Új privát üzeneted érkezett!

óóó, dehogy szültem! Mondjuk, már egy jó két és fél órája keményedek, közben voltam nst-n (akkor kezdődött), azon is látszott... szóval hátha nem alszom ki! :)

Nem volt valamelyiktek (aki Noémi) ma este a Surányinál ctg-n? Az aszisztens szerint ott is szép keményedések voltak, és hátha egyszerre kötünk ki a szülőszobán. :D
sikati

Sikati!
En voltam,igaz nem NST-n!Te hany orakor voltal?

Kép
Kép
ancsa81

Eleg rosszul fogalmaztam meg az elozo hozzaszolasomat! :oops:
En is voltam tegnap a Suranyi dr-nal!Ha jol sejtem akkor te ulhettel mellettem zold felsoben ugye?

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Hála az égnek kis Levi jobban van!
Ma már nevetgél(hangoson! :lol: ),annyira aranyos!!!
Amikor hasra fektettem,megpróbált kúszni-mászni,ott lökdöste magát előre! :lol:
De hát ő még pici az ilyenekhez,nem!?

El is felejtettem:
Becsi,
Szonja nagyon szép kislány! :lol:
Klauszka,
a ti képeteket is irígykedve nézem,annyira szép Eliza is!
Remélem egyszer nekem is lesz egy kislányom
is!!! :P

Katica,
jó volt tegnap MSN-en "beszélni"!
Csak mostanában Levi rajtam alszik és úgy nem könnyű írni! :wink:

Sikati,Giga,
annyira jó nektek!Már csak néhány nap ! :lol:

Kép
mano83

Ancsa, igen, zöld fölső volt rajtam. :) (hozzáteszem, mára ez az egyetlen olyan, ami még rajt marad a pocakomon, nem csúszik fel rögtön.:-/)
sikati

mano83!
Alexa is ezt imádja és közben úgy mondja a magáét, hogy legszívesebben megzabálnám! :lol:
Örülök, hogy jobban van Levi!
:wink:

Kép
klmaria

Mano!
Edi lehet Levi ahogy ficankol! :D Jo hogy mar jobban van! :D

Sikati!
Abbamaradtak a kemenyedesek??
Hat nem csodalom hogy felcsusznak a ruhak rajta! :shock: Jo nagy pocid van! :shock:

Kép
Kép
ancsa81

Sikati!
Pedig már azt hittük, hogy... :lol:
Hátha most már tényleg beindul, ha már ennyit keményedsz!

Manó!
Jó hallani, hogy Levi jobban van!
Az már tuti jelent valamit, hogy nevetgél! :D

Na ja. Már csak néhány nap. Este kétszer is arra ébredtem, hogy nagyon durván begörcsölt a pocak. Alig tudtam visszaaludni az első után. Számoltam a perceket, hogy hátha... De hát még nem akar kijönni a csajszi. Aztán persze ez annyiban is maradt. Sebaj, ami késik nem múlik, ugyebár! :wink:

Kép
Kép
giga1

Sikati!
Asszem már kérdeztem, csak nem válaszoltál, hogy fenn vagy az iwiwen? Bejelölhetnénk egymást...
Hm?

Kép
Kép
giga1

Ancsa,
keményedgetek megint, de nem komoly, és nem olyan rendszeres, mint este. Nem is baj, mert a férjem ma vidéken van, és nem szeretnék nélküle szülni... :) este, éjjel, vagy holnap nyugodtan jöhet viszont, annak nagyon örülnénk. :)

giga,
fent vagyok iwiwen, de a választ direkt sikkasztottam el a múltkor... Ne haragudj, de egyelőre tényleg csak olyan ismerőseim vannak ott, akikkel személyesen is találkoztunk, ismerjük egymást. Majd mindjárt jól megismerkedünk a kórházban, és aztán nagyon szívesen jelöllek! :) Jut eszembe... ha egyszerre is leszünk bent, hogy ismerlek meg? ööö... az én nevem Tábor Katalin (és egész biztosan én leszek a legkövérebb kismama), a tiéd? Ha mást nem, a nővéreknél rákérdezve ki fog derülni, hogy szobatársak lettünk-e. ;)
sikati

klauszka, kössz az infót a hozzátápiról.

