végszükség esetén, mert a szomszéd csaj állandóan üvölt és olyan rossz hallani, szegény gyerekek is bögnek ezért állandóan :(
De szerintem azért egy bizonyos határ fölött nem baj. Te vagy az anyukája, te vagy a felnött, neked kell öt beszabályozni, nem neki téged, ezt ne felejtsd el!!! Igenis meg kell neki mutatni, hogy meddig mehet el és honnan nem ajánlatos szórakozni anyával, mert baj lesz. Ha ezt nem tanulja meg, akkor hamarosan még tovább megy egészen addig, míg engeded. De ha állandóan ezen rágódsz, hogy jó-e amit csinálsz, vagy sem, akkor nem biztos, hogy sikeres leszel, ezenkívül ö megérzi ezt és ezért még jobban felbátorodik. Ellenben ha határozottan megálljt parancsolsz neki, minden engedékenység és minden gondolkodás nélkül, akkor hamarosan rá kell, hogy jöjjön, hogy hoppá, akkor ez most nem jött be. Aztán ha már nem tudja elérni, amit akar, hogy felhúzzon téged és a határokat próbálja még kiljebb tolni, akkor abbahagyja, mert onnantól nem is lesz érdekes a játék.
Bocs, hogy ezt most így leírtam, de én igy gondolom. Ne hidd azt, hogy én egy szörösszívü anya vagyok, de azért ha kell, akkor le kell állítani a gyereket, mert különben nincs megállás. Ábel is hisztizett rengeteget meg kiakasztott, emlékszel rá talán, mikor nemrég még én panaszkodtam állandóan. Mostanra megjavult a drága, vagyis jobb lett a dolog, mondom inkább így. Persze én is szép szóval és higgadt magyarázattal próbálok minden helyzetet megoldani, söt, még a fenyítést is úgy próbálom megoldani, hogy választás elé állítom ökelmét, hogy csinálhatja tovább a hülyeséget, akkor anya kénytelen lesz ezt és ezt tenni, vagy abbahagyhatja és akkor játszunk vagy valamit csinálunk, amit szeret. Mostanában, ha hisztizik valamiért olyan flegmán szól hozzám, hogy csak na. Aztán párszor elmagyaráztam neki, hogy ezt nem lehet így csinálni, én is tiszetlettel beszélek hozzá, nem kiabálok vele, anyának sem esik jól a dolog, lesz szíves szépen kérni akármit is, mert különben egyik fülemen be, másikon ki és akkor böghet amíg csak akar, nem hallom meg a kérést. Ellenben ha szépen kéri "anya, szeretném ezt vagy ezt ", akkor anya nagyon szívesen megcsinál neki mindent. Na ez megy már egy hete, elöször hisztivel, aztán csak ránézek, valamikor rá se kell néznem, hanem magátol mondja, hogy "szépen" aztán a kérést mégegyszer tényleg szépen.
Épp most olvastam ki egy könyvet az indigó gyerekekröl, most kezdtem a másodikat. Nem tudom, hogy mond-e neked valamit ez a téma. Nem azért olvasom, mert Ábel indigó, vagyis tölem lehet indigó is, meg nem is, hanem azért, mrt a gyereknevelést a szeretetteljes, spirituálid oldaláról közelíti meg, nagyon sok hasznos és jó dolgot tanultam belöle, amit hasznosítani is tudok. Talán ezért is jobb most sokkal a helyzet. Nagyon melegen ajánlom neked, : Lee Carroll-Jan Tober: Indigó gyerekek I. -II.
Dr. Doreen Virtue: Indigó gyerekek nevelése
Mondjuk én amúgy is nagyon sok ezoterikus könyvet olvasok, angyaloktól kezdve mindent, de ezek tényleg mindenki számára hasznosak, azoknak is, akik nem ezoterikus beállítottságúak.
Na ök is azt írják, hogy szeretet a minden, de meg kell mutatni, hogy ol a határ, hiszen te vagy a felnött, neked kell öt nevelned, nem pedig fordítva. :wink:
A fetrengös hiszti pedig tényleg a dackorszakos dolog, meg a szófogadatlanság is, meg minden, de azért szerintem lehet rajta enyhíteni. Szóval ezt minden gyerek kipróbálja és csinálja, nem csak Miksa, ne aggódj! Az meg, hogy elmondtad a férjednek és anyukádnak, meg nekünk is, ne okozzon gondot, hiszen biztosan volt mindenkinek valami megfogadható tanácsa, vagy ha csak vígasztalása, már akkor jól tetted!
Húúú, professzorasszony megszólalt :lol: :lol: :lol: Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, nem akartam, de kijött valahogy. Persze ne hidd, hogy én ilyen okos vagyok, nálam is megáll a tudomány egy-két intenzßiv hisztinél és kiakadva kiabálok, de így most higadtan így látom a dolgot.
Ha túl sokat okoskodtam, akkor ne haragudj!!!

