Sziasztok,
Szirom, ne legyen lelkifurdid, semmi rosszat nem csinálsz, vagyis akarom mondani nem csinálod rosszul a dolgot. Hogy kiabáltál Miksával szerintem normális, szerintem nem is lehet abszolút kiabálásmentesen megoldani egy egész gyerekkort
Én is kiabálok néha Ábellel, mostanában mondjuk tényleg nagyon keveset és csak végszükség esetén, mert a szomszéd csaj állandóan üvölt és olyan rossz hallani, szegény gyerekek is bögnek ezért állandóan
De szerintem azért egy bizonyos határ fölött nem baj. Te vagy az anyukája, te vagy a felnött, neked kell öt beszabályozni, nem neki téged, ezt ne felejtsd el!!! Igenis meg kell neki mutatni, hogy meddig mehet el és honnan nem ajánlatos szórakozni anyával, mert baj lesz. Ha ezt nem tanulja meg, akkor hamarosan még tovább megy egészen addig, míg engeded. De ha állandóan ezen rágódsz, hogy jó-e amit csinálsz, vagy sem, akkor nem biztos, hogy sikeres leszel, ezenkívül ö megérzi ezt és ezért még jobban felbátorodik. Ellenben ha határozottan megálljt parancsolsz neki, minden engedékenység és minden gondolkodás nélkül, akkor hamarosan rá kell, hogy jöjjön, hogy hoppá, akkor ez most nem jött be. Aztán ha már nem tudja elérni, amit akar, hogy felhúzzon téged és a határokat próbálja még kiljebb tolni, akkor abbahagyja, mert onnantól nem is lesz érdekes a játék.
Bocs, hogy ezt most így leírtam, de én igy gondolom. Ne hidd azt, hogy én egy szörösszívü anya vagyok, de azért ha kell, akkor le kell állítani a gyereket, mert különben nincs megállás. Ábel is hisztizett rengeteget meg kiakasztott, emlékszel rá talán, mikor nemrég még én panaszkodtam állandóan. Mostanra megjavult a drága, vagyis jobb lett a dolog, mondom inkább így. Persze én is szép szóval és higgadt magyarázattal próbálok minden helyzetet megoldani, söt, még a fenyítést is úgy próbálom megoldani, hogy választás elé állítom ökelmét, hogy csinálhatja tovább a hülyeséget, akkor anya kénytelen lesz ezt és ezt tenni, vagy abbahagyhatja és akkor játszunk vagy valamit csinálunk, amit szeret. Mostanában, ha hisztizik valamiért olyan flegmán szól hozzám, hogy csak na. Aztán párszor elmagyaráztam neki, hogy ezt nem lehet így csinálni, én is tiszetlettel beszélek hozzá, nem kiabálok vele, anyának sem esik jól a dolog, lesz szíves szépen kérni akármit is, mert különben egyik fülemen be, másikon ki és akkor böghet amíg csak akar, nem hallom meg a kérést. Ellenben ha szépen kéri "anya, szeretném ezt vagy ezt ", akkor anya nagyon szívesen megcsinál neki mindent. Na ez megy már egy hete, elöször hisztivel, aztán csak ránézek, valamikor rá se kell néznem, hanem magátol mondja, hogy "szépen" aztán a kérést mégegyszer tényleg szépen.
Épp most olvastam ki egy könyvet az indigó gyerekekröl, most kezdtem a másodikat. Nem tudom, hogy mond-e neked valamit ez a téma. Nem azért olvasom, mert Ábel indigó, vagyis tölem lehet indigó is, meg nem is, hanem azért, mrt a gyereknevelést a szeretetteljes, spirituálid oldaláról közelíti meg, nagyon sok hasznos és jó dolgot tanultam belöle, amit hasznosítani is tudok. Talán ezért is jobb most sokkal a helyzet. Nagyon melegen ajánlom neked, : Lee Carroll-Jan Tober: Indigó gyerekek I. -II.
Dr. Doreen Virtue: Indigó gyerekek nevelése
Mondjuk én amúgy is nagyon sok ezoterikus könyvet olvasok, angyaloktól kezdve mindent, de ezek tényleg mindenki számára hasznosak, azoknak is, akik nem ezoterikus beállítottságúak.
Na ök is azt írják, hogy szeretet a minden, de meg kell mutatni, hogy ol a határ, hiszen te vagy a felnött, neked kell öt nevelned, nem pedig fordítva.
A fetrengös hiszti pedig tényleg a dackorszakos dolog, meg a szófogadatlanság is, meg minden, de azért szerintem lehet rajta enyhíteni. Szóval ezt minden gyerek kipróbálja és csinálja, nem csak Miksa, ne aggódj! Az meg, hogy elmondtad a férjednek és anyukádnak, meg nekünk is, ne okozzon gondot, hiszen biztosan volt mindenkinek valami megfogadható tanácsa, vagy ha csak vígasztalása, már akkor jól tetted!
Húúú, professzorasszony megszólalt
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, nem akartam, de kijött valahogy. Persze ne hidd, hogy én ilyen okos vagyok, nálam is megáll a tudomány egy-két intenzßiv hisztinél és kiakadva kiabálok, de így most higadtan így látom a dolgot.
Ha túl sokat okoskodtam, akkor ne haragudj!!!
Rita, jó, hogy nem kell latint tanulnod, de azért így is sok lesz, az biztos. Az anatómián már egyszer én is átverekedtem magam, nem volt egyszerü mutatvány.
Ildi, nagyon jók a képek, Natika tényleg ari, ahogy ott szöszmög a földön. Levente milyen nagy fiú lett!Hihetetlen!!
Márti, kitartás!! Hogy van neked ennyi szabid, hogy ezt mind így meg tudod oldani a tanulással? Nekem biztosan nem menne a dolog.
Babaprojektröl mikor tudunk meg valamit? Tényleg, voltál még szurin?
Na megyek, mert én töltöm be az egész oldalt
pussz
Motiot