Ichtus, nekem is szrötyög Szonja, már 4 napja. Folyamatosan szívom az orrát, szerencsére csak ennyi. Na meg, hogy tegnap este 3/4 11-ig vinyíkolt. :shock: Már teljesen ki voltam merülve, ígyhát a nap végén én is bőgtem. A párommal is jól összevesztünk, és ezt folytattuk ma reggel is. :evil: Veszekedés, bőgés, csakhogy ki ne essünk a ritmusból. 8)

thenus

Sikati!
No problémó az iwiw miatt! Megértem.
Egyébként ezért gondoltam, hogy bejelölhetnénk egymást, így könnyebben megismerhetnénk a másikat. Én viszont az egyik legvékonyabb kismama leszek... :)
Szőkés barnás hosszú haj, általában összefogva 160 centi "magas".
A nevemről viszont tutira rám ismersz majd, mert nincs még egy ilyen: Kálmáncheyné Roszinszki Ágnes. Na? Jó, mi? :D
Hát akkor ha találkozunk, akkor tök jó, ha nem akkor sok sikert mindenhez a jövőben! :wink:

Kép
Kép
giga1

Sikati!
Akkor szoritok hogy Csabi megvarja az apukajat!! :D
(szerintem csinos kismami vagy :wink: )

Verna!
Szoktal jonni Tarcsara?

Azt szeretnem kerdezni hogy volt mar valamelyikotoknek laparoszkopiaja?

Kép
Kép
ancsa81

Giga,
tényleg komoly neved van. :) Azt gondoltam, hogy jól megnézlek az iwiwen, és akkor biztos megismerlek. Meg persze megnézni te is meg tudsz. :)
A minden jót is köszi, de azért eltűnni akkor sem fogok, ha nem egyszerre szülünk. Legfeljebb majd valami babás talin találkozunk, nem? ;)

Ancsa,
Köszi, aranyos vagy! :)

egyébként keményedek, néha már-már fájásnak is nevezhetném, de még nem érzem úgy, hogy néznem kéne az időt. Nem sokára lefexem egy kicsit, aztán meglátjuk. Apája meg tippem szerint fél6-6 tájban ér majd haza, addig már csak kihúzzuk... :D (de ezután még mindig túlhordhatom... jajjne.:D)

Kép

Kép
sikati

Ha megis menni kell akkor SOK SIKERT ES UGYESEK LEGYETEK!! :D

Kép
Kép
ancsa81

Klauszka!
Megkaptam a leveledet, legalább 4x :D !
Elcsó nagyon vagány ezzel a felállással! Cukorfalat a képen!
Én úgy tudom az ülés még a mászás előtt van!?

Zsó!
Üdv. köztünk!

Cincérke

Kép
cincérke

Ancsa81! Én már megéltem 1 laparoszkopiát 2 éve. Nem vészes egyáltalán, ha van kérdésed szívesen válaszolok!

Sok sikert a "mindennaposoknak" ! (Giga, Sikati)
tüccs

Jajj Tuccs!KOSZI!Lenne par kerdesem:
-Itt csinaltak a Florban?
-Melyik doki?
-Ugy nagyjabol leirnad nekem hogy hogy zajlott a bent leted?
-Meddig kellett bent lenned?
-Neked talaltak valamit?
Bocsi ha sokat kerdezek,de orulok hogy van kitol!

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Sikati,
Szorítok nektek! :lol:

Kép
mano83

Ancsa: igen, szoktam menni, anyukámék ott laknak. :) (Amúgy én is tarcsai voltam, 3 éve költöztünk át Csömörre.)

Én is elkezdtem ám keményedni, de egyelőre csak kb. egy-másfél naponta... Viszont reggel Babci nagyon nyomott valamit belül, a könnyem is kicsordult, annyira fájt... alig bírtam arrébb terelgetni...
Vendég

Ancsa! írtam privit, megkaptad??

Csak mert furcsa dolgokat művelt a gép az előbb.
tüccs

Tuccs!
Nem kaptam privit! :(

Verna!
Az alairas miatt kerdezem!Jelentkezett mar valaki innen?

Kép
Kép
ancsa81

Sikati!
Jól megnéztelek én is az iwiwen, ha esetleg találkoznánk, most már megismernélek. :D
Persze, hogy találkozhatunk attól még különféle összejöveteleken!