Rita, jó, hogy nem kell latint tanulnod, de azért így is sok lesz, az biztos. Az anatómián már egyszer én is átverekedtem magam, nem volt egyszerü mutatvány.

Ildi, nagyon jók a képek, Natika tényleg ari, ahogy ott szöszmög a földön. Levente milyen nagy fiú lett!Hihetetlen!!

Márti, kitartás!! Hogy van neked ennyi szabid, hogy ezt mind így meg tudod oldani a tanulással? Nekem biztosan nem menne a dolog.
Babaprojektröl mikor tudunk meg valamit? Tényleg, voltál még szurin?

Na megyek, mert én töltöm be az egész oldalt :lol:

pussz

Motiot
motiot
 
 


Még két kép, aztám mára elég lesz belőlem :lol: :lol: :lol: :lol:


Nézzétek, végre tudok ülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép Kép
(persze, csak ha felültetnek, magamtól még nem vagyok képes rá, csók:Natasa :D )



Ja, Gabi, még két gyors válasz neked:
A vargabéles gastroyalos kaja volt, meg a saláta is.A linzertészta receptet nem osztom meg veled, mivel kidobtam a kukába(mármint a receptet)
Annyit kínlódtam vele, oylan sz*r tészta volt, nem állt össze, nem lehetett gyúrni, meg nyújtani.Pedig tökre stimmeltek a hozzávalók, aztán bevágtam a hűtőbe, ott kicsit összeszedte magát, aztán pár óra múlva ki tudtam nyújtani, lehett végre szaggatni.Viszont finom lett. :D
Ez egyébként egy dr.oetker vaníliás cukor hátuljáról származó recept volt
vas
 
 


Ildi, Natika nagyon ügyes!! Olyan szép kiscsajszi!!!

Szirom, csakmég annyit, hogy nálam is csattant volna ha szembeköp, vagy csattant is, ha esetleg megütött. Ilyen is elöfordul mindenkinél :wink:
Tegyél vele valami teljesen váratlan dolgot, mint pl. Ildi-féle joghurt :lol: :lol: , arra tuti visszafogja magát, mert úgy meglepödik, hogy nem ö van felül!

na most már tényleg vonultam...

motiot
motiot
 
 


Csak egy gyors bekukkantásom voltam, de nem tudtam megállni, hogy ne írjak. Annyira jó Motiot hozzá szólása. Minden benne van a dolog lényegéről.

A gyerek most un. kísérletezik velünk, hogy hol a határ Apánál, Anyánál. Próbálja kiszűrni ki az engedékenyebb, szigorúbb szülő. Biztosan tőletek is kérdezték annak idején a felnőttek, na és ki a szigorúbb otthon Apa v. Anya? És mi határozott választ szoktunk erre adni, hogy Anya ebben szigorúbb, Apa abban engedelmesebb. Most ők is ezeket a határokat próbálják felállítani. Tipikus eset erre Miksa köpködése. Mit lett volna akkor, ha Te nem reagálsz semmit a köpködésre, v. egy ejnye-ejnye Kisfiam ezt nem szabaddal reagálsz? Ma mit csinálna Miksa? Vmi. nem tetszene Neki leköpne egyszerűen, mert: Ó Anya úgysem csinál semmit.

Ne rágd magad, könyörgöm, Szirom. Biztos, hogy jól reagáltad le a helyzetet, ha ez egy kis fenékre veréssel is lett párosítva. Nem fog megállni a növekedésben, nyugi.
Én is ameddig csak tudom húzom Andrásnál a szép szót, de sajnos néha annyira bele lovalja magát a hisztibe, hogy a vége a popóra suhintás.


Motiot!

Baba témához, csak annyit, hogy direkt nem vettem tesztet. Olyan babona hülyeésg egy kicsit. Nem akarom annyira siettetni a dolgot, majd a természet jelzi, hogy hányadán állunk. Egyébként már 2-3 nap múlva okosabb leszek. Minden képpen fogok jelezni ha rossz ha jó a hír.
Szabim azért van enyi, mert nekem most az új helyemen 35 van egy évre és egész évben bent poshadtam (10 nap volt csak nyáron) mert a vizsgákra hagytam 25-öt. (én marha)

Áruljátok már el újra, hogy a csudába lehet a képeket lekicsinyíteni? Egyszer régebben már írtátok, de totál nem emlékszem rá.
Na megyek vissza a magányomba.

