Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jaj megint 1/2 órát olvastam a hozzászólásokat. De ez nem baj ám! :D

Találkoztam Kornéliusszal/Eszterrel a terhesgondozóban jó nagy pocija van. Ő is jelentkezik szerintem ma, csak nem volt itthon.

A fagyizás mindenki előtt nyitott! :D Én még nem is ettem ám ott fagyit, de hallottam hogy isteni. Nekem is jó a péntek délelőtt. :lol:

Jövök még ma, csak 5-re át kell mennem az egyik szomszédomhoz. ÖKONET-es bemutató lesz nála. Ti ismeritek és használjátok ezeket a termékeket? Kíváncsi vagyok miket mondanak.

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Bogi!
Köszi! :) Az is folyamatban van, .. mármint eljutottam addig, hogy időpontot kérjek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Nóri,

Küldtem privit, de nem tudom, hogy sikerült-e. Folyton valami hibaüzenetet irt ki a gép, igy rákattintottam jó párszor a küldésre.
Vagy megkaptad ezerszer, vagy egyszer sem.
Most már kiváncsi vagyok.

Móni

Kép
szmoni

Sziasztok!

Az orvososdi-hálapénzesdi és egyéb kérdésekhez én már a magam részéről nem is fűznék hozzá semmit, mert képes vagyok úgy felhúzni magam, hogy csak na... Egyszerűen nem tudom, mitől gondolják úgy az okosok, hogy ha a kórháznak fizetek, akkor azzal el van intézve a dolog köztem és a dokim között is. Most mondjam neki azt távozáskor, hogy "akkor kedves doktor úr, a kórház pénztárában felveheti amit önnek szántam és köszönöm a segítségét.... blablabla..."

Lívi!
Ökonet: az apukám is foglalkozik vele, na nem olyan fanatikus módon, de van néhány termék, amikre esküszik, maga is használja, illetve elég sokan rendelnek is rajta keresztül és én is használtam egy-két dolgot. Mint ahogy egy ilyen termékcsalád sem, ez sem a legolcsóbb, de amiket kipróbáltam, azok alapján mondhatom, hogy tényleg jó. Hallgasd meg és próbálj ki valamit, ha teheted, akkor lesz személyes tapasztalatod is. :)

Fagyizás: de jó nektek csajok! Ilyenkor (is) úgy sajnálom, hogy nem vagyok győri, vagy legalább egy kicsit közelibb. :( Na, mindegy, most valószínűleg úgy fogom kárpótolni magam, hogy levonulok a konyhába, előveszem a nagytégelyes diódarabokkal teli fagyimat és szépen bepusszantom. :D :oops: :oops: Ez csak azért baj, mert képes vagyok addig kanalazni, amíg van a dobozban. :roll:

Andi

Kép
andykamama

Szép estét Mindenkinek!

Lívi,Nóra,Babancs!Pénteki tali:mi is,mi is,mi iiissssss......! :D Mi is csatlakoznánk Babintimmel a pénteki fagyizáshoz.Igaz,hogy nem nagyon fagyizhatnék,de a társaságotokról nem mondanék le,így,ha másként nem állnátok szóba velem,hát egye kutya (vagy Maminti :wink: ),elnyalakodok majd valami finom vanília-csodát. :lol:
Mikor taliztok és pontosan hol ?
Most futok Marcizni.Szerencsére,még csak hétfő van,így péntekig bármi eldőlhet.addigra marcus tutira meggyógyul.Ma délután már egészen jól volt.

Szép álmokat!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Repdesek!!!!! :D Márióval a városban voltunk és perecet ettünk és sült gesztit ropogtattunk...mintha randiztunk volna egyet...jajj,a régi szép idők!!!! :wink: ...persze most is szuperul megvagyunk,de olyan nosztalgia fogott el!!! :D

Lányok,akik Lívi frenetikus ötletéből adódóan velem együtt fagyira vágytok!!!
Találkozzunk pénteken 10kor az Árkád körforgalom felőli bejáratánál.Jó ez mindenkinek????

Szmoni!
Privit megkaptam,köszi!!!!Én is írtam!!!!

Lívi!
Én is hallottam az ökonetről...bevallom jót is,rosszat is...de szerintem aki rosszat mondott,az az árakat szidta.Van valami ökogolyó,amit vízlágyításra használnak a mosógépbe..sokan erre esküsznek..köztünk anyu is,aki még a csapra is húzott egy olyan zöld "izét" ,hogy tisztítsa a vizet :roll: :shock:

Szép estét nektek!
pusssssssssssssssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Péntekről még nem tudok nyilatkozni, mintha vmi lenne akkor, de nem jut eszembe... :oops: kismamaagy... :lol: :lol:

Bogi,
igen, jól láttad, vannak drágább bodyk is, és vannak olcsóbbak is. A postaköltség egyébként 340Ft volt, amit felezünk a lánnyal, akivel rendeltem. Így sztem olcsóbb, mint Barátira a benzin...
De sztem lapozzunk, ok?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

SZiasztok!!!!

Jó sokat írtatok alig bírom visszaolvasni... :D
Ma elsétáltam az állomásnál lévő nagypostáig, Lívi meg Nóri sejtik milyen "rövid" táv... de annyira jól esett! mondjuk nagyon elfáradtam.

Bogi!
Fú nagy kő esett le rólam, annyira örülök, hogy ha neked nem gond, mert senkit se akartam megbántani, ezzel a hálózsák mizériámmal, főként nem téged aki segítőkészen álltál hozzánk... :D Holnap felhívom az ismerősöm, hogy megtalálta-e.
A pizsi megrendelés még él :wink: , de mindenképpen egyeztessünk méreteket jövő tavasszal, ok??!!! ha netán tök dagi lennék addigra...