Tüccs!
Köszi a jókívánságokat!

Kép
Kép
giga1

Ancsa: sajnos nincs túl nagy tolongás... :( Pedig itt is sokan fel voltak háborodva az elején. Lehet, hogy kéne egy időpontot és egy helyet meghatározni, és aki akar eljön aláírni. :)
Vendég

Mi az a laporoszkópia? Mióta terhes voltam, imádom az orvoslást!!! :lol:
Henus, szívjátok az orrocskáját, tegnap hallottam, hogy magyar találmány, világszabadalom, és hogy milyen jó dolog. nekünk még nem kellett használni KOPP-KOPP.
Zsónak üdv, aki most fog szülni, azé minden irigységem. :lol:
Mano, a 4-be belefér minimum egy kislány. :D
Timi, régen láttam Tüncsit!
Na jóéjt.

K.
Kép
klauszka

Kedves Anyukák és Kismamák!

Bocs az off-hozzászólásért, csak Katica (illetve a baba) új vonalzóját próbálom ki. Nekem a baba mellett már nincs időm fórumozni (:D), ezért a feleségem beszélget veletek.

Üdv nektek és a babáknak!
kisapuka

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Verna!
En benne vagyok,de csak delelott tudok menni!Vagy pedig csutortokonkent szoktunk menni keso du-este fele az Auchanba!
Neked melyik napok johetnek szoba?

Klauszka!
Laparoszkópia

A hasüreg tükrözése a hasfalon keresztül. A hasfalat a köldök közelében szúrják át, majd egy tűn keresztül gázt juttatnak a hasüregbe, így kellő látóteret biztosítva a szorosan egymáson fekvő szerveket különválasztják. A laparoszkóp bevezetése csak ezután történik!

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Kati, örülök, hogy Levi jobban van!

Klauszka, Becsi, gyönyörűek a leánykáitok!

Henus, te milyen orrszívót használsz? Szörcsög még Szonja? Én sima kézit, de az mélyről nem tudja kiszívni a váladékot, így amit lenyel az büfivel vagy kakival távozik :roll: nem tudom, milyen lehet az elektromos, vagy a porszívós. Nem túl brutális? aki próbálta már?

Tegnap Sára 11kor aludt el, ilyen még nem volt. Nem Sírt, csak egyszerűen nem aludt. Fél nyolc óta próbáltam altatni, azt hittem beájul az ágyba, de fél tízkor elkezdett kedélyesen csevegni. Annyira édes volt, és én alig bírtam megállni, hogy nem válaszoljak neki. (Elvégre alvásidő volt, a kis gyöngyöm meg összecserélte a napszakokat :D ) Aztán a kiságyában is folytatta. De 11 után mi is tudtunk aludni menni.

Giga, Sikati, megy nektek a szurkolás!!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

és ha én kinyomtatom és a környezetemmel aláíratom, majd postázom ahova kell, az is jó? mert én tutira nem tudok elmenni aláírni :(

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Túléltem!!
Annyira rendesek voltak az ápolónők, alapítványi 2 ágyasba raktak (nem kellett fizetni) és végig kedvesen viselkedtek.

Ez a beavatkozás baromira fájt, hiába kaptam érzéstelenítő injekciót. (már eleve annak a beadása nagyon fájt.) Sajnos nagyon fogékony lettem a fertőzésekre, hiába vigyázok.
Úgyhogy megvan rá az esély hogy előjön újra és akkor lehet hogy császározni kell. Nem akarom.

A picurka meg majdnem kiugrott a pocakomból, mondta is a Surányi hogy azért van mert bántják az anyukáját, egy műtősnő meg ott állt mellettem és kérdezte, hogy "ez a baba?", mert szemmel látható volt amilyen erővel püfölt belülről.

Kép
tami2900

Sziasztok!

Na végre van egy kis időm és egy pár hozzászólásnyit visszaolvastam.

Tami örülök, hogy túl vagy rajta és szorítok, hogy ne jöjjön vissza!
Nekem is jó véleményem van a nővérekről, én 4 hétig voltam bent, szóval volt időm megismerni mindenkit.

Egy intim kérdés: nektek szülés után fájt a hugycsövetek? Vagy ennek semmi köze nem lehet hozzá és összeszedtem valami nyavalyát?