Sziasztok: Márti
mártus
 
 


Én is vonulok, de Natika annyira édes, zabálni való. Hogy bírod ki, hogy ne rágd egész nap a husikáját.

Szülinapos képek is írtó jók, a torta gyönyörű, Levente írta nagyfiú már. Sztori horror, gondolom rémálmaidban jöjjön elő újra.

Szisztok: Márti
mártus
 
 


Hahó!

Köszi lányok, rendesek vagytok :wink: Mi lenne velem nélkületek :wink:

Motiot! Köszi a könyvcímeket! Megnézem őket. Mondjuk ezt az indigógyerek-doogot, még mindig nem tudtam kideríteni, hogy pontosan mi, pedig már ennyit hallottam emlegetni...

Dehogy sértődöm meg, hisz épp azért írtam le, hogy mondjatok már valamit. Bár az igaz, hogy ami egyik gyereknél bejön, a másiknál meg nem. Meg olyan is van ugye, hogy a múlt héten még nekem is bevált, most meg már nem. Annyit gondolkodtam, és azt hiszem (a hatvanhárom más gondomon, leginkább a sikertelen babásodáson túl) az zavar a legjobban, hogy most teljesen hiába csinálok bármit. Tudom én jól, hogy vannak határok, korlátok, ezt lehet, emezt meg nem, és ezt tudnia kell. Én ezt éppen úgy gondolom, mint te, hogy meg kell húzni a határokat, csak pillanatnyilag elfogytak az eszközeim. És ezért szakadt el a cérna valszeg. Már valamelyik nap is írtam, hogy tökmindegy, mit csinálok. Amiket eddig csinálam, azok most nem működnek, és végigpróbálgattam egy halom mást is, és azok se. Most nehéz lenne példát mondani, de hidd el. És ezt biztos érzi a kölyök is.

Nagyjából különben arra jutottam, hogy tévé nuku, mert azóta ilyen kezelhetetlen, amióta rákattant a kisvakondra. Nem lát magában a filmben semmi rosszat, csak az a baj, hogy képes órákig bámulni a képernyőt, aztán irtózatos hiszti, ha kikapcsoljuk, és utána órákig más a gyerek, mint egyébként. Nagyjából ezzel tudom összekötni azt is, hogy nem válaszol a kérdéseinkre (ez baromira érzékeny pontom különben, főleg, hogy a kedves, az ő érdekében, az ő játéka, szórakoztatása, közérzete, táplálása érdekében feltett kérdésekre sem). Szóval nem tévézünk, legfeljebb viszonylag keveset és konkrét műsorokat fog nézni. Kisvakondot most egy darabig nem, ezt tegnap elhatároztam. Korlátoztam azt is, hogy én mennyit ülök a gép előtt, inkább csak akkor jövök, ha alszik.
Az óvodára nem foghatom, mert jókedvűen megy, jókedvűen jön, azt az egy múlt csütörtököt kivéve. És ahogy a beszoktatás alatt láttam, kedvesek és gondoskodóak az óvó nénik, és elég jól neveltek a gyerekek is. Bár persze hozhatott onnan is egy-két dolgot, de nem ezt az egész viselkedésformát, amit mostanában előad.

Úgyhogy délelőtt mesét olvastunk, segített főzni, ő reszelte a sajtot például, és valamennyit autózott. Mondjuk megint későn kelt, én ébresztettem föl fél 10-kor. Egy kisebb csörtétől eltekintve elgé nyugodtan telt eddig a nap. Most meg neki kéne állni ennek az adventi naptárnak.

Szóval igen Ildi, csinálok :wink: Csak még nem tudom, milyen lesz, most próbálom kieszelni. Én is kerestem anyagokat, de én se vagyok elégedett :wink: Lehet, hogy az üvegmatricával kellene játszani, de azt meg ugye csak üvegre, műanyagra, esetleg celofánra lehet ragasztani. Már nézegettem a sütőzacskót is :lol:

Te végül milyet csinálsz?

Szülinap: bocsi, én ezt az előbb valahogy nem olvastam. Hááát, nem lettem volna a helyedben. Emlékszem, az én egyik szülinapomon (alsóban) a fiúk leemelték a gyerekszoba ajtaját. Anyám elég szigorú volt akkor :lol:

Linzertészát mindig kell hűteni, mert jó sok zsiradék van benne, és hűtés nélkül ragad és törik egyszerre.

Szóval visszhangzik az utca :wink: Hááát, ezt lehet, hogy tegnap mások is hallották nálunk is...

