Új privát üzeneted érkezett!

Tünde!

Leírnád mégegyszer melyik oldalon szoktál rendelni?! Tudom valahol korábban említetted, de már nem találom. Szertnék ott is körülnézni. Köszi!

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Lívi!
Ebben igazad van! :D A férjemmel szeretjük vad színeket és extrém dolgokat! ;) Kisruhákban sincs hiány, a nővéremtől kaptam 3 zsák rucit, volt miből válogatni. Így nekem venni sem kell szinte semmit! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Lívi, én már több helyről is rendeltem. A babaszoba apróhirdetéseiben vettem a body-t, ha erre gondoltál, ez nem használt, új, és nagyon korrekt volt a lány, és nagy választéka van.

http://www.babaszoba.hu/services/smallad

itt vannak a pici body-k:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=161347

itt meg a nagyok:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=156200

Szila, ügyes a férjed, néha eljöhetne hozzánk is ezt-azt csinálni. :wink: Látom, már csak a babuci hiányzik a szobából.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Maminti!

Van 7 üveg babakajám, amit Zita nem ehet meg, mert tejtermékes. Én 140Ft/db-ért vettem, ennyiért oda is adom Neked, 220gr-os mindegyik.
Na persze ha érdekel a dolog, és Marcusod ízlésének megfelel:

Hal brokkolival és tésztával 2ü ---> Hipp
Tészta brokkolival 4ü ----> Hipp
Rizs hallal joghurtosd mártásban 1ü ---> Kecskeméti

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Szép estét Mindenkinek!

Húúú,de modortalan voltam:üdvözlet köztünk "új" Szilvi! :D Gratulálok a bezebrásodáshoz! :) Járj sikerrel a dokiválasztásban,szerencsére sok jó doki Liezen-es.Csatlakozol hozzánk pénteken délelőtt?Hátha jó hatással lesz picúrkádra a légkör... :wink: Kitartás!Mégha óvatosan is,de szerintem nyugodtan éld bele magad,hogy anyuka leszel.
Mivel foglalkozol?Ráérsz pénteken egyátalán...?

Andi,Szila!Nagyon sajnálom,hogy nem találkozhatunk e héten személyesen.Jövő héten nem kíméllek ám benneteket... :wink:
(Andi,én is csípem a humorod.Belémadagolhatnál egy kicsit a lazaságodból.Mostanában (jó egy éve... :oops: ) hamar eltörik nálam a mécses,és előfordul,hogy belassul az agyam..Ha lehet kérnem,sütiben feloldva intravénásan. :lol:

Hajni!Jövő héten szerdán lesz a tali.Gyere/gyertek ám!..............Vagy már nem is tudom.Mikor lesz tali jövő héten?????? :roll: :shock: :D

Tünde!Köszi a bébiételt,elfogadom.Marcus ezeket az ízeket pont imádja (micsoda mázli),és kedves vagy,hogy ennyire olcsón adod.Elhozod pénteken?

No megyek,mert ki vagyok purcanva.Babinti egy energiagomolyag.Egy gurgulázva nevető,csintalankodó energiagomolyag.Remélem,formában lesz pénteken!

Jó éjt és cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Hajni, Tünde!
Értettem a szóból, ezentúl kihagyom a fórumot, és titeket a "remek" ajánlataimból, látom nem szívesen veszitek őket, és bármit, amit a tapasztalataimról leírok.
Bocsánat, hogy zavartalak benneteket ezzel!

Bár nem nagyon értem a helyzetet, mert ha jól rémlik (de lehet, hogy nem), pont Te voltál aki ebben a babaszobás lányzóban csalódott emberileg. Vagy nem?

Szerencsére nem panaszkodhatok, mert elárasztanak a rendelések, mindenből egyre több kell, a dolog fejlődik, én magam nem érzem úgy, hogy ettől "elszálltam" volna. Segítek ahol és akinek tudok, igyekszem olyan akciókat csinálni, ami tényleg ér valamit, és nem észérkedek.

Azt hittem, hogy azzal, ha itt szólok Nektek az akciókról, vagy arról, ha valami egyedi dolgot készítünk, vagy a bodykról, talán Ti is tudtok valamennyit spórolni, hiszen házhoz viszek mindent ingyen, felpróbálhatjátok stb. Nem kell hozzám kijönni, de többen vannak, akik kijönnek, kicsit dumálunk, a lányok-fiúk eljátszanak, jól érezzük magunkat, és közben megnézik és kiválasztják amit szeretnének. Ráadásul akár hiszitek akár nem, mindig adok kedvezményt annak, aki veszi a fáradtságot, és kiautózik hozzám.
De ha ez zavar benneteket, akkor bocsi érte még egyszer, és nem teszem.

Hajni!
Én pedig nem hasonlítok a nagyáruházra, sem senkire. Nálam ez úgy működik, hogy Te megveszed a 80-as kabátot, nem jó, én visszaveszem, és visszaadom a pénzt. Ez ilyen tök egyszerű, majd megveszi olyan, akinek jó a 80-as is. Még blokk sem kell hozzá. Bizalom kérdése. Igaz én nem is adok el úgy semmit, hogy előtte ne kérném meg az anyukát, hogy mérje le a gyerkőc ruháját, ami most jó neki, vagy magát a gyereket, és úgy adok neki méretet.
Mert pl. pont a P.O. bodyk olyanok, hogy a nagy méretek nagyon nagyok. Annak sincs sok értelme, hogy a nagyon sok mosástól már 2 számot összezsugorodott body mondjuk 92-es volt, és 98-ast rendel az anyuka, de a gyerek amúgy csak 92 cm, megkérem mérje le azt a bodyt amit most hord a gyerek. 42 cm, de nagyon passzentos. A 98-as P.O. body legalább 54 cm, a 92-es 49-50 cm, akkor evidens, hogy nem adom oda neki a 98-ast, mert óriási.
Eddig a centik még nem tévedtek.