A babám állandóan elalszik etetés közben. Szinte lehetetlen őt felébreszteni. Pedig "brutális" módszereket is szoktam alkalmazni: csipkedem az arcát, zongorázok a hátán, aztán, ha egyik sem válik be, akkor 2 percenként a vállamra fektetem büfizős pózba. Igazából nem tudom, hogy érdemes-e ezt csinálni. Elvileg a súlyának az 1/5-ét kellene megennie egy nap. Ő 3600 gramm, ami azt jelenti, hogy 720 grammot kellene papiznia. Ezt elosztva az ideális 3 óránkénti evésre: 90 gramm. Na mármost ő maximum 7-szer eszik, de inkább csak 6-szor, 70-75 grammot és ezt 1 -1,5 óra alatt sikerül produkálnunk. Sajnos nincs elég tejem, jó esetben felesben kap tejcsit és tápszert. Szerintetek jó ez így? Oké-oké tudom, hogy nem jó a tápszer, de sajnos nincs több tejem, a mennyiségre gondolok.
Viszont estefelé kivágja a hisztit, fáj a hasa. Borzasztó érzés, hogy nem tudom őt megvigasztalni. Ajánlották, hogy a DM-ben lehet kapni masszázsolajat hasfájós babáknak. Ti hallottatok róla? Én lehet, hogy kipróbálom.
2 napja borzasztóan csipás Dani egyik szeme, kihívtam a doktornénit, remélem nem nagy a baj. Aggódom.

Na kipanaszkodtam magam, bocs mindenkitől!

Vigyázzatok magatokra!

Üdv Malusz
mali

Szia!
Én nekem ugyan még nincs tapasztalatom, de a sógornőmnek és két barátnőmnek egyáltalán nem volt tejük.
Első pillanattól kezdve tápszert adtak a babáknak, és semmi extra nem történt. Nem lettek betegesebbek, kisebbek, semmi hátrányuk nem származott belőle.
Ha egyszer nincs valakinek teje, mit csináljon, sokan mondják, hogy lehet szerezni anyatejet, de ki tudja hogy az az anyuka mit evett, milyen az a tej, szerintem akkor már inkább a tápszer.

De ezek nem saját tapasztalatok, csak hallomás.

Kép
tami2900

Tami!
Orulok hogy tul vagy rajta!Remelem most mar minden rendben lesz! :)

Mali!
Nekem sem indult be a tejem! :( 8hetig minden alkalommal mellre tettem de nyelt kb.kettot mindket mellbol es ennyi volt!Elis apadt meg az a kicsi is!Ezert ne erezd magad rosszul!!!!!!Te megteszed azt ami toled telik!

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Csak gyorsan mert dögrováson vagyok
Köszi a dicséreteket!

Csak mali miatt jöttem most!
A 3.6-ot 150-el szorozd és akkor csak 540-et kell ennie a babádnak!!
Mivel főleg tápot kap az gondolom nehezebben emésztődik ezért lehet hogy nem éhes annyira, de ha szépen gyarapszik, jó kedvű ne aggódj, tudja ő mennyit akar...Szép nagy súllyal született így nem baj ha nem zabál....a pici babák szoktak ilyenkor sokat enni akkor meg azon idegeskednek az anyukák :wink:
Viszont ha tényleg van még tejed akkor próbáld megtartani, sőt visszahozni az elegendő mennyiséget!
Ha szopással nem tudod akkor én fejnék a helyedbe, inkább a lefejt tejet kapja , mint a tápot!!!!
És nyugi!!!!!!/Már csak 60-70 évet kell aggódni :wink: /

Tami örülök, hogy túl vagy rajta, sajnálom, hogy fájt :cry:

Megyek nyögni.....közben beteg Dorka, fogzik Szonja, fáj a torka Bencének ....a nagy család minden előnyét élvezzük :lol:

Sziasztok!
becsi
Iklad

Ancsa: amíg meg nem szülök, elvileg bármikor jó. :) Csak tudod, állni már nem nagyon tudok... ;)

Murphyke: tökéletes! Egy aláírólapon 15 hely van, az se baj, ha nem telik be. A cím meg rajta van a petíción. :)

Tami: ez azért vicces, hogy püfölt a bébi! :) Enyimbébi azt nem szereti, mikor anyukája éhezik, pl. egy vérvétel miatt... na akkor szokott dörömbölni! :)
Vendég

Na hát azt a mi pici fiunk se szereti.

Lehet hogy hülyén hangzik, de annyira jó érzés volt az, hogy már most nem tetszik neki, ha bántják anyát.
Annak nem örültem, hogy valószínűleg ő is érezte, hogy valami nincs rendben. Jobban tetszik neki ha jókedvű vagyok és nevetek.
De állítólag a fájdalmat nem érzi amit én érzek.
Legalábbis tegap ezzel nyugtattak.

Kép
tami2900

szia Mali,
szerintem ha éhes fel fog kelni, még olyan pici, szerintem eleget eszik ne aggódj, nálunk is volt, hogy bealudt, azt amikor felkelt evett rendesen,ez az alső hónapban végig így volt, mert nagy súllyal született, kb ő is 75-et evett, mégis szépen hízott, azt már később délután ő is hisztizett és hiába raktam cicire abban kevés volt akkor kapott tápszert és estére megint lett tejem. Persze ez nálunk volt, amit a doki mond és gondolsz úgy csináld. A szemére főzz egy kicsi kamillát és vattát márts bele és azzal törölgesd le, de nézd meg, nehogy forró legyen!
szia, és ne aggódj Zsó
kispraga77

Hát izé... lassan össze kéne pakolnom a kórházi csomagot, már mindenki ezzel nyaggat. :) Gondoltam, ti vagytok a legilletékesebbek, láttam már korábban többen is leírtátok, hogy mit érdemes vinni, de megtennétek újra?! :oops:

Egyrészt ugye mamacsomag, másrészt meg nem tudom, mi az, amit adnak a babának, mi az, amit nem adnak...

Írtátok, hogy hazahozatalhoz a csecsemősök öltöztetnek, mit pakoljak szerintetek, mi az, amibe előszeretettel szokták öltöztetni a babót (télen természetesen)? Gondolok itt arra, hogy ujjas rugi, ujjatlan rugi, kiskabát, bundazsák, sapi, pléd... gondolom ti is vittetek többféle ruhát, és abból választottak, az érdekel, hogy mit preferálnak, hogy eleve olyat vigyek... :)
Vendég

Ichtus!
Nem brutális a porszívóra csatlakoztatható orrszívó!!! Nem fáj a babáknak, kezdetben még érdekesnek is találják! Nyilván nem max. teljesítményen kell üzemeltetni!
Mi Arianna márkájút használunk. A szívás előtt nem árt Fluimare orrsray-el fellazítani a váladékot.
Ha nagyon tele van Sárika orra mindenképpen ajánlom, tudod, h az el nem távolított váladék, pl. középfül gyulladást is okozhat!!!

Cincérke

Kép
cincérke

Mali!
Becsivel értek egyet a tejcsi adag kiszámításával, én is így tudom! Tényleg próbálj gyakrabban fejni és biztosan több tejcid lesz!
Nekünk azt mondta a szemész, h ne kamillázzunk mert szárít. Igazából ezt én sem értem, mert nekem is ez volt az első reakcióm! Az orvos majd biztosan mond vmi okosat!
A babák este nyűgösködhetnek a fáradtságtól is, ha túl sok inger érte őket. Hasfájásra próbáld tornáztatni a kis lábait, a pocakját pedig az óramutató járásával megegyező irányban körkörösen masszírozd, "6" óránál pedig, húzd lefelé a kezed (ahogy a belek elhelyezkednek). Szerintem nem szükséges olaj, mi hintőporral szórtuk be Tüncsi pocakját, h csússzon a kis bőre!

Tami!
Hős vagy! Örülök, h túl vagy rajta! Drága a kis pocaklakód, harcba száll érted! :D

Becsi!
Minden gyereknek gyógypuszik! Neked kitartás!
Mi is hasonló cipőben járunk :(

Klauszka!
Tudom eltűntünk, de az egyész családot elkapta a nátha, egész nap orrot szívok, és sajnos nem úsztuk meg az antibiotikumot sem :( :( :(
Szerencsére Tüncsi kedve töretlen, jól viseli a tortúrát! :D Már alig várom, h túl legyünk rajta! én sosem voltam beteges fajta, vérzik a szivem, h a kis Pöttöm Pannát gyógyszerekkel tömöm! :cry:

Cincérke

Kép
cincérke

Sziasztok!

Most valami vírus van, hogy majdnem minden baba beteg?
Én megmondom őszintén nem tudom, hogy fogok reagálni ha meg lesz a pici és beteg lesz.

Tegnap is meglátogattuk a keresztlányomat a kórházba (7 éves) 40 fokos láza van már majdnem egy hete, és branülön (nem tudom hogy kell írni) kapja az antibiotikumot a kórházban.
Én nekem majdnem megszakadt a szívem, annyira megvisel lelkileg ha egy gyerek beteg. Elis felejtettem egyből hogy én minmentem keresztül csak ő miatta fájt a szívem.

Minden babának, gyereknek és felnőttnek mielőbbi gyógyulást kívánok.

Kép
tami2900

Olyan kérdésem lenne van e valakinek tapasztalata a "pelenkázo vödörel "kapcsolatban :?: ez az a fajta ami szagmentesen zárodik és be is csomagolja a pelust :!: :D
jázminka

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a vígasztalást is!

Dani szemére cseppet kaptunk, óránként-2 óránként kell csepegtetni. Ha nem javul, akkor szemészet, de ezzel 2 hetet szoktak várni. A csipát kamillával kell törölgetni.

Verna!
A kórházi cumóval kapcsolatban:
Teljesen mindegy, hogy milyen babaruhát viszel, elég rutinosak a csecsemősök, bármibe pikk-pakk beöltöztetik. Mi 19-én hoztuk haza Danit (akkor szép napsütéses idő volt), egy hosszúujjú plüss rugiban, egy rövid ujjú bodyban, vastag sapkában és egy vastag overálban. Popsitörlőt és textilpelust tegyél be, minden mást adnak. íNem tudom, hogy cumipárti vagy cumiellenes vagy, nekünk jól jött (én cumi ellenes voltam kb 1 napig :D )

Amit én különösen ajánlok a mamacsomagba:
eldobhatós bugyi, WC-re papírülöke vagy rengeteg WC papír, intim törlőkendő, JÓL kigombolható hálóing, betétet adnak. És készülj fel, hogy iszonyatosan meleg van a kórtermekben, a kétágyasban is. És nagyon nehéz megoldani a szellőztetést, mert tuti, hogy a szobatársad babája, akkor eszik, amikor a tiédet pont ki lehetne tolni a folyosóra.

Ennyi jutott most az eszembe, ha van még valami írok.

Na megyek, mert felébredt a poronty!

Mali
mali

Gyorsan még valami!

Ezer köszi a kaja számítási módszert. Így egy kicsit nyugodtabb vagyok. Nekem a 1/5-öt a védőnő mondta, de ezek szerint hülyeség.

Üdv Mali
mali

Mali: köszi az infókat! :)
(Amúgy vettem cumit, én az ujjamat szoptam, és meg is látszik... ;) Akkor már inkább a cumi. ;) ).
Vendég

Sziasztok!

Írtam egy rakatot és elszállt! :evil:

Mali nekünk is pótolni kell tápival, mivel a kis drágám van, hogy 110ml-t becsókol és nekem csak 80-ra van hitelesítve a két cicim. Ez van. Más gyerek is felnőtt tápszeren (Sára is) emiatt már nem lelkizek. Bőgtem egy hetet, elég volt... Puszi Daninak! :)

Verna nekem nagyon jól jött a Tena betét a rögzítőbugyival. Végig azt használtam. Én vittem pelenkázó alátétet is, hogy ne az ágyneműn kelljen tisztába tennem a gyereket. Vigyél papírpelust is, mert az nem mindig van nekik és textilpelust a büfizéshez. Kell jó sok folyadék és jó sok wc papír, na és popsitörlő kendő. A babának olyan ruhát viszel amilyet akarsz. Mindent ráadnak.

Lányok az én jó kislányom aki éjjszaka aludt 5-6 órákat most 3 óránként felkel. Rákapott az evés ízére. Nekem meg baromi nehezen megy a kelés. Meg lehet ezt szokni? Mert most hasonlatos vagyok egy zombihoz. Sárát letettem 11-kor és reggel 6-kor kelt.

Pilla
Vendég

Tényleg sokan betegeskednek mostanság... Az én keresztlányom is. Most kezdett el igazán társaságba járni, és ilyenkor aztán minden bacit összeszed. Szegénykém!
Sok-sok kitartást, és gyógyulást kívánok minden kis betegnek!!!

Ma voltam nst-n. Képzeljétek már 3400 gramm Lili súlya. Kezdek félni, hogy nem fogom tudni megszülni. Tudom, hogy ez még nem egy hatalmas súly, csak emellé látni kéne engem is. És ha még 2 hétig benn akar maradni, akkor nem tudom már mekkora lesz... :oops:
Szóval jó lenne, ha mihamarabb megszületne.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Becsi, Cincérke, mielőbbi jobbulást nektek és gyerkőceiteknek!!!

Mali, szerintem is az a lényeg, hogy ha a baba szépen fejlődik, és kiegyensúlyozott, akkor biztosan annyit eszik, amennyi neki szükséges. Én nem is nagyon mértem Sárát, néha kíváncsiságból, de mostanában már nem szoktam mérni. Csak idegeskedésre adna okot, hogy ha egy alkalommal nem eszik annyit, miért van ez?, pedig lehet, hogy csak nem éhes annyira. A köv. evésnél bepótolja.
A védőnőm meg már nekem is mondott hülyeséget. Nem tudom, mi van manapság a édőnőkkel, de egyre több rosszat hallok róluk, és tapasztalok :cry:

Tami örülök, hogy túl vagy a kórházon, és a Babócád is jól van! :lol: Ilyenek ezek a gyerkőcök, nagyon rá tudnak hangolódni a mamájukra, ha megszületik, akkor is, majd meglátod. Nálunk Sárika nagyon megérzi, ha feszült vagyok, vagy dühös, akkor a leánykám is nagyon nyűgös. Egyébként nagyon nyugodt baba :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jázminka,
nekem van sangenic pelenka vödröm, még a lányom születésekor vettem, és nagyon bevált. Nekem ugyan nincs szaglásom,de családtagjaim egybehangzó véleménye, hogy hiába van dugig szaros pelusokkal, nincs szag körülötte. Nekem nagy áldás, hogy nem kell darabonként csomagolgatnom őket, meg állandóan arra figyelni, hogy időben kivigyem a termést... Mondjuk a zacsi bele baromi drága, de nekem így is megéri.

(baromira elfáradtam, de más nincs. Megyek aludni, és valamiért nem hiszem, hogy éjjel mennénk szülni.:-/)
sikati

Halihó!!!

Jaj ne, lányok, ezeket a számolásokat gyorsan felejtsétek el!!! A gyerekek annyit esznek, amennyit akarnak, amilyen éhesek. Nem kell idegeskedni, és főleg számolgatni, úgyis jelzik, ha kérnek még!!! Mondom ezt én, aki számtalanszor bőgött, mert Elcsi volt úgy, hogy 50-eket vacsorázott... (Bagoly mondja :twisted: ). Ha hallottam volna ezt a számolásos módszert, tutira begolyózok! Így is mindenki engem vigasztalt és nyugtatott a szopis klubban. :P
Tami, ne is gondolj többet rá, túl vagy rajta!!!!!!!! :P
Mali, kötőhártya van? Mi azzal jöttünk haza, utána hetekig elhúzódott a dolog, nagyon el voltam keseregve. a kamilla tényleg szárít, nem szabad huzamosabb ideig alkalmazni, inkább forralj fel és hűts vissza vizet langyosra, és azzal törölgesd. Elcsónál a 3. szemcsepp vált be, ha ez sem segített volna - szemészet. :o
a víz is és a kamilla is naponta friss legyen legalább!!!!
ja, az orrszívóból csak a porszívósat használjátok, állítólag egy idős bácsika találta fel, és nagyon sok szövődményt megelőztök, ha használjátok. Jelentem, mi egészségesek vagyunk! Kopp-kopp. kérdeztem, milyen teljesítményen menjen a porszívó, állítólag 2000W-on is mehet, mert a szívó lecsökkenti a kívánt teljesítményre!!! :shock: de ezt csak egyfajta szívóra érvényes, valami S-sel kezdődőre, állítólag az az igazi találmány, a többi csak utánzat. Sajna nekem se olyan van.. mi még nem próbáltuk.

K.
Kép
klauszka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?