Hajni!
Sajnos nem tudom elküldeni, mert nagyon nagy fájl, msn-em meg nincs, de ha győrbe jársz nyugodtan ugorj ide, tudod a számom a címem hívj fel nyugodtan. ok? :wink:

SZMÓNI!!!!
Na hamarosan begyorsulnak a dolgok, a vizsgáidra nemtom, hogy lesz energiád...?! :shock: egy újszülött mellett kész mutatvány lesz megcsinálnod, de hajráááááá
ponger

Nóri!

Ez a főbejárat ugye?

Babinti!

Tök jó, hogy te is jössz pénteken!

Kép
babancs

Sziasztok!

Tünde!
Lapozzunk. Még csak annyit, hogy annál nem lehet olcsóbb, minthogy házhoz viszem neked minden költség nélkül. :) Sőt megnézheted, válogathatsz, felpróbálhatod.
No comment, és tényleg lapozzunk.

Ponger!
Oksi. Mondom, ha a barinőd nem találja, én is odaadhatom ezt a mikiegereset, úgyis csak a helyet foglalja. Sajnos én a használt cuccaimtól nem tudom megszabadulni, mert majdnem mindent a szomszédasszonytól kaptunk, amit majd vissza kell adnom, mert a második babát készítik :).
Ezt pl. nem tőle kaptuk, úgyhogy oda tudom adni.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Tudjátok mit, a spontán a talik a legjobbak, ha tudok elmegyek pénteken, de nem 100%.

Most jut eszembe pénteken nincs óvoda!!! :lol: de akkor valahol mindenképpen le kell ülnünk, mert csak a Benedekkel tudok menni, azt azonban nem vállalom, hogy állva egye meg a fagyiját!!! :shock: akkor vihetek váltóruhát is.
ponger

Babinti!

Ne haragudj, de nem gondoltam, hogy téged ez a kifejezés ennyire megbánt! Én nem pejoratív értelemben gondoltam. Számomra ez a szó egészen mást jelent. A szárnyait bontogató író első rövid "novellái, szösszenetei" jutnak róla eszembe. Ezt a kifejezést egyébként irodalmi folyóiratban, írásokban is láttam így megfogalmazva.
És nem azért kérek elnézést, mert "édes" vagyok! Ez meg tőlem áll nagyon távol!

Szila! Babinti! Mindenki!

Az természetes, hogy az orvosod használ ezt-azt a szülésed során a kórházi készletből, ha szükség van rá.
Azt nem tartom természetesnek, hogy ezt az adófizetők fizetik meg, az állam fizet a kórháznak a te szülésedért , az orvosod viszont zsebre teszi a szülésért kifizetett több 10.000ft hálapénzt és egy petákot nem tesz be a közösbe. Sőt még ügyeleti díjként elszámolják neki a veled töltött időt. Dupla bevétel, semmi kiadás. Mit gondolsz miért élnek olyan jól? Lépten, nyomon azt hallani, hogy milyen rosszul keresnek az orvosok? A nőgyógyászok biztosan nem! A lehetőség mindenki számára adott, hogy külföldre menjen - mint ahogy azt sok orvos meg is teszi. De nem a nőgyógyászok! Nekik nagyon jó itt!
Hozzáteszem, nem értek egyet a kórházbezárásokkal és egyéb szankciók alkalmazásával, de valamilyen átalakítás jó lenne.

Nóra célzott rá, hogy vajon miért alakult így. Azért mert a várandósok így alakították.
Az orvosokban kezdtek el bízni, mert az orvosoknak ez volt a fontos. Úgy alakították a várandósgondozási rendszert, hogy a kismama azt érezze, ha nincs "saját" orvosa, nem kap megfelelő ellátást.
Pedig az orvosnak csak akkor lenne keresnivalója a várandósgondozásnál, szülésnél, ha valami komplikáció merül fel.

Magyarország az egyetlen olyan ország ahol védőnői hálózat van.
Más európai országokban a bába az aki végig gondozza várandóst és általában ott van vele a szülésnél is.
Ez a folyamat valóban alapot adhat egy bizalmi kapcsolatnak.
Gondoljátok végig, hány emberrel találkoztok a 9 hónap és a szülés alatt!
Akik szültek talán emlékeznek rá - bár nem biztos a megváltozott tudatállapot miatt - akik ezután fognak majd próbálják meg, vajon mennyi időt töltött velük az orvosuk. És akkor mit csinált?

Ezekről is beszélnünk kellene 6-án!
De lehet, hogy jó lenne már pénteken? Nem lehetne kicsit korábban, fél 10-kor találkozni?

Jaj, ne haragudjatok nagyon sok voltam...!
Pedig a fele még bennem van!

Jó éjt, Bea
ráhel

Ponger!

De jó! Remélem tudtok jönni!
Az Árkádban az 1. emeleten le tudunk ülni a (fagyizónak van egy jó nagy leülős része). És délelőtt nagyon nyugi van.

Ráhel!

Akkor te is jössz pénteken? Ha ráérsz, szeretettel várunk!

Kép
babancs

Sziasztok!

1 percet kaptam, amíg a férjem lement az udvarra. Annyi mindenről szeretnék írni, hogy egyszerűen már nem bírom fejben tartani, de hát a munka nagy úr, és Lacinak hál'istennek most van úgyhogy én nagyon kiszorulok a gép elől.

Nekem megfelel a 10 óra és tőlem oda mehetünk gyalog is. Egy kicsi mozgás...... :D

Na megyek is mert megjött az uram.

Még jövök, ha elmegy WC-re. :D :) :lol:

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Ráhel/Bea!

Totál egyet értek Veled!
Hihi, most Te is irományoztál egy kisregénykét :)

Szóval Te nem vagy édes típus :) Való igaz, hogy a hozzászólásaidból is az látszik, hogy egy földhöz ragadt anyuka vagy, aki mindent megtenne azért, hogy végre ezek a dolgok olyan mederbe terelődjenek, amely mindenkinek megfelel. (Jaj bocs, lehet, hogy az orvosoknak ez nem felelne meg túlságosan, de egy idő után megszoknák!)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SZiasztok!
Én nem is tudtam, hogy fent is van leülős fagyizós rész!!! SZuper

Lívi!
Én mindenképp gyalog megyek, remélem a nyafi fiam is elsétál majd. Találkozzunk előttetek 9.40-kor, ha a Nórinak is jó. Hm?

Bogi!
Aranyos vagy, de megvárom mit mond a Gabi barátnőm, régen is tőle kaptunk mindent, csak azóta dolgozik így kevésbé ér rá.

Ráhel!
Nagyon igaz amiket írtál! Remélem tudunk erről beszélni.

Nóri!
Aranyos lehet a párod, a neve mindenesetre tökre tetszik. Olyan jók az ilyen nosztalgiázások.

Szmoni!
Nagyon tetszik a neved alatti Lilypie.com csíkod!! :wink: :lol:
Max 2 hét és babázol, innen már nincs sok hátra!

Babinti!
Olyan jó, hogy ti is jönnétek.

Andy!
Kár, hogy te nem jössz...

Tündi!
Én holnap a te példádon bebuzdulva végül családosan megyek a holnapi UH-ra! A Beni annyira szeretné tudni, hogy mi lesz :D , hogy azt mondta szívesen felkel korán is csak lássa a őt, na majd kiderül... :roll: eddig nagyon lelkes!!!

Hajni!
Na, hogy döntöttél? Az a baj freemailes címre még nehezebb ekkora fájlt elküldeni.

na megyek dolgozgatni... :oops: a végén a fejemre koppintanak
ponger

Ráhel és akik még kesztyűznek! :) Szerintem jobb, ha mindenki ugrik egyet most ezen hozzászólásom felett, csak ki akarom írni magamból azt, ami beszorult! :D

Én nem akarok vitázni.. De a szülésem nem úgy általában az adófizetők fizetik meg, hanem én, a befizetett eü járulék, eü.hozzájárulás és eü.bizt-ból! Abból a sok-sok pénzből, ami befolyik az egészségügybe, csak nem követhető nyomon, hogy hova! De nem csak a szülésem, hanem ha vakbélműtétem van, azt is ugyanúgy finanszírozza a kórház a TB-nek, ugyanúgy elfogadott elvárás, akár az ügyeletes-műtétet elvégző orvosnak, hogy még fizess neki. (De ha nem lenne elég, akkor kisarkosítva: biztos elég lenne rá apukám befizetett sok-sok pénze, aki még a körzeti dokit sem látta évek óta, kórházban sem volt, fogorvosnál sem, max.1szer életében) Most itt is annyira ki lett emelve a szülés, hogy már kezdem azt hinni, hogy luxus dolgot követek el az állampolgárok adójából, hogy szülök egy gyereket!!!
Azt írtam, hogy egyet értek azzal, hogy ne legyen dupla finanszírozás. Én az orvost sosem tartottam istennek és emberként kezeltem őket, még azokat is, akik megsértődtek esetleg, hogy nem adtam meg a "rangjukhoz" méltó megszólítást... Persze, ha nem kapnának hálapénzt, akkor ugyanannyi maradna a fizetésük.. - mert ne mondja az egészségügy, hogy akkor más lenne! De a hálapénz dolog nem ma született, hanem több tíz éve, mióta van finanszírozott egészségügy.. Ezek a dolgok megmaradtak.. Max. régebben több libát vittek a dokinak, mert az volt kéznél!
És azon se csodálkozzunk, hogy magánorvosokhoz fordulunk! Amióta előjegyzési rendszer van, mindenki elégedettebb? Max. a kórházi dolgozók.. Mert a betegek nem igazán... Csak saját példa: előző terhességem elején tiszta kiütés lett az arcom, kezem - irány kórházi rendelő, bőrgyógyászat: kb. 3 hétre fogadnak is, nincs sürgősségi ellátás - Hova megyek? Magánorvos. / Tavaly hátizom-gyulladás - reumatológia 2 hónap várakozás: otthoni kúra, hallomások alapján saját öngyógyítás, mire dokihoz kerültem már kevésbé fájt, de legalább szenvedtem, mire megfelelő orvosi ellátást, többféle gyógykezelést kaptam. / Tavaly gasztroenterológia, fetrengő gyomor-környéki fájdalom, házidoki sem sok mindent tud tenni; telefonos ügyelet egyik éjszaka mikor már azt hittem tényleg kimúlok: mivel még eszméletemnél voltam, nem jött ki! Inkább telefonon próbáltak gyógyítani, persze nem nagy sikerrel.. Tanácsukra még jó hogy volt itthon erős görcsoldó - túl kellett gyógyszerezni magam (használati utasítás szerinti 2szeres adag), hogy legalább bealudjak.. Szóval kivizsgálásra több mint 1 hónapot vártam. - Gyomortükrözésre, hogy megállapítsák, hogy sérvem van és még pár dolgot.. De lehet itt is erkölcstelenül bűnöztem, mert lehetőségem volt választani, hogy melyik nap megyek, mert minden nap más rendelt!
Ugye ne soroljam még.. És ha lett volna pénzem, akkor igenis elmentem volna utóbbi esetekben magánrendelésre - mert erre kényszerít a mai egészségügy! (Idén a reumatológiát úgy oldottam meg...) Így sem pontos az óra szerinti előjegyzés. Ha eljön az idő, amikor végre fogadnak, ugyanúgy várhatok sokszor egész nap, mint ahogyan régebben!
Szóval beszélhetünk itt arról, hogy szülni fogunk és mi hibánk, hogy magándokit fogadunk és pluszban fizetünk - de erre az élet kényszerített minket, mert a tapasztalataink ezt kívánják meg!
És elővehetjük külföldet - mert sokan jönnek ezzel a példával!Vizsgáljuk meg, hogy ott mennyi eü.járulék+hozzájárulás+biztosítást fizetnek az emberek a fizetésük után! Átlagosan kevesebbet. Követhetőbbek, hogy mire fordítják a befizetéseiket. És nem beszélve, hogy mekkora fizetésből teszik mindezt - arányaiban! Folyamatosan el van felejtve az arány! Mindig kiemelnek a politikusok is egy szeletet és azzal példálóznak. Értem itt azt, hogy húú de drága itt és itt pl. egy vacsora! Mennyi arányosan 1 kiló kenyér a fizuhoz?-ez nem mindegy! ... Jól elkanyarodtam....
És még annyit: felháborodott híradós esemény: sok nővér elmegy külföldre dolgozni, mert kint többet fog keresni. De hiszen, ha úgyis leépítések lesznek, több ezer nővér kerül lapátra, akkor nem joga, hogy boldoguljon úgy ahogy tud? Had menjen!
.. Egy mondatban: had legyen már jogom a saját érdekemben dokit fogadni és adni neki egy tyúkot anélkül, hogy abból adni kelljen a kórháznak! A doki meg legyen annyira erkölcsös, hogy ha épp szabad idejében áll rendelkezésemre és én megfizetem neki, akkor ne kérjen arra az időre ügyeleti pénzt.
Jobban át kellene gondolni a rendeleteknél minden oldalról a dolgot és úgy "reformálni", nemcsak bumm bele, ahogy a "kedves" államtitkár asszony teszi az antiszociális érzékenységével! Ez az egész előkészülete a magánkórházak eljövetelének, egy olyan országos egészségügynek, ahol nem lesznek állami kórházak! Csak tudnám, hogy akkor a tervezetben miért van mégis az, hogy sokszorosára emelik az évek folyamán az egészségügyi hozzájárulásokat, terheket, amit a fizuból vonnak le - s miért nem térünk át magánbiztosítási rendszerbe is... Így legalább tudnám, hogy azért nem látnak el, mert csóró vagyok, de ha gyűjtöttem, akkor jogom van kiválasztani, hogy kinek a keze alá fekszek - és ha tetszett, akkor adhatok csokit! ;)....

A felsőoktatásban is ez a helyzet, picit másképp... Legyen tandíj: az marad az egyetemeknél... Valódi helyzet: még jóhogy legalább az ott marad, hiszen az egyetem eddigi bevételéből is egyre többet kellett leadni az államnak, egyre kevesebb állami támogatás mellett. Eddig is a felnőttképzések, távoktatás, stb. - ahol fizetniük kellett a hallgatóknak - az tartotta életben az egyetemet! Úgyhogy most ne jöjjenek a politikusok, hogy beállítják a bevezetésre kerülő tandíjat úgy, hogy most aztán lesz pénze az egyetemnek magasabb szolgáltatást nyújtani emiatt! A ....-t! Ez fogja kompenzálni azt, hogy az állam még nagyobb elvonást ró az egyetemekre más néven és még kevesebb támogatást ad!

Itt teszek pontot.. Így is mindig felidegesítem magam ezen a témán annyira, hogy pl. ma éjjel is ezen irományt fogalmaztam magamban.. Én nem szeretnék erről többet nyilatkozni sem itt és sem máshogy. Befogtam! :oops:

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Ráhel!
Te is tudsz jönni pénteken?Örülök neki!!!! :) Nekem jó a fél10 is kezdésnek!

Lívi!
Megértelek kiszorítottságodat illetően a gép elől!Néha a Márió is annyira elmerül..na nem a munkában,mint a te férjed,csak úgy általában...,hogy kirobbantani se lehetne!!!! :roll: :wink:

Ponger!
Igen,Márió nagyon jó ember!Örülök,hogy ilyen párom van! :D
Benedeknek örülök,hiszen sokat hallottunk róla..sőt még alvás közben is láthattuk felpolcolt lábbal,sárga pizsiben!!!..olyan aranyosan alszik,most is előttem van a kép! :D ...szóval jó lesz megismerni őt is.

Babinti!
Rátok is nagyon kiváncsi vagyok ám!!!!Marcusod remélem gyógyulófélben van!!!

Babancs!
Én a Szeszgyár utcája felőli bejáratra gondoltam,a körforgalom felőli bejáratra.

Tünde!
Gyertek ám ti is!

egykérdés:
Most mindenkinek a bögyében van ez a kórház és nődokik körül lévő cécó.Ráhel felvetette,hogy találkozhatnánk fél10kor,hátha elhúzódik a dolgok kitárgyalása és akkor estére sem érünk haza...ezt az utolsó gondolatot már csak én fűztem hozzá..............de hülye vagyok,most úgy beszélek,mintha csak én olvastam volna az előzményeket!!! :oops: :D

Szóval:::::Mit szólnátok hozzá,ha
Pénteken fél10-kor taliznánk az Árkád új körforgalom felőli bejáratánál(Szeszgyár utcája)?????

Lívi,Ponger!
Ha a fél10-es talira szavazunk,akkor Lívi előtt 9.10-kor gyülekező???Hm????

Na,megyek gyakorolni.Holnap Vizsgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :shock: ...azt hiszem meg is fogom érdemelni pénteken azt a fagyit 8)

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok,

Még mindig itt. Most jövök NST-ről és magzatviz vizsgálatról. Az utóbbi nagyon gyilkos volt. Legalábbis nekem nagyon fájt.
Persze én is amatőr voltam, mert a nagy fájdalom közepette valahogy lazitani kellene, csak ez nekem még nem ment. Persze ösztönösen inkább megfeszitettem magam, amiért ki is kaptam.
De most már 2 naponta mennem kell, és csak belejövök ezekbe a vizsgálatokba.

Móni

Kép
szmoni

SZila!
Szerintem neked is nagyon igazad van. AZt én se értem miért pont a szülést emelték ki ennyire mintha más osztályokon nem létező dolog lenne a hálapénz??? MINDENHOL VAN!
De egyedül a szülés az ahol nem csak mi vagyunk, nem csak rólunk van szó, hanem ketten vagy többen vagyunk, sokkal Fontosabb így számunkra.

Én mikor sokat hunyorogta kértem időpontot a szemészetre, mert úgy éreztem eljött az idő, szemüveg kell kb. 3 hónapra rá tudtak adni!!

Naná, hogy én is inkább elmentem az Ofotértekbe az ingyenes szemvizsgálatra, így jutottam el a Haczky boltba is, és mit mondott a nő????!!!
:shock: Látta, hogy nincs receptem a lencsére, ezért felhívta a doktor szemészbarátnőjét az SZTK-ban, megmondta a nevem és még AZNAP OTT voltam az SZTKban a szemészeten!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Mit nekik időpont, SORON KÍVŰL!!!!

Borzasztóan kiakadtam, de mivel így olcsóbb volt jóval a lencse, bár cakk-pakk így is volt vagy 18.000 Ft kerettel együtt egy sima snassz szemüveg, befogtam a szám! De nem durva???? :?
ponger

SZia Móni!

Hát sajnálom... mondtuk, lehet néha nem érzed, de azért nem egy tuti jó vizsgálat. Én ha lehet megúsznám...
Drukkolunk neked! Akkor gondolom neked a péntek nem jó találkozni?! :lol: :D Nem baj, nem haragszunk meg.
De azért egy pocakos fotóval kárpótlásul megajándékozhatnál bennünket. :wink:
ponger

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, persze ha nem baj.
Szóval eddig magánrendelésre jártam és most van egy két csíkos tesztem, de szeretnék rendesen nem privát járni dokihoz.
A gondom csak az, hogy foglalmam sincs, hogy hogyan mennek a Liezen - Mayer utcában az efajta rendelések. Tegnap elvoltam megnézni, hogy kihez is mehetnék (mert ugye még azt sem tudom, hogy melyik dokihoz menjek, mert nem ismerem egyiket sem), de annyira összevissza vannak kiírva. A 3/4 része magánrendelés. Azt hittem, hogy lakóhely szerint tartozok valakihez, de nem így van gondolom. Vagy kitől tudnám egyáltalán megkérdezni, mert ott még recepció sincs. :cry: :cry:
Előre is köszönöm aki válaszol!!!
Gratula a bébikhez!!!! :D
szilvi1980

Szia Szilvi!

Először is gratulálok!

Szerintem hívd fel őket (Liezen-Mayer u. terhesgondozó) telefonon, hogy a lakhelyed alapján melyik dokihoz vagy besorolva. A terhesgondozás alapból ingyenes, és mindenki tartozik x dokihoz, ha nincs fogadott orvosod.
Én a dr. Horváth Zoltánhoz járok a terhesgondozóba. Nekem ő ismerősöm, de amúgy nemtom kihez tartoznék - baráti alapon elvállalt szerencsére.

Kép
babancs

SZia!

Csatlakozom a babancshoz, én is azt javaslom, hogy vagy egyszerűen hívd fel a terhesgondozót 418-033 számon, vagy hívd fel akihez tartozol védőnőt és tőle kérdezd meg.
Ő is biztos megtudja mondani a doki nevét és rendelési idejét. A kisokos 179 oldalán megtalálod kihez tartozol.
Ja és gratulálok!
ponger

Szia Szilvi! :D
Köszönöm válaszod. Szóval szerinted alapból tartozok valakihez. Akkor fel fogom hívni őket. És azt nem tudod véletlenül, hogy így is be kell jelentkezni? Mármint ha nem magánrendelésre megyek?

És természetesen én is gratulálok neked!
szilvi1980

Lányok!

Jó talizást péntekre4 Sajna én nem tudok menn, csak szerdán, de az imént kárpótoltam magam egy hatalmas franciakrémessel. :wink: :D A sors meg majd "kárpótol" ezért még néhány plusz kilóval. :oops:

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Tünde!
Köszi, megvagyunk. Sajna a méhszájam tovább nyílt, már a nyakcsatorna is nyitott, a doki szerint ha még 2 hetet kihúzunk, akkor már gond nem lehet, mert a baba méretei jók. De én már beleéltem magam a januári szülésbe, meg most amúgy is itt van Ajna szülinapja meg a karácsony, szóval jó lenne mégiscsak az a január.
A disszertációt befejeztem, de iszonyatosan fáradt vagyok, bármikor és bárhol tudnék aludni.:-) BÁr ez így nem igaz, mert a pici babóca rendszeresen éjjel, hajnalban rendez nekem nagy-nagy mozgás bemutatót, sokszor előfordul, hoyg hajnal 2-ig nyomja, akkor meg Ajna sír fel valamiért, így aztán jó fáradtan ébredek.
Alig várom, hogy a férjem szabira jöjjön, és legyen egy kis pihenés, kilépés a napi rutinból.
Semmit nem szereztünk még be, a szoba is raktár, ki sem pakoltam még Ajna ruháit, hoyg egyáltalán mi van, és mi kell, de egyszer csak eljutok odáig is.:-) Egyedül a szülésznővel beszéltem, aki elvállal minket, persze, ha ez még lehetséges lesz.
És van neve a pici fiúnak.:-)
Én holnap megyek UH_ra. Te mikor?

LÁnyok!
Én úgy vagyok ezzel a dokiválasztás, fizetés dologgal, hoyg nem izgatom magam rajta. Attól sajna nem lesz jobb, és nem is tudok semmit sem változtatni. Elfogadom azt, ami adódik. Csak azt nem tudom, hoyg az hogyan lesz, ha egyszerre sok kismama szül, lévén csak egy ügyeletes orvos van (jobban mondva gondolom egy a szülészeten, egy a nőgyógyászaton, egy meg a patológián), és ha még császár is beesik, akkor elég érdekes a helyzet.
Inkább az a ciki benne, hogy mindjárt december van, és senki nem tud semmit.

Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Szia Bea!
Köszi! Megnézem a kisokosba. A 2006-os ra gondolsz ugye? :oops:
Én is gratulálok a babódhoz!
szilvi1980

Szia Mindenkinek!

Jányok!Halljátok,Ti már megint mennyit írtatok... :D El se bírom olvasni mind,a visszaolvasásról pedig már kezdek letenni... :oops: :wink: :lol: De írjatok ám,nyugodtan,minél többet!Imáááádoooooom olvasni a hozzászólásaitokat.

Köszi,köszi,köszi,hogy szeretettel vártok bennünket pénteken.Úgy érzem magam,mintha már most ünnepre készülhetnék.Nekünk jó a fél tíz.nem bánnátok,ha jönne a párom.Bemutatom,aztán megy a maga útjára.Szeret beszélgetni,de mindig akad valami látnivaló,ami eltereli a figyelmét,pláne az Árkádban.
Tehát akkor pénteken,fél tízkor,a nagy körforgalom melletti,nagy bejáratnál?Amilyen küke vagyok,még a végén rossz helyen fogok csámborogni,ha nem pontosítunk százszor.Majd álldigálok-várdigálok,ha korán érkeznénk.Azt hiszem,feket kenguruban lesz Marcus.
Nóra!köszönöm,marcus egyre jobban van.Péntekre egészen biztos,hpogy kicsattan majd.
Tünde!Feltétlenül gyertek ám Ti is!

Ugye azért másról is fogunk pénteken beszélgetni,nem csak az eü-reform kérdésről...? :wink:

Szila!Szívemből szóltál.Engem annál jobban feldúlnak az ilyen témák,események,hogysem ennyire kimerítően meg tudjam fogalmazni gondolatai.Helyettem is írtad váleményed.
Azért nyugi! :wink: :D
Szívesen összeismerkednék Veled is.Jó volna,ha mégis el tudnál jönni pénteken.

Ráhel!Köszönöm,hogy elfogadtad a kérésem.Én meg az "édest" nem "úgy" értettem.Néha nem találom el én sem a szavakat.Egyszerűen csak azt akartam kifejezni,hogy hálás vagyok azért,ha megértesz.

Megyek sütit sütni.Marcusom még durmol.

Szép napot Mindannyiótoknak!

KépKép
KépKép
babinti

Szia Szilvi,

Én úgy tudom, hogy a Liezenbe nem kell bejelentkezni. Én pl. az I.sz terhesgondozóhoz tartozom, és ott úgy van, hogy minden nap másik doki rendel.
Én ugyan csak a táppénzes papirért járok oda, de úgy látom, hogy aki rendelésre jön, azok 8 körül már ott vannak, hogy rögtön le tudják adni a kiskönyvüket, mert utána már név szerint szólitják azokat, akinek benn van a terheskönyvük.

MÓni

Kép
szmoni

Szia Móni!

Szóval akkor van I sz. II. sz ... terhesgondozó, és azon belül vannak orvosok és azt el lehet dönteni, hogy melyikhez akarok menni. Atya ég! Nem egy egyszerű dolog. Legalábbis nekem nem. Miért nem lehet kiírni, hogy melyik utca hova tartozik és akkor tudja az ember, hogy mikor hova kell menni.
Köszi a választ!
:D
szilvi1980

sziasztok! :)

Szilvi - az I. és II.-helyen és napon is más-más hely rendelése folyik. Tehát nem lehet dokit sem választani, ha a körzetedbe szertnél menni! Tényleg az az első lépés, hogy felhívod a terhesgondozót 12 óráig hétköznap és ott segítenek, hogy melyik napon, melyik ajtónál van a TE körzeted rendelése! :)

Sajnos én nem utazok be pénteken. A MIKI-bulira gyúrok! :))))
Most ment el a védőnőm, hami és lefekszek pihenni. Az elmúlt napokban nem tettem. Sokat ültem a gép előtt - mert a párom hozott haza munkát (ami még pár hetet kitart) és hanyagoltam a fekvést. Meg is lett az eredménye: úgy bevizesedett a lábam, hogy úgy néz ki, mint az elefánté! :oops: Hiába a kedv és jószándék, de ha már a szervezetem lázad, nincs mit tenni...

Puszikák Nektek! :)))

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Szia "új" Szilvi! :D
Mivel jómagam nem vagyok győri, csak amolyan "gyüttment" vagyok itt a topicban, mert Győrben fogok szülni, ezért a doki kérdéshez nem is tudok hozzászólni, de a többiek látom már kézbevették az ügyet. A 2 csíkoshoz viszont szeretnék gratulálni és persze gyere közénk szerintem, sok hasznos dolgot és bíztatást, megértést, stb... lehet itt kapni. Meg jó móka! Szerintem ha van kedved Mikuláskor talizni, gyere velünk Te is. :)

Andi

Kép
andykamama

Szila!
Örülök, hogy Te is gyúrsz a miki bulira. Már én is nagyon várom. A magam részéről a vizesedésre kipróbáltam a csalán-zsurlófű keveréket, de valami irtózatos sz@r íze van, úgyhogy gyorsan letettem róla, pedig úgy vettem észre, használ. Megpróbálom a főttkrumplit, meg a főtt rizst, amiket Ráhel javasolt. Ezek még sótlanul ala natur se lehetnek olyan szarok, mint ez a tejjjja... :? Meg hát szerencsére nálam azért nem oly vészes a helyzet, tehát amíg nem lesz rosszabb, nem kínozom magam. Inkább a sütikre kacsingatok, jajjjj, rossz kislány vagyok. :oops:

Andi

Kép
andykamama

És akkor egy kis kedvcsináló a pocakos fotók felrakásához, mert nem nagyon látni itt ilyeneket.... :cry:

Íme a nagy fehér bálna, avagy Lili-lak a 33. hét első napján:
:D

Kép

Andi

Kép
andykamama

Andi!!! Gyönyörű nagy pocid van! ;)
Megkérhetlek valamire? Lécci egyél meg helyettem is egy fini sütit! ;) De komolyan!!!!! (na jóó, mosolyoghatsz közben..)

KépKép
KépKép
hangolka

Húú, nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyien válaszoltok!!!
Köszönöm nektek is Szila és Andi! :D
Szerintem is nagyon jó ez a fórum. És gyakrabban fogok jönni, ha nem baj!
Szeptemberben volt egy vetélésem 6 hetesen, de szerencsére nem kellett műszeres befejezés. Ezért eléggé félve merem beleélni magam, hogy ilyen hamar összejött és most meg is fog maradni a babóca. Eddig a Kardirexbe jártam, nagyon szerettem a dokimat, csak anyagilag nem bírom sajna.
Andi! Nagyon aranyos a pocikád!!! :D
Ja! Lányok! Még egy kérdés! Hogyan tudom feltenni azt a kis csíkot, hogy mennyi idős babás vagyok!

Köszi mindent!!!
szilvi1980

Szila!

Nagyon szívesen eszem az egészségetekre egy sütit. Legyen mondjuk dobos torta. Szereted? Remélem. :wink: :D De nagyon sajnálom, hogy Te magad nem (t)eheted meg. :cry: Azért néha csak szabad egy picikét bűnözni...

Szilvi!
Remélem, ezúttal semmi baj nem lesz a babócával. Drukkolok.
Csíkot legegyszerűbben úgy tudsz felrakni, hogy valamelyikünkére klikkelj rá, akié tetszik és bejön az oldal ahol meg tudod csinálni a magadét. A legtöbb angolul vagy németül van. Ki lehet választani az alapot hozzá, a kisbabát ábrázoló figurát, stb. Fogja kérni az utolsó mensid első napját, vagy ha tudod a szülés pontos dátumát. (ez még nálad nem valószínű :) ) és abból automatikusan számol majd napról napra. Ha mindennel megvagy, akkor itt a babanetes profilodban az aláíráshoz másold be a csík honlapjáról a BBC Code nevű hosszú kódot és elvileg kész. Ja és az fontos, hogy a profilodban engedélyezd a BBC kód bekapcsolását. Remélem, sikerül. Próbáld meg!
:)

Andi

Kép
andykamama

Szila!
Jól emlékszem, hogy Te írtad, hogy kéne állványos fürdető-pelenkázó?
Arra gondoltam, hogy van a Marcal II-n a Déry Tibor úton a Mini-bizi nevű kis bolt a háztömbök aljában. Ott lehet, hogy találnál. Sok minden van és nagyon jó állapotban. Babakocsit néztem ott pár hónapja, az pl. van új is.

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Szép nagy a pocid!

Szilvi!

Én ezt a magyar vonalzós oldalt ismerem:

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=tickers

Kép
babancs

Sziasztok!

Bogi, mi is holnap megyünk UH-ra, remélem korán (7h) odaérünk/érek, még nem tudom, hányan megyünk. :)
Szorítok, hogy kihúzd januárig duopack-ban! Most akkor tüdőérlelőt kell szedned?

orvos-kórház téma
: már egy csomó mindent leírtatok, én se ragozom nagyon.
Az a baj, hogy a paraszolvenciának nálunk már vagy évszázados "hagyománya" van, ahogy vmelyikőtök írta is, régen fél disznó, 5 liba, 20 tojás volt a tarifa, mára ez forintosodott.
A kormánynak sztem abban igaza van, hogy legalizálni és adókötelesé akarják tenni, DE annyira benne van a köztudatban, hogy fizetni kell, hogy hiába emelnék fel az orvosok fizuját mondjuk havi 1 millára (ezt csak úgy írtam :D), mi akkor is úgy éreznénk, hogy fizetni kell, és valszeg ugyan úgy elvárnák tőlünk.
A szülészválasztásról meg az a véleményem, hogyha én választok, akkor tudom, hogy ez tiszteletdíjjal jár, és nem agyalok rajta, hogy miért, mert én választottam.

Andi, szép formás pocid van, és nagyon bírom a humorod! :wink:

A péntekkel kapcsolatban eszembe jutott, hogy múlt péntekre volt programunk. :D:D

A körforgalmi bejárat az az, ahol a telefonos bolt van? :? :oops:
És akkor 1/2 10??

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Hát akkor most megpróbálkozom a kis csíkommal. :D
Remélem elő fog bukkani. :D
Köszike a segítséget!
szilvi1980

Hát ez nem jött be! :cry:
Még próbálkozom vele ......
szilvi1980

Hát ez nem jött be! :cry:
Még próbálkozom vele ......
szilvi1980

Sikerült!!! Nem volt bepipálva az aláírás :D
szilvi1980

Szilvi!
Siker! Üdv a vonalzósok táborában! :D

Andi

Kép
andykamama

Köszi, hogy ilyen tetszést arat a pocakom, aki most éppen egész terjedelmében veszettül csuklik már megint. :D
Szegény kis manóm.... Már biztos próbálgatja a kis tüdejét és minduntalan a magzatvizet szipákolja.

Tényleg lányok, a ti babótok is szereti a simit? Lili nagyon kiköveteli már. Kidugja valamijét, jó kemény lesz a pocakom, és ahol érzem, ott meg szoktam dörzsölgetni. Ezt nagyon élvezi, mert még mocorog is hozzá. Bezzeg ha nem reagálok rá, akkor beindul és vadul köröz amíg rá nem figyelek. Zabálnivaló, hogy mennyire meg tudja értetni magát már ilyen korán. Az apja hangja meg külön élmény neki. Apa egészen oda szokott bújni hozzá ahol érzi és beszélget vele. A kisasszony meg "szájbarugdossa". :D :D

Andi

Kép
andykamama

Andi!
Igen, én kérdeztem és köszi az ötletet! :) Majd szólok a páromnak, hogy kukkantson be.. Habár a fantáziája már beindult és tervezi, hogy hidalja át a problémát. Venni akar fémpolcot, elvágni félbe - így meg is lesz a polcos alja és mivel 4 lábú stabil is lesz, s erre akarja rögzíteni a fürdőkádat (ami dugós változatban már nagyon barátságos áron van..). Ha ügyi, akkor így 3e Ft körül meglesz a fürdető :)
A védőnőtől így is dícséretet kapott ma, hogy milyen szépen megcsinálta a kiságyat és pelenkázót. Én csak megvettem a kiságyra az anyagot, de ő úgy döntött, hogy megcsinálja helyettem. Teljesen elégedett vagyok! :)
A telefonom színhűsége kivetni valót hagy ilyen fénynél. A fal vörös, a kiságyban a polár anyag meg narancsságra..

Kép kiságy-pelenkázó1

Kép kiságy-pelenkázó2 [/img]

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

hulla vagyok, de azért bekukkantok ide is. :lol:

Hangolka:
nagyon szép lesz a szoba. Ügyesek vagytok.

Ponger:
írtam pü-t:)

Csajok:
én is, én is, én is úgy mennék talizni...
De hétfő-szerda-péntek délelött dolgozom...
Legközelebb nem lehetne kedd v. csütörtök? :oops:
Mert így minden jóból kimaradok. :cry:

Kórház:
hát én nem is tudom mit mondjak...
Talán mondjuk úgy, h a kórház nem tud annyit kérni, amiért én beválallnám az ügyeletesnél a szülést. :evil:

Tünde:
én is sok mindenem neten rendelem, még soha nem volt gondom semmivel. :lol:
És én is neten adom el a dolgaim.
Remélem Neked is beválik. :wink:

Bogi:
én a Toma babaoltban vettem úgy 1 éve bodyt..
2x volt a gyerekem, mikor a kapocs kiszakadt.
Visszavittem, blokkal.....
Na a csaj a képembe vágta, hogy biztos kitéptem. ha-ha...
Szval ennyit a garanciáról. Sajnos blokk ide vagy oda.... ha nem akarja kicserélni nem fogja. :evil:
Viszont.. vettem tesz-veszen kiskabit. 80-ast. Nem lett jó, pedig 76-ost hordunk. A csaj segített eladni.
Sztem ez emberségen és nem blokkon múlik. :oops:

Na még annyit mindent szeretnék, de sajna mennem kell.

Puszik
Vendég

Sziasztok!

Hú Szila! Tele a polc kisruhákkal, de irigyellek! :wink:
Látom nemcsak hajszínben szereted a vadat! :)

Szia új Szilvi!

Most már 3 Szilvink van, majd valahogy beosztunk benneteket! Gratulálok a két csíkos teszthez! Remélem sikerül normális dokit találnod. A terhesgondozóba én is csak táppénzes papírért járok, de van hogy egy csomót várnom kell, úgyhogy hideg élelmet vigyél magaddal! :wink:

Gyárváros Gyöngyei! :D

Akkor pénteken 9.10-kor előttünk! :D
Bea! Nagyon hasonlít a Benedek a Bálintra amikor alszik. Most már tényleg szeretném élőben is látni! Mintha azt mondaná: Látod anyuka, neked is ilyen felpolcolt lábakkal kellene pihenni. Tanulj tőlem! :) Tök jó a pizsije. Ha jól látom egyben van az alsó és felső része és cipzáros? Hol tudsz ilyet beszerezni? A Bálint nem nagyon szokott kitakarózni, de a dereka majdnem mindig kivan. Neki kb. 128-134-es kellene. Szerinted létezik ilyen?

Mennem kell, holnap apa elmegy itthonról :D és ide tudok ülni egy kicsit hosszabb időre.

Móni!

Nemsokára kezedben tarthatod a kisbabádat! Cseréltél valakivel telefonszámot, akit sms-ben majd tudsz értesíteni? Akkor itt is közhírré lehet tenni, hogy megszületett a picurka. :wink:

Puszi Lívi!

Kép
Kép
v.lívi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?