Ja a Tomáról. Nekünk az etetőszék, amit ott vettünk mésfél éve, egy év alatt a belső huzata tropára ment. Pedig nem az olcsó etetőszék, hanem a dönthető, valami 25 ezer volt.
Felhívtam őket, hogy alkatrészben hozzanak nekem ilyen belsőt. Garancia már nincs rá, de mondták, hogy vigyem be a huzatot, és hétvégén mennek áruért, megpróbálnak hozni, ha nem, akkor egy-két hét.
2!!! hónapja van ott, az etetőszékben nincs semmi, mivel elég kemény így, Katica állandóan feláll benne, bekötni nem tudom ,mert kibújik belőle, és persze már fejjel hátrafelé a támlán keresztül kiesett belőle.
Ennyit a Tomáról. És nem szóltak vissza egyszer sem, én telefonálgatok nekik, és mindig van kifogás: eltört a főnök lába, stb.

Szilvi!
Üdv köztünk!
Bocs, hogy belecsöppentél ebbe az irományomba :)
Szerintem is bízhatsz a Lizenes dokikban, bárkihez mész. Én mondjuk fogadott orvosnál szültem, a Lizenbe csak védőnőhöz jártam, de ahogy hallom rendel ott pl. a Bödecs doktor, meg sok más jó orvos. Több nem jut eszembe :)

Na megyek, mert a tervezett 8 órai alvásból az lett, hogy fél 10-re aludtak el, kijöttem, Lili 1 perc múlva jött utánam.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bocs, a második bekezdés Hajninak szólt. Ha ő mesélte. Ha nem, akkor valaki más innen a fórumról.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

megőrülök! annyit tudtok írni, nem győzöm olvasni, és hogy még írjak is, képtelenség.

elküldtem a táblázatot e-mailben, remélem megkaptátok.
aki még kéri szóljon.

én is csatlakozhatom pénteken? beadtam a főnökasszonyomnak a szabadságtervemet, remélem elfogadja. csüt, péntek szabi 3 hétig, aztán dec. 20-tól lelépek. ennyi nekem is jár.

Andi! édi a pocid. az enyém is nő, imádom én is nézni. mi is szeretjük, ha apuci simizi a pocit:))

Szilvi1980! itt már annyian mondtak küldönböző verzíókat, íme az emény:) én csak annyit mondanék, hogy én a védőnénihez mentem, aki elmondta, hogy körzetileg melyik dokihoz kell mennem és kiállította a kiskönyvet, stb. én is a Liezer-Mayer u. ra járok, ahhoz akihez körzetileg tartozom, de egyszer ő van, egyszer másik doki. elég gyorsan elintézik az embert, nem kell túl sokat várni - szerintem. sok sikert!

szóval én is megpróbálnék pénteken menni, de fagyit nem nagyon kívánom, talán lehet mást is fogyasztani, ugye?

na megyek apához ágyikóba.

sziasztok.
holnap melo:)

Kép
Kép
angel77

szila!

gratula a babaszobához!
én is a színes dolgokat szeretem.

szia.

Kép
Kép
angel77

Na mostmár kicsit lehiggadtam.
Már nem veszem személyem elleni támadásnak a dolgot :)

Szóval ha túl erélyes voltam, akkor ne haragudjatok.
Nem sajnálom senkitől sem, ha boldogulni akar valahogy, mint pl. a babaszobán a lányzó vagy anyuka :)
Gondolom Neki is kell egy kis mellékes a gyed-gyes mellé.
Nekem is kell, pedig nekem rendes fizetésem van (igaz ki tudja meddig.)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Lányok!
Mindig elfelejtek valamit.

NEM ISMERTEK VÉLETLEN VALAKIT AKI AKUPUNKTÚRÁVAL FOGLALKOZIK?
NICSI/ÁGI! Ti sem?

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Már régóta beolvasgatok a fórumra, a saját hülyeségemnek köszönhető, hogy eddig nem írtam, pedig mindannyian szimpatikusak vagytok. Ezért is szeretném a tanácsotokat kérni.

A 28. héten járok, és már két hete, hogy megfáztam (szerencsére lázam nincs). Kértem tanácsot a védőnőtől, orvostól, de nem sok sikerrel (orrcsepp, Tantum Verde szopogatós tabletta). Tudtok olyan bababarát gyógymódot, amitől elmúlik a nátha, és a torokfájás? Szerintetek zöld teát mekkora mennyiségben lehet inni?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Deus
deus

Kedves Hajni és Tünde!

Átolvastam újra a hozzászólásokat, mostmár tényleg higgadtan, és szeretnék tőletek elnézést kérni!
Szörnyen bunkó voltam, ráadásul minden ok nélkül.
Most láttam, hogy szegény Tünde egy árva kanyi szót nem szólt hozzám, Hajni pedig egyszerűen semmi olyat nem írt, amiben bármi negatív dolog lenne.

Kérlek benneteket, hogy a hozzászólásomat hagyjátok figyelmen kívül.
Egész nap ilyen zizi voltam, ideges, és nem tudom mért, de rajtatok töltöttem ki a mérgem.
Miután elküldtem, 10 perc múlva már egyáltalán nem tűnt jó dolognak, csak nem tudtam kitörölni.
Most meg aludni sem tudtam a lelkiismeretemtől, így felkeltem, hogy írjak Nektek pár sort.

Tudom, hogy elég lobbanékony vagyok, de ilyet még soha nem csináltam. Hülyülök?

Kérlek, kérlek, légyszi légyszi ne haragudjatok Rám!

Megpróbálom magam kicsit felszívni, hogy aztán teljesen jómodorral tudjak visszatérni.
A mai nap folyamán várom a szidalmazó üzeneteket, nem is fogok írni, majd csak holnap.
Bünti van Nekem!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!Ide is megírom hátha valakit érdekel!Pénteken este 18-kor az Árkában műsor lesz a szinpadnál az én lányaim is szerepelnek a Kodály Zoltán ált. iskola nagykórusában nagyon szép énekeket énekelnek majd (már lassan én is kívülről tudom őket annyit gyakorólnak itthon)lvégülis ilyen ünnepváró kis koncert lesz!Én is ott leszek Erikkel! :)
Na most ennyi mert megyünk az oviba lassan! :lol:
Sziasztok ,mindenkinek gyönyörű napot kivánok! :D

Kép
vea

Deus!

Üdv itt!

Én a Stérimar orrsprayt használtam, meg kamillás teát ittam. Az orrspray tengeri sót tartalmaz, így használhatják kismamák. Nekem az orvos írt fel Semmicilint is, az is szedhető, mint antibiotikum. Esetileg bevehető AspirinC vagy Algopyrin. Utóbbiakat én kihagytam.
Ha nem múlik a torokfájás, akkor antibiotikumot javasolnék!

És jobbulást kívánok! Gyógyulj meg mihamarabb!

Szila!

Grat a kiságyhoz! Nagyon ügyesek vagytok! Szép lett!

Bogi!

Nyugi! Nagyon sok embernek van Rád és a termékeidre szüksége. Ne vedd támadásnak, ha valaki más véleményen van. Végül is akkora ma már a termékválaszték, annyi helyről szerezhetjük be a babacuccokat. Én örülök, hogy vagy és biztos vagyok benne, hogy ha eljön az ideje rendelek majd tőled.

Kép
babancs

Bogi!

Akupunkturával foglalkozó orvost egyet ismerek: dr. Szokolov Andrej. A Szent István úti gyógynövénybolt fölött rendel.(övé a bolt is) A boltban meg tudják adni az elérhetőségét.
(Szt. I. u. 19-25. a cím, ha jól emlékszem).
Ő homeopata módszerrel gyógyít egyébként. Voltam nála, nagyon jó, de nagyon drága. :)

Kép
babancs

Bogi:
most csak Neked, mert melóznom kell.

Én azt NEM ellened írtam, csupán azért, hogy nem kell általánosítani a babaszobán. Vannak rendes emberek is, és kevésbé rendesek.. :roll:

Én akitől vettem a PO Bodykat az nem az, akitől Tünde vette.
És igen, csalódtam emberileg benne, mint barátban.. De nem a bodyk miatt. Abban korrekt volt.. Mondom besz. áron adta... 1 ft-ot nem keresett rajtam, és soha semmi problémám nem volt az áruval..Szval ezt szerintem ne keverjük ide. :oops:

Most megyek, mert kicsit felvágtad az agyam.... :oops: :shock:

Később jövök.
Vendég

SZiasztok!

Megjöttem az UH-ról!
Most mit jelent az, hogy magzat harántfekvésben? Faros?
Én mintha azt hallottam volna, hogy a doki azt mondta szépen keresztbe fekszik... az viszont nem azt jelenti, hogy faros.
Amúgy teljesen normális méretekkel rendelkezik se nem nagy se nem kicsi. 19+5 napos és a BPD: 47mm (41-54) az FL: 30mm

na és nagy bánatom van, mert olyan furán komor volt bent a hangulat és velem együtt 8-an voltunk bent , így alig mertem megkérdezni látszik-e milyen nemű. A végén azért megkérdeztem, de nem tudta tutira megmondani, csak anyit mondott talán inkább úgy néz ki kislány... :roll:

Bogi!
Szerintem kicsit túl bonyolítottad a dolgot.
Szerintem senki semmi rosszat nem írt, és nem is fog, mert nem vagyunk ilyenek, szerintem a Tünde se ilyen.
Nekem tetszenek a termékeid. A pizsiről továbbra sem mondtam le. :wink:

De sajnos azt el kell fogadnod, hogy ez nem a tudorbugyor magán fóruma, hanem egy nyílt és barátságos fórum, itt mi mint anyukák és kismamák beszélgetünk a minket érdeklő témákról, és IGEN ebbe az is beletartozik, hogy ki-mit-hol-vett-vesz-mennyiért...stb. és ezt úgy leírhassuk szabadon, hogy ezért senki nem haragudjon meg.
SZóval itt nem a konkurenciád kiemelése a cél, hanem a mi saját hétköznapjaink mozzanatai és neked mint "üzletaszonynak" ezt meg kell értened, ha pedig ez rosszul esik, akkor viszont sose tekintettél minket beszélgetőtársnak, hanem mint lehetséges potenciális ügyfeleidnek. De remélem ez nem így van...
ponger

Lányok!

Pénteken a talira elviszem a Kismama Jóga DVD-met!
Akit érdekel esetleg hozzatok üres dvd lemezt és akkor a Mikibulira át is tudom másolni.

ANgéla!
örülök, hogy te is tudsz jönni!! :wink:

Nekem annyi gondom lesz, hogy ha a Benedekkel megyek nem tuti az emeleten lévő tartózkodásom, mert tele van a lenti rész, mozgó manókkal meg kisvonattal meg mindenféle gyerekszemnek tetsző dologgal... még gondolkodom, hogy mit csináljak.
ponger

Ponger:
a harántfekvés, az nem faros, hanem harántos. A baba keresztben van.

Nekem is a 36. hét végégig úgy volt Marci, és mikor már mindenki lemondott róla, h ebből sima szülés lesz befordult. :lol: :lol: :lol:

Nálad 19 hetesen még simán befog. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget, az üdvözletet és a gratulációkat. Nagyon aranyosak vagytok!
Sajna én nem tudok most talizni veletek. Mert másodállásban műkörmös vagyok, tehát a délutánom általában foglalt. De talán majd legközelebb.

Na, felhívtam a terhesgondozót. Deli Beáta a védőnőm. Azt mondták, hogy mivel még nem állapították meg a terhességet bármelyik nap mehetek és bármelyik dokihoz. Aztán védőnő és majd ő megmondja, hogy melyik doki. Ezt nem igazán értem ... igaz mostanában ezzel kapcsolatosan semmit nem értek. Annyira elveszett vagyok ez ügyben, még az ismerősöknek nem merem mondani, mert hátha nem marad meg ..... úgyhogy nincs kitől érdeklődjem.
Félfüllel azt hallottam, hogy a Somogyihoz tartozok ..... anyukám nincs túl jó véleménnyel róla. Hú tényleg, nem baj, ha így kiírom a dokik nevét?? :oops:
A másik dolog ami miatt parázok, hogy nincs citológia kiskönyvem. És már hallottam, hogy ha nem tudom igazolni, akkor leveszik a citológiát is, és sajnos egy ismerősömnek így ment el a babája .... legalábbis a másik orvos szerint. Most állítsak oda a régi dokimhoz, hogy igenis állítson nekem ki egy kiskönyvet?? Vagy mit csináljak?? Annyira tanácstalan vagyok!! :cry:
Amikor elmegyek először a dokihoz, akkor megvizsgál és elküld ultrahangra, vérvételre? Vagy van neki ott ultrahang?
Bocsi a sok kérdésért!!!

Puszi mindenkinek!
szilvi1980

Sziasztok!

Ponger/Bea!

Én viszek lemezt, megköszönöm ha átírod a jógát! :)

Deus!

Üdv. itt. Én csak pár napig bírtam ki bejelentkezés nélkül. Olvastam a csajok hozzászólásait és úgy éreztem itt a helyem. Te is gyere ám pénteken az Árkádba! :wink: Dolgozol még?

Kép
Kép
v.lívi

Babancs/Szilvi!

Nekem a 19. héten medencevégű fekvésben volt a baba, szerintem az a faros. Hm..... Szerintetek is?

Kép
Kép
v.lívi

Szilvi 1980!

Mikor vették le a cytológiádat? Ha nemrég, mondd meg a dokinak az időpontot meg hogy mi lett az eredmény. Nem hinném, hogy ragaszkodnának a kiskönyvhöz.
Ultrahangra biztos menned kell, hogy ott is megállapítsák a terhességet.

Kép
Kép
v.lívi

Szia Lívi!
Sajnos már régen, de még nincs egy éve. Félek, hogy valami baja lesz a babónak, ha leveszik a citológiát. :cry:
szilvi1980

Mindig elfelejtek valamit. Kismamaagy, ahogy Tünde mondaná! :D

Angéla!

Köszi a táblázatot, megkaptam.Látom hiányzik a születési évem, beírnád 1972. Én vagyok a legöregebb. :( Eddig!!
Aztán ha bővül majd küldesz másikat? :)

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Sziasztok!

Bea, bocsi, hogy nem vártunk meg az uh-n, de Apa ment dolgozni, sietni kellett.
Nyugi, Zita nekem is sokáig harántfekvésben (keresztben) volt, de időben felvette a fejen állok pózt. :)

Nálunk is minden ok, Ákos már 1980gr (jesszusom, mekkora lesz 2 hónap múlva??? :oops: :? )
Engem is zavart ott bent az a sok ember, ráadásul az egyik tanuló kiscsaj beült az Apukáknak fenntartott székbe, szóval nem sok esélye volt látni a nagy képernyőt. :(
Jaj, én olyan lüke voltam, néztem a képernyőt, és gondolkoztam, hogy hogy a francba kerülnek oda akkora bugyborékok, Zitánál tuti nem volt ilyen. Aztán mondta az orvos, hogy ott vannak a zacsik. :D:D:D

Deus, Szilvi, üdv a csapatban!

Bogi!

[quote]t írta:alán Ti is tudtok valamennyit spórolni, hiszen házhoz viszek mindent ingyen, felpróbálhatjátok stb. Nem kell hozzám kijönni, de többen vannak, akik kijönnek, kicsit dumálunk, a lányok-fiúk eljátszanak, jól érezzük magunkat, és közben megnézik és kiválasztják amit szeretnének. Ráadásul akár hiszitek akár nem, mindig adok kedvezményt annak, aki veszi a fáradtságot, és kiautózik hozzám.

Én már vettem Tőled 2x is body-t, igaz, ebből 1x Nálad, 1x Beánál, de egyik alkalommal se kaptam kedvezményt, és nem is ajánlottad fel, hogy házhoz hozod.
DE mielőtt félreértenél, nem is vártam el, mert mondtad, hogy ennyibe kerül, én elfogadtam, és megvettem. Gyerekszobám meg volt, és úgy gondolom, elég jó nevelést kaptam otthon, szóval nem várnám el se Tőled, se mástól, hogy házhoz hozza nekem az árut, amit venni akarok.
Hidd el, én is elég jól, ismerem a PO body-kat, el tudom dönteni próba nélkül is, hogy mekkora kell a lányomnak.

A kirohanásodat meg végképp nem értettem. Nem állunk egymással szerződésben, de ha jól tudom, a babanet sincs Veled szerződésben, hogy a győri anyukák csak Tőled vásárolhatnak pelenkát, body-t, stb.
Ez kb olyan, mintha a Tesco főnöke felhívna totál megsértődve, hogy ugyan már, hogy a fenébe merek én a Sparban vásárolni.
Hidd el, én elhiszem, hogy jót akarsz, de nekem ez már egy kicsit sok, hogy Pongert idézzem, néha olyan, mintha a bugyortudor magánfóruma lenne a topic, pedig nem az, ez nem webáruház, hanem babanet.
Az meg nagyon nem szimpi Tőled, hogy mindenki mást (Siesta cipő, drágább pelus, babaszobán áruló lány) lehúzol, aki olyan cuccot árul, amit Te. Ezek szerint Te postán nem is küldesz body-t, mert az olyan izé, ahogy írtad? Mert azt ugye tudod, hogy minden csak nézőpont kérdése...

Maminti, pénteken viszem a kajákat!

Szilvi, sztem ne parázz a citológia miatt. Nekem is levették a terhesség elején, semmi bajom nem lett. És sztem ha ettől elmegy egy baba, akkor ott valszeg amúgy is gáz lett volna.
Ráhel/Bea, szted?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Összefutottunk Tündével és Pongerrel az UH-n.:-) Zita kicsit álmoska volt, de mire végeztem már Zitásan mosolygott.:-)

Tünde!
MIlyen paraméterei voltak Ákosnak? (BPD Fl meg ilyesmi)
Tényleg jó nagy, de Zita sem volt nagyon kicsi, nem?

Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Bogi, BPD: 83mm; FL:61 mm; AC: 278mm
Nagyobb, mit Zita volt ennyi idősen.

És Nálatok mik a paraméterek?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

A harántfekvés azt jelenti, hogy a baba gerince merőleges a te gerincedre. A feje az egyik oldalad felé található a lábai a másik irányban. A 20. héten nincs jelentősége. Ilyenkor még kicsi a baba és sok helye van.

Szilvi!

Pusztán a citológia levételétől nem mennek el a babák! A vizsgálatkor csak a méhszáj felszínéről vesznek mintát és beljebb nem nyúlnak! Az ismerősödnél más oka volt.

Bogi!

Örülök, hogy a kirohanásodat megpróbáltad tompítani és sajnálom, hogy ráment az éjszakád.

Olyan keveset írtál az utóbbi időben arról, hogy az üzleten kívül mi van veletek. Mit csinálsz a gyerekekkel, mit szeretnek játszani, mennyit vagy velük,milyen programokon vesztek részt, hogyan készülődtök az ünnepekre...stb
Az utolsó néhány alkalommal ha róluk írtál arról szólt, hogy betegek, baleset érte őket, bezártak a dolgozóba...

Ne haragudj meg azért amit most írok, de azt gondolom néha nem ártana lassítanod. Tudom mindenki pénzből él, de hidd el az évek nem jönnek vissza és amit az első 10 évben nem adsz meg/nem tudsz átadni a gyerekednek, később már nem tudod.

Közeledik Advent, rövidebbek a nappalok...ez az időszak a befelé fordulásról szól, ugyan úgy mint a természetben. Ilyenkor mi is lelassulunk, többet égetjük a gyertyát, gyakrabban használjuk az illatmécsest és sokkal többet mesélünk a gyerekeknek. nem könyvből, hanem rólunk-róluk. Hogyan születtek, milyen volt a gyerekkorunk, a régi telek és karácsonyok. És nagyon sokat játszunk, barkácsolunk, kézimunkázunk velük.

Lassíts egy kicsit és próbáld meg végiggondolni, hogy valójában miért is van neked szükséged arra, hogy ennyi munkát vegyél a nyakadba két ilyen pici gyerek mellett. Valóban csak anyagi oka van?
És végül, tudod, hogy sokkal egyszerűbb nem megbántani valakit, mint később bocsánatot kérni. Hiszen a tüske csak ott marad...

Szeretettel, Bea
ráhel

Köszönöm Tünde és Bea! Azt mondjátok, hogy nem ettől ment el a babája .... remélem, hogy nálam sem lesz gond. A baj az, hogy pontosan nem tudom, hogy mikor vették le, de megpróbálom megtudakolni a régi nőgyógyászomnál. De még 1 éve nincs az biztos.
Kicsit megnyugodtam, hogy ezt mondtátok!!

Köszi
szilvi1980

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat!
Sajnos reggelre hőemelkedésem lett, így muszály volt orvoshoz mennem. Azt mondta mandulagyulladás, elég ijedt volt, de remélem nem lesz belőle semmi baj.

Én már táppénzen vagyok szinte azóta amikor kiderült, hogy nem vagyok egyedül. Pesten egy tipikus magyar vállalkozónál dolgoztam, és féltem, hogy nem kapok fizetést. Néha még most is fel kell mennem besegíteni. Ha kigyógyulok ebből az izéből, akkor jövő héten biztos megyek. Erről jut eszembe, ha kell valakinek valami onnan, állok rendelkezésére.

Köszönöm az Árkádos meghívást, de ezt sajnos ki kell hagynom a szigorú ágypihenés miatt. Jó szórakozást nektek!

Deus
deus

Tünde!
BPD:84 mm
FL:58 mm
THQ:78 mm

Sajna AC-t nem mértek, mert akkor én is ki tudnám számolni, hogy kb. mekkora. Ajnánál BPD 82 mm volt, az FL meg 55 mm, szóval egy picit nagyobb a fiacskánk. Ajna centire kicsi volt (48 cm) súlyra normális (3,14 kiló), különösen, ha figyelembe vesszük, hogy 38. hétre született. Val.szeg a fiúnk sem lesz nagyon hosszú, de a súlya az megint meglesz.
Ajna is kint nőtt meg nagyon, most olyan 87-88 cm, ami egyáltalán nem számít kicsinek.

Ponger!
A babád keresztben van, az én picikém is kersztben volt a 18 hetes UH_n, jelentősége nincsen, ilyenkor még bőszen pörögnek. Én a 30. hét körültől éreztem, hoyg már nem forog. Második babák állítólag amúgy is később fordulnak be fejvégűbe.

Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Én meg Szilával futottam össze. :lol: Kár, hogy csak rövid ideig tudtalak vendégül látni..
Szép nagy pocid van Szila! És csodállak a bátorságodért! Én ennyi idős terhesen már biztos nyavalyognék. Te meg tök strapabíró vagy.
Na majd a mikibuliban remélem többet tudunk beszélgetni!

Szilvi!

A cytológia fontos..azt hiszem csak akkor fogadják el, ha fél éven belül volt a legutolsó. Nekem szerencsére májusban levették, így szeptemberben elfogadták, nem kellett újra csinálni.
Nem hinném, hogy vetélést okozna..li. Tündének igaza van sztem, hogy ettől nem szabad, hogy elmenjen a baba.

Lívi!

Ezt nekem írtad? Mert nem igazán értem..( :shock: )

[quote]B írta:abancs/Szilvi!

Nekem a 19. héten medencevégű fekvésben volt a baba, szerintem az a faros. Hm..... Szerintetek is?
[/quote]

Kép
babancs

SZiasztok!

Tünde!
Képzeld a Beni 5-kot felébredt, hogy fáj a hasa, de elment pisilni nem is gondoltam roszra, majd ugye eljött velünk az Uh-ra, már ott éreztem, hogy nagyon rossz szájszaga van, de szegény apát csesztem le emiatt... :D azt hittem neki...
na a lényeg, hogy elvittem az óvodába, de még az Uh rendelőben lecsendesítettem a telefonom, így olyan 11 után vettem csak észre, hogy 6x hívtak az óvodából, gyorsan felhívtam őket
Sajnos hányt egyet az óvodában és nem érzi jól magát.... :(
1 perc múlva ott voltam (Lívi elköszönni se volt időm...)
Délben adtam neki főtt kruplit, meg teát, uzsonnára kis sós ropit kap, most alszik, remélem semmi komoly gond nem lesz.
Persze így nekem a péntek nem tuti. :? de majd kiderül holnap, mert persze holnap is itthon lesz.
Na rohanok, besétálok a városba egy ügyfélhez, nekem meg jó, mert sokat szeretnék sétálni mostanában.

SZilvi1980!
Nekem a saját dokim szintén levette a citológiát és semmi bajunk nem lett a babával, a barátnődnél nem hiszem, hogy ez volt a gond, nagyon sok kismamának leveszik.

Ráhel! Hajni!
Köszi az infót. akkor végülis semmi probléma, csak mert vastaggal is van írva az UH cetlin...

na mentem, mert sietek vissza a mucihoz.
ponger

Boglárka, én most résen voltam, és direkt kértem a súlybecslést, mert Zitánál anno nem volt, csak a szülés előtti nap. No nem mintha nagy jelentősége lenne, csak kíváncsi voltam. :oops:

Szilvi, próbálj meg nem stresszelni ezen a citológián, nehogy bebeszélj magadnak vmit!

Megyek, követem a lánykám álomországban. :)
Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Na még valami, aki esetleg finom és olcsó házisütikre vágyik annak ajánlom ezt a programot amit az óvodánk szervez! :wink: a Diós beiglit az anyósom csinálja.

http://www.zichypalota.hu/2006_programok/adventi_piac.html

ADVENTI BAZÁR

Adventi vásár

Cukrászda, házi sütemények, tea, kávé

Karácsonyi Sütöde, melyben a gyerekek maguk készítik el és hazavihetik süteményeiket

Játszóházak gyermekeknek:

Macis ajtódísz

Textil és papír angyalka

Adventi asztaldísz készítése

A Zichy-palota és a Tündérkert Kisdedóvó és Waldorf Óvoda közös rendezvénye

2006. december 3-án 10-18 óráig a Zichy-palotában.
ponger

Ponger!

Jobbulást kívánok Beninek! Remélem mihamarabb meggyógyul szegényke és velünk tudtok tartani pénteken!

Kép
babancs

Ezt még gyorsan felteszem. :)
A bal oldali Ákos, a másik Zita, születése előtti nap. Sztem hasonlítanak, bár nem sokminden látszik, főleg a szem környéke alien-es... :D
Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Bea, Beninek jobbulást kívánok! Talán nem olyan nagy a baj, reggel olyan kis vidám volt!
Tetszett neki a kistesó?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Kezdem a nagy hírrel: SIKERÜLT A VIZSGÁM!!!!!! :D :D :D

Amióta hazaértem mint egy folytatásos regényt olvasom a fórumot...tök jó,hogy ilyen jó kis csapat lettünk!Remélem ez így is marad nagyon sokáig.
Néha akadnak surlódások,de azon is túl lehet esni valahogy...

Üdv az újaknak!!!
Deus,Szilvi1980!

Szilvi!
Tőlem a terhesség alatt vették le a cytot,de semmi bajom nem lett tőle!Ne izgulj!!!! :D :wink:

Szila!
Nagyon tetszik a babaszobátok!Olyan élénk,vidám,....naggggyon jó!!!!!Ügyesek vagytok!!

Ponger/Bea!
Jobbulást a kis mackódnak!Ittenem,hogy a kis alvószuszék benyelt valami bacit!Remélem gyorsan átvészeli a dolgot!
...szóval pici lány jön Benedek mellé a családba????...legalábbis így néz ki a dolog...Gratula hozzá!!!!!!!!!!!
DVD-t viszem a talira! :wink: ..előre is köszi a másolást!

Már alig várom a pénteket!
Mindenki jöjjön,aki ráér!!!!...aki nem,az is!!!! :D :) :D
Pussz...mennem kell,mert várnak a gépre...azt hiszem be kell ruháznunk egy laptop-ra,mert nem állapot ez így!!!!!!!!!!!!!!...na persze,álom-álom édes álom...abban nem tud aludni a babym! :oops:

pusssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok kedves lányok!

Olyan pipa vagyok! Tegnap délután óta nem bírtam fellépni a netre, így kissé lemaradtam megint, és most sincs a helyzet magaslatán a net. Vagy csak nálunk szarakodik? :x Na de gyorsan megpróbáltam visszaolvasni. Nagyjából összejött.

Deus!
Üdv. itt és gyere gyakran, ha nem akarsz lemaradni. Bő a termés. Ezt minden túlzás nélkül állíthatom. :D Ja, és természetesen gratulálok a kisbabóhoz! Jó (vagyis a mostaninál jobb :) ) egészséget kívánok és szép, problémamentes várandósságot. A megfázás kezeléshez sajna nem tudok hozzászólni, mert szerencsére nekem eddig semmi bajom nem volt. KOPP, KOPP. De azért én leginkább azt mondanám, ha kibírható a helyzet, akkor inkább "tűrj" és szerintem a természetes gyógymódokon kívül (kamillatea, mézes, citromos tea, vagy csipkebogyótea, c-vitamin, ilyesmik) ne nagyon kapkodj be semmit. Ez persze privát vélemény és ha tényleg nagyon kínoz, akkor úgyis muszáj valamit tenni, nem érdemes szenvedni, én abszolút gyógyszerellenes vagyok, főleg antibiotikum ellenes....

Szila!
Nagyon irigyellek apáért. :) Ha az enyém fele ennyire érdeklődne a barkácsolás iránt, már mindenünk tuti lenne. Ő inkább drága pénzen megvesz akármit, de véletlenül se erőltetné meg magát. Nem érdekli. Nálunk én vagyok az ezermester. :D Hamarosan tapétázunk anyukámmal. :) Legalábbis megpróbáljuk....
A fürdető ötlet tetszik, szerintem ügyes gondolat, és a fém állvány aljára akár még fékezhető kerekeket is tud szerelni a kedves papa, akkor meg aztán már nagyon tuti lesz a szerkezet. Persze csak ha akarjátok ide-oda mozgatni. Tényleg nagyon jó ötlet. Egyébként nézegettem apróhirdetési oldalakat, hátha találok Neked ilyen állványt, ami nekünk van, de nem jellemző használtban, az új meg horribilis... Viszont olyanokat találtam, hogy kiskád, ami a nagy fürdőkádra rögzíthető. De a polcos tényleg jobb, ott tudsz mindenfélét tárolni a babának és nem kell mindenért rohangálni.

Bea!
A kismama jóga engem is érdekelne, de pénteken sajna nem tudok menni. Esetleg megoldható úgy, hogy nekem is másolsz egyet és a Mikis bulin adok egy üres dvd-t cserébe? Vagy fizetem a lemezt.
:?:

Szilvi1980!
Ugyanazt szerettem volna írni, amit Ráhel írt a cytológiáról. Ettől nem mehet el baba. Gondolj csak bele, a cytológia levétele annyi, mintha a szádba nyúlnának bele egy fülpiszkálóval nyálmintát venni. Pl. dns elemzéshez... A cytológia levétele mindössze annyi, hogy a hüvely faláról egy kis pálcikával, vagy mivel kenetet vesznek. Ahhoz, hogy a baba elmenjen, bizony drasztikusan be kéne kalimpálni és azt bizony Éreznéd is... Nekem pl. 2x is levette a doki, mert először, amikor megállapította a terhességet (nekem se volt cytológiás könyvem), nem tudtam megmondani, hogy mikor volt utoljára cytológiám, így levette, majd legközelebb újra. Mikor rákérdeztem, hogy miért vette le 2x, talán baj van? Mondta, hogy nem, dehogy, semmi gond, de az előző a "tavaji" volt, ez meg az idei lesz.
:) Szóval, biztos, ami biztos alapon 2x is megcsinálta. És itt kalimpál a 33. hetes baba a pocakomban. :D
Ami a tanácstalanságot és az elveszettség érzést illeti, szerintem ne ijedj meg, magam példájából mondhatom, hogy én is így voltam, aztán ahogy halad az idő egyre jobban belerázódik az ember mindenbe és már sokkal kevésbé aggasztják dolgok és el is igazodik. Itt meg a lányok úgyis nagyon segítőkészek, meg a védőnő is segíteni fog. Nyugi, ha beindult a dolog, egyre átláthatóbb lesz. :wink: :)

Lívi!
Igen, a medencevégű fekvés a faros fekvés. Az hogy milyen végű, az annyit tesz, hogy mije van a kijárat felé. :D Én még mindig nem vagyok biztos benne, hogy Lili fejjel van lefelé, csak sejtem, az utolsó uh-n úgy volt, de még mindig van helye pörgölődni. Szóval majd néhány hét múlva kiderül, hogy buksit szülünk, vagy popót. :D

Tünde!
Ákos tényleg nem semmi. Lili múlt szerdai uh méretei: BPD: 80mm, FL: 60mm, mást nem írt a doki, de annyit mondott, hogy kb. 1,6 kg lehet, vagyis tök átlagos. Az okos könyvem szerint is a 32 hetes súly úgy 1,5 és 1,7 között van. Mondjuk szerintem az is számít biztos, hogy kisfiú. Írtad is, hogy Zita nem volt ekkora ennyi idősen.
Jajj, én csak attól rettegek, hogy Lili ne legyen túl nagy, mert elég lesz nekem egy 3 kiló körüli babát is megszülni, van egy olyan gyanúm. :oops: :)

Babinti!
Remélem is, hogy talizunk a Miki bulin és ne kímélj! Ami a humort, meg lazaságot illeti, hát bizony azt kell mondanom, hogy Isten áldása.... Néha nagyon kell, hogy az ember túl tudja élni az életet. :D Persze nem könnyű így se, és mióta babát várok, megfigyeltem, hogy én is érzékenyebb vagyok, mint eddig. Már nekem se csak 10 évente egyszer törik el a mécses. Például:

Tegnapelőtt este volt egy műsor a Zone Reality csatornán három lánytestvérről, amitől teljesen padlót fogtam érzelmileg:

Egy ikerpár és a nővérük története. Az ikerpár egyik tagja 28 éves korában méhnyakrák miatt sugárkezelésen esett át, ami ugyan szerencsére sikerrel végződött (ami az életbenmaradást illeti), viszont a termékenységét elveszítette a lány. Ez volt néhány éve, azóta megszállottja lett annak, hogy babát szeretne bármilyen áron. Nem tudott beletörődni a terméketlenségébe. A testvérei persze mindennél jobban szerettek volna segíteni rajta, így úgy döntöttek, hogy ők fognak "gyermeket adni" neki. Az ikertestvér adta a petesejtet, a terméketlen lány férje pedig a spermáit, az idősebb nővér pedig vállalta a béranyaságot. Minden sikeresen zajlott.Összhangba hozták a petesejtet adó és a kihordást vállaló testvér ciklusát, injekciók, stb, ahogy kell, petesejt leszívás, beültetés, majd egy kis ijedség, mert a 5-6. héten kisebb vérzés lépett fel, de szerencsére a teszt és az orvos szerint is pozitív maradt a helyzet, a baba megmaradt és jól volt. A nővérek minden vizsgálatra közösen jártak, tényleg együtt csinálták végig a terhességet, mindenben támogatták egymást. És egy szép napon eljött a szülés ideje. A baba egy bába segítségével otthon jött világra. A lánynak, aki a babát "kapta", az volt a kívánsága, hogy ha kibújik a pici, ő lehessen az, aki először magához öleli. A testi kontaktus miatt. Így is történt, a nővére megszülte az egészséges kisfiút és a bába a testvér karjaiba adta őt. Borzasztó megrendítő volt látni azt, ahogy az egyikük örömében, amásikuk pedig egyszerre örömében és bánatában zokog. A "donor" testvérek mindvégig próbáltak úgy hozzáállni az egész baba-projekthez, hogy nem fognak a babához kötődni, "semmi" közük hozzá, csak biológiailag, illetve a kihordás miatt, mégis ez nagyon nehéz kérdés, hogy hogyan szakadj el egy kis csöppségtől, aki így, vagy úgy, de életed meghatározó szereplője. A babát a terméketlen lány és férje hazavitték, megkezdték a törvényes örökbefogadást, és mindent megadtak neki, imádták. A szülőanya pedig ottmaradt a saját 2 gyermekével, de szerintem az űr, ami a kisbaba után maradt, egy életre megmaradt benne. Azt hiszem, hiába jelentette ki, hogy nem tekinti sajátjának a babát, ez nem ilyen egyszerű...
Minden esetre teljesen meghatott, amit ők hárman egymásért tettek.

Andi

Kép
andykamama

Na, mire ezt a nagydoktorit megírtam, megint lemaradtam...

Bea!
Beninek jobbulást! Reméljük, semmi komoly. Lehet, h. csak evett valamit, ami nem esett jól neki.

Nóri!
Gratulálok a vizsgához! Ügyi vagy. Ami pedig a laptopot illeti, hát, bizony majdnemcsak az egész babakelengyét ki lehet hozni az árából... :)

Tünde!
Tök jók az uh képek. Ákost először nem láttam bele a fotóba, de már igen és tényleg nagyon édi. Lehet benne valami, hogy hasonlítanak, de majd kiderül, ha kibújik.

KORNÉLIUSZ/ESZTER!
Hol vagy? Ugye semmi baj? Nagyon régen voltál itt. Csak nem a kislány jelentkezett be? :wink: :) Jössz Miki talira?

Andi

Kép
andykamama

Nóri!

Gratulálok!

Kép
babancs

Andy!
Nagyon elgondolkoztatott az a történet,amit az ikrekről és a "béranyaságról" írtál.
Én ezt egyszerűen egy nagyon rossz dolognak tartom!A béranya nem tud elszakadni "kihordott " gyermekétől...ha fizikailag el is kell,de lelkileg egy életre frusztrálttá válik.Valamit kivágnak belőle,amikor odaadja valakinek a gyermekét.Hiába egyezett bele még az elején,mégis ő érezte 9 hónapon át a növekedését,fejlődését,rudalózását.........
Nagyon sok olyan gyerek van árvaházakba, csecsemőotthonokban,akik a kétkezüket összetennék egy rendes ,"igazi " családért.Anyukáért,apukáért,vasárnapi közös ebédért, egy kis szidásért,ha rosszat csináltak,közös kirándulásokért apával, hétköznapi bevásárlásért anyával,....
Volt ilyen tanítványom és sokat mesélt az intézeti életről.Nagyon kívántam neki egy családot...még én is gondolkodóba estem....de persze felkészületlen lettem volna rá...akkor még...

Najó,csak jó volt kiírni magamból...

Puszi

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri:
gratulálok a vizsgákhoz. :lol:

Szilvi:
ne haragudj, hogy csak most üdvözöllek, de eldurrant az agyam. :oops:
Gratulálok a babához, boldog babavárást Neked.
Nekem is 11 hetesen volt citom. Semmi bajunk nem lett. :wink:

Ráhel:
én is úgy megismerkednék Veled is. De ez a fárnya hétfő-szerda-péntek. :cry:

Következő talit én szervezem majd. Akkor kedd v. csütörtök lesz. hihi :lol: :lol:

Tünde:
nagyon jók az uh képek...

Bogi:
lehiggadtam, részemről nincs harag, viszont lenne egy kérésem feléd. :oops:
Megmondom őszintén engem már néha bosszant ez a "túl nyomulás". :oops:
Ezért ha nem gond, akkor inkább pü-ben írjatok ezekről akiket érint. :roll:
Vagy azon gondolkodtam, h lehet érdemes lenne csinálnod egy topicot erre, oda csak az térne be aki venni szeretne. Lehet, hogy hülyeség...de ezzel elejét vennénk az ilyen "vitáknak".
Mert már nagyon rég olvastam Tőled olyan üzenetet, amiben Rólatok, gyerekekről volt szó, bodyk, cipők, hálózsák és pizsi nélkül..
Remélem nem bántódsz meg az írásomon...

Na most rohanok orvoshoz.

Puszik
Vendég

Bocs Szilvi!

Nem neked akartam írni, hanem a Pongernek, ő volt ma uh-on!

Bea!

Semmi gond, én is rohantam volna. Beninek mégegyszer jobbulást, nem tudom skype-on megkaptad-e még az üzeneteim végét. Sokan betegek az oviban?
Krekó nézte a babátokat ma az uh-on? Akkor biztos kislány, nem nagyon szokott tévedni. Gratula! :lol:

Nóri!

GRATULÁLOK!!! :D Most már tényleg jöhet a pihi. Ügyes vagy, de nem is gondoltam, hogy nem sikerül! :wink:
Átvettük az új lakásunk kulcsát, megszámoltuk a sarkokat, jó sok van. Jöhet a melóóóóóó!

Tünde!

Először én sem bírtam kivenni a képeken a babákat, aztán mintha jött volna a felvilágosodás, tök jól látszik a pofijuk! És tényleg hasonlítanak! :)

Andi!

A történet amit leírtál szomorú, de nagyon emberséges. Csak "igazi" testvérek képesek ilyen cselekedetre. Bámulatos! Amilyen érzékeny vagyok én is végigbőgtem volna. :(

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de engem egy kicsit zavar a vita itt a fórumon. Ez a topik tényleg nem az üzletről szól. Ne sértődj meg Bogi - de asszem most már mindegy - mást sem olvasok a hozzászólásaidban csak azt hogy hány pelenkát sikerült eladnod és kinek. De szerinted kit érdekel? Engem legalábbis nem. Az sokkal jobban, hogy mit hol érdemes megvenni, mi van a pocakosokkal, a gyerekekkel stb.

De leszögezem, ez az én privát véleményem! Többet erről a dologról nem fogok írni!

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Tünde!
Eddig nem írtam az UH-val kapcsolatban,mert sajnos nem vettem ki belőle semmit.Aztán olvastam Lívi hozzászólását és visszanéztem,hátha én is megvilágosodok.
És lőn!!!!!!!!!!!! Már én is látom a két kis pofit!Tényleg hasonlítanak.Micsoda felfedezés,mi?

pusz

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri!
Anyud mennyiért csinálja a kismamamasszázst? Leszakad a hátam. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Vissza: Lakóhely szerint