Márti! Neked is köszi! Azér rágom magam, mert én egy ilyen lelkizős hülye vagyok. Mindig ezt csinálom, nem bírok róla leszokni. De nem baj, mert ha elég soká rágommagam, akkor mindig kisütök valamit. Jó, tudom, titeket meg a sírba viszlek vele :wink:

2-3 nap még? :lol: Izgi! :wink:

Megyek, hátha a naptárral haladok valamit ... vagyis még keresgélek ötleteket.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Ezt hoztam össze adventi naptárnak, mert nem találtam igazán tetszőt, egyben könnyen elkészíthetőt. Még nincs kész teljesen, valamit még azért kéne rárakni. Ez egy piros anyaggal borított karton, rajta egy régi kis pulcsi eleje-nyaka. Kicsit elcsúszott, sajna. Nem lesz 24 zsák, csak egy nagy :wink:

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom, szerintem ez nagyon aranyos! És minden nap lesz benne valami? Ez jó ötlet! :)

Ildi, a zsúrképek szenzációsak, nagy hős vagy!! :)
Otthagyott gyerek... :shock: :roll:

Motiot, igazad van!

Holnap jövök bővebben, mert LÓGNI FOGOK! 8) Adéllal megyek tücsökzenére meg a gyerekeimmel fogok játszani, mert nagyon hiányoznak...
Ma délelőtt nem voltam itthon, de elmaradt az óra :shock: , délután balett, majd szülői az oviban. Nem csodálkoznék, ha a nagymamájukat kezdenék lassan anyának szólítani... :(

Akkor holnap!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Szirom, ez nagyon jó!!!! :D :D
Én még mindig nem tudom, mit csinálok, annyira jutottam tegnap, hogy különválogattam 24*2 db kiscsokit(pl.kinder shoko bons, mini mikla, amit kávé mellé szoktak adni, meg ilyen kis mini csokikák)
Ezeket kapják egy-egy nap.De a körítés még nincs meg.
Elkezdtem őket becsomagolni, de nem tetszettek, abbahagytam. :roll:


Rita, akkor jó lógást mára!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szirom, a tv: sony bravia, 127 centi képátmérőjű, projektoros lcd.
De innem vettük a netről, boltban 50 ezerrel volt drágább.
Nézze meg az urad a www.arukereso.hu -n, ott sokmindent talál, nem csak tv-t.
Nem tudom, ismeritek-e az oldalt.

Én tegnap ezt vettem itt a neten, félárom megtudtam szerezni, mint amennyiért játékboltokban árulják.
Kép Kép
Karira kapja Natika anyukámtól. :D

Linzertészat, tudom, hogy hűteni kell, csak erre a nyomorult receptre ez nem volt ráírva. :shock:
De mivel már sokféle linzertésztából készült sütit sütöttem(rákóczi túrós, rácsos linzer...stb), és ezeket is hűteni kellett, ezért is raktam be a hűtőbe.
Leemelt gerekszoba ajtó se rossz, én a korlártól szedtem le az egyik gyereket :roll: :lol:

Márti, Andrásnak boldog névnapot!!!!!!
Kép

mennem kell, majd jövök
vas
 
 


Ami kimaradt:
Natikának két napja adok reggel-este egy picike tápit, mivel nappal nem nagyon szopizik, csak éjjel(de ezt már többször is írtam), így muszáj volt adnom neki egy kicsit, először persze nem itta meg, de tegnap este már 100 lecsúszott az elkészített 130-ból.
(most reggel kb. 50 ml :lol: )
Szerintem nem tudom mennyi köze van, ahhoz, hogy diétázgatok, de ahogy bekapja, jön a tejci, mert olyan a szája széle, meg ha megnyomom, még mindig spriccel, csak valamiért nem kell neki nappal.
Asszem nem stresszelem magam tovább ezzel.Ez van, és kész.
Örüljek neki, hogy eddig simán ment :D

hali
vas
 
 


Sziasztok!

Ildikó!

Persze, hogy szép eredmény (a Fiúk után főleg), hogy idáig is tudsz szoptatni. Van ott tej még bőven, ha ennyi idő után még spriccel is. Látszik, hogy jól fel van töltődve a melled.

Sony bravia? Húú, annak gyönyörű a képe, mi azt nézegettük.

Köszönöm a névnapi jókívánságot. Szegény gyereknek nem vettem semmit, van a szekrényben eldugva egy domino (aranyos kis képekkel), szerintem azt fogja megkapni.

Szirom!

Na, mi a helyzet Miksa ügyben? Fülecskéje javul?

Majd benézek, most megyek tanulni.

Sziasztok: Márti
mártus
